Perei Jánosné üzente 10 éve

Kedves Embertársam!
Más véleményen vagyok azokkal a sok-sok ismerőseimmel, akik szintén azt mondták -- el kellene minden embernek olvasni, akik Spirituálisak, és akik bigottan vallásosak, -- éppen elrettentő példaként ezt az írást!
NEM Kozmikus hülyítés és egyáltalán NEM mítosz a Szellemi Tudatváltás propagálása az emberek felé, mert a Kozmikus Igazságok a Szeretet Istenének Igazságai, ÖRÖK ÉRVÉNYŰ Szent Törvénye!! Isten vallásához kellene visszatérnünk az emberek által megalkotott vallás további értelmetlensége helyett!
Az ideológiai manipulációt Níceában követték el, "ketrecbe" zárták az emberek tudatát, lelkét, érzéseit, de a gondolkodásukat is. Amióta létrehozták, azóta ölik az emberek egymást, nyereségvágyból, féltékenységből, a saját igazságuk csalhatatlansága miatt! Azóta nincs becsülete Földanyánknak se! Lelkiismeret nélkül rablógazdálkodással zsákmányolják ki és tele-szemetelik!! NEM a Spirituális meggyőződésű emberek követték és követik el a sok rosszat, mert ők soha nem lennének képesek erre! Annál sokkal jobban szeretik és tisztelik a Szeretet EGY Istenét!
EZT az IGAZSÁGOT példázza az Emberiségnek Isten által adott Szent Szeretetvallás ELLEN létrehozott, már akkor a vallási világhatalmat megcélozó" új vallás erőszakos, tűzzel - vassal terjesztése az emberek között először Európában, majd az Amerikai földrészen és a Föld más tájain! Az Isten Ősi Szeretetvallása soha nem tekintette vadaknak, kiirtandó állatoknak az őslakosokat, mert az Isteni SZERETETBŐL indult ki! A vakhitű, sötét lelkű, elméjű gonosz térítők" NEM a Szeretet Istenének Kozmikus vallását terjesztették, hanem az Anunnakik ANU, a bosszúálló istene elveit - nézeteit valló eredendően gonosz eszméket. A megkínzást, a testi - lelki meggyötrést, amit a Szeretet Istene BŰNNEK minősít!!
Azok a vallást kitalálók és gonosz terjesztői EMBERISÉG ELLENI BŰNTETTET KÖVETTEK EL a Föld lakossága ellen! Megölték őket testükben, megölték a Lelküket, Istentől kapott Szellemi, Eredendően JÓ tudatukat! Ősi gyökereik nélkül pusztulásra ítélt nép lettek, éppen úgy, mint a Magyar nép!!!
Azok a lelketlen, sötétlelkű gonoszok elhazudták az Emberek Isteni származását, Isteni Tudását és Képességeiket, pedig éppen úgy a létező tulajdonuk, mint Istennek, akinek a gyermekei!! Most az Isteni Kozmikus eszmék smét létjogoultságot kell, hogy nyerjenek, hiszen sok - százezer évig Isten Szeretetének vallása virágzott az egész Földön, a Szentséges Spirituális vallások!
A Föld évmilliók óta működő mélységi erői sok-sok Spirituális kultúrát megsemmisítettek már, de a létezésüknek a nyomai a mai napig is megtalálhatók az egész Földön! Nagyon rosszindulatú mendemonda az, hogy nincsenek szellem i lények, nincs lélek, sőt sokan odáig merészkednek, hogy Istent is tagadják!!!

Válasz

nádi hegedű üzente 10 éve

:)

Válasz

nádi hegedű üzente 10 éve

nnnnna , hát így.... :) <3

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

6 hetes kiscica játszik mellettem. Figyelem. Magam mellett játszok magammal, magamban.

-

Válasz

Bíró Tibor üzente 10 éve

" egyszer " becsapódik a " labda " ,

egyszer megtudod mily Erös a Hangja ,

mert a Természet még Soha nem vesztett ,

és Hoznak majd Örök Kincseket ,

kik megkoronázzák , a TERMÉSZETET !!!

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

-

Válasz

T. Lajos üzente 10 éve

fejlődés-hanyatlás. csak mindig "fejlettebb köntösben" kőkor-bronzkor-vaskor" az emberiség létrájának fokai, a "fejlődésben", az anyagiság fejlődése felé oda ahol most vagyunk, hogy hanyatlásnak induljon, hogy helyet adjon egy sirituális kor születésének. már folyik a vajúdás! :-)

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 10 éve

Nevető Buddha ablak létezik még ? Nem találom.
Oda szerettem írogatni. Ihletet adott.

Válasz

Molnár Katalin üzente 10 éve

Igen, fejlődés. De hová is kell fejlődnünk? Vajon fejlődésnek nevezhető -e az, hogy újra önmagunkra találunk? Hogy újra felfedezzük az értékeket?

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

:)

Válasz

Végh Attila üzente 10 éve

:-)

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

Az egyik isteni akaratra következik be a másikat pedig az ember tudatosan alakítja...- Isteni akaratra... :)

Válasz

Végh Attila üzente 10 éve

Igen Mihály én írtam oda azt a "varázsszót"...mert különbséget akartam tenni a fejlődés - ami természetszerűleg következik be -, és a tudatos fejlődés közé - ahol az emberi teremtő erő játssza a fő szerepet.
Az egyik isteni akaratra következik be a másikat pedig az ember tudatosan alakítja.

Válasz

T. Lajos üzente 10 éve

Ha a fejlődés nem lenne alapvetően is törvényszerű, megadná a lehetőséget, hogy ne legyenek az egyes létfentartó törvényszerűségek, mint például a születés és halál körforgása, vagy a folyamatos fejlődés és hanyatlás váltakozása. De mivel ha leállna a mindenség fejlődése, akkor meghalna. Megszűnne a lét létezni.Vagy örök hibernációba merülne.

A fejlődés, maga a létezés igazi értelme, ezért törvényszerű! /Csak ezt még így nem mondta senki./

:-)

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

Örömmel tölt el, hogy itt vagy. :)

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 10 éve

A fejlődés elé, nem én írtam a tudatos szót
Csak idéztem, kettőt együtt.
Gondoltam, ha már használod, pár mondatot csak írsz róla.
A fejlődésnek megvannak a saját törvényszerűségei.
Kevesen ismerik. Lexikonok sem írnak róla.
Néhány megvilágosodott mester látja a fejlődés /3-4/törvényszerűségeit a világban.

Válasz

Végh Attila üzente 10 éve

:)

Válasz

Végh Attila üzente 10 éve

A szabadságot (bármennyire is keresed) "kívül" nem lehet megtalálni!
A szabadságot magadban, bévül keresd! :)

Válasz

Végh Attila üzente 10 éve

Az élet értelme: a megtapasztalás...is!
Amikor figyelemmel kísérem a velem megtörténő mindennapi dolgokat. Elfogadom, alakítom és közben megfigyelem a történéseket...megélem az esemény valóságát.
Megtapasztalok!:)

Válasz

Végh Attila üzente 10 éve

A tudatos fejlődés törvényszerűségei(?) - nem tudok ilyenről, hogy létezne.

