Molnár Katalin üzente 10 éve

"A vágyak ha olyan esemény láncolatot indítanak el, ami a jövődet negatívan befolyásolhatja, akkor nem teszed, egészen addig, míg már nem befolyásolhatja azt sem negatívan sem pozitívan."

Mi van, ha mégis megteszem? Ha kell az az érzés, amit a borotvaélen táncoláskor érzel úgy, mint a hegymászóknak a csúcs elérése?

Őket nevezik őrültnek? Vagyis én is az vagyok.

Csak mert nem állok sorba, és máshogyan cselkszem mint mások, én sem vagyok igazán szabad. Csupán próbálok élni.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 10 éve

A vágy minden esetben olyan lelki energiát jelent, ami nyugtalanít, feszültséggel tölt el, de a fejlődés és a változás hajtóerője is egyben.
Vágyak sokasága kopogtat.
Ha egy gyermek megkap egy babát, jön egy jóleső érzése, a birtoklási vágya és a hatalomvágya is, ha a szomszéd gyermeknek nincsen babája.
A vágy ezáltal még két vágyat vonzott be, de amint elmegy a játékbolt előtt, újabb vágya lesz, egy másik baba, ami gyűjtési vágy, stb........

"Ilyenkor első helyre kerül az ösztönös életben maradni szabálya."
- A biológiai evolúció, az egyed születése és a halála közötti minőségi változás.
Egyetlen szabálya létezik - életben maradni - minden más ehhez igazodik.

"Persze ebbe még bőven belejátszanak azok a bizonyos objektív tényezők is, ami viszont már semmivel nem befolyásolható."
- Ezt nem értem, kifejtenéd???

"Felejtsd el a psziho-szomatikai egység fogalmát. Az nem az Ember, az a Lélek megbetegedéseire használt orvosi fogalom."
- Önámítol, ne higgy nekik, csak piruláznak.
Szóma(test) + Psziché(lélek) = EMBER
A dilis barátom besegít:
- A sámánizmus birodalmában a drogok általi intoxikáció úgy tűnik, hogy nem képezte részét az eredeti gyakorlatnak.
Egyrészt, mert a sámáni mítoszok és a szájhagyomány egyfajta hanyatlást jelenít meg a mai sámánok(gyógyítók) körében, mert ők már
képtelenek transzba esni úgy, ahogy „a régi nagy sámánok” voltak képesek; másrészt a megfigyelések szerint, ahol a sámánizmus(gyógyítás) a hanyatlás állapotában van, és a transz csak szimulált, ott túl sokra becsülik az intoxikánsokat és a drogokat.........

"Lelki megbetegedést az idézhet elő ha valakit egy hozzá tartozó folyamatos lelki stresszhelyzetben tart.
- Legutóbb azt írtad, hogy az egyedüllét depresszál.

"A szerelem fogalma. Annak mikéntje ezer féle.
Ezt legelőször akkor tudod meg, amikor már kijöttél abból amiben voltál, és hideg fejjel tudsz vissza nézni arra a kapcsolatra amit megelőzően produkáltál."
- szörnyű emlékeid lehetnek!
A szerelem egy érzés, az érzés nem változik, csak az intezitása.
A tűz amit táplálunk, fellángol, ha nem, elcsendesül, elalszik - helytől függetlenül.
Amiről beszélsz, azok lelki defektusok, melyeket cipelsz egyik kapcsolatból a másikba.

"Sajnos nem mindenki él az Igével."
- IGE=cselekvés, történés, állapot

"Pontosan ebből származnak azok a kijelentések amit az ateisták hangoztatnak."
- A vallás megteremtette a gonosz embert, az ateisták pedig a rendőrséget.

"Az objektív tényezőkben van ott az Isten.
- volna valami, ami kicselezheti a szubjektív szűrőt?

"Isten már a hülyeségeik miatt ki kellett hogy jelentse."
(törvény)
- Erről nem tudok, számomra új dolog.
Hol mondja ezt Istenke, beidéznéd?

"Jézus halála csak látszólag volt értelmetlen."
- én a tanító Jézusra gondoltam, a szemlélet váltóra.
Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne ölj,
Én pedig azt mondom néktek, hogy .......................
Ez bizony DELETE, és nem UPDATE

"Előtte is létezett a Földön a " Frigyláda szerep."
- Mint minden ami van, volt!
A sumerok írtak istenekről, akik varázslatos hanggal tudtak a bolygó bármely pontján lévő társukkal beszélni. Micsoda csoda lehetett valaha, ami ma hétköznapi!

"Isten a Frigyláda szerepét csak annak adja aki józan"
- "Bizony, bizony mondom néktek: A ki hisz én bennem, AZ IS cselekszi majd azokat a cselekedeteket, a melyeket én cselekszem; és nagyobbakat is cselekszik azoknál" (sőt, azok is akik nem hisznek bennem).
Kérdezd Attiláéktól, vajon cselekedhető - e az alábbi jézusi varázslat:
"és mondá a háborgó tengernek: Hallgass, némulj el! És elállt a szél, és lőn nagy csendesség."
Igaz, hogy Jézushoz fül kell, de nincs rosszabb süket annál, aki nem akar hallani.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

1,Tulajdon képpen igen, mert pontosan tudod hogy mi lenne a következménye.
Az elfojtás mindig önismeretet igényel. Aki nem ismeri hogy mivel jár az ha elengedi szabadon a vágyait az elfojtani sem tudja.
A vágyak ha olyan esemény láncolatot indítanak el, ami a jövődet negatívan befolyásolhatja, akkor nem teszed, egészen addig, míg már nem befolyásolhatja azt sem negatívan sem pozitívan. A szabadság lényege ez. Szabadon dönthetsz arról hogy a jövőd milyen irányba fordul. Persze ebbe még bőven belejátszanak azok a bizonyos objektív tényezők is, ami viszont már semmivel nem befolyásolható. Azok olyan élethelyzetek produkálhatnak amiben nem marad más lehetőséged , mint vagy bele menni, vagy kimászni valahogy. Nos legfőképpen ilyenkor lép érvénybe az a bizonyos elfojtás.
Amíg minden szépen megy a maga útján , nincs rá szükség. Csak akkor amikor már semmi sem megy szépen a maga útján.Ilyenkor már nem élhetsz
első helyen a vágyaidnak. Ilyenkor első helyre kerül az ösztönös életben maradni szabálya. Az pedig rengeteg lemondással jár. Fel kell építened azt az élethelyzetet általa, amiből újra első helyre kerülhetnek a vágyaid.

2. Felejtsd el a psziho-szomatikai egység fogalmát. Az nem az Ember, az a Lélek megbetegedéseire használt orvosi fogalom.
Egy orvosi fogalom ha rossz helyen alkalmazzák, akkor feltételez olyan megbetegedéseket is ami nincs.
Amikor valakinek törött a keze, és abból gyógyul akkor maximum nyűgös lehet a lelke, de beteg nem.
Lelki megbetegedést az idézhet elő ha valakit egy hozzá tartozó folyamatos lelki stresszhelyzetben tart, azaz nem engedi kibontakozni a saját énjét.
De okozhat megbetegedést gyász, csalódás, stb. Sok féle oka lehet.
Ezeket azonban erős agytompító mérgekkel nem szabad kezelni, mert az Emberi agy megsérülhet, jóvátehetetlenül, ha nem tudja önmagát regenerálni. Sokkal többet segítenek a pszichés betegeken m ha kiemelik abból a környezetből ami megbetegítette, és nem kell oda vissza térnie.
Akkor a" beteg" képes önregenerációra. Nagyon jó fájdalom és sressz oldó az a zene ami élővé varázsolja a lelkivilágát. Nos ez először lehet valamilyen meditációs zene, de nem szabad hogy monoton legyen, mert az többet árt mint használ. Sok sok csendes dallamból kell állnia. Olyannak kell lennie mint a szirének énekének. Csak nem a szirének dalolnak , hanem azok akik értik hogy miért kell ezeket a hangokat hallatni.:)

Az Emberek olyan fogalmakkal operálnak ami nem az Embert írja le hanem az megbetegedett emberre vonatkozó alapfogalmat, amiből először operálni képes azért, hogy meggyógyítsa.

Az Ember attól hogy eltört a keze nem vált pszicho- izévé. Csak törött a keze. A lelke pedig várja hogy meggyógyuljon. Az kössz jól van.

