Csizmadia Éva üzente 12 éve

Jah, mert nem tanították meg nekik hogy milyen értékesek.......

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Egy civilizáció csak addig virágzik, ameddig a szellemi értékek az elsődlegesek. Az egyénnek el kell tölteni valamivel az időt, le kell kötnie magát, fontosnak, értelmesnek kell, hogy érezze a létezését, tevékenységét. Ha az időt és energiát egyaránt komolyan lekötő szellemi értékek megrendülnek, az emberek figyelme az anyagiak felé irányul. Korunkban az anyagiak felé való fordulás fő területe a megfeszített munka. Az emberek nem azért dolgoznak annyit, mert a pénzre feltétlen szükségük van, hanem nagyon sokan igazából azért, mert másra már nem is nagyon alkalmasak, csak a robotolásra.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

A fosszilis tüzelőanyagok egyre gyorsabb elhasználásával a fogyasztói civilizáció a saját létalapját számolja fel. A munka termelékenységének magas szintje a felhasznált nagy mennyiségű energián alapul. A magas mezőgazdasági termésátlagok fedezete az iparszerű mezőgazdaságot működtető hatalmas mennyiségű, kívülről bevitt energia, ennek köszönhetően a termésátlagok két-háromszorosukra növekedtek. Találó a mondás, miszerint a mai mezőgazdaság a termőföldet arra használja, hogy a kőolajat élelmiszerré alakítsa át.

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

A BOLDOGSÁG csak egy szó ,
hogy értem az Istent ,
Alázat , vissza nem szól ,
boldogulok , itt lent .

Nem fel a "magaslatra" ,
ahol "milliárd" az üzlet ,
ki az Isteni S Z A B A D B A ,
mert Isten , nem "tüntet" !!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

A demokráciák történetét az állandó vetélkedés, a darwini verseny jellemzi. A sikertelenebbek lemaradnak, ami azt eredményezi, hogy komoly belső feszültségek ébrednek. A feszültségek kezelésére a hagyományos társadalmakban jól kipróbált módszerek vannak, ezek használata jellemzi a lassabban, szerves fejlődés útján kialakult demokratikus társadalmak, mint Svájc életét is. Általában azonban a demokráciákban a villongások gyakoribbak, az összezördülések jóval hevesebbek lehetnek, mint a hagyományos társadalmakban. Mivel a demokráciákban élők hamar rájönnek arra, hogy a felgyülemlett agressziót inkább kifelé érdemes fordítani, és persze így külső forrásokhoz is lehet jutni, egyes demokratikusabb berendezkedésű országok hódításai a világpolitikát meghatározó tényezőkké váltak. A diadalmas demokráciák gyorsan legyengítették és elsöpörték a hagyományos társadalmakat, gyarmatosították, majd a XX. század második felében egy olyan világgazdasági rendszerbe tagolták be őket, amelyben csak a hatalmi helyzetben lévő demokráciáknak van esélyük a sikerre.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

A világot szép egésznek tartó ember is látja a világ káoszát, de ezt a világ rendjének velejárójaként kezeli. Csak olyan veszélyek ellen védekezik komolyabban, amelyek ellen tényleg védekezni kell és az esélyek közül csak azokat használja ki, amelyekkel élés összhangban van a világ szép rendjével. Ezért nem hajszolja annyira magát, mint a káoszban élő, túlzottan tevékeny ember, viszont amit tesz, az építi a világot, szebbé teszi azt.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ők a kétmázsás mangalicák, és nincs is több eszük. Mert levágják őket, csak erről nem tudnak.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Nem vagyok Biblia szakértő, de elővettem újra, s kinyitottam, az üzenet felett:

"Halljátok ezt ti, kik bele martok a szegényekbe,hogy végezzetek a föld szelídjeivel ezt mondva:" Mikor múlik már el az Új hold, hogy eladhassuk a gabonát?és a sabbat hogy gabonát árulhassunk az Éfa megkissebbítésére, és a sekel megnagyobbítására, és a csalás mérlegének meghamisítására hogy megvehessük ezüstért az alacsony sorsú embereket, és egy pár saru áráért a szegényeket, és hogy eladhassuk a gabona hulladékát?"
Az Usa-ban 100 USD egy pár cipő. Nálunk annyi egy hónapra annak a segélye, aki nem jut munkához, és lejárt a 3 hónap támogatás.
Kedveseim, én csak egy kétségbe esett anya vagyok. Ti ki vagytok?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