Viszont pár példát említhetek a mindennapokból a tudatos és a tudattalan cselekvésről.
Az evés általában tudattalan cselekvés, ösztönszerűen történik, mondhatni jól bevett szokás. Beteszed a falatot a szádba megrágod és lenyeled, nem igazán figyelsz a folyamatra. Viszont ezt a cselekvést tudatossá is lehet tenni, azáltal, hogy elkezded figyelni a folyamatot. Megfigyeled, hogy mi történik amikor beteszed a falatot a szádba és elkezded rágni, majd lenyeled. Ha a figyelmeddel végigkíséred az egész folyamatot akkor már tudatos evésről is beszélhetünk. Amikor nem csak rutinszerűen történnek a dolgok, hanem a figyelem által tudatossá is válik a cselekvés.
Vagy akár a légzést is lehetne említeni. A legtöbb ember nem figyel a légzésére (minek is tenné, hisz megy az magától is), csak beszívja és kifújja a levegőt. Megszokásból teszi (próbálná nem megtenni). De ha odafigyelsz a légzésedre, arra, hogyan áramlik be a tüdődbe a levegő és hogyan áramlik ki, mi történik benned ez a folyamat alatt, az már egy tudatos lélegzetvétel. A legtöbb ember által ismert, meditációnál is ez történik. A meditáló figyeli a légzését. A figyelem egyfajta tudatossággá válik.
Most, talán elegendő és érthető ez a két példa a tudatosság és a tudatlan cselekedet ábrázolására.
A lényeg a figyelmen van, a figyelem által megszülető tudatosságon van! Nálam legalábbis így jön be!
:-)

Válasz

T. Lajos üzente 10 éve

"Remélem nem haragszol rám azért kedves Sri Ambuj Azzam, hogy tőled is kérdeztem."

:-D

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 10 éve

" Az élet értelme a szabad élet."
Jól hangzik.
Mi biztosíthatja a szabad életet? /M-on./
Kb. havi min. 150 000Ft.
Ekkora összeget kapni pl. banktól ..-kb 45millió Ft törzstőkét kell ELŐRE befizetni , lekötni.
Eladni magad munkahelyre , 8-10 órára 400-500 Ft órabérért...-alá-fölé rendeltség...
Hajléktalanként bolyongani, fedél ,élelem nélkül.. -majd lesz valahogy...látszólag szabad..,
de a kiszolgáltatottságtól állandó életveszélyben van.
Csak táplálékra, vízre- napi 500-1000 Ft kell fordítani.
Ez havi 15000-30000 Ft kiadás...ez csak a puszta létezés..

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

Kedves Katalin!
Már az is a teljes szabad választásodat mutatja, hogy másokat magad elé helyezel. Senki nem kényszerit erre! Szabad elhatározásodból teszed.
A hatalmas sziv természete is olyan , hogy minél többfelé osztod annál
hatalmasabb - melegebb és jobb érzésű lesz! Csak igy tovább! Szabadon.

Válasz

Molnár Katalin üzente 10 éve

Az élet értelme: A szabad élet!

Nemrég találkoztam valakivel, aki csak úgy élte az életét, a napjai úgy telnek, hogy a pillanatnyi hangulatának megfelelően cselekszik, azt nézi, mi jó neki. Nincsenek tervei, mondhatnánk hogy szabad.
Én nem tudok ilyen lenni, mert nálam nem én állok az első helyen, magamat mindig az utolsó helyre teszem. Ez talán azt jelenti, hogy én sohasem leszek szabad? Nem hiszem, hogy tudnék úgy élni, hogy nem adhatok, mert hatalmas a szívem. Sokszor úgy érzem, hogy lehet hogy csak önmagamat nem szeretem. Ilyenkor egy kis meditáció tud csak helyrerakni.

A titok nálam úgy működik, hogy a megfogalmazott kérdésre a válasz rám talál. Ezért kérdezek. Ezt legtöbbször magamban teszem meg.

Remélem nem haragszol rám azért kedves Sri Ambuj Azzam, hogy tőled is kérdeztem.

Válasz

T. Lajos üzente 10 éve

)

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

"...Hányféle...nem tudatos fejlődést ismersz? Pl. "
belekontárkodhatok?
fokozatos-harmonikus-ideális-látványos valamint a hanyatlás, mint
visszafejlődés, ami szintén lehet látványos, vagy fokozatos!
Megannyi nem tudatos fejlődési trend! :( újabb kettőspont + félzárójel;
szándékos szomor)

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

:)

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

.

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

Tudom...tudom...

Válasz

T. Lajos üzente 10 éve

"Tiközületek itt már senkinek sincsenek céljai?

Amúgy mások megsegítése egyáltalán nem pénz kérdése.

A Titok működik, de én nem anyagi javak szerzésére fordítom, hanem a megfogalmazódott kérdések megválaszolására.

A gazdagság nem tenne boldogabbá. Inkább boldogtalanabbá."
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A célok, nem vágyak! A célok akkor válnak vágyakká, amikor bejön az EGO hogyanja.
Ha alkalmazni tudod a titkot, a kérdések megválaszolására, akkor miért kérdezel?
A gazdaság egy fentartott hülyítés. Nincs gazdaság, egyéni érdekek vannak.

Válasz

T. Lajos üzente 10 éve

Addig ameddig a kereső el nem ér arra a szintre, hogy önmagát feladva, rábízza magát a ???-re/ra, addig nem tapasztalhatja meg a teljes szabadságot. A teljes szabadság mindent megad. És mindig a dolgok megkapása utánni pillanatban jön rá, hogy ezt is én akartam, meg ezt is, és ezt is szerettem volna és most itt van. Hogyan? ........ Nos a hogyan, az megint visszakanyarodás a régi egónkhoz. A lényeg a szabadság, és hogy az önfeladás elhoz mindent, amiről addig még álmodozni sem mertél. Ameddig a hogyanok kötnek le, addig még börtönben vagy.

Az élet értelme, maga az élet! A SZABAD ÉLET!

Válasz

T. Lajos üzente 10 éve

Nene! Próbálj a szavak mögé látni! Mindent ki lehet forgatni, szét lehet hasogatni. Ne ez legyen a célod!

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

(Azért, hogy megkérdezzük, miért vagyunk itt a földön..)

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

-

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

Üdv. Lumina?
nem Ő az :)

Milyen szándékot jelent ez a kettőspont és fél zárójel?
kettőspont és fél zárójel..szándéktalan..mosoly..

Érdekel, figyelemmel kíséred a feleletet ?
nem..

Mire gondoljak?
Bódhidharma Ösvényére..

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 10 éve

Írod: "tudatos fejlődés"...
-Melyek az ismérvei, törvényszerűségei?-esetleg példát említeni...
Hányféle fejlődés van?-" nem-tudatos fejlődés"-t is ismersz. Pl......

Válasz

Végh Attila üzente 10 éve

Ennek a hátterében a saját szándék áll, az az isteni akarat elfogadása, ami az állandó változás mellett a tudatos fejlődést is magában hordozza.
A Figyelem gyakorlása, ami segít megtalálni azt az utat ami által könnyebben megértem az emberi küldetés lényegét. (Miért vagyunk itt a Földön?)
Röviden ennyi!
Aztán úgy alakul ahogy.:)

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

Ugyanis, én is figyelemmel kisérem a feleleteket!

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

Te kis Kiváncsi! Majd mindjárt kapsz egy minusz jelet! igy ni: - (csak nem ismerős?)

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 10 éve

Üdv. Lumina?
Milyen szándékot jelent ez a kettőspont és fél zárójel?
Érdekel, figyelemmel kíséred a feleletet ?
Mire gondoljak?

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

:)

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 10 éve

Kedves V Attila!
írod:-" fejlődni szeretnék"
Mi van ennek a hátterében?
Hogy alakul ez nálad?

Válasz

Végh Attila üzente 10 éve

Ha megteszem, ezáltal nem boldogabb, de igazabb leszek!

Válasz

Végh Attila üzente 10 éve

Nekem vannak céljaim: fejlődni szeretnék és tudatosan változni, az isteni törvényeket alkalmazni a Földön. Ehhez Ti vagytok a segítség. Mint amikor belenézek a tükörbe. Így, könnyebben látom meg a valódi lényem.

Válasz

Végh Attila üzente 10 éve

Persze, ha a többségnek nem tetszik az új logó, akkor le lehet cserélni egy másikra.