Ha neked mindig ugyan az akkor valami baj van. Nincs egyforma két Ember, csak a fogalom azonos. A szerelem fogalma. Annak mikéntje ezer féle.
Ezt legelőször akkor tudod meg, amikor már kijöttél abból amiben voltál, és hideg fejjel tudsz vissza nézni arra a kapcsolatra amit megelőzően produkáltál. Rá fogsz jönni arra hogy bizony voltak különbségek közte.

Sajnos nem mindenki él az Igével. Pontosan ebből származnak azok a kijelentések amit az ateisták hangoztatnak. Én vagyok az egyetlen aki a saját életem ura vagyok. Téved. Isten. A Lélek isten az Ő ura. Ő egyetlen Lélek a sok közül, aki megtapasztalja a Földön a saját létezésének lehetőségeit. ...de csak a lehetőségeit. Az objektív tényezőkben van ott az Isten.

A primitív Őseink megtapasztalták a törvényt, és sokkal tisztábban élték, mint akiknek Isten már a hülyeségeik miatt ki kellett hogy jelentse.

A megtapasztalás nagyon sok féle. Ha Isten kiakarja magát jelenteni akkor ki fogja. Ez végképp nem az Emberek akaratának függvénye.
Isten sokszor kijelentette már magát. Olyanoknak is akik nem voltak rá méltók, de azzal az egész életüket pozitív irányba változtatta meg.
Van aki eltékozolja a Földi életét, míg egyszer csak kijelentést kap és ettől megváltozik. Van aki bölcs, de nem mer megszólalni, míg nem jelenti Isten ki hogy amit mond az helyes. Nagyon sok oka lehet.

Nos vannak kényes pillanatok, de az lehet hogy annak aki szert jót tesz, és annak is akit szeretnek.:DDDDD
A lényeg az hogy Békés megoldás szülessen!!!!:DDDDD

Nos aki láng sírba indul, az egy sem éljenzi azt aki lángsírba küldi.
Bizony az életnek joga van az életre bár milyen kis szerencsétlennek tűnik.
Ha meg kiderül róla hogy az Isten teremtette olyannak amilyen, akkor meg az Eduárd ne akarjon senkit láng sírba küldeni.

Áber a szerelem az olyan hogy nem küld láng sírba. Csak az küld oda aki a hatalmat a testnek gyűjti és nem a léleknek.
Ha valaki valakit nagyon szeret akkor merje neki kimondani azt a szót és nem messziről hanem közelről:(

Aki a testnek gyűjt hatalmat az Isten létezését tagadja meg vele, hisz a lélek a testben tud csak kommunikálni a Földön azokkal akiket szeret.:)

Jézus halála csak látszólag volt értelmetlen.
Azoknak értelmetlen volt akik a halálából nem okultak semmit.
Azaz nem élik azóta sem a tanításait, így a haláluk utolsó pár órájában kénytelenek szembesülni az Isten igazságaival.
Jézus nem árnyéka volt a Földi világnak.
Ugyan olyan hús -vér boldogságra vágyó Ember volt mint mi mindannyian.
Abban különbözött tőlünk, hogy Ő akkor amikor a szerepét betöltötte a Földön, a "Frigyláda" volt. Előtte is létezett a Földön a " Frigyláda szerep."
DE: Jézus felismerte hogy kicsoda, és ezért mert beszélni arról aki Ő maga volt.
Tudatta az Emberiséggel hogy Isten létezik, és az Embereknek szelidülniük kellene ahhoz hogy Boldogan élhessenek a Földön.
Isten a Frigyláda szerepét csak annak adja aki józan, és fel tudja mérni annak felelősségét.
Aki pedig feszegeti az nagy bajt okoz vele a környezetében.
Ez nem utópia ez valóság.
Lehet akik felelőtlenül gondolkodnak nem értik miért megy tönkre a Föld atmoszférája. Ezért. Mert nem becsülik azokat akik a Békés önmagukból teremtik Újjá a létezést.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 10 éve

"Az elfojtás lehet tudatos, és nem párosul sem félelemmel, sem fájdalommal. A félelem és a fájdalom nem feltétele az elfojtásnak."
- Minden (elfojtó)elhárító mechanizmusnak van egy önbecsapási eleme.
'kötelesség tudat kérdése, hogy elfojtom' - írod
- miért vagyok rá köteles, mert félek a következményétől?

"Nem a psziho-szomatikája beteg, csak törött a keze."
- azaz, nem az ember beteg, hanem csak a keze?

"Nekem ez a psziho-szomatikus izé amivel operálsz nem tetszik.
Belerögzítetted az agyadba, és nem tudsz szabadulni tőle."
-EMBER

"Amikor valaki iránt szerelmet érzel, nem ugyan az az érzés kerít hatalmába mint amit régen éreztél."
- de igen, mert ha nem, akkor az nem szerelem.
Szerelmes voltam, vagyok, leszek, az érzés ugyanaz, az én változik, vagy az, akibe momentán szerelmes lettem.

"Minden megtapasztalás nem Isten igazsága."
- Nem? _ én azt hittem istenke mindenható
mivel él az ember?--->"MINDEN igével, a mely Istennek szájából származik"


"Az Isteni Igazságok adottak. Ebből lettek minden ország törvényei is
megszerkesztve."
- primitív őseink nem ismerték a törvényt, vajon mire alapoztak?

"megspórolhatsz néhány fájdalmas megtapasztalást"
- vagy istenit!

"Ez pedig valóban az hogy ha szeretsz, nem háborúzol."
- A szeretet sajna kevés.
Trójai Helené miatt úgy harcol, amint akarom, s mint a barom, melyet igába hajt......................
és ez, hogy tetszik?

Ötszáz, bizony, dalolva ment
Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani,
Hogy: éljen Eduárd. —

"Amit adni tudsz, az nem az hogy Te magad megvilágosodottá válj, hanem az amit a megvilágosodásod által a környezetednek nyújtani vagy képes."
(szegény Jézus értelmetlen halála)
- azért van világosság, mert felkapcsoltam a villanyt a szobámban(test).
- és " a nép, a mely sötétségben ül vala, láta nagy világosságot, és a kik a halálnak földében és árnyékában ülnek vala, azoknak világosság támada."

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

Az elfojtás lehet tudatos, és nem párosul sem félelemmel, sem fájdalommal. A félelem és a fájdalom nem feltétele az elfojtásnak. Sokkal inkább egy olyan élethelyzet okozza ami józanságot és figyelmet igényel. Ez pedig amikor a hétköznapokban éled nem mindig szándék kérdése. Ez kötelesség tudat kérdése. Hogy másban megnyilvánul. Alkotóenergiákban. Az Isten ajándéka.
......de ezt tudni kell, hogy át lehet transzformálni. Aki nem tudja, az a saját kielégítetlen vágyaiban megy tönkre. Csak azért mert" tudatlanka".
Nem szabad ábrándozni. " Az ábrándozás az élet megrontója." Vagy csinálni kell amit megvágytál, vagy ha nincs hozzá partner, át kell magadban transzformálni valami olyanná ami Téged teremt. Élővé. Ahelyett hogy rombolna. Ha szeretsz táncolni, akkor táncold ki. Ha énekelni szeretsz akkor énekelj. Ha munka mániás vagy akkor dolgozz, és ragozhatnám.

