[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Tény, hogy sok minden kimaradt a kanonizált Bibliából, ráadásul sok minden bele is került azon felül, aminek benne kell(ene) lennie.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Igen, Attila, én is olvasgattam a Badiny-Jós-féle Bibliát, bizony egészen más.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Szia Attila!

Ha valamit óvatosan, és nagyon értve kell olvasni, akkor az "Biblia".
Jézus tanításain kívül szinte egyetlen szavát nem szabad szó szerint értelmezni.Mivel minden nemzetnek vannak prófétái, így a Biblia megszületése óta is születtek olyan irodalmi alkotások, melyek ugyan arról beszéltek mint a Bibliai üzenetek, de azokkal is ugyan az volt a baj mint a Bibliával. Amikor olyan üzenetet olvasol amiből csak nagyon csűrve, csavarva tudnál valami lelki tanítást kihámozni, akkor meg se próbáld mert tévútra visz. A jó tanítás az, amit ha elolvasol egyértelműen láthatóvá válik belőle annak értelmes üzenete.
Amit tudnod kell hogy Isten az Élet . Az Élő Világ Istene,aki nem hagyja elveszni ezt a csodás teremtés művet.
Amikor valaki arról ír hogy nem tud betelni azzal amit a természetben meglát, az nagyon mélyen Istentudattal él.Ez pedig ajándék Isten felé Ő Tőle.
Ha az Emberek fiai nem csak a saját teremtésükben gyönyörködnének , de abban is amit Isten teremtett körülöttük, akkor a Világ magától válna jobbá!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Áldott legyen a Te kedves szerető szíved!
Áldott legyen minden kívánságod!
Áldott legyen minden Útad bár merre
indulj is szeretni! :)

Évi!

Válasz

Bíró Tibor üzente 11 éve

befejezésül ,

versem :

Érted élni , Ó Uram ,
Te , aki elveszed a "kínokat" ,
vezess engem és nyiss UTAT ,
költészetem , csak Hozzád írogat .

Te vagy az ÚT , az IGAZSÁG ,
benned van Jövö , Remény , É L E T ,
Te vagy minden Vigaszság ,
jövömet , csak Benned Remélem !!!

végeztem , tibi

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

1. "földi ember" gyarlósága ,
JÉZUS KEGYELMI ADOMÁNYA !!!

2. Ha közelröl megnézed nem látod ,
de MESSZIRÖL MÁR MINDENT ÉRTESZ !!!

3. Szavakat lehet forgatni ,
de ÉRZÉSEKET MEGTARTANI (érdemes) !!!

Válasz

v. a. üzente 12 éve

András,
arra kérdésre, hogy milyen a megvilágosodottság nem tudok egyöntetű választ adni. Az igaz, hogy a tudatosság útját járom, de nem tartom magamat megvilágosodottnak. Talán ez irányba tartok, de még nem vagyok ott.
Az útról persze lehet sokat beszélgetni, így segítve egymást.
Az eredendő bűnről úgy gondolom az semmi más, mint egy vallási "jó fogás" az emberek sarokba szorításához. Nem biztos, hogy igaz az a Biblia, amivel megtömték a fejünket. Nemrég olvastam a Badiny-Jós Ferenc: Magyar Biblia c.könyvet. Hát hogy is fogalmazzak? Egész más...

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Tibor,
ha felfedezted a belső vezetőd, az jó. Ez nem mindenkinek sikerül. Olykor én is tétlenkedem, mint például most: nem értem, hogyan lehet jó vezető az aki a földi élet egyik felét(pozitív oldal) mutatja csak meg neked. Hisz ha nem tudsz sírni, mi értelme van a nevetésnek? Miből is áll a Teljesség? Csak a szépből, vagy csak a csúnyából? A Teljesség mindkettőből áll! Csak így lehet kerek ez a világ. Ne érd be kevesebbel, törekedj az egészre a teljesre.
Ha nem ismernéd a rosszat, honnét tudnád milyen a jó?
Ha nem ismernéd a bánatot honnét tudnád milyen az öröm?
Ha nem ismernéd a csúnyát honnét tudnád milyen a szép?
Felesleges folytatni a felsorolást talán világosan kitűnik, hogy sehonnan. A kettő csak együtt tud létezni, külön-külön nem. Olyannal már találkoztam, amikor valaki csak az egyik "oldalt"éli meg. Ez lehetséges, de akkor mi értelme van a földi életnek, ha nem Teljes. Képzeld el, ha minden csak szép és jó volna...unalmas volna az élet, semmi izgalom, semmi ellentét, ellaposodnának a mindennapok. Ennyi erővel a Paradicsomban is maradhattunk volna.

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Ha megérintett az Isten ,
szabad vagy , mint a Végtelen ,
fájdalmad többé már nincsen ,
Örökké , minden Szép Veled !!!

Nem kell tudnod , holnap mi lesz ,
hisz Ö irányít már Téged ,
nincs többé a "téli hideg" ,
mert a VÉGTELENT , eléred !!!

Válasz

Molnár Katalin üzente 12 éve

Hogy ti milyen okosakat tudtok írni ehhez a témához.

Azt hiszem, én inkább nem elmélkedek az életről, azt a kevés időt, melyet ajándékba kaptam inkább azzal töltöm, hogy megélem azt, amit meg kell élnem.

Legyen szép napotok!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Szia Lumina!

Az elkülönülés csak annyiban igaz, amennyiben az anyagi utáni túlzott vágy létre hozza az elkülönültséget. Azaz az anyagba ágyazott elme azonosítja magát az anyaggal és tudomása sincs róla hogy Ő elsősorban lélek, és csak ez a" lélek" öltött testi létezést. Tulajdon képpen ezt nevezik "ateista", Isten tudat nélküli létezésnek, de ez még nem oka vagy feltétele annak hogy valaki ne éljen szeretetteljes életet, csak annyit jelent hogy nem tud azonosulni azzal ami az Ősi tudat szinttel amit még az elei gyakoroltak. A teremtett Világ oly régen éli a maga" természetes " létét, hogy az Emberek zöme már a saját tudatszintjétől is elidegenedett, nem hogy az Isten által felkínálttól.
Valójában nagyon régről ered az elkülönülés ezen mostani kifejlett formája.
Azt hiszem az is elégséges már az Istennek, ha valaki szeretve él, és nem ellensége saját embertársának. Akkor ő már szabad a lélek utak kibontásához.:)

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

:)

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Fussunk az Egészségünkért ,
az Erdö mély Csendben vár ,
merüljünk Bölcsességért ,
a FÁK tisztaságán át !!!

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

Az mit jelent, hogy Minden esetben a szellemi pólus hozza létre az anyagi pólust?
Azt, hogy az elme hasítja szét az egységet, ellentétes pólusok meghatározásával, és az ellentétes pólusokat úgy mutatja be, mintha az egyik hozná létre a másikat, amikor két pólus mindig ugyanazt jelenti, valamit felosztani, valamit elszakítani, elkülöníteni saját magától, vagy szerinted teljesen mást jelent?

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Nos ha megnézzük a Világunkat, akkor egyértelművé válik benne hogy két pólusu.
Anyagi és szellemi. Minden esetben a szellemi hozza létre az anyagit. A szellemi azonban nem létezhet az anyag nélkül a Földön. Ha nem lenne "agyad", nem kaphatnál kijelentést. :( Azok, akiknek nincs Isten tudata azok megpróbálkoznak a lehetetlennel, hogy maguk legyenek a Világ felett a teremtés urai. Ennek tudhatók be a háborúk, és minden olyan cselekedet ami végletesen elrugaszkodik az Emberinek nevezhető magatartástól. Azaz, terjeszkedik az anyagba ágyazott hatalmi vágy. Az élet , a lét, azonban a hatalmi harcok ellenére azok felett is megmarad, tehát azok felett is úr. Ezért van az hogy aki szeretettel munkálkodik az életért, az jól választ. Aki hatalmi törekvésekkel az rosszul.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Mottó:

A TEREMTMÉNYEK VILÁGÁBAN LEGNAGYOBB TUDÁSSAL A SÁTÁN RENDELKEZIK.

Az emberben, aki a természeti törvények (vagy inkább a természetet is létrehozó világteremtő szellem) működése következtében maga is képes a teremtésre (és annak ellentettjére, a pusztításra - ráadásul az időben exponenciálisan növekvő bonyolultsággal és arányokkal), kódolva van az isteni teremtő erőnek egy HALVÁNY MÁSOLATA. Sajnos, az ember ennek a teremtő erőnek a birtokában - tudatosan, ugyanakkor rendkívül ostobán - "megszabadította" magát az Istennel ÉS TEREMTMÉNYEIVEL szembeni alázattól, és meg van győződve, hogy sikerült leváltania magát az Istent is. Nos, ez a tény egyenlő az EMBER halálos ítéletével.

Vissza kell nyernünk az alázatunkat és helyre kell állítanunk az eredeti viszonyulásunkat a láthatatlan, titokzatos, szuverén és kiismerhetetlen teremtő Isten iránt. Fel kell ismernünk, hogy a világunkban általunk érzékelhető "jó" és "rossz" FÖLÖTTI HATALOM egyaránt Istennél van, és a jóhoz/rosszhoz való eredeti (tudattalan) viszonyulásunk a lelkiismeretünkbe "beégetett" isteni program.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves András!

Nem nekem címezted, de hálás vagyok minden sorodért.
Az aki a Földi létezésének útjait járja be, az kiszolgáltatott ennek a Földi létezésnek, azaz, akkor is szolgálja az anyagi létét, ha nem akarja. Enélkül elköltözne az "örök harcmezőkre". Az hogy ezt milyen szeretettel teszi, az akkor is láthatóvá válik a személyiségéből, a cselekedeteiből, a szavaiból, ha ezen nem gondolkodik el.A "bűn" tehát mint eredendő, arra utal hogy a Földi élet ered valahonnan. Tartozol valahová. Indultál valahonnan, és Érkezel valahová. Azaz megmérettetsz . Amikor valaki azt mondja, nincs nagyobb nálamnál, akkor nincs Istentudata, és hagyja hogy ez a szemléletmód elvigye olyan irányba, hogy azt állítsa nincs gyökere. Nem tartozik elszámolni a Földi létével senkinek. Az eredendő bűn azt jelenti, hogy lélek vagy testben, és igenis van gyökered, lélek gyökered. Mindannyian ezen láthatatlan lélekközösség részeként létezünk.
Aki pedig az "alapvető törvényeket" nem tartja be a Földi létezésében, az a lélek közösségnek nem méltó része.
Azok akik csak szenvedést okoztak az Embereknek, azok nem méltók rá hogy részei legyenek az egésznek, és mint egy daganat, amit kivesznek az Ember szervezetéből, hogy az meggyógyuljon, így veszik ki azokat a létezésből. ( elmúlnak)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Attila!

Egyetértek, a csecsemők tiszták. De vajon az a tisztaság azonos-e a megvilágosodottsággal? Mindenesetre az a bizonyos eredendő bűn, ami a zsidó-keresztény tanításokban (a Bibliában) szerepel, úgy is érthető, hogy az anyagba születve a lélek komoly kihívások elé kerül, t.i. a biológia néhány "tisztátalan" imperatívuszt rak a vállunkra, ilyen a húsevés és a fajfenntartás. Legalábbis ezeket a dolgokat mostanában olyanoknak gondoljuk, amelyek konfliktusban vannak a lelkiismerettel. De maga a létfenntartás is olyan kihívások elé állít bennünket, hogy aki ezeken a területeken sikeres, gyakran nem ússza meg a karmikus terheket.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Lumina .
1.)A válaszaid az Egódat tükrözik. Azaz nem válaszolhatsz nekem anélkül hogy bele ne tennéd azt ami a véleményed a válaszaimra. A véleményed tehát az amit az Egód szült.Ne hidd azt hogy ha nem értéssel válaszolsz akkor majd értelmesebbeket fogok neked írni. Amit az értelmeddel kérdezel arra tudok válaszolni , s amit nem azzal, arra meg nem akarok válaszolni mert széllel szemben nem bontok vitorlát.
2.) Ez az oldal a szemlélet váltásról szól. A szemlélet váltást pedig megelőzi az ébredés. Ha alva beszélgetünk, akkor nincs esélyünk a változásra, sem a változtatásra.
Ha én meditációból megélnék, akkor én kiválasztott lennék. De dolgozom, és nem is vágyom rá hogy kiválasztott legyek. Amíg van akivel egy az öröm, és a bánat addig van értelme a Földi létezésemnek. Utána meg már úgy sem itt folytatom tovább.
No de ettől függetlenül ami az enyém, lehet a Tiéd is, ha belülre figyelsz .
Arra amit Isten mond neked.Ez nem dogma. Ez a lélek éber szerető odafigyelése a létezésünkön túli létezésre.Úgy hívják :Kinyilatkoztatás.
Erről nem beszélek többet.Még érted sem.
Nem vagy a gyóntatóm, maximum a barátom lehetsz.

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

Olyan érdekes, hogy tele vagy válaszokkal. Egyetlen igazi kérdés sincs, te mégis mindig határozottan válaszolsz. Amikor olvasom a hozzászólásaidat, akkor azt érzem, hogy azok nem hozzászólások, hanem dogmák.

Amit írtál, az nagyon zavaros, ezért nem is fűznék hozzá semmit. Épp elég csomó van benne.

Csupán két dolog érdekel..
1, Az egómmal szültem? Ki szülte az egójával?

2, Ha elmész, úgy is vissza húz majd a legősibb létezés , a vágy!

Ez biztos?
Te mentél már el?
Mert ha mentél már el, és visszahúzott a vágy, amiről nem tudhatom honnan szedted, hogy a legősibb létezés, akkor is maximum azt mondhatnád, hogy: Igen, én mentem már el, de engem visszahúzott a vágy, ami szerintem a legősibb létezés. Maximum ennyi, de nem állíthatod másokra vonatkoztatva. Ha meg nem mentél el, akkor honnan tudod, hogy bármi vissza fog húzni?

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

a külsö értékek elhervadnak ,
de a BELSÖ értékek Örökké virágzanak !!!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem .

SOHA ne a külsöt nézzük ,
hanem csak a BELSÖT védjük :
Karácsony Örök gyertyafényét ,
Szívünkben hordva Áldott Érték !!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Tibor! Nagyon tetszenek a megállapításai a két "földi emberi formáról" és hozzájuk fűzött példákról. Valóban, mindenekelőtt a Természetben kell keresnünk a tisztaságot (lehetőleg olyan helyeken, ahol a "civilizált" ember még nem hagyta ott XX.-XXI. századi lábnyomát).

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

bocs : Attila

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

tisztelt András , nekem van BELSÖ Vezetöm , tehát bennem nem létezik többé a "negatív" (bánat , rossz , csunya) ! Sokat járok futni az erdöben , a "szabad végtelenben" , nézem a fákat , az egyik hosszúkás , mint pl. a hosszúkás "emberi" arcprofil ,a másik fa oldalra "szépül" , pl. a szélesebb "emberi" arcprofil és sorolhatnám ......
A Természet formálja az "embert" és SOHA nem fordítva !!!
Csak két "földi emberi" forma létezik számomra : OKOS és BUTUS ! ez az egész .
Az Okos "ember" nem a külsö "szépségre fordítja pénzét" , mert te lehetsz "húsz" évesen "magyarország legszebb férfija , vagy nöje , de tudnod kell , hogy "egyszer " véget ér a szépséged , és marad a BELSÖ !
Tehát az OKOS csak az Örök Belsö "szépséggel " foglalkozik , ami Igazán Isten felé viszi .
A "Butus" , meg a külsövel , és , hogy Ki mit "pletykált" , "emberré" válik .
A "földi embernek" csak egy Útja van Isten felé : a BELSÖ TISZTASÁG !!!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Lumina !
Olvasd el amit írtál, mert amit írtál azt az egóddal szülted.
Amit a kijelentésből kapsz, ami nagyon ritka, de felér a sci-fi fogalom körével,
az biztos hogy nem kötődik a saját gondolataidhoz. Az van.
Az Ember nem létezik teste nélkül, és a szellemisége nélkül. A kettő egysége a lélek, az élő lélek! Amikor valakiről gondoskodsz, akkor azt a legnagyobb szereteteddel műveled, ezért minden cselekedeted és gondolatod ezt szolgálja. Legalábbis ez lenne a cél. Amikor az Emberek nem tudnak úgy gondoskodni a szeretett személyről ahogy szeretnének, azt nem mindig ők hozzák létre hanem a társadalmi beágyazottságuk, területi és családi kötöttségeik. Azaz tőle független objektív körülmények melyeket nem ők teremtettek a Földi létezésükben, hanem a teremtés egységeként jön létre körülöttük. De ez az egység tökéletlen, így a szubjektív , tőled eredő gondolatokra , és cselekedetekre úgy hat hogy ez tőled függetlenné válhat teljesen. Te értelmes vagy . Millió példát találhattál már rá a saját életedben.
Amikor Te éled az életedet a hétköznapi csendben amit megszoktál, és akkor mégis valami rendkívüli történik benne, az már nem biztos hogy a te egóddal függ össze. No de ezek olyan dolgok amik csak az Emberi kíváncsiságot elégíthetik ki. A lelket nem. A szellemi tökéletesség állapota azt feltételezi, hogy ki kell magad vonnod a testiséged fogságából, ez azonban lehetetlen, így meg kell elégednünk azzal hogy Isten ajándéka itt a Földön valami olyan mérhetetlen nagy kincs, amit csak akkor tudsz felfogni, amikor vissza akarsz jönni hogy élvezhesd ezt az ajándékot. Ez pedig a biológiád. Az hogy látsz, tapintasz, érzékelsz, ízlelsz, megéled a testi vágyad örömét a szerelemben.STB.Általában a nirvánát akkor szokták az Emberek keresni, amikor ezeket a tapasztalható élményeket valami gúzsba köti. Mondjuk élhetetlen társadalmi berendezkedés.Vagy boldogtalanság, vagy csupán az hogy már mindenük megvolt a Földön és az Isteni re fáj a foguk. Azaz. Vissza vágyom az Isteni létbe mert....... :) Ne vágyj vissza!!! Szeress élni!Ha elmész, úgy is vissza húz majd a legősíbb létezés , a vágy!

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

Kedves András!

A megvilágosodásról sok megvilágosodott mester beszélt már és még fog is beszélni, de még többen beszéltek róla olyanok, akik nem világosodtak meg. Ők általában csak beszélnek, de nem arról, hiszen nem tudják pontosan miről beszélnek. Csak egy elképzelt létállapot körül tapogatóznak, mégis sokszor olyan meggyőzőek tudnak lenni, mintha tudnák miről beszélnek. Ezek az emberek könnyen tévútra vihetnek minket.

Ha érdekel a tudatosság, a megvilágosodás, amely érdeklődéssel a tudatosságunk már fejlődik, akkor érdemes élő megvilágosodott mesterek szavait meghallgatni. Feltöltöttem egy rövid videót, melyben egy ilyen élő mester beszél.

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

-A földi létezésen túl mindenki maga teremti meg a láthatatlan jövőjét? Ezt, hogy érted, mert ez elég sci-fi?

A Földi létezésünk viszont neccesebb, mert ott olyan behatások is érhetnek ,amit nem te hívtál életre, csak elszenvedője lettél. Na ebben van a társadalmi felelősségünk.
-Neked, mint ego milyen létezésed van még azon kivül, ahogy a földön létezel? Vagy ha az nem egos létezés, akkor milyen létezés? És te, mint ego honnan tudsz erről? Amit az ego létezésünk hiv életre, annak az elszenvedője is egyben az ego.. Olyan nincs, hogy nem te hivtad életre, és te szenveded el. Nem mi szenvedjük el, csak az ego szenvedi el a saját világában, az önmaga által teremtett valóságát..

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Szia Attila!

Jujj!De nagyon szépet írtál.
Ölelgetlek szeretettel.:):)
Évi!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Ez nagyon Édi-Bédi!

Mindenki a saját földi létezésén túl, maga teremti meg a láthatatlan jövőjét. Ha hülyeségekről fantáziál, akkor ne csodálkozzon ha ott találja végül magát.A Földi létezésünk viszont neccesebb, mert ott olyan behatások is érhetnek ,amit nem te hívtál életre, csak elszenvedője lettél. Na ebben van a társadalmi felelősségünk.
Azért én azt mondom amit András írt , ott érdemes keresgélnünk. Számtalanszor fülön lehet csípni hogy olyan aggodalmak sodornak el bennünket, ami nélkülünk is ugyan azt a végeredményt teremti mint ha nem aggódtunk volna érte. Megint ugyan oda lyukadtunk ki. Ha a lelkiismereted szerint élsz, akkor nagy hibát nem követhetsz el a lelkiismereted ellen!:) Ha csak a szereteteddel élsz, akkor lebegve élsz. Ha a lelkiismeretedet is beleteszed akkor több mindent megteszel ember társaidért mint ha csak az agapéddal küldözgeted a szeretetedet.

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Kedves András,
Tisztán született emberrel könnyű találkozni, hiszen az összes újszülött az. Később ezt a tisztaságot egyénként nem lehet megtartani, mert a világ elveszi tőlünk, éljünk bármilyen körülmények között is. A szenvedést felfogni úgy, hogy nem létezik, nem lehet. A szenvedés ugyanúgy mint például a boldogság, fájdalom vagy öröm nagyon is létező dolgok, az emberi élet részei. A szenvedés nem más mint egy kis szeglete a nagy egésznek, olyan része amelyet nem lehet tőle eltávolítani. Ha eltávolítjuk, akkor nem beszélhetünk egész-ségről. Ugyanúgy mint az emberi testnek is része például a kéz(vagy bármely más testrész), nélküle(nélkülük) nem lehet teljes életet élni. Úgy gondolom az emberek hibát követnek el azáltal, amikor az élet csak egy részét akarják élni, például a jót, a boldogságot, az örömet,a szépet. És ebből kifolyólag talán még több szenvedést okoznak maguknak. Így nem lehet teljes az életük. Az élet szerves része a rossz, a fájdalom,a bánat, a csúnya. A kettő együtt a nagy egész, a Teljesség. Az elfogadás fontos! Ha elfogadom az élet árnyékos oldalát is, csak akkor lehet törekedni a két oldal(jó és rossz) harmóniájára. Hiba a szenvedést "tragédiának"felfogni, hisz annyi sok jó dolgot lehet észrevenni a szenvedésben is, ahogy te is írod a Kis Buddha c. filmről.
Szép az élet! Éspedig azért szép, mert van benne jó és rossz, szép és csúnya, öröm és bánat...

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

Kedves Évi!

Az egyik mesterem szavaival válaszolnék arra, hogy mire tanit az igazi mester.

"Az én meglátásom szerint az az igazi Mester, aki segít visszaszerezni a saját belső hangodat, és nem az ő hangját erőlteti rád. A valódi Mester egyszerűen segít, hogy újra megtaláld a saját, elveszett belső hangodat. Nem tanácsokat ad... sőt egyre inkább megszabadít minden tanácstól, minden útmutatástól, hogy végre saját magadat vezethesd, hogy végre felelősséggel kezedbe vehesd a saját életed."
(Osho: Bármit választhatsz úgyis a poklot választod)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Attila! A megtisztulásról írtak nagyon szimpatikusak nekem. Bizony, van, aki eleve tisztán születik erre a Földre, csak én ilyennel még nem találkoztam, de mit számít az! A hinduk szerint aki nagyon gazdag és bíborban bársonyban születik, az jutalomként kapja a jólétet és itt élvezi a paradicsomi lét ajándékát, nem a mennyországban, mert megérdemelte. A Kis Buddha c. filmben azonban jó sok szenvedésen keresztül vezetett az út a buddhaságig. Jó kis téma! A keresztények szerint persze nem itt van a mennyország a Földön. Ki így gondolja, ki úgy. Ki így világosodik meg, ki úgy. Legjobb azonban úgy felfogni a szenvedést, hogy nincs is. Ez a legszimpibb meghatározása a megvilágosodásnak.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Tibor! Nagyon jók a verseid, gratulálok!

Válasz

Szarka Ildikó üzente 12 éve

Kedves Tibor!
Minden igazán lényeges dolgot összefoglaltál ebben a versben,csodálatos!
Köszönöm,hogy megosztottad velünk.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Szia Tiborom!

Nagyon szépet írtál,
és nagyon igazat:):)

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Beszéddel , lehet nem érti ,
de Tettel már Igen ,
a "csendben" lehet megtérni ,
hogy Isten felé vigyen .

Írhatol számtalan könyvet ,
ha nincs benned ÉRZÉS ,
a "csend" szárítja fel a könnyet ,
nem a Szóval megtérés .

Ha belül Érzed az Istent ,
nem kell tábla , reklám ,
Érezz és Szeress , ez minden ,
belül vagy Boldog meglásd !!!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

bocs : legjobban

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Elöbb tanulj meg TISZTELNI ,
lejobban ellenségedet ,
tanulj meg elcsendesedni ,
hisz a Szeretethez vezet .

Vita nélkül elhallgatni ,
mert a "másik" is É L N I akar ,
és mindig az Okost adni ,
ami a BÉKESSÉG adat !!!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Attila!

Jézus nem csak azokért halt meg akik hisznek benne, hanem azokért is akik nem hisznek. Senkinek nem kell szenvednie. A szenvedést kell letenni. De a szenvedést csak akkor vagy képes letenni, ha senkit nem "vádolsz "meg semmivel, sem magadat sem mást. Azaz, kiküszöbölöd hogy mások lélek útjait bíráld.Nem elég magadat megtisztítani, de mások tisztulásának is teret kell engedni.

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Miért kellene a megtisztulást a szenvedéssel azonosítani? A megtisztulás ugyanolyan jó lehet tejben-vajban fürödve is, mint hatalmas kínok közt szenvedve. Láttam már ilyet is olyat is. Talán az emberiségre jellemzőbb a szenvedés előtérbe helyezése. De minden ember más, kinek így kinek úgy, de ha megtisztul nem mindegy, hogy hogyan történik(?). Ha a korlátaid azt engedik meg, hogy szenvedve lehet csak megtisztulni, tedd úgy, ez is tökéletes. Ha egy szomjazó embernek adsz pár deci vizet, és ő pohárból vagy kulacsból issza meg, az teljesen mindegy, a lényeg, hogy sikerült a szomját csillapítani.
Ha az ember hajlandó volna elengedni a fejében létező gondolatmintákat, akkor könnyen lehet, hogy más utak is megnyílnának előtte a "jólbeváltak"mellett.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága András!
Azt hiszem nem kell Bibliát sem olvasni ahhoz hogy olvashassuk, saját legnagyobb költőink tollából a jövendőt.
Nos József Attila tudta azt amit én most nektek leírok!De lehet hogy már ezen az oldalon leírtam.
Isten az aki uralja az elemeket! "Ha Isten Emberi testbe szorult", akkor nem igazán hálás a szerepe. Ha azt mondja elég volt mindenből, akkor ugyebár valami egészen érdekes égi jelenség követheti a lélekterhét, így a népe azt mondja rá: Ver minket az Isten, pedig nem igaz. Őt sújtja a 10% hülyeségének a következménye. Ha meg nem dühöng hanem szeretne alkotni, akkor meg a 10% -ra is ugyan úgy süt a nap mint a 90%-ra. Így marad a közös gondolkodás a hogyan továbbról. Amit most szülünk, az lesz a jövőnk, no meg azért ne hagyjuk ki belőle a gyermekeink gondolatainak a lélek erejét sem, mert biza az lélek emelő hogy ezek az apróságok milyen csodálatos szívvel és tehetséggel vannak felruházva!!:):)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága András !
Aki ezen szórakozhatna, az megpróbál nem oda figyelni arra ami nagyon gázos, mert ha sokkot kap tőle, akkor májusban havazni fog.:(

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Szia Katika!

Jót írtál. Mindig azok szülik a jövőt akik a legjobban szorongattatva vannak, hisz a többieknek nem a szülésen jár az eszük hanem hogy "élvezzék az életet".No de belőlük van kevesebb, úgy hogy egységben a szülés!!!!:):)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Lumina!