Az előző nekem is pont azért tetszett amiért neked Évike!:)
De mivel változik a világ, így néha mi is megújulunk, megváltozunk.:)

Talán egy kissé durva ez az álarclevevő szimbólum?! Talán pontosan olyan mint a valóság? A kezdő útkeresőknek riasztó is lehet de egyben szűrő is a közösségnek. Ha a kép fájdalmat is sugároz ez azért van, mert az álarcot levenni nem egyszerű. A változás, még ha elkerülhetetlen is, eleinte kellemetlen érzéssel jár együtt. Aki ezen nem tud túljutni, az...,az inkább másfelé keresgéljen!
Ezt jobb, ha elfogadjuk!

Válasz

Molnár Katalin üzente 10 éve

Tiközületek itt már senkinek sincsenek céljai?

Amúgy mások megsegítése egyáltalán nem pénz kérdése.

A Titok működik, de én nem anyagi javak szerzésére fordítom, hanem a megfogalmazódott kérdések megválaszolására.

A gazdagság nem tenne boldogabbá. Inkább boldogtalanabbá.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 10 éve

Nézegetem, elemezgetem a Titok c filmet /magyarul/.01:31:03
Összevetem egyes részleteket a magam tudásával, tapasztalatával.
Rendkívüli helyzetben lehet, hogy a filmbeli megoldásra tennék kísérletet a
sikeresség szempontjából.
Nagyon tanúlságos.
vimeo.com/ 29927046

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 10 éve

Kieg.: 'A választás így könnyebb lesz.'
Úgy értem , az elébe kerülő -hétköznapi élet -,tízezernyi dolga közül,
az évszázados tapasztalat szerint az előnyösebbet választja.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 10 éve

Kedves Katika!
írod.-"élet értelme ?-....mások megsegítése vagy meditáció..."
Nyelvtanilag helyes a kérdés ,de értelmetlen.
Ha már vagyunk, egyszerűen élni kell.
Minden pillanatban választásra kényszerülünk a jó és rossz között.
A szenvedést nem lehet elkerülni. A mértékét minimálisra csökkenteni, erre
viszont törekedhet az ember. Erre készíthet terveket.
A meditáció csak egy eszköz. Negyed - , félórás időtartammal / mivel nem fogyaszt ,megtakarít,/ -feltöltődhet ez ember energiával.
A választás így könnyebb lesz. Nagy számok törvénye alapján a pozitívet ,
jót, előnyöset választja -ezzel a tévedéseket, melléfogásokat ,ha el nem is kerüli,
de lecsökkenti.
"Mások megsegítése".........:
-Legfeljebb tanácsot adhat az ember... olcsó, legtöbbször nem fogadják meg....
-Magánvagyon nélkül itt sok-sok millíó ember örüljön ,hogy saját életét fenn
tudja tartani...

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

Ezek után mosolyogj egy kicsit, mert a következő a mosoly lesz. :)

:)

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

Az útépitő, amig az engedélyt el nem vetted - utat épitett...
A forgalomirányitáshoz semmi köze nincs, nem is volt, nem is lesz.
Esetleg, ha elmegy közlekedési rendőrnek, mert nem gyakorolhatja
tanult szakmáját... Igy aztán az utak is szép lassan tönkremennek,
akkor már közlekedésirányitásra sem lesz szükség, közlekedési szabályokat
se kell betartani, oda ülünk, ahová kedvünk van, jöhet az úthenger... :)))

Válasz

Molnár Katalin üzente 10 éve

"Képzeld el, van egy módszer a helyes választásra, mégpedig az, ha elveszed az engedélyt az útépítőtől (elmétől) a forgalomirányításra!"

Ha megteszem boldogabb leszek?
Ha csak úgy élek a világban célok és vágyak nélkül, és elfogadom azt amit a pillanat ad, és nem akarok többet, és jobbat.
De ezt hogyan valósítsam meg?
Eddig a folyamatos vágyak és célok elérése adta az értelmet az életnek, ugye nem azt akarod mondani, hogy az élet értelme csupán mások megsegítése, vagy a meditáció?
Ennyik vagyunk csupán?
Az elme keresi a magyarázatot létezésünkre, és nem találja. Ezért állít elénk mindenféle magaslatot, mert ezzel be tud csapni minket.
De mi van akkor, ha ledőlnek a falak? És nem marad semmi, csak az eredeti kérdés megválaszolatlanul. - Miért vagyok ITT? Miért ÉLEK? -
Ezek után mit tegyek? Keressem tovább a választ az elmével, mely így újra építi a falakat?

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

Igy igaz!
Az eredeti spirál-embléma tökéletesen szimbolizálta a látható és
láthatatlan univerzum életritmusát. (mégha az ábrázolás kezdetlegesnek
tünhetett a kritizáló szemeknek. Nekem éppen a sokat mondó egyszerűsége
kapott meg.)

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 10 éve

Kedves Évike!
Az arc-maszk duó nekem is bántja a szépérzékemet.
Túl sokszor nézve beégetődik..... kellemetlen emlékkép.

Válasz

nádi hegedű üzente 10 éve

csak egy cseppet MAG-ad felé fordultál...
a fordulathoz Te kellettél Mihály...:)

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 10 éve

Évike ismeri Horatiust.
Aurora mediokritas.
Kerüljük a szélsőségeket.

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

Minél távolabb... :p

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

Ha a háromdimenziós, egyenrangú, végtelenbe tartó utak kereszteződési
pontjába beülsz, akár egyedül, akár társaságot gyüjtve magad köré, egy
idő után elálmosodsz, megszomjazol, éhes leszel, főleg unod a társaságot...
Ilyenkor az érzelmek is inkább negativ territóriumba vonulhatnak...
"Mindenki egyedül áll a föld szivén,
mit átdöfött a nap egy arany sugara,
és hirtelen leszáll az este. "
(Érdekes, néhány napon belül másodszor idézem ezt a haikut)

Válasz

Végh Attila üzente 10 éve

Szükség van a hamis útra, a hamis nélkül nem létezhet az igaz! És ha nem volna igaz, akkor az Évike hogyan tudja megtalálni az ARANY-KÖZÉPUTAT???
:)

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

Még az örök sötétséget sem ismerik a fény hiánya miatt..... :)

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

-

Válasz

Végh Attila üzente 10 éve

:P

Válasz

T. Lajos üzente 10 éve

Jó, vakokra lövöldözni! Védekezni sem tudnak, csak vaktában lövöldöznek össze vissza.. Még az örök sötétséget sem ismerik a fény hiánya miatt.....
Egyébként hazudtam, mert bizonyos vakok esetében nagyon nagyon szomorú dolog.
Viszont vannak esetek mikor " a vak látni kezd", és az nagyon örömteli dolog...

:-D

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

Tesó, kérek még energiát.. :)

Válasz

T. Lajos üzente 10 éve

Minden elme által VÁLASZTOTT út hamis. Az elme által választott út vágyakon alapul.

A szív által sugallt út igaz.

Nem minden út hamis! Nem ezt írtam.

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

ARANY-hamis-KÖZÉPÚT... ez nagyon jó...

Válasz

Végh Attila üzente 10 éve

Ezt kapd el pajtás...:-)

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

Az emberiség Egy hatalmas mókuskerékben.. nem rossz..

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

"Integráld egy született vak agyába a pirosat!"
-Ha elég szenzitiv, akkor meleget érez az újjbegyével, ha nem akkor
csak olvassa a Brail- irást.
Jó vakon lövöldözni??? Bajnokom! :D

Válasz

Végh Attila üzente 10 éve

A két hamis út között van az ARANY-hamis-KÖZÉPÚT.

De a Figyelem által megszülető Jelen megélése, jó irányba is viheti a gyakorlót!

