Salek Zoltán üzente 11 éve

Ugye, nem feledkezel meg a „téziseid” kifejtéséről, kedves Éva?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Bye, onira glüka!

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Igy már könnyebben megyek el én is! by-by:)(:

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Akkor el is mentünk jó gyorsan, hála a figyelmeztetésnek! Ezt a szegény Baltazárt ma találtam könnyűnek, mert - szó ami szó - akkor már túl késő volt a kapcsolásra (:-))

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Nagyon kitekerted az eredeti kontextusból kedves András!
Mint láthatod, te azt irtad "Menje-Tek al(-)udni"!Erre volt a
válaszom;"MENE TEKEL"(ufarszin zárójelben volt, mert nem
számitott bele a válaszba, nem a bibliai próféciáról volt szó,
csak blödlizés volt az egész.Néha te is dyslexiásnak tünsz! :)
Mene- Tekal- Udni!...De most már nem érvényes :(

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Bél-sár-uszur nagyon könnyűnek találtatott!

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

Ejnye, Éva, ugyan, miből gondolod, hogy a „téziseid” alatt nem a véleményedet és az azt megalapozó ismereteidet értettem, ill. hogy Júliusokat és Gergelyeket rendelek Manetho mellé? Sejtem, hogy sejted, hogy sejtem.

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Ejnye, Jack Sparrow komolyan vetted, hogy a "tézisemről" irok, és
összemosom Manetho- Juliusz cézár és Gergely pápa korát?
Még mindig nincs időm, pontosabban álmos vagyok, majd holnap
folytatom,addig is jó éjt (nekem) jó reggelt nektek!

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

A „tökéletesen hibás minden sorod” ölég sommás megállapítás, Éva, tekintettel arra, hogy nincs időd a téziseidet kifejteni.

1. Az hogy Manetho eredeti királylistái nem léteznek, lényegtelen. Mindenki abból a töredékből dolgozik, ami megmaradt, meg a másik négy-öt forrásból. Manetho eredeti királylistáinak hiánya és az, hogy nem julián vagy gregorián naptárt használt, nem érv az ellen, hogy a „mainstream” időszámítás esetleg hibás.

2. Hogy a fenébe ne volna mainstream. Mindenhol és mindenben van. Olyan zenekar nincs, ahol minden zenész egyforma hangerővel húzza teljes kakofóniában. Az is mainstream, hogy 1000 éve honfoglaltunk, az is, hogy a nyelvünk a finnugor nyelvcsaládba sorolandó és a szókincsünket vándorlás közben szedtük össze másoktól morzsánként (a la Glatz Ferenc, aki szintén kakukk), és most újabban abból igyekeznek mainstreamet csinálni, hogy Árpád vezér is zsidó volt, aminek a szintén kecske Géza rabbi Komoróczról a nagy szóvivője. De mainstream a 6 millió is, hogy mást ne mondjak, és minden, ami a zsidó szupremáciát hivatott fenntartani, beleértve az egyiptomi raboskodást és kivonulást is.

3. Hiába ismétled ugyanazt az időtartományt, attól még nem lesz igaz vagy igazabb. A gond az, hogy az egyiptomi királylisták alapján felállított mainstream egyiptomi korszakolás nem egyezik a Levante területének régészeti feltárásai alapján felállítható időrenddel és a bibliai történések idejével. Egyezés akkor jön létre és akkor kerül minden a helyére, ha a Harmadik Átmeneti Időszak rövidebb ideig tartott, mint azt a mainstreamben feltüntetik. És ebben az esetben minden, ami előtte történt, csúszik felénk. Vagyis a XVIII. dinasztia is. Remélem, tudsz követni.

„Mint remek kalóz neked is a csillagok és az égitestek állása és mozgása ismeretében kell hajóznod. XXI. századi értelemmel mit választanál? Állatfejű isteneket a nagy panoptikumból, vagy az élet-teremtő Nap sugárzó erejét?”

Nem jó a kérdésfeltevésed. A tények függetlenek az én tetszésemtől vagy nem tetszésemtől és a XXI. századi nézőpontoktól. De azért válaszolok neked, és ígérem, szokásomhoz híven a válaszom nem lesz „mainstream”.

Ha valaki bejön a lakásomba, és – a példának okáért, csak mert valamiért korlátozva vagyok a mozgásomban – elkezdi azt a kedve szerint és a megkérdezésem nélkül átalakítani, kirámolni (ezt nevezik magyarul reformnak), akkor az első adandó alkalommal igencsak pofán vágom és két lábbal rúgom ki. Számomra, és még sokunk számára, ami Magyarországon zajlik a II. Világháború befejezése és a szovjet megszállás óta egészen mostanáig, az egy ehnatoni műsor és berendezkedés. A műsor kivitelezőinek és támogatóinak természetesen kedvére való, de nyugodt lehetsz benne, hogy az első adandó alkalommal nagyon pofán lesz csapva az egész bagázs, és nem fogják megköszönni. És ki lesz radírozva a nevük mindenhonnan.

Jack Sparrow

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

Ejnye, Attila, komolyan vetted a kolbászt. Nem érezted ki az iróniát az utolsó két sorból.

Válasz

v. a. üzente 11 éve

Számomra az először megfogalmazott verzió is érthető volt.
Nem tudom rá a választ, talán más se és azért nem válaszolt.
De talán erre a problémára is van megoldás. Szerintem sok hajléktalan nem is vágyik szociális ellátásra, úgy tudom a jelenlegi ellátórendszert sem használják ki. Nem biztos, hogy azokat kellene "megmenteni" akik ezt nem is igénylik. Szerintem inkább azok számára adna megoldást, akik igénylik a biztos hátteret. Most úgy látom az alapjövedelem a tisztességes embereknek adna valami pluszt.

Válasz

v. a. üzente 11 éve

Igaz, én azon fantáziálok, hogy jó e volna nekünk az alapjövedelem - talán igen, talán nem.
Te pedig a kolbászból levő kerítésről - lehet, hogy ez a jó észjárás. Nem tudom megítélni. De mindig az a jó ahogy éppen van.

Ha azt szeretnéd, hogy én legyek a nyomdász, akkor azt hiszem, valószínűleg ritkán működnének a pénznyomtatógépek. Ugyanis én nem vinném tovább ezt a vonalat, ezért nem is én kezelem őket. Az illetékesek, az olyan nézetűeket mint amilyen én is vagyok, valahogy nem akarják bevenni a "csapatba". Úgyhogy én egyenlőre csak elmélkedni, okoskodni fogok ezekről a dolgokról.
Amit igazából szeretnék, az az, hogy minél több ember tudjon (akarjon) kibújni e kényszerítő hatások alól és saját sorsa kovácsaként, tudatosan, visszahatni a közös dolgokra.