Amit Isten szeretne veletek tudatni az hogy a jövőt nem azok teremtik akik magukról azt hiszik hogy ők irányítanak mindent.A Jövő teremtése vissza került azok kezébe akik Istennel együtt akarnak szebb jövőt teremteni.Ma Isten ezt áldja meg. Nem a politikát, és nem a hatalmi törekvéseket hanem azok teremtésre képes értelmes elképzeléseit, akik élhetőbb életet képesek varázsolni mindannyiónknak.Ez az oldal nagyon jó mert itt nem csak imádkozni lehet hanem azt látni ami Isten tervében szerepel.. Nos az még képlékeny és folyamatos hogy ez miként fog egészében Magyarországról indulva, de az egész Világot átszőve Világviszonylatban egyetemesen lélekközösséget formálni az Új világ megteremtéséhez!Azt vitatni hogy a Magyarok lelkülete ehhez alkalmas-e most vagy sem értelmetlen. Mióta a Világ áll nem először lettek megszólítva a magyarok hogy magot szórjanak. Viszont ébernek kell lenniük hogy ami tudás a birtokukban van, azzal jól sáfárkodjanak! Nem mindig az szórja a magot aki vetette. Valamikor az akire senki nem gondol. Nem szabad keresni hogy ki kicsoda. Viszont amit találunk és az jó, azzal kell foglalkozni.

Válasz

Molnár Katalin üzente 12 éve

Sziasztok!

Észrevettétek már, hogy mennyi mindent írtatok ide, ami nem is ebbe a témába vág?
Ez alapjába véve nem baj, csak érdekességként mondom.
Az, hogy a magyarság tudat hol is függ össze Jézussal? Hát én nem tudnám megmondani.
A történelem véleményem szerint szintén nagyon fontos, mert hiszen miből másból tanulhatnánk, hogy ne kövessük el ugyanazon hibákat, mint elődeink.
A jelenlegi helyzet kis országunkban siralmas, és talán azért is fáj olyan nagyon, mert a múltban elkövetett hibák levét isszuk mindannyian. Arról nem is beszélve, hogy mi mit fogunk majd hagyni unokáinkra.
Az eredendő bűnről a véleményem annyi, hogy nem létezik. Az embereknek szükségük volt valamire, amivel megmagyarázhatták, hogy miért viselkednek úgy, ahogy.

Amikor a magunk köré épített anyagi világ a lábunk alól kezd kicsúszni, sokan elveszíthetik hitüket. Nem egyszerű ilyenkor boldognak lenni, de semmi sem történik véletlenül. Lehet, hogy ez kell ahhoz, hogy az emberek ráébredjenek, az élet ennél sokkal-sokkal többet jelent.

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

András!

Én másként gondolom.

Lumina

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

1866 József Attila szerint:

A földesúr, akinek sérvig
emeltek tönköt, gabonát,
csákányosokkal puszta tért nyit,
szétveret falut és tanyát.
...............
hisz „nyiltan” dönt, ki ezer éve
magával kötve mint a kéve,
sunyít vagy parancsot követ.
...............
Sok urunk nem volt rest, se kába,
birtokát óvni ellenünk
s kitántorgott Amerikába
másfél millió emberünk.
...............
Multunk mind össze van torlódva
s mint szorongó kivándorlókra,
ránk is úgy vár az új világ.
...............
Az ország nem kérdi, mivégre
engedik meggyűlni a bajt
s mért nem a munkás védelmére
gyámolítják a gyáripart.
................
a pénzt s a büntetést levonják:
kuncog a krajcár: ennyiért
dolgoztál, nem épp semmiért.
................
Retteg a szegénytől a gazdag
s a gazdagtól fél a szegény.
Fortélyos félelem igazgat
minket s nem csalóka remény.
................
Nem adna jogot a parasztnak,
ki rág a paraszt kenyerén
s a summás sárgul, mint az asztag,
de követelni nem serény.
................
Ezer esztendő távolából,
hátán kis batyuval, kilábol
a népségből a nép fia.
................
Hol lehet altiszt, azt kutatja,
holott a sírt, hol nyugszik atyja,
kellene megbotoznia.
................
S mégis, magyarnak számkivetve,
lelkem sikoltva megriad -
édes Hazám, fogadj szivedbe,
hadd legyek hűséges fiad!
................
Adtál földmívest a tengernek,
adj emberséget az embernek.
Adj magyarságot a magyarnak,

hogy mi ne legyünk német gyarmat.
Hadd írjak szépet, jót - nekem
add meg boldogabb énekem!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Elnézést, ha a távolról való történelmi szemlélődés szórakoztató voltát megemlítettem, de nem volt benne semmilyen irónia, hiszen tényleg az. A jelen történései is szórakoztatók lehetnek valakinek, aki a marionett zsinórokat rángatja, de annak, aki szinte az éhhalállal küzd emiatt, már messze nem olyan szórakoztató. Kíváncsi vagyok, ezzel egyetért-e?

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

-

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Tibor! Az akkor volt, most pedig inkább lehetne foglalkozni a jelenleg folyó hadviseléssel, bár az összes történelmi esemény tanulságait sem árt leszűrni. Beleértve persze a Königgraetz-i csata utániakat is! Ha a jelenre vonatkozó tanulságokat elemezné - azon túl, hogy a magyarok mindig mindent elszúrnak és mindig a rossz oldalon állnak - és ötleteket adna, hogy jelenleg melyik oldalra is kellene állniuk, akkor többre mennénk. Egyáltalán kiket ért "magyarokon"?

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

a "magyarok" örüljenek annak , hogy 1866-ban a königgrätzi csata után Bismark nem az "osztrák-magyar monarchiát" seperte az "adriába" , hanem a FRANCIÁT ! ,..... végeztem Önnel !!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Tibornak: távolról - mondjuk a Holdról - nézve egészen szórakoztató a történelem.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Évikével picit vitatkoznék a "kultúrszenny" miatt. A kultúra szó szerint MŰVELÉST jelent. A műveltség azt jelenti, hogy magadba szívsz minden fellelhető információt azzal a céllal, hogy magad is hozzáadj saját gondolatokat, értelmezéseket, pro és contra érveléseket. Egy a fontos: a koherencia, vagyis egyszerre nem lehet mindennel foglalkozni, a "tárgynál" kell maradni, vagyis a "kakukktojásokkal" nem szabad foglalkozni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Toronyi Lajos verse a buddhizmus alaptétele. Csak most van. Éberen, de érzelmek (kivéve az elfogadást, ami azért inkább tudatos dolog, mint érzelmi) és ítéletek nélkül kell élnünk. Nem a múltban, nem a jövőben, MOST dől el minden. Az éberség tehát munka, és olyan lelki beállítódást kell kidolgozni, amely által a minket érő negatív hatások (márpedig azokból is elég sok ér bennünket) - először a tudatunk segítségével, később pedig automatikusan - pozitívakká konvertálódnak.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Arra is kíváncsi vagyok, hogy ki mit gondol az eredendő (eredeti) bűnről. Évike, szerinted tényleg bűnösökként születünk erre a Földre? De ugye, Jézus kivétel volt?!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

1809 .
Napoleon legyözi Ausztriát ,
"magyaroknak" Szabadságot kínál ,
erre a "magyar" kardot ránt ,
és Napoleon ellen vág !

....a györi szégyen nap ,............. végeztem !!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Megtisztulás útja pedig inkább a szenvedés, nem pedig a tejben-vajban fürdés, nem igaz? Kíváncsi vagyok, hogy ki gondolja másként.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Érdekes tapasztalat volt hallani Dombi Ferenc atyát a Műegyetem alagsorában tartott egyik miséjén, amikor valaki felvetette, hogy miért kell az ártatlan csecsemőknek szenvedni háborúkban, földrengésekben és hasonló csapásokban, amelyek bármelyikünket bármelyik pillanatban érhetnek itt a Földön.

Dombi atya válasza: "Ártatlan? Ha ártatlan lenne, akkor nem virággal kellene menni a kórházba az újszülötthöz, hanem géppisztollyal, ugyanis akkor azonnal visszajutna a Mennybe. Azért születünk a Földre, hogy tanuljunk, hogy tapasztalatokat szerezzünk és megdolgozzunk a megtisztulásunkért."

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Én pedig már eleget éltem (65 évet) ahhoz, hogy elkezdjem faggatni a hétnapos csecsemőt.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Attila! Igazad van, nem szabad felülni a provokációnak. Legtisztább az újszülött csecsemő, mert még nem provokálták ebben az életben, nem mérgezték meg mindenféle identitásokkal, tanokkal és ideológiákkal.

Idézet Tamás evangéliumából:

4. Jézus ezt mondta: „Az idős ember ne restellje faggatni a hétnapos csecsemőt arról, hogy hol az élet helye, és élni fog. Mert az elsők közül sokan utolsók és Egyetlenek lesznek.”

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Lumina!

Azt hiszem ennél szebben nem tudta volna senki megfogalmazni mint
Toronyi Lajos, hogy Jézus, mindig Új üzenettel, és mindig jelen van az életünkben. Ő valóban élő marad, de mindig meg kell találnunk hogy ki az akivel éppen üzen, mert egyetlen üzenetét sem szabad hagyni veszendőbe menni.:) Vagy valami ilyesmi! Ezt Ti jobban értitek!S ki az Életébe képes hívni azzal lakozik! ÁMMEN!

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

Egy Kedves Barátom /sri ambuj azzam/ Verse..


Most kezdődik az életem.

Most kezdődik az életem.
Éppen most születtem.
A születésem szüntelen.
Mostantól a most is szüntelen.

Volt mikor küzdöttem,
De az csak elmlék már, feledem.
Most kezdődik az életem,
A jövőm is feledem.

Ami most van, ölelem,
Én vagyok, Szeretem.
Egy pecsét a szívemen.
Most! Most kezdődik az életem!

Toronyi Lajos

Szekszárd 2012.04.18 22:55

;-)

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

-

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Nagyon érdekes az összehasonlítás, és Őszinte.
Nemesi családból származó volt azon legnagyobb magyarjaink majd mindegyike, aki nem csak lélekkel , értelemmel, de anyagilag is oda tudta tenni magát a Magyar Hon felvirágoztatásáért amikor egységet kellett felmutatnia.
Nos eleink is mint minden más nemzet akkor tudták legjobban kamatoztatni az Istentől eredő tudást, amikor nem a hatalmi , birtoktulajdon-terület szerzés névjegyét hagyták maguk után hanem a kulturális értékeket, és a jobb létet. " Jézus" ugyan így cselekedett, azzal a különbséggel, sok esetbe azonossággal.( "Aradi Vértanúk ")hogy még az életét is oda adta azokért a tanokért aminek hitelt akart szerezni! Nos Isten tervében , a saját terve valósult meg arra való tekintettel, hogy amiért Ő meghal, az egy Világot fog értelmesebb gondolkodásra ösztökélni függetlenül a származásától.
Való igaz hogy Jézus szeretete nem attól függ hogy ki gazdag vagy ki szegény, hanem attól hogy van -e szeretet benne vagy nincs. De ettől Ő még mindig a 90% körében fog létezni, mert ő maga az a 90%. Az egyetlen szívként megdobbanó lélekközösség.:)

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

Napoleon elszegényedett nemesi családból származott , nem is volt francia , az iskolában kinevették "korzikai" dialektja végett , csúfolták , de ö tanult , müvelte annak ellenére magát , nem törödött "mások"
sok hülyeségeivel ! Zsoldjából szüleit , testvéreit támogatta , segítette a "szegényeket" ! Kitartása , bátorsága mindenkit felülmúlt . Addig amíg a hatalmon élöket támogatta , élete kockáztatásával , kapott annyit , hogy "éhen ne haljon" , de a többi "90" százalákot az uralkodó osztály költötte "hazugságokba , bünökbe " stb. Amikor rájött az "igazságra" , letámadták , mint "szörnyet" , aki támadja az "emberi" igazságot !!! (pl. a pápa !) . Napoleon , igenis igazságos volt , a többi "szemét" uralkodóval szemben ! Mikor visszajött korzikáról , széttártja kabátját : "ha akad köztetek aki le akarja löni a "császárt" , hát tegye meg " , egy sem akadt , miért , ö is épúgy harcolt az "ember" igazságáért , mint "más" !!!
Ebben a "földi" igazságban , csak aki nagy nemesi családból származik , lehet "butus" , akkor is ö irányít , ez maradt meg a mai napig , ez ellen nincs mit tenni ...
"dicsöítették , de irigyelték " , mint Jézust egy héttel húsvét elött , éppúgy Napoleont , mikor hazatért egyiptomból , ahol meggyengítette az angolok gyarmatait , csak egy "áldozati báránynak" vélték , semmi több !!!
Jézus tudta ezt a "földi gyarlóságot" azért vállalta a "halált" , mert tudta , hogy feltámad és így megvált minket , mint SENKI MÁS !!!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Attila!
Ami szenny, az nem kultúra, és annak egy szemernyi köze nincs az Isten tudathoz, sokkal inkább valami olyan színpadias önmutogatáshoz, mely el akarja hitetni hogy köze van hozzá.
A nemzet tudat az soha nem kérkedik, de az a 90% soha nincs megkérdezve erről, csak az a 10% amelyik közel került a fazékhoz.
No de ez amióta világ a Világ az Emberek műve volt, és nem az Istené, vagy Isteneké. Az Istenek szeretik az Embereket, így velük lakoznak a 90%.-ban és nem keverednek bele a 10%-ba. És ha valaki elmúlik akkor először az a10% fog elmúlni, és azért mert nem akarja elereszteni a ragaszkodásait, és ebbe beledöglik. Aki boldogan képes élni az az, aki maga körül észre veszi az értelmes létezés mikéntjét. Ez pedig hatalom gyakorlatból nem működik. Vagy az egyik, vagy a másik. :):)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága András!

Az alacsony béreknek az az oka hogy olcsón adunk el mindent,aztán drágán vissza vásároljuk. A bérek visszacsorgatása a legutolsó fázisban van. Azaz a bér az ami a felosztás után marad.:(
Most már csak azt kellene megnézni mit osztunk hová, és mennyit!! Bár ez az amibe minket nem engednek benézni. Így marad az Isten, meg a mennydörgés, amikor már nem lesz miből fűteni a mosolyunkat.
Na ez az amit nem képesek felfogni Világviszonylatban. Azt hiszik minden megy a maga útján, nem kell hozzá az Isten. De kell!!!
Azt nem tudom hogy ki, kicsoda, de ennek talán nincs is jelentősége. Azok akik színlelik hogy van szívük, azok úgy is elmúlnak. S jó ez így.:)

Válasz

v. a. üzente 12 éve

András,
mi volna, ha "nem vennéd fel a kesztyűt",amit ezek az emberek odadobnak eléd. A nemzetet könnyű kiforgatni, de téged mint egyént jóval nehezebb. Hogy te milyen vagy az csakis tőled függ. A nemzet fogalma sok-mindenkitől. Először mindig önmagadat kell megtisztítani és csak utána tudsz tiszta magyarként élni. A helyes út ha elengeded nemzeti identitásod, önmagad felé fordulsz, megtisztulsz...és ekkor fog megszületni a tiszta magyar nemzet.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Drága Évike! Az alacsony bérekről beszélsz, de mintha nem látnád, hogy mi ennek az oka, mintha nem látnád, hogy be vagyunk integrálva egy olyan világrendszerbe, ahol csak olyan helyet foglalhatunk el, amilyet nekünk ott kijelöltek. Azt persze jól látod, hogy hazai erőforrásaink is el tudnák tartani ezt a közel tíz millió embert, de ezek az erőforrások most a nálunk erősebbek pénztárcáját gyarapítják, minket pedig - belső ellenségeink segítségével - az ázsiai páriák szintjére kényszerítenek. Viszont jelenleg nem is kell többet látnod ennél, mert már nem is maradt más nekünk, mint a meditálás és a Nirvánáról való álmodozás. Itt már nincs mit tenni, várni kell a teljes összeomlást. Vagy el lehet menni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

De sosem szakadok el a topktól: a kérdés-felvetéseim súlypontjába továbbra is a fenti videó tartalmát szánom: az előadó ugyanis hangsúlyozottan kifejezésre juttatja: ő oly módon Jézus-követő, hogy igényt tart az apokrif iratok visszahelyezésére a Bibliába, és arra is rámutat, hogy Jehova (Jahve) az ószövetségi bibliakutatók szerint inkább Séth egyiptomi istennek felel meg, aki amolyan Sátán-szerű szerepet játszott az ókori egyiptomi vallásban.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Attila, köszönöm a rövid véleményedet, a "műalkotás" valóban ezt a jelzőt érdemli leginkább. Csak hát én nem is az alkotást elemzem, hanem a létrejöttének körülményeit és a nemzetközi hatását; azt, amiért EP a legmagasabb román (!) állami kitüntetésben részesült, amiért az EP közösségének hasonló színvonalú "alkotói" irodalmi Nobel-díjat kapnak és kizárólag őket tekinti a "művelt nyugat" magyar művészeknek, a többi magyart pedig moslékzabáló alattvalóknak. Ha a világ - ezeknek az embereknek köszönhetően - ilyen alacsony szintre helyezi az összes többi magyart - kivéve az említetteket -, akkor már nem csak én vagyok az, aki a békák mélygarázsának szintjéről kell, hogy felverekedjem magam de mi mindannyian ebben a Kárpát-hazában. De emelkedjünk fel a felhők közé, ne lássuk ezt a földi mocskot, majdcsak szól valaki, hogy el lehet menni, szabad az út Kongóba vagy Rwandába...

Válasz

v. a. üzente 12 éve

András,
ezt a "kultúrszennyet"milyen mértékben szeretnéd kielemezni?
Hidd el, nem érdemes az ilyesmivel foglalkozni. De ha mégis megteszed te magad is lesüllyedsz erre az alacsony szintre.

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

Elolvasok minden hozzászólást, és figyelek...
Van, hogy nem szólok hozzá, mert a téma távol van tőlem, és van, hogy nem válaszolok, mert nem jönnek a szavak, ilyenkor csak olvasgatok, csendben figyelek...
Ezt te írtad Évi, és ide kellett másolnom a hozzászólásodból, mert ez valóban nem semmi..így szól:
"Ezen iszonyú sok minden múlhatna! Amiről nem próbálunk meg beszélni az nincs, és amiről megpróbálunk,"
Többet most nem próbálok beszélni, gondolkodni, csak csendben figyelek..

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága András !

A legszebb a gondolataidban az hogy "Emberi". Ma az hogy valaki a gondolatait teremtésre használja olyan ritka mint a fehér holló!
Nos azokat amiket felsoroltál nem veheted a nyakadba, mert akkor nem lesz egyetlen nyugodt pillanatod sem és azzal nem nekik okozol megoldandó problémát, hanem magadnak megoldhatatlant.
Az Ember mindig abban a közegben tud leghatékonyabban teremteni amiben él.Nos mivel a Magyarok igencsak régóta tartoznak akár vallási, akár spirituális értelemben a gondviselő szárnyai alá, így sokan tudják hogy ez így van. Azt viszont csak kevesen tudják, hogy ha nem értelmesek, és nem szeretettel művelik a gondolataikat amivel másokat szolgálniuk kellene akkor
romba döntik vele azt az élet közösséget, amit éppen szolgálniuk kellene, nem pedig bedönteni. Hiába operálnak a neveikkel hogy mit hagytak rájuk az eleik,milyen spiritusz lappanghat az agyukban, ha nem szolgálják vele embertársaikat, csak a saját pénztárcájukat.- Jajj de jó hogy Én is "Magyar vagyok" aki lehetnék a legnagyobb ! Jelszóval. Jah, csak az a baj ezzel hogy ahhoz elkötelezetten szolgálni kellene a magyar nemzetet. Mind lélek közösséggel, mind probléma megoldó képességgel, mind türelemmel, mind értelemmel, mind szeretettel. És az sem ártana ha kapna némi kijelentést is hozzá hogy Ő az aki erre a feladatra megfelel. Nos szerintem ha valaki " Jézus " tanításokból nem tanul meg mást csak annyit hogy szolgálat készség nélkül nincs felemelkedés, már félig megnyerte a saját élete csatáját. Szeretni csak úgy érdemes, ha felvállaljuk a nehézségeket hogy ha kell akkor egyik oldalról a másikra el legyünk képesek elhordani a" hegyet". Nem elég játszani a " Magyarság" kifejezéssel. hanem meg kell teremteni a nemzeti öntudatot azokkal, akikben még van.És megint vissza kanyarodtunk a Magyar média felelősségéhez. Ezen iszonyú sok minden múlhatna! Amiről nem próbálunk meg beszélni az nincs, és amiről megpróbálunk, lehetőleg olyanokkal akiknek van hozzá mind értelmes gondolatuk mind lélek erejük, az fel tudja ébreszteni másokban is a nemzettudatot. Most még a vízcsapból is ennek kellene folyni a magyar népzenével egyetemben.
Az a probléma mely az orvosaink kivándorlásáról szól, sajnos az értelmiség krémjére mindre vonatkozik, mert a jövedelmek annyira brutálisan alacsonyak, hogy az aki becsüli magában azt az értéket amit létrehozott a tanulmányai által, azt nem adja el olyan bérért, amiből nem tud megélni, illetve családot eltartani.
A problémánk tehát nagyon sok rétű. :(

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Próbálom feldolgozni a felháborodásomat EP (meg persze KÁ, KI, SGy stb.) megnyilvánulásaival kapcsolatban. Tudom, hogy nekik is van okuk neheztelni, netán haragudni a magyarokra, legalábbis egyes magyarokra, akik sok közös vonást mutatnak a többi magyarral.

Dehát nekünk, akik találva érezzük magunkat ezáltal, talán nincs okunk neheztelni, netán haragudni rájuk? Azért is, amit ezek a konkrét személyek művelnek a magyarok gyalázása és lejáratása érdekében szerte a világban? Úgy érezzük, hogy amit ők tesznek, az méltatlan és igazságtalan velünk szemben egyenként, külön-külön és egybefogva is.

Mit mond Jézus? "Szeressük inkább az ellenségeinket!"

Megpróbálok engedelmeskedni Jézusnak, mert igaznak érzem ezt a parancsot. Jó, akkor kezdjük a munkát. Meg kell próbálnom szeretni ezeket az ellenségeinket.

Mivel kezdjem? Talán azzal, hogy szépen, fokozatosan egyre lejjebb csavarom a gyűlölet kanócát a szívemben, ne lángoljon, lehetőleg ne is pislákoljon, lehetőleg próbáljon kialudni. Mi kell ehhez? Talán az, hogy meggyőzöm magam: a gyűlölet lángja a szimmetria, vagy a tükrözés elvén ugyanekkora gyűlölet-lángot eredményez a túloldalon, ahol az illető személyek (Isten teremtményei? Melyik istené is? Talán Jehováé? Akinek én is a teremtménye vagyok? Mert ez a romlott világ mind az Ő teremtésének az eredménye?) Mindegy a tükrözés törvénye akkor is érvényes. Tehát ha gyűlölök, akkor az tükröződik, és ha én fokozom itt, akkor ott is fokozódik.

Ha sikerült meggyőznöm magam, hogy nem szabad gyűlöletet érezni és táplálni, akkor mehetek tovább. Mit jelent szeretni? Hát minimum azt jelenti, hogy NEM ÁRTANI. Jó, ennek a szabálynak könnyű eleget tenni, nem szítok gyűlöletet az illető teremtményekkel szemben. A következő szabály: JÓT AKARNI. Hát lehet, hogy neki jobb dolga van, mint nekem, kívánjam talán azt, hogy még nagyobb jólétben éljen? Nem hiszem, hogy ezt kell tennem. Inkább azt kívánom neki, hogy ha gyötri a harag és a gyűlölet irántunk, vagy bárki más iránt, ne szenvedjen, szabaduljon meg ettől az egészségtelen érzelemtől. A következő szabály: AHOL LEHET, SEGÍTENI. Ha baleset érné és ott látnám EP-t vagy Spirót elesetten, biztosan segítenék neki, könnyítenék a szenvedésén.

Lehet tovább is menni ezen az úton, de ez már nem kötelező. Lehet behatóan tanulmányozni EP vagy a közösségük bármely tagjának az életútját, a gondolkodását. Megismerve lehet megszeretni azt az esendő embert, vagy megérteni az indulatait, lehet sok-sok pozitív gondolatot irányítani felé stb. De ez már nem kötelező, mert a szeretteinkről és a mieinkről sem szabad megfeledkeznünk, ők is érdemelnek annyit, amennyit az ellenségeink.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Node a nemzeti öntudat felébresztése sem konfliktus-mentes. Ugyanis ezt újra kell teremteni. Méghozzá hatalmas ellenszél és politikai nyomással szemben.

De hogy egy picit ráakaszkodjam a "topikra", vagyis a Bibliára és annak cenzúrázatlan változataira, illetve a gnosztikus "szellemtanokra", valamint az ahhoz kapcsolódó lelki utakra, leírom itt a kísérleteimet, hogy lehetne az ellenszelet keltő teremtményeket magunk mellé állítani szellemi eszközökkel.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Sokan próbálják felébreszteni a nemzeti öntudatot is, mert az adná meg az értelmét annak, hogy pl. az adófizetők pénzén, méregdrágán kiképzett orvosok ne külhonban próbálják gyümölcsöztetni a tudásukat, minket meg, akik kitaníttattuk őket, rábíznak a Teremtőre.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Évike!

A megoldás elméletét írtad le, csak minél előbb ébredjen fel mindenki a maga gyakorlati területén, hogy e cél érdekében tegye meg az első lépést. Sokan már meg is tették - közgazdászok, pénzügyi szakemberek -, mert úgy tudom, hogy megszülték az első "magyar pénzt", a kékfrankot. Persze még szorosan össze van kötve a forinttal, de első lépésnek nem rossz.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves András Még valami . Tudom hogy az oldal arról szól hogy mi lesz akkor ha minden bekakál. Akkor ott fogok veletek először kakálni, aztán szántani, meg vetni ,meg aratni. Azért mégis abban reménykedem hogy nem kakál be a "gazdaság" hanem megoldást talál arra hogy szépen "évről évre" ha araszolva is de felálljon!!!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves András.
A véleményem az hogy a magyar Ember mivel az Iskolákban tanítják a szép"irodalmat" a szép magyar beszédet, és a szlenget 30 éves korukra az érettebbje kinövi, így az aki érti is hogy mit hordoz a" tanulságos" üzenet, roppantul feszenghet a kifejezés módjától, attól pedig még inkább hogy attól a szerepvállalástól amit az égnek kellett volna kiosztani rá, azt máshonnan kapta fel, így csak dadogásra tellett. Bocsi!!! Nos ha azt mondjuk minden ember értékes, AKKOR NINCS ÉRTÉKTELEN MAGYAR !!! De akkor kinek kell elhúznia????? A katasztrófát abban látom, hogy az értelem nem a közérdeket szolgálja hanem az önöst. Arról beszélgettem egy kollégámmal hogy az Európai Únió mire ad hitelt. Nos arra ami neki megtérül, és nem arra amiből nekünk olyan beruházás születhetne ami a magyar gazdaságot fölemelhetné. Tanulság , nálunk megint üres lesz a zseb, vagy halmozódik az adósság állomány.Az egyetlen út az, ha őszintén bejelentjük hogy át kell rendezni a gazdaságot. Profitot kell itthon termelni magyar nyersanyaggal, magyar munkaerővel.Senki nem megy el ha munkát kap, és megél . De még én is elhúznék legalább gondolatban, ha nem tudnám eltartani a gyerekemet mert kisakkozzák alólam a számláimmal a "Házammal együtt a HAZÁMAT". "A Híd alól nem tudok nektek sem írogatni.":)Ma ha valaki azt mondja hogy húzd még ennél is szorosabbra az övedet a derekadon, azt a Magyarok már nem képesek tolerálni. Én biztos nem. Azt hiszem hogy azok akiknek a Magyar gazdaságot egy egész működő egységként kellene átlátni ahhoz hogy az ténylegesen azt hozza amit várnak tőle ahhoz nem elég ha politikus szemmel néznek.Ma Magyarországon mindenki politikus, a közgazdász nem gazdász, hanem politikus. A közössel pedig úgy gazdálkodunk, hogy nem a miénk. Először létre kell állami pénzből olyan befektetéseket hozni ami állami tulajdonú vagyon, mert ennek a működtetését senki nem kérheti rajtunk számon. Ezek lehetnének az Új munkahelyek. Lehetőleg olyan finanszírozással is ami hazai , azaz nem kell külföldről visszavásárolni amit el akarunk adni..A Magyar kultúráról is hiába beszélgetünk, ha azok zsebében nincs pénz akiknek művelniük kellene. A zeneiskoláknak és minden olyan intézménynek ami a Magyarok életképességét növelhetné, ingyenes oktatást kellene nyújtani. No de ez is csak akkor tud megvalósulni ha már van miből! Én innen nem látom hogy mi hová megy el. De a gyakorlati tanárom azt tanította szakközépben, ha valamit nem tudunk, akkor vegyük elő a józan paraszti eszünket és próbáljuk meg azzal megoldani.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Lumina!