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

Egyszerűen nem tudom miről beszélsz... :))

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

Nem igaz, hogy minden út hamis! Nem élhet az emberiség egy mókus-
kerékben!
Kell hogy legyen ARANY-KÖZÉPÚT! Buddha és Jézus is igy tanitotta.
Csak meg kellene találni és rá kellene lépni! Az már bizonyos, hogy sem
ismeret, sem tudás, sem lottónyeremény, protekció, sem vallásos áhitat
stb. nem elég ahhoz, hogy ebből a cirkulusz viciózisból kilépjen az emberfia.
Marad mégis Hit-Remény-SZERETET hármasa, amelyben a legfontosabb
elem a szeretet. ( hogy unalmas volnék? elismerem! Találjatok ki valami
jobbat! :)

Válasz

Végh Attila üzente 10 éve

A tapasztalatot megélni lehet...a gondolatot meg integrálni...

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

Mondtam én, hogy amikor közeledik a víz, dobáld félre a köveket, és simát átfolyik rajtad, megtisztít.

Ügyesen csináltad. :))

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 10 éve

Amikor azt írtad nekem -türelem-, nem gondoltam ekkora fordulatra.
Vatesz vagy.
" Amikor felfelé mégy , tiszteld a lefelé menőt,
mert lefelé menet -,találkozol vele."

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

Kiestem a játékból.....

Válasz

T. Lajos üzente 10 éve

Kedves Nene!

Az a dolog, melyet szavakkal lődözünk körbe, csak tapasztalat útján érhető el. Körbe lehet lődözni. A helyes irány mutatása lehet eredmény. Mint az újj amely a holdra mutat. Vagy mint a piros.

INTEGRÁÁÁÁÁLNIIII?

Hova? Egyenesen az agyba? Na jó! Integráld egy született vak agyába a pirosat!!

:-D

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 10 éve

A hitem....számomra azt jelenti biztos tudásom van valamiről.
Hinnem is kell azt, amit tudok.
Belső bizonyosságom hitem van a tudásomról.
Ennek megrendíthetetlennek kell lennie.
pl. - Kiindulópontom:-Hiszem, hogy a világ csak egy kivetített gondolati szerkezet, építmény.

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

A Mester nem ismereteket közvetit, hanem tudást ad át. A tapasztalat
néha szükséges, néha kihagyható. (lásd; más kárán is tanulhat az okos,
az oktalan a saját kárán sem...nem elég tapasztalni, a tapasztalatot kell
integrálni.)

Válasz

T. Lajos üzente 10 éve

Az elme állandóan válaszút elé állít. Az elme által felállított útkereszteződések háromdimenziósak, egyenrangúak, és végtelenek, és mind hamis.

Most képzeld el, hogy ott állsz ebben a kereszteződésben, és aggódsz. Aggódsz hogy melyik utat válaszd. Választasz, majd aggódsz, hogy mi van, ha rosszul választottál. A lényeg, az elmetáp (aggodalom).
Képzeld el, van egy módszer a helyes választásra, mégpedig az, ha elveszed az engedélyt az útépítőtől (elmétől) a forgalomirányításra!
Nos, akkor mi is történik?
Ott állsz a hajdani kereszteződésben, de az utak eltűntek. Pontosabban nincsenek rád hatással, nem vonzanak, mert az elmével együtt eltűntek a vágyak, melyek mindig kierőszakolták belőled a választásokat. Ezután nem kell válassz, nincs aggódás, helybenmaradás van. Nyugalom van. Boldogság van. Az igaz út, az állandóság. A mozdulatlanság. Az utat nem keresed meg, nem is kereshetnéd meg, mert választással nem lehet rálelni, mivel még ha csak két féle út lenne is, akkor is benne van a siker felé vezető és a kudarc felé vezető út is. De nem kettő van! Az elme e tekintetben végtelenül gazdag. Egy alternatíva milliárdos. Ebből szerzi a táplálékát, az aggódást...

Az én tanácsom az, hogy ülj le a kereszteződés közepén, és figyeld a többi utazót! Ha útbaigazítást kérnek, ültesd le őket magad mellé, és mutasd meg, hogy minden VÁLASZTOTT út hamis! Sok dolgot sodor majd az élet ebbe a kereszteződésbe, jókat-roszzakat. Nem tudsz mit tenni, te csak ülj nyugodtan és figyelj mindenre éberen! Se a jó, sem a rossz nem fog sokáig időzni veled, mert lételemük a mozgás, a dinamika. Te a számukra unalmas leszel.Csak jönnek, mennek. Jönnek, mennek.

A biztonság unalmas az elme számára és éppezért mindent elkövet a változatosság megteremtésére. A fegyvere a vágy!

Hit vagy tudás? Én erre azt mondom, egyik sem!
Miért mondom ezt? Azért, mert akár hiszel, akár tudsz, már megint választottál. Tudod hogy hiszel, tudod hogy tudsz. A titok pedig abban áll, hogy amikor eléred a tudás állapotát, te már nem érheted el a tudás állapotát, mert nem is lesz fontos az, hogy te vagy aki tud, mert ez valójában nem is így van. Akkor már te magad leszel a tudás. Eltűnik minden kettősség. Nem fogod soha azt mondani, hogy én tudom, vagy én tudok. Csak a tudás marad. A tudás aki tud, de nem érdekli.

Szóval, nincs tudás és tudó, sőt hit és hívő sincs, sőt megvilágosodás és megvilágosodott sincs. Csak sokan beleesnek az elme, dualítás csapdájába, és elhiszik hogy ezek léteznek.

Persze ez zagyvaság. Falra hányt borsó. Értelmetlen szófosás. Stb.

Egy Bolond szófosása........

:-D



Csak ülj középen, és figyelj!

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 10 éve

Keresem a Nevető Buddha ablaksort és nem találom.
Mi az oka ? -Nem vagyok elég ügyes?

Válasz

nádi hegedű üzente 10 éve

ezt meg átfolyattam magamon...azt annyi...:))

Válasz

nádi hegedű üzente 10 éve

Ha elhiszem amit hallok - akár azt is, amit a Mester súg - a megismerés lehetőségét dobom el magamtól...:)

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

"A hit és a tudás közötti különbség a tapasztalat."

A hit és a tudás közötti különbség nem a tapasztalat. A tapasztalat, az tapasztalat. Tapasztalat, itt és most, itt és most nélkül, tapasztalat nélkül. A hit és a tudás közötti különbség, a hit és a tudás közötti különbség.

"Sose higgy a fülednek, - csak a szemednek higgy. Minden amit hallottál hamis, minden amit láttál, igaz."
Kabir

Kabir nagy mókaMester, alkalmanként felcseréli a szavakat, ezért is szeretem.

"Sose higgy a szemednek, -csak a fülednek higgy. Minden amit láttál hamis, minden amit hallottál, igaz."
KisKabir

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

Van igazhit és tévhit, vannak hivők és hitetlenek és hiszékenyek.
Van tudás és tudatlanság, tévtudás és okoskodás. És van bölcsesség!

Az eskü szövege; Hiszem és vallom! A bizonyosságé -hiszem és tudom!

A régi időkben a tanitványok körbeülték a Mestert (UPANISAD), és a
Mester a tanitvány fülébe súgta a tanitást, Ezért a Hallók mindig többet
tudtak, mint a látók. (ezegyszer Kabir is tévedhet :)

Válasz

nádi hegedű üzente 10 éve

"Hiszek benne, vagyis nem tudom. Aki hisz, nem tud. Aki tud, nem hisz."

Azért ebben is van "valami"...:)
A hit és a tudás közötti különbség a tapasztalat.