A kétmázsás, unió-konform mangalicák a szépen kimeszelt ólban, a teli vájú fölött nézik a csontsovány igáslovat.
„Nézd azt a gebét” - röfögi jóllakottan az egyik - „szinte támolyog az éhségtől”.
„Úgy kell neki” – feleli a másik – „a gazda megelégelte, hogy csak 100%-ra teljesít. Ezért büntetésből, amíg nem teljesít 150%-ra, nem kap enni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Tényleg annyira negatív unortodox politikát folytatni, mint ahogyan az ellenségeink sajtója telekürtöli a világot? Mit is mond az idegen szavak szótára?
Ortodox:
1. óhitű, igazhitű; valamely tan lezárt dogmáihoz betű szerint ragaszkodó
2. átv.: a régihez ragaszkodó, maradi
Ezért az unortodox inkább dicséret, mint elmarasztalás, hiszen azt jelenti, hogy nem ragaszkodunk betű szerint a pusztító világpénz urainak dogmáihoz.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Felszólalás az EU Parlamentben

Az ENSZ Polgári és Politikai Jogok Egyezségokmánya, az emberi jogok anyajogszabálya mindjárt az első cikkelyében kimondja: minden népnek joga van az önrendelkezésre. E jog értelmében a népek szabadon határozzák meg politikai rendszerüket és szabadon biztosítják gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődésüket. A népek önrendelkezési joga a legerősebb kollektív emberi jog. Nemzetközi jogi alapelv, egyben normatív szabály, azaz jogszabály, amely minden államra nézve kötelező. Mind az adott nép saját állama, mind külső államok és szervezetek kötelesek betartani ezt a jogszabályt és biztosítani egy adott nép – esetünkben a magyar nép – önrendelkezési jogát.

Ez a jog nem szűnt meg Magyarországnak az Európai Unióban történő belépésével, és a magyar állam nem adhatja el a magyar népnek ezt a jogát, az önrendelkezési jogot, sem az Európai Uniónak, sem a Nemzetközi Valutaalapnak, sem a bankoknak vagy a nemzetközi nagytőkének. Nem rendelkezhet szabadon vele, így nem cserélheti el az önrendelkezési jogot jobb devizaárfolyamért, kedvező kölcsönökért, s nem engedheti át a magyar nép, a magyar nemzet önrendelkezési jogát zsarolóknak. A magyar állam a magyar nép nevében érvényesen nem mondhat le az önrendelkezési jogról, mert az nem az államot, hanem a népet illeti. Minden, ami az úgynevezett magyar helyzettel kapcsolatos vitában történik, csak ezen alapelvnek és jogszabálynak alárendelten értelmezhető.

Van-e ma emberjogi válsághelyzet Magyarországon? Van, csak nem azokon a területeken, amelyekről önök, kedves európai parlamenti képviselők, vagy a nemzetközi nagytőke képviselői, vagy éppen az Egyesült Államok kormánya állítják. Emberjogi válsághelyzet van, mert a magyar emberek többsége szegénységben és teljes jogfosztottságban él. A vidéki emberek – sokszor munkanélkülivé vált diplomások is – 1-2 eurós órabérért dolgoznak a többnyire külföldi kézben lévő, fillérekért elprivatizált gyárakban, összeszerelő üzemekben, ahol az emberi jogokkal és emberi méltósággal össze nem egyeztethető körülmények között kell dolgozniuk fűtetlen, és egyébként is az egészségre veszélyes munkakörülmények között, a munkajogi és a szakszervezeti védelem teljes hiánya mellett. A mezőgazdaságban dolgozó gazdák a terményeiket nem tudják értékesíteni a felvásárlók visszaélései és a tömeges bűnözés miatt, amelyet az állam egyszerűen nem kezel. Orvosok, tanárok, más állami alkalmazottak 300 eurós havi bérért dolgoznak Európa közepén, ami egyenes következménye a neoliberális politikának, az IMF és mások állandó strukturális átalakítási követeléseinek, megszorításainak.

