Csizmadia Éva üzente 11 éve

"kultúrájába" bocsi mellé ütögetek amikor mérgelődöm.:(

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

" Hogy ki, mit ültet a" kultúrásába" hogy ölhessen az végig kíséri az Emberi történelmet!A különbség csak annyi hogy az egyik megeszi, a másik jelöletlen sírokba dobálja, vagy el se temeti.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Kedves András!

Sajnos vannak szelídíthetetlenek.:( Ehhez még az ember evők közelébe se kell menned hogy megtapasztald. Csak élned kell abban a Világban ami ma van.
Sajnos igaz, hogy ember embernek farkasa. Az aki "farkas" az megnyalja a szája szélét amikor a" bárány" vére folyik és elégedett tőle. Ez természetesen csak jelképesen értendő. Azért felkavarodik a gyomrom amikor a tudattal nem élők Istenre hivatkozva nyalják meg a szájuk szélét.Vérfagyasztó.:(

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Vagy ezt: "Mi a mausz? (:-))

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

jav. konformizmusom

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Kétségkivül azt "mondanák", hogy MI-Á-Ú, vagy MIJÁÚ, esetleg MI-HAAA :)))

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Sajnos nem láttam, a filmet, igy nincs kompetenciám bármit is hozzáfűzni.
De menthetetlenül felmerült bennem néhány gondolat a "vissza a
természethez" Rousseau-i utópiája, a "nemes vadember" ideálja (vagy
ideája) biztosan sok romantikus lelkületű embert magával ragad.
Részemről -"nőneműségem" révén nem kényszerülök kultikus ember-
evésre.(a pythonok látványa sem inditja be a Pavlovi feltételes reflexeimet)
Amit komformizmusom miatt holt biztosan választanék, az a tiszta folyóviz,
(s ha nem tűnök túl válogatósnak, akkor a hideg-melegvizes változatot, ha
lehetséges...)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

A kis korowai férfi, amíg a "kertben" élhetett, bizonyára azt tartotta életcéljának és hivatásának, hogy ügyesen kezelje az íjat, a dárdát, másszon a fára, egyszóval kivegye részét az élelmiszer megszerzésében és az egyéb közösségi "akciókban", példát mutasson a felnövekvő utódok számára, vagyis továbbadja a törzs fennmaradásához szükséges ismereteket. Szerintem ez volt minden. A betegségek általában a 20 és 30 éves életkor között döntötték le őket a lábukról, negyvenévesek alig akadtak közöttük.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Még egy érdekes benyomás a kis korowai férfiról: magyar fül számára is kellemes hangzású nyelven beszélt és minden kérdésre értelmes, koherens válaszokat adott. Egyértelműen emberi benyomást tett ránk, és össze sem lehetett hasonlítani azzal az elvetemült magyar gyilkossal, aki a börtönben azt nyilatkozta a TV-seknek, hogy ha kiszabadul, újra gyilkolni fog.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Pardon! Lentebb a "sertéscombot" helyett "sertéscombbal"-t kellett volna írnom.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Vajon mit mondott volna a hajdani hóbortos szomszédasszonyom két tízkilós herélt kandúrja, "akik" 15 éven keresztül naponta kétszer teletömték a bendőjüket a részükre bőségesen porciózott, első osztályú sertéscombot és napi 22 órán át mozdulatlanul hevertek a konyhaablakba helyezett puha párnákon és egykedvűen nézték a háromemeletes VI. Podmaniczky utcai öreg bérház körfolyosójának korlátját és a túlodali falat, és "akik" hosszú életük során egyetlen egeret sem láttak?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Konklúzió: SOKKAL JOBB VOLT AZ EMBERNEK AZ ÉDENKERTBEN ! Akkor most DUBAI és Las Vegas az Édenkert, vagy az indonéz esőerdő?

