Molnár Katalin üzente 14 éve

Mostanában néztem a tévében a Discovery-n azokat a szegény indiai gyerekeket, akiket rabszolgasorsba kényszerítenek, és sötét szobákban éjjel nappal dolgoztatnak. Azóta, ha egy kisebb ajándéktárgyat látok a boltok polcain, arra gondolok, hogy nem-e, ezek a gyermekek készítették őket. Amikor a rejtett kamera filmezte őket, a gyerekek, miközben gyöngyöt fűztek, vagy valami hasonlót csináltak előre-hátra dülöngéltek, és háát az arcuk, mindent elárult. Azt mondta a riporter, hogy ez a bezártságnak a tünete. És rengeteg ilyen kis rabszolga van.
Ez iszonyatos, és valahol minket szolgálnak ki! A mi luxus társadalmunkat!

Válasz

szabó feri üzente 14 éve

Nem vagy rabszolga!! csak rabja lettél a szolgaságnak mert kényelmes!A szolga nem beszél,nem gondolkodik csak cselekszik és azt amit elvárnak tőle.Hátra dőlve élik az emberek az életüket,megnézik a tv-ben elolvassák az újságban milyen életet szánnak nekik,mit kell enni és vásárólni,aki így él rssz szokások rabja és ténylegfeltétel nélkül kiszolgálja a "pénzt"tehát szolga.

Válasz

v. a. üzente 14 éve

Én is hiszem, lehet az alapoktól újraépíteni, és ez nem korfüggő. Inkább belső elhatározás kérdése. Minden változik, a tehetetlenség miért maradjon állandó(?). És cselekedni talán még mindíg nem késő.

Válasz

szabó feri üzente 14 éve

A változás és változtatásról Nagy apámtól hallottak jutnak az eszembe "a kéne meg a volna rosszabb mint a nincs" aki szívén viseli a kérdést tudja és látja,hogy régen eljött az ideje a változásnak és a változtatásnak de az ember-emberiség előre halad,fejlődik és nem hajlandó még megállni sem nem ,hogy visszalépni pedig itt a túlélés egyetlen esélye a visszalépés a gyökerekhez ,újra értelmezni :MI a dolgunk a világban? A világ végétől nem tartok de azt nagyon sajnálom,hogy az emberiség mint "értelmes" lény nagy része kipusztulhat és ezt a Föld önvédelemből meg ios teszi.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

„A szeretet a sarkcsillag. Minden mozog, kivéve a szeretetet.
Minden változik, csak a szeretet marad állandó.
Ebben a változó világban a szeretet az egyetlen változatlan szubsztancia.
Minden más áramlás, átmenet. Csupán a szeretet örök.”
Miért „toporog” a világ egy helybe?
 Mert rossz helyen keresi kérdéseire a választ.
 Mert rossz tanítókra figyel.
 Mert rossz a prioritási sorrendje az embernek.
 Mert régen felállított és elavult „TÖRVÉNYSZERÜSÉGEK” alapján döntjük el, hogy mit is kövessünk.
Lehet-e régi tömlőbe új bort tölteni? Lehet-e régi alapokra új házat építeni? EGYÉRTELMŰEN NEM A VÁLASZ ! Akkor miért nem romboljuk le a régit ÖNMAGUNKBA, töröljük azt, amiről látjuk, hogy már többszörösen nem sikerült a régi felfogás szerint megvalósítani…TÖRÖLJÜNK, TÖRÖLJÜNK, TÖRÖLJÜK, majd kezdjük el újból a feltöltést.
Amikor a világot nem a pénzenergia fogja összekötni, hanem a szeretetenergia, akkor MINDENKI SZABADNAK fogja érezni magát. Addig meg kell tanuljunk TUDATOSAN ÉLNI. És ez teljes szemléletváltást igényel: alvás, étkezés, munka, tanulás, hit…tehát minden téren. Nekünk a feladatunk ezt az átmenetet elkezdeni.