A jelenlegi magyar kormány, ha nem is eleget, de néhány lépést mégis tett azon status quo ellen, amelynek lényege, hogy a hasznot egy kis, privilegizált réteg privatizálja, a kárt és a költségeket pedig államosítja, s az adófizetőkre hárítja át. A jelenlegi magyar kormány, szembe menve a nemzetközi nagytőke elvárásaival, a válságból eredő terhek egy részét áthárította a bankokra és a multinacionális cégekre, példát mutatva ezzel Európa többi országának is. Nem azért van tehát pánik Magyarországgal kapcsolatban, mert pl. a bíráknak mostantól akkor kell nyugdíjba vonulniuk, amikor más dolgozó embereknek, vagy azért, mert a Nemzeti Banknak több elnökhelyettese, vagy a monetáris tanácsnak több tagja lesz. Nem is azért, mert az adatvédelem egy szerény jogosítványokkal rendelkező ombudsman helyett hatósági jogkörbe kerül át, hanem azért, mert a nemzetközi nagytőke veszélyben érzi magát azáltal, hogy más államok is követik, vagy követhetik azokat az őket megszorító intézkedéseket, amelyeket a most oly sokat kritizált magyar kormány vezetett be.

Fel kell tennem azt a kérdést is, hogy mennyire vehető komolyan egy olyan szervezet aggodalma a magyarországi emberjogi helyzet miatt, amely semmit nem tett, s egyáltalán nem aggódott akkor, amikor 2006. október 23-án, az 1956. évi magyar forradalom 50. évfordulóján Gyurcsány Ferenc, a nagy privatizátor úgynevezett szocialista kormánya 14 embert lövetett szemen, többszáz békés embernek okozott súlyos sérüléseket, s 2006. őszén többszáz embert vetett önkényesen és alaptalanul börtönbe. Milyen szervezet az, amelynek emberi jogokkal foglalkozó „Libe Bizottságának” olyan alelnöke van Göncz Kinga személyében, aki ennek a szemkilövető kormánynak volt a minisztere. Azt is meg kell kérdeznem, hogy miért nem aggódtak akkor a bírói függetlenségért, amikor ilyen ügyekben döntöttek a bírók.

Fel kell tenni a kérdést a másik nagy aggodalmaskodóval, az amerikai kormánnyal szemben is, hogy milyen alapon kritizálják a magyar emberjogi helyzetet azok, akik Guantanamóban tömegesen kínozzák a foglyokat, s Afganisztánban és Irakban, legutóbbi két szörnyű háborújukban, civilek tömegeinek életét oltották ki.

Ismételten rámutatok: vannak problémák Magyarországon az emberi jogokkal. Ezennel szeretettel meghívom az Európai Parlament szabadságjogi bizottságának tagjait, jöjjenek el Magyarországra, jöjjenek el velem vidékre, beszélgessenek el az emberekkel a gyárakban tapasztalható munkakörülményekről, a tömeges bűnözésről, s mindarról, ami valóban foglalkoztatja és bántja őket. A mi problémánkat pedig felejtsék el és ne használják arra, hogy a magyar nép önrendelkezési jogát lábbal tiporják, mert ezzel követik el az emberi jogokkal szembeni legdurvább jogsértést, s teszik ezt egy olyan nemzettel szemben, amelyik 150 éven át védte a nyugati világot a töröktől, s amely 1956-ban az egész világnak példát adott szabadság-szeretetből.

Nem hiszem, hogy választóik ezért küldték önöket az európai parlamentbe, kedves képviselőtársaim.

---A fenti képviselői felszólalás elhangzott részben nagy plénum előtt, illetve szétosztásra került az Európai Parlamentben egy jobbikos képviselő részéről---

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves András!

Üdvözlöm amit írtál.
A "globális" nemzet nélküli emberiség utópia. Ez a kultúrák megszűnését eredményezné, és így az Ember Istentől való képességét a teremetés művészetét hajítaná ki az agyakból. Az "Ember" = megteremtette(a kultúrájával) a semmiből önmagát, hogy dallamból tanítson életiskolát. Hogy virágból rögösült köveket, szilárddá hazudott erkölcsöket oldozzon csókká, s csönd helyett , korbáccsá vadítsa az érzékeket! Ilyen az ember és ebben áll a szabadsága, hogy ezt hogyan teszi.A teremtés azon része vagyunk, mely azért lett anyagba ágyazva hogy a szellemit kamatoztatni tudja. A szellemi anyag nélkül az abszolút lényeg magasságai. Annak pedig valamiben ki kell teljesedni. Mi az abszolútum teremtményeiként megteremtjük a magunk "Világát",Ő hozzá hasonlatosan. Ebben van a mi egyéni "gondolataink" szabadsága. Ha nem így lenne, akkor sokan válnának Istenné, és sokan Vádlóvá. Az élet örök de nem úgy ahogy azt mi látjuk. Mi annyit látunk belőle, amennyit Isten megláttatni akar. A mi dolgunk itt lenn az hogy igazságos, szeretetteljes Emberekké váljunk. "Ez az egyetlen útja hogy találkozzunk az alkotónkkal."
Nagyon rögös, főleg úgy hogy Emberként a szellemiséged ami Istentől való messze túlnő rajtad. A szellemi harc az anyagban tud megmutatkozni. A "Szellemiség " csatája anyag nélkül láthatatlan maradna.Ez ilyen egyszerű. Aki túlnéz az anyagon, és egészében szemléli a " Világunkat" az mindenki lát. Egészen magasról lesz képes értékelni és elemezni a történések sokaságát.
S közben mégis tenni kell a dolgodat, mert "nem vagy több mint amivé teremtettek" Pedig néha az Ember mennyire elvágyik.....:)
Azért van az hogy az Ima nem hat ha tehetetlenség szüli.... Az Ima érted szól, és olyan mint egy varázslat, amikor az ÉLET tiszteletéből fakad, és a cselekvő szeretet áll mögötte.... :):)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Évike, köszönöm a válaszod, köszönöm, hogy több síkon lehetővé teszi, hogy reflektáljak.