Minden ember küldetéssel születik a Földre. A kis emberevő korowaiunknak vajon mi volt a küldetése? Talán az, hogy nyilatkozzon a világ TV csatornáin: "Jobb volt a kertben" ?! Talán igen, talán nem.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Utánanéztem a filmnek, amit nagyon sok csatornán vetítettek-vetítenek. Ez az m2-n volt: On The Spot. Törzsek. Korowai. A film rövid ismertetése:

"A törzsi széria új epizódja Indonéziában játszódik az esőerdőben élő korowaioknál. Az utolsó kannibálok a világon - így tudósítanak erről a törzsről elismert nemzetközi lapok és híres amerikai tévéműsorok. Eszter és András hét menetrend szerinti repülőjárattal, két nap hajózással és egy nap gyaloglással jutott el a korowai törzshöz, hogy velük élve megismerhessék őket. Élő kukacokat ettek, pitonra vadásztak és a közös kalandok közben sok mindent megtudtak egymásról a filmesek és a törzs tagjai."

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Évike! Gyönyörű gondolatot írtál le: "A lézetőknek kell a létezésbe szelídülniük". A lét értelme?

A napokban vetítettek egy magyar szerzőpár által készített kisfilmet valamelyik normális tv-csatornán. Azóta is azon golyózok. Az utolsó élő kannibálokról szólt. Szenzációs kisfilm, és óriási dicsőséget hozott a két magyar fiatalnak, akik ott éltek a kannibálok között jó ideig, amíg forgatták a filmet.

Nos, ezek valahol az indonéz szigetvilág egyik szigetén, az őserdő rejtett zugában élték hagyományos életüket. Ők is hittek a gonoszban, életüket gyakorlatilag a "szellemek" irányították. Megettek mindenféle kígyót-békát, hernyót, sáskát, de profin rohangáltak a 15 m magas fatörzseken és biztos kézzel találták el a repülő madarat a nyilukkal és dárdájukkal. A nők és a gyermekek a férfiaktól elkülönülten élték mindennapjaikat és "komoly" dolgokra nem gondoltak, azt a férfiakra hagyták. Az ő dolguk a gyereknevelés és az ételkészítés volt.

Az emberhúst is csak a férfiaknak kellett megenni, ugyanis annak nem a létfenntartás volt a célja, hanem a gonosz szellem fölötti uralom megszerzése.

Néhány évvel későbbről is készültek riportok erről kis "közösségről", miután az indonéz hatóságok "kiemelték" őket az előző környezetből, kis falucskát építettek számukra normális házakkal, utcákkal, veteményeskerttel, vízellátással stb., amely projekt célja az volt, hogy ezek az emberek változtassák meg életmódjukat. Keresztény neveket kaptak, talán meg is térítették őket.

Mit gondolsz, mit nyilatkoztak a kannibáljaink az átnevelés végén?

- "Azért sokkal jobb volt a 'kertben' !"

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Kedves András!
Való igaz, hogy én Istent nem dogmák alapján szeretem. Csak szeretem.
Sok mindent olvastam én is el gyermekkoromtól napjainkig, mely gyakorlatilag ahhoz segített hozzá hogy lássam mások hogyan látnak, és mit. Ez azonban azon amit én látok semmit nem változtatott, és nem is befolyásol.Egy valami azért van, amiből vitathatatlanul sokat tanultam. És az az élettel szembeni alázat. Soha nem próbáltam meg senki lábtörlője lenni, de nem is álltam szembe senki kívánságaival ha értelmesnek láttam azt. Így egyenes utam vezetett sok megtapasztalásig. Az út végén kaptam egy kijelentést, azóta olvasok mindenki sorai között, és mindenki szívében.Ez nem frázis. Ez van.Hogy ez nekem jó vagy nem azt nem tudom.
De nem keresem benne hogy miért van így. Elfogadom hogy dolgom van,és szívvel lélekkel meg próbálok ennek megfelelni.Mindenki csinál valamit.
Ha egy csepp erőszakosság szorult volna belém, ami hiányzik, akkor ma opera énekes lennék. Isten nem akarta hogy az "Operát" szolgáljam. Isten azt akarta hogy magát az Életet szolgáljam. Azt hogy ezt hogyan teszem? Nos ezt én látom, és még talán a gyermekem. Senki más.Egyszer vége lesz minden fájdalomnak, és akkor fellélegzik a Föld!:) Hiszem hogy a lét értelme nem semmisülhet meg. A létezőknek kell a létezésbe szelídülniük!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Évike!