A mestered csodás dolgot tanít neked.Azt tanítja hogy mindenkire figyelj oda aki megszólít. Ha szeret, viszonozni légy képes, ha pedig nem szeret, akkor "szelídítsd" Őt útjaidhoz.Ezt tanítja igaz? Mert ha nem ezt tanítja akkor történhet meg olyan veled,hogy a szívedet kiteszed, és mégis keresztre feszít az akit túl közel engedtél magadhoz, pedig jobb lett volna 2 lépésről szelídíteni.
Jegyezd meg!! Az hogy Téged úgy szeret az Isten hogy még senkitől nem kellett magadat megvédened, az Isten ajándéka. De ez nem a Te érdemed, hanem az övé!:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kis korrekció: lentebb van egy "viszony", ami "viszont" akart lenni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Imáimat azzal kezdem, hogy próbálom megérteni: milyen hatások érhették EP-t - akár gyermekkorában -, hogy ezt a gyűlöletet érzi a magyarok iránt, mert abban biztos vagyok, hogy ebben az értelemben ő nem érzi magyarnak magát. (Tudom, most Lumina azt mondja, hogy nincs magyar, nincs szlovák, nincs német stb., mind EGYEK VAGYUNK, és nincs gyűlölet és nincs megbocsátás, és nincs szeretet, ami a gyűlölet ellentéte. Ez igaz is, meg nem is. Vagyunk is meg nem is. Élünk is meg nem is. Érzünk is meg nem is. Képesek vagyunk a FELKAPCSOLÓDÁSRA is, de arra is, hogy visszaessünk a földi valóságra. El kell döntenünk az arányokat. Ha FELKAPCSOLÓDVA MARADUNK, akkor kérdés, hogy egyszer csak nem egy nagy koppanással zuhanunk-e vissza a Földre - mondjuk amikor már elvették a fedelet a fejünk fölül, megfosztottak a kenyerünktől, a vizünktől és szeretteinket kihajították a szemétdombra.)

Visszatérve a földi viszonylatokra: EP-t igenis érhették komoly lelki traumák gyermekkorában, de más, hasonló gondolkodású társai viszony lehet, hogy kényelemben, nyugalomban, netán fényűzésben éltek - mondjuk - 18 évet, és akkor valaki "felvilágosította" őket. Sajnos tudunk ilyen csoportról/osztályról/társaságról/közösségről. Nevezzük inkább közösségnek, nos, ennek a közösségnek a magyarsághoz való hozzáállása legalább 150 évre megy vissza. A kölcsönös bántalmazások attól az időtől kezdődően születnek és olyan ez, mint az iszapbírkózás. Vagy más az igazság? Mégis van benne progresszió? Melyik fél kezd dominánssá válni?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Esterházy Péter Kossuth-díjas írónk, több tucat kitüntetés gazdája, többek között a Magyar Köztársaság Érdemrendjének középkeresztjét kapta 2007-ben. Imádkozzunk érte!

Így folytatódik a szöveg (1991-ben készült belőle rádiójáték):

"A magyar a tartós fogyasztási cikkek kategóriájába tartozik.

Olcsó magyarnak híg a leve!

A magyartartás csak akkor gazdaságos, ha a törzsállományunktól szaporulatot nyerünk, és azt fölneveljük. Az erogén zónákat piros-fehér-zölddel jeleztük...

Hogyan öltöztessük a magyarokat? Ami a pelenkázást illeti, legjobb a magyart minden étkezés előtt tisztába tenni. Szoptatás 3 óránként. Levegőt minden magyar igényel, de nem huzat formájában. A Kárpát-medence huzatos... (magyarul: húzzon el innen minden magyar). A rágalmaktól magyarod minősége alig változik, az esetleges vizeletfoltokkal ne törődj, bazmeg."

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Szemléletváltó Magyarok!

Szeressétek inkább ellenségeiteket! Imádkozzatok Esterházy Péterért, aki az alábbi szavakkal kedveskedett a magyaroknak:

- A csokorba kötött magyart szétbontjuk, és éles késsel ferdén visszavágjuk. Kivétel a fásszárúak, mert azokat törjük vagy kalapáccsal zúzzuk.
- Nehogy megrohadjon a magyar. Az összement magyart a savó leöntése és Trianon után túrónak használhatjuk...
- A magyar emlős. Egy magyar nem csinál nyarat.
- A magyar a sötét, ahová Európa ugrik.
- A magyar az új nincs. Az új semmi. Az árnyék.
- Ki tartson magyart? Kezdő magyarbarát inkább kanmagyart tartson, ne szukát! Tanácsosabb fajtiszta magyart beszerezni, mint valami bizonytalan származású magyart.
- Öreg magyart ne vegyünk! A magyart következetesen dicsérjük vagy dorgáljuk! Lágy, barátságos hang: jól van, jó magyar, illetve keményen, határozottan: pfuj, magyar, helyedre!

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

Évi

Ez az üzenet:
Amikor felismered, hogy amit fénynek hiszel, az sötétség, akkor megérint anélkül, hogy én vagy te bármit is tennénk..
a mesterem szavai ahhoz, amit én írtam neked előtte. Hozzám szólt, engem szólított. Meghívott magához. Én elfogadtam a meghívást, te nem. De ez nem baleset, és nem kell filózgatni se rajta, mert semmi nincs elrejtve. Az, hogy ki kinek a szaván szólít meg kit, az lényegtelen. A mesterem arra tanít, hogy a szeretetet ne korlátozzam le azokra, akik a szeretet szaván szólítanak meg. Azt mondja bolond lennék ha csak azokat szeretném, amikor szerethetem az egész világot is. És én csak hálás lehetek azért, amiért rátaláltam a mesteremre. Tulajdonképen azt se tudom, hogy ki talált meg kit, én őt vagy ő engem, de ez már nem fontos..

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Lumina!

Ha azon filózgatnék hogy vajon mit is rejtettél el nekem a sorok között, valószínűleg rosszul is értelmezhetném, így megelégszem azzal ha úgy válaszolok ahogy szoktam, így nagy" baleset "nem történhet. Én nem vagyok Biblia kutató, így a Bibliai üzeneteket csak óvatosan olvasgatom. Amit látok hogy Te biztosan nem az vagy aki ne szeretne bárkit aki a szeretet szaván szólít meg. Én hiszem hogy Te tudod hogy Én soha nem szólítottalak meg másként.:)

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

Azt a mondatot amire úgy reagáltál, mintha rólad szólna, sok féle képen lehet értelmezni.

Én a fényről beszéltem, te pedig a sötétségre válaszoltál. Kétségtelenül ravasz a mondat. Az is szép benne, hogy azt olvasol ki belőle amit akarsz. De ha nem akarsz kiolvasni belőle semmit, akkor megérted, hogy:
Amikor felismered, hogy amit fénynek hiszel, az sötétség, akkor megérint anélkül, hogy én vagy te bármit is tennénk..

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Lumina!

Én megsimogatnám a kezedet, ,ahogy a kicsi gyermekemnek is megteszem,
és biztos vagyok benne hogy nem mondanád azt hogy a sötétség érintett meg.
Istent szeretni, annyi mint fölismerni, hogy minden ami velünk történik az értünk van. Innentől kezdve Isten útjait munkálni egyszerűbb.:)

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

Amikor felismered, hogy amit fénynek hiszel, az sötétség, akkor megérint anélkül, hogy én vagy te bármit is tennénk..

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Úgy tudom, hogy az EU NewAge-ista vezetői már eldöntötték, hogy beengedik a brazil csirkéket és pulykákat az EU piacára, viszont cserébe azt kérik, hogy a brazilok fogadják be az EU bankrendszerét. A norvégek a kifogott halat Vietnamban filéztetik, majd a filézett halat visszautaztatják (potom 27 ezer kilométert utazik). Miért? Azért, mert Vietnamban 27-szer olcsóbban elvégzik a munkát, és még az AirCargo díjakkal együtt is olcsóbb. Dehát hány évig lesz még ilyen olcsó? Ezek teljesen begőzöltek, nem? Lehet, hogy még 5 évig lesz kőolaj?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nem is azért írtam, mert hiszek benne! Persze észre kell vennünk, hogy már nyakig benne vagyunk, és nagyon szeretném, ha minél több ember elgondolkodna - szinte egyenként alaposan mérlegelve - az esetleg tetszetősnek tűnő felsorolt célokat. Persze, hogy könnyű belátni: nemzeti identitás nélkül íztelen, szagtalan és színtelen lenne (lesz?) az élet, és a központilag biztosított fene nagy jólét tökéletesen céltalanná (ezért embertelenné) tenné azt. Úgy gondolom, hogy amennyiben el is éri a célját a világkormány (akár erőszakkal, aminek már láthat jelei vannak), a Föld (a természet) közbe fog szólni.

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

Évi!

Ha tudnád miket irsz össze, és ismernél engem, akkor tudnád, hogy mennyire szeretne a fény valahogyan hozzád érni, és azt is tudnád, hogy én nem tudok ebben segiteni. A fény csak akkor érinthet meg, ha meg akar érinteni..

Lumina

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Az Isteni szeretet gyakorlatát hogy a fenébe keverhetik össze a globalitással?????A kettő pont szöges ellentéte egymásnak!:((((((

A Globalizálás öli meg az életet. Kiirtja az Emberekből a nemzeti hovatartozásukat, a kultúrájukat, a gyökereiket. Egy mederbe söpör mindent. Arctalan masszába kényszeríti a gyönyörűséges sokszínű kultúrközösségeket.
A felemelkedés pont az elkülönülés művészi fokon való véghezvitelében van. Ezt pedig a nemzetek egymás kultúrájában való kölcsönös tisztelet adásában , és élmény szintű kicserélésében pecsételhetnék meg.:):):)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

A szándék jó. Amit felsoroltak az pont az ellenkezőjét váltaná ki, és a legnagyobb romlásba döntené a Világot mint ami eddig valaha létezett.

A felemelkedéshez vezető út, ha a nemzetek a saját kultúrájuk és a saját nemzeti örökségük felé fordulnak. Amióta a Világ Világ azóta a nemzetek a saját kultúrájukkal voltak képesek felmutatni csak hogy mivé váltak.
Ott ahol krokodilok élnek és a benszülöttek napi harcot vívnak velük ott az Ő kultúrájuk képes csak megmenteni őket ezektől a vadaktól. Viszont az Ő kultúrájuk Európát romba döntené. Az ellentmondás érzékelhető. Mindenki azt a szellemiséget szolgálja amitől életben tud maradni.A kereszténység nem tette szelídebbé a krokodilokat körülöttük. Viszont egyre többen halnak meg tőlük mert Újra elszaporodtak. A természet védelme fontos, de nem az Emberek életének rovására.:(

Válasz

Red mental üzente 12 éve

A New Age mozgalom egy jól csomagolt nagy átverés.Ezt már több helyen is hallottam.A háttérhatalom ilyen mozgalom által próbálja meg egy nagy akolba terelni a birkalelkű embereket.Ki van ez jól találva,épül a (szép) új világ.
András írása is hemzseg az ellentmondástól,egy nagy zagyvaság ez a New Age.
Ha jól tudom az USA-ból ered ahonnan jó még sosem jött hozzánk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagy Lacinak egy jobb téma (pl. jósoljuk meg, hogy hol tart az alábbi projekt?):

A New Age-mozgalom céljai és terve:

Az "egyes nemzetállamok feloszlatása és lerombolása a béke és az emberiség megtartása érdekében".

A világuralom megteremtését szolgáló politikai, szociális és gazdasági célok, többek között az alábbiak:

- univerzális hitelkártyarendszer
- egy élelmiszer-elosztó világcentrum
- világszerte egységes adórendszer
- világszerte érvényes kötelezettség a katonai szolgálatra
- egy egyközpontú világgazdasági rendszer
- a tulajdon átruházása egy privát világigazgatóságra a hitelezésben, közlekedésügyben és a tömegjavak termelésében
- világszintű központi irányítás a szükségletek felmérésében, a népsűrűség kérdéseiben és az egészségügyben
- a szabadság és a jólét minimumának az egész világra kiterjedő szavatolása
- kötelezettségválalás arra vonatkozólag, hogy egyéni életünket alárendeljük egy világigazgatóságnak.

A hal, mint a Krisztus-vallás szimbóluma, az első keresztény századokban igen gyakran használt ismertetőjele volt a keresztényeknek. Ezért jelentik ki a New Age követői, hogy a Hal jegyének elhagyásával a Krisztusi kor véget ért.

A Vízöntő pedig - a New Age tanok szerint- vizet fog a Földre önteni, egy új szellemiség jelképeként. Ez a Szellem fogja az új kor embereit a meditáció, a jóga, a pszichotechnika stb. segítségével az "öntudat szélesítéséhez" vezetni és a vágyott "megvilágosodásra" képessé tenni, hogy az életet "nehézségek és problémák" nélkül élhessék.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagy Lacinak!

A zaj a baj! Szűrni, szűrni, szűrni!

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ezt a sok marhaságot mind ehhez a videóhoz írtátok? Inkább csináljatok egy új videót magatoknak.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Hát igen, mindig visszajutunk az egónkhoz. Mi tettük ilyenné. Mi rontottuk el, amit a rajtunk kívül álló Isten jól megalkotott. Ez sugallja a Biblia. Csak hát a Bibliánál sokkal régebbi hitek, vallások és istenek is léteznek. Jézus pedig a Biblia Ószövetségi részétől próbálja elterelni a figyelmet, de akik azt akarták bizonyítani, hogy Ő a zsidók által várt Messiás, akarva-akaratlanul szépen visszaterelték a Jézus-követőket az elavult zsidó hithez, bár beleoltva Jézus tanait is, de ez azért nem teljesen Jézus így!

Maradok a topiknál (!): Ami a Bibliából kimaradt...

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Attila!

Ki nem az?
Nem az a lényeg hogy merre tévelyegtél, hanem az hogy hűséges maradtál-e.
A láthatatlan ismerete nem tesz senkit emelkedettebbé. Inkább kijózanodik tőle, mert rájön hogy amit a Biblia ír az egyáltalán nem mese. Amit a Földön élünk az a mi választásaink eredménye. Ezért kell hogy szeretettel járd az utadat, hogy boldogságot találj a cselekedeteidben.
Amíg türelmesen, szerelemben élsz, addig mindig boldogságra találsz bár merre is indulj. A szíved szeretete tesz képessé arra hogy boldog légy, és nem a körülményeid. Egyszer lenn, egyszer fenn. De a mérleg nyelve szépen helyére billen:)

Válasz

v. a. üzente 12 éve

"Isten mint rajtunk kívül létező"(?)
Évi, hogyan írhatsz ilyet?
Ha ezt komolyan gondolod, akkor ezek szerint te egy eltévedt bárányka vagy.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Jah ! A teremtő mindenható, nem látható, csak a hídból teremtett hallható.
Ezért van hogy minden szó tőle való.:)
S a szó mindannyiónk ajkáról hallható.
Az ige azért vált könyvé, és a könyv életté, hogy bemutassa a Földnek hogy milyen is a láthatatlan. A láthatatlan alkotása az Egek, a Vizek, a Föld, és maga az élőlények. Hogy ők hogy tartják be Isten teremtésében a harmóniát,betartják -e egyáltalán, az nem Istentől való. Az már a "teremtés mű "ami tovább teremtette önmagát onnan kezdve hogy az Ember a saját szintjén a teremtő képesség örököse lett.Ez az amibe Isten már nem avatkozott be, vagy csak úgy ahogy azt mint megmagyarázhatatlan jelenségeket tartanak számon. Isten mint rajtunk kívül létező s mint mindannyiónk egy nagyon fontos részegysége értelmezhető csak együtt.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ezért gondolom azt, hogy a valódi szerető Isten nem mindenható, de mindent adó, mindent megbocsátó, mindent elszenvedő.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Erre keresem a választ, és visszatérünk az eredeti topikhoz: "Ami a Bibliából kimaradt...", meg a gnosztikusokhoz, akik szerint ezt a világot nem az igazi Isten alkotta, aki nem a teremtő isten, hanem egy másik istenség, aki azért nem olyan tökéletes maga sem.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Most Én akarlak mindannyiótokat ölelgetni!!!!!!!:):):)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Tanulmányozom a Lumina által javasolt "Én vagyok te..." írást. Persze, hogy Isten rajtunk keresztül éli meg az individualitást, meg ezt a valóságot, amelyben lehet életre-halálra küzdeni és versengeni, mert mi, az összes individuum, amíg nem történt meg a szétrajzásunk (a nagy BUMM), úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk a földi életet és halált. De a szétrajzás előtt - még egy istenként - miért találtuk ki ilyennek a teremtést és Jézus megalázását, megkínzását, megölését, illetve Ő előtte és utána is hasonló eseteket millió-milliárd számra? Akkor még osztatlan volt Isten, nemde?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Évike!

Minden versed nagyon tetszik, de legjobban a "Magyar ég" érintett meg. A nemzettől való elszakadás ugyanaz, mint a gyermeknek a szüleitől való elszakadása. Mindenki igényli annak tudását, hogy kitől, honnét származik...

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

kde domov muj , kde domov muj ,

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Ha találkozok Igaz Vággyal ,
öröm ül az arcomon ,
Életemben végre megtaláltam ,
ami ÉRTÉKET adhatott .

Így a búcsuzás is egy nagy Remény ,
valahol mindig érkezünk ,
a Természet Csendjén , Te meg én ,
és a Jóra emlékezünk !!!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Szabad akarat az ,
mikor magunkba tudunk merülni ,
örök szabadság van ,
mert minden nap fel tudunk derülni .

Boldogságot is ad ,
hisz Jó Isten van a Természetben ,
velünk van minden nap ,
testvérek vagyunk , az Örök Életben !!!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Add meg "mások" nyugalmát ,
mert a H I T a csendben sugall át ,
a C S E N D hozza meg a Lélek gyümölcsét :
SZERETETET és Örök Életét !!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Az átlátszó vezéreinkért is nagy köszönet Kis Rókának! Ő tudja, ki az, akit tévedésből Mindenhatónak nevez egy bizonyos kultúrkör, holott a Mindenható csak Mindent adó, Minden megbocsájtó, Mindent eltűrő!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Lumina!

Köszönöm a Föld megőrzésével kapcsolatos nézeteidet! 100%-ig egyetértek!

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

Édes Drága Évi!

Van egy kedves, sri ambuj azzam nevű barátom, aki az
AHÁNY EMBER ANNYI ÚT ANNYI SZÍV ANNYI ELME nevű klubban hívta fel a figyelmünket pár napja erre a könyvre, mint gyöngyszemre. Ma letöltöttem, kinyomtattam és olvasgattam.
Képzeld el, hogy miután a harmadik lépést /fejezetet/ befejeztem, hirtelen azt súgta a szívem, hogy kedvem lenne MEGÖLELNI téged.
Felmásoltam a könyvből az előszót és az első lépést /fejezetet/.
Olvasgass lassan, nekem úgy esett jól..

Szeretettel: Lumina

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Bár csak ....

"Bár csak karomba vonhatnám mind,
kik ajkáról Istent bír fakasztani vágyuk.
S szíveiken megnyílt szópatakból
Könnyeik folyama mennyeit "varázsol".

Bár csak karomba vonhatnám mind,
kik egy velem, s mégis oly távoli,
mint egy fáról növesztett ezernyi ágam
bimbókká csókolgatott szerelmes rügyei.

Bárcsak elmondhatnám,
hogy nincs csend,ha nem vágyod,
de mélységgé szédül benned Magodból- Virágod,
Szolgálni szíved kelyhéből nyílt Szerelmes- Világod."


Szerelmes szeretettel!
Évi!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

A Magyar ég...

"A Magyar ég
bár keskeny hegyhátán
eresztette ki az idő foglyait,
mégis megérkezett.
S örül hogy talál még magvakat ,
kik magyar szívvel őrzik az"igét".
Szeretni, Hazám ajkadról ugyan az
csak másképp zeng, mert szívhang az
mi elhordta a könnyező századokat,
s dalba írta mind mit "Ember"- szív elhordhatott."

Szeretettel! Évi!

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

Aztán a végére kaptam egy verset attó, kitől a könyvet kaptam..
Milyen érdekes, hogy akkor mennyire máshogy értettem..


Kiszakadt szívek hűlt helyére ültetett
Durva megkövesedett magok élednek,
Csak élednek, mert életre kelni vágynak,
Életet álmodni, öncsalás egy tárgynak.

Hihetsz, gondolhatsz bármiről szépet,
Adhatsz neki nevet, kedvedre díszítheted,
De azokat mind csak gondolod és hiszed,
S ami él, vakság okán takarja valódi szíved.

-a kisangyaltól a kis csókarókának-

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

Azután jött ez is..

Átlátszó

Átlátszó, hamis bús tudatlan emberek
Áltükörbe nézve a látszattól reméltek,
Gyáva félelem, fájdalmas kín lesz utatok,
Minden jóra rátaposva a csodára vártok.

Belsőnk mélyéből felszállt igaz vezérek
Áltükröt eltörve, ösztönből robbanást igéznek,
Félelem s fájdalom égetve mutatja valótok,
Tovább lépve körbenézhettek, csodákat találtok.

Találtok ott minden szépnek valódi értelmet,
Életetekben először tisztára fürödhettek.
Tiétek lesz mind, miről némán álmodtatok,
Emberként élni többé már nem lesz vágyatok,

Vágyatok nem lesz a pénzért járó hamisságotok,
Hiszen nem lehet többé a vágy a vágyatok.
És ott, ahol csend van benned te is megláthatod
Az élettől örökre kapott szeretetet.

Az élettől örökre kapott szeretetet,
És Őt, ki téged már feltétel nélkül szeret.
Ki nem vár tőled semmit mindenért cserébe,
Ki lát téged, és elfogadja végtelen léted.

- a kis róka-

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

Pár éve, miután első könyvemet olvastam egyik mesteremtől, leültem zavartan és ez a kis vers bukkant elő a semmiből.. Most már értem miért..

Ha felébrednél

Ha felébrednél kezeid nem mosnád már,
Tudnád rád ragadt minden, lemosni kár.
Meg se próbálnád eltakarni a szemed, csak
Bámulnál halkan és magától tisztulna a kezed.

Majd ha a megszokott reggeli kávédat
Unalmas helyén korty nélkül ott hagyod,
A hosszú kómából ébredve élni kezdhetnél,
Sorsod lehetne miről egy gyermek álmodott.

Várd a múltból a hamis apákat, anyákat,
Akiket nem láttak és akik téged se láttak.
Várj, ha jól esik várni arra, aki jön vakon,
Életről álmodót, halálra neveltek vakon.

De lehetsz ravasz vakond is, kitúrhatod
A múltból magadat, ha a szíveddel nézel.
Sírhatsz és bánhatsz, nevetve szánhatsz,
Vagy békés mosollyal magadra találhatsz.

Nézz hát oldaladra ki is van melletted,
Lásd jól kihez láncoltad ingyen, drága életed.
Azt látod benne amit akarsz, és aki ő sose lesz,
Némán sétáltál a tűzbe s vitted mindened.

Lassan éget és lassan te is égni kezdesz,
Nem maradt semmid, végül csak felejtesz.
Elfelejted szívedből az összes csodás képet,
És a színes álmaidat otthon, feketére fested.

Öröm, béke vagy a szeretet ős régi hegységek,
Azt is mondhatnánk rájuk, balga semmiségek.
Jól megtanultuk s jól megtanítjuk mi is, hogyan
Kell eltolni lelkünk, hogy haragudni tudjunk mi is.

Nem létezik oly idő mi eldobna, gyászolna,
Kirekesztene vagy lemondana rólad,
Te sem teheted meg, hiszen erősen érzed,
Mélyen legbelül, ott mindig a jó él benned.

-a kis róka-

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kereszteljetek meg!


"Megint sikoltozva zakatolt el mellettem valaki fülét befogva,
és szívem érte reszkető eresztékei recsegve összetörtek.
Kereszteljetek meg!

Megint zsibbadt kétségbeeséssel furakszom egyre közelebb a Földhöz
hogy lehunyt szememen ne szűrődjön át a láthatatlan.
Kereszteljetek meg!

Megint ellobbantam mint az üstökös mely Földet nem érhet hogy
még a légben porrá zúzódva értetek haljon.
Kereszteljetek meg!

"De Ma megint keresztül száguld a hátamon az Égi lovas,
hogy darabokra szakítsa a hátamba Égett Keresztet!
Kereszteljetek meg!"


Saját


Köszönöm a verseiteket!
Évi

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Ha meghalnék...

"Ha meghalnék, csak annyit akarok ajkatok Őrizzen.
Égi Papok , mert támpillér, s Isteníj a Ti ajkatok,
Hogy belé sajdulva örvend'jem VAGYOK.

Ha meghalnék csak annyit akarok szemfedőm legyen a Ti szárnyatok.
Mert szívvel látom azt ki szívdalt zokog, s tollat ragadva
maga lesz "MAGOTOK "a Jövőnknek .

Ha meghalnék, csak annyit akarok,az Én karommal sirasson a karotok,
mert én visszatérni tőletek akarok szívhangot lehelni Égi dallamok.
Szív ritmust dobolni Földi mellkasok.

Ha meghalnék, csak annyit akarok szerelmet leheljen minden dalotok,
Föld üzenetet, hogy értetek vagyok
Égből leszületett Földi vándorok!"

Saját

Szeretettel!
Évi

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

BE NEM AVATKOZÁS

Szeretem ezt a tavat,
A mennyei könnyek gyűjtőhelyét,
Melynek partját
A Hold vonzása megdöntötte kissé.

Szeretem ezeket a kopáron
Meredező, óceán faragta
Sziklás hegyeket,
Amiket valami ismeretlen idő felemelt,
Bükkönyös mezőn elszigetelt,
Ezüst vízesésekkel darabokra hasogatott.

Őrködő bagoly néz velem farkasszemet,
Mögötte alpesi erdők nyújtóznak
A távoli Hold felé.

A földet elárasztották a kutatók és a mérnökök. A vadon nemes csendjét a turisták közönséges zaja veri fel. Nincs szükségünk a hőmérőikre és a fűrészeikre. Hidakra és szobrokra sincs. A Tao szemszögéből nézve az emberi nagyravágyás megerőszakolja a földet, összemászkálja a szebbnél szebb tájakat, mint légy a friss gyümölcsöt. Pedig csendben illene mozognunk ebben a rejtélyes világban, mint az árnyék, s nem úgy, mint valami természeti csapás.

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

http://www.youtube.com/watch?v=JiSmpUo7IjI

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Értem, ha egy magasabb rezgésszintre szeretnél jutni, akkor javaslom a Figyelem által elért Jelenlét megélését. Ezt meg lehet tanulni, ez is egy út a szeretethez egy magasabb rezgésszinthez.

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Miért nem létezhet egyéni tudat Egó nélkül?
Hát létezik, csak az Egód kell hozzá, hogy felfogd!

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Éva,
csak azt nem lehet hamisítani, ami nem létezik és mivel a szeretet nagyon is létező dolog ezért hamisítani is lehet, de csak az elme szintjén a gyakorlatban, amikor "cselekedetbe öltöd". Amikor szeretni tanulsz (cselekedni a szeretetet), akkor könnyen lehet egyben hazudni is tanulsz, de ha a szeretethez vezető utat tanulod...na ez az amiért itt vagyunk.

