Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves András!

Én köszönöm hogy itt lehetek! :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Évike, Te egy költő vagy! És filozófus is. És hívő is. És nagyon szép imát írtál, mert valódi IMA középpontjában a lényeggel: "a kevesebb lesz a több". Erre kell törekednünk, vagyis ÚT AZ ANYAGBÓL A SZELLEMBE!

Még egyszer köszönet Neked is, Attilának is, aki munkájával szellemi pezsgést idéz elő itt a Szemléletváltók Klubjában!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága András !

Értve élsz s ez számomra óriási kincs.
Az "életem" kifejezés. Az Új Világot jelenti.
Majdnem rámentem , mire megértettem, hogy meg kell teremtenünk az Új Világot. Azzal hogy a kevesebb lesz a több, azaz az Ember az anyagi élvezetek hajszolását felváltja a szellemi élvezetek betöltésével. Így a fizikai test s maga a Föld is könnyebbé válik. Ami így megmarad abból Energia s Tér-Idő épül s Módszertan azon Földrészek Megmentésére, melyek a globalizációnak estek áldozatul. Alap állás a régi elmúlik, s helyét Új Hitvallás fogja Újjá teremteni. Ez pedig az Élet aki Életet lehel. :)
Az Új szó teremtsen a Földnek Bőséget oda ahol ma kevés van vagy nincs.
S az Ember legyen annak hűséges sáfára.Nem hiszem hogy bele kellene bár kinek pusztulni. Ugye?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

De a videoclip is témába vág és nagyon szuggesztív! Köszönjük!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Igen, Évike, jó a válaszod a "Zeitgeist"-re - Andrea Bocelli dala! Köszönet érte!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Gyönyörű dal: Andrea Bocelli: Dare to Live...

Ez a refrénje:

Dare to live until the very last = merj élni az utolsó lehelletedig
Dare to live forget about the past = merj élni és felejtsd el a múltat
Dare to live giving something of yourself to others = merj élni és adni magadból másoknak
Even when it seems there's nothing more left to give = még akkor is, ha úgy tűnik, semmid sem maradt, amit adhatsz

És a második vesszak utolsó sora:

Minden amit adhatok: az életem...

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Laci!

Nekem egy évembe telt mire kibogóztam hogy ki miért és mit szeretne tőlem megtudni.És amikor kimondom akkor nem tetszik amit mondok. Megkövetlek ha nem vagy süket. És mi több örülök. Akkor csacsoghatunk szeretetben tovább.

Válasz

Papp Laci üzente 12 éve

Éva!
Te sértegetsz engem,süketnek nevezel,gondolom ezt is az Isten és a szeretet nevéven teszed.Ha én provokáltalak volna,akkor elnézést kérek,én csak az észrevételemet akartam elmondani,de úgylátszik Te nehezen fogadsz el a tiedétől eltérő véleményt.Kár!
Remélem azért nincs harag köztünk.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