Csak mondom a magamét, amely kicsapódik a tudatomban, amikor éber állapotban figyelem a körülöttem zajló eseményeket. A politikai frázisokat gondosan lemeztelenítem: tudom, hogy a politikusok soha nem mondanak igazat, de ha megfordítjuk, amit mondanak, gyakran segít az igazság megértésében.

Ami a papokat illeti: személyesen ismertem két valódi hitű, hiteles protestáns lelkészt: az egyik már a Mennyben van, a másik Sárospatakon tanít, a neve Viktor István. Felfigyeltem egy karizmatikus katolikus prédikátorra, Dombi Feri bácsira is (szintén odaátról néz már bennünket), aki valóban hitte, amit mondott, de az egyháza szemében ő szakadárnak számított, s ezt gyülekezete tudta, talán ezért is lelkesedtek érte. Feri bácsi hitt a reinkarnációban, de titkon integrálta az ősi hagyományokat, sőt, a hinduizmus és a buddhizmus tételeit is (az iszlámot nem).

Dehát ezek a tételes vallások. Amit Te írsz, az a Te saját sugárzásod. Áldjon meg érte a Jóisten!

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Bocs! Írás közben nem sejtettem, hogy ujjaim a "potenciál" szó két másik változatával kísérleteztek: "potenciáli" és "potenciáil". Túl gyorsan gépelek Csigavér! Lassítani!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kétségtelen, hogy a tudatos és globális népirtás folyamata elindult. A korábbi háborúk, sőt, a világháborúk is valamilyen szinten tervezett népirtásnak voltak tekinthetők, de akkor főként a gazdasági potenciáli növelése, megszerzése és megtartása lehetett elsődleges szempont. Most a gazdasági potenciáil olyan kezekben van, amelyeket egy valódi anyagi-szellemi fölénnyel rendelkező világerő mozgat és ezek a kezek a hidrogén bombát szorongatják végső aduként de úgy, hogy ráadásul mikroszkópikus pontossággal képesek eljuttatni a világ bármely pontjára. Tehát a gazdasági fölény megtartása gyerekjáték számukra. Már csak egy célra kell koncentrálniuk, amelyhez a tudomány szintén minden eszközzel szolgálja őket: a túlnépesedés nem túl feltűnő megoldása, fenntartva az úgynevezett demokrácia látszatát, amely persze üres frázis, de az sem zavarja őket, ha teljesen lehull a lepel a hazugságaikról.

Válasz

Red mental üzente 11 éve

Kedves András!
A 7milliárd ember meg lesz tizedelve ezt már eldöntötték a világ urai.Megvannak az eszközeik: járványok,gyógyszerek,háborúk majd gondoskodnak róla.Azt mondják a Földön elég az 500 millió ember. A többi meg...megy a levesbe ,ahogy Posta Imre mondja!

Válasz

Red mental üzente 11 éve

Ez a videó nagyon jó.Ezt kellene leadni a köztévébe,hgy az emberek megismerjék a valóságot.Bár ki tudja,hogy akarják-e, lehet ,hogy elég nekik az álomvilág amiben eddig is éltek.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Kedves András!