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Jack Sparrow! Tökéletesen hibás minden sorod. Sajnos most nincs időm
kifejteni tézisemet bővebben,de...
1. Ilyen nincs, hogy Manetho királylistái. Az eredeti már régóta nem létezik.
Amit használnak mint alaplista, az is egy redukált változat.
2. Nincs "mainstream", mert mindenki vitatkozik mindenen.
3.A XVIII.dinasztia ie.1550-1307, a XIX. 1307-1196, XX.1196-1070-ig tartott.
Akhenatenről késöbb...
De ugye sejted, hogy nem julián , vagy gregorián naptárt használt a jó
Manetho! Mint remek kalóz neked is a csillagok és az égitestek állása és
mozgása ismeretében kell hajóznod. XXI. századi értelemmel mit
választanál? Állatfejű isteneket a nagy panoptikumból, vagy az élet -
teremtő Nap sugárzó erejét?

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Isten szeme mindent lát, ne lopd el a lineát!
Vagy.Ember ! Segits magadon, Isten is megsegit! Ez szebben hangzik!

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

jav szocializmus

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Átfogalmazom a kérdésemet.
Tud valaki választ adni arra, hogy a hajléktalanok sokasága, hogyan juthat
hozzá "alanyi jogon" alapjövedelméhez? Milyen cimre postázzák a nekik
járó heti-havi-évi pénzösszegeket? Ha jól emlékszem utoljára a szolializmus
alapjainak lerakása idején osztogattak (meg) lakásokat (bár lehet, hogy
fosztogattak) Lehet, hogy volt idő, amikor a szociális védő háló alkalmazása
ideális lehetett volna, de már akkor is kilyukasztották okos szociálpolitikával
és kiszolgáltatott politikai kényszerrel, úgy hogy szakadt háló lyukain egyre
többen hullottak ki a nihilbe. :(((

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Az egyéni kérések beteljesüléséről nekem vannak tapasztalataim. A nemzeti szintű kérések beteljesüléséről még nincsenek, de a legutóbbi választások eredménye (a kétharmad) feltétlenül egy igen nagy populáció erőteljes fohászai eredményének tekinthető. Most egyelőre türelemre van szükség, hogy a fohász eredményének mi is lesz a végeredménye.

Nemrég olvastam OSHO bölcs mondását, amelynek lényege ez: örüljünk, hogy a Mindenség tökéletlen. Ha tökéletes lenne, minden leállna, már tovább nem lenne értelme a mozgásnak.

Ez a mondás mintha implikálná: van fejlődés, vagyis mozgás a tökélesebb felé. Ámen.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Isten nélkülünk (ha nem kérjük) nem fog segíteni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ez vitathatatlan.

Válasz

Perei Jánosné üzente 11 éve

Kedves Tóth andrás! Ki mondta azt, hogy Isten valaha is rosszat akart bármelyik embernek? Még annak sem akar rosszat, aki megérdemelné! Ő a Szeretet Istene! Azt kell keresni, hogy kiknek az anyagi - hatalmi érdeke, hogy az emberek nyomorban éljenek, és segélyeken, amikor ISTENTŐL MINDEN EMBER RENDELKEZÉSÉRE ÁLL A KÖRLÁTLAN BŐSÉG!!!!! Ez a VONZÁS TÖRVÉNYE, amelyet JÉZUS is tanított! "Ne a jelenvalókra, hanem az elkövetkezendőkre nézzetek!" Hatalmas Isteni titkot rejt ez a mondat! Azaz NE a jelen rossz anyagi, egészségi, családi, munkahelyi körülményeteket lássátok állandóan a szemetek előtt, hanem azt, amit akartok, hogy legyen! VIZUÁLIZÁLJATOK!!! Akkor majd az Isten Kozmikus Törvényei alapján meg fogjátok kapni azt, amit kértek, DE HITTEL KÉRJETEK !!! Mintha már meg is kaptátok volna! Sajnos EZT egyetlen egyház SE tanítja az embereknek, pedig kellene, - ha tényleg az Isteni Szeretet szerint élnének!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

jav.: ...zmus a kínai...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Bár ... "A globalizmus kínai Nagy Fal bástyáin, a Himalája lejtőin, Dél-Indiában, Bangladesben, Afrikában megbukott. Vietnamban, Afganisztánban és Irakban pedig megverték. Mert a gazdasági és katonai fölény ugyan behatolt és kizsákmányolásra is képes, parancsolni is tud - bombákkal és tankokkal, az óriásira felfúvódott hamis világkép azonban nem képes betörni a keleti népekbe. Globalizmus tehát, hiába mondják, hogy van, nincs. Van a gazdaságban, de nincs a fejekben, s különösen a lelkekben.

Az egyedül maradt, s óriási anyagi fölénnyel fenntartott hamis világkép, a részleges globalizmus impériuma addig fog fennmaradni, ameddig Amerikában lázadás, egy újabb élszak-dél polgárháború vet véget neki, vagy maga Amerika hanyatlik le egy képtelen zűrzavarban, miként Oroszország - s mint most hazánk, Magyarország -, azt még nehéz lenne megjósolni."

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Az igazság: valójában tőlünk már nagyon kevés függ. Az a bizonyos SZABADSÁG-tartomány tart az 1-hez (ami az önként vállalt öngyilkosság).

Kivéve, ha Isten másként akarja!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Szerintem a "...tőlünk függ..." szókapcsolat ugyanolyan áldozat PC oltárán, mint a "kakukk". Persze nem kell bevallanod, Attila.

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

„Ha így vesszük, akkor bizony benne vagyunk nyakig. De ha amúgy vesszük, akkor csak tőlünk függ, hogy mit kezdünk a sorsunkkal.”

Ezt a „csak tőlünk függ”-et már többször említetted hitvallásodként. Nem gondolod, hogy – ha már ennyire kardoskodsz az alapjövedelem mellett – át kellene venned a nyomda irányítását, hogy elég pénzt tudj nyomatni mindenki alapjövedeleméhez? És akkor végre eljön Kánaán, és még a kerítés is kolbászból lesz. És boldogan élünk, míg meg nem halunk...

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

„”Csokonait bizonyára nem a Szeptember végén c. verséért szereted - az előtt a gondolatod előtt volt egy snitt, nem?"

- annyira evidens, hogy Petőfi képtelenség összekeverni - a magyar IQ alapja.”