A halál utáni életet nem Nálad olvastam, hanem a személyes oldaladon megjelent egyik közösség oldalán.

A következő felvetés a gyufásdoboz panellakást eredményező dolgos élet kérdése. Most jövök egy ezoterikus oldalról, ahol rátaláltam a Zeitgeist magyarított változatára és újra végignéztem-hallgattam (immár harmadszorra). Igaz, visszaköszön az anyagból a kommunizmus eszméje, de más gyakorlati út felvázolásával, mint amiben nekünk itt részünk volt. Annyiban analóg a nekünk beadottal, hogy meg akar szabadulni a vallásoktól, meg abban is, hogy az Istent a technológiával helyettesíti, bár az emberek istenszerűségét kihangsúlyozza és a krisztusi testvériség gondolatát helyesen megtartja. A globális, nemzet nélküli emberiség gondolatát elengedhetetlennek tartja egészen odáig, hogy nincs szükség sem nevet adni a gyermekeinknek, sem más most használatos önazonosítót a globális Föld-gyermeken kívül. Szóval ideológiailag kissé zagyva, de a mostani kamatrabszolgaságra kárhoztató, önzéshez, gyilkoláshoz, háborúzáshoz vezető pénzrendszert helyesen elemzi és mutatja be. A kiszabaduláshoz is ad tanácsokat, amelyek inkább az amerikai tömegember testére és életére szabottak, de mégis jót tesz, ha megfogadják - lassan mi is odasorolhatók leszünk, mert erősen amerikanizálnak bennünket, főleg a fiataljainkat.

A gyufásdoboz panellakásban élőknek annyi előnyük van az átlag amerikai polgárokkal szemben, hogy a mai napig nem tudta átalakítani az agyukat nyugati virtuális valóság (még ha nézik is a TV-ben az amerikai filmeket), mert csak a vágyaikban jelenhetett meg, nem a tényleges életmódjukban, életvitelükben, tehát könnyebb lesz a felébredés.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága András!

Nagyon tetszik ahogy "megasztmondtad" az egész komplex kizsákmányoló "fenevad" személytelen és megfoghatatlan de valóban működő kollaborációját a Világunkban. A lényeg a tulajdon viszonyok átrendezésén van. Mi elvesszük amid van, te pedig hogy ne hagyd hogy mi elvegyük, menjél máshova több pénzért dolgozni, és váltsad ki tőlünk legalább 10x a 10 emberöltőn át amit el akarunk venni.Jah! Ha nem tudod? Akkor elvesszük. Azaz zsarolásból származó tőke tömege a luxus létért ami szintén egy nagy kaki, mert épp csak a létezés értelmét hamisítja meg.
Egy nagyon kedves barátom fogalmazta meg nekem azt az igazságot, hogy a feleségével egész életében azért dolgozott, hogy a saját kicsi gyufásdoboz panellakásában hajthassa álomra a fejét, és a gyereke is ezért dolgozik egész életében. Azaz az életünk arról szól generációkon át, hogy legyen hol elaludni munka után. Az" élet színvonal" az egy nagy átverés. Ahol azon kell gondolkodni hónapról hónapra már 40 -80 éve hogy ugyan miből sakkozzuk ki a fizetnivalókat, de azért a család még legalább belülről mosolygós maradjon, no ez a MŰVÉSZET!
Aranyos, de halál utáni életről és a reinkarnációról nem olvashattál tőlem!
Isten útjairól viszont írok, sokszor, sokat....
Szeretem az "Emberek fiait"! :) Jah! Nagyon!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Évike!