Amikor valaki náthás attól még vágyhat a kexre, vagy akár egy jó meleg fürdőre. Ha kitöri a kezét, talán még akkor is. De amikor éppen kitörte akkor nem. Mert akkor megbetegedett a teste. Nem a psziho-szomatikája beteg, csak törött a keze.
Vagy ha elhagyták, és tudja hogy nincs értelme káposztát melegíteni, akkor a Léleknek át kell vészelnie egy Lélekben szakítási állapotot az addig ölelő karoktól, és ettől legyengülhet. Normál esetben nem vágyik egy fájdalmas
lélek társaságra ilyenkor. Próbálja feldolgozni hogy egy időre egyedül marad, azaz betegségi tünete hogy elvonul. Már ha nevezhető betegségnek egyáltalán. Nekem ez a psziho-szomatikus izé amivel operálsz nem tetszik. Belerögzítetted az agyadba, és nem tudsz szabadulni tőle. Ez arra hajlamosít hogy ezen a szemüvegen keresztül próbáld látni a Test és a Lélek egységét. Ez azért is veszélyes mert egészséges Embereket ítélhetsz a szemüveged miatt betegnek.
Amikor valaki iránt szerelmet érzel, nem ugyan az az érzés kerít hatalmába mint amit régen éreztél. Nincs 2 egyforma Ember így az érzés amit Újfent érzel sem lehet ugyan az mint amit előzőleg éreztél. Nem vissza eső vagy, hanem Út kereső, és találó. Enélkül nem is érne semmit senki szerelme. Feltételezhetné hogy a régit keresi a másikban. A fenéket. Az Igazit keresi mindig, és nem a régit. Hogy ki az igazi? Aki ugyan azt érzi irántad amit Te Ő iránta.
Lehet nem ezt a választ vártad. Akkor kérdezz másképpen.
Az Ember nem kis majom, de ha a Társadalom kiveti magából akkor lehet hogy nem majommá hanem krokodillá változik.

Az Új érzés az hogy életben kell maradni akkor is ha mindenki köp rá hogy meghalsz-e. De ezt nem tanultam. Ezt a gyerekem iránti szeretetem az "anyai ösztönöm" hívta életre, aminek nincs köze tanult dolgokhoz. Ez létezik amióta világ, a Világ. Amióta Élet létezik a Földön.

Nem. Minden megtapasztalás nem Isten igazsága. Amikor téged azért akarnak megölni, mert feltételezik hogy pénz van nálad, ahhoz nincs köze az Isten igazságának. Sokkal inkább az Emberi butaságnak, és a nincstelenségnek egyszerre.

Az Isteni Igazságok adottak. Ebből lettek minden ország törvényei is megszerkesztve. Kivéve, ha valamelyik országban egy kis vallási közösség aminek a tagjai " ferde hajlamúak" voltak és ehhez még közösségbe is szerveződtek hogy érvényesítsék, és elég gazdagok voltak hozzá, hogy törvényként fogadtassák el. Létezik az arab világban ilyen törvénnyé minősített cikkely, amit lehet hogy az idő elmosott, de sajnos nem tudom hogy néha nem tör-e felszínre.
A tapasztalást mindig megelőzi egy olyan élethelyzet amibe bele születsz.
Keresheted az Igazságot a Tanítók által, és meglelheted az Igazságot nélkülük is. Attól függ ki az aki t tanítódnak fogadsz el.
Nos ha valakit a szülei imádnak és elég bölcsek is ahhoz hogy hogyan adhatják a legkitűnőbb tanítók megtapasztalásait a Te elmédnek és szívednek ajándékba, talán megspórolhatsz néhány fájdalmas megtapasztalást. Tény. De mindet biztosan nem.

Az ha én ismerem Jézus tanításait az kevés ahhoz hogy ne legyen háború sehol. Ahhoz az kell hogy mindenki ismerje. Vagy legalább megtapasztalja Jézus tanításainak Igazságait.
Ez pedig valóban az hogy ha szeretsz, nem háborúzol.
..és ha szeretsz, akkor megosztod amid van, ha ezzel nem veszélyezteted
azok életét akikről köteles vagy gondoskodni. Amit adni tudsz, az nem az hogy Te magad megvilágosodottá válj, hanem az amit a megvilágosodásod által a környezetednek nyújtani vagy képes.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 10 éve

"A testiség elfojtható tudatosan,"
- az ember, amint eléggé tudatossá válik megtanulja használni a szándékosságot, nincs elfojtás.
Az elfojtás lényege: az ember számára félelmet vagy fájdalmat keltő memóriatartalmak kiutasítása a tudatból.

"és a testiség magában is érvényét veszíti ha valaki lélekben , vagy akár testileg megbetegszik. "
- ajaj...a szavak.....
TESTISÉG = különböző, TESTRE HATÓ érzéki élvezetek(pl: pezsgőfürdő)
- vagy akár testileg megbetegszik?
A test sosem beteg vagy egészséges, a testben csak a tudat információi fejeződnek ki. A test semmit sem tesz magától, erről meggyőződhetünk, ha megnézünk egy holttestet.
Beteg, csak az ember lehet, vagyis a pszicho-szomatikus egység,
a betegség olyan emberi állapot, amely arra utal, hogy az érintett személy tudatában valami nincs rendben, illetve nem harmonizál.
A tünet egyfajta tanító, aki segítségünkre van tudatja velünk, hogy valamire szükségünk van.

"Az érzések konstatálásához nem kell vissza emlékezni semmire."
- kérek egy példát az állításod alátámasztására

" Újak jönnek" (érzések)
Mi volt az legutóbbi új érzésed, és miért nevezed újnak?

"hanem az Isteni igazságokat kell megtapasztalniuk az Embereknek a saját életükön."
- Ezt nem értem! Mit nevezel Isteni igazságnak?
Mivel minden tapasztalás isteni-természetünk azonosulása, minden tapasztalás Isteni-tapasztalás - azaz Isteni igazság.
PL:A sötétség a poláris világ művi terméke, mely szükséges ahhoz, hogy a fény a poláris tudat szintjén látható legyen.
Így a sötétség a fényt szolgálja, illetve a fény hordozója, mint arra Lucifer neve is rámutat.
Ha azonban a polaritás eltűnik, eltűnik a sötétség is, hiszen nincsen önálló egzisztenciája.
Tegyük fel, van egy fénnyel teli szoba(emberi test), s e szobán kívül sötétség uralkodik. Nyugodtan kinyithatjuk az ajtót, ablakokat, beengedhetjük a sötétséget – az nem fogja a szobát elsötétíteni, ellenkezőleg,
a fény a sötétséget fénnyé fogja változtatni.
Emlékszel? ezt tanítja Jézus:
Mert nincs semmi rejtett dolog, a mi meg ne jelentetnék;
(fényre ne derülne)
"Az igaz világosság, amely megvilágosít minden embert, eljövendő vala a világba. A világban vala és a világ által lett és a világ nem ismerte őt."
"Ti vagytok a világ világossága” (Máté 5,14).
Az emberben az „Én-vagyok” tapasztalásában fénylik fel a világosság.
Én vagyok [az Én-vagyok] a világ világossága.

"A szubjektivitás az egyénből ered, de nem mindig elfogult. A racionalitás például ennek ad hangot. Ott is szubjektivitásról van szó, de ott nincs szeretem vagy nem szeretem. Amit helyesnek tartok vagy tartanak azt kell csinálni"
- Ezek szerint nem ismered a Jézus tanítását - segítek:

"Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből." ez a TRINITY.
- csak szívből és lelkesen ---> eszetlenül lehet szeretni
- csak szívből és elmésen ---> lelketlenül lehet szeretni
- csak elméből és lelkesen ---> szívtelenül lehet szeretni

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

Szia Mihály!:)
Végre engem is puszilgat valaki!:):DDDDD

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 10 éve

Egyetértek a gondolatmenettel....azzal a kitétellel ,hogy nálam
a "puszi a lányok hasára, homlokára" illeszkedik.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

Az Emberek úgy beszélnek nagyon sokszor mások magánéletéről, mint ha tudnák, hogy mi az ami azt az állapotot amiben élnek kialakította.
Ezért minden pletyka ítélkezésnek minősül ami a másik magánéletének szuverenitását sérti.
Ha én azzal a szóhasználattal élek hogy "puszi a fiúkák hasára",már elindíthat bárkiben olyan gondolatokat hogy könnyű vérű lehetek, pedig valójában nálam zárkózottabb ember kevés létezik. Amikor valaki szlenggel él, az csak egy szófordulat. Egy hangulat eredménye, amiben jól érezte magát. Így aki ítélkezik az nincs tisztában még a világon semmivel. Lebeg a saját "okosságában".

Ez csak egy gondolat füzér volt.
Ez az ige azonban rengeteg gondolat füzér alapja.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

"Az elfojtott testiséggel lehet varázsolni."