Amit írsz annak van igazság tartalma.A probléma gyökere az, hogy akik mozgatják a szálakat, azok állították fel a sakkfigurákat.A szellemiség mely a Világunkban jelen van az attól ilyen hogy a hatalmi pozíciót gyakorlók elhiszik magukról hogy hatással lehetnek a végkimenetelekre. Dehogy. A
leggyengébb emberek a hatalmat gyakorlók. Azért mert őket manipulálja az a szellemiség ami az önzésükből fakad. Ezek az Emberek úgy próbálnak Isten szívében olvasni, hogy meg akarják vesztegetni.
Nézd milyen gyönyörű az a Világi Világ amit felépítettünk. Tényleg gyönyörű, csak nincs se idő se eszköz az élvezetéhez .Vagy az aggodalmak, vagy a robot veszi ezt el az Emberek millióitól.
Isten szereti a Földet és az Embereket, és nincs szándékában megtizedelni őket.Ez egy hamis tanítás. A Biblia is manipulált. Az a fejezet amely a paráznáról ír pl. hülyeség, ha szó szerint akarod értelmezni. De ha úgy rakod össze ahogy azt már leírtam nektek akkor értelmet nyer. Isten nem engedte meg a Vádló szellemiségének hogy az uralma örökké tartson. Ezért amit a próféták negatív szellemiségben örökítettek meg, az is egy egészen más rejtett tartalommal bír. Ez pedig az hogy a Világunk nem fog elpusztulni.De változni fog mert ami most van élhetetlenné válik. A rend már nem rend, hanem robot. Sajnálom azokat, akik ráadásul önként menetelnek, mert nem is emlékeznek rá hogy milyen az amikor nyugodtan ülsz asztalhoz, vagy nem a feszültség feloldásáért szeretkezel, hanem hogy örömet szerezz, és örömet fogadj el. Az értelmes élethez nem kell hatalmi kényszer. Az Emberiség felnőtt, csak ki kell nyitni a szemét, hogy valóban felnőtt.
Isten a szeretet Istene. A megengedés ahhoz kellett, hogy lássa felnőni az értelmet ahhoz hogy az élet körforgása és szabályszerűsége nem jelenti az élet, a létezés végét. Csak annyit hogy beállunk abba a a természetes körforgásba. De ezt meg lehet élni fájdalom nélkül is. Az Ember az aki fájdalmat okoz a másik Embernek. De azért van az elméje hogy felfogja a létezés öröme nem csak a kiválasztottak, de minden Ember öröksége kell hogy legyen.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

A termelési mód mára olyan eszement formát öltött, hogy emberek milliárdjai minden erejüket és képességüket kénytelenek annak a célnak a megvalósulásáért bevetni, amely cél egyre közelebb hozza a bolygó és lakói visszafordíthatatlan pusztulását a világot eltemető és minden szempontból beszennyező szeméthegyekkel a szárazföldön és úszó szemétszigetekkel az óceánokon, az értelmes és érzelmekre képes emberek igénytelen, manipulált konzumidiótákká való "civilizálásával" egy egyközpontú, uniformizált és atomizált globális tömegtársadalomban, amelynek lélekszámát a Föld erőforrásainak igen hamar bekövetkező kimerülésével az aszály, a természeti katasztrófák és az élettérért folyó háborúk automatikusan fognak "ideális szintre" hozni. (Bizonyos prognózisok négy milliárdra teszik a kívánatos "fogyás" mértékét.)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Semmi kétség, hogy egy gonosz szellemről van szó - ha a világon élő közel hétmilliárd ember és a Föld élővilágának, természeti adottságainak a szempontját vesszük alapul. Ha azonban annak a néhány tízmillió embernek a pillanatnyi és közeljövőbeni jólétének, önmegvalósításának a szempontját a maradék hat-hét milliárd ember érdekeivel szemben vizsgálja valaki, akkor természetesen az utóbbiak érdekei maximálisan érvényesülnek, tehát ez nekik nagyon jó így, sőt: ha a többi haté-hét milliárdból akár 5o% mielőbb elhagyja ezt a földi poklot, annál jobb lesz a titkos társaságok tagjainak és kiszolgálóiknak - ez is evidencia.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Korrigálnom kell két iménti elütésemet:

1. ...be kell épülniük...
2. ...annak a gonosz szellemnek...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ezt a videót ideje lenne időről időre a köztelevízióban is lejátszani, mert bár tevőlegesen emberek százmillióinak semmilyen ráhatása sem lehet a dolgok ilyetén alakulására, azonban ezeknek a tényeknek feltétlenül be kell épülnie gondolkodásunkba ahhoz, hogy gyökerestül kitéphessük annak gonosz szellemnek a fullánkját, amely az említett titkos társaságok tagjait hatalmában tartja.

Válasz