Most jöttem vissza a személyi oldaladról, ahol egy fényképen láthatók vagytok a kislányoddal. Gratulálok! A kedvenc témáidat is láttam, sőt, a halál utáni életről és a reinkarnációról szóló összes anyagot átfutottam - már ismertem mindet.

Azt tudom mondani, hogy kb. egy hónapig most le kell állítanunk minden jövőtervezésünket, mert most dől el éppen a "hogyan tovább". Tudod, a birodalom éppen most hozza meg a döntését: menjen-e O.V. és jöjjön-e vissza Bajnai, vagy jól fejbe kólintják ugyan O.V.-t, de engedik, hogy vigye tovább az ügyeket. Utóbbi esetben elképzelhető, hogy még nem fojtják meg az országot, talán még kölcsönt is kapunk, ami sem nem oszt, sem nem szoroz, csak némi levegőhöz juttat bennünket. A halálos ítéletünk nem a gyors kivéreztetésről szól, hanem a fokozatos lakosságcseréről. Tehát sokan meg tudnak majd maradni itt, miközben az idegenek lassan beszivárogva, fokozatosan fognak elhatalmasodni rajtunk. A hitgyülisek bizonyára jól el fognak majd vegyülni úgy, mint egyes palesztinok, akik Izrael területén most is békében élhetnek (az, hogy a Hit Gyülekezete kibékült a FIDESZ-szel, annak a jele, hogy a FIDESZ már 2 éve mindent tudott előre, tehát nem félteni).

Egy biztos: az erős nemzettudatot le kívánja törni a birodalom. A Gyurcsány-Bajnai korszak bűnösei a birodalom kegyencei, nem eshet bántódásuk. Ez már eddig is érzékelhető volt, tehát a jobboldali érzületű embereknek folyamatosan kell állniuk a pofonokat ezután is, és tűrnünk kell az internacionalista "progresszív" ballib oldal tobzódását, mögöttük a szovjet korszakot idéző gigantikus nemzetközi háttérerővel. A pénzhatalom az USA és a NATO haderejével, a CIA-val és a Moszaddal megtámogatva egyelőre azt tesz, amit akar. A mi ügyünket pedig Istenre kell bíznunk.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves András!

Én most fogok sokadszor abba a helyzetbe kerülni hogy változtatnom kell, de most már egy 9 éves gyermekkel a "hónom alatt" igen nagy felelősség tudatot követel meg . Merre navigáljam el magam, és Őt, meddig, és mennyi időre, és hová menjünk? Ha elmegyek hogyan fogok úgy vissza jönni hogy az Újbóli beilleszkedés ne okozzon nagyon súlyos lélek nehézségeket? Itt az Iskola , a néptánc, a barátok, és a hazám szeretete.
Én már a gondolattól is megborzongok, hogy idegenek mondják meg nekem hogy na MOST menj el, mert ezt én így akarom. Mégis hol a határ?
Sajnos még mindig ott tartunk, hogy az Emberek félnek gondolkodni, kimondani pedig azt amit gondolnak, attól még jobban félnek.
Minden kezdeményezés mindig azon bukik meg hogy mennyi Emberben van meg annak ereje hogy legyőzze a saját félelmeit.....
Jah! Én ezért imádkozom! Még mindig ez az első lépcsőfok!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Éva!

Én is érintett vagyok, mert a pszichológus lányom Londonban pincérkedik. Ennek oka főként anyagi: ki kellett fizetnie a diákhitelét. Szerencsére másfél év után ez sikerült is. Illik tudni, hogy kb. 600 000 forintnak megfelelő havi jövedelme van ott. Itthon egy életen át sem tudta volna kitörleszteni az adósságát.

1990 körül azt reméltem, hogy jobbra fordul a nemzet sorsa, hogy "a dolgozó nép okos gyülekezete" lesz a demokratikus parlament. Milyennek látom ma? Olyannak, hogy vannak ugyan okos emberek a Parlamentben, de a széthúzás lenullázza az okosságukat. Szavakban ugyan mindig csoportokra, közösségekre, egyes pártok a nemzetre is hivatkoznak, de ebből csak egy mindinkább éleződő verbális belháború alakul ki - ellenségeink nagy örömére. Népünknek-nemzetünknek pedig a Földön egyedülálló módon sok ellensége van (talán a zsidóknak van ugyanennyi, de őket jól védi az istenük, egyelőre győzelemre állnak).