Ezt brilliánsan megoldottad. Biztos az ilyen megoldásaid miatt pozicionálják a fiúk magukat a bokádhoz. Vagy csak egyszerűen érzik a felsőbbrendűségedet. (Szaga van.)

Ugyanis – bár a Szeptember végén vers szerzőjének tudása nem alapja a magyar IQ-nak, legfeljebb érettségi tétel – bizony a tévesztő te voltál, amit András is, figyelmetlenül, finoman benyelt, de most ő az, akire kened a te saradat. Jellemző. (Korábban nekem is Csokonai jutott eszembe erről az idézetről, amit Éva gyorsan és helyesen javított.)

Vagy pedig szándékosan tesztelted a magyar parasztot, milyen az IQ-ja.

Az eredeti szöveged így szólt:

„"Vagy megtanulni magyarul gondolkodni. Ha tudsz"

Tudok: 

Még nyílnak a völgyben a kerti virágok,

Még zöldel a nyárfa az ablak előtt....." 

Imádom Csokonait………….”

A Petőfi idézet után, szünetet se hagyva megjegyzed, hogy imádod Csokonait. Most akkor, hogy ne tagadd meg magadat, kellene jönnie egy talmudi magyarázatnak, hogy mit is keresett ott Csokonai. Vagy egy beismerésnek.

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

Nagyon örülök annak, hogy Ekhnaton „fan” vagy, de azért jobban tennéd, ha utánajárnál. Ugyanis amit mondasz, az a mainstream. És hát vannak azok a kutatók, akik – hadd hivatkozzalak téged, bár nem szó szerint – alternatív kutatóként, a mainstreammel szemben állva és szembeszállva, a partvonalra vannak nyomva. A kérdés, hogy akkor is szorítasz-e értük, amikor az elképzeléseik a te világodat rengetik.

A katonai puccsal jövő fáraók csak helyreállították az Ekhnatonék által megborított rendet. Ekhnatont nem véletlenül nevezi a fősodor történetírás „reform” fáraónak. Ez az „újraformálás” egy polkorrekt kifejezés a fellazításra és a hagyományokkal való szembefordulásra. (Károlyi Mihály is reformált, Kohn Béla is, Róth Matyi is, Kádár is, és ez folyik töretlenül Szűrös Mátyás erkélyjelenete óta is.) Én magam úgy szeretnék már egy ilyen teljes reformot látni a zsidóságon belül, ahelyett hogy az ötezer éves mítosszal hipnotizálnák magukat.

Ha valaminek érdemes lenne utánanézned, az a Manetho királylistáinak az időmeghatározást illető ellentmondásai. A XVIII. dinasztia királyai Kr.e. 1300–1000 között uralkodtak, jó 250–300 évvel később az általad ismertnél. Természetesen alternatív kutató véleménye szerint.

Válasz

v. a. üzente 11 éve

Esetleg kilépni az ördögi körből?
Mintha a motiváció adott volna!
De mégis tiltakozol az Alapjövedelem ellen.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Erről eszembe jut egy régi-régi vicc. Rákosi uralkodása alatt egy parasztember bemegy a tanácshoz, hogy szeretné megváltoztatni a nevét.
- Miért, hogy hívják magát?
- Szar Mátyás.
- Hát ez tényleg nem a legjobb név! És mire akarja megváltoztatni?
- Szar János.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Tetszik az újsütetű eufemizmus: "nyomdász". Ezentúl én így fogom nevezni őket, csak szegény igazi nyomdászok nehogy agyonüssenek érte.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Tapasztalatból írtam az előbbieket: a családunkban mind a négy típusú szabadság előfordult, beleértve az öngyilkosságot is. Az egyik fiam hülyeségeket programoz jó fizetésért (no nem banki menedzseri fizetés, de ő bőségesen kijön belőle), volt egy svájci frankos hitelbedőlés miatti öngyilkosság, van egy tartós külföldi munka és van egy itthoni halálos hajsza a puszta megélhetésért a fiatal családtagok sorában.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Igen. Teljes a szabadságunk (a fiatalokra nézve, bár a nyugdíjak jövője is ugyanolyan bizonytalan): mondjuk informatikus zseniként hülyeségeket programozni, multinál, banknál menedzseri állásba benyalódni jó pénzért (törzsi alapon korlátozott lehetőség), külföldi szolgamunka, esetleg itthoni rabszolgamunka (utóbbi a biztos lassú halálért), végül pedig öngyilkosság.

Válasz

v. a. üzente 11 éve

Itt is működteti valaki a nyomdát. Bár az élet lényege nem ettől függ, mi mégis a nyomdász által kiszolgáltatottnak érezzük magunkat. Ha így vesszük, akkor bizony benne vagyunk nyakig. De ha amúgy vesszük, akkor csak tőlünk függ, hogy mit kezdünk a sorsunkkal.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Miért mindig az USA-ról beszélünk? Ott annyi pénzt nyomtatnak (szintén kamatos kamatra), amennyit a belgazdaság és a világcsendőri funkciók ellátása igényel. De Magyarország nem USA! Természetesen, amíg volt nemzeti vagyon, amit nyomott áron (népisen sz-ért-h-ért) át lehetett passzolni, addig ömlött be a deviza, amiből nagyot meríthettek a komprádorok és jutott a népnek is csali, hogy észre ne vegyék véletlenül se, mi folyik a fejük felett. Túl nagy kockázat persze nem volt, mert azt a kevés értelmes embert, aki látta, mi folyik, az üvöltő bérsajtó hangja százszorosan elnyomta és a politikából is könnyedén kiszoríthatók voltak. Pillanatnyilag már csak a termőföld maradt, meg talán az ivó- és termálvíz források (egy része, mert a csodatevő bükkszéki Salvus vizünk már külföldi kézen, van, ezért adják hatvanszoros áron).

A kormány persze hozzá tud jutni még devizához, de cserébe nagyon kemény megszorításokat kell életbe léptetnie, ami akár azonnali bukáshoz is vezethet. Ezért a nagyfüttyűek Isten által rendelt óriási profitjának egy pici hányadát próbálja becsatornázni a költségvetésbe, miközben persze a kiváltságosok milliárdos éves személyi jövedelmeihez nem nyúlhat, mert azok bevallásilag láthatatlanok.

A kormánytól független Nemzeti Bank pedig fizeti az egyébként a termelő gazdaság hitelezése helyett nála parkoltatott devizák utáni magas kamatot az adófizetők pénzén, amelyet folyamatosan újabb és újabb hitelekkel kell kiegészíteni, mert nem elegendő a kiadásokra.

