[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Az angolban ez nem működne: resistance (magatartás, cselekvés) vs. resistor (alkatrész). Jópofa a mai fiatalok többségére jellemző nyelvi slendriánság is: ELLENÁLÁS (az emberiség fejlődésének tükre).

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nyelvi humor, semmi más. Aki ezt csinálta, eszébe jutott, hogy a magyarban az ellenállás szó változatlan formában egy elektromos (elektronikai) alkatrészt is jelent, meg egy emberi/társadalmi magatartást, esetleg mozgalmat is, továbbá beugrott neki, hogy az Ohm, a villamos ellenállás mértékegysége ugyanúgy hangzik, mint a buddhisták egyik meditációs eszköze, az OMMMMM. Én ebben a képben csak a humort látom, semmi mást. Jópofa...

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

A legelső sorban, pont középen van egy elálló fülű szerzetes, látod. Az voltam én, de ez egy régi kép, és nem túl előnyös. Nem sokkal miután a fénykép készült, közelebb mentem az ellenálláshoz, hogy megnézzem közelebbről is mi az, de nem tudtam vele mit kezdeni, mert ellenállással telve voltam. Érdekes, mert minél közelebb mentem hozzá, annál tisztábban láttam, hogy az ellenállás bennem van. Bennem, a közeledő emberben és az, ami felé igyekszek, az csak egy ellenállás gyűjtő és hatástalanító szerkezet. Ahogy közeledtem az ellenállás elnyelőhöz, úgy csökkent bennem az ellenállás. Amikor olyan közel értem hozzá, hogy csak egy karnyújtásnyira voltam a szerkezettől, nem maradt bennem ellenállás és már nem akartam megnézni. Odamentem, hogy megnézzem és mire odaértem, azt se tudtam mit keresek ott, vagy hogy keresek-e valamit egyáltalán. Láttam a földön ülő szerzeteseket és leültem közéjük, pont középre, pont az ellenállás átalakítóval szemben. A többi szerzetes körülöttem azt motyogta, hogy az a valami ott középen, az egy ellenállás, de nem akartam megmondani nekik, hogy nem az, nem akartam megmondani nekik, hogy az csak egy egyszerű, automatikusan működő ellenállás átalakító szerkezet. Nem akarom megmondani, hogy mi az, mert az nem mindig az.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

:) de ha így folytatódik én is "ELLENÁLLOK"lassan és akkor aztán átminősülök ,még az is lehet egészen Amperig!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nincs is azzal semmi baj,hogy ellentmondást nem tűrőek hiszen ők értik,ők tanulták a dolgukat.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Igen sajna a mi városunkban hihetetlenek és beszélgetni szoktunk mostanában róluk mert elkeserítő ,hogy általánosan...pedig én aztán kedves vagyok és alázattal közelítem meg őket a vallásomból kifolyólag is......De jó válasz ez is érdekes,köszi,hogy mekkora a bürokrácia!

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Gabika! Ha a kérdésed az volt, hogy milyen nagy a bürokrácia? -akkor
azt kell mondanom, hogy igen. A hivatalnokok pedig nagyon udvariasak,
de ellentmondást nem tűrőek! A "bunyesz" szó még nincs a szótáramban.
csak következtetni tudok. Becézett bunkó??? :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Szeretnénk megkérdezni,Évike!Ott kint is általánosan bunyeszok a hivatalnokok?Hogy van ez?

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Szerzetes Koma!
Te is ellenállsz?...Melyik sorban ülsz?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hihiii!!!!

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

A kép fantasztikusan szellemes, de inkább mégis ellenállok a csábitásnak,
és mégsem csatlakozom az ellenálláshoz! ... sem az ellenállókhoz. AUM:)))

Válasz