Válasz

Molnár Katalin üzente 12 éve

Kedves Éva!

Ebben a közösségben a Videók között sok Eckhart Tolle tanítást találsz, csak arra kérlek, hallgasd meg őket!

Válasz

Molnár Katalin üzente 12 éve

Eckhart Tolle
Hallgasd szavait, és megérted, miről is beszéltem neked az egóval kapcsolatban.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Katika!

Nem létezik egyéni tudat Egó nélkül. Kevered a szezont a fazonnal.
A lélek útja az értve szeretek útja. Jézus pontosan ezt tanította. Ha ismered Jézus tanításait akkor tudhatod hogy nem csak lélek volt hanem hatalmas elme azaz Egó is egyszerre, de az Egójával szeretet volt képes teremteni, és tanítani.Ha Te szereted Jézust akkor nincs miről vitatkoznunk. Nos mielőtt megsértődnél. A vita azt jelenti nézetek egyeztetése anélkül hogy "pártos "lennél valamiben. (Polémia.)
Neked is legyen nagyon szépséges napod!

Válasz

Molnár Katalin üzente 12 éve

Kedves Éva!
Mi ketten teljesen más utakon járunk, de én ezért egy cseppet sem neheztelek rád.
Én a lélek útját választottam te az elméjét, téged az egód irányít, én Jézus tanításait követem.
Én tudom, mit értett Jézus az alatt, hogy ha megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel, te nem tudhatod meg, amíg azon az ösvényen jársz, amin éppen haladsz.
Azt hiszed, az egón kívül nem létezhet élet. Ez azért van, mert az elméd ezt akarja elhitetni veled. Talán egyszer te is felébredsz.
Ajánlom neked Eckhart Tolle tanításait.

Legyen szép napod!

Válasz

Szarka Ildikó üzente 12 éve

Kedves Attila !
"Az én tapasztalatom az, hogy a valódi szeretetet nem kell "megcselekedni"
"A szeretet akkor igaz, ha cselekedet nélkül jön és csak úgy kisugárzik belőled, és akarat nélkül rátelepszik a körülötted lévőkre.
Szeretném megkérdezni,hogy ezt a mindennapjaidban a körülötted élők,hogyan élik meg? A szerény véleményem szerint nem mindenki érti vagy érzi meg az ilyen irányú szeretet ,mert mondjuk nem azon a rezgés szinten van mint te.Mivel jelenleg a fizikai világban élünk, ezért a legtöbben még csak ezen a szinten tudnak kommunikálni,a szeretetről is.
"Az aki fel meri vállalni hogy nem csak érez , de érti is amit érez, az képes ezt a szeretetet nem csak sugározni, de szavakba önteni is."

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Figyelj Attila!

Amit írtál az nem az ellentéte annak amit én írtam hanem ugyan az, csak más szavakkal!Igen, ha figyelsz arra amit másokban meglátsz, akkor látod a szíveiket. Azt is látod hogy ez a figyelem kölcsönös -e, és azt is látod hogy ez a figyelem hordoz -e szeretet vagy sem. Vagy ha még nem látod a figyelmed meg fogja láttatni veled hamarosan. Minden tanulható. Az értelem és a szív szeretete karöltve kinyitja nekünk a Világot!:)Minden Ember Egy miniatűr Univerzum, és minden univerzum értékes Istennek:)
Ha képes vagy az "agapéddal "szeretni, akkor a másik mini univerzumának a Tiszteletben tartását gyakorlod, azaz elismered hogy ami Neked nem értékes Ő benne az másnak viszont Óriási értéket hordozhat. Azaz mindenkinek meg van az a mágneses felülete, amivel bevonzza magának azt az Embert akiben ezt az Értéket föllelte!!!!!:)
Na most egy kicsit vihorászhatok mert ez nem tárgya a tanoknak.:):):):):)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága András!

Örülök Neked! Bölcsességed mély szeretet képes sugározni mindannyiónkra! :)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Attila !

Ha Lumina kisgyermek, akkor egyszer fel fog nőni. Ha felnőtt fejjel olyan tiszta marad mint gyermekként élt, vagy képes lesz arra hogy újra olyan tisztává váljon mint gyermek fejjel volt, akkor olyanná válik mint Jézus.
Az aki fel meri vállalni hogy nem csak érez , de érti is amit érez, az képes ezt a szeretetet nem csak sugározni, de szavakba önteni is. Jézus tanításai nem véletlenül maradtak fenn. Rengeteg Embert tanított szeretni. A szeretet igeni s tanítható. :) Még a meditációt is tanítják amely a szeretet útjára hangol. De te attól még tudod hogy mit tanulsz. Szeretni. :)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Attila!

4 éves koromban biztos hogy igaz voltam. És ma Újra az vagyok.A két idő között rengeteg olyan időszakot éltem meg amiben a "lélek halála" és " Újjá születése" nagyon plasztikussá vált , mint megtapasztalás. Aki még nem halt meg lélekben, az nem tudja hogy a feltámadás valóban "csiszolja" mind a szívet mind az egót.Mondhatni egyszerre.Jah Soha nem szabad föladni.
No de szerintem ebben a Magyarok élen járnak. :)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Attila!

A szeretetet nem lehet hamisítani. Az vagy van, vagy meg kell tanulni. Ha Te tényleg olyan érzékeny vagy, és tudod milyen a szeretet érintése, akkor azonnal felismered hogy az érintésben ott van -e a szeretet vagy csak eljátszották neked. Sok házastársi kapcsolat azért megy tönkre mert a házasfelek azonnal megérzik hogy az érintés hordoz-e szeretetet vagy nem. És ha érzik hogy nem, akkor nem járnak utána hogy miért nem, hanem azonnal hűtlenséggel vádolják meg a társukat. Sok esetben a megérzés jó.
Sajnos.:(
Aztán olyan is előfordul, és ez a gyakoribb hogy mindegyik fél érzi hogy nem szereti eléggé a társát, mégis évekig gyötrik egymást, mire nagy nehezen új útra lépnek. Nos "csak az agapéval szeretve", nem lehet házas életet élni.
A szerelem , a vágy érzése fontos a családi élethez. Az agapé mint kiáradó szeretet érzés csodás, de nem szabad összekeverni a szerelemmel. Az egyik
Új életet teremt, míg a másik biztosítja hogy az Új élet békében teljesíthesse ki magát!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Katika!

Nem akarok morbid lenni, de ha téged valaki ököllel megütne aztán megtaposna, és hetekig gyógyulnál belőle, akkor elfelejtenéd az összes szeretetet azokban az időkben amikor ezt átélnéd, és elkezdene kiabálni az elméd hogy jaj Istenem mi a fene történik, és nem az lenne a szíved vágya hogy az ökölcsapás után ennek az Embernek a nyakára fond a kezedet és a te kiáradó szereteteddel meggyógyítsd őt. Tehát kénytelen vagy leszállni a földre ha életben akarsz maradni. Tudod a szeretet nem csak belőlünk érkezik, mint ahogy az indulat sem csak belőlünk származik.
Jah! Szerintem Te nem tudod hogy miről beszélsz. Aki nem gondolkodik, egy tized másodperccel korábban mint ahogy cselekszik, az képes csak ilyet mondani . Áber Te is csak arról tudsz engem tanítani az"értelmes Egóddal"amit felfogni vagy képes, és azt valóban felfogtad hogy a szeretet képes áradni, de képes meghalni is ha nem táplálják.:)

Válasz

v. a. üzente 12 éve

és nem lehet, hogy 4 éves korodban "igazabb" voltál mint most?

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Biztos, hogy van kultúrája, de el tud tőle válni és amikor akar ismét azonosulni vele. Ez amikor az ember saját maga dönt és nem a körülmények hatására az ami..

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Évi,
legyél te is kisgyermek, olyan amilyen most Lumina.

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Az én tapasztalatom az, hogy a valódi szeretetet nem kell "megcselekedni". Egy érintés, egy szó lehet igaz, de lehet hamis is. Szeretetet hazudni mindenki tud (például ha el akar érni valamit az életben).
A szeretet akkor igaz, ha cselekedet nélkül jön és csak úgy kisugárzik belőled, és akarat nélkül rátelepszik a körülötted lévőkre. No, ez az, ami biztos nem hazugság. Ha ez így van akkor minek mással kísérletezni?

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Ezt a "csendbe való menekülést" ki tudnád fejteni számomra. Hogyan kell ezt csinálni. Mi elől is kell menekülni, hogy a csendbe juss?

Mi lenne, ha te magad is megtapasztalnád a "csendet". Csak úgy elérnéd (például a "figyelem"által), mindenféle menekülés nélkül. Én csak így tudom elképzelni! El lehet érni és ha megtapasztalod akkor a véleményed is megváltozhat róla.

Válasz

Molnár Katalin üzente 12 éve

Kedves Éva!
A szeretetet nem érteni, hanem érezni lehet. Ha te a szeretetet megérteni akarod, akkor nem tudod miről is beszélsz. Az egó gondolkozik, a lélek érez. Te az EGÓ-d által teremtett világban élsz, ami nem engedi, hogy megtapasztald azt amit csak érezni lehet, kimondani, és megfogalmazni nem.
Egyszer majd te is eljutsz odáig, hogy megtapasztalod azt amiről mi itt többen is beszélünk neked, és akkor majd a világ más értelmet nyer számodra.

Szép napot!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Jó, akkor kicsit időzzünk el a legnehezebb szabálynál:

"Szeressétek inkább ellenségeiteket!"

(Nem akarok szó szerint idézni Jézustól, csak a lényeget emelem ki...)

Minimumként ez így teljesíthető: 1. Nem ártani 2. Jót akarni 3. Megbocsátani.

Minimum + 1 = 4. Ahol lehet, segíteni

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Lumina!

Amikor kicsi gyermek voltam 4 éves körülbelül, akkor úgy képzeltem hogy az alvás az egy tudaton kívüli állapot, és én akkor nem tudhatom hogy mit teszek, azaz nem tudhatom hogy alszom. Az édesanyám megkérdezte tőlem mikor felébredtem az alvásból :" Na jót aludtál,Kicsim? " Mire Én:" Nem tudom hogy aludtam". Nos mikor még nem értettem az alvás fogalmát, azt magamon kívüli cselekvésnek tartottam Azaz" az Egón= az Emberi létezésen" kívül megtapasztalhatónak csak. Nos még pár héten belül gyermekként rájöttem hogy nem jól gondolkodtam és igenis tudom, hogy amikor alszom az alvást jelent. Azaz. Ha tudaton kívülire helyezed, a szeretet megtapasztalásának misztériumát, akkor kirekeszted magad annak a tudásából is hogy te tudva tudod milyen is szeretni.A szeretetet misztifikálod. A szeretet fogalma lebegővé válik. Amiben csak lebegünk, azt nem érintjük meg, és amit nem érintünk meg, arról nem tudjuk hogy milyen csodálatos érzés Őt, a szeretet, szerelem tárgyát megérinteni.
A Szeretet ha nem kötődik minimum fogalom szinthez vagy megfogható tárgyi vagy személyi létezőkhöz akkor élettelen. Nos ha Te szereted az Istent, akkor Ő reá gondolsz amikor kiárad a szereteted. Ha szereted az Embereket, akkor Ő rájuk gondolsz. Amikor Enni szeretnél akkor ennivalóra gondolsz, S amikor meg akarod érinteni a Kedvesedet, akkor az érintés örömére gondolsz. Ezt mind a szereteteddel teszed. Nem létezhetsz enélkül.
Isten tehát veled lakozik. Te magad vagy Isten Temploma.:)
Ha" Isten Vagy" akkor pedig a szeretetet nagy nagy felelősséggel műveld, hogy láthatóvá váljon.Vagy valami ilyesmi.......

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

Olyan dolgok történtek és történnek velem a napokban, ami kevés emberrel történik meg, ami felétek elcsendesít és e miatt nem tudok válaszolni, de olvasgatok és amint úgy lesz, hozzászólok, mint most.

szeretet = nem ártani, jót akarni, megbocsátani
-Amikor telve vagy szeretettel, nem tudsz ártani, és nem tudsz nem ártani, mert ezek a szavak akkor nem léteznek, nem tudsz jót vagy rosszat akarni, mert akarni se tudsz, nem tudsz megbocsájtani, mert haragudni sem tudsz, és ha nem tudsz haragudni, akkor ugyan ki bocsájtana meg kinek és miért. Teljes képtelenség. Amikor telve vagy szeretettel, te egyszerűen nem vagy ott, mert a valódi szeretet és te, egyszerre nem létezhetnek.
Az igazi szeretet mindent elsöpör, még téged is.
Amikor képtelen vagy megbocsájtani, mert nincs miért megbocsájtani és nincs ott aki megbocsájthatna, mert eltűntél a szeretetben, akkor tudod meg mi a szeretet. Akkor tudod meg, hogy Jézus és a Bódhiszattvák miként szeretnek, és rájössz arra is, hogy azelőtt, semmit se tudtál a szeretetről.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Nos Érdekeset írtál kedves András.
Meggyőződésem hogy Jézus él, de nem egy test hanem minimum három. Ennyit találtam, a másik kettőt keresem.:)
A Visszajelzéseid jók. Az Ima ereje közösségben felerősödik, de ezt az Imát megelőzte a gyakorlati élet ami valószínű hogy Isten útjait kereste, és nem tétlenül üldögélt.:)
Örülök hogy éber vagy és a szíved és az értelmed nem csak keres de talál is.:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

További érdekesség a "jezusvalaszol" blogról (válasz egy kérdezőnek):

"A templomok másik funkciója, hogy az imákat és az imádkozók érzéseit rádióadóként sugározzák szét a környezetükbe. Ez egy lappangó hatás, mégis működik, és emeli a jóságot a faluban, vagy a városrészben. Ezért vannak az imák egyazon időpontban: egyszerre kezd el zengeni többszáz vagy többezer "szeretet-rádióadó", és ez gyengébben bár, de azokra is hat, akik nincsenek a templomban, még akkor is, ha nem hisznek. A rádió is működik, akár hisz valaki a rádióhullámokban, akár nem. Talán csak annyit észlel valaki, hogy kicsit megnyugodott, hogy kevésbé zaklatott, hogy megenyhült ha haragos volt; enyhe hatás, de nagy statisztikával talán már háborúkat előzött meg.

Persze az is nagyon fontos, hogy az ima során mi rejlik az imádkozók szívében. A szívük hangosbeszélőhöz jut, nem mindegy hát hogy mit harsog; ha csak mormolja az imát, de közben legbelül gyűlölködik, akkor a templom ezt erősíti fel és sugározza a környezetébe. A tisztaszívűek ezt érzik, talán ezért sem jó érzés számodra a templomi mise."

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Egy reflexió Éva korábbi gondolataira:

"Az emberi lelkek duálisak, tehát úgymond kettesikrek. Minden emberi léleknek van egy duálpárja, eleve párosan jönnek létre másodpercenként 24-en az ún. Cyodákon át. A kerubok azonban triállelkek. A Teremtő Fiú első másolatai (ezért mondta Jézus, hogy ha engem látsz, az Atyát látod). Míg az emberi lelkek valóban nem képesek egyszerre több testet vezérelni, a kerubok, tehát a triális lelkek képesek akár öt test szimultán vezérlésére is úgy, hogy teljesértékű életet élnek teljesértékű személyiséggel, független életúttal.

Nem elég csak a Bibliát ismerni. Kicsit régi, kicsit eltorzított."

---jezusvalaszol.blog.hu---

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Jézus első bejelentése a világtörténelemben így hangzott: "Betelt az idő, elérkezett hozzátok Isten országa, alakítsátok át a gondolkodásotokat!"

Nem azt mondta, hogy a körülményeiteket, hanem a gondolkodásotokat!

A Föld lényegében egy kifutópálya. Megette a csuda azt a repülőt, amelyik a kifutópályán csak furikázik körbe-körbe! Az azért van, hogy felszálljon az égbe!

/:Rev. Dombi Ferenc:/

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Azt, hogy Luminának nincs kultúrája, egyszerűen nem hiszem. Ha pedig van, de úgy tekinti, hogy nem méltó a továbbadásra, vagy nincs kinek továbbadni, akkor nem szóltam semmit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Lumina ezt írta: "Amim van, azt nem lehet odaadni, mert az mindenkié". Akkor ez csakis a szeretet lehet! Biztos vagyok benne, hogy ő is így gondolta. Akkor elfogadom tőle, hogy nincs magyarsága, mert azon az alapon, hogy magyar vagyok, nem gyűlölhetem Isten nem-magyar gyermekeit (a Sátán gyermekeit sem gyűlölni kell, hanem imádkozni értük).

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

szeretet = nem ártani, jót akarni, megbocsátani

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Lumina!

Te vagy egy kisgyermek vagy aki még semmit nem tud a világról, vagy egy provokátor, akivel viszont nem beszélgetek, mert a süket fülre nem vagyok kíváncsi.:)Nyugodtan beszélgessél magaddal!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Lumina.
A szeretet testet öltött Igaz, de ezt nem csak Te hordozod hanem mindannyian. Most is azt mondom hogy a szeretet a cselekedetekben válik élővé. Nem elég sugároznod. Meg kell cselekedned. Sugárzásból nem lehet fenntartani a testet mely e szeretet temploma. Ha Te Enni kapsz akkor Téged szeretnek. Ha Te enni adsz, akkor Te vagy a szeretet maga.
Istent szolgálni a cselekedetekkel lehet csak. Jézus szolgált az apostoloknak, és Ők is szolgáltak Neki. A szeretet körbe ért.
Meditációból nem lehet megélni.
Nos Te is születtél, így van nemzetiséged. Ez a nemzetiséged a Te Identitásod. Ha nem tiszteled Isten teremtését az identitásoddal együtt, akkor hogyan tiszteled másokét?
Én nagyon szeretem a magyar zenét, és nagyon szeretem más nemzetek zenéit is. Én gyönyörködöm benne. Szerintem Te is. HA TE VAGY A SZERETET,
akkor te gyönyörködsz mindenben amit az Emberek teremtettek maguk körül, mert az alkotás öröme hozta létre, mely Istentől való öröksége az Embernek.:)

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

Nekem nincs magyarságom, aminek semmi köze ahhoz, hogy mások nemzeti örökségét becsülöm vagy sem.
Nem akarok felolvadni, a felolvadás magától történik.
Nincs kultúrám, amit örökül adhatnék. Nincs vagyonom. Nincs meditációm.
Nincs semmim, amit odaadhatnék.
Amim van, azt nem lehet odaadni, mert az mindenkié.

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

Kedves Éva!

A világot nem kell megváltani, nekem semmi képen se. Arra ott vannak a bolondok. Nekik van idejük olyan hülyeségekkel foglalkozni, mint a világ megváltása. A lehetetlennel próbálkoznak.
Nem tudom mi az a GDP, és nem is szeretném tudni, úgy hangzik mint valami betegség, és adó befizetési kötelességem sincs. Volt, de elmúlt.
Se pénztárcám se rezsim, és nem megyek robotolni se, így ráérek gyönyörködni a világban.

Szeretném ha már ott tartanánk, mint amiről írtál.
-Amiről megpróbálok írni, oda ego nem léphet be, nagyon szeretne, de az lehetetlen.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Ez amit írtál hülyeség. Ha nem tudod a magyarságodat értékén szertettel élni akkor mások nemzeti örökségét sem becsülöd.
Miben akarsz felolvadni?
A kultúrád híján mit adsz örökül? Vagyont? Meditációt? Hajrá!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Katalin ha gyakorlod a szereteted művészetét akkor teljesen mindegy hogy hogyan értelmezed.
Örülök hogy gyakorlod!:)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Lumina!

Beszélgettünk. Mégis azt mondom a mondandód akkor ér valamit ha összhangban áll azzal amit közölni szeretnél. A Világot nem fogja senki helyettünk megváltani. Elmélkedéstől nem lesz több az ország GDP-je de a te adó befizetési kötelességed igen.Ha pedig üres a pénztárcád, nem érsz rá gyönyörködni a körülötted lévő világban, mert elmész robotolni második és harmadik műszakban hogy kifizesd a rezsidet.
Szeretném ha már ott tartanánk, mint amiről írtál. Nos azt amiről beszélgetünk nem csak nekünk kellene meghallani.:)

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

:)

Válasz

Molnár Katalin üzente 12 éve

Kedves Éva!
Szerintem én másképpen értelmezem az ego fogalmát, mint te, de ez nem baj, legyen mindenkinek meg a saját véleménye.
Szerintem bár a lélek és az ego is jelen van földi életünkben, mégis meghatározhassuk melyik irányítsa a másikat. Nagyon sokan vannak, akiket az egójuk irányít, és a lélek eszközei a fejlődésre nagyon csekélyek. Én azt az utat szeretném járni, amin sok bölcs tanító, és Jézus is járt. Ez a lélek útja. Amikor a lélek irányít, és az egó hallgat, mert ugyanúgy süket fülekre talál, mint ellenkező esetben a lélek.
Amikor a szeretetet nem cselekedni KELL, mert a szeretet magától értendő dolog, és a cselekvés csupán egy következménye a szeretetnek. Amikor a legkisebb bogár is meg tud kacagtatni, és a rosszindulatú emberben is kezded felfedezni a lelket.

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

Kedves Éva!

Ha egyszer elmondod, hogy a csoda bennünk van és nem reagál senki, akkor miért írod le újra és újra? Úgy csinálsz, mintha attól, hogy valaki elolvassa, ráébred és már meg is találja rögtön. Ha tudod miről beszélsz, akkor azt is tudod, hogy annyi réteg fedi azt a csodát bennünk, hogy fölösleges ismételgetned. A csoda bennetek van! A csoda bennetek van! És akkor? Nem történt semmi! Annyiszor ismétled, hogy a végén, aki kicsit is figyelt rád, elfordul tőled és a fordulással elfordul a szavaidtól is. Ha azt akarod, hogy figyeljenek rád az emberek, akkor ne legyél ilyen diktatórikus, ne csinálj úgy, mintha te lennél a megváltó, mert ezt az emberek elutasítják, és még ha van is a mondandódnak szerethető mélysége, senki nem fogja meglátni. Tedd félre az elmédet egy kicsit, a tekervényes mondataidat, ne beszélj úgy, mintha a messiának képzelnéd magad és az emberek jobban fognak szeretni, mert őszintébb leszel.
Szeretettel:Lumina

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

Ameddig úgy gondolkodsz, hogy magyar vagy, vagy angol és nekünk magyarként kell ezt meg azt tennünk, addig semmi változás nem történik a belsődben. A magyarság csak a felszín, ami arra jó, hogy szétszakítsa az embereket egymástól....egyszerűen ostobaság....

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Sokszor elmondtam már, de most megint leírom, hogy A CSODA bennetek van!:)
Puszika!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Katika!

Gondolj arra hogy az Örökölt szívvel élünk együtt.

Jézus az Egója nélkül nem lett volna képes közvetíteni a lelkét, mert nem jött volna rá, hogy Ő kicsoda. De Jézus az Egójával felismerte és a lelkét rakta ki az Emberek Fiainak hogy tanítsa őket az Igaz szeretet képességére!Jézus azért volt képes legyőzni a kísértést, mert minden érzelmi aspektust felismert és szeretettel bánt vele. A kísértéseken azoknak van hatalma, akik felismerik, hogy kivel állnak szemben. Nos az értelmes elme tudja hogy a gyilkolás rossz, mások becsapása, kisemmizése rossz, hogy a céltalan hatalom vágy rossz. Ehhez nem kell Jézussá válni, csak szerető Egészséges elméjű Embernek kell maradni, amilyennek teremtett lettél.
Kedves Katika! Ha tehetném, kezet csókolnék a soraid második feléhez!
Megbocsátani és egészséges elmével tovább lépni ahelyett hogy össze roskadnál ez Jézus üzenete, és amit megtanulsz tőle az Élővé válik az életeden, és átformál. Olyan értelmes szívet örökít át ez a tanulási folyamat neked, ami a lélek feltámadásával jár. Nos Krisztus meghalt, és azt mondja:
Nem kell több áldozat. Ne feláldozni akarjátok magatokat, hanem leheljetek életet a tanításaimba. Ti legyetek az Én gyermekeim. Csupa nagybetűvel! :)

Válasz

Molnár Katalin üzente 12 éve

Kedves Évi!

Szerinted Jézust az egója irányította, vagy a lelke? Hiszen van is egy részlet a bibliában, amikor az ördög megkísérti őt. De legyőzte. És ezzel neked üzent, hogy igenis nem muszáj, hogy az egód irányítson téged, mert lehet másképp is. Hiszen tisztán, és érthetően elmeséli, hogyan tegyünk ellene, ha nap mint nap irányítani szeretne ez a "csúnya" egó, ami voltaképpen a részünk, melyet azért teremtettünk magunknak, hogy bele tudjunk illeszkedni a társadalomba. Igazából olyan ez csupán, mint amikor egy programozó ír egy programot, és feltölt mesterséges intelligenciával. "Gondolkodj!-mondja neki", de a programozó, ha úgy látja bármikor megteheti hogy leépíti a programot, csorbítva ezzel az egó hatalmán.

A legnehezebb dolog Önmagunk elfogadása. Meg kell bocsátanod magadnak minden cselekedeteidért, amiket elkövetsz, elkövettél, és a jövőben fogsz elkövetni.
Én most annál a pontnál tartok, amikor másoknak is meg kellene bocsátanom. Nagyon érdekes érzés-élmény ez. Ha van valaki, aki rosszindulattal van irányodban, szinte tehetetlennek érzed magadat abban a tekintetben, hogy szeretetet táplálj irányában.
Pedig ez az egyedüli megoldás, mert a dolog úgy működik normál esetben, hogy az egyik fél megérzi a másik ellenszenvét, és gyűlölködéssel reagál. De az egyes számú ember is veszi az üzenetet, és duplán zúdítja vissza rád a negatív hatásokat.
A folyamat addig zajlik, amíg az egyik fél nem enged. Csak így törhet meg a jég.
De ez nagyon nehéz.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Lumina!

Örülök hogy örülsz!

"Ti mind akik Ismertek, és azok is akik nem ismernek az enyémek vagytok."
S a mag jó. Nagyon, nagyon jó!
Amit meg kell a Magyaroknak lépni, azt nem érdemes halogatni.
Az első amit lépni kellene a médiára vonatkozik, a második az oktatásra ( gyakorlati oktatás),
A harmadik pedig a magyar zene -kultúránk közkinccsé tételére .
Ahhoz ami társadalmi szintű megmozdulást hozhat a kultúrörökségünkben ahhoz ingyenes fórumokat kell teremteni. Táncházak , tánc és dal versenyek.
Folklór testközelből.
Mindent meg kell mozgatni, amihez nem kell anyagi befektetés , csak a szív és a szerelem egyensúlya. A szellemi befektetés:)
Ma az országnak a szellemi tartalékokat kell felébreszteni.Össze kell gyűjteni. Nem csak mennyiségben,és minőségben, de területileg is. Azok segítik megszülni, és felépíteni a magyar gazdaságot , akik képesek lesznek regionális gazdaságot harmonizálni országos szinten.

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

Drága Évi!

Amit írtam igaz? Hűha! Tudtad, hogy ebbe lehet halni? :)
Tobzódva valóban nehéz, de amikor a tobzódás gyümölcse beérik, lehullik, és előbújik a jelenben, aminek elő kell bújnia.

Ezt írtad?:
A jelen mindig attól válik jövővé hogy mennyire vállalja be cselekvő önmagát. :)

Megfürödtem benne, és megszeretem ezt a mondatot!!!! :)))

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Lumina!

Amit írtál igaz. Ami viszont az Egót ébren tartja az az hogy nem lehet önös, hisz akkor a saját létezése árulójává silányodna. A lélek ha felismeri önmagát az jó, de ha ebben a csend szintjén tobzódik akkor nem tölti be jelen kori szerepét. A jelen mindig attól válik jövővé hogy mennyire vállalja be cselekvő önmagát. :)

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

Drága Évi!