Hiába tanuljuk meg a történelmet, azt nem tudjuk, csak elhisszük, ami a könyvben le van írva..
Hiába hallottuk, hogy milyen szép egy spanyol város, ha nem voltunk ott, nem láttuk...
Hiába mesélik, hogy milyen érzés vad vizeken "csónakázni", ha magunk nem éltük át az élményt, nem tudjuk, csak hisszük, hogy félelmetes, csodálatos, katartikus...stb. attól függően, hogy éppen ki mesél erről.
Ráadásul, ha elhisszük, nem tudjuk tisztán megélni, ha végül eljutunk kajakozni, mert ott van az elménkben a "kép" hogy milyennek kellene lennie az élménynek.
Ne higgyünk, tapasztaljunk! Sőt tovább megyek... Lássunk!
Mert lehet, hogy van valamiről tapasztalatunk, de miután állandóan változunk, ezért a már megélt tapasztalat egy másik pillanatban máshogy hathat ránk.

"Sose higgy a fülednek, - csak a szemednek higgy. Minden amit hallottál hamis, minden amit láttál, igaz."
Kabir

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 10 éve

Juventus ventus.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 10 éve

Amikor a másik Srí , -Srí Ramana Maharsi haldoklott,
a tanítványai ott tébláboltak körülötte...
Kérlelték , hogy ne távozzon el..
Azt felelte:-" bolondok vagytok, -ugyan hová mennék."

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

Muchas Gracias! Neked is SriAAzz!

Válasz

T. Lajos üzente 10 éve

Gratias tibi matertera!

:-D

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

szving...azaz hinta-palinta :) ...azaz
bohó fiatalság...ti legalább örültök egymásnak!

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

:)))

Válasz

T. Lajos üzente 10 éve

Nem megy az, sehova... :-D

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

Én bízom benne, hogy hamarosan jönni fog. Nincs kifogásom.

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

Hozzám ér. És nem tudom megragadni. :)

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

Jaaa! Te csöngettél az előbb? Mire az ajtóhoz értem, már hült helyed volt.
Szubtrópusi klima, nem mindenki szereti. :)))

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

Kedves Misi!
Pál apostol szavaival válaszolok;
"Mikor gyermek valék, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam,
mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek: minekutána pedig férfiúvá
lettem, elhagytam a gyermekhez illő dolgokat." (I.Kor. 13:11)
Nem tudok mit kezdeni a szinkretikus irásokkal - gondolkodással.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 10 éve

Kieg. -psziché a valóság síkjába vetített essentia.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 10 éve

Kedves Évike!
Kvantumfizika tudományára alapozva --,elképzelhetőnek
tartom a fényévekre történő utazást.
A psziché nincs lokalizálva a tér bizonyos pontjára.
Bármikor, tetszőlegesen oda képzeled magad, ahova akarod.
E pillanatban ott vagyok melletted Texasban / nagy a forróság délidőben./
üdv. M

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 10 éve

Kedves Myara!
Tanulmányoztam amit írtál.
E .v. Daniken fejtegetéseit kezdetben fantáziálásnak gondoltam.
Kikerültem külszolgálatosként Azsiába, Cambodiába......láttam
a sok 2-4 m -es démonszobrot. Szembesültem a leképezésükkel.
Kuriózumként le is fotóztattam magam néhányukkal. Felkapaszkodtam rájuk.
pl. Hidakat 2x2 db 3 mm-es démonszobor őrzi. Hídfőállásként.
Most csak annyi az internethez értésem, hogy írok pár mondatot és
"mehet".
Ha megtanulom a képek felrakását ,majd küldök néhányat.
A fiam memutatta egyszer ,de már elfelejtettem. Nem gyakoroltam.
Üdv. M

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

Egy fényév 9.4652 x (tiz a tizenötödik hatványon) méter .
A DRÁKÓ csillagkép 22o fényévre van a mi galakszisunktól.
A Földtől 792 ooo évig utazhatna egy örökéletű szeretetvallású,szellemlény,hogy elérje a Nagy sárkányt.
Az is tény, hogy közel hatezer évvel ezelött a Sárkány feje egyik
csillaga a THUBAN ( Alfa Drakonis) volt a Sarkcsillagunk és 18987 év múlva
újra az lesz.
Én mindenestre a horror-sztorid helyet szivesebben hallgatom a
sárkányindulót. "Én vagyok a hires egyfejű, a nevem is ennyi csak SÜSÜ!..:)))

Válasz

Perei Jánosné üzente 10 éve

Kedves Attila! Van egy Ősrégi IGAZ mondás, amelyet Jézussal kapcsolatban említettek meg ismét!
A kereszt metszéspontján lévő X jel Jézust, a FÉNY keresztjét jelöli. A Nag Hammadi Írásokban, amit ugye nem találtak meg és így nem is semmisítettek meg Rómában, a római vallás keresésre - felkutatásra kiküldött papjai! Amennyiben nem igazak - szerinted - a Kozmikus Csillageredete az egész Emberiségnek, akkor MIÉRT kellett fekutattatni és megsemmisíttetni a valóban Szent, Ősi Szeretetvallásról szóló Írásokat???? Az Istentől kapott Ősi Kozmikus Csillagvallás a Szeretet és Egyenlőség vallása! EZ ellen alkották meg azt az új vallást, amely rémisztően kegyetlen, embertelen fájdalmakat okozó kínzásokkal igyekezett kiölni az Ősi Szent vallásnak még az írmagját is. Nem rajtuk múlott, hogy nem sikerült, mert EZ az Istentől eredt és EZÉRT meg kellett maradnia!!!
NEM mese és nem néphülyítés a Kozmikus szeretetvallás! NEM hülyítés az sem, hogy az emberekből kinevelték azt, hogy MINDNYÁJAN ÖRÖK ÉLETŰ SZELLEMI LÉNYEK, csak a földi - anyagi világi frekvenciákon anyagi testben élhetnek, DE ők NEM testi lények! A testet ők éltetik, azaz MI éltetjük! Nagy Istentagadás az, hogy az emberek Istennél született Isteni szellemi lényük tudatát és lelkét megtagadták, anyagivá degradálták le, így elveszítették isteni tudatukatr és képességeiket! Már nem tudnak - emiatt - kapcsolatot tartani Isteni eredetükkel, azaz Eredeti Isteni lényükkel. EZ az elkőre megfontolt szándékkal történt félretanítás Embersiég elleni Bűntett, és ezt az anunnakik követték el Níceában. Nem hiába mondta egy bíboros a Vatikán magyar nyelvű honlapján: "A földönkívüliek a testvéreim!!!"Szóval elismerte a Drákó=Sárkány Csillagképből jött saját magukat! Az EUFRÁTESZ mellett értek földet sok 10.000 évvel ezelőtt és önmagukat Ereden dően Gonoszaknak, vérengző, lélek nélküli kegyetlen FENEVADAKNAK tartották! Uralkodni, leigázni, az emberi tudatot elsötétíteni, a lelkeket kétségbeesésbe taszítani, az embereket és a Földet kizsákmányolni jöttek a Földre!! Még most sem kezd derengeni??????
Nézz szét a Földön, hogy az új vallás óta mit tettek ezek a Fenevadak! Csalást, szerződésszegést, orgyilkokat, méreg általi halálokat, Királygyilkosságokat, a Szent vérvonalú emberek halálát, háborúkat, pénz és vagyonimádatot és vakhitet, vak gyűlöletet hoztak a Földre! Lásd meg mit tettek a vizigótokkal, a Magyarokkal, a frank néppel, az indiánokkal, más földrészek őslakosaival! Tudod, Nícea ELŐTT IS VOLT VALLÁS és békesség, Szeretetet, egymás és a Föld megbecsülése a Földön, de azóta nincs! Az xgyúttal az ismeretlent is jelenti, amelyet - az eredetét - minden embernek nemcsak joga, de kötelessége is. Az az ember, aki nem keresi Eredetét, az meghalt önmaga és a világ számára, az már csak VAN!