Válasz

Hufkó Csaba üzente 14 éve

Igazából személyi szinten (is) ez karma- és karmafeladat kérdése. Mindenesetre egy merev, bürokratikus -és direkt, hatalomféltésből úgy működtetett- rendszer az egész. Régi történet: a változásoktól való félelem létrehozatja azokat a rendszereket, melyek szükséges változások útját állják. Nem mai tünet. De szerintem épp ez a válaszút 2012-t illetően: vagy ezzel pusztulunk, vagy kivajúdjuk az újat. Mindenesetre sajnos kevés épeszű alternatív ötletem van. Valahogy az Univerzum Törvényeit kéne alkalmazzuk, de előbb valahogy "le kéne töltenünk"...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Számomra az igazi szabadság az lenne, ha elmondhatnám a véleményemet bármiről és nem kéne attól tartanom, hogy ezért pl. kirúghatnak, sőt, az lenne az igazi, ha kíváncsiak lennének nem csak az én, hanem mindenki véleményére még az előtt, mielőtt bármilyen minket érintő dologban döntenének.
Ma nem ez a helyzet. Egyre kevésbé számít. hogy a "pórnép" mit gondol, mert mi, akiknek össze kéne fognunk, egymást is marjuk, nem állunk ki a másik mellett, pedig mi is azt gondoljuk, amit ő, "de vigye el csak ő a balhét, nekem szükségem van a fizetésemre". Amíg ez így lesz, addig nem is érdemlünk mást. :(
Ehhez kellene az igazi szemléletváltás, belátni, hogy csak együtt tudunk változtatni, hogy igazán szabadok lehessünk.

Válasz

P. K. Frederic üzente 14 éve

Kedves Esther, nagyon jól tudom, hogy nem a test zuhanyára gondoltál, de ki mondta neked, hogy én arra gondoltam?
Ha lelki zuhanyt szeretnél, akkor állj be a lelki zuhanyzóba, és bátran nyisd meg a csapot a lelkedben... Egyáltalán miért tartod még mindig elzárva?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

" Abszolút szabadság nem létezik, helyette csak a választás szabadsága létezik, vagyis az, hogy magunk választjuk ki, mi mellett kötelezzük el magunkat. " Paulo Coelho-tól idéztem.

Szabadság az, amikor nem szorítják az embert korlátok közé. Ebben a társadalomban viszont mindenhol korlátokba ütközöm. Vannak olyan korlátok amiket átléphetek vagy átugorhatok, de a legtöbb sajnos nem ilyen. Nem vagyok szabad.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Tudod?!Én nem a test zuhanyára gondoltam....

Válasz

Hockstock János üzente 14 éve

Ide tartozik még a "Milyen társadalomban élünk" című bloghoz írt hozzászólásom. Kérlek olvasd el és gondolkozz.( a helyesírási hibákért elnézést kérek, csak a lényegre koncentráltam)

Válasz

Molnár Katalin üzente 14 éve

Igen. Egyre többen jönnek rá erre az igazságra. Nem létezik "korlátlan szabadság".
De ez így önmagában nem teljesen igaz.
Kompromisszumok vannak. A nagyhatalmak függnek egymástól, a politikusok függnek a néptől, és mindenki többet-többet akar. A cégek, a gyártók, az egész társadalmunk így épül fel.
És a család is mint fogalom: Rabszolga a gyermek, akinek egyre több, és több kötelezettséget ír elő a tananyag az iskolában, rabszolga a férj, mert egyre többet, és többet kell túlóráznia, hogy eltartsa a családját, rabszolga a feleség, mert a munkahelyén ledolgozott nyolc óra után otthon még vár rá a mosás, mosogatás, takarítás, gyereknevelés stb.
És az emberek most kezdenek rájönni, hogy olyanok mintha dróton rángatnák őket, hogy mások mondják meg, hogy mikor, mit csináljanak. Nem véletlen az a sok válás mostanában.
...De van egy hely, ahol szabadok lehetünk...és ez a hely hol van?
...Testünk börtönében. Igen, csak önmagunkban lehetünk szabadok.
Az élet célja az önmegvalósítás, és ezt csak úgy lehet elérni, ha az ember először befelé fordul, önmagában megtalálja a befolyásolás mentes világát, és bentről kifelé haladva valósítja meg önmagát.