Az, hogy a csendet miért keresi az ember, csak addig van jelentősége, amíg meg nem találja. Ha megtalálja, haza érkezett. Az igazi otthonban az ember megpihenhet, nincs kivel harcolni. Az ego ide nem léphet be. Vagy otthon vagy, vagy ego vagy. Egyszerre a kettő nem lehetséges. Az ego sehol sincs otthon, mert a célt nézi, sosincs a jelenben. Vagy otthon vagy a jelenben, ahol minél több időt töltve, az ego lassan olvadni kezd anélkül, hogy te bármit is tennél és egyszer csak sehol se lesz többé, vagy az ego átver és elhiteti veled, hogy otthon vagy. Ha bármit is tenned kell azért, hogy otthon lehess, csak az ego játszik veled. Semmit se kell tenned érte. Hiszen az ego te vagy. Ego nélkül nem létezel, így nem is tehetsz semmit. Mint ego, persze elkezdheted keresni a csendet, de a csend birodalmába csak a valódi lényed léphet be. Ha egyszer beléptél már ide, tudni fogod a haza utat, soha nem fogod elfelejteni, mert olyan békésen hívogat, olyan szeretettel fogad mindig, hogy egyre többször mész haza. És minél többet vagy otthon, miután kilépsz a világba, annál békésebb leszel, az otthon békéje beléd költözik és átalakulsz. Átalakulsz anélkül, hogy bármit is tennél érte. Tulajdonképpen nem is tudnál olyan maradni amilyen voltál, az lehetetlen. Ha nem változol meg, ha nem alakulsz át csendesen, akkor nem voltál otthon, csak az egod játszott veled megint. Aki tudja hol van az az otthon amiről beszélek, az megingathatatlan ebben az egy dologban. Talán másban átverhető, félre vezethető, hiszen jobban bízik az emberekben, mint mások, de azt se bánja, mert tudja hol az otthona, és tudja azt is, hogy bármikor haza mehet. Ott mindig minden tökéletes. Ott minden úgy jó ahogy van, És minden mindennel együtt harmonikus egységként lélegzik.

A meditáció nem pótol semmit, nem is pótolhat, hiszen a meditatív állapot a valódi létezésünk módja, csak ott ismerhetjük meg valódi lényünket. A külső világ tűnik a pótlásnak, mert eltévedtünk és zajos elmével nagyon nehéz hazatalálni, de csak nagyon silány pótlása lehet, hiszen elmével keresni az elme nélküliség valóban képtelenség.

Mennyi szó...!! :))

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Lumina!

A csendből -amibe emberek bemenekülnek hogy ne halljanak , ne lássanak és ne kelljen másokat szeretetükkel szelídíteni, -kijönni és élővé tenni mind magad mint mások életét a cselekvő szereteteddel nagyobb művészet az elvonultságnál.A meditáció jó, ha a lelkedet le akarod csendesíteni,
de nem pótolja a Világunkat formáló cselekvő szeretetet. Az egó fogalma nem azt takarja amiről írsz. Az egó hordozza a gondolat erejét. Ettől mozdul előre vagy hátra a világunk. Ahol nincs egó, ott nincs megtapasztalás. Az egóddal vagy képes felfogni a szeretet gyakorlásának a nagyszerűségét.Az Ember az Egójával együtt értelmezhető csak, hisz ebben különbözik másoktól. Egyéniség. Ha nem fogadod el hogy a másik Ember pont az Egója miatt egyéniség, akkor a saját magad által kivetített mintát véled valóságnak. Csak hogy ez így nem igaz. Nem az a célja a létezésnek hogy idő előtt vissza olvadjunk a létezés más fajta síkjaiba,hanem hogy bebizonyítsuk hogy beleolvadásra méltó lelkekké változtunk.Nem az a cél hogy beolvadj, hanem az hogy kiemelkedj.Hogy a tehetséged a Földi létezésedben életre keljen. Ez tesz mások számára is érdekessé , varázslatossá.Ez nem jelenti azt hogy az Egó önzése ural, csak annyit hogy felismered ki vagy, és ennek fényében élsz.
A szívek húrja az mindig a művészetek hangszerén pendül meg. A cselekvő szeret is művészet.

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

:)

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

Az elkülönült én, az az egységtől való elkülönülés. Az elkülönülés szembenállást is jelent, különben értelmetlen lenne elkülönülni.
Az egység úgy jó ahogy van, de az ego azt mondja, hogy van ami jó és van ami rossz, vagyis az egységgel szemben áll, elkülönül tőle. Egyedül van, magányos, és változtatni akar. A tökéletes, békés egységnek nincs gondja, mégis folyamatosan változik, minden erőfeszítés nélkül.

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

Kedves Ildikó! :)

Nem tudom, hogy ebben a mondatban, /A jelenlét állapotát nagyon nehéz csend nélkül gyakorolni/, mit jelent számodra a csend.
Kérlek segíts nekem.

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

Drága Évi!

Nincs olyan, hogy jó tanítvány, és nincs olyan, hogy rossz tanítvány. Csak tanítvány létezik. Ha egy mester különbséget tenne a tanítványai között azzal, hogy ítélkezne felettük, akkor nem is lenne igazi mester. Különbséget a tanárok tesznek a diákok között aszerint, hogy mennyi információ van a fejükben. A tanárok és a szülők mindenre megtanítják szegény gyerekeket. A sok információn kívül, aminek a nagy része fölösleges, megtanítják nekik, hogyan kell ítélkezni, megtanítják nekik, hogyan kell hazudni, még azt is megtanítják nekik, hogy mikor mit kell érezniük. Előbb utóbb annyi minden lesz szegény gyerekek fejében, hogy kész csoda, ha a szívük nem záródik be teljesen. A tanárok számon kérnek, ítélkeznek, osztályoznak és eldöntik, hogy ki a jó diák és ki a rossz diák.
A mester nem válogat, számára minden gyermek tökéletes, és minden gyermek ugyan annyit ér, és ha egy gyermek úgy dönt, hogy tanítvány akar lenni, nem áll az útjába. Persze a gyermek addig nem válik tanítvánnyá, amíg az ego irányítja. Ego nélkül az ember hirtelen vakká válik, és vakon kell elindulnia az ismeretlenbe. A mester azért van, hogy ha egy gyermek elkezd vakon tapogatni, tanítvánnyá válhasson.

Az ego nem tud túlcsordulni. Nincs olyan, hogy egészséges ego és nem egészséges ego. Az ego, az ego és kész. Nincsenek fokozatai, nincs kissebb ego vagy nagyobb. Ugyan minél lenne kissebb vagy nagyobb? Minél lenne egészségesebb vagy egészségtelenebb? Egy másik egonál? Pontosan ez az ego, ebben létezik az ego. Az ego összehasonlít, megkülönböztet és osztályoz. Az ego azt mondja, hogy te jó tanuló vagy, te pedig rossz. Az ego képtelen azt mondani, hogy minden úgy jó ahogy van. Mert ha minden úgy jó ahogy van, akkor rád nincs is szükség. Akkor az egora nincs szükség, hiszen senkinek nincs semmi dolga. Nem kell senkinek semmin változtatnia, mert minden úgy jó, ahogy van. Ha nem így lenne jó, akkor máshogy lenne. Az ego ebbe nem létezik. Mert az egonak rengeteg dolga van, még meg kell csinálnia ezt, még el kell utaznia oda, vagy meg kell változtatnia a világot..... :)) Az ego nem hagy téged békén, folyton tervezget, rángat a múltba és a jövőbe. Nem hagyja, hogy élvezd a jelen pillanatot, ami az egyetlen valóság.

A semmit nem lehet megtapasztalni? Az ego számára a csend, a gondolatmentes állapot, amikor az elme nem mozdul, az semmi. Persze, hogy az ego számára az semmi, hiszen nem vehet benne részt. Ott nem létezhet, ezért arra azt mondja, hogy az semmi. Azt akarja, hogy ne menj arra, mert életbe akar maradni. De aki érezte, megtapasztalta azt a csendet, amikor a gondolatok nem zavarnak, amikor nem rángatnak össze vissza, amikor az elméd nem mozdul semerre, az tudja, hogy az az állapot, amit az ego semminek nevez, az a legnagyobb béke, amit ember megtapasztalhat.
Azt a békét valóban nem lehet odaadni. Nincs aki odaadhatja, ugyanis mindenkié. Ott van. Békésen, szeretettel vár mindenkit, aki oda látogat. Addig vagy ott, ameddig jól esik. Menj, és nézd meg te magad. Aztán próbáld meg elmondani, hogy milyen volt. Ha jártál már ott, tudod, hogy szavakkal elmondani nem lehet. A szavak kifelé visznek, a csend legbelül vár.
Ha nem voltál még ott, akkor mire vársz? Keresd meg, de ne menj sehova. Csak magadban találhatod meg, ott van benned, ott az otthona.

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Laci,
nem vagyok mindig net közelben, ezért nem tudok és nem is szeretnék minden esetben "bíráskodni". Mi lenne, ha Te "nyújtanál" segítő kezet Évinek az út folyamán? Akár általad is megismerhet egy más szemléletet, ami jól jöhet a helyzetfelismerésben. Ha megfigyeled, van aki e értékrend szerint cselekszik. Hiszen ezért vagyunk közösség, hogy egymás által fejlődjünk. Így van ez rendjén.
Letiltani nem szeretnék senkit sem! Ha valaki itt van köztünk, annak meg van az oka. Türelem, előbb-utóbb mindenki rájön a változás mikéntjére.
Én csak azt kérem, mindenki próbáljon meg a közösség szellemiségében cselekedni.
Megértéseteket köszönöm!

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Évi,
ez olyan, mint amikor az ember a saját tükörképével viaskodik és haragszik a tükörre, mert megmutatja a valóságot, de főképp arra haragszik, aki a tükröt tartja elé. Pedig az is lehet, hogy őt az ég küldte közénk. Gondold csak végig: mennyi mindent megtudhatsz magadról egy tükör segítségével, nélküle sosem lesz valós képed önmagadról. Hamisan meg mi értelme az egésznek? Úgyhogy, nagyon jó, hogy van!
Valójában az igazi gond az elfogadás hiányából adódhat. Hát igen, ha valaki nem tudja elfogadni azt, ami visszatükröződik, valahogy "mást vár" és ekkor elkezdődik a viaskodás. De kivel is viaskodik az ember? Csakis önmagával, vagyis saját elvárásaival, amit iparkodik másra vetíteni. A tükörrel, aki a képet mutatja nem tud(lehet), mert ő mindent elvisel, nem tiltakozik, nem ellenkezik, csak egyszerűen a valóságot mutatja...
Persze mindenféle ködös magyarázkodásokba is bele lehet menekülni. De minek?Egyszerűbb, ha az ember elfogadja azt a képet, ami visszatükröződik reá. Lehet így is élni, sőt csak így lehet igazán...őszintén.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

A szeretet akkor válik egységgé, amikor a hálát megtapasztalod a jó cselekedeted következményeként. Az egység nem a lebegésben ér össze hanem a megtapasztalásban. Az agapéban szeretni könnyű. A szolgálatban nehéz. Mégis ami Istennek érték az pont az ami a szolgálatban is megőrzi a tisztaságát. Az agapé ha a szolgálatban megsérül, akkor hamissá vált a szeretet. A Te tested Isten temploma. Ezért nem válhat semmi láthatatlanná Isten előtt.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Még valami!

Az Egó mint kifejezés,mint fogalom szint= az elkülönült én felismerése.
Én vagyok. Amit én eszem annak az ízét Én érzem.Amit én cselekszem, annak a következménye rám fog visszahatni. Amit én adok másoknak, abban felimerem a saját tiszta önzetlen lényemet, és ha felismerem hogy ez jó érzéssel tölt el, akkor gyakorolni akarom. Azaz választok. Ha nem lenne elkülönült én, akkor nem lenne szbad választási lehetőség sem.
Mindenkit a cselekedeteiből lehet felismerni. Ha jót teszel velem, akkor tudom, Te Istent szolgálod, ha rosszat, akkor az önzésedet, vagy a hatalmi vágyadat, "mi egyebet....ami rombol".

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Lumina!

Elolvastam .
Jó tanítványa vagy annak aki vakon tapogat.
Bár lehet hogy még Ő is többet érzékel a valóságból.
A lét nem álom. Isten temploma Te vagy magad,
így Istennek módjában áll bele látni abba amit mondasz, teszel és gondolsz.
Az egó csak akkor káros ha túlcsordul. Ha nem az életet szolgálja hanem rombol. Egó nélkül nem lenne egészséges elméd, hanem gyógyszerekkel tudnál csak létezni. Örülj neki hogy van mivel gondolkodnod. Még a gondolataid irányultsága is az egód terméke. Minden a választásaid függvénye. Még a szeretetre való képességed is. Amíg nem teszed le az önzést addig a túlcsorduló egót választottad, de ha rendszeresen pofoznának, és te mégis a pofonokat választod akkor az egód nem egészséges. Érted már? Az egészséges egó életet ment!:)
Aki Krisztussá akar válni, azt megfeszítik. Aki Jézussá, az Embereket ment meg a haláltól. Az egyik áldozat, a másik orvos .
A Semmi pedig kívül reked a megtapasztalhatón.
Ne válaszd azt amit mások nem tudnak érzékelni.
Válaszd az odaadható almás pitét.
Válaszd az ölelést, válaszd a csókokat, és vállald fel Istennel az utadat.

Szeretettel : Évi!

Válasz

Szarka Ildikó üzente 12 éve

Kedves Lumina !
Egyetértek veled abban ,hogy a szeretet nem gyakorlás kérdése .Valóban másképp kellet volna fogalmaznom. Ahogy írtad a szavak nem mindig adják át a gondolatot úgy ahogy a valóságban van.
A bennünk lévő szeretet valamilyen módon mégis csak át kell adnunk az embereknek és ehhez nem biztos ,hogy elég ha csak a számítógépen írogatunk róla,mint teszik páran oly régóta. Arról még senki sem írt,hogy ő mire fordítja a "túlcsorduló" szeretet energiáját,hogyan fordítja embertársai hasznára?
A jelenlét állapotát nagyon nehéz csend nélkül gyakorolni,gondolom ezzel nem vagyok egyedül.Az egyedüllét csendjében könnyebb megtapasztalni a szeretet egységét mint az utca forgatagában....!

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

Drága Éva!

Te egy Tündérke vagy.
-Annak készülök. :)
Nos az Ember Ember és nagyon fáj neki ha megalázzák vagy bántalmazzák.
-Csak az egót lehet megalázni, élőlényt nem.
A szív ha nincs összhangban az ésszel akkor nagyon nagy baj van.
-Azt mondják a mesterek, hogy az elme, a szív, és a lélek egységére kell törekednünk, mert csak akkor vagyunk összhangban mindennel. Ha nem így van, akkor sincs baj, nagyon nagy baj semmi képen sem. A szabad akarat óta választhatunk, hogy egós énként élünk, vagy elkezdjük keresni azt az egységet magunkban, ami az ego miatt darabokra hullott, ám nélküle újra egységgé válik.

Az anyag épp olyan valós mint az hogy a lélek mely szörnyűségeket művel, halálra ítéli vele magát. És az a baj ezzel hogy pillanatnyilag másokat is.
-A lélek nem tud szörnyűségeket művelni. Szörnyűségeket az egós elme irányítása művelhet, ami a lélek energiáját használva léleknek álcázza magát.

Az aki a gázkamrában halt meg a gyermekével együtt az nagyobb tündérré válik annál mint aki szónokol róla:)
-Bár kifelé kacsingatok belőle, de még ebben a testben élek, így nem tudom mi vár ránk a testi halál után. Nagyobb tündérré úgy válhatnak a szavak világában, hogy részvét, együttérzés és sajnálat miatt elterjed a gonoszság híre és mindenféle elmetevékenység a megismétlődésének a lehetősége ellen. De ettől még nem lesz egy igazi tündér se. :)

Nem tudsz segíteni, mert nem látod át az összefüggéseket.
-Tulajdonképpen igaz, hogy nem tudok segíteni. Nem is jó szó az, hogy segíteni akarok, inkább azzal, hogy az önös érdekeim semmivé válásával megengedem a létezésnek, hogy használja az elmémet, hogy rajtam keresztül szóljon, ami ha segít valakinek közelebb kerülni önmagához, akkor az a valaki segített magának, és én leszek hálás miatta. Az összefüggésekről most nem beszélnék.

A Földi élet nem illúzió. Aki annak tartja az csak lebeg, de nem él.
-A földi élet csak egy valóság, amiben a legtöbb ember él, de csak abban a valóságban élni majdnem olyan, mintha az ember nem is élne. Aki földi világban él és úgy él benne, hogy csak illúziónak tartja azt, az valóban nem él. Gyakran előfordul ez az állapot keresőkkel rövidebb-hosszabb ideig, ami jó tapasztalat szerzés és felismerések időszaka lehet.

A megmérettetése a léleknek csak a próbáiban válik értelmezhetővé.
-Csak az elme számára létezik megmérettetés, és a megmérettetése próbáiban az elme értelmezi is azt.

Akinek semmi gondja nincs az kibújik a próbái alól, és nem vesz részt a teremtésben. Azaz, ég és Föld között reked.
-Talán ez az az állapot, amit feljebb említettem, ahova a keresők fejlődésük során érkeznek.

Szállj le és nézz körül.
-Fel szállok, és leszállok. Fel és le szállogatok, gyűlnek a tapasztalatok, a felismerések, az elmém egyre csendesebb, a szívem nyílik, és a lélekhez közeledve......

Mit mondasz a gyerekednek amikor almát kér vagy csokit, és nem tudsz neki adni?
Azt hogy majd ha megkapom a" fizut". De a gyerek még ebből csak annyit fog fel hogy gáz van. " Nagy gáz."
És eljutunk oda hogy már akkor sem ha megkapod a "fizut".
És ez még nagyobb gáz. Egy gyereknek nem mondhatod hogy ez Istentől van. Ez hazugság. Ez az Ember alkotta társadalom bakija.No de volt ennél nagyobb is, és mégsem takarózhatunk be vele.
-Nem tudom mit mondanék, majd ha kér és nem lesz akkor kiderül, de azt biztos nem amit javasoltál, ha jobban tetszik, ami a negatív elméd részének tűnik. Egy gyereknek bármit lehet mondani. Olyan tiszták, hogy mindent elhisznek. A legtöbb szülő folyamatosan hazudik a gyerekének, mert azt hiszik, hogy a gyerek nem elég érett ahhoz, hogy megértse a felnőttes dolgokat, pedig egy gyerek sokkal tisztább a szüleinél. És mert a szülő lenézi a gyerekét, átveri, hazudik neki, amitől aztán tényleg hazugság lesz élete nagy része. Nagy szerencse ha egy embernek felnőtt korára marad a szívébe annyi fény, annyi ártatlanság, hogy kijusson a hazugságok világából, a jelenlegi társadalomból.

Isten az elemek. A Föld a Víz , a Jég a Nap. Minden meg van hogy juthasson belőle egyformán minden gyermeknek. És mégsem így történik.
-Mindannyian gyermekek vagyunk, és csak az juthat el hozzánk abból ami elérhető számunkra, amit képesek vagyunk elérni, befogadni.

Ha nekik nincs Tisztelete, akkor kinek van?
-A létezés tiszteli, szereti a gyerekeket, úgy viszonyul hozzájuk, mint önmagához. Amikor egy gyermek felébred, megvilágosodik, haza érkezik. Amikor egy ilyen ember körülnéz, mindenhol önmagát látja, amikor beszél, saját magához beszél, mindent úgy tisztel és úgy szeret, mint saját magát.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Lumina!

Te egy Tündérke vagy.
Nos az Ember Ember és nagyon fáj neki ha megalázzák vagy bántalmazzák.
A szív ha nincs összhangban az ésszel akkor nagyon nagy baj van.
Az anyag épp olyan valós mint az hogy a lélek mely szörnyűségeket művel, halálra ítéli vele magát. És az a baj ezzel hogy pillanatnyilag másokat is. Az aki a gázkamrában halt meg a gyermekével együtt az nagyobb tündérré válik annál mint aki szónokol róla:)
Nem tudsz segíteni, mert nem látod át az összefüggéseket.
A Földi élet nem illúzió. Aki annak tartja az csak lebeg, de nem él.
A megmérettetése a léleknek csak a próbáiban válik értelmezhetővé.
Akinek semmi gondja nincs az kibújik a próbái alól, és nem vesz részt a teremtésben. Azaz, ég és Föld között reked.
Szállj le és nézz körül.
Mit mondasz a gyerekednek amikor almát kér vagy csokit, és nem tudsz neki adni?
Azt hogy majd ha megkapom a" fizut". De a gyerek még ebből csak annyit fog fel hogy gáz van. " Nagy gáz."
És eljutunk oda hogy már akkor sem ha megkapod a "fizut".
És ez még nagyobb gáz. Egy gyereknek nem mondhatod hogy ez Istentől van. Ez hazugság. Ez az Ember alkotta társadalom bakija.No de volt ennél nagyobb is, és mégsem takarózhatunk be vele.
Isten az elemek. A Föld a Víz , a Jég a Nap. Minden meg van hogy juthasson belőle egyformán minden gyermeknek. És mégsem így történik.
Ha nekik nincs Tisztelete, akkor kinek van?

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

Kedves Éva!

Én soha nem voltam olyan közel Hitlerhez, hogy megölelhessem, de azt tudom, hogy azokat az embereket a legnehezebb szeretni, akiknek a legnagyobb szükségük lenne rá.
Ha lehetőségem lett volna, talán átölelem mielőtt kiadta a parancsot, vagy átölelem azután. Ki vagyok én, hogy eldöntsem....
Olyan, hogy gonosz ember, valójában nem létezik. A gonoszság csak az elméhez tartozik, nem tartozik a szívhez és nem tartozik a lélekhez sem. A szív és a lélek valódiak, és a valódira nincsenek hatással az élettelen szavak.
Ha szerencsénk van az életünkben, felismerhetjük a szavak tökéletlenségét, és ráébredhetünk arra, hogy a szavak önmagukban nem lehetnek a valóság hordozói, pontosan, hogy elferdítik azt.
Az elme illúziójában, a szavak, a gondolatok világában tényleg úgy tűnik, mintha létezne gonosz. De csak úgy tűnik.
Ezt a felismerést, ahogy egyiket sem, nem adhatom oda neked. A felismerést nem lehet odaadni, nem lehet elmondani, mert a szavak csak nagyon nagyon korlátoltan képesek átadni a valóság fényéből. Mégis inkább azt mondom, hogy a valóság fényének először csak megpillantásához, kell egy szem, egy olyan tiszta és érzékeny szem, amelyik megpillanthatja azt.
Szeretnék segíteni abban, hogy megértsd azt, hogy a szív soha nem akar. A szív nem tud akarni. A szív csak érezni tud. És ez nem is megértés, mint inkább felismerés, ha van szemed hozzá, meglátod.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Lumina!

Te megölelgetted volna-e Hitlert amikor kiadta a parancsot hogy gázosítsanak el Emberek millióit?
Nos az Igaz Isten nem ölelgeti a gonoszokat. Csupán felhívja a figyelmüket arra hogy el fognak múlni.
Az Igaz Isten nem támasztja életre azt akinek a szíve nem akar változni. A lélek terhét nem örökíti tovább.
Bocsi!

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

Nagyon találó amit írtál. Azt hiszem sokan egyet értenek veled. Ha megengeded, az utolsó mondatot picit átírom. Biztos nem zavar, hiszen nekünk adtad.
A szeretet gyakorlása kicsit úgy hangzik, mintha a szeretet adását lehetne gyakorolni. Eszembe jut, hogy kéne adnom egy kis szeretet az embereknek, mert már régen adtam, majd elindulok gyakorolni szeretet adni, amitől még pozitív változást is várok.
A szeretetet nem lehet kigondolni. Nem lehet azért adni, hogy viszont kapjunk, vagy, hogy változzanak pozitívan a dolgok. Az ilyen szeretet mindig hamis, aminek célja valahol a jövőben van.
A tiszta szeretet csak a jelenben létezhet. A tiszta szeretetnek nem lehet célja, mert a cél mindig a jövőben van. Nem lehet most szeretetet adni azért, hogy holnap szép legyen a világ. Ha ilyen egyszerű lenne széppé tenni a világot, minden nagy mester azt mondta volna az embereknek, hogy menjetek és adjatok szeretetet, és már régen tökéletes béke lenne a világban.
A valódi szeretet nem így működik, ennek pont az ellenkezője. A valódi szeretet csak a jelenben létezhet, és csak akkor tudsz adni belőle, ha benned már akkorára nőtt, hogy nem bírod magadban tartani. Akkor tudsz őszintén adni másnak, amikor téged is teljesen elárasztott, úgy megteltél a szeretettel, hogy túlcsordul benned, és meg kell osztanod másokkal.
Az ilyen szeretetnek teljesen lényegtelen, hogy ki és mi felé irányul.
Amikor a valódi szeretet magához ölel, nem válogatsz, nem teszel különbséget, nem döntöd el, hogy ki kaphat belőle és ki nem. Nem szelektálsz, hogy ő kap, mert jó ember, ő nem kap, mert rossz ember.
Amikor a tiszta szeretet túlcsordul benned, a természeténél fogva árad minden felé, és körülötted minden szeretetté válik.

Válasz

Szarka Ildikó üzente 12 éve

Mi lenne, ha végre abbahagynátok ezt a sok elvonatkoztatott szövegelést?!
Nem hinném,hogy ennek a közösségnek az lenne a feladata,hogy a bibliát boncolgassa.Ez a videó szerintem csak figyelem felkeltés és elgondolkodtatás céljából került fel és nem azért,hogy kitárgyaljuk a bibliai szövegeket.
Ha ennyit szövegeltek mikor fogtok cselekedni?
Itt az idő fellehet kelni a karosszékből és a szeretet a gyakorlatban kint az utcán az emberek között lehet gyakorolni,majd akkor lesz változás addig hiába szövegeltek róla.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Ügyesek vagytok!
Pusz!

Válasz

Papp Laci üzente 12 éve

Azt hiszem Évi többször is túllő a célon.Elragadja az ihlete és mérhetetlenül dől belőle a szó .Amit mondani akar,azt jóval rövidebben is megtehetné,ha akarná.Érdekelne,hogy Attila a közösség vezetője most miért nem cselekszik?

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

Sok a szöveg gyerekek. Nem kell a békés semmibe, a fájdalmas semmit bele magyarázni. Az értelem mögött ott a szív, ami sokkal közelebb van ahhoz, amit a szavakkal kerestek. Az értelem könnyen a sátán földje lehet, közelebb van hozzá. Viszont a szív az isten földjének a kapuja, azon keresztül léphetünk be önmagunkhoz.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Betűzd ki !

S lám meglátod a szó értelmét.:)

Pusz!

Szólj hogy segítsek-e!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Sok a szöveg, gyerekek. Nem kell mindenbe mindent belemagyarázni. Ez a Sátán földje, szó szerint.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

A " Bibliában" egy betű egy szó.
Az Isten Fiának Új kori életét meséli el a beavatásig.
A szóközök máshová kerülhetnek.
Krisztus a lélekterhet ma épp úgy elhordta értetek mint századokkal ezelőtt.
Csak akkor lett beavatott, amikor megértette hogy Róla szólnak a próféciák.
Szeretettel ajánlom hogy tanuljatok magyarul.
Ti vagytok a teremtés első Fiai!
Ez felelősség, és öröm egyszerre.
Hajrá!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

" Sátán fejére"

Ne olvassátok a Bibliát szó szerint mert eltévedtek.
Aki Magyar az tanuljon meg végre Magyarul.No meg olvasni.:)

Sárkány ágán test Áll nagy Fejedelme Ég reménye , "a mindenek ele" e gyermek.
A "sárkány" kifejezés Jézus szívének a jellemrajza:Az igazság, a szeretet, a gazdagság, a bölcsesség az önzetlenség , a türelem, és a BÉKESSÉG! Ezt kell a magyar embereknek tudniuk magukról.
A Világ ele "nemzette" a Magyar= Hunor. melynek Fiai az összes nemzetté sokasodtak.