Válasz

v. a. üzente 11 éve

"1 - Az államnak nincs miből előlegezni(kezdetben vala zéró)"

Ne viccelj má!
Arra van pénzük amire csak akarnak és annyi amennyit akarnak.
Ne hidd el, hogy nincs pénz, azt csak azért mondják, hogy még jobban sarokba szorítsák a jónépet.

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Ha csak az adócsalók által elvarázsolt és biztonságos helyeken
letétbe helyezett milliókra gondolok - a háborús költekezésről még nem
is beszélve -simán emelni lehetne az emberiség "alapéletszinvonalát".
De hát ez nem "aperitif", hanem "utópia".
Nem hiába mondta Jézus is; "...Mert a szegények mindenkor veletek
lesznek, de én nem leszek mindenkor veletek."(Janos 12:8)
(Ez egy kicsikét ellent- mond-hatna annak, amit Máté 28:20-ban jelentett ki;
..."És ime én veletetek vagyok minden napon, a világ végezetéig."
..."Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa."(Máté:5:3)

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Kérdés?'!;
A "feltétel nélküli alapjövedelméhez" hogyan juthat hozzá az a hajléktalan
akinek nincs lakáscime?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Like!

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

mert.....***
Laci említette, hogy Ő szeretne alapjövedelmet....
A Mindenhatónak volt miből előlegezni(kezdetben vala ...tohuvabohu).
1 - Az államnak nincs miből előlegezni(kezdetben vala zéró)
2 - A dolgozó ember munkája kredit, a fizetése utólagos.
Ha a hatalmasok értéken alul fizetnek, nem alapjövedelemre, hanem valós értékű jövedelem szükségeltetik.
Szerintem, Laci a húszezer forintos órabére mellé nem óhajtaná a AJ -t.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

1. ragos főnév
2. ige
még zöldell a nyárfa az ablak előtt......

"Csokonait bizonyára nem a Szeptember végén c. verséért szereted - az előtt a gondolatod előtt volt egy snitt, nem?"
- annyira evidens, hogy Petőfi képtelenség összekeverni - a magyar IQ alapja.

"Mariannak volt egy pontatlan hivatkozása a Bibliából, azt pontosítottam a két idézettel"
- pontos és pontatlan
- tények és tévhitek
Az alapjövedelem a kredithez hasonló formula lenne, ha lenne,
de nem lesz, mert.......***
Zoltán írta, hogy a természetben nincs kredit.
Attila válaszolta, hogy van, pl: levegő, víz, stb....
Erre válaszoltam, hogy az egész Földet megelőlegezte a Mindenható, ingyen.
Az emberi élet --->apai-anyai kredit, "Ingyen vettétek, ingyen adjátok."
A Mindenható kreditjét lehet szaporítani, sokasítani, birtokolni és uralni - kétségesen.
1 - az ő képére és hasonlatosságára teremtve
2 - a Nokiás doboz képére és hasonlatosságára

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

MENE, TEKEL, (UFARSZIN)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Gyurcsány: Magyarország pedig igenis nem létezik! Magyar nemzet sem létezik! Más nemzetek is csak akkor léteznek, ha van egy Putyinjuk vagy egy Ahmedinezsádjuk (de az már nem sokáig). Az USA nemzet pedig másként nemzet, mint gondoljuk, de elhiszi, hogy NATION, mert mondják.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

TOK-TEK-TÖK! Majd rájöt-TÖK hamarosan, hogy ki kicsoda, ha ilyeneket ír-
TOK !!! Menje-TEK aludni, mert nagyon kifárad-TOK, vagy elsül a feje-TEK(ben egy dum-dum löve-DÉK. Nnnna!

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

No, akkor most két dolog lehetséges: Mihály, a vadászpuska nélküli fővadász vagy a hülyét tetteti, mint aki nem érti, mit írtam, vagy – mint ahogy sejtésünknek hangot adtunk – ügynökként szándékosan piszkálja a hangulatot (nekem ez a tippem), és vitát provokál, aminek előnyös hozadéka is lehet, mert elválik a szar a víztől, ahogy azt Duray mondta 2004-ben, amikor az egész MSZP-SZDSZ bagázs szégyenteljesen, ám önmagukat messzemenően nem megtagadva nemzetellenesen a kettős állampolgárság ellen korteskedett.

Először is, tojok arra, hogy mi van Orbán alaptörvényében, mert az eltelt 23 évvel és az azt megelőző 41 évvel együtt illegitim, az összes kormánnyal és jogszabályával egyetemben. Illegitim, mert egy idegen hadsereg által megszállt ország nincs az önrendelkezés állapotában, így minden, ekkor született jogszabály és szerződés a hagyományaink szellemében érvénytelen, és az önrendelkezés lehetővé válásával felülvizsgálandó. Ahogy ez megtörtént a patkányforradalom utáni években is, és nem történt meg a szovjet hadsereg kivonulásával. A hagyományaink és a jogszokásaink nem ismernek olyat se, hogy valaki kimegy egy erkélyre, és bejelent egy államforma változást az emberek megkérdezése nélkül. És olyat se, hogy az Országgyűlés Alkotmányt ír és módosítgat. Akik annyira hülyék, hogy nem tudnak különbséget tenni Alkotmány és Alaptörvény között. És arról sem tudok, hogy bárkit megbíztam volna azzal, hogy a nevemben kerekasztalgasson az MSZMP-vel egy esetleges rendszerváltozásról.

Viszont, a végtelenül etikus Mihály tanár úr által idézett és kifogásolt „Isten, álld meg a magyart!” szöveg, amellett, hogy az Alaptörvényben szerepel, a magyar Himnusz egy sora. Amikor pedig ez a mondat kijött az ujjaid alól, hogy „A törvényhozás felszólította Istent, adja áldását a magyarra.”, akkor úgy teszel, mintha ezt nem tudnád, és ugyanazt a fészkébe szaró hozzáállást képviseled, mint a ballib mocsok. Nyilván nem véletlenül. Talán még tüntetni is elmentél a kedvenc Klubrádiódért. Előbb-utóbb a vakolós kötényke is eléd kerül, amit Mad Man említett, ugye, Tízparancsolat Mihály? Mondd, a lányodat véletlenül nem a Lauderbe, a kiválasztottak iskolájába járattad?