Válasz

P. K. Frederic üzente 14 éve

Csak állj be a zuhany alá és nyisd meg a csapot! ;)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ezt a hideg zuhanyt imádnám!
Mi a feltétele, hogy megkapjam?
Istenáldotta napot! Esther

Válasz

P. K. Frederic üzente 14 éve

Kedves Esther,

Az emberiség most érte el azt a pillanatot, amikor végre kinyílhat a szeme és megláthatja saját "rabszolga" állapotát. Annyit tudunk tenni, hogy segítünk kinyitni a szemeket, ha szükséges, akár egy hideg zuhany segítségével is...
Már nagyon sokan vannak, akik felébredtek, és számuk napról-napra nő!

Áldás és békesség,
Frederic

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Frederik!
Nagyon szépeket, jókat, sőt igazakat mondtál el...Egy félmondatotad én kihagytam volna, ha! én írom..de!.nem én írtam, tudom...
Nem vitatkozom!!! Az én tapasztalatom az, hogy ezt az állapotot az emberiség nem érte el még, és! attól tartok, nem is fogja.....
Egyszerűen azért, mert vak /"rabszolga"/ahhoz, hogy meglássa a helyes utat....a helyes ösvényt...Istenáldotta napot! Esther

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves János!
Számomra Neked tökéletesen igazad van--így kell lennie, nem lehet másképp, ha lehetne, másképp lenne... a "ha"-k nem működnek....az ember a ha! kat soha nem fogja működtetni....Istenáldotta napot! Esther

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Én nem fogok vitatkozni, mivel teljes mértékben egyetértek a gondolataiddal.