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves András!

Rengetegen hagyják el az országot családfők, gyermekeket, feleséget itthon hagyva hogy a lyukakat férceljék, mert nem bírják már most fizetni azt az anyagi terhet amit jóhiszeműen magukra vettek, a lélek terhéről nem is beszélve, de sajnos ez a kivándorlás még csak most kezdődik.Meddig emelkednek még az energia és az élelmiszer árak?
Kinek az érdeke hogy aki dolgos és használható erejű, az mind el akarjon menni?Más országok politikusainak miért értékes az ami a Magyar politikusainknak nem érték?
Hová lett az identitás tudat? Az én Magyar vagyok, és az én Nemzetemet megbecsülve kormányzom a szebb jövő felé?
Ugyan mivé züllik" Magyarország" , ha azok a lelkek akik élővé teszik, elhagyják? Ha azt a kultúrát és azt a nyelvet elvisszük, mi marad????

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Éva!

Köszönöm a kiegészítést! Igen, nekünk első és legfontosabb szövetségesünk lesz hitünk szerinti Istenünk. A Föld összes lakója vonatkozásában a kipontozott helyre egy Istentől elrugaszkodott hatalom kívánja beírni a nevét és hazai csicskásai már készítik hozzá a hatalmas posztereket. Elég határozott elképzelésem van róla, hogy a kipontozott helyre melyik hatalmat fogják beírni, de hadd tartsam titokban, mert sokan úgyis tudják...

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves András!

Lenyűgöző, hogy milyen értelmes amit írtál.
Nos annyival egészíteném ki hogy a Magyar nemzet EGY s bár hol is éljenek Hazájuktól távol szakadt fiai és lányai , Isten szerelmes szeretetében lakoznak de " csak a vele való szövetségben" tudnak szövetséget alkotni más nemzetekkel Isten szeretetében osztozva.....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

1981-ben Prágába utaztam vonattal. Minden vasútállomáson óriási, vörös hátterű posztereken ez a szöveg állt: "Nemuze byt ani svobody, ani nezávislosti, ani socialismu pro národov Ceskoslovenska bez najtesnejsího spojení ze Sovetskím Svázem" - Gustáv Husák. Magyarul: Nem lehet sem szabadság, sem függetlenség, sem szocializmus Csehszlovákia népei számára a Szovjetunióval való legszorosabb szövetség nélkül.

Lehet, hogy számunkra most jött el az idő, hogy kihelyezzünk hasonló posztereket Magyarország és ".................." felirattal?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ugyanez vonatkozik a különböző vallások szent (zarándok) helyeire, templomaira is. Meg kell tanulnunk tisztelni a tradíciókat és minél többet megtudunk róluk, annál közelebb jutunk a végső isteni igazsághoz és tudatossághoz.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

A tradíció olyan emberektől (prófétáktól) ered, akik együtt jártak Istennel. A tradíciót magukban foglaló szent írások (vagyis a tradicionális vallások tanításai) tehát az Istent ismerő emberektől származnak, ezért azokat is ugyanúgy kell tisztelnünk és szeretnünk, mint az isteni eredetű lelket hordozó embereket.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Amíg nem ismerjük meg önmagunkat, addig nem ismerhetjük meg Istent, aki a lelkünkben lakozik. Ha megismertük, meg tudjuk tartani az első, legfőbb parancsot: "Szeresd Uradat, Istenedet...
Ha Istent szeretjük, akkor minden embert szeretünk, mert minden ember lelkében benne lakozik Isten.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Miért Jézus? Ime:

Mt 22.36
„Mester, melyik a főparancs a törvényben?”
Mt 22.37
Jézus ezt felelte: „Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.
Mt 22.38
Ez a legnagyobb, az első parancs.
Mt 22.39
A második hasonló hozzá: Szeresd felebarátodat, mint saját magadat.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

A tradíció legfontosabb üzenete (az Upanishad-októl Jézusig): Ismerd meg önmagad! (görögül: Gnothi Seauton!). Vagyis: tudd, hogy nem vagy azonos a testeddel, amely minduntalan elterelné a figyelmed az isteni eredetű lelkedtől. A lelkedben benne van az egész világ (és az minden emberre igaz, ugyanakkor mindegyikünknek KÜLÖN VILÁGA VAN!)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Nos a kemoterápiában az egészséges és a rákos sejt egyaránt pusztul.
A végkifejlet pedig az hogy a szervezet túléli, de minőségét veszti......
Ennél valamivel kíméletesebb megoldásra van szükség, különben csak árnyéka lesz a Föld Önmagának.Mi meg megtizedelődünk. Mi vagyunk az egészséges sejtek, akik nem zsákmányolják ki, vagy már mi se ???? :( :(