http://www.youtube.com/watch?v=ieXG8ZmK9EU&feature=relmfu

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

A "korszellem" szót ajánlom zászlónkra írni (nem én találtam ki, a "Zeitgeist" német szó tükörfordítása, és örvendetesen terjed világszerte). Gyakorlatilag az egész világ ma ugyanarról álmodozik: úgy szeretne élni, olyan kényelemben és jólétben és vélt szabadságban, ahogyan az USA-ban, Kanadában, Németországban stb. élnek az emberek, de leginkább az USA mammut méretű filmipara közvetíti az emberiséghez ezt a fajta - inkább - virtuális valóságot, amely száz éve még amerikai álomként volt ismeretes, ma pedig kelet-európai és ázsiai álommá lett, és egyre nyilvánvalóbb, hogy álom is marad örökre. Ennek az álomnak az eredménye: globális felmelegedés, az emberek egymástól való elidegenedése, totális elhülyülés (konzum idióták tömeges tenyésztése), majd globális éhínség, háborúk a vízért, élelemért, energiáért, pusztító járványok stb. Így néz ki a klasszikus amerikai álom globalizált változata és annak végállomása egy-két évtizeden belül.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Én nagyon hálás vagyok Attilának, amiért ilyen jó videókat válogat a számunkra. Ráadásul maradandó jelszavakra is felhívja a figyelmünket, például korábban ezt írta (csak tartalmilag idézem): "minden, amit rosszallunk a világunkban, belőlünk indul ki: ahogyan gondolkodunk, amire vágyunk stb." Én még hozzátenném: ahogyan hagyjuk magunkat manipulálni mások által, amikor kritikátlanul viszonyulunk a korszellemhez, amikor szolgáljuk a láthatatlan rabszolgatartókat - vagyis nem gondolunk bele, hogy a mindennapos életmód-rutinunk majd minden elemét felül lehetne vizsgálnunk és helyettesíthetnénk sokkal ésszerűbb és életszerűbb megoldásokkal, amelyek nem tennék lehetővé a parazita maffiák továbbélését.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves András!
Még ezen az oldalon is vannak ragadozók, hát még a többin.
Megyek énekelek inkább!:)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Gondolkodtam sas vagy sólyom. Majd nem bekaptam a horgot.
A sólyom a Magyarok madara. Az enyém legalábbis:)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Nem illene rendbe tenni valahogyan? Bocsi lemaradt a kérdőjel.
Kijózanodni soha nem késő.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves András! Szívemből szóltál!
Én csak annyit tennék hozzá hogy a magyar emberek legnagyobb erénye aki még bír vele a becsülete. Az a 2 % ezzel nem bír. No de maradtunk elegen. Más sem maradt szinte, és ettől az összes szőr feláll a hátamon. Ha fenéken billentenek érte ha se.Hányingerem van a mai Világtól.
Isten mindenkiben ott lakozik aki ezt felismeri.
És mégis nem a 2 %-tól hanem a 98%-tól forog a Föld. Nem illene rendbe tenni valahogy. Nem szeretnék egész életemben hányni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Én már csak azért is tudok drukkolni a prédának, mert nem tudom nem észre venni, hogy mennyire nem különbözik az ember az őt körülvevő természettől - még ebben is, vagyis a másik ember zsákmányul ejtésében, akár szó szerint, akár némileg átvitt értelemben. A másik ember rabszolgaként történő használata máig létező intézmény szó szerinti értelemben is, de ha belegondolunk, hogy többé kevésbé leplezetten emberek milliárdjai robotolnak látástól vakulásig életük létminimumon történő tengetéséért azért, hogy mások tejben-vajban fürödjenek és földi mennyországot teremtve maguknak dúskáljanak minden jóban, habzsolják az életet "mintha mindenik tagocska bennek egy gyomorral lenne megáldva" - Madách Imre szavaival. Szóval az emberiség 98%-a dolgozik az emberiség 2%-ára. Hát ez is rabszolgaság, ez is ragadozó-préda viszony, a ragadozó állat nem ejt prédát, ha jól van lakva, míg a ragadozó ember fáradhatatlanul, megszállottan tökéletesíti a a másik ember kihasználásának a technikáját.

---Nagyon kérem, feltétlenül jelezze, ha valaki nem így látja---

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Miért provokálsz?

Ha húst ennél, tedd meg. Én is megeszem, de értetek megtenném hogy nem eszek többé.Te megtennéd értünk?A szó lam jó, csak Te süket vagy. Te választod, még ezt is. Amilyennek teremted olyan lesz Istened. Értve élj . "A Világ Ember a Te kezedtől romlik, vagy Újul" Teremtője lettél a világodnak. Jah én meg elszenvedem amit Te teremtettél. Néha egészen ehetetlen.Az Író is lehet kritikus ugye? Te kis huncut.

Válasz

Papp Laci üzente 12 éve

Én nem mondanák le a húsevésről,engem így teremtett az Isten.Úgy gondolod,ha téged követ az emberiség és leszokik a húsevésről akkor az állatvilág is így fog tenni és megszünik a ragadozó életforma a Földön?Érdekes,elképzelem ahogy a tigrisek zöld füvet legelésznek a sztyeppén.De nem mondtad meg,hogy Isten minek teremtette ilyennek a világot és te mégis fölülírod az ő akaratát.Vagy csak üres szólam amiről beszélsz!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Laci!

Te nem mondanál le róla igaz? Én igen. De senki nem kérte hogy mondjon bárki is le róla, de akkor ne csodálkozzon hogy a természetben a ragadozó életforma is élő.Te ki vagy? Nem a természet része? Na ugye Te kis huncut!
Olvasd el még egyszer amit írtam előzőleg nagyon figyelmesen.Rájössz hogy az elfogadás és az értés 2 külön fogalom.

Válasz

Papp Laci üzente 12 éve

Éva!
Tévedsz ha azt hiszed,hogy az embernek hús nélkül kell élni.Az ember mindenevő a fogak és az emésztőrendszer is így van kialakulva,itt a klubban is van róla egy videó,ha jól emlékszem.
Gabriella jól látja a dolgot,így mködik a világ,minden benne van.Sokszor hivatkozol Istenre,akkor ezt miért nem tudod elfogadni(?).

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága András!