A próféciák itt értek véget, és itt az ideje hogy az igazság miszerint az Isten harcban áll saját teremtett önmaga énjével hamis.
Aki nem tanul meg saját elméje negatív gondolatai felett uralkodni, az az Ember rombolja a környezetét.
S aki megtanul, az Isten kegyelméből részt vesz ennek a környezetnek az Újjá teremtésében.
Isten bölcsessége hogy csak a pozitív elmék adhatnak lélek Örökséget. Ezért nemesedik a Világon élő Emberek szíve.
Ezért fontos hogy a Jézus tanítása. Az Ő Erkölcsi nagysága legyen a mérce!
Minél többen értik meg, és ültetik be a kultúrájukba ezt az örökséget, annál hamarabb jut el az "Ember"
a"megvilágosodáshoz"!

Figyeljetek!
Azért érti mindenki meg a a Világ minden táján
J. K . eljövetelét,
Mert a szó , minden nyelven ,
a népek dalaiban , és a próféciák kódolt üzenetében ugyan arról szól.
még a " Biblia "is.

Az út a szellemi tökéletesedésed útja.
Akkor válik a Föld Újra élővé, és akkor teremt Igazságos jövőt az Ember maga körül,
amikor a szellemi érettsége szintje eléri, hogy felfogja,
Tőle mozdul előre, vagy hátra a a Világ szekere.
Amit szív szeretetből épít, az teremt.
Amit kóros önzésből, az rombol.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves András!

Az Egész Bibliai könyv egy rejtett üzenet.Bár hiteles történelmi dokumentumokat is tartalmaz, de az Isten szájába adott rettenetes szavak melyet "Jhvh" Istennek a szájába adtak, valamint az a tanítás hogy Istenek harcából alakult a Bibliai írások rettenetes részeit tartalmazó szövegrészek, mind hamis.
Egyet kell tudomásul venni:
A szó teremti a jövőt. A teremtés ele a szó melyet az Első teremteni képes Ember Istentől kapott örökül, így képességei is az övét hordozták. Ez az Isten ember volt a Teremtő társa a teremtésben. Mindenek urának akaratából történt így. Azok a tudatlanok aki szörnyűséges történetet gyártottak abból, melyek a jövőnek szánt Próféciákat kellet volna hiteles formába önteni zagyvára sikeredett.Miért? Mert olyanok írták akik nem értették sem Jézus tanításait, sem Isten üzeneteit. Jézus Krisztus volt a Bibliai időkben a FIÚ,ez a név azonban szintén arra utal hogy ki volt az a Fiú aki az Istené volt. A Név tehát tartalmazza az apa , a társa az "anya" és az Istenfiú," Istentől beavatott" kezdőbetűit, azaz a Fát melyből az Isten ember Földi mivoltát tekintve származott. A másik név volt az Égi véna kezdőbetűi, azaz a kiválasztottságát jelző szavak kezdőbetűi. Ez a "Fiu"az égi beavatott, mint testben, mint szellemben Teremtő Isten által kapott Erő hordozója.
Mivel azok akiknek próféciákat kellet írniuk a jövő Emberének Krisztus újbóli eljöveteléről ezt történetként öntötték formába, melyet nem szó szerint kell olvasni, így azok akik ezt szó szerint próbálják értelmezni nem tudják kibogózni belőle a valóságot.

A Jahve Szó egy férfi nevét takarja aki az egész nemzetség sólyom madara volt azaz a Magyar nemzet uralkodója . Jézus pedig a gyermeke, vagy gyermekei,aki a neve első kezdőbetűjében az apja nevét hordozta. A második a saját kezdőbetűje a harmadik a "Mindenek Urának" kezdőbetűje, a negyedik a világegyetem jelzője, és az ötödik az a jellem amit a gyermek Isteni akaratból megörökölt, vagy ha úgy tetszik a próbáival elnyert.
Nos a történelem azért ismétli önmagát, mert a lélek halála valóban nem létezik. A test és a szellem elveszhet a halállal, de lélek nem.
Ma ott tartunk hogy esélyünk nyílt arra hogy Istentől tanuljunk. A létjel hogy Isten létezik, ma már valódi.
Amíg az Emberek Fiai a "saját maguk megteremtésével" voltak elfoglalva, szükségtelennek tartották hogy megismerjék a létük alapját.
Ma ez már elkerülhetetlen, mert a Föld a Bioszféra megváltozása elgondolkodtató.
A Földünkön ma félelmetes tempóban történnek a a szellemi fejlődés .
Ez jó!:)
A Remény már dolgozik. Isten Karja úgy szintén.A Szeretet körbeér. Isten Teste mindenek. Az Univerzum egyensúlyban. A jellem pedig formálódik.
Aki ügyes és hall az meghallja hogy most van a változások ideje.
S ha ügyes, részt vállal a teremtésben.

Válasz

Raszta raszta üzente 12 éve

Az egyetlen létező igazi ellenség, a belső ellenség.

http://www.youtube.com/watch?v=2aRKoG5z5ig&feature=relmfu

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves András!

Akik a legnagyobb gazdagságban élnek, azok szellemisége a legbetegebb, hisz ők a nagy száj, mely nem akar mást, mint nyelni. Mindent magába nyelni.
A "szervezetek" a nagy "anyag". Vagy agyag?
Nos ne hídd hogy néha nem kapok frászt a felépítménytől.
Ez a felépítmény azonban hamis.
Nem éltet, hanem szimulálja az éltetést.
Beszél beszél, és nincs mögötte szó.
Nincs mögötte valóság. Nincs mögötte sem érték, sem szellemiség, sem a szeretetre való képesség.
Akiben ez megvan, az pontosan a Sejt.
Az Emberek sokasága.

Ismered az auto immun betegséget, amikor a szervezet maga ellen fordul, mert valami lelki bánat gyötri, így a saját ép élő sejtjeit kezdi el pusztítani?

Nos itt tartunk.
Ha nem lesz élettér, ha nem lesz produktum, tej kenyér, élelmiszer olcsón, jó minőségű, és nem adják oda az élő szerelmetes sejtecskéknek, az Embereknek, akkor a szervezet össze fog omlani, és a rendszer egyenlőre kaotikus lesz.
Aztán a sejtekből kiemelkednek a legnagyobb élő értelmes elmék, akik más fajta rendszerből építik fel az Új teste.
Ez nevekbe van kódolva.
Isten előre metervezte a művet mely élővé fogja varázsolni a testet.
Én most kezdek látni.
Isten üzenetei folyamatosak.
Egyszer szárnyra kel az egész.

Amit látnotok kell hogy a Magyar művészeink tisztán látók. Mind.
A kormány kérdezzen.
Ki hogyan látná a változások gyökerét.
Nem szabad több hitelt fölvenni.
Nem szabad külföldre befektetni.
Itthon kell Magot vetni, és a magból Új Országot nevelni.
Mi vagyunk a szív.
Ez a valóság.

Szeretlek, mert értelmes vagy.
Évi!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Az a baj, hogy a dolgozó mindig magányos. Pedig elvileg többségben kellene lenniük... Hogy van ez?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Igen, Évike, a munkáltató úgy szorongatja a dolgozóját, ahogyan a munkáltatót szorongatják a bankok és a Kormány (kivéve persze a gyevi bírót !!!), továbbá ahogyan a Kormányt szorongatják a szentek szentjei: a PÉNZPIACOK, az UNIÓ és az IMF. Ráadásul olyan különös rendszer ez, hogy a felsoroltak közül egyedül csak a dolgozó jár rosszul. Legalábbis eddig ez volt a tipikus ábra.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves András! Elírtalak egy d betűvel.
Bocsi!
Pusz.:)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Andrád .
Az Ember magát minősíti amikor a zsarnokságot minősíti. Az Ember a saját választásai rabja. És ez még velem sincs másként. Emlékezz rá, hogy milyen sikk volt a mozikban a lövöldözős filmeket nézni, és a fiú gyermekeknek a szülők műagyak fegyvert vásároltak játszani. És amikor felnőttek az erőszak úgy épült be a személyiségükbe hogy fegyver híján a másik Ember anyagi kisemmizésének fegyvertárára változtatták az erőszak eszköztárát. Szerinted aki az alkalmazottjának szívfájdalom nélkül azt mondja hogy Te csak ennyit kapsz, míg ő a sokszorosát zsebre teszi, az nem egy viselkedési struktúra rabja? Dehogynem. Ma erre tanítja a társadalom a gyermekeket. Légy erőszakos, törtető, mert különben nem fogsz érvényesülni. És aki ezt szó szerint megtanulja, abból kihal felnőtt korára a szeretet. Marad a megfelelni vágyás, de ennek köze nincs a szeretethez. A rossz hír az hogy rossz a struktúránk. Szeretem a családom, de utálom a vetélytársamat, aki miatt" nem sikerül megkapnom az Új állást."
Megint ugyan oda kanyarodtunk.
Széllel szemben nem lehet pisilni.
Munkahelyeket, életfeltételeket kell teremteni,és fejleszteni kell, életre kell hívni a Magyar Kultúrát.
Ez az alap.
Ha ez már elkezdődött , tovább lehet gondolni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Gondolkozzunk és változtassunk!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

...akár a víz a medret, követed és teremted...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

...mert mindenki szem a láncban...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Új mondat az új zsarnokságról

Hol zsarnokság van,
ott zsarnokság van
nemcsak az ernyedetlen
tapsoló tenyerekben,
nemcsak a puskacsőben,
nemcsak a börtönökben,
nemcsak a szögesdrótban,
szögesdrótnál is jobban
butító szólamokban,
tányérban és pohárban,
ott van az orrban, szájban,
napfényben és homályban,
szabadban és szobában;
ott van a Figaro-ban,
és ott van a Le Monde-ban,
ott van a New York Times-ban,
ott van a Népszavában:
a tőkések lapjában
és a Financial Times-ban,
ott van a hazugságban,
hazugságnál jobban
a féligazságban
és az igazságnak
elhallgatásában,
a reális ténynek
elferdítésében:
harsogva a százról,
hallgatva négyszázról;
hol zsarnokság van,
ott zsarnokság van
a meghallgatásban,
a bírák szavában,
ítélethez tákolt
tanúvallomásban;
ott van az IMF-ben,
hitelminősítőkben,
Tanácsban, Parlamentben,
bankokban, üzemekben,
tőzsdében és trezorban,
nagyvállalatban, boltban,
mindenkor megtalálod,
útjaid vele járod
Strassburgtól Brüsszelig,
hajnaltól éjjelig,
New Yorkban, Washingtonban
és a Washington Post-ban;
hol zsarnokság van,
ott zsarnokság van,
mert minden célban ott van,
napodban, holnapodban,
elmédben, honlapodban,
s ha kikémlelsz a körből,
ő néz rád a tükörből;
nem láthatsz semmi szépet,
mert szépnek csak azt véled,
mi egyszer már övé lett; néznél,
de csak azt látod, mit ő eléd varázsolt,
eszmélnél is,
de eszme csak övé jut eszedbe,
vakondként, napsütésben,
így mászol vaksötétben;
hol zsarnokság van, ott zsarnokság van,
mindenki szem a láncban,
magad is zsarnokság vagy;
akár a víz a medret,
követed és teremted,
bilincseit a szolga
maga így gyártja s hordja;
gyermeked neki nemzed,
ha eszel, őt növeszted,
mert a zsarnokság ott áll
majdan ravatalodnál,
ő mondja meg, ki voltál,
porod is neki szolgál!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Csatlakozom Balogh Béla előadásához:

http://valtozas.network.hu/video/spiritualis_eloadasok/2012_vegso_valosaga__balogh_bela_eloadasa

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Hoppá! Először azt hittem, hogy két fizikai törvény megváltoztatása elég lenne. Menet közben beugrott a puskapor, ill. más hasonló erejű pusztító anyagok is, mert azzal még hatalmas rablási potenciál maradna egyesek birtokában.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Igen, a multimilliárdosok is mókusketrecben vannak, semmi kétség. Egyrészt a mi szempontunkból érthetetlen, hogy bár - a mi fejünkkel gondolkodva - egész városok, de talán kisebb országok lakosságát is el tudnák tartani, mégsem hallunk ilyen esetekről, pedig bizonyára nagy port verne fel. Nos, számukra a normális táplálék és hajlék megszerzése-fenntartása talán annyit sem jelent, mint más embernek a lélegzés. Az ő köreikben elvárások vannak, és ha valamilyen módon nem tüntetnek a gazdagságukkal a pénzhez és vagyonhoz jutási lehetőségeiktől fosztják meg magukat. Vagyis kötelező extravagáns életmódot folytatniuk, megjelenni a lökött milliomos társaságban, kretén módon gondolkodni és viselkedni és kretén kapcsolatokat kötni, ápolni és felmutatni. Igen, bizonyos értelemben kevésbé szabadok, mint mi.

Ami viszont aggasztó, hogy fizikai valóságuk körül van egy ördögi felépítmény, ami a mi vérünkből táplálkozik. Ezt a felépítményt szellemi konstrukcióként kell elképzelni. Ez a szellemi konstrukció olyan, mint egy hatalmas, sokszáz éves fa - elképzelhetjük baobab faként is -, és ennek a levelei mérgező gázt bocsátanak a légkörünkbe, a gyökerei pedig a valódi értéket előállító emberiségre tekerednek polipként.

Ezt a fát csak a gyökerei elvágásával lehet kipusztítani.

Hétköznapi nyelvre lefordítva: képzeljük el, hogy Isten gondol egyet, és két fizikai törvényt megváltoztat:

1. A kőolaj és párlatai vízként viselkednek
2. Az atommag nem hasad
3. A puskapor, a nitroglicerin és hasonló robbanószerek homokként viselkednek.

Mit gondoltok, ki maradna életben fél év múlva a Földön? Hát persze, hogy az a földművelésben és állattenyésztésben jártas ember, akinek földje és állatai vannak.

Hát akkor ki is végez igazán haszonos munkát ezen a Földön?

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Nos az élet egy kicsit bonyolultabb ennél.
Most is azt mondom hogy felelősek vagyunk egymásért. Aki csak magáért akar felelősséget vállalni, és csak a maga boldogulását keresi, az jut el odáig hogy a bankban tartott pénzét nézegeti, míg a "koldus" mellet szívfájdalom nélkül elsétál. Jah. Ma úgy hívják őket hontalanok. A szívem szakad meg, amikor látom, hogy Ők "ránk" néznek,és tele van a szemük szomorúsággal míg akinek sok van senkire sem néz már.Na ez az amit soha nem fogok megérteni:(

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Katalin,
szavaid szép muzsikaként hatnak. De jó hallani az ilyet!
Nekem Soros György a magyar származású "tőzsdekirály" jut az eszembe. Nagyon nagy vagyonnal rendelkezik az ember, de elég mélyebben megnézni a tekintetét az arckifejezését. Egy boldogtalan szenvedő embert mutat. Vajon, ha egy ilyen ember újra kezdhetné az életét, újból ezt az utat járná e be, vagy talán egy más "emberibb"értékrend szerint élne. Érdekes lenne tudni. Ma már nem tud kilépni a mókuskerékből a vagyon hatalmas teherként nyomja a vállát. Rabszolgaként éli életét.
Az én tapasztalatom az, hogy szegényként könnyebb boldognak és szabadnak lenni mint gazdagként. Igen mert, nincs annyira erős kötődés a "zombi" világhoz.
Én két éve szálltam ki a saját vállalkozásomból és most kezdem magamat szabadnak érezni. Igaz kevesebb a pénzem, ahogy egyrészről meghúzom a nadrágszíjat úgy másrészről kiteljesedik az életem. Anno az egyik tanárom szokta mondani:"amennyi plusz, annyi mínusz". Mindig az a lényeg, hogy hogyan éljük meg a dolgokat.
Ez teljes mértékben csakis tőlünk függ!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Megvilágosodás.:)

Válasz

Molnár Katalin üzente 12 éve

Tudjátok mire gondoltam? A globalizációra. Nem csupán a világ szűkül össze, hanem az anyagi világ is, a pénz egy irányba hajt. Egyre kevesebben lesznek a gazdagok, és ezek a gazdagok egyre csak gazdagabbak-gazdagabbak és gazdagabbak lesznek. A sokaság pedig szegényedik.
A változás éve. Vajon miről szól? A milliomos miért nem osztja meg vagyonát?
Szenvedünk, mert nyomorúságosan éljük meg a nincstelenséget. Aztán ennek hatására rájövünk, hogy az élet nem erről szól. Megtanulunk újra boldognak lenni, akár pénz nélkül is.
A milliárdos ránézett az átlag emberekre, és látta, hogy robotolnak, nem jutnak egyről a kettőre, és boldogtalanok. Akkor ő szerencsésnek érezte magát, és ez megelégedettséggel töltötte el.
De szerintetek valóban boldog -e az akinek milliárdok felett kell aggódnia nap-mint nap? Akinek csupán erről szól az élete? Persze, van luxushajója, helikoptere, szép ruhái stb., de valóban ki tudja élvezni ezeket az anyagi javakat?
És változik a világ. A szegényebb emberek megtalálják a boldogsághoz vezető utat. A gazdag ember újra mérlegeli önmagát. És mit lát majd? Hogy lehet, hogy neki semmije sincs, és mégis sokkal boldogabb nálam? Hogy lehet, hogy egyre többen vannak a boldogok, és én a hatalmas vagyonommal nem vásárolhatom ezt meg?
Szerintetek ezek után mi fog következni?

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága András!

Az egyetlen ami felszínen képes tartani az Embereket, ha nem kifelé néznek hanem befelé. Édi-Bédit írtál. Még az a szerencse hogy a befelé való nézegetést sem olyan könnyű elfelejteni, így aztán nagy esélyünk van rá hogy ne pusztuljunk se ki, se meg. :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Évike!

Próbálom moderálni magamat, hogy a gnosztikus világkép témáján belül maradjak. Amit írtál, mind igaz. Az anyag a gnosztikusok szerint annyira tökéletlen, hogy a tökéletes Isten nem is foglalkozott vele: átengedte egy tökéletlenebb istennek, aki aztán létrehozta ezt a tökéletlen világunkat.

Mostmár reagálhatok a kétszázezres átlagbérre is: képzeld, van olyan rendes milliárdosunk, aki három milliárd SZJA-t fizetett be. Szerintem nagyon kevés van a milliárdosok között, aki ilyen becsületes, hogy befizet ekkora összeget, mert a többi egész biztos, hogy offshore cégében tartja.

Nos, ez az anyag világa, amit akkor látunk, hogyha az anyagi szemünkkel kifelé nézünk az anyagi fejünkből és nem befelé. Bár legtöbbünk nem lát semmit, ha befelé próbál nézni. Lehet, hogy a befelé látás képessége hasonló a művészi látásmódhoz? Arra gondolok, hogy kb. 3-4 éves korunkig valamennyien művészi szemmel nézzük a világot: ezt tükrözik a gyerekrajzok. Aztán az iskola legtöbbünket elterel egy más irányba, amiről zseniális gondolatokat kaphatunk az általam ide korábban bemásolt linken található videón ("Érezted egész életedben..."). Élete vége felé persze majdnem mindenki képes lesz befelé is nézni, de jobb lenne, ha már fiatalon tanítanánk a gyerekeket erre a lelki-szellemi látásmódra.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves András!

Megszólalt az anyag a szellem pedig szegényke sehol nincs. Mi az ami az Emberek Fiainak a fontos? Az amit tapintani lehet. Az amit a szájukba lehet gyömöszölni. Az ami képessé teszi arra hogy minél kényelmesebben, és minél lustábban élhessen. És mégis! A lustaságot el kellett felejtenie, mert amit megkívánt az Őrült hajszát kívánt meg tőle. Mindenki el jut arra a pontra hogy felismeri, köszöni, de elege van abból a hajszából amit Ő maga kívánt meg magának. Patt helyzet, mert mire leülne, addigra amit felhalmozott már fabatkát sem ér.Közben az elméje már súrolja a sivatagi növényke határát. Így az Ember nem teremtett mást egész életében csak anyagot, ami vele együtt porlad el. Jó esetben a gyermeke megörökli, és elveri amiért Ő megdolgozott. Elvernie sem kell mert ott tartunk hogy az anyagnak egyre kevesebb az értéke. A világ az anyag szintjén kezd sivataggá változni. Ez a folyamat valós. Még 40 év és ha így marad, a gyermekeink akkor is a megélhetés küszöbén fognak tengődni ha a környezetük még gazdagnak tartja Őket. Az Életünk nem játék, hanem dimenzió harc. Vagy tudomásul vesszük, vagy elpusztítjuk az életterünket.
Nos a láthatatlant mi tartjuk életben. Az egyszerű Embereknek kell kiszállni abból ami a láthatatlant mozgásba hozta. Nem szabad többé olyan dolgokba invesztálni ami nem a környezet és a produktum létrehozásáról és felszínen tartásáról szól.Ezt pedig vezetői szinten kell megérteni. Az ami egykoron működő képes volt ma már nem az. Az Emberi társadalom nem a szellem társadalma, hanem kizárólag az anyagé. Az anyag mozgatja a szellemi törekvéseket. No de ezt már megbeszéltük. Még mindig hatalmi harcokon szenvelegnek azok akiken a jövőnk múlhat. Tudomásul kell venni, hogy ha a nemzeti jövedelmet előállító aktív dolgozók átlagbére nem a reális képet mutatja, akkor az egész gazdaság politikai zsonglőrködés is hiábavalóság. Azok a milliók mik külföldre vándoroltak élvezhetetlenek azoknak akik itthon maradtak, és messziről nézegetik a bankszámlájukat. A holt anyag élettelen.Élvezhetetlen. El kell költeni. Hogyan, hasznosan. Hol, itthon.Be kell fektetni a jövő építésébe. Értékén kell kezelni az értéket. Ami virtuális az nem létezik. Az egész bank oligarchia virtuális. És a virtuális átvette a hatalmat az Emberi érték felett. Amíg nem lesz katasztrófa addig kell befektetni. Nem tudjuk hogy a virtuális világ mikor omlik össze. Valószínű akkor amikor a megtermelt javak csak töredéke lesz annak mint amit a bankrendszer fedezetként nyilvántart :(
Kedves András! Ismeretlen Emberek szólítanak meg az utcán, és panaszkodnak, hogy most hogyan tovább? Itt tartunk.Sok a szegény ember ma magyar országon. Az átlag kereset 200.000.-Ft fölé van tájékoztató jelleggel kiírva. Hümm. Kíváncsi lennék miből jött ki ez az átlag. :(

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Íme az illusztráció ahhoz, amit az imént írtam (egy belső hang akaratlanul ehhez a videóhoz irányított, miután leírtam a gondolataimat a globalizmus üzemmódjáról:

http://valtozas.network.hu/video/video/erezted_egesz_eletedben_hd

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ebben a mai globalizmusban a pénz és a verseny szerepe olyannyira eltúlzottá vált, hogy a rendszer működtetői emberek milliárdjaira kizárólag abban az esetben tartanak igényt, ha azok termelő és fogyasztó állatként jelentősen hozzá tudnak járulni a profit-maximalizáláshoz. Az emberi fajnak az a mikroszkópikus létszámú kisebbsége pedig, akikhez a dollár-trilliók becsatornázódnak, hatványozott mennyei boldogságban és jólétben élnek, és csak hetvenéves korukon túl akad némi gondjuk az elhasználódott szerveik újakkal való lecserélésével, hogy továbbra is itt maradhassanak ebben a földi paradicsomban. Azzal egyáltalán nem törődnek, hogy ez a földi paradicsom ettől az "üzemmódtól" szintén a végnapjait éli.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

További gondolatok az "Ami a Bibliából kimaradt..." témához. Még mindig Jézusnak az a tanácsa/útmutatása foglalkoztat, miszerint szeressük inkább az ellenségeinket, akik, ha kővel dobálnak bennünket, viszonzásul mi inkább dobjunk nekik kenyeret, tehát kedveskedjünk nekik. Hogyan alkalmazható ez az útmutatás a XXI. században, a tömegdemokráciák korában, vagyis egy olyan korban, amikor arctalan fehérgalléros bűnözők viszonylag kis létszámú közössége legális köntösbe öltöztetett pénzcsaló hálózatok kiépítésével képesek rabszolgasorban tartani emberek milliárdjait?

Igen, Jézus korában a kővel dobálás - még átvitt értelemben is - csak olyan viszonylatokban fordulhatott elő, ahol az ellenségesen viselkedő ember a maga hús-vér valóságában jelent meg, vagyis az ellenség mindig valamilyen látható, azonosítható, konkrét személy volt. Ilyen esetekben a "válasz-kenyér" - akár jelképesen is - személyhez szólt, ezért bölcs és célszerű magatartásnak volt tekinthető. Mindez a szellemtudomány szerinti dimenzióban is működik: a pozitív, szeretetteli viszonyulás egy konkrét személyhez mindig pozitív gyümölcsöt hoz - ezt tapasztalatból tudom. De itt hangsúlyoznom kell, hogy ilyenkor egy konkrét fizikai személlyel kell szemben állnunk, aki távollétében is lelki szemeink előtt van, rá koncentrálunk és szeretetünket felé irányítjuk. Nem hiszem, hogy arctalan, személytelen struktúrákat ugyanúgy lehet kenyérrel dobálni vagy szerető gondolatokkal övezni csak azért, hogy aljas szándékkal ne csapjanak be embermilliókat.

A pénzoligarchák szándéka vitathatatlanul aljas még akkor is, ha korunk legfejlettebb tudományát és technikáját működtetik azért, hogy leszívják a többi ember életerejét a "fogyasztói társadalom" fedőnév alatt futó pilótajátékban.

Paradox módon a "fogyasztói társadalomról" 3O-4O évvel ezelőtt inkább jót gondoltunk, mint rosszat, mivel sokkal emberhez méltóbbnak tűnt fel az az anyagi bőség ész szabadság egy diktatórikus hiánygazdaság viszonyai közül, ahol az uralkodó kaszt viszonylag egyenletesen terítette a szegénységet és a hiányt. Mai szemmel nézve azért volt ebben a marxista ideológiában egy pozitívnak mondható jelenség: amennyire lehetett, igyekeztek bagatellizálni a pénz és a verseny szerepét.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága András!