Állandóan azt a mesét hallom, hogy a zsidók szerződést kötöttek Istennel, mert Isten őket választotta, és ezért kiválasztottak. Tudod, miért kaptátok ti kőtáblán azokat a törvényeket? Egyrészt, mert ha aranyból lett volna, már rég beolvasztottátok volna pénzzé. Másodsorban törvényt, kőbe vésve, azoknak kell biztosítani, akik nem ismernek semmilyen törvényt. A törzsi rasszistáknak.

„Azért, mert valaki szereti Istent, az nem jelenti automatikusan azt , hogy Isten is viszont szereti őt.”

Tipikus ószövetségi megközelítés, ahol az a derék isten tömeggyilkosságokra buzdítja kiválasztottjait a szeretetéért cserébe. Hogy fájhat nektek az Újszövetség, ahol a szeretet mindenkinek alanyi jogon kijár. Még nektek is.

A TEK-es megjegyzésed fenyegetés akart lenni? Gondolom, kettős ügynökként oda is jelentesz.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Én meg olvastam valami francia kiadványt a témában, de régen volt, és azóta nem is gondoltam rá, csak most felrémlett valami. Ha reinkarnációról van szó az esetedben, akkor találkozhattál valamikor a fiunkkal, akinek a szobája tele van aggatva óegyiptomi "relikviákkal". Ő is rajongója annak a kultúrának, de nem tud magyarázatot adni rá. Most, hogy felvetetted a reinkarnációt, javaslom majd neki ezt a magyarázatot.

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Most nagyon komoly vagyok: Sipirc aludni!
(itt csak du. fél hat )

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Valóban. Ezért jó ez a hely, ahol néha kénytelen az ember "kínjában" is humorizálni.

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Némelyeknek pedig (el)érhetetlen.

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Hiába ! Nyelvünk plaszticitása utól érhetetlen.

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Nem nagyon kellett utána járnom, mert nagy Ekhnaton "fan" vagyok.
Nem túl régen volt Houstonban egy nagy Egyiptom kiállitás, és mint
jó tanulóhoz illik, felkészültem. Egy reinkarnációs riport szerint anno, -
-előző életeim egyikében Tutankhamon udvarában éltem...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Mihály figyelmeztetett két-három ablakkal lentebb, hogy van már rá törvény: ha valaki szélsőséges nyilatkozatot tesz akár az Interneten, bizony MEGJARHATJA (mondjuk, ha megyar)! Hát én ehhez tartom magam ezután.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Like!

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Kedves András! Most már igazán ragozhatnád is ! :)
kb igy- én meg{y)arok. te megjarsz, ő megjar, mi megjarunk, ti megjartok,
ők megjarnak. Fonetikusan jobban megy..
De ha úgy gondolod, hogy ikes ige, akkor megjarik. Bocsi.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönjük az infót és az utánajárást, Évike. Nagyon fontos a rendcsinálás a történelemben is és a mi fejünkben is! Felfigyeltem Attila szóhasználatára: "a sok művelt ember" vagy hasonló. Nos, én sehol nem vagyok Évához és Mariannhoz képest, tehát nem vonatkoztatom magamra. Viszont állandóan újabb és újabb kérdések merülnek fel bennem és örülök hogy van egy fórum, ahol mindig van, aki valamilyen választ ad rájuk, sőt újabb kérdésekre ösztönöz. Szóval ez a legérdekesebb klub a számomra.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Még egy jav.: "Az pedig törődik a megyarokkal" > "Az pedig törődik a magyarokkal" (de a megyarokkal is, természetesen)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jahvítok: "...azt az Isten egészen..." > "...azt az Istent egészen...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Aztán még az "Isten áldd meg a magyart" sorhoz hozzáteszem: azt az Isten egészen biztosan soha nem hívták Jahvénak, sem Jehovának, sem Yahwe-nek, hanem csak egyszerűen és póriasan Istennek. Az pedig törődik a megyarokkal. Jahve nem, illetve nagyonis, csak attól koldulunk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jav.: "int a fenti javaslatokban" > "mint a fenti javaslatokban

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nekem tetszik az alapjövedelem, csak az nem tetszik, hogy nálunk soha nem lesz ilyen, jóllehet a svédeknél évtizedek óta gyakorlatilag ilyen rendszer van, int a fenti javaslatokban.

Hogy nálunk miért nem lesz, azt Zoli tökéletesen ecsetelte, és annak az ország helyzete a magyarázata. GyúrtCsány elvtárs egyszer (vagy talán többször is?) kimondta: Magyarország nem létezik. Ő egy igazmondó, amikor elkapja a hév. Mások még több indokot is tudnak, de azt elég, ha ők tudják.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Unlike, kedves Mihály, mert tévedsz: nem az a szöveg van az Alaptörvényben, amit Te idézel. Amit Te idézel, annak a jelentése szerintem: Isten, viseld el a magyart! (álld meg = ne bántsd, akármennyire feldűhít az infantilis dolgaival, majd megkomolyodik stb.)

Hatvan felé hazafelé... egy két betű jobbra-balra, ettől megyünk fel a falra...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Unlike!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Like!

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Isten, áldd meg a magyart,
Jó kedvvel, bőséggel...

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Nem láttam a "Tizparancsolat" filmeket, sem az ötvenes években
készitettet, sem az újat.
Amihez hozzászólnék, az az Ekhnaton -Akhenaten- fáraóról irt
hamis bejegyzésed. "Aki ott bomlasztott, az a valószinű hurri
vérvonalból származó kakukktojás Ekhnaton fáraó és köre volt, akik
kivülről kerültek be az uralkodó családba."
A XVIII. dinasztia uralma ie. 155o-13o7 tartott. IV. Amenophis, aki
"szemléletváltással" a nevét is Ekhnatonra cserélve nyolc évig uralkodott.
Halála után előbb felesége Nefertiti(Nofrateti) majd fia Tutankhamon volt
Egyiptom fáraója. Ezután jöttek a kakukktojás fáraók "katonai puccsal," ha
úgy tetszik. Ay hat évig és Hóremheb, aki visszaállitotta a régi vallást, és
igyekezett Ekhnatont és családjának irmagját is kitörölni a történelemből.
Freud Mózesét sem igen tanulmányozhattátok, mert akkor másképpen
nyilatkoznátok.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Magyarország Alaptörvényén belül van:
**Isten, álld meg a magyart!**
A magyar,- Isten áldásával egzisztál, nem az államéval.
A törvényhozás felszólította Istent, adja áldását a magyarra.
Engedelmeskedik-e vagy sem, azt csak Ő tudja.
Azért, mert valaki szereti Istent, az nem jelenti automatikusan azt , hogy Isten is viszont szereti őt.
........................................................................................................................................................
Klubrádióban ma du. elhangzott :/ rendszeresen hallgatom és p. támogatom /
-Márc. 15-től jogszabály bővítés alapján: TEK ellenőrzi az internetes honlapokat,
"szélsőséges" hozzászólások esetén a vezetőt felelősségre vonják.