Válasz

Hockstock János üzente 14 éve

Szabadság, denokrácia , mind látszatvilág. Széchenyi óta tudjuk, hogy csak a vagyonos nemzet lehet szabad (és annak vagyonos polgára). Amikor te azt hiszed, hogy szabadon dönthetsz ( pl. szabad választások) akkor a "Demokrácia " nevű szinjáték aktív részesévé válsz és pontosan azt cselekszel,amit a rabtartóid kitaláltak számodra, hogy azt hidd ,szabad vagy és te döntessz a sorsod felől. Aki nem úgy cselekszik,ahogy a rendszer elvárja tőle, azt a legkülönfélébb jelzőkkel illetik, illetve a hírközlő csatornákon keresztül természetesen általában elítélik.(antiszociális;fasziszta;rasszista stb.)
Azért tudják mindezt megtenni,mert az emberek többsége sajnos (nem akarok senkit megbántani) nem elég művelt ahhoz, hogy tudatában legyen saját sorsának. A TV-. keresztül olyan agymosásban részesülnek, hogy eszükbe sem jut az , hogy amit ott hallanak és látnak az mind azt a célt szolgálja, hogy agymosott, önálló gondolkodásra alkalmatlan, védekezésre képtelen, engedelmes fogyasztókká váljanak Az ilyen embereket nevezik konzumidiótának. A magyar lakosság kb. 40 százaléka sajnos funkcionális analfabéta, aki ugyan írni és olvasni tud, de életében egy könyvet sem olvasott el, soha nem utazott és nem látott világot, a világról alkotott képe csak a TV-n keresztül lehet. Ez a kép számára a valóság, a megtestesült kinyilatkoztatás, maga a "Jelenések könyve". Ha valaki mást mond vagy mást merészel gondolni, az számukra ismeretlen, veszélyes nemkívánatos, és még sorolhatnám a válogatott jelzőket. A saját környezetedben nézz csak körül és látni fogod, hogy mennyi olyan ember van aki pl. elhiszi azt, hogy ingyenhitel létezik. Amikor logikusan végiggondolva sorbamész azon ,hogy a bank Marinéni pénzét beveszi, kamatot ad érte, neked pedíg odaadja kölcsön "ingyen" azért, hogy udvaroljpon neked. Persze semmit nem nyer rajtad, de azért te kellesz neki, ki tudja miért. Ja, és majd el felejtem, hogy ebböl a számára keletkező veszteségből épülnek a bankok márványpalotái és ebből vannak Volvo szolgálati kocsik is.
Az emberek nagyrésze sajnos elhiszi ezt a sok sületlenséget és így jóhiszemüen saját maga segíti elő a modern rabszolgatartó társadalmak működését illetve annak működtetőjévé válik azáltal,hogy maga is résztvevő. A fenti csak egy példa volt a sok közül, amivel naponta bombázzák az agyunkat a rendszer kiagyalói, haszonélvezői.
Ezeket a modern rabszolgatartó rendszereket úgy nevezik, hogy demokratikus társadalmak.(minden csak nem demokratikus)
Véleményemmel talán nem vagyok egyedül, és biztosan sokan nem értenek egyet, de úgyvélem hogy az un. nyugati típusú "demokráciák" terjesztése azért fontos egyesek számára, hogy a tőke szabad áramlása biztosítva legyen. Tudod, arról a globalista, cionista karvajtőkéről beszélek, amelyik kizsákmányolja az olyan országokat mint a miénk és annak lakóit rabszolgájává teszi, természetesen a helyi politikusok prostituálódásával és azok köreműködésével. Nagyon nem tetszik, ha azt mondom, hogy a libatolvaj, tudod az aki, a te tudtod nélkül valahogy bekerült az országvezetésbe és akit nemsokkal később a brancs megválasztott miniszterelnöknek(persze megint a te döntésed nélkül), az hitvány gazember az országrontó pénzügyminiszterével és jegybankelnökével , stb. együtt? Pedíg akkor is ezt állítom ha másoknak ez nem tetszik. Nemtudom figyelték e az emberek, hogy amikor a libatolvaj, nem magyarország ministerelnöke, hanem izrael tengeren túli területeinek újonnan kinevezett helytartója, kinevezése után elsőként meglátogatta gazdáit, elfelejtették kitenni a magyar zászlót.(államok közötti kétoldalú találkozókon egyik oldalon vendéglátó, a mások oldalon meghívott ország zászlaját kell kitenni, így írja az etikett) Had kérdezzem meg hány magyarnak tünt fel ez mit gondoltok és a magyar királyi sajtó miért nem visított és miért nem rasszistázott, fasisztázott, mert máskor ugye ez nagyon megy.
Midezt csak azért modtam el hogy érzékelhető legyen az az egyszerű tény, hogy amíg az emberek nincsenek tudatában annak hogy milyen az a világ, amelyikben élnek addíg sajnos nem várható változás. Milyen érdekes, hogy a rabbi fiának tényleg igaza van abban hogy a "lét meghatározza a tudatot.
Nekem úgy tűnik, egyre többen vagyunk a világon, akik nem hiszik el a sok sületlenséget és egyre többen vannak azok akik érzik, hogy valami nem stimmel, de egyenlőre nem tudják megfogalmazni, vagy félelemböl nem mernek hangot adni véleményüknek, én úgy gondolom, hogy a világ változások előtt áll. Rabszolgaságunk tekintetében jelenleg úgy látom én, képletesen, amikor a börtönben két rab arról vitatkozik, hogy a Jóska vagy Pista nevű börtön őr a jobb ember-e, de közben megfeledkeznek arról, hogy a rács mögött vannak. Mi is hiába válsztunk "szabadon" és hiába döntünk arról hogy ki vezesse országunkat, ha bárki is vezeti ugyanazt a kizsákmányoló globalista, cionista karvajtőkét szolgálja.
Remélem hozzászólásom vitát vált ki (ezt akartam kiprovokálni), mert meggyőződésem, hogy mindenki véleménye számít.