Megpróbáltál finoman fogalmazni de amit írtál az fején találta a szöget. Az Ember aki nem ismeri fel hogy saját magát rombolja, az azt sem fogja felismerni hogy azt az örökséget adja tovább a gyermekének amit Ő bőszen lerombolt. Na ebből próbáljon az a szerencsétlen gyerek valamit újjá építeni.
Nos szerintem a gyermekek régen és ma is nagyon értelmesek voltak, így fel tudják fogni hogy ami teher Őket éri az még bele fér a személyiségük épülésébe vagy sem. Előre viszi őket vagy ki tudja hová. Az Emberek mindig felnőtt fejjel választanak, de mire felnőnek nem csak negatív de rengeteg pozitív élménnyel is találkoznak. Ha ez az élmény felnőtt korban visszaköszön, akkor el tudnak indulni a változásuk útján. A szülő csak bizonyos határig determinálja a gyermeke fejlődését. A társadalom felelőssége ugyan akkora. A szellemi harc valós. A szellemi harcot nem Ember vívja Ember ellen, hanem Te magad vívod azokkal a befolyásokkal szemben az agyadban amik érnek. Mondhatni létezik a rafinált gonosz fogalma, mely uralhatja az elmét, és létezik az apszolút szeretet fogalma , mely szintén uralhatja. Amíg egy személyiség nem kiforrott, ezek a hatások felváltva érik amelyek mindig megkövetelik tőle hogy valamerre voksoljon. Az anyag utáni eltúlzott vágyak lehet egy ilyen befolyás. A lényeg az hogy fel kell ismerni hogy miben vagy és át kell venned az uralmat az agyadon. Kontroll alá kell vonnod a befolyásokat. Ez a lényeg. Tudd hogy ha elszállsz, az nem te vagy, hanem egy szellemi akarat, mely nem téged szolgál, hanem a romlásodat. De mire észbe kapsz, már eltelt az életed anélkül hogy elégedett lettél volna magaddal. Ezért kell felébredni, és változtatni. Minden Embernek alkotó energiákat kell felszabadítania, hogy azzá váljon aki. Boldoggá! :)Jah minél előbb kezdjük annál biztosabb hogy felnőtt korban nem fognak felesleges próbák megtalálni.Amit magadnak teremteni vagy képes azt másoknak is teremted. Felelősek vagyunk egymásért. De ha nem vagy képes szeretni a körülötted élőket, akkor felelősséget sem akarsz vállalni értük csak magadért. Na itt van az az igehely ami jó! Nagyon jó. Ha ma még kővel dobtak de te kenyérrel dobtál vissza akkor az az Ember holnap már a barátoddá szelídül, és holnap megkínál a házilag sütött pitéjével.
Szeretlek, mert gondolkodsz.Mert vagy! Évi!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Visszataláltam a a korábban említett előadáshoz:

http://valtozas.network.hu/video/video/a_videk_jovoje_a_jovo_videke__geczy_gabor_eloadasa

Érlelgetem a "korszerű" oktatás előnyeit-hátrányait és próbálom összhangba hozni a topikkal, vagyis a gnosztikus tanokkal. Szombaton volt egy vendégünk, aki nagyon évtizedek óta kitart a bokor bázisközösségek általam is nagyra becsült karizmatikus tanítója, Dombi Ferenc katolikus pap újszerű tanításai mellett és óva int engem attól, hogy beálljak a magyarság megmentését célzó eszmei irányzat támogatói közé mondván: csak egyénileg lehetséges üdvözülnünk. Más szavakkal: Jézus megmondta, hogy "ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel!", továbbá "szeressétek inkább az ellenségeiteket!" Erre én azt válaszoltam, hogy a magyarságnak mindig is nagyon sok ellensége volt, de azok karddal, ágyúval, feltűnő ellenséges csapatokkal, hús-vér katonákkal támadtak bennünket, tehát az életünket védtük, amikor ellenük harcoltunk. A mostani ellenségeink fegyvere pedig a lélekrombolás ördögien kreatív ezer módja, az anyagiasság, a mindent elnyomó materializmus, és az ügynökeik nem különböztethetők meg az átlagos magyar embertől. Mai ellenségeink sokkal hatékonyabbak azáltal, hogy sunyin, alattomosan lopakodnak ellenünk és manipulatív eszközök gazdag tárházával kábítanak-zsibbasztanak bennünket agyilag és lelkileg, ami szinte kiszámíthatóan elvezet a fizikai megsemmisülésünkhöz. Hát tömören ez lenne a gondolati magja annak a jelenségnek, hogy nem igazán tudjuk, ki és mi ellen védekezzünk, mivel olyan helyzetben vagyunk mint a hal a ciános vízben. A közeg öl meg bennünket.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Ügyes meglátás:)
Azt képzeljétek el milyenek lennének akkor a gyermekeink ha amit kihoznak magukból azt értékén kezelnénk, és megdicsérnénk őket érte,ahelyett hogy amit fogcsikorgatva elértek azt egy legyintéssel elintézzük. Azt hiszem hálára tanítanánk őket, megfelelni vágyás helyett. Az egyik fölemeli a lélek útjára, a másik beledöngöli az Útkeresés végtelenített búgócsigájába.

Válasz

Fényes Gabriella üzente 12 éve

Ez a fajta oktatás nem nevel, hanem elnyom valami lényegeset és inkább idomít, mint tanít.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Az iskoláztatás értelme és haszna valóban megér egy misét. Nemrég rábukkantam itt egy másik topikra, amelyben egy fizikusból átvedlett környezetvédelmi szakember a környezeti katasztrófát kivédeni és az azt túlélni szándékozók számára adott kitűnő tanácsokat egy alternatív életmódról. Ő, aki egyébként nagy doktor - úgy emlékszem legalábbis - nagyon károsnak tartja az intézményes tanítást.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

De az utolsó mondatod, ami szinte summázata a többinek, nagyon figyelemre méltó: igen nagy baj, ha az anyag motiválja a szellemet és nem fordítva...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Évike! Megvagyok, de most még nagyobb leckét adtál fel a jobbnál jobb gondolatokkal megrakott anyagoddal, ezért néhány napra lesz szükségem, hogy belefaragjam a topikba, mert - ugye - abból lehetőleg nem nagyon szabad kilógni. De ígérem, harmonizálom őket, mert megéri! Kis türelmet kérek...

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Az a tananyag amit a szereteteddel adsz tovább. Felejthetetlen.
Az viszont amit a száraz követelmény szintjén az az elvárás rabságát szüli.
Hagyjuk választani a szeretettel választott tanulás művészetét.
Ne robotokat neveljen a társadalom, hanem az életet értékén ismerő boldog Új generációt.
Amíg a szülők azt remélik hogy a diplomás gyermekük majd jobb megélhetéshez jut, a példa bizonyítja hogy ez az elmélet nem jött be. Az értelem nem függvénye a diplomának. De az értelem függvénye annak hogy tudsz -e szeretsz -e élni. Ha igen , vagyonok nélkül is élhető életet varázsolsz magad köré, ha viszont az elvárások robotjává váltál, semmi pénz nem elég ahhoz hogy elégedett boldog életet élj.
Nézd meg milyen óriási összegekbe kerül ma már egy gyermek kitaníttatása.
És mire kamatoztathatná, addigra kiderül hogy többet fektetett be, mint amit még ép lélekkel vissza tud fizetni. Az egyensúly megcsúszott. Az anyag motiválja a szellemet, és nem a szellem az anyagit.
Jah! Hová lettél András?

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága András!

A megfoghatatlan akkor lesz megfogható amikor a szerelmes életszeretet hívja segítségül.Ma az Emberek tele vannak félelemmel a holnaptól, mert amikor együtt maradnak a szeretteikkel akkor a fizikai létük rabsága az egyetlen téma. Vajon miért? Nos azért mert a művészetek iránti kereslet kínálat szinte a OO-át súrolja. Ami megmaradt az pedig a 98% .-nak elérhetetlen az anyagi fuldoklás miatt. Amíg a tudat hordozta a felismerést hogy a művészetek művelése öröm forrása, és ez az egyetlen amit nem tudnak elvenni tőlünk, addig az anyagit értelmes módon tudtuk felhasználni. Amit el lehetett rontani a világban nos azt sorra el is rontották. Kik, azok akik felszínes értéktelen trágyát dobtak piacra. Azt sugallva hogy Te magad vagy a nihilizmus, vagy válj azzá. Rettenetes felelőtlenség ez a hatalmat gyakorlók részéről Isten gyermekei ellen aki az EMBER csupa nagybetűvel A gyönyörű, szerelmes élő LÉLEK!
Addíg amíg a színház a művészet a zene és az Irodalom tisztelete sérthetetlen volt, addig ilyen mérvű elidegenedés,elszigetelődés, elszegényedés, és arctalan felelőtlen tudatmassza nem üthette fel a fejét. Mondjuk ki a média manipulálta a világunkat. Ezt a média vissza tudja fordítani. Nem azonnal, de fokozatosan. A Magyar média nem kellene hogy vigyáz állásban várja a magyar tudat halálát. Aki ezt teszi mondjuk ki nem magyar. Annak pedig aki ezt nem képes felfogni nincs szíve, csak egy darab kő van a helyén.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

...mindenik determinált...

Igen, mi, emberek úgyszintén, mert programozottak vagyunk, kivéve egyes zseniket (pl. Petőfi Sándort, József Attilát stb.)

...összefogja egyik dolog a másikát...

Egy gondolat a jelen topikhoz: a gnoszticizmus nem vált monolit eszmerendszerré, de a kereszténység igen, amely olyan szilárd lett, mint a beton. Sok próbálkozás volt, hogy a gnosztikus tanok beépüljenek a keresztény gondolkodásba, de minden próbálkozás kudarcot vallott, mert tűzzel-vassal irtották. Az egyház összezárt a hatalommal egészen a legújabb korig, a kereszténység pedig - mint tudjuk - még a római birodalomban államvallássá lett és háborúzott és inkvizíciózott Krisztus nevében. Pedig Jézus egészen mást értett azon, hogy "tüzet hozok a világba".

...csak ami nincs, annak van bokra...

Ez pedig a lélek, a szellem és a tudat. Nem látjuk, nem tapinthatjuk, mégis éltet, táplál, gyönyörködtet.

...csak ami lesz, az a virág...

Igen, a magból, amely kicsírázik, kinevel egy kis sarjat, majd elhal.

...ami van, széthull darabokra...

Ez a mai világunk: a szemünk előtt zajlik a széthullása. Most kellenek az új programok, amelyeket zseniális gondolatok szülnek, kellenek új emberek, akik kivitelezik és kell a HIT, hogy szebb és illatosabb virágok szülessenek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

A gondolat folytatása, szintén József Attila szavaival:

Akár egy halom hasított fa,
hever egymáson a világ,
szorítja, nyomja, összefogja
egyik dolog a másikát
s így mindenik determinált.
Csak ami nincs, annak van bokra,
csak ami lesz, az a virág,
ami van, széthull darabokra.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ez egy válasz, egy gondolat, de idevág. Mindenre igaz, mert József Attila írta:

Im itt a szenvedés belül,
ám ott kívül a magyarázat.
Sebed a világ - ég, hevül
s te lelkedet érzed, a lázat.
Rab vagy, amíg a szíved lázad -
úgy szabadulsz, ha kényedül
nem raksz magadnak olyan házat,
melybe háziúr települ.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Évike! Mindig gazdag gondolatanyagot prezentálsz az írásaiddal. Immár harmadszorra olvasom, amit írtál, és azonnal ezerféle gondolat kívánkozik ki belőlem, amelyeket érdemes lenne válaszként szavakba önteni, csak fegyelmeznem kell magamat a moderálás miatt, nehogy nagyon eltávolodjak a javasolt topiktól (talán már az édes anyanyelvünk említésével is kezdtem kicsit kilógni a biblia és az apokrif iratok tárgyköréből). De kicsit több gondolkodás után biztosan meg tudom fogalmazni a válaszomat úgy, hogy legalább súroljam a topik határát. Előbb leírom magamnak egy külön fájlba és többszöri átgondolás után fogom csak ide bemásolni.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága András!

Gondolkodom egyfolytában, és a felháborodásom hangja volt az ahogy írni kezdtem azonnal. A kérdésre a válasz sokkal mélyebben van elrejtve és mégis lassan mindenki rájön hogy az anyagi meggazdagodás utáni vágy a társadalmak rákos daganata. Az Ember nagy , kicsi gazdag vagy szegény 2 irányban léphet csak el. Az egyik az élni és élni hagyni, a másik az élni , figyelmen kívül hagyva azt hogy a másik Emberrel mi történik. Az aki a hatalmat gyakorolja, nem éli monoton elnyomottságban az életét, így dunsztja sincs róla hogy a testi és lelki nyomorúságot osztja. Ha rajtam múlna javasolnám, hogy akik nagy gazdagságban és Úri magasságból nézik le az Élhetetlen életet élőket, cseréljenek velük és nem egy de több évre. A kapitalista eszmerendszer szabad utat engedett a tőke olyan mérvű központosításának, mely már a gazdagot is saját elméje koldúsává aljasította.Amely már nem felhalmozza anyagi és szellemi tőkéjét, hanem kirekeszti abból.Aki nagyon gazdag az lelki nyomorék, mert remeg hogy ezt meg bírja tartani. Aki szegény az is nyomorék, mert remeg, hogy másnap lesz-e betevő. Nos azt hiszem amikor senki nem remegett az mégis csak az a világkorszak volt amikor az "eszme nagysága "volt piedesztára emelve.
Hogy ezt ki melyik korba teszi? Az magán ügy. Hogy szidja vagy áldja az is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nekünk itt a csonka Magyarországon igen nehéz beleélni magunkat abba a szituációba, amikor - szinte egyik napról a másikra - egy idegen kultúra és nyelv képviselői dirigálnak, döntenek a sorsunkról és kényszerítenek arra, hogy az édes anyanyelvünket ne használjuk, mert különben ellehetetlenítenek egzisztenciálisan, vagy rosszabb esetben börtönbe csuknak, mert magyar vagy, de meg is ölhetnek, és nincs kihez fordulnod az emberi jogaid védelméért. Vagy beolvadsz a bitorlók társadalmába és tűröd a kigúnyolást, csúfolást, megvetést stb. Pedig magyarok millióival történik mindez immár egy évszázada. Ismerek erdélyi magyar embereket, akik génjeibe ivódott a megalázottság feldolgozhatatlan terhe, akik az életükért kénytelenek tudomásul venni ezt a lehetetlen helyzetet, és nem lehet érteni, miért lettek hirtelen megvetett és üldözött idegenek az őseik földjén. Vajon kit okoljanak ezért a balsorsért?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Évike! Sajnos, az ember programozható. Születésünkkor még TABULA RASA-ként tiszta lappal indulunk, és utána jönnek a hatások. A szülők egyrészt azt a tudást és szokásokat adják tovább, amiket a szüleiktől kaptak módosítva a saját tapasztalatokkal, az iskolában tanultakkal, a rádióban-tévében hallottakkal-látottakkal, és a gyermekük nagyjából ugyanezt az utat járja végig a saját sorsának keretein belül. Így szép lassan teleíródik a születéskor még tiszta lap. Az egyén fejlődéstörténetében vannak tudattalanul szerzett beidegződések és tudásanyag, továbbá még több akaratlagosan tanult és érzelmileg elfogadott - interiorizált - információ, beállítódás, beidegződés stb. Vegyük csak az anyanyelvünket. A legjobb jelző rá ez: "édes". Édes, mert szüleinktől tanultuk a legintimebb pillanatainkban, a világra való legelső eszmélésünkkor, majd életünk sokezer bensőséges percének megélésekor a közösségekben, bölcsiben, oviban, iskoláinkban, játszás közben, pihenéskor stb.
Szeretném, ha folytatnátok saját tapasztalataitok alapján, ahogyan szert tettetek az életprogramotokra.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves András !

Az Ember mivel ember nem programozott zseni.
Te hogy látod ezt?
Vagy mégis?Akkor tényleg bajban vagyunk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Igen, EUSSR. Ez a rendszer már nagyon messze van a tökéletességtől, vagy a hatvanas évek közel-tökéletességétől. Jól indult, de elrontották. Az ember-alkotta rendszerek evolúciója a rossz, korrupt gondolatok hatására - a lényeget tekintve - egyszer csak átcsap az eredeti jó eszme ellentétébe. Így válik a kívül még pirosló, egészségesnek tűnő gyümölcs belül férgessé, rothadttá. Sajnos...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Latin liturgia - gyerekkorom szép emlékei... Az iskolában pedig a marxizmus vallását tanultuk - magyarul... Hej, de lelkesen mondtuk: "vesszenek az amerikai imperialisták, a cionista, militarista Izrael" stb.. Mennyire vágytunk az amerikai életmódra, a szabadságra, a sokszínű, jómódú, rendezett nyugati városok lüktető atmoszférájára (Bécs, Róma, Párizs, Bonn, Genf stb.)... Most pedig, ha valakinek hiányzik CCCP, hát megkaphatja Brüsszelben így: EUSSR.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

kis helyesbítés: ...et nos dimittimus debitoribus nostris... (mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Két érdekes nézettel gazdagodtunk tehát. Az egyik szerint ahol tökéletlenséget találok, ott megtalálom a tökéletességet is. A másik nézet szerint induláskor lehet valami (pl. egy teremtő gondolat) tökéletes, amiből születik valami, ami már nem lesz olyan tökéletes, és ez evolúciós láncot alkotva eljut a kiinduló tökéletes valami ellentétéhez, amit már csak megsemmisíteni érdemes - mert már szinte látjuk a véget, vagyis ennek a tökéletlen világnak a teljes pusztulását. Akkor nincs más hátra, mint IMÁDKOZZUNK A TÖKÉLETESSÉG URÁHOZ, A JÓSÁGOS, SZERETŐ ISTENHEZ:

Pater noster, qui es in caelis! Sanctificetur nomen tuum, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut in cealo et in terra! Panem nostrum quotidianum da nobis hodie, et dimitte nobis debita nostra sicut et nos dimittibus debitoribus nostris. Et ne nos inducas in tentationem sed libera nos a malo! Quia tuum est regnum, potestas et gloria, Amen.

Válasz

Molnár Katalin üzente 12 éve

A tökéletességet a tökéletlenségben találhatod meg.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Isten aki kezdetbe vala. Nos valahogy így működhetett:
Kérem hogy szavaim ne megbotránkozásra hanem együtt gondolkodásra használjátok.

Elkezdett vágyni valamire ami a teremtés magja a vágy a világba ágyazott gondolat. S a gondolat önálló életre kelt, mely már nem az alkotó volt maga, hanem egy új élet. Isten látta hogy ez jó, s az Új életet megtanította vágyni.
Azóta az ő gondolatainak a gondolatai teremtették a következő időzónák létezőit. A tökéletes azonban mint ha vírust kapott volna valami megfertőzte, és ez a gondolat romlásához vezetett. Csak azok a gondolatok képesek Újjá teremteni a jövőnket mely a szépség az egészség, és az önzetlenség hordozói. Ha ezt nem tanulja meg az a közösség amely az agyi tevékenységével hivatott mozgatni a világunkat, akkor a vég, a pusztulás elkerülhetetlen. Az érték megőrzése, és újjá teremtése, az értelmes elme és szív közösségében az egyetlen út.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

De igen bevette! Ennek örülök!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ez topik nem vesz már be kommenteket?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Régóta érlelem az állásfoglalásomat ezzel a videóval kapcsolatban, mert, bár nem vagyok rendszeres templomba járó, de kereszténynek születtem, ebben a kultúrkörben nevelkedtem és nőttem fel, tehát kereszténynek mondhatom magam. Ez a videó olyan kérdéseket vet fel és olyan tanítással ismertet meg bennünket, amely - bár nem egységes, nem "monolit eszmerendszer", mint maga a kétezer éves keresztény tanítás, azért ugyanazokhoz a szellemtörténeti forrásokhoz megy vissza, mint a kereszténység. Meghallgatva ezt az előadást megállapítottam, hogy sok szimpatikus elképzelést vet fel, amelyek alapjaiban rengetik meg a keresztény dogmákat. Szimpatikus, hogy nem akar téríteni, de ha magunkévá tesszük ezeket a nézeteket, ledől bennünk egy monolit beton katedrális, a keresztény dogmák hitének építménye. Vagyis nehéz lenne megőrizni a keresztény hitünket és gyakorolni a felvett vallásunkat, ha a gnosztikus tanokat meggyőződésünkké tennénk. Ennek ellenére azon érdemes elgondolkodnunk, hogy a Jó Isten teremtette-e a világunkat, amelyben lelkünkkel - amely nem része az anyagnak - ennyi tökéletlenséget találunk? Például az empátiára való képességünk, amellyel beleéljük magunkat a szenvedők helyzetébe - elég csak látni egy oroszlánt, amikor belemar egy zebrába, majd marcangolja, miközben az vonaglik és próbál küzdeni az életéért. A gnosztikusok szerint ez azért van, mert az anyagot nem a tökéletes Isten alkotta, hanem egy alacsonyabb rendű istenség.

Válasz

Szarka Ildikó üzente 12 éve

Szerintem is nagyon elkalandoztak a lényegtől."A sok bába közt elveszett a gyerek..."

Válasz

Papp Laci üzente 12 éve

Egyetértek Attilával,néha már fárasztóak voltak a hosszú elemzéses hozzászólások.Túl voltak komplikálva,valahogy nemértettem miről is szólnak..

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Ezúton kéretem a tisztelt hozzászólókat, hogy a Szemléletváltók Klubját ne használják személyes csevegésre. A véleményeket a közösség alapeszméinek figyelembevételével tegyék közzé.

Köszönöm!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Igen Evi!
A szeretet orok,es csak teljes szabadsagban elheto meg,ismerheto fel.Az a szeretet,amely megkotoz,hamisitvany.Onzeskent,kapzsisagken ismeretes,mely tulajdonsagok idegenek Isten lenye lenyegetol.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Zoli!

Az értelmes elme szabadsága az, mely megláttatja az Emberek Fiaival hogy kicsoda Isten.
Nincs több Isten csak egy valóban, s az az egy a végtelen és múlhatatlan szeretet szabadságában Ismerhető fel.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Istennek-az ertelmes lenyek teremtesekor-ket lehetosege volt:Alkot
robotokat,akik a beprogramozott torvenyek szerint kepesek csak
mukodni,vagy szabadakarattal rendelkezoket.A kenyszer szeretet nem
volt kielegito Istennek,s azt akarta,hogy alkotasai szabadon
szeressek,vagy ha nekik ugy tetszik,ne szeressek Ot.Ez a megoldas
eleve magaban hordozta a szembeszegules eselyet.A szembeszegulesre a
legnagyobb hatalommal,es bolcsesseggel rendelkezo teremtmenynek volt a
legtobb eselye.Ez a leny,a Vilagossag Hordozoja(Lucifer) volt.Benne
otlott fel az,hogy Isten szereteten alapulo vilagrendje helyett az
ero,es hatalom vilagrendjet alkossa meg.Bolcs erveivel becsapta a
vilagegyetem ertelmes lenyeinek harmadat,akik melle alltak.Ebben a
lazadasban megnyerte maganak a Fold ertelmes lenyeit,-az elso
emberpart-akiket Isten a sajat kepere,es hasonlatossagara alkotott.Ha
Isten a lazadast verbe folytotta volna,es minden lazadot
megsemmisitett volna,az ertelmes lenyek,tobbe mar nem szabadakaratbol
imadtak volna Ot,hanem felelembol.Istennek szabadsagot kellett adnia a
lazadasra,azonban az, a vilagegyetem pusztulasat eredmenyezte
volna.Isten lenyeben eleve keszenallt a megoldas:Kibocsajtja lenye egy
darabjat,aki emberkent Foldre szuletve kepes lesz meghalni az
emberiseg lazadasanak bunteteset magara veve, s egyuttal igazolja,hogy
a teremtett ember kepes a szeretet torvenye szerint elni mind
halalig.Ezt a tervet szemleltette az Edenbol eredo aldozati
rendszer,mely szemleltette a bun kovetkezteben onmagat aldozo Isten
Fia halalat.....Egy Isten van,s ennek egy kibocsajtott darabja Jezus
Krisztus,a Megfeszitett.Halaltusajaban, Isten egy darabja szenvedett a
kinzas fajan.Szenvedesenel csupan az ember iranti aggodo szeretete
volt intenzivebb.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedveseim!

Isten biztos hogy nem lelte örömét a Fia halálában. De abban is biztos vagyok hogy a Fia halála rengeteg Ember szívét változtatta meg. Azok akik keresztre feszítették volna az Embertársaikat gondolatban azok a Krisztus véráldozata miatt nem váltak a Vádló eszközévé. A Világunkban az erőszak már régen felfalta volna az Emberiséget a Vádló haragját beteljesítve ha Krisztus nincs az Emberekkel. Ez akkor is tény ha nem akarunk róla beszélgetni. Hasonlítsd össze az Emberek lelki fejlődésének a szintjét a Krisztusi korban a maiéval. Ma is létezik bűnözés, de akkor az hogy valaki hogyan milyen eszközökkel és milyen arányban okozott fizikai erőszakot test-test ellen az Óriási léptékkel változott meg. Azok akik Krisztusban az Ő ismeretével keresztelkednek azokat a régi korok és a mai korban megnyilvánuló erőszak minden formája elborzasztja.
Ez nem az alaptörvény érdeme, hanem a Krisztusé.
A Zsidó emberek nem mindegyike Krisztus tagadó.Vannak sokan, de az ortodox zsidó vallásúak nem is engedik meg a családtagjaiknak hogy megismerjék Krisztust, így az Öröklődő bűn miszerint megismerjék hogy Isten nem a büntető isten aki Őket hivatott az Emberek fölé uralkodóvá tenni,hanem a szeretet Istene nem derülhet ki a kultúrájukban. Azaz, a saját hatalmi vágyaikból kiindulva megfosztják a gyermekeiket attól hogy megismerjék a teremtő Istent, a szeretet Istenének szellemiségét.Ez viszont borzasztó. Hadat üzentek a szeretetnek. Ugye értitek.Nem Isten üzent hadat, hanem a hatalom éhes vádló, aki uralja a szellemiségüket. No de a szeretet a saját eszközeivel száll harcba és az az hogy Újra és Újra megszületik hogy bebizonyítsa hogy Krisztus élő, és Örök! Ez a messiás várás lényege is. Az a gyermek aki a messiás lesz az Krisztus szívű lesz hogy az idő jégalagútjába rekedtek szellemiségét Istenhez szelídítse .
Ha mindenki értő akkor megszűnik az erőszak. Hogy ez hogy fog zajlani azt csak Isten tudja. :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

A másik értelme(?)/eredménye az lett, hogy rávilágított a falkába verődött, felheccelt, irányított emberek viselkedésének gyalázatosságára: akik egy héttel korábban esetleg szájtátva hallgatták tanításait, a golgotára menet gúnyolták, bántalmazták, kéjelegtek a szenvedése láttán.
Az sem utolsó szempont, hogy a zsidók ezáltal - később - célpontjává váltak a keresztények gyűlöletének Jézus meggyilkolása miatt, illetve a későbbi zsidók is gyűlölettel viseltettek-viseltetnek Jézus és követői iránt. És ez - feltehetőleg - így megy majd az idők végezetéig...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Az áldozat értelméről és értelmetlenségéről csak buddhista alapon vagyok képes gondolkodni: el tudom képzelni, hogy van értelme, de azt is, hogy nincs értelme. Az Ószövetségben rengeteg példát találunk az áldozatra (főként állatokat áldoztak), még emberáldozatra is, amit azonban az Úr megakadályozott:
"Ter 22.10
Akkor Ábrahám kinyújtotta kezét, vette a kést, hogy feláldozza a fiát."

Tudunk az inkák emberáldozásáról. Tudunk a primitív ember hiedelméről, hogy az esőért, jó termésért áldozni kell az isteneknek (ha állatot, vagy ételt áldoztak, megértem: úgy gondolták, hogy az istenek az ő fejükkel gondolkodnak, vagyis ami fontos az embernek - a táplálék - ugyanolyan fontos az isteneknek is.

De Jézus előre megtervezett feláldozásának értelme meghaladja az értelmemet. Egyedül azzal tudom magyarázni, hogy a számtalan hasonló halállal halt kortársa közül másképp nem emelkedhetett volna ki, nem irányíthatta volna rá az emberiség figyelmét az Ő tanításaira. Azt nem tudom elhinni, hogy a szerető Atya-Isten (nem Jehova, mert Jehova haragos és bosszúálló isten) örömét lelte volna Jézus halálra kínzásában.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Amikor Istent teszteled, akkor magadat teszteled. Istent Emberi léptékkel mérni balgaság. Isten teremtése az Övé. Az Ember teremtése, a saját szellemisége tökéletesítésében pedig az Emberé. Isten kíváncsi rá mit értesz abból amit örökül hagyott rád.Az pedig valóban meghaladja az Emberi léptékkel írt tananyagot.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Ha nem tanulnál, akkor soha sem találna rá az elméd az elméden túlira.
Az ismeret szerzése az anyaméhben kezdődik, és Isten karjában ér "véget".
S mivel Isten a szeretet Istene, az Ő ajándéka Neked hogy mit láttat meg veled. Eléggé szereted-e Őt ahhoz hogy felismerd amikor megszólít?
Nos még a szeretetet is tanulni kell.Isten Fia a mestered, és a lehetőségeid az Égig érnek!

Válasz

Szarka Ildikó üzente 12 éve

Honnan tudod meg,hogy az érv hamis-e vagy sem,hisz az igazság ,lehet ez is az is.Aki érvel az igaznak véli az érveit,aki kételkedik az hamisnak véli .Akor mi az igazság..!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

"Ne massz fara,mert elut a villamos!"mondja a szolas.Az a gyermek,akit ilyen ervekkel ovunk a faramaszastol,hamar meglatja,hogy nem szokott a fakon villamos jarni,es felmaszik.Jo esetben le is maszik.
Ervelhetunk egy jo ugy mellett hamis ervekkel,de azzal csak artunk a jo ugynek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm, Attila. Ennél jobb választ én sem tudnék kitalálni. A lényeg a nyitottság. Persze azt sem kell elítélni, ha valaki véd egy valaha elfogadott álláspontot és foggal-körömmel ragaszkodik hozzá, mert attól van biztonságérzete. Van, aki kiköt egy tekintély mellett, és annak a véleményére építi az életét. Ellehetünk ugyanabban az állapotban egy életen át, nem fárasztva magunkat azzal, hogy más szemléletet alakítsunk ki, vagy több irányból is megvizsgáljunk egy igaznak hitt beállítást. De ez nem törvényszerű. Van, amikor változtatnunk kell, és lehet, hogy nem belső indíttatásból, hanem külső hatásra. Olyan ez, mint az őserdő. Sok-sok "emeleten" zajlik az élet.