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

„" A magyar Isten áldásával "-egzisztál, nem az államéval.”

Némi gúnyt érzek ki a mondatodból, mindenesetre nem egy semleges megjegyzés.

Az egész hontalan és itt élősködő nemzetidegen ballib csürhének csípi a szemét a Himnusz sorának Alaptörvénybe foglalása. Idézett mondatod is nagyon erre hajaz. Hozzáteszem, hogy akkor prüszkölnének, sőt, vinnyognának igazán, ha az 1949 óta tartó illegitim állapot valamilyen isteni érintés folytán megszűnne, és a Szentkorona Tan alapján egy nemzetgyűlés végignézné az azóta eltelt időszak jogszabályait, és a halálbüntetés bevezetése mellett az összes nemzetellenes és hazaáruló szerződést és jogszabályt, beleértve Orbán szintén illegitim alaptörvényét is, egy tabula rasa keretében a szemétdombra hajítaná. Rögtön megszűnne a dőzs, meg a magyar hagyományok és múlt köpködése.

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

Aki eddig beszállt itt a billentyűcsattogtatásba, az elmondta az érveit, véleményét (pro és kontra) alapjövedelem témában. Részemről nem fogom tovább ragozni, és ismételni sem magam. Vedd a továbbiakat (meg az eddigieket is), Attila, mint egy jó borozgatás közbeni beszélgetést, ami ide-oda kanyarodik az éppen kóstolt bor évjárata és jellege szerint. :))

Válasz

Papp Laci üzente 11 éve

Ebben a témában voltak érdekes gondolatok is nem csak mellébeszélés ,csak ki kellett halaszni a többi közül,már akinek sikerült.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

jav. Ez az állam-itt és most-, nem vállalja át ennek felelősségét.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

2011.ápril.25-től
" A magyar Isten áldásával "-egzisztál, nem az államéval.
Lásd. -Magyarország Alaptörvénye ,
Alapvetés O) cikke szerint:
**Mindenki felelős önmagáért.**
Gránitba van vésve.
Kaparj kurta neked is jut.
Az egyénnek kell alkotnia életpálya modellt.
A világ kihívásainak meg kell felelni, vagy bukás vár.
Ez az álllam -itt és most, -nem vállalja át ennnek felelősségét.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

"*Az angol nyelv legkorábbi rétegében rengeteg a magyarral közös szó van, még ragozott formában is. Több, mint ahány szóegyezés alapján a nyelvünket finnugornak kiáltották ki."

Pusztán kíváncsiságból kérdezem: Zoli, tudnál példákkal szolgálni a fenti megállapításhoz? (Megjegyzem, sem a finnugor, sem a germán nyelvészettel nem foglalkoztam mélyebben, csak az indoeurópai összehasonlító, és maga a szláv nyelvészet volt eddig az érdeklődésem középpontjában.)

Válasz

v. a. üzente 11 éve

122 hozzászólás az alapjövedelemhez, de hol vannak az érvek(pro és kontra)(?). Feltételezések vannak meg gondolatok, (hogy szerintem nem). A sok okos művelt ember ennyire be volna korlátozva, hogy képtelen a saját "megtapasztalásain" túllépni és egy más szemszögből látni a dolgokat? Lehet, hogy ez az alapjövedelem elgondolás nem jó megoldás, de ha alapjában elfojtod még az eshetőség gondolatát is, akkor egyszer mitől is lehetne jobb egy közösség egy társadalom(?). Semmitől!
Lásd, hogy Te magad teremted meg ezt a helyzetet amiben vagy.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Az utóbbi 4 évben rendszeresen járunk szlovák közjegyzőhöz, ahol maga a közjegyző nem tud magyarul, csak a segítői, azonban utóbbiaknak nincs megengedve, hogy érdemben besegítsenek az ügyintézésbe. Emiatt gőzerővel tanulok szlovákul, de olyan erős az interferencia az orosszal, hogy mindig összekeverem a kettőt. Most értettem meg igazán, hogy a két nyelv hasonlatossága nem elég: elvárják, hogy tisztán, hibátlanul használjuk a szlovák nyelvet, különben nem tekintenek egyenrangú tárgyalópartnernek. Ez pedig csak akkor lehetséges, ha ott élsz köztük. Most, hogy ez tudatosult bennünk, felkértünk valakit, aki a magyart is és a szlovákot is anyanyelvi szinten beszéli. (Az egyéb, pl. érzelmi vonatkozásokkal nem foglalkozom, túlságosan messzire vinne.)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

A helyesírási szabályok - csakúgy, mint minden más szabály (pl. az étkezés szabályai: úgy gondolom, nem gusztusos társaságban úgy enni, mint egy disznó) a rend, a pedantéria és a takarosság által keltett kellemes érzésen túl az egyértelműséget is szolgálják, jóllehet a mondatból általában kikövetkeztethető, hogy az adott szóalakot milyen jelentéssel gondolta oda a szerző. Szabad és lehet helyesírási hibákat bennhagyni szövegekben, de a ráncok kisimításának is van értelme.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Vagy kettőzve kerül be lásd.- parainesis szóba....

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

"Idegen nyelveket tudni szép,
a hazait pedig a lehetségig mívelni kötelesség"-Kölcsey: Parainessis....
.................................................................................................................................
Túl a hatvanon, már néha-néha kimarad egy betű.
Az irány a fontos, merre mutat,- nem maga a szó.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Like!

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

Az a film egy propagandafilm, és pozitívként való emlegetése is propaganda célokat szolgál, ezért is tettem megjegyzést, ezt ellenpontozandó. Magyar embernek ez a film nem érték és nem kedvenc, a benne foglaltak pedig nem pozitív példa. Ugyanúgy, ahogy kipát se vesz magyar ember a fejére.