A testiség elfojtható tudatosan, és a testiség magában is érvényét veszíti ha valaki lélekben , vagy akár testileg megbetegszik.
A pszicho-szomatikus egység mint fogalom a betegségeknél használt analitika.
Semmi köze az egészséges létezéshez. Csak azért mert kihagyja belőle a "szeretetben létezést" ami társas létet feltételez= valakihez , vagy valakikhez való szoros kötődést. Ennek hiányában lehet csak mint pszicho-analitikai probléma tárgyának tekinteni azt az állapotot ami fenn áll. Nem az Embert hanem az állapotot ami nála megbontotta a harmónikus létezést. Az Ember alapból Társas -nak lett " Teremtve", így minden ami a szeretet egységét megbontja Kóros állapot, még akkor is ha ideiglenes, és ezt fel kell tudni az egyénnek dolgozni. Bárkitől azt várni hogy egy lakatlan szigeten, egyedül érezze jól magát, (márpedig az ember társ nélkül saját lakatlan szigetén vergődik) Pszichiátriai megközelítést szülhet. Ez pedig lelketlenség sok-sok kallódóval szemben.

Az érzések konstatálásához nem kell vissza emlékezni semmire.
A gyerek szerelmes az anyja cicijébe, még ha ezt a pszichológusok csak étel forrásnak tekintik akkor is. Amikor a gyerekem pici volt így fogalmazta ezt meg. " Anya én a cicit jobban szeretem mint téged." És ez így normális.
Amikor a gyerekben tudatosodik hogy a kettőt nem lehet elválasztani egymástól akkor mondja ki. " Szeretlek anya".
Az érzés Tehát van és az mindig lesz. Újak jönnek, de vigyázni kell arra az Érzésre amit ajándékba kapunk valakitől. Sokan fecsérelik el a Barátaik, szeretteik szeretetét.

Az Igazság az ami Tisztán tud létezni.
A Szerelem ilyen.
A Boldog beteljesülés ilyen.
A Család biztonsága amiben megértés és melegség van ilyen.
Az Igazság nem kér enni, az van.
Nem az Istennek kell megtapasztalni önmagát,
hogy az Igazságok testet öltsenek,
hanem az Isteni igazságokat kell megtapasztalniuk az Embereknek a saját életükön.

A szubjektivitás az egyénből ered, de nem mindig elfogult. A racionalitás például ennek ad hangot. Ott is szubjektivitásról van szó,
de ott nincs szeretem vagy nem szeretem.
Amit helyesnek tartok vagy tartanak azt kell csinálni.
Amikor a hadvezérek döntöttek a hadviselés kényes pillanatairól, akkor hideg fejjel döntöttek és borzasztóan szubjektíven.
Ha elfogultság volt benne, talán annyi hogy Ők legyenek a nyertesek, és ne az ellenségnek vélt Embertársuk. Ezért a Béke mellett dönteni a Legkifizetődőbb Szubjektivitás.
Az objektív pedig csak látszólag objektív. De ez egy olyan téma, amibe nem kell belemennünk mert az már a párhuzamos világ hangja lenne.

"Ha olyan hangok érintenek amit nem tudok a saját érzékelésemmel befogadni, akkor nem születik rá gondolat"

Van hogy Emberek provokálnak a szavaikkal, de ha meghallanám, akkor indulatot szülne. Ezért nem hallom meg. Az Ember azért Ember hogy szelektálja hogy amit egy indulatos Ember provokációja keltene benne az nem több mint egy fuvallat. Hagyni kell tovaszállni. Ez nem azt jelenti hogy nem válaszolsz. De lehet hogy csak annyit hogy " halottam".Így a tartalom lényege az indulat keltő nincs sehol. Elmúlt. ...és ott maradtok a jó-vagy rossz tényekkel. De ez már megint egy más történet.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 10 éve

(Mt 7:1)

Μὴ κρίνετε, ἵνα μὴ κριθῆτε(görög)
(Mí krínete, ína mí krithíte)(fonetikus)
Nem vagy bíró, ne ítélj!(szószerinti)
- a károli a legtisztább fordítás

Válasz

Andrassy Mariann üzente 10 éve

"Az elfojtott testiséggel lehet varázsolni."
- Az ember pszicho-szomatikus egység, vagyis nincsenek külön testi funkciói és ettől független lelki jelenségei.
A testiség elfojtása keménydió(lehetetlen), biztosan ismerősek ezek az axiómák: tüzelő szuka, éneklő kandúr, a szeméből látszik a vágy, stb.

"Az érzés éppen hogy nincs elfojtva,"
Az emberi tapasztalás érzelmekre és érzésekre hagyatkozik.
- Érzelmek; jönnek, mennek, mindig magával ragadják a tudatot, akarattal csak úgy tudjuk őket előidézni, ha valamire visszaemlékezünk.
- Érzéseket ritkán tapasztal a felnőtt ember, a gyermekek igen.
Az érzések megismerők; ez azt jelenti, hogy valamit megtudunk általuk azokról a dolgokról, bármiről, amelyek előidézték őket.

"Az Igazsághoz nem kell sem objektivitás, sem szubjektivitás."
- Az ember keresi az igazságot, de, hogy mi az igazság Isten sem tudja, csak ha formát ölt és (szubjektív)megtapasztalja.

"Amikor megérint valaki gondolata, arra valamilyen emóció születik, amire gondolatban tudok reagálni. Ez az emóció azonban független a szubjektivitástól."
szubjektív = az egyén érzésvilágából kiinduló, elfogult
emotion = érzelem, izgatottság; alacsonyabb rendű érzelmek
- Minden lény, dolog, jelentés, amiről tudunk, tudatunk tartalma!
Akkor van nekem, ha tudom, hogy van nekem, és azt is, hogy mi az.
Igazából nem lehet semmi a mienk, amit nem ismerünk meg.
"mert akinek van, annak adatik; és akinek nincs, még amilyét gondolja is hogy van, elvétetik tőle"Luk, 8-18

"Ha olyan hangok érintenek amit nem tudok a saját érzékelésemmel befogadni, akkor nem születik rá gondolat"
- ez érdekelne, kifejtenéd bővebben?

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

:)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

Megnéztem:)
Gyönyörű!:)
Én is látom amit Te látsz.
Én is hallom amit Te hallasz,
..és én is érzem amit Te érzel.
Ezért írok.
... hogy mindenki lásson,
mindenki halljon,
és érezzen.
nos a dal ott van legbelül az Ember szívében.
Minél többen énekelnek, annál biztosabb hogy elkezdik érezni is amit énekelnek.
Amikor mentőövért nyúltam, József volt a Mentőövem.
Örökké hálás leszek, és vagyok érte.
.... de elfogadtam hogy ennyi. Így is szép.:)
Mit szép!!!
Gyönyörű!:)

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

No kislányom, "itt kezem, nem disznóláb!"Néha sercegek, mint a jéghegyek királynője, de az csak MIRÁZS...
Ezt most valaki megzenésitheti! :)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

Évike! Minden ami dalba írt megrezdül valahol. ...Minden ami képre van írva, az is, és minden ami prózába vagy versbe az is. Ezért ha tetszik ha nem a "Varázslóknak" nagyon kell szeretniük az Emberiséget!:)
Bizony! Nagyon!
Én téged szeretlek azért hogy szókimondó vagy, de olykor nagyon jeges. Ez is tény.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

Ha az lennél aki nem vagy , :( Imádnálak!:)

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

"Még valami"
A magyar szókészletben ilyen variáció nem fordul elő, hogy (ne)kisértess!
Ez nem forditás kérdése, hanem a nyelv művelésé-é (nyelvhasználaté).
A ne kisérts azt jelenti, hogy ne csábits a bűnre, vagy valamilyen veszélyes cselekedetre pl ugorj le a hidról! Vagy éppen a halott szellemeket sem
utasithatjuk arra, hogy ne kisértsenek, mert visszakisértjük őket. Még jól megijednének!!! :)

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

"szavaid nem keltenek bennem visszhangot"- irod - Hááát...
ellentétben a tieiddel - azok úgy visszhangoznak, hogy alig tudok aludni
tőlük! :)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

Még mindig nem tudok vakon írni. Bocsi de helyesírási hibákat ejtek.:(

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

Még valami. Attól hogy Te a Bibliának egyetlen fordítását kívülről fújod, az egy cseppet sem változtat a tényen hogy az csak egyetlen fordítás. Hogy Jézus mit mondott, akkor azt max. a szíveddel láthatod. Az agyaddal soha.
Megpróbálhatod. .....nem fog sikerülni. Azért becsüllek amit teszel, és tettél, a szavaid nem keltenek bennem visszhangot.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

Kedves Éva! Amikor Te gyermekeket gondoztál , és megpróbáltam fedélt varázsolni a fejem fölé, mert akkor már 8 éve laktam albérletben, így végig jártam egy csomó közvetítő irodát akik címeket adtak meg. hogy hol nézzek lakást. Nos döbbenten tapasztaltam, hogy Emberek milyen nyomorban tudnak élni 1980-ban. Ez nem sztori volt hanem a tapasztalatom. Én akkor Vendéglátó Főiskolára jártam, és éy nem gyógypedagógushoz. Dolgoztam és közben bejártam, és megnéztem mindent Budapesten. Igaz, nem csak nyomor létezik. De sajnos igaz. Létezik. Én nem ellened beszélek. Én tényeket közlök. Attól hogy Te elesett gyerekeket gondoztál, még mindig maradt belőlük rengeteg akiket nem sikerült megtalálni. Ők ma is áldozatok.