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Attila! Köszönöm a kérdést és a lehetőséget, hogy ide leírhatom a véleményemet arról, hogy milyen úton kell elindulni. Természetesen, egyre inkább az egyén által választott úton múlik minden. A tudatosságra törekvő emberek számára az igazi út leginkább Jézus tanításaiból szűrhető ki, de aki nem a tanításaiból kiindulva követi Őt (mert még nem elég tudatos hozzá), hanem a kanonizált Evangéliumok és a történelmi egyházak dogmákra épülő tanításai alapján, az is rajta maradhat az igaz úton, ha eljut a valódi hithez. Ami a többi vallást és hitrendszert illeti, elsőként Mahatma Gandhi jut eszembe, akiről sokan úgy vélekednek, hogy olyan életszentséget mutatott fel az emberiség számára, mintha Jézus reinkarnációja lett volna. Kifejezetten szelídséggel és keresztényi erények felmutatásával győzte le a gyarmatosító brit birodalmat. Illik tudni, hogy az iszlám követőinek többsége sem a Sátánt szolgálja. A hagyományos kínai konfucianizmus is figyelemre méltó útmutatással szolgál az igazság felé. A tibeti buddhizmus tanításaira is érdemes felfigyelnünk. A hagyományos japán kultúra hasonlóképpen tiszteli a transzcendentális igazságokat és a szakralitást. Általában a tradíció felé fordulás szükséges ahhoz, hogy megtaláljuk a kiutat ebből a létrontásból. De az anyag imádata még sokáig kábulatban tartja majd az emberiséget, és csak a fennálló, végéhez közeledő (és egyre agresszívabbá és harciasabbá váló) II. Római Birodalom teljes összeomlása eredményez majd tömeges ébredést (egy minden eddiginél nagyobb pusztítás után). Ez a megérzésem.

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Van rá példa, hogy a rákból is ki lehet gyógyulni. Igaz nem egyszerű, de mégis létezik. A földgolyónak is megvan az esélye rá (ha mi is úgy akarjuk).
De hogyan is, milyen úton kell elindulni? Mit gondoltok mit kell tenni?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

"Teljes liberalizálást akarok, tehát semmi és senki ne korlátozza a sejtek teljesen szabad szaporodását, teljes deregulációt akarok, tehát a szervezet neuro-endokrin szabályozó-rendszere nekem ne szabja meg, hogy mit és hogyan teszek. És végül teljes privatizációt akarok, hisz mindenki tudja, hogy a szervezet legrosszabb tulajdonosa az immunrendszer, tessék tehát privatizálni a tulajdonában lévő szervezetet, például az én javamra."

A ráksejtről van szó! A globalitás létmódjának bolygóméretű hatalmi rendszere átvitt értelemben a rák.

Legyetek éberek, ha fenti sablonra épülő PK (p...lag korrekt) beszédeket hallotok "okos" emberektől. A kulcsszakvak: liberalizáció, deregularizáció, privatizáció!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Köszönöm!
Örülök!

Válasz

v. a. üzente 12 éve

O.K. már leesett a tantusz,... hogy magamtól nem jöttem rá(?!), pedig milyen egyszerű, magában a szóban is ott a válasz(!)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Attila!

Az a sok tanulságos videó és a magyar történészeink a magyar nemzet elé tárt hitelt érdemlő dokumentumai mind arról szólnak, hogy Mi magunk és a Világban élők is szembesüljenek vele hogy nem térdelhetnek le a nemzetek egyetlen "teológiába ágyazott kultúra "kiszolgálásának mert ettől eltűnik az identitás =a nemzettudat ,és a lélek elpuhul, és megrogy. Egészségessé egy nemzetet a gyökerei tesznek.Egészségessé egy Embert a családi gyökereiből szerzett Nemzethez tartozásának tudata tesz. Az amit egy Nemzet a Világnak magából adni tud ÉRTÉKKÉNT az pontosan ebből a nemzet tudatból táplálkozva értékes.Ha elveszik a MAGYAR EMBEREK-től az otthonaikat, akkor a Világ fog megrogyni, mert a MAGYAR emberek hordozzák nem csak területileg de génjeikben is az Istentől való tanítás helyes értelmezésének képességét. Ha a Bibliai üzeneteket melyeket "kanonizáltak" ennek fényében vizsgáljuk, akkor sajnos egyáltalán nem az a fordítás van a kezünkben amit Isten üzent. Ebből ered az hogy míg Krisztus még szabadon prédikált Isten házában , addig ma már az is kétséges hogy olyan fordítás van a kezünkben ami Krisztus szavait hamisítatlanul Őrzi. Ha már mindenki a" Világ hatalmasának" szolgál, akkor megszűnik az "érték" fogalma, és hiába valósággá válik az ezért tett összes hatalmi cívódás.