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

A mély nyomokat más fogja rajtuk hagyni. Furcsa dolog a karma. A volt és jelenlegi gyarmatokról bevándorlók képében nyal vissza a fagyi a gyarmatosítóknak. Amit elvettek, most részben visszaadják. Persze, nem a globalizálódott arisztokráciájuk szívja meg, akiknek igazán lenne okuk bűntudatra, hanem a többiek, az egyszerű fehér többség, akik miközben szenvednek, a polkorrektség jelszavával vannak elhallgattatva.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Igen, Anglia ipari forradalom előtti történelme tele van viszályokkal és inváziókkal, nem is beszélve a nyelv alakulásáról. A "modernizálódás", azaz a kapitalizálódás náluk is sok szenvedéssel járt, de az általad felsorolt okok - és még jó néhány egyéb sajátosság - folytán szovjet köztársaság azóta sem tudta megzavarni a nyugalmakat, sőt, Nigel Farage-t és pártját ismerve, az EUSSR sem hagy mély nyomot rajtuk, ezt megjósolhatom.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jav.: az "exaktul" szóalak magyarul ma már "egzaktul" írandó. A "leginkább ártatlanul" kifejezést így módosítom: "a meggyilkoltak mindig ártatlanok", aki a tömeggyilkosság hasznát húzza mindig bűnös még akkor is, ha a kivégzettek rokona vagy ugyanabba a csoportba tartozónak vallja magát.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Megjegyzendő, hogy a kakukk identitás, a kiválasztottságról szóló ideológia (hagyomány) és a hontalanság azért "aion távlatokban" exaktul kimutatható és tényekkel alátámasztható módon bizonyos "haszonnal" jár, beleértve annak a tetemes veszteségnek a furcsán "pozitív" hozadékát is, amely gyakran bekövetkezik szóban forgó kategóriába sorolható, vagy magukat oda tartozónak valló ártatlan, gyakran kiváló és jóságos emberek kárára, amikor azok a fenti premisszák következtében tömeges genocidium áldozatává válnak, hangsúlyozom: leginkább ártatlanul.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ekhnaton szerepéről tudok, én is olvastam mindazt, amit írsz róla. Ami Mózest és az Egyiptomból való szabadulást illeti, a rá való hivatkozás csak a Tízparancsolat c. film kapcsán merült fel, mivel amikor a filmet láttam, rögtön bevillant az örökös bomlasztás ténye, amit Te itt nagyon helyesen kifejtesz.

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

„A Tízparancsolatról az is eszembe jut, hogy Mózesnek milyen szerep jut a fáraók birodalmának bomlasztásában.”

Aki ott bomlasztott, az a valószínű hurri vérvonalból származó kakukktojás Ekhnaton fáraó és köre volt, akik kívülről kerültek be az uralkodó családba, nem pedig a mítikus sosemvolt Mózes, akit Ekhnatonról mintáztak a kitalálói. Freud, aki rengeteg, a régészet által azóta megerősített tényről nem tudhatott, valami csodás megérzés folytán nem véletlenül vetette fel ezt az elgondolást.

És igen, a bomlasztó hozzáállás nem véletlen, mivel mélyen be van ágyazódva a kakukk identitásba. Az az ember, aki hontalanság érzése miatt (mivel tényleges és valódi államalakulatuk mindössze a rómaiak Palesztinába érkezése előtti 100 évben volt, így meggyökerezni sem tudtak, mert száz év állami lét az semmi) nem érzi magát otthon sehol, kiválasztottsága folytán pedig nem olvadhat be, az csak akkor érezheti magát (csalóka) biztonságban, ha a kezében az irányítás és a források ellenőrzése. Ezt pedig senki befogadó nem fogja önszántából átadni, így adott a feladat.

„Anglia sokkal szerencsésebb... A társadalom szövete ép maradt.”

A szerencse mindössze nézőpont és viszonyítás kérdése. Az angol nyelv fejlődése nagyon jól mutatja, hogy a nyelvet beszélő népesség nagyon sok véres tragédiát élt meg, és az a társadalmi szövet bizony sokszor és nagyon szakadozott.* Azért tűnhet épnek, mert az ipari forradalom beindulása óta külső hódító nem lépett angol földre, és a kapitalizmus sikeresen csinált belőlük együttműködő fogyasztót. Illetve, periféria ország lévén tengerrel körülvéve könnyedén rabolhatott másoktól. Gyarmatosítás nélkül nem lett volna náluk semmi modernizáció, sem pedig ekkora népességnövekedés.

*Az angol nyelv legkorábbi rétegében rengeteg a magyarral közös szó van, még ragozott formában is. Több, mint ahány szóegyezés alapján a nyelvünket finnugornak kiáltották ki. Ami eltérés most van a két nyelv között, azt a központtól való elszakadás, ill. a történelmi hányattatás formálta ilyenné.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

A Tízparancsolatról az is eszembe jut, hogy Mózesnek milyen szerep jut a fáraók birodalmának bomlasztásában. Ez is hagyományozódott. Ugyanez a szerep jutott a Tanácsköztársaság népbiztosainak is Magyarország szempontjából. Ebből a szemszögből is lehetne egy ugyanilyen filmet készíteni - megvilágítva a felbomlasztott emberi közösségeket.

Anglia sokkal szerencsésebb abból a szempontból, hogy nem véres forradalmak kellettek a modernizációjához. És csak ott volt modernizálás, ahol valóban szükség volt rá. A társadalom szövete ép maradt.

Nekünk, magyaroknak nem volt ilyen szerencsénk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ismerem őket, egyetértek Veled, kedves Mihály. Mélyen emberi témák, de jó lenne, ha akadnának hasonló alkotók, akik minél több oldalról megvilágítva ezeket a kérdéseket minél több emberhez eljuttatnák ilyen szuggesztív formában az üzenetet: EMBEREK HASZNÁLJÁTOK VÉGRE AZ ESZETEKET! GONDOLKODJATOK, MIELŐTT BEVESZTEK MINDENFÉLE MASZLAGOKAT A SÁTÁNTÓL! (elnézést kérek Papp Lacitól, hogy a SÁTÁN szót használom az általam rossznak, gonosznak embertelennek hitt szellemi erőre gondolva).

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

T. András!
Számomra értékkel bírt a Tízparancsolat c.film mellett, a másik /negatív/ pólus ismerete is.
Gyakorlati tudnivalókat illetően sokat profitáltam belőle.
Lásd: Halálfejesek- Latinovics szinkron ...YouTube

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

XX. sz.-i helyesírási szabályok

1. a zölddel jobban ki vagyok békülve
2. a nyárfa zöldell, amikor megjelentek a zöld levelei

Csokonait bizonyára nem a Szeptember végén c. verséért szereted - az előtt a gondolatod előtt volt egy snitt, nem?

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

Értem a célzásaidat, de nem értékelem a hücpeségedet.

Ha valaki, akkor a magyar paraszt tudja, hogy mi fán terem... Nem mondom, hogy ne bízd el magad, mert egy kiválasztott úgyse tudja meghazudtolni magát.