Válasz

v. a. üzente 10 éve

:)

Válasz

v. a. üzente 10 éve

Attól nem leszel kevesebb, ha nem akarsz több lenni.
De, ha bezárkózol és nem tudsz a tiédtől eltérő nézetet/megtapasztalást elfogadni, akkor bizony könnyen belesüppedsz a tehetetlenség mocsarába, oda ahová senki sem kényszerít és mégis beleveted magadat. Keserves vergődés ez semmi más...

Zoli, úgy látom neked komoly gondot okoz az elfogadás. Mit gondolsz miért?

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 10 éve

"Az abszolút tudás nem más mint nemtudás".
Igen. Magam is ezt vallom.
Aki a végső határt fejtegeti, s azon is túlmegy.......,
annak az egyénnek a gondolkodásához a paradoxonok értése és elfogadása is hozzátartozik.

Válasz

T. Lajos üzente 10 éve

Igen, régen jártam itt.
Sokára is fogok.
Aki kíváncsi rám, eddig is megtalált...

Üdv nektek!

Válasz

T. Lajos üzente 10 éve

Zoli!

Te egyszerűen hülye vagy.

:-)

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 10 éve

Üdv. --Srí A. A!
Örülök, hogy felbukkantál.
Közös az irányunk.
Egyezik a tapasztalatommal a fejtegetésed.
Az üresség gyakorlása közben, a végtelen érint meg.
Amióta a kimeríthetetlen a kiindulópontom, megtalálom a dolgok essentiáját.
Értékes visszacsatolás részemre, a leírt gondolataid,
a végső határról, vagy azon túlról.
Jó tudni,hogy nem egyedül vagyok.
Teljesen az elfoglaltságmentességre törekszem.
Most azzal kísérletezem ,hogy 2 órás időközökre bontom a napomat.
Folyamatos önmegfigyelést végzek. Észreveszem ,ha kilendülök a
kimeríthetetlenből.
Határidő naplómba egy jelet teszek. Nap végén megszámlálom a "bűnözésemet"
a tucatnyi -csendesség- hűtlenkedést, -éber tudatosságom- megszakadását.

Válasz

T. Lajos üzente 10 éve

Az abszolút "tudás" nem más, mint a nemtudás.
Addig viszont, ameddig ez meg nem valósul, jelen kell legyen a hit. A hit egy motor.
Először azért, mert a hit áll a legközelebb a tudás ösvényéhez. (az elme által torzított, és vágyakkal fűszerezett formában, amikor még nagyon is az anyagi vágyak miatt akarjuk elérni Istent, vagy akarunk Megvilágosodni.)
Aztán az apró visszaigazolásokból felépül egy valódi alapokon nyugvó hit, olyan új érzések, érzelmek, tapasztalatok ébresztik fel ezt a magasabb rendű hitet, melyeknek vitathatatlan a forrása. Érzed, hogy a végtelen érintett meg, és elkezded hinni, hogy megnyílik a számodra. Aztán ez a hit ( vagy inkább a tárgya), lassan felveszi a tudás alakját. A vágyak elsorvadnak a talált kincs fényében. Ekkorra már száműzetett a hit, de még jelen van a tudó és a tudott. Amikor egybeolvadnak, akkor érkezik meg az igazi tudás/tudat, a nemtudás, a tudni nem akarás = megvilágosodás...

Akinek ezek az útjelzői, jó ösvényt követ(ett).

Ui:

A Kereszténységre az általam legelőször leírt "hit" jellemző. Sajna megrekedtek a fejlődésben.

Ez az ipse is a kakiban matat. Hiperaktív az elméje... :-D

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

A tudás, nem zárja ki a hitet... :)) A tudásnak álcázott hit viszont, kizárhatja a tudást, és kizárhatja a hitet is. Érted. Érzed.....ennyi. :)

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

"Hiszek benne, vagyis nem tudom. Aki hisz, nem tud. Aki tud, nem hisz."

Én is olvastam Osho-tól. Bazki, az a (hülye majom):) úgy levett a lábamról, hogy évekig tudni akartam, sőt, sokszor azt hittem, tudom is. Elfelejtettem...:)

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

"Bántás nélkül, Attila: hiszel benne, vagyis nem tudod. Ezek feltételezések, remény, óhaj."

Engedd meg a szavaknak, hogy hozzád érjenek. :)

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

Beleegyezek a célodba. :)

Válasz

nádi hegedű üzente 10 éve

:)

Válasz

buk fenk üzente 10 éve

Ki okosabb itt a másiknál? Kinek van igaza? Higgyen mindenki amit akar, - az a legokosabb ebben a világban, de semmit ne vegyen komolyan - ahol semmi nem igazi. He-he. Na, jól megmondtam az egy igazat (aminek 1000 arca van)

Válasz

Salek Zoltán üzente 10 éve

„Hiszek a szabad akaratban!:)
Kell, hogy legyen. Ha igaz, az Univerzum végtelensége, akkor a szabad akarat is benne kell, hogy legyen. És ha benne van, akkor miért ne találhatná meg a kereső. Aztán ha már egyszer megtalálta, akkor miért ne használhatná a szabad akaratát! Ez a TEREMTŐVÉ válás!”

Bántás nélkül, Attila: hiszel benne, vagyis nem tudod. Ezek feltételezések, remény, óhaj.

Válasz

Salek Zoltán üzente 10 éve

„- mert kíváncsiak vagyunk, érdekelne...”

Nem nagyon látom értelmét az írogatásnak. Nagyon kicsi a hatékonysága. Ezért is vonultam visszább.

„- A tudat tanulmányozásából született eredmények arra utalnak, hogy agyunkban a döntés hamarabb megszületik, mint hogy a tudatunk egyáltalán felfogja azt.”

1. Az agyunkban nem születik semmilyen döntés. Egy bioszámítógépben futnak a programok, de a bioszámítógép önmaga nem dönt. A kezelő dönt. Mint a szilikon alapú számítógép esetében is. Ez a legelső tétel. Amíg idáig nem jutnak el a „tudattanulmányozók”, addig Osho szavai az érvényesek: paradicsomok tanulmányoznak paradicsomokat. Ezért hazavezető kérdés abszolúte a ki vagyok én.

2. Hogy tanulmányoznak ezek az okostónik, ha olyan gyors az a döntés, hogy még felfogni sem tudják. Vicc kategória. Még egyszer közkívánatra, bármennyire is szereti ezt a többség eltolni magától: „ki vagyok én?”.

„A jövő megfoghatatlansága az embert arra sarkallják, hogy valami megmentő, pozitív irányú változást reméljen.
─ higgye a csodát, higgye, a megvilágosodást, megváltást.........
higgye, hogy a döntéshozók végre észre térnek és nem a hatalmuk, hanem a földi élet megmentése lesz a céljuk.

E nélkül a hit nélkül az ember akár öngyilkos is lehetne.”

Enélkül a hit nélkül az egyén „mindössze” a valósággal szembesül, ami az, ami, és ami (képletesen) mindig megfogható, ellentétben a jövővel, ami nincs. Ennyi és nem több. Emberek azért öngyilkolnak, mert a saját árnyaikkal nem tudnak mit kezdeni, azzal szembenézni, azt elfogadni. Meg mivel nem kapnak ehhez másoktól támogatást. A hit önmagában nem gátol meg senkit sem az öngyilkosságtól, sem a szenvedéstől.

Válasz

Salek Zoltán üzente 10 éve

A tudatváltás egy jól hangzó kifejezés, a most lezárul(?) hullám hívószava, ami valami mélyreható változás ígéretével kecsegtet. Ezért dobták be a köztudatba. A tudatcsere maga csak egy kép, de valóságban nincs ilyen.