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

"...Én jártam Budapest nyomortelepein 2o-on évesen . Egyáltalán nem volt nevetséges, ahogy a 2 éves pici gyerek Ugy bolyongott szutykosan..."
Kedves Éva a húszas éveidben Budapesten épp a nyolcvanas évek zajlottak, és valahogy én is ott éltem akkoriban, de "Nyomortelepekre" nem emlékszem. Lehet, hogy azért, mert el voltam foglalva a munkámmal,
családommal -két pici gyermek - plusz levelezőn "Inadaptált gyermekek pszichopedagógiáját tanultam. Mivel egy olyan intézményben voltam gondozónő, ahol veszélyeztetett gyermekek éltek, igy van némi képem
arról -talán közelebbről is, mint neked, hogy mi a "szomorú gyermekkor."
De arról is tudnék irni, mit jelent ezeket a gyermekeket táplálni, mosdatni,
megöleni, és gondjaikat munka után magammal hazavinni...
Az ölelő karok a végtelenig elnyújthatóak, és az ember a sajátjai mellett
ugyanúgy átkarolhatja a máséit is...
Kinek milyen a lelki világa, arról csak a jó Isten számolhatna be, ha akarna, és te nem vagy az.
"Szegények mindig lesznek veletek, de én nem leszek mindig veletek..."
mondta JÉZUS aggodalmaskodó tanitványainak.
Nem hinném, hogy a "HAHOTÁZÓK" okoznák korunk nagy-nagy problémáit...

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

Máté 7:1

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

"...Ne kisérts, hogy ne ne kisértess.:( Igaz. Minden szava...Az emberek
akkor ébrednek fel először amikor megtapasztalják az Ige igazságait..."
Először is nincs ilyen IGE! Másodszor, annak, hogy "ne kisérts, hogy ne
kisértess" nincs is értelme.
Aminek van, az a valódi IGE, amit Jézus mond az őt megkisértő Sátánnak,
hogy..."...meg van irva, Ne kisértsd az Urat, a te Istenedet! (Máté 4:7)"
Az IGE mellesleg igy szól: "Ne itélj, hogy ne itéltess!"

Válasz

Végh Attila üzente 10 éve

?:(

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

Sajnos megtörténnek:( Ne kísérts, hogy ne kísértess.:( Igaz. Minden szava.
Még akkor is ha bolondságnak tartjátok,mert nem veletek történik.
Az Emberek akkor ébrednek fel először amikor megtapasztalják az Ige igazságait. De akkor annyira fáj, hogy van aki ebbe belehel. És van aki túl éli hogy beszéljen róla. Hogy kinyissa az Emberek szemét, hogy ne vakon tapogassanak az Igazság felé. Van aki csak ráérez az Igazság tartalmára. Már az is nagyon nagy dolog.:)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

Kedves Attila!

Én jártam Budapest nyomortelepein 20-on évesen. Egyáltalán nem volt nevetséges ahogy a 2 éves pici gyerek Úgy bolyongott szutykosan taknyosan és éhesen a körfolyosótól alig védve mint egy kis hontalan, míg a szülei bent részegen, talán szintén éhesen elfeküdtek magukról sem tudva.
Bizony ez az épület romos volt. És a lakás csak egy cselédszoba aminek csak a körfolyosóra volt egyetlen ablaka. De láttam Pesten olyan cselédlakást is, aminek nem volt egyáltalán ablaka. Láttam, mert elmentem megnézni amíg mások az önvalójukkal voltak elfoglalva.
Ez a pici gyerek szerintem nem kerül net közelbe felnőtt korában sem hogy lássa miről is hahotázol. Ő hiába keresi meg magában önmagát. Ő csak keserűséget és fájdalmat fog találni. Talán azok miatt akik hahotáznak.

Válasz

Végh Attila üzente 10 éve

:)

Válasz

Végh Attila üzente 10 éve

Az évekkel ezelőtti önmagam tükröződik vissza általad...Csizmácska!:)
De változnak a dolgok.

Mostani megtapasztalásom az, hogy a világot nem lehet megváltani(bármennyire is jó volna). Minden elismerésem azoké az embereké, akik az önmaguk harmóniáját "gyúrják", alakítják. Tisztelem azokat is akik "finnyásságától bedől az ország". Azt gondolom ez az egyetlen járható út a "jobb"világ felé. Hajrá, gyerünk, ha így van építkezzünk hát a romokra.
Volt idő amikor én is azt hittem először a világot kell megváltoztatni és ezután leszek csak én is jobb ember. Ha-ha! Ma már csak egy jót nevetek ezen a téveszmémen!:-) Évekig bolyongtam zsákutcában.

Ma már tudom, hogy:
A világ nagy, én egy kicsi kis része vagyok...ez az én részem a világban...ezt adom neki én...nem többet, csak ezt...ez az én felelősségem...

:)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

Édes vagy.:) Igyekszem. Nagyon igyekszem:)

Válasz

Molnár Katalin üzente 10 éve

Köszönöm Évi az ölelésed, nagyon jól esik. Én is visszaölellek, és kívánom neked hogy olyan könnyedén tudjad venni az eléd táruló akadályokat, mint egy kisgyermek.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

Szia Katika! Én küldök most Neked egy Nagy-Nagy ölelést. Talán helyette, de inkább a saját nevemben. Engem sokszor megöleltek a szüleim, mert sorba álltam azért az ölelésért. Csak úgy oda mentem és megkérdeztem: " Szeretsz Te engem?" És mindig megkaptam az ölelést. De nekem semmi nem volt elég. Kevés idejük volt. Nagyon sokat dolgoztak, hogy ne szenvedjünk hiányt semmiben. Bizony. Nagyon sokat. Kevés idejük jutott egymásra.
Szerintem a saját nyűgeink miatt, még mi is kurtítottuk ezt az időt. De a gyerek gyerek. Szeretet éhes. Ha nem kap eleget, akkor a párját fogja ugyan ezekkel a kérdésekkel molesztálni:" Szeretsz Te engem?" Nos én már kinőttem. Nekem elég egy mosoly, hogy tudjam szeretnek-e.
De én már felnőtt vagyok. Sokáig tartott felnőnöm.
Ölellek Szeretettel!
Évi

Válasz

Molnár Katalin üzente 10 éve

Ha az én anyám meg tudná bocsátani, hogy a saját utamat járom 12 év után én is kaphatnék egy kis anyai ölelést.
Bár arra sem nagyon emlékszem, hogy gyermekkoromban megölelt volna egyszer is.
Nem szeretett ölelkezni.
Nekem a szeretete hiányzik.

De nem irányíthatunk másokat, csupán elfogadhatjuk a választásukat.
Én már megbocsátottam :)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

Bingó!:)

Mindenkinek van útja! Saját útja. A szülőknek olykor meg kell bocsátani a gyermekeiknek hogy a saját útjukat választják.
Úgy is találkozunk. "Nincs gáz Bébi!":)
Jah! Vagy legalább össze futunk a kanyarban, egy ölelés erejéig. Aztán szaladunk tovább. Nekem már hiányzik egy apai ölelés, mert legutoljára elmaradt. Akkor fel kellett rebbennem.

Válasz

Molnár Katalin üzente 10 éve

Lehet hogy elsőre minden passzol, de útközben az irány változik.