Magyarország a magyarokkal együtt értékes. Nélküle ugyan olyan halott területté amortizálódik mint minden, amire a hatalom eszköztárával rátenyerelnek.
A magyaroknak még akkor is fel kellene vállalni hogy Új hazát építsenek itthon, ha a nulláról kell indulni, és tudomásul kell venni hogy a tőke produktumok nélkül nem szül többlet értéket. Lobbizni GDP nélkül ( megtermelt javak nélkül ) nem lehet.Aki pedig kimenti a megtermelt értéket Magyarországról az másutt fogja elveszíteni, mert a Világ nem változik meg körülötte. Mindenkinek magának kell megváltoznia, felébrednie.
A "teremtés mitosz" a magyarok történetiségéből nem értéktelenebb, és nem kevesebb mint a Bibliai. Ha a Bibliai üzenetek közvetítését az erőszak eszközével végzik az már nagyon árulkodik arról, hogy mivé lettek az üzenetek átírva....és mégsem rettenti meg a Világ Hatalmasait az hogy az Óra ketyeg. Ha már kizsebelték a Magyarországi értékeket akkor megint tovább állnak keresve újabb forrásokat.Ez azonban nem végteleníthető folyamat, mert az Ember Ember és nem gép. Az Ember Isten gyermeke és aki ezzel visszaél az magára mond ki ítéletet!
A Magyar írók szakrális Isten- tudatból táplálkozó egészséges erkölcsi üzenetei és azok értelmezése nem tartalmaz semmi szolgait. Az Ember Emberhez méltó létezését hirdeti . Ami szolgai lehet benne, az egyszerűen csak egy gyönyörű szakrális kifejezés arra vonatkozóan hogy ki a szellemiséged Atyja. Kit szolgálsz az Életek élhetőbbé tételének szolgálatával anélkül hogy hasznodat lesnéd belőle? Nos hát ez a szolgálat az ami Istené!Akit szeretsz és tisztelsz, azt szolgálod anélkül hogy ez a fáradtságodba kerülne. Mert az én igám könnyű..... Mindig a nyomorúság eszközeivel próbálták, és próbálják ma is megtörni a hatalmasok az egészséges elme és test szabadon szárnyalását. Szolgálj a hatalmasoknak, szolgálj, hogy élhess....NEM. Ne nekik szolgálj. Szolgálj a szeretteidnek mosolyogva szerelmes szereteteddel, ahogy Krisztus szolgálta a tanításaival az Emberek fiainak erkölcsi felemelkedését! Aki idáig eljut az eljut odáig is hogy ragaszkodjon a Hazájához.
Szeretettel Üdvözöllek!
Évi!

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Évi,
de szépen írod "ma nyitottabb a szív és az elme". Ha a szív és az elme képes kéz a kézben haladni, akkor már nagy baj nem is lehet. Ez lehetne a harmonikus élet!

A "szakrális elhívás fogalma" mit jelent? Sajnos én sem ismerem.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Megnéztem!
Azt kívánom Mindannyiónknak hogy tanulja is meg.
A tudatlanság nem ment fel a felelősség alól!
A Magyar emberek mondják ki maguknak hogy az Én Nemzetem.........
A felelősség tudat a tudás birtokában éleszthető újjá.
A szakrális elhívás fogalmát még mindig kevesen ismerik ! Mégis ha elő veszed Hazánk költőinek és íróinak legismertebb műveit csöpög belőlük az "EMBER " a Teremtés tisztelete, és a Haza szeretete !!! Így Ők legnagyobb "Prófétáink" is egyben kik hordozták, s hordozzák génjeikben kitörölhetetlenül a tudást.
A felemelkedést mindig megelőzi az Öntudatra ébredés. Ma sem jár ez az ébredés kevesebb áldozat vállalással mint eleinknél, csak talán nyitottabb a szív és az elme annak befogadására, és élővé tételére!

Válasz