A tudattartalom vagy itt van, és akkor az egyén úgymond a tudatában van ennek a tartalomnak, vagy a tudattartalom elment bújócskázni, mert a szagértők „reframeingelték” valamelyik manipulációs, hipnózisos technikával, vagy olyan elviselhetetlen testi fájdalom okozásával, aminek hatására az egyén létállapotot (state of being) vált, hogy el tudja ezt viselni (ilyenkor van szó szerint teljes személyiségváltás, amikor nem emlékszik előző „énjére”). Ekkor az előző tudattartalom az ún. tudatalattiban van, ami nem jelent mást és többet (egy bizonyos szempontból), mint hogy az egyén nehezebben fér hozzá, nehezebben tud visszaemlékezni rá (a most Szabó Jóska személyiség nem tud az előző Kis Pista személyiség emlékeiről, benyomásairól). Ilyenkor van helyette más tudattartalom a tudatban.

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

Ez úgy butaság, ahogyan ide írtam... :))

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

"A hit evolúciós program" ......Ez úgy butaság,ahogyan ide írtad!

Válasz

v. a. üzente 10 éve

Oly szép a Világ, amikor sok minden van benne, szerteágazik és sokszínű! :)
A nézetek mássága, építő jellege, sosem bántó...inkább tanulandó!

Szép vagy virágszál!:)

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

:)

Válasz

v. a. üzente 10 éve

Hát igen az ezoterikus tanítások (majd mindegyik) tényleg arról szólnak, hogy a tanítvány az eddigi szemüvege helyett kap egy másikat. Egy olyat ami talán más képet mutat de a valóságot ugyanúgy eltakarja ahogy tette ezt az előző szemüveg is.
...a Valóság szemüveg nélkül látható! :)...

A Valóság elsőre talán nem pontosan azt a képet mutatja amit szívesen látnánk (amire vágyunk), de ez nem jelenti azt, hogy ezért rossz, csak más mint amit eddig megszoktunk.

Talán az is igaz, hogy a vallások sem azt adják át az embernek amit tényleg kellene, hogy adjanak. Talán manipulálva vannak a folyamatok?! Az biztos, hogy sokan vannak akiknek nem érdekük a megvilágosodás. Ugyanis ha az ember ismerné a Valóságot, akkor bizony nem lehetne őt csak úgy manipulálni.
Úgy gondolom a tanítások túlnyomó része a tudatlanságban való tartásról szól. Egy tudatlan embert könnyű vezetni.

A kérdés az, hogyan lehet kibújni e hatás alól...? Egyáltalán ki lehet e bújni? Ki kell bújni?
A válaszom az, hogy ki kell és ki is lehet...Ki kell bújni, mert ha nem tesszük meg, akkor elsorvad az ember és előbb-utóbb élő robottá válunk. Először csak egy kicsit, aztán lassacskán, szinte észrevétlenül, mindig jobban és jobban. Mígnem tökéletes biorobotok leszünk, mindnyájan a földkerekségen.
Ezért lehet/kell egy olyan eszközt választani ami igaz és biztos, amit nem lehet megcáfolni...ez a FIGYELEM...Aki meg tudja tanulni ennek az eszköznek a használatát, az kibújhat az említett hatások alól. Mondhatni Szabaddá válik, megszűnik a használójánál a kényszerítő hatás, képessé válik saját maga dönteni! A Figyelem egyszerű, bárki számára elérhető/megtanulható, mindig "kéznél" van. Ez egy olyan eszköz, ami valós eredményeket tud felmutatni, használata olyan pályára juttatja a gyakorlót, ahol megszűnik a külvilág hatása.

A jól használt Figyelem segít a különféle szemüvegek levetésében is!

Hiszek a szabad akaratban!:)
Kell, hogy legyen. Ha igaz, az Univerzum végtelensége, akkor a szabad akarat is benne kell, hogy legyen. És ha benne van, akkor miért ne találhatná meg a kereső. Aztán ha már egyszer megtalálta, akkor miért ne használhatná a szabad akaratát! Ez a TEREMTŐVÉ válás!

Jó kis utazás ez! :)

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

"Elég paradox, de (a zen kivételével) sokkal inkább lehetőségük van az embereknek felébredni a nagy vallásokon kívül. És ebbe még a buddhizmust is beleértem, mert ők se nagyon akarnak felébredni."

Úgy néz ki, hogy ezt tökéletesen értem.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 10 éve

"Lenne még más is, de minek?"
- mert kíváncsiak vagyunk, érdekelne...

"Az emberi szabad akarat nem több egy gondolatnál. Nem létezik."
- A tudat tanulmányozásából született eredmények arra utalnak, hogy agyunkban a döntés hamarabb megszületik, mint hogy a tudatunk egyáltalán felfogja azt. Ha valóban ez a helyzet, attól még mi magunk döntünk, csak nem tudatosan.
Képes vajon a tudatunk hatással lenni az idegsejtjeink működésére?
A tudomány(study) szerint nem, mert bizonyos ideghálózatok aktivitása lényegében maga a tudat,
Vagyis, ha az idegek működését a fizikai törvények uralják, akkor a szabad akarunk pusztán egy illúzió.

"A megváltás a judaizmus, a kereszténynek nevezett zsidókeresztény és az iszlám vallás kedvenc gondolata....."
- Az Iszlám alapjában véve törvényvallás, mely nem ismeri a kegyelem, irgalom és megváltás fogalmát.

A hit evolúciós program.
A jövő megfoghatatlansága az embert arra sarkallják, hogy valami megmentő, pozitív irányú változást reméljen.
─ higgye a csodát, higgye, a megvilágosodást, megváltást.........
higgye, hogy a döntéshozók végre észre térnek és nem a hatalmuk, hanem a földi élet megmentése lesz a céljuk.
E nélkül a hit nélkül az ember akár öngyilkos is lehetne.

Válasz

Molnár Katalin üzente 10 éve

Tudat-váltás=szerintem nem magára a tudat lecserélésére utal a szó, hanem arra, hogy valami amiről eddig tudtunk valamit, más megvilágításba helyeződik, és mivel másként látjuk mint eddig, hatására az addigi viselkedésünk is megváltozik majd, úgy ahogyan ezt Zoltán is kifejtette.

Nem igazán értem, hogyan is tud valaki a társadalom egészéről egy ilyen véleményt írni, amikor az emberek gondolkodásmódja egyénenként eltérő. És ha még hasonló véleménnyel is vannak egyes területen bizonyos dolgokról, néhány kilométert utazva, már mást tapasztalhatunk. Ez szegényes világlátásra vall.

Tudnék én is még egyéb mást is hozzáfűzni, de értelmetlennek tartom egy olyan íráson vitatkozni, melynek írója belekerült egy olyan társaságba, melynek hitvilágát kritizálja, és az előbbi társaság tulajdonságait kiterjeszti az emberiség egészére.

Ez csupán egy vélemény, ha valakit megsértettem ezzel, attól elnézést kérek.

Válasz

Salek Zoltán üzente 10 éve

Ja, úgy, ahogy mondod, Éva: marad misztérium, rejtély. Éspedig azért, mert azon a módon, ahogy elképzelik, sose jön el. A megváltással hülyítésnek épp a csodavárás a lényege. Megváltani egy olyan állapottól, amiről csak hiszed, hogy benne vagy (gondolj arra, hol is van az a bizonyos liba). A három világvallás (bocsánat, a judaizmus az nem az) híveit pont erre programozzák: a soha el nem jövő csodára, a megváltásra. A nagy vallások akkor mennek majd a süllyesztőbe, amikor a hívek felébrednek. Az pedig nem jő el egyhamar nekik. Elég paradox, de (a zen kivételével) sokkal inkább lehetőségük van az embereknek felébredni a nagy vallásokon kívül. És ebbe még a buddhizmust is beleértem, mert ők se nagyon akarnak felébredni.