Válasz

P. K. Frederic üzente 14 éve

Az a bizonyos "ha" mögött éppen a szabad választásunk áll. Csakis akkor következik be ez a "ha", amikor tudatosan azt választjuk, hogy visszatalálunk önmagunkhoz. Ehhez senki másra nincs szükségünk, csak saját magunkra... Mert a mai világunkban mindenkinek próbálunk megfelelni, csak éppen saját magunknak nem, és ezzel bizony elveszítjük önmagunkat. Amikor úgy határozunk, hogy ezután csak saját magunknak fogunk megfelelni, a lehetőségből meghatározó erejű döntés lesz, a "ha"-ból "aha".

Válasz

Eipl Jánosné üzente 14 éve

"Hiába keríti kőfal,hiába zárja lakat,
Az ártatlannak a börtön békés remetelak.
Szabad vagyok szeretni s a lelkem is szabad,
Ily szabadon nem él más, csak mennyben az angyalhad."

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Mint minden ezen az oldalon, kihozza belőlem a de! szócskát..
Csodálatos, amit elmondtál, de! számomra valami hiányzik..
Egészítsem ki!--gondolhatja bárki---van hozzá tudatom, szabadságom, még akaratom nincs.....
Kedves Olvasók!
Inkább kérdezek...Engem az érdekel, mit takar a "ha"--mi van emögött?
mi? ki? kell ahhoz, hogy bekövetkezzen a ha?
Juliska, Mariska néni--vagy akár Margit néni mi módon talál vissza önmagához?
Ki által ébred rá létének csodájára?Mi vezeti rá? hogy tudatosan élje mindennapjait?--És! akkor még! nem beszéltem az áltumányokba menekült emberekről, akik ringatóznak önmaguk képzelgéseiben...utóbbiak a tanult emberek...Ki? Mi? a Segítő?---
Szabad döntésem van--hogyan használom, az más kérdés..
Szabadon dönthetek a rabszolgaságomról és a szabadságomról...
Istenáldotta napot! Esther

Válasz

Jakobicz Imre üzente 14 éve

Kedves Attila,

Az élet szabadság. Még vannak emberek, akik úgy hiszik nem így van. Ugyan már... tiltakozik az ego. Megpróbálja Veled elhitetni, hogy te nem, te más vagy, és minden rosszul van úgy, ahogy van. Ha megvizsgálod az életed, rájössz: senki sem kivétel. Ma nem korbácsolnak meg, és még fegyverrel sem kényszerít senki, saját döntés, hisz nem akarsz mást választani. Ha akarod, a pénz irányít a korbács helyett. Sorsod, ha akarod: jólétbe ágyazott rabszolgasors. Mindent meg tudsz venni, amit igazán szeretnél. Mosolyoghatsz kötelezően, úgy mint azok, akik ezt önként választják. Jól ki van találva, és működik is. Mi működtetjük. Kilépni belőle, az elhatározás kérdése! A gyárban robotolhat a munkás, s még az őt irányító igazgató is táncolhat füttyszóra. A rendőr cselekedhet parancsszóra is. A TV bemondónak előírják: mit kell mondani, mert a "Főnök" így gondolja jónak. A tanár felesleges dolgok halmazával tömi a lurkók fejét, mert azt hiszi: mást nem tehet, meg kell élni valahogy. A politikus sem tesz semmit, mert azt hiszi: a választói is kényelmes emberek. És még mindig ott vagyunk, ahol Te vagy! Csodás körnek néz ki az egész: Te vagy a fontos! Te vagy az, aki számít! Te vagy a kitörési pont! Tudsz Te is szabad lenni! Akarsz Te dönteni az életedről? És vajon, MI A SZABADSÁG?

Sok szeretettel: Jaksa

Válasz

P. K. Frederic üzente 14 éve

Az igaz szabadság az, ha visszatalálunk önmagunkhoz, ráébredünk létünk csodájára, és tudatosan éljük a mindennapjainkat. A kulcsszó a tudatosság. Tudatos döntéssel és tudatos cselekedettel drasztikusan átalakíthatjuk a világunkat. Belülről kifele, mert csak így lehetséges a teljes átalakulás... ahogy a hernyóból pillangó lesz. Belső változásunk mindig nagyobb hatással van a külvilágra, mint bármilyen külső hatásnak a belső magunkra. Ez az igazi Pillangó-effektus...

Válasz