Válasz

Molnár Katalin üzente 10 éve

:)

Válasz

Molnár Katalin üzente 10 éve

Nem attól egyedi, és különleges valaki, mert szerethető. Lehet utálatos típus is, mégis igazak lesznek rá azok a dolgok, amiket Lumina írt.
Lehet olyan elszántan kereső, romantikus típus, mint te, vagy olyan józanul és racionálisan gondolkodó, mint Mátis Éva.
Mindenki egyedi, és mégis megvan a közös hang. Ettől szép az egész.

Válasz

Molnár Katalin üzente 10 éve

Nem fogod tudni jól érezni magadat, ha mások mondják meg, hogy hogyan csináld.

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

Én ezt a szomorú történetet már úgy adnám tovább, hogy Luminát a
román határőr felvilágositotta, aminek következtében a zenes elvonulása
csütörtököt mondott. Az Exodus elmaradt, a Vöröstenger nem nyilt ketté...

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

Elmesélném, hogy csütörtökön délelőtt 10 00 kor indultunk Nagyváradra, egy zen-es elvonulásra. Úgy terveztem, hogy majd olyan szombat este vagy a szombat éjszakai meditáció közben Megvilágosodok, de előbb jött. Délután a Román határon hirtelen megvilágosodtam, amikor is a határőr közölte velem, hogy nem enged át Romániába.

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

Nos Lumina - most mit válaszolnál?

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

Az ilyen finnyásaktól dől be az ország. Akik csak a saját harmóniájuk érdekében szólnak. Ne engem elemezz Évike. Először magadat. Áber ha nem kívánatos vagyok megint elmehetek. De ne gyere utánam. A kritikát meg ha magadra vetted, akkor biztosan oka van, mert nem rólad szólt. Vagy igen?

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

Akkor a legkülönlegesebb. Annyira különleges, mint a cukrosbácsi-néni! :)

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

Jézus is nagy mókaMester volt. Amikor éppen nem tanított. :-)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

Mindenki különleges amikor megmutatja magából a másiknak hogy milyen nagyon szerethető. Mindenki különleges!!!:)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

Édes vagy, amíg nem akar bekapni egy farkas addig így is maradsz. Maradj így. Így vagy Aranyos:)
Igaz, ha nem mész ki az életbe, nem is kerülsz olyan szituációba ahol valaki aki kívülről táplálkozik bekaphatna. Most csak a Testről szóltam. A Lélek valóban nem bekapható, de az sovány vigasz az élőnek ha bekapja egy ilyen farkas.
A történet az önvalód békéjének megtalálásához nagyon jó!:)
Igen . De van akinek nem elég hogy maga jól érezze magát. Valakinek az kell hogy mindenki jól érezze magát. Ezért énekel arról PL. vagy Tanít hogy ezt hogyan tedd. A művészetek lágyítják azon farkasok szívét, akik rossz fát akarnak tenni a tűzre. Ha meghallják hogy hogyan ne tegyék, mert mást is csinálhatnának helyette, Szelídülnek. Érted:) Persze hogy érted.:)

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

Az indián meséd a farkasokról igen tanulságos.
Erről nekem Jézus oroszlánjai jutottak eszembe:
Jézus azt mondta: Boldog az az oroszlán, amelyet az ember megeszik,
és az oroszlán emberré lesz.
(de) nyomorult az az ember, akit felfal az oroszlán, és az ember oroszlánná lesz.(Tamás evangéliuma; 7.)

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

:-D

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

Kétségkivül igazad lehetne, ha a Nagytanács elé vinnéd az ügyet Itélkezésre!

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

Kedves Nénikém :) így is éppen eléggé figyelmen kívül tartod, ha figyelnéd a barátságtalanságot, sehol se látnád és azt hiszem, Barátságosabb lennél. :) Nem akkor ha más is az, csak úgy az lennél.. :) együttérzéssel, ítélkezés nélkül.. a kettő kifejezés ugyan az.. :)

de hát a kisördög.. sehol sincs..

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

Meglehet, jobban tenném, ha figyelmen kivül hagynám barátságtalan
soraidat, de a kisördög ...
Itt a közösségben a két leggyakrabban emlegetett fogalmunk az
"együttérzés" és az "itélkezés." Az első sokszor hiánycikk, mig a másik
sajnálatosan - állandóan mérgezi a klub atmoszféráját.
Kedves Éva, én úgy látom, hogy árnyékháborút folytatsz saját magad ellen.
Miközben a kivetitett képeket - saját elképzelésed alapján felruházod
nevekkel, felaggatod tulajdonságokkal; szúrkálsz -piszkálódsz-vagdalkozol,
hadakozol az egész világ ellen, majd hirtelen zokogsz az egész világért.
Ki érti ezt? Mindig a másik a hibás! Minden baj szülője az a "fúria", vagy
"az a pedagógus, aki csak a férje és a gyerekek hülyeségeit kezeli
a mélységeket nem látja...stb, stb"
Van arról fogalmad, mekkora érzéketlenséget tükröz az egész üzeneted,
amit gondosan becsomagolsz a sértettség és a szenvelgés zsirpapirjába?
A szavaid olyan toxikusak, hogy néha azok fojtogatják az ember torkát,
nem a bosztoni fojtogató! Szavak, szavak, szavak...pl. "van, hogy az Élet
agyon rúg -IROD- hogy mindenkit tanitani tudj belőle."
Tudod mit? Köszönöm nem kérek az "agyrugdaló" gondolataidból,
ártalmasaknak tartom azokat és közönségeseknek. Ennél azért finnyásabb
vagyok.

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

Mindenki egyedi, tökéletesen egyedi. Soha nem létezett még olyan ember a földön, mint te, és soha nem is lesz ilyen még egyszer. Isten most először és utoljára teremtett olyasvalakit, mint te, tehát semmi szükség arra, hogy különleges akarj lenni. Már eleve az vagy. Osho

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

Eszembe jut egy régi indián mese két farkasról.

Két farkas

Egy este az öreg cherokee indián mesélni kezdett az unokájának arról a csatáról, ami minden emberben zajlik.

Azt mondta:

" Fiam, a csata két farkas között zajlik, akik mindannyiunkban ott lakoznak.

Egyikük a Rossz. - A félelem, a düh, a irigység, a féltékenység, a sajnálat, a szánalom, a kapzsiság, az erőszak, az önsajnálat, a bűntudat, a harag, a kisebbrendűség, a hazugság, a hamis büszkeség, a felsőbbrendűség és az ego.

Másikuk a Jó. - Az Szeretet, az öröm, a béke, a remény, a nyugalom, az alázat, a kedvesség, a jóindulat, az empátia, a nagylelkűség, az igazság, az együttérzés és a hit." '

Az unoka elgondolkozott egy pillanatra, majd megkérdezte nagyapját:

" És melyik farkas győz?"

Az öreg indián mosolyogva válaszolt:

"Az, amelyiket eteted!"

Jó kis mese ez. Az a béke amiről én beszélek és amit nem tudok lefordítani, csak megközelíteni, az arról szól, amikor a jó farkas győzött. A rossz elpusztult, mert jó ideje nem etette senki, elpusztult. A jó farkas valójában nem győzött. Ő egyszerűen csak jól táplált. Egészséges. Telve van energiával. Nincs rossz, akivel harcolnia kéne. Valójában a jó farkas és a rossz farkas soha nem harcolt egymással, csak úgy tűnt, mert aki etette őket, nem tudta magáról, hogy ő eteti őket, csak etette, etette és etette őket. A farkasok mindent amit kaptak, megosztottak maguk között igazságosan. Aztán az etető felismerte, hogy ő etet. Eldöntötte, hogy ezentúl a jó farkast fogja etetni. Eztán gondosan figyelt arra, hogy a jó farkas mindig jól legyen táplálva. A rossz farkast csak a szeme sarkából figyelte, hogy lássa. Nem bántotta, csak figyelte.

Később, mikor a jó farkas megerősödött és a rossz farkas elgyengült, nem adott többet enni a jó farkasnak sem. És mert a jó farkas nem attól jó, hogy nem eszik, a jó farkas megette a rossz farkas testét. És ha a rossz farkasnak nincs teste, akkor rossz farkas sincs. Ha rossz sincs, jó sincs.

Csak az ember hiszi azt, hogy két farkas harcol benne. Immár nincsenek farkasok. Béke van. Valójában állandó végtelen béke van az egész univerzumban. Nincsen utolsó láng, ami ellobbanhatna. Nem kell keresnem a békét és nem is jön sehonnan. Itt van, itt van mindenhol. Bennem, bennünk, körülöttünk, az egész világon. Ez a béke, MOZDÍTHATATLAN...