A lényeget pedig nem a cím tartalmazza, mert az önmagában nem mondja meg, hogy mire gondol a cikkíró. Az ezobiznisz fertőjén is csak önmagad megismerésének mélyreható igénye, az erős szándék és elhatározottság, hogy felébredj (ez van benne az utolsó előtti bekezdésben), még ha nem is tudod, mi az és mit jelent visz keresztül. Enélkül mindenki letáborozik az első kellemes élménynél és feszültségcsökkenésnél, és ezt próbálja megtartani és megismételni. A nagy üzlet is ebben van.

És bár nem úgy, ahogy ezt az utolsó hullámmal a tömegeknek előadták, de van „tudatváltás”: mivel (egyeseknek) a pénz és a haszon a legfőbb vezérelv, és ezek az egyesek elég jó helyzetben vannak elég sok minden meghatározására ezen a bolygón, ezért, mivel az üzletnek mennie kell, a tömegeket fel kell készíteni az újabb és újabb (amúgy nem sokat érő) technológiák használatára. Ehhez pedig alá kell ásni a hagyományos vallásokat (is), meg még egy csomó dolgot, ami eléggé hagyományos, mert az a mentális keret a totális fogyasztói hozzáállást nem nagyon teszi lehetővé. Az NLP ezt úgy mondja, hogy reframing. Egy más keretrendszert, egy más szemüveget tesznek az emberekre, egy más nézőpontot alakítanak ki bennük (kívülről). És ez tudatváltás. Tudat az, amiről tudsz, aminek a tudatában vagy. Egy új szemüveggel pedig mást fogsz észrevenni, mit a régivel, másról fogsz tudni, másnak leszel a tudatában (anélkül, hogy ennek tudatában lennél).

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

ezüsthátú...

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

A lényeget a cim tartalmazza: "KOZMIKUS HÜLYITÉS"...
Minden más "tohuvabohu" - hogy a te kommentedre is reflektáljak.:)
By the way ami nincs az a "tudatváltás", "a megváltás" az megmarad
továbbra is MISZTÉRIUM-nak...

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

A költői kérdés nem az volt, hogy "KINEK," hanem-hogy "MINEK"?
Próbálj beletörödni! :)

Válasz

Raszta raszta üzente 10 éve

Nekem...

Válasz

Nagyon Nagyi üzente 10 éve

Kérlek nézd meg ezt a videót!
https://www.facebook.com/photo.php?v=217926338356196&set=vb.101579163322349&type=2&theater

Válasz

Salek Zoltán üzente 10 éve

A lényeget az utolsó ELŐTTI bekezdés tartalmazza:

„...a mai napig csakis egyetlen módszer áll a rendelkezésünkre: saját tudatunk mélyreható feltárásának az igénye, mely által eljuthatunk azokhoz a jól megfogalmazott kérdésekhez, melyekre aztán megérkezhet majd a válasz is a megfelelő időben. Ez viszont komoly egyéni erőfeszítést igényel, és ebben a legjobb esetben is csak bátorítás, visszaigazolás szintjén segíthet bennünket bármi akár spirituális akár szellemi értelemben.”

valamint:

„Egyetlen alternatívánk lehet ezzel szemben: a valóság. A valóság pedig az, aminek megismerése és megértése nélkül az ember örökké rabja fog maradni újabb és újabb szemléletmódoknak, gondolati rendszereknek, dogmáknak és hiteknek, még ha oly tetszetősen is lettek azok becsomagolva, hogy a megváltódás érzetét keltve mindjárt a magunkénak képzelhetjük őket.”

Az utolsó bekezdés nem több a szerző szempontjából történő zavaros magyarázat kísérletnél. Az írás központi gondolata helytálló, bár a körítés kicsit zavaros, viszont amíg a cikkíró maga nem ébred fel, vagyis amíg (az ő szavaival) nem „ismeri és érti a valóságot”, addig ő is csak tapogatózik a sötétben (nem véletlenül emlegeti annyiszor a megváltást), így a szabad akaratot sem értheti.

Néhány megjegyzés:

A világvallások nem mennek a süllyesztőbe, legfeljebb a tudatlan tömegek féken tartására létrehozott külső köreik zsugorodnak vagy omlanak össze (ezt váltja a szó szerint „korszerű” nyúédzses ezobiznisz), mivel a társadalmi beágyazottságuk igen mély, és mindegyik sokkal inkább hordozza magában az igazságot, mint a belőlük összegyúrt valláspótlékok.

Az emberi szabad akarat nem több egy gondolatnál. Nem létezik. Azért nem, mert az ember – a szabad akarat szempontjából – egy azonosulás. Test, személyiség, személyiségvonások, agy, elme, gondolatok... ennyi. A hazavezető kérdés továbbra is a ki vagyok én (aki azonosul mindezekkel).

„Bár erőszakot bevált módszer alkalmazni, ilyen módon beleavatkozva mások szabad akaratának érvényesülésébe”
- Öt mondattal korábban azt írja, hogy „az emberi szabad akaratot pedig sem Isten sem ember nem írhatja felül” – amivel egyetértek. Ez viszont azt is jelenti, hogy erőszak se működik. Az erőszak (és a manipuláció) csak (hiábavaló) próbálkozások erre a testen és az elmén keresztül.

A megváltás a judaizmus, a kereszténynek nevezett zsidókeresztény és az iszlám vallás kedvenc gondolata. Másutt is előfordulhat, de nem jellemző. Megváltani a magukat bukott angyalnak képzelőket, hívőket, az ezekben a vallásokban programozottakat, a Mennyországból kiebrudaltakat „kell”. Nekem például nem hiányzik egyetlen megváltó sem.

Lenne még más is, de minek?

Válasz

Farkas Endre üzente 10 éve

http://docdump.info/uploads/1/vlagyimir_megre_-_anasztazia_7_az_elet_energija.pdf

Válasz

Bartus Tiborcz üzente 10 éve

Az ember egyéni tudata lassan és fokozatosan fejlődik, először is a családban, a környezetében, iskolában, tanúlányainak folytatása alatt, v agy mesterség tanulása alatt. Minden esetre az egyéniség tudati , szellemi és intelektúális fejlődéséhez egységes erkölcsi és teljes identitási állapot szükséges. Nem lehet, időről időre, változtatni, erkölcsi , és nemzeti identitásunkat ,valamint politikai nézeteinket. Családban el kell sajátítani a
az erkölcsi ismereteinket, a szeretetet, a lemondásokat, a jótékonyságot és szolidaritást. Iskoláinkban és az egyetemen a szamaritániúsi és szakmai hozzá állást. Ami a hit eszmeiségét illeti, az érezni kell, mert hit nélkül marad az állandó félelem, változás, kiszolgáltatottság. Mert a mai társadalmak a kiszolgáltatottságot építve , új rabszolgaságot építenek, a leg gyengébb karakterű emberekkel, akik mindenre képesek, uralkodási céljaik megvalósítására. Egy istenben való hit nélkül, nincs semmi, nincs lélek, nincs szellem, nincs egészséges tudatiság és ami a legfontosabb a SZERETET !

Válasz

Andrassy Mariann üzente 10 éve

A tudatunk soha nem cserélődik le, viszont képes egyre nagyobb mértékben megnyílni az őt addig meghaladó valóságok érzékelésére.

A tudatunk soha nem cserélődik le......
viszont az EMBER képes egyre nagyobb mértékben megnyílni az őt addig meghaladó valóságok érzékelésére.

- A tudat; az individuum és a környezete kapcsolatára utal, az objektív valóság pszichés tükröződését jelentő állapot.

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

A lényeget az utolsó bekezdés tartalmazza (szerintem) .
Azt olvasd el!(2x)

Válasz

Szemere Judit üzente 10 éve

A téma érdekes, de a szöveg olyan sűrű, hogy perceken belül káprázott a szemem. Jó lenne elolvasni, de így nem tudom. Judit

Válasz

nádi hegedű üzente 10 éve

egyre többen Látnak! :)

Válasz