Amiben egyek vagyunk abban nem létezik rivalizálás.
A tudás kincs, s a tudás maga az élet.
Az összefogás pedig harmóniát szül.
Az ami minden nyelven ugyan úgy hangzik az ébreszt.

Válasz

Fényes Gabriella üzente 12 éve

Én már attól is a fellegekben vagyok, ha csak meghallom ezt a zenét, még ha nem is látom a videót. Egyébként én is sajnálom, hogy jelen van az erőszak az állatvilágban is. De így működik a 3 D-s világ. Minden benne van.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Jó a kérdés.
Fogós.Gondolkodom rajta.
Mi vajon kik Emberként élünk, s kaptuk Istentől hogy az Állatok szövetségeseiként és uraként éljünk -e Földön, le tudnánk -e mondani a hús fogyasztásáról kollektíven?
Amíg -e kérdés kérdés marad, nincs értelme feltennünk úgy hogy magunktól elvonatkoztatva értelmezzük a természetet egyensúlyban tartó törvényszerűségeket.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Igen, Isten mindent gyönyörűnek alkotott... Mi gyönyörködünk a természetben (bár szelektíven: ezen a videón maradéktalanul, de ha a jegesmaci elkapja a fókát vagy a barna maci a szarvast, akkor lehet, hogy kicsit az áldozatnak drukkolunk és sajnáljuk, hogy ilyen a világ). Vagy nem? Kíváncsi vagyok, mit gondol erről?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Néhány a rengeteg "comment" közül, amelyeket ehhez a videóhoz írtak szerte a Nagyvilágból:

Maravilloso, espectacular, impresionante, artístico, excelente (spanyolul) = Csodálatos, látványos, elragadó, művészi, kiváló
Fantastic video!!!!!!!!!! Thank you...
Grazie...è bellissimo! (olasz) = Köszönet érte! Gyönyörű!
exciting and holy nature (angol) = izgalmas és szent természet
we are not the masters of universe -just a part of it don t forget... (angol) = ne feledjük: nem mi vagyunk a Mindenség urai - csak részei vagyunk!

Спасибо автору ролика! Красота! Так и хочется повторить слова Соломона: (Экклезиаст 3:11): Он сделал всё прекрасным в своё время. И хотя он вложил вечность в сердца людей, они никогда не смогут постичь всех дел, которые совершает истинный Бог, от начала до конца. (egy orosz) = Köszönet a videó szerzőjének! Szeretném megismételni Salamon szavait (Prédikátor 3:11): És bár Ő belehelyezte az örökkévalóságot az emberek szívébe, az ember soha nem lesz képes felfogni a maga teljességében mindazt, amit a való Isten alkot.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ez valóban költői videó az ÉLET-ről! Köszönet érte!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves András!

A Sas valóban a Hazánk egyik jeles madara mint szimbólum. A Daru viszont körbe repüli a Földünket és Úton van egyfolytában hogy kibírja a fagyot.
Nos Isten szeretete az Összes Föld lakóé, nem csak a miénk. A mag Hazai. A termés a Földünké. Amiből képes vagy tanítani az Magyar, ami abból születik az pedig a Világ Öröksége! Csak ha tovább adsz abból ami a Te Magod ,
csak akkor tudod meggyógyítani a Földet!Az élet élni akar.Az élet pedig felébredt a felelősségére.Segítsetek neki!

Válasz

Red mental üzente 12 éve

Kedves Éva!
Én még nem hallottam arról,hogya darumadár a megújulás jelképe lenne.Nem a sasmadárra gondoltál?Azt több nemzet használja jelképül.De lehet,hogy én vagyok tudatlan és valamilyen nemzet számára fontos szerepet tölt be ez a szimbólum.Különben nagyon szép amit írtál.Szükség van a szeretet harmóniájára.Nélküle mit sem ér az élet.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Az élet nem pusztul hanem Újul. Hogyan? Útra kel a darumadár,és elrepül arra a vidékre ahonnan származik hogy a Föld idő -tér -szeretet harmóniája helyre álljon. Az útjában megáldja a nemzeteket, és dicsőbb szebb jövőt teremt a szó-ból mely minden nemzet dalából ugyan úgy hangzik."Fogd meg a kezemet!"És Én vele megyek hogy szerelmes szeretetemmel őrizzem ezt az érintését ama" daru madárnak".:):)A "mikor" még az Írónak is csak jövőkép.

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Vajon nem azért teremtetett e gyönyörű Világ, hogy az ember megóvja a pusztulástól...?

Válasz

Szarka Ildikó üzente 12 éve

Csodaszép!
Köszönjük...!
9 perc teljes meditációban ,a zene is gyönyörü!

Válasz