Az utolsó gondolatod telitalálat önvallomás. Azt mondod, tudsz magyarul gondolkodni, és idézel két sornyi magyar verset. Azt gondolod, azzal, hogy a formát elismétled, a lényeget is érteni fogod, a lényeg is a tiéd lesz. Ez mindent elmond rólatok. Hogy téged idézzelek: a hozzád hasonlókról.

„Imádom Csokonait.............”

Meg Petőfit is, nemde?

A farkas is imádja a bárányt. És meg is eszi.

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

Közös múlt? Kivel, Éva? Ugye, ha sumér–magyar kapcsolatot említesz, akkor véletlenül sem akarsz olyanokat részévé tenni e kapcsolatnak, akik akkoriban még csak szivárogtak felfelé délről, a kecskéiket terelgetve?

Az a bizonyos Ábrám sose járt volna Ur-ban a babiloni wellness táborozók nélkül, mert akik a történetet összeollózták, a sumér könyvtárak megismerése előtt még csak nem is hallottak Ur-ról.

Idehaza már hónapok óta kint vannak az utcán óriásplakátok, ha jól emlékszem „közös történetünk” vagy valami ilyesmi címmel. Kilenc különböző arc van rajta. A címnek megfelelően azt próbálja sugalmazni, mintha mindazoknak, akik most itt vannak a határon belül, közös volna a történetük. A kilenc arcból minimum 4 a kakukktojás, de lehet, hogy van az 6 is. Nemcsak az az érdekes, hogy ezek az utóbbi 150 évben könyökölték ki maguknak azt a 4–6 helyet, de az arányszámuknál fogva kettőnél több tablóképük nem is lehetne. Nagyon bele akarják verni a köztudatba, hogy a kakukk is rigó.

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

„Azért óvatosan kellene bánni az efféle szavakkal, mert vannak olyanok akiket a szembesülés képes mélyen lesújtani és képtelenek az ilyen helyzeteket megfelelően kezelni.”

Van abban valami, amit mondasz. A múltkor is felhívott telefonon valaki, aki képtelen a szembesülésre, és üvöltözve fenyegetett meg, hogy lelő a vadászpuskájával. Mire én mondtam neki, hogy folytassa a kontemplációt.

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

Amiket itt említesz, azok egyik sem „európai” cég, mit ahogy az „amerikai” sem amerikai. A fejlesztő részlegen kívül más talán már nincs is az eredetinek mondott térségben. Persze, ha volna, akkor sem lennének ezek európai (francia, belga stb.) vagy amerikai cégek. Ha elkezded megnézni – már amennyire utána lehet menni – a tulajdonosi kört, akkor azt fogod látni, hogy keresztül-kasul tulajdonolják egymást, és valójában nincs is olyan nagy tulajdonosi kör. Néhány család az egész. És – hadd lehessek már megint egy kicsit pokróc – az a belga meg francia stb. sem volt többnyire belga meg francia. Egy bizonyos méret fölött semmiképp. Hanem a közel-délkeletről meg a mi észak-keleti szomszédunkból migrálgató kakukktojás. Vagy kecske, ha úgy jobban tetszik.

Ja, a széles választék is nem kicsit túlzás. Ugyanaz a szemét van mindenhol, csak átcímkézve más csomagolásban. A minap fluormentes fogkrémet kerestem a környékbeli globalizátoroknál, mert lusta voltam messzebbre elmenni a szokásos helyre. Nem találtam. Mindenesetre ugyanaz a néhány „márka” volt az összes polcon mindenhol.

Az András által említett gusztustalanság pedig csak az erős felszín.

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

Kedves Éva!

Kérdésedre a következőt tudom mondani. Nem folyik semmilyen „Misi ellenes offenzíva”, amit látsz, az teljesen spontán, csupán a „véletlenek” összejátszása. A feltételezésed nem több összeesküvés elméletnél, és igen csúnya dolog tőled, hogy ilyen alaptalan váddal illetsz minket, és hogy egyáltalán ilyesmi megfordul a fejedben. Szégyellheted magad. :))

Természetesen rendszeresen találkozunk egymással, mert úgy tűnik, közösek az érdekeink és a hosszú távú céljaink, ezért rendszeresen egyeztetünk az eszközöket és a célra fordítandó forrásokat illetően. Hogy mi a célunk? Azt nem áruljuk el nektek, de biztos lehetsz benne, hogy állandóan rólatok van szó a megbeszéléseinken. Mindenesetre csupa jót akarunk nektek. Hogy ki az a „mi”, azt jobb, ha nem firtatod. Azt sem árulom el, hogy mikor és hol szoktunk találkozni, mert még beállítana valamelyikőtök, és kellemetlen kérdéseket tenne fel. Ha netán azt látod, hogy tevékenységünk eredményeképpen rosszabbra fordulna a helyzeted, akkor azt rosszul látod. Csak képzelődsz. Amit teszünk, az teljesen természetes és (nekünk) magától értetődő. Amúgy mindent időben meg fogsz tudni a kedvenc tévécsatornádból. Te csak végezd a munkád és nézd a tévét, ha lehet, másra ne is gondolj és ne is kérdezősködj. Apropó, melyik is a kedvenc csatornád? Ja, mindegy, mert úgyis mi irányítjuk az összeset. Ha arra gondolsz, hogy ez összeesküvés, akkor vigyázz, mert már dolgozunk azon, hogy a rólunk ilyen rágalmakat terjesztők megkapják a megfelelő kezelést. Jövőre az APA (Amerikai Pszichiátriai Társaság) a kezdeményezésünkre súlyos (gyógyíthatatlan) mentális betegségnek fogja nyilvánítani az összeesküvés elméleteket.

Üdvözlettel:
Jack Sparrow

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Mondta, vagy nem mondta, mindenesetre sokat idézték az utóbbi kb. ötezer év folyamán, ezért a Biblia mostanáig alapműnek számított errefelé, meg ahová elvitték a misszionáriusok. Mostmár inkább Dél-Amerikában szeretik idézgetni, illetve az Újszövetségnek nevezett rész ad értelmet sokak életének. Az azt megelőző rész csak a zsidók megtérítését szolgálta kétezer évvel ezelőtt, de ma látszik, hogy kár volt a próbálkozásért. Inkább rontott a második rész értékén. Ez persze csak egy benyomás, mindenki azt veszi ki belőle és azt veti el belőle, ami neki szimpatikus. Ma már nincs semmi erőszak a Bibliával kapcsolatban.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ahogy mondod, Mihály!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

"- