Végh Attila üzente 8 éve

Részletesen szétbontod és úgy tűnik a lényeget is jól látod!
:))

Válasz

Molnár Katalin üzente 8 éve

Érdekes kép. Minden szereplő éppen abban manipulál, amiben korlátoz. A legalsó személyiség a kulcsfigura. Míg a jobb oldali lány a felsőnek a szemét bevarrja, az alsónak festi a szemét. A felső lány épp a száját festi az elülsőnek, miközben a fülét varrja be. Minden kényeztetés az elöl álló lányra irányul. Ő épp egy szájat varr be, de mit csinál a másik kezével? Épp a saját fülével kellene foglalkoznia. Csukd be a szemed, a szád, a füled, és nyisd ki a belső elméd. Hallj!

Válasz

Végh Attila üzente 8 éve

Igazad van!!

Válasz

Mátis Éva üzente 8 éve

Ja...és emelem vaskalapom (:

Válasz

Mátis Éva üzente 8 éve

Ha a "Szabad döntést" idézőjelbe rakjuk, megkapjuk a kép címét - MANIPULÁCIÓ. Eredeti jelentése kézzel végzett művelet. Másodlagos jelentése manipulálás - mások fondoratos félrevezetése. Kár belebeszélni "bort, búzát békességet"- merthogy nem erről szól a kép.

Válasz

Végh Attila üzente 8 éve

Ohh, de "vaskalapos" vagy!:))
Bárki dönthet szabadon a békéről is!

Az élet majd akkor válik izgalmassá, ha a marionette figurák rájönnek, hogy őket valakik mozgatják, amit tesznek az nem saját akaratukból történik...
Ekkor jön a felismerés, rosszabb esetben a pánik, szerencsésebb esetben az öntudatra ébredés.

Válasz

Mátis Éva üzente 8 éve

Békét???
A kép címe Szabad döntés.
Engem leginkább a 3 bölcs majom -Mizaru, Kikazaru és Ivazaru ábrázolására emlékeztet, ők legalább szabadon döntöttek arról, hogy akarják e látni, hallani, vagy mondani a rosszat. Ezeket a marionette figurákat idegen kezek rángatják. Béke poraikra! :(

Válasz

nádi hegedű üzente 8 éve

"Az nem lehet, hogy azért nincs "kívül" a világban béke, mert az ember "belül" nem találja a saját békéjét??"

de, lehet...:)

Válasz

Végh Attila üzente 8 éve

Azt hiszem egyre több ember keresi a békét!!!

Az nem lehet, hogy azért nincs "kívül" a világban béke, mert az ember "belül" nem találja a saját békéjét??


Az ember harcban áll önmagával és ez a békétlenség mutatkozik meg a külvilágban is "ahogy bent úgy kint" - a régi mondás szerint - a belső világunk tükörképe a külvilág.
Az ember keresi a békéjét és ha kitartó akkor meg is fogja találni. Minden káosz egyben egy lehetőség is...persze annak a cselekvő embernek, aki nem kívülről várja a "megoldást" hanem önmaga is tesz érte. A megoldás nem kívül keresendő, hanem belül. Aki befelé figyel az megtalálja a békéjét...és az ő békéje a külvilág békéje is egyben!

Válasz

Végh Attila üzente 8 éve

Én a képen azt látom, hogy az ember saját akaratból nem akar látni, nem akar hallani dolgokat és a megérzéseit sem akarja elmondani(bevarrja saját szemét, fülét, száját)

-Pedig dönthetne máshogy is...

Láthatna...hallhatna...és elmondhatná az érzéseit is!
Ezért vagyunk emberek!

Válasz

nádi hegedű üzente 8 éve

Ha nem látod, hallod meg a világban ("kívül") a békét, akkor találd meg ("belül") magadban....

Válasz