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

Lumina.

Amit Te látsz az Béke . A saját Békéd. Hogy mi vezetett ebbe a Békébe az is meghatározott volt abban ahogy most írni voltál képes.
Nem mindig helyes ugyan ahogy fordítod de közelít.
Amikor behunyod a szemed, hogy ne láss, azt azért kell megtenned hogy ne törj össze. A Lélek nem mindig akkor törik össze amikor az események sorozatban rosszat hoznak. A Lélek akkor törik össze mikor akik szeretnek nem ismerik fel hogy az utolsó szál gyertyádat égeted.
Nos az Élet élet. Felismerhető hogy Létezik valami más, valami Békés, és mozdíthatatlan, de van hogy a Béke jön el hozzád azért, hogy az az utolsó láng ne lobbanhasson el. Nem kell keresned. Jön.

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

Szia,

A könyvekben és a krimikben leírt, eljátszott történetek soha senkivel nem történtek meg. Mégis emberek milliói olvassák és nézik azokat, hogy valami izgalomhoz jussanak. Ebből adódóan, azok az emberek, akik ilyeneket néznek, megélik azt a semmit a látnak. Néhányan beleragadnak gondolataikon keresztül a látottakba, és valóra váltják azokat. Nem azt mondom, hogy az erőszak elszenvedői a semmit élik meg, csupán azt, hogy ami elmúlt, elmúlt. Ha nem múlt el, akkor köpünk az agresszióra. Magyarul agresszióval felelünk az agresszióra, mert a múlt nem múlt el. Nos :) lehet a szemet kinyitni és jelen dolgai felé fordulni, nem forgolódni a múlt fájdalmai felé. Nem újraélni gondolatokkal azokat a dolgokat, amiket szavakkal elmondani nem lehet. Soha senki nem fogja azt érezni amit gondolok, még én sem. A szemet becsukni és elfordulni inkább azt jelenti, hogy kiesek a létezésből, s majd ha kinyitom és odafordulok, akkor visszatérek.
Mások nyomora nem kívül van. Természetesen látom az emberek miként élnek étel és elfogadható életkörülmények nélkül. Szomorú dolog ám ez. Mégis azt mondom, hogy az emberek nyomora belül van. Amint az emberiség megfelelő számú tagja képes lesz belátni azt, hogy mindannyian felelősek vagyunk egymásért, a belső nyomor elsimul, és szinte futótűzként fog elterjedni a földön a békesség.
Okoskodni abba amit nem tapasztaltam? Hát úgy tűnik belül, a belső békében megtapasztaltam azt amiről írtam, ezért nem mondanám okoskodásnak... Hogy lesz e ilyen futótűz béketerjedés? Ha az emberiség megéri, akkor lesz.. De ugyan mit számít ez, amikor az emberek zöme egyenlőre a régi sérelmeivel van elfoglalva. Kilépni a saját önös elképzeléseinkből nem könnyű és azt hiszem nem is kell erőltetni az efféle dolgokat. Az okos ember megbékél életével, tisztába teszi a gondolatait, megérti, hogy itt él a földön, és bármit tesz, felelős azért.

A meditáció nem arra szolgál, hogy mások életét rendbe tegyük. Először az ember meditálni kezd, mert felfedezi, hogy nincs rendbe az élete, a gondolatai, majd később, mikor megbékél önmagával, segíthet másoknak is, hogy meg tudjanak békélni önmagukkal. Lehet segíteni egy másik embernek fizikailag is és lelkileg is. Azt hiszem a fontosabb a lelki nyugalom, a többi az előzőből fakad. Nézd csak meg azt a sok gazdag majmot. Egymást utánozzák a hatalmas házakkal..stb..:( Ha a szívükben béke lenne, nem házakat vennének...

Az élet önmagában semleges. Se nem kegyes, se nem rúg agyon. Az élet azért nem rúg agyon, hogy másokat tanítani tudj. Szép kis tanítások születtek már abból. Ha agyonrúg valami, és észre veszed, teszel ellene, megerősödsz, megnyugszol, béke költözik a szívedbe, és akkor, akkor van mit tanítanod az embereknek. De ez nem is igazán tanítás, valami lágyabb, valami igazibb, ez a megosztás. :)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

Katika! Én szeretem az anyámat most is, és nagyon nehezen engedtem el.
Nagyon sokat formált rajtam, akár csak az Édesapám.
Mindegyiknek hatalmas szíve "volt", és szerették egymást míg egy fúria azt nem mondta apámnak hogy anyám mással kacérkodik. Az a barom megmérgezte a további életüket,így a miénket is. Elég egyetlen kő, ha elhiszed hogy aki dobta valós dolgokkal dobálózott.
Sokszor írtam már, hogy szavakkal ölni lehet. Lehet. Meg lehet vele ölni a Boldogságot. Az Egyén önmaga kevés arra hogy Boldogságot teremtsen ha a környezetében csak egyetlen fúria hangot kaphat.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

Kedves Éva !

Amit te írtál csak az ír, akit soha nem akartak megerőszakolni, vagy megfojtani. Akivel nem történtek meg azok a dolgok, amit más csak a könyvekből, vagy krimiből ismer. Nos lehet a szemet becsukni, és elfordulni. Igen valamikor csak ez tart tovább életben. Hogy behunyod a szemed, és köpsz mások agressziójára, és az egész múltra amin Isten azért vezet át, hogy lásd mások nyomorát is. A pedagógus aki csak a Férje és a gyerekek hülyeségeit kezeli a mélységet nem látja. Ezért aztán kérdez, és fejteget.
....és így olykor abban akar okos lenni amit meg soha nem tapasztalt. Ezért mondom azt hogy meditációból nem lehet mások életét rendbe tenni. Látni kell nem csak a saját nyomorodat, de azokét is akik elszenvedik mások hülyeségeit. Van hogy az élet kegyes, és csak azt adja amiből meditálhatsz, és van hogy az Élet agyonrúg, hogy mindenkit tanítani tudj belőle.

Válasz

Végh Attila üzente 10 éve

:)

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 10 éve

Igen.
Erősítem és helyeslem az irányt.
Szépen, szabatosan fogalmazol,-tetszik.
üdv.M

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

kb ugyanaz az értelme az én aforizmámnak is.
(amúgy meg, minden tiszteletem Goethe-é)

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 10 éve

" Veretlen ember nem nevelődik"-Menandrosz
Goethe mottója az Önéletrajz kötetéhez.

Válasz

Molnár Katalin üzente 10 éve

:)

Válasz

Molnár Katalin üzente 10 éve

Csakhogy minden ember valósága máshogy néz ki. Van aki jobbról, van aki balról éli meg a dolgokat. A sok valóság közepén helyezkedik el az igazság. Vagyis az író, költő, festő nem láthatja az igazságot, esetleg csak annak részletét. Mindenkit más formál. Nincs azzal baj, ha a művész a bánatát írja le, mert attól megkönnyebbül, és azoknak is megkönnyebbülést okoz, akik át tudják érezni a művét. Ezektől a dolgoktól a kemény emberek is érzékenyebbé válhatnak, és megváltozhatnak. Ezek jó dolgok. Az édesanyád élete rád nagy hatást gyakorolt, és ösztökélt téged hogy mássá válj, mint ő. Az én anyám rettenetesen önző természete nálam azt váltotta ki, hogy ez az a tulajdonság, melynek csíráját sem viselem el magamban. Vagyis bár a világot megváltani nem vagyunk képesek, de azt észre kell venni, hogy minden dolognak két oldala van.

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

Kedves Éva!
Mi van akkor, ha tévedsz, és amit itt irtál az részben téveseszme?
"Az Embereknek törekedniük kell arra hogy ne az fogja meg őket ami
szenvedés... Muszáj nevelnie magát az embernek a szépségre."
Ki az a bűvész aki szelektálni képes a külvilág ingereit, és csak azt engedi be ami kellemes? Vagy mi az oktatási metódus, amivel a szépség tanitható?
Már korábban is emlitettem egyik kedvenc gondolatomat, ami még fiatal
koromból - de saját tapasztalat alapján - ragadt meg elmémben.
"Az élet bátorságát nem a boldog, hanem a felemelt fővel átélt keserű percek adják". A harmónia bennünk van - vagy nincs - a szépség, öröm,
ugyanúgy mint a szenvedés és a bánat elmúló dolgok. Az élet lüktet, a dolgok változnak, az univerzum diktálja az irányt és a ritmust. Fontos, hogy ne usszunk az árral szemben, de az árral sem, ha az kontrollálhatatlan...