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Vajon kinek kell a bizonyíték? Az igazságnak? Nem hiszem. Az igazság papír nélkül is létezik, neki nem kell "történelmi érettségi",mire is menne vele. Az emberi elmének van rá szüksége, ő a kételkedő. Neki mindig kell valamiféle bizonyíték, garancia az elméletek bizonyítására. Azon elméletek bizonyítására, amiket ő maga talál ki és amik lehetnek igazak, de hamisak is. Az igazság néha kellemetlen, mert más is lehet, mint amit az elménk eddig gondolt egy bizonyos dologról. De, ha az ember képes az elfogadásra, akkor nem kell, hogy fájjon a felismerés. Gazdagszik egy szemlélettel!
És ha betekintünk a gondolataink mögé, akkor valahol az elmén túl megtalálhatjuk az igazságot is.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Jo kerdes!

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Vajon mi lenne, ha a történelemből kiragadott részek hosszas elemzése helyett, inkább önmagába fordulna az ember. Az igazság ott található. Akkor minek máshol keresgélni? Ez csak figyelemelterelés!

Válasz

Farkas Sándor üzente 12 éve

Üdvözletem! Szeretném megkérdezni, hogy aki ezt az előadást tartja annak van történelem érettségie?????? Ne haragudjon a világ itt nincsen semmiféle cenzúráról szó... a történelmet meg kell tanulni és nem hamisítani, és nem kell összeesküvéseket gyanítani minden mögött.
Üdvözletem: Sanyi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Tibor!

Tiszteletem!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

Néha jobb egy Fát megcsodálni ,
mint "emberekkel" szóba állni ,
a T I S Z T E L E T E T meg kell adni ,
de utána , jobb H A L L G A T N I !!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Azt az érzésemet azért hozzátenném, hogy a történelembeli piramis-szerű szervezetek fogaskerekei közé szinte minden esetben bekerültek kisebb-nagyobb kavicsok, ezért Attila véleményéhez is csatlakoznék. A hierarchia, vagyis a szervezeti piramis helyett kell lennie jobb megoldásnak is. Jézus nem hozott létre piramist. Azt a nézetemet fenntartom, hogy a katolikus egyház inkább egy világi szervezethez hasonlít és hatalmat gyakorol - nem is mindig Isten vagy Jézus nevében, inkább emberi érdekek szerint. Ámbár elismerem az általa alkalmazott művészek alkotásait, akik kőbe faragták a keresztény világnézetet.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Zoli!

Köszönöm mindazt, amit a jó vezetőről és annak szükségességéről írtál! Minden szavaddal 100 százalékig egyetértek! Jézus a vezetőknek is és a vezetetteknek is megmutatja az erkölcsi szabályt. Ha pedig nem tartjuk meg, akkor magunkra vessünk, itt az eredmény, tekintsünk a világra! Már látható a következő fázis: A KŐBALTA.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Hoppá!Ezt a véleményt Évi írására reagáltam.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Nagyon szép gondolat!

Bár azok is meghallanák akiknek ma még módjukban áll a jelenben is" jövőt szolgálni".

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Mindez Isten ismerete nélkül élő emberek esetében,talán megérthető,azonban mindazok,akik azt állítják,hogy keresztények,ez elfogadhatatlan.
Mit kell tennünk?Súlyos kérdés!Nincs annyi kenyerünk,ahány éhes száj van!...Jézus elvette a gyermektől mind az 5 kenyerét,és 2 halát,mielőtt megszaporíthatta volna azokat.Te szívesen odaadnád neki mindedet?

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Zoli!

Így van ! A Vezető szolgálata az hogy felismeri mind a saját mind mindenki értékét, képességét, és ezzel együtt azt mondja, hogy ezzel az értékkel és képességgel legyél ugyan annyi a szolgálatodban mások felé, mint amennyire Ők szolgálnak az Ő képességeikkel és értékeikkel feléd. A "szolgálni fogalma a " Bibliában "a képességeddel felmért felelősséged tudata.
Azért hogy amire képes vagy azt oda add, azt tedd meg. Mégis!!!!!! Mivel ezt nem érdekből követed el, hanem tiszteletből és szeretetből, így annak terhét " súlyát" nem hordozod.(mert megoszlik.)
Való igaz! Krisztus nem kenyeret sütni tanította az Emberek fiait, hanem a kenyerük megosztására egymással.Mégis! Amit Krisztus tanít, anélkül valóban úgy sütik a kenyeret, hogy közben pár mérföldre tőlük gyermekek halnak éhen. .......

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Jézus ilyen vezetési módszert kért tőlünk:Mt 20:"25. Jézus pedig előszólítván őket, monda: Tudjátok, hogy a pogányok fejedelmei uralkodnak azokon, és a nagyok hatalmaskodnak rajtok. 26. De ne így legyen közöttetek; hanem a ki közöttetek nagy akar lenni, legyen a ti szolgátok; 27. És a ki közöttetek első akar lenni, legyen a ti szolgátok. 28. Valamint az embernek Fia nem azért jött, hogy néki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és adja az ő életét váltságul sokakért."

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Évinek természetesen igaza van abban,hogy az autokrata vezető,aki senkiben-mert önmagában sem-bízik meg,sosem lehet jó,és hatékony vezető.A jó vezető bizalommal teljes,és átruház feladatokat a szükségletek érdekében azoknak,akik képesek ellátni azokat a feladatokat.
Képzelj el egy nagy szimfonikus zenekart karmester nélkül!50 különböző vérmérsékletű zenészt,akik az adott szimfoniát 50 különböző felfogásban(ritmus,artikulálás,dinamika)játsszák.Ott nem lehet harmónia,csak zűrzavar.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

" Ti így hívtok engem: Mester, és Uram, és jól mondjátok, mert az vagyok. Ha tehát megmostam a ti lábatokat, én, az Úr és a Mester, nektek is meg kell mosnotok egymás lábát. Mert példát adtam nektek, hogy amint én tettem veletek, ti is úgy tegyetek."(Jan.13)Jézus vezető,és Úr volt.Uralkodott úgy,mint Isten.Szolgálta a rábízottakat uralmával.Sosem tagadta,hogy Isten Fia,de hatalmát csak...CSAK mások javára,szolgálatára használta.Nem osztotta meg uralmát senkivel,de megbízta tanítványait az Ő Szellemisége szerinti uralkodásra.Csak olyan társadalmi csoportulások képesek fennmaradni,és fejlődni,ahol ilyen egyszemélyi vezetők uralkodnak.Netán tudsz ellenpéldát az ellenkezőjére?

Válasz

v. a. üzente 12 éve

András,
jó a megközelítésed. Én úgy gondolom egy társadalom működhet jól, akár vezetővel, de akár nélküle is. A mai világ emberei még talán nincsenek azon a tudatossági szinten, hogy a megfelelő vezető nélkül is ellegyenek. Vagyis ma, vezetők nélkül csak egy nagy anarchia volna a földön. Az emberi tudat fejlődése által elérhető az a szint, amikor az ember egyedül is tudja, hogy mi a dolga a világon, nem kell hozzá külső segítség (vezető). A Figyelem általi Jelen megélése mindenre magyarázatot ad. Ez a folyamat tanulható.
A vezető ott van bennünk, csak fel kell fedezni. A bennünk lévő: Tudatosság, Természet, Isten, Teremtő, Krisztus, Buddha...bárhogy nevezhetjük. És ha önmagunkat éljük, mitől is félünk(?), hiszen ott a lehető legjobb vezető, bennünk, legbelül.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Az egy EGÉSZ-nek a teljes értékű részeként léteztünk régen is, most is, és fogunk is létezni. Ha ezt nem így érzékeltük, az csak a TUDATOSSÁG-unk hiányát jelezte.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ami pedig a vezető nélküli társadalmat és a családfő nélküli családot illeti... Hát csak széjjel kell néznünk a mai világban. Nem gondolod, a széthullás küszöbén állnak a nyugati társadalmak? Vajon elképzelhetőnek tartod, hogy hamarosan ember nélküli számítógépek fogják megmondani mindenkinek, hogy aznap mi lesz a feladata? Elképzelhetőnek tartasz egy olyan világot, ahol a traktort szántani, a kombájnt aratni, a marhát legelni egy számítógép indítja útjára reggel, és a paraszt közben pornófilmet néz a videón vagy az interneten? Egy ilyen világ már csak azért sem működhet, mert az intenzív mezőgazdasághoz nem lesz kőolaj, mert a XX. századi generációk az összes kőolajat átalakították élelmiszerekké és felhőkarcolókká.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Attila!

Igazad van! Az az ember, aki tudatában van az értékeinek, nem akar a többi embernél nagyobbnak látszani. Az viszont gyakori, hogy azok az emberek, akik kevesebbnek érzik magukat, kompenzálásként többnek próbálnak látszani, vagy uralkodni próbálnak (legtöbbször sikerrel) másokon.

Ami a Bibliát illeti: nem kétséges, hogy emberek alkotása. Olyanféle, mint egy jó vers, egy jó zene, vagy akár egy jó regény: a szerző felülről kapja az ihletet. Ezért akinek van füle a hallásra az hallja az üzenetet. Akinek nincs, azért az se veszítse el a reményt, mert "kérjetek és adatik nektek" és "a kereső soha ne szűnjön meg keresni".

Erről ennyit.

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Kedves Zoli,
ahhoz, hogy valaki jó vezető legyen nem kell, hogy fölérendelt szerepben legyen a többi emberhez képest. Hogy utat tudjon mutatni, nem kell, hogy több legyen mint például ami Te vagy. Az a szemlélet, hogy több, csak a jelen társadalmunk egyik téveszméje. Miért is kellene, hogy több legyen? Nem biztos, hogy többet tud...talán csak mást...ő azt tudja, hogy milyen úton kell járni, a másik ember meg azt tudja, hogyan kell kenyeret sütni. És így lehetne folytatni a sort tovább. De az egyik tudás sem több, vagy kevesebb a másiknál, csak más.
Amikor az egyik ember több a másiknál, az semmi más csak az ego eluralkodása az emberen. Innen nézve, ahol most vagyunk, nehéz elképzelni egy ego nélküli világot, ott ahol mindenki EGY egésznek a teljes értékű része. Pedig lehet, hogy létezik.

Avatara az előadásában, lehet, hogy téved, ez is a Valóság része. De az is lehet, hogy a Biblia téved, hisz oly régi írás, nem tudni pontosan, hogy mi mindenen ment át az idők folyamán. Hogy mi az igazság, azt én nem tudom, előbb-utóbb majd az is kiderül. Addig is egy szemlélettel gazdagabbak vagyunk.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Zoli!

Attila abban hogy idézte "senki sem több vagy kevesebb a másiknál"az nagyon mély erkölcsi tartalmat hordoz, és arra utal hogy aki "vezető" funkciót vállal annak nincs joga vezetői képességeit saját hatalmi törekvései szolgálatába állítani. Az egyszemélyi vezetés utópia. Mutass egyetlen embert aki mindenhez ért, és maga képes ezt a fajta tudást egy- maga kamatoztatni mindenki javára. Az Ember Ember, és Isten népe különböző tehetségű Emberek sokaságából áll. De ez a tehetség csak ott tud kamatozni ahol a szellemisége nem alárendelt hanem mellé rendelt viszonyát képezi más Ember társai szellemiségének. Krisztus pontosan ezt tanította.Ahol az Ember tiszteletben tartja a másik Ember képességeit és ehhez mérten válik aktív szereplőjévé a társadalom egészének.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Ezt írod Attila:" Több ezer évvel ezelőtt az ilyen berendezkedésű társadalmak egész jól működtek. Lényege: a "senki sem több vagy kevesebb a másiknál". "Tudsz megnevezni olyan népcsoportot,amiben nem volt vezető?

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Belehallgattam ebbe a hanganyagba.Lucifer módszere harsog belőle.A hazugság,és félrevezetés nem a válaszokban,mindjárt a feltett kérdésekben található.Már a címmel kezdődik:"Ami a Bibliából kimaradt"Azt sugallja,hogy valaha benne volt valami fontos,pedig azok az írások,amikre a hölgy utal,sosem voltak részei a Bibliának.A következő hazugság,hogy Jézusnak valami tanításai,beszédei csupán a beavatottaknak szólnának.Szó sincs erről!Azok az írások,helyeket írójuk Jézustól eredőnek állítanak,nem bizonyítható,hogy bármi köze lenne Jézushoz a megfeszítetthez.Ahogyan ma,úgy a kanonizálás idejében is voltak hazug emberek,tévtanítók,akik elméjük beteges lövöldözéseit elismert apostolok,sőt Jézus nevén adták ki,hogy azokkal a nevekkel szerezzenek hitelt írásaiknak.Akkor is voltak olyan zsidók,akik Krisztus tanai meghamisításával akarták tönkretenni a futótűzszerűen terjedő kereszténységet,és a toll-szóforgatás mesterei voltak.
Sokan azt hiszik,hogy alattomos hitelrontásukkal megsemmisíthetik a 3,és fél évezredekre visszanyúló szent iratok tekintélyét.Talán némelyeknél ez lehetséges,de ez szándék az évezredek alatt vajmi kevés eredménnyel járt.

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Én is úgy gondolom a hierarchikus (alá-fölé rendelt) rendszer alapvetően rossz. Itt gyökeredzik világunk összes torz megnyilvánulása. Vagyis alapjába véve rossz a társadalmi berendezkedésünk. Ebből az következik, hogy ezekre a rossz alapokra nagy erőfeszítések árán sem lehet egy jól működő rendszert felépíteni.
Új alap kell!
Az egymás mellé rendeltség lehetne az új modell. Több ezer évvel ezelőtt az ilyen berendezkedésű társadalmak egész jól működtek. Lényege: a "senki sem több vagy kevesebb a másiknál". Ha eljátszunk a gondolattal: talán nem is rossz ez a fajta szemlélet(!). Nincs több-kevesebb, csak más. Mindnyájan másak vagyunk, de EGY-ek. És, ha EGYmás mellé rendeltek vagyunk ,akkor nem tudjuk egymást eltaposni, megszűnik a fölösleges küzdelem, az egymással szembeni rivalizálás...

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

A gnoszticizmus elképzelése természetesen idegen minden keresztény tanítástól,amely a Bibliára épül,hisz annak lényege az önmegváltás,míg a keresztény, Krisztus megváltására építi hitét.
" Mert míg a kereszténység az isteni Megváltó szükségességét vallja, addig a gnoszticizmus egy a sok, úgynevezett önmegváltó spiritualitás közül. Gnoszticizmus szerint mindenki önmagát válthatja meg, azáltal, hogy a világot megismeri, s végül önmagába jut vissza."(Wikipedia)

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Végül is mi az az egyház,amin a pokol kapui sem vesznek diadalmat?
Az eredeti görög szót amelyet mi eklézsiának ejtünk,Jézus más helyen testként szimbolizálja,melynek Ő a feje,s mi tagjai.Az emberi test pedig nem egy alá-felé rendeltségből(hierarchia) álló szervezet(organizáció),hanem egymással szoros kapcsolatban lévő organizmus.Ebben az organizmusban minden a fej(Krisztus)irányításával,és szellemiségével történik.Ebből következik,hogy Krisztus egyházához való tartozásunk nem feltétlen függ össze egy egyházi szervezet(pl.Római Katolikus,Református,Baptista,stb.)tagságunkkal,viszont mindenképp azzal,hogy a fej Krisztus szellemiségében élek,gondolkodom-e.Természetesen így nem határolhatja be gondolkodásomat,indítékaimat semmilyen dogma,hisz ezek irányítója is Krisztus,a fej.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Egyáltalán: az ember, mihelyt szervezkedik (úgy értem: hierarchiát alkot), azonnal elindul a szellemi hanyatlása.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönjük, Attila, ezt a videót is. Kezdetnek nem rossz, ha valakit érdekel a gnoszticizmus és nem szereti a katolikus dogmákat (igaz, a protestánsok sem a gnoszticizmust fogadták el, de legalább rájöttek, hogy a katolikus egyház tulajdonképpen a római birodalom folytatása, olyasmi, mint az EU).

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Szia Anikó!

Ölellek szeretettel!
Évi!

Válasz

Maczák Anikó üzente 12 éve

Kedves Éva!
Egyetértek.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Tiborom!

Szegény ember lennék ha nem olvashatnálak!
S gazdaggá tettél , mert olvashattalak!
Meghajlok minden sorod előtt
és táncra perdül a szívem, s a sorok ritmusát veri!
Szeretettel Ölellek!
Évi!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Add meg "mások nyugalmát" ,
mert a Hit a csendben sugall át ,
"C S E N D " hozza meg a Lélek gyümölcsét :
SZERETETET és Örök Életét !!!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Az Örök Béke , bennünk kezdödik ,
mert akin nem fog a gyülölet ,
azon az É L E T soha nem végzödik ,
mert az Isteni , Köszikla épület !!!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

pici versem :

Amilyen az ember Szíve ,
olyan a "Bibliája" ,
mert az alázat köríve ,
az Isten Igazsága !!!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Anikó!

SEM a történelem oktatás SEM a a vallástörténet oktatás , bár mily mélységet ér is el kutatva rejtett összefüggéseit, nem adhat 100 % os igazságot!
Ne higgy el mindent ami logikusnak tűnik!!
Annak higgy amit a szíved igaznak ítél.
Nem szabad azonosulni azonnal azzal amit megérteni vélsz!
Vannak tanítók, kik elhiszik hogy a lét , s a nemlét kerekének kormányát nekik kell kezükbe VENNI ISTEN NEVE ALATT!!
A próféták eddig is elmúltak, és ezután is elfognak múlni!
De Te ne hidd hogy a rossz nem tud jóra változni!Isten birtokában van annak megváltoztatásának kulcsa!
És Mi MINDANNYIAN EGYÜTT vagyunk HOZZÁ A ZÁR!!
A "gonoszság" fogalma létezni addig fog , míg a gonosz cselekedeteket és gondolatokat az Emberek fiai magukban felmentik, de azzal másokat megvádolnak!Ezért nem mindegy hogy mi az ami a cselekedeteinket motiválja! Hogy ki, mi az aki ,ami belőlünk fejlődik!!!!
DE AMINT kollektíven" LEDOBATIK" a" VÁDAK "TERHE , A VILÁG MAGÁTÓL FOG PARADICSOMMÁ VÁLTOZNI! Az ítélkezés valakiről, a vád következménye!Mutasd meg milyen jó szeretni mert aki szeret az nem vádaskodik, és nem ítélkezik!
NE FELEDD HOGY AMI EZEN FELÜL VAN AZ CSODAVÁRÁS!
De a csoda BENNETEK VAN!

Válasz

Maczák Anikó üzente 12 éve

Fantasztikus! Nagyon örülök! Sok mindenre választ kaptam, amire sok évtizedig nem. Mi a neve a vallástörténész tudós hölgynek?

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Az Élet gyorsan elsuhan ,
de Lelki Élet megmarad !
Jó volt itt az erdö csendjén ,
a Természettel való rendjén .

A NAP mindig rám mosolygott ,
Szél barátunk vizet hordott ,
a CSILLAGOK is rám Ragyogtak ,
Óh Istenem , Boldog voltam !!!

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Nem tudom, próbáld meg átugorni ezt a részt.

Válasz

Vradxylkouzt Lee üzente 12 éve

Segítséget kérnék. Miért akad meg huszon egynéhány percnél? Köszönöm előre is

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Avatara a neve és tudtommal a következő előadása augusztus 12. Budapest Pesti út 8-12

Válasz

Kunfalviné Márti üzente 12 éve

Nagyon érdekes és logikus az előadás! Szeretném megtudni az előadó hölgy nevét, hogy még több előadását meg tudjak hallgatni, vagy olvasni.

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Madarakkal együtt lenni ,
Természettel egybe kelni ,
Napsugárral mosolyogni ,
Erdök csendjén , vándorolni .

Friss forrásból egy Jót inni ,
árnyakat meg kinevetni .
ÉLET VIZÉT elfogadni ,
más után meg , nem kutatni !!!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Szia Tibor!
Bíró Tibor!
Szia Barátom!
Együtt gyönyörködöm veled!lol

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Kint a szabad Természetben ,
úgy örülök minden percnek ,
fü illata , fák sóhaja ,
levegö bársony mosolya .

Bárány felhök szállnak szépen ,
megfürödve halvány kékben ,
megcsillantja a Nap öket ,
kis Angyalok , fenn az égen .

Virágok is felé nyílnak ,
kis arcuk "kipirosítva" ,
figyelnek ám csendben , szépen ,
úgy mint CSILLAG , jár az égen !!!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

A fenyöfa tiszta FÉNYÉT ,
Szívedben díszítsd , örök élmény ,
Karácsony ne csak rövid nap legyen ,
mindig Ragyogjon bennünk , a SZERETET !!!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Szia Tibor!

Prológ: Gyermekszív.

Tegnap felhívta valamire a lányom a figyelmemet!
Van egy hatalmas tölgyfa az egészség ház oldalában.
Mivel az alsó ágait , hogy ne legyen baleset veszélyes lefűrészelték,
a hegek alatt hatalmas karikák képződtek, így ez a fa most úgy néz ki mint ha hatalmas szemein át nézné a járókelőket. Érdekes...
A gyerekem nem tud elmenni - e fa mellet, hogy meg ne ölelné.
Örülök! Évi

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Egy kis ösvény , mint egy nyárfa ,
nyugodtan mosolyog ,
szerénységgel meg van áldva ,
és soha el nem fogy .

Elég néha rá gondolni ,
érinti két kezed ,
életünket megfontolni ,
mert , Örökké Szeret !!!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Szerbusztok Barátaim!

Figyeljetek oda Tibor mit írt!
Minden szavának súly van!
Minek mi a következménye: szándék - megvalósulás
Kulcs szavak: Háború-Béke,Szeretet- Érzés,Jókedv-egészség,Hit-Boldogság
Alázat( az Élettel szemben) = Megvilágosodás!!!
Minden szava kincs, pedig még majdnem gyermek.
A gyermekek még nem szakadnak oly gyorsan el az Isten tudattól mint azt mi felnőttek hisszük....Figyeljünk gyermekeink gondolataira.
Ne rohanjunk el mellettük fejvesztve.
Mindenkinek boldog meditációt a szavak felett!
Megint öröm ért.!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Háborúval ellenséget ,
Békével Jóságot ,
Szeretettel Dicsöséget ,
Érzéssel Lágyságot .

Örök Jókedv Egészséggel ,
Hittel Boldogságot ,
Alázattal Szerénységet ,
és Világosságot !!!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Szia Tibor!

Gyönyörű!
Azzal hogy az Ember fia értelmes genetikát hordoz, és a bűneit Krisztus elhordozta, az EMBER lehetőséget kapott arra, hogy saját lelkiismerete alapján éljen, szabadon! Ugye hogy gyönyörű!?
A cél a Krisztus tudat. A tökéletesedés felé vezető az Út......
Azzal hogy választod ezt az utat, a saját választásoddal, megszenteled Isten alkotását. Az Embert magadban. A lélek Te vagy ! A megszentelt lélek pedig az aki azonosságot vállal az Út kiteljesedésében Krisztussal....
A megszentelt lélek Imája a legbecsesebb kincs Istennek....
Ölellek! Évi!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Jézus életet és világosságot hozott ,
élet szenvedéseiben , velünk osztozott ,
Alázatával , megváltotta a világot ,
megnyitotta , az "ÚT" örökkévalóságot !!!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

A SZERETET tartja a Reményt ,
ha ápolod mindennél felér ,
eltörli minden bánatod ,
mert Jézus értünk , feltámadott .

A SZERETET legyözi a halált ,
a Szeretetben soha nincs magány ,
megújul és újra Téged kíván ,
higgy benne és Hittel , bízva bízzál !!!

Válasz

Farkas Katalin üzente 12 éve

Nagyon örülök ennek a feltöltésnek, mert sok olyan kételyt oszlatott el bennem, ami zavart az eddigi ismereteimben. Mindig ott volt bennem a kétely, hogy az egyház által beállított istenkép valahol sántít. Többször meghallgattam. Köszönöm!

Válasz

Szarka Ildikó üzente 12 éve

Ismét egy szép vers!
Köszönjük ,kérünk még ha van!...

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Külsö Szépség , kis csábítás ,
idövel legyengül ,
belsö Érték , Világítás ,
és bájos mindenütt .

"Csillogásra" nem merítek ,
hisz az én nem vagyok ,
mert , ha Szívemmel Szépítek ,
az ÖRÖKKÉ Ragyog !!!

Válasz

Tibor Gyula Szabadi üzente 12 éve

Különösen a Villás Béla videók, de a többi videó is igazak, és nagyon hiánypótlók, nagyon tetszenek. Nagyon örülök, hogy rátok találtam és ezt a blogot is ajánlom mindenkinek. A lehető legtöbb kereső embernek meg kéne ismerni ezeket. Ezek a témák több száz magyar nyelven írt könyvekből is kiegészíthetők, Darnel alaptréningen és Bagdi Bella tréningeken élményszinten tanulhatók. Bemutatok belőlük néhányat a blogomban: http://tibor7.blogspot.com Szép estét! Szabadi Tibor.

Válasz

Szarka Ildikó üzente 12 éve

Kedves Tibor!
Nagyon tetszik a versed,minden szava igaz! Ha van még több is ,szívesen olvasnám.

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Élet egy van , amit hordasz ,
ne vedd könnyen , vigyázz rá .
Nem tudhatod , mit hoz HOLNAP ,
Jézus keze kitárt rád .

Benned megvan minden Jóság ,
csak engedd fel Önmagad ,
a Szeretetláng benned kószál ,
lelked mélyén simogat .

Benned van a nagy megoldás ,
mint erdő mélyén a csend .
Szeresd magad , ez feloldás ,
életed így mindig szebb.

Keresd a Jót és hasznosat ,
az élet egy feladat ,
így a Lélek nyugodt marad ,
és Boldogan veled halad !!!

Válasz

Bodnár Marianna üzente 12 éve

igen igazad van! Nagy szükség van ezen tanításokra.
Engem nagyon zavart és hazugnak véltem az atya a fiú és a szentlélek háromságot. Mi a l*f*sz az a szent lélek. És mindig kérdeztem hol van az anya?? Most ez is értelmet kapott.
Mint ahogyan az a titok is, hogy miért bátrabbak mindig a kislányok?
Vagy amit az agykontrollos Ultrán tanultunk, hogy mindenki kezéből áramlik ki a gyógyító fény... Mindenki képes a kézrátételes gyógyításokra.
Tehát én nagyon köszönöm ezt a feltöltést és a többit is.
Szemet kinyit, elmét elgondolkoztat, és megvilágít :)

Válasz

Papp Laci üzente 12 éve

Nekem is kezd tisztulni a kép.Nem tudom,hogy miért de erre nagy szükség volt.

Válasz

Bodnár Marianna üzente 12 éve

köszönöm a feltöltést! tisztábban látok általa.

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

amilyen az "ember" SZÍVE , olyan a Bibliája !!!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

az É R Z É S az , amihez nem kellenek betük és hangok !!!

Válasz

zemplényiné mária üzente 12 éve

Az előadás anyaga érdekes, de az előadó az csapnivaló, miérrt hadar?

Válasz

Papp Laci üzente 12 éve

De nemtudni,hogy ez így is volt, bár engem elgondolkoztatott és tényleg lehet benne valami.Nem vagyok vallásos,de ez a téma érdekel.A papok hatalmát nem ismerem el,de Jézus tanítása igaz lehetett,mégis eldeformálták.Jézust meghurcolták és megölték azok akiknek nemtetszett a tanítása,ezek alapján mért ne hamisították volna meg a tanítását.Attila te egészen jó anyagokat töltesz fel.Innen nézve más a Világ!

Válasz