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

Az Igazság nem kér enni. Az van. Így ha nem is szép vagy kellemes, a valóságot tükrözi. Azt amit látsz, vagy érzel. Sajnos ezeket a dolgokat kellene valahogy átformálni, hogy ne a szenvedés teremtsen, hanem az öröm, Ne a kínból szülessenek az alkotások, hanem extázis élményből. Katarzisból.
A középiskolában volt egy osztálytársam, aki gyermek fejjel elvágta az ütőerét, mert a társai folyton gúnyolták. Iszonyú látni mások szenvedését.
Nekem sok versem szólt régi olyanról ami megérintett. Csak megérintett, és már ebből megfogant valami amit nem kellett volna soha leírni.
Az Embereknek törekedniük kell arra hogy ne az fogja meg őket ami szenvedés, mert az egész életüket megpecsételi. Muszáj nevelnie magát az Embernek a szépségre.
Az édesanyám kín mester volt. Nem tudta mit csinál saját magával. Aki olyan környezetben nő fel hogy a szüleitől a hülyeséget hallgatja, az a saját életét elronthatja. Ki kell mindenkinek tépnie magát a lelki nyomorúságból. Csak akkor születik a Lelkében meg a csoda.

Válasz

Molnár Katalin üzente 10 éve

Kedves Éva!

Azért érzem, hogy muszáj írnom erre a gondolatsorra pár sort, mert amolyan művész vagyok én is, festek és rajzolok. De korántsem az igazságot, ezért nem hiszem, hogy a művészetben az igazság ölt testet. És az alkotást éppen nem a harmónia, és a nyugalom, szeretet teremti, hanem éppen azok a dolgok, amelyekre az embert választ szeretne, a szenvedés, kín, szenvedély, vad érzelmek, stb.

:)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

Amikor egy anya szeretettel szoptatja a gyermekét. Megnyilvánul.
Amikor egy szerelmespár egymásba olvad, megnyilvánul.:)
Lehetne ragozni. Most ez jutott az eszembe.
Még a gondolatok is érzékelésből születnek.
Amikor megérint valaki gondolata, arra valamilyen emóció születik, amire gondolatban tudok reagálni. Ez az emóció azonban független a szubjektivitástól. Ez a Lélek érzékelése más lélek hangjaira.
Ha olyan hangok érintenek amit nem tudok a saját érzékelésemmel befogadni, akkor nem születik rá gondolat. Átlépi.Ezt hívják elhajlásnak.
Hallom, de nem közvetít számomra érzékelhető információt ami választ érdemelne.
Az agresszió soha nem érdemel választ. Abból pofonok születnének és nem
alkotó erő.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

Az elfojtott testiséggel lehet varázsolni. Az érzés éppen hogy nincs elfojtva, hisz minden egyéb más megnyilvánulási formát ölt.:) Az Igazsághoz nem kell sem objektivitás, sem szubjektivitás. Az Igazság Csak ott ölt testet ahol megnyilvánul. Egy tangóban megnyilvánul. Egy szemet gyönyörködtető alkotásban megnyilvánul. Egy tökéletesen előadott dalban, vagy zenében megnyilvánul. Mindenben amiben Harmónia uralkodik, megnyilvánul.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 10 éve

lám, lám, az elfojtott érzéssel varázsolni is lehet.
Ahhoz, hogy tisztán láthass egy vágyat, fel kell hagyni az ítélkezéssel.
A megosztottság okozza a bonyodalmat(stresszt), az ember hite, hogy a másik azért nem ért vele egyet, mert nincs igaza.
Vajon hogyan lehet tudni szubjektíven az igazságot?

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

Cherchez la femme!!! Michel, Michel...

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 10 éve

Az vagy nekem ,mi testnek a kenyér
s tavaszi zápor fűszere a földnek,
lelkem miattad örök harcban él....
LXXV. szonett
W Shakespeare

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

Kedvesemnek!

Legyél én, hogy Te lehessek,
Legyél Te , hogy én lehessek.
Legyél Napom, s Legyél Egem,
Legyél Tenyérnyi Tenyerem.
Legyél Házam, Kertem hozzá.
Legyél Virág ágyam hozzá.
S Te legyél a Zöldem benne,
És a Gyümölcs is szívemre.
S legyél Pázsit, mikor kérlek,
S legyél bozót , Haza érjek.
S legyek bozóton egy madár
Mikor szívem Haza talál.
És amikor nagyon fáznék,
A bozótba bedunnáznék,
S bárhogy dúlhatna zivatar
Mert a karod engem akar.
A karodba oda vonva
másik madár is dalolna
Egy aprócska melynek teste
Félig tojás héjjal fedve
De már tudja énekére
Megújul a Napnak fénye.
S amikor együtt dalolunk
Harmóniát abból fonunk
S elindítjuk Napkeletnek
S Napnyugatról visszazengnek.


Szeretettel!
Évi

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

Ne sírj! Kérlek, ne sírj!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

"Most csak úgy szólhat ki szó.
Félve bár, szeretni jó.
Tépett erkölcs, kis Hajó!
Repítsen lázas könnyfolyó.

Utat feladni nem lehet
míg elkísér az élvezet,
s harcolni varázsló szép kezek
szorítják, a kezedet."

még 1987-ből.
de lehet hogy korábbi, nem figyeltem soha az időt.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

"Csók! Halk jelző!
Arcodon rezgő
Messze zengő
Szerelem csengő!"

Jah! Az élet szeretete Csodákra képes!:)
Az amit írtok, apró csodák!:)

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 10 éve

Olvasva a tangóval kapcsolatos vallomásotokat ,
kedvem támadt látogatóba menni tangó -klubba.
" Eggyé válni a partnerrel..."

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

:)
Ez szép volt!!!
Brávó!:)

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

"Egy másik nő vallomása":
Számomra az úszás jelenti az elmém megnyugtatását és kiüresedését.
Harminc perc a vizben, monoton karcsapásokkal, ütemes légzéssel - képes
teljesen kikapcsolni a világ zajából, és felfrissiteni testileg-lelkileg...
Isteni néha viz alatt úszni;
"...Ide lenn soha nincs vad idő!
Ide lenn sose hull az eső. " brekeke :P

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

Jó utat nekem. Elvonulok. :)

Addig rosszalkodjatok csak, nyugodtan.

:D

Válasz

Andrassy Mariann üzente 10 éve

Egy nő vallomása:
Számomra a tangó egyfajta meditáció a sóvárgás és a beteljesülés között. Azáltal, hogy nem engedem szabadjára a vad szenvedélyemet, de visszatartom, és összehangolom a zenével és a partneremmel, túllépek a kettőség érzetemen.
Eggyé válok a partneremmel, arc az archoz ér.....még a lélegzetünk sincs külön, egymásért és egymásnak vesszük a levegőt.
Amikor testünk összetapad, és a lépéseink olyan szinkronban vannak, mintha nem is két, de egyetlen lény táncolna, nem azt érzem, hogy álmodom, hanem, hogy most Vagyok! Most létezem igazán!

Válasz

Andrassy Mariann üzente 10 éve

"nem helyes, mert elfojtja magában azt amit érez."
- A bántalom, a fájdalom, a szenvedés késztet minket a változásra.
A boldog, élvezetes érzelmek nem ingerlő hatásúak, a többi az, amit elnyomunk, végigszenvedünk.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

A Férfiak Igaz. A mozgáskoordináció képességét jobban őrzik mint a nők.
Lehet elfogult vagyok. Nőből vagyok vagy mi. Az lenne a furcsább ha fordítva gondolnám. :) Nekem a szebbik nem a Férfi. A Férfiaknak meg a Nő. Ez így normális.
Amikor valaki kirekeszti önmagát a saját" filó" -jából csak azért hogy bebizonyítsa hogy mennyire pártatlan akkor az nem nem helyes, mert elfojtja magában azt amit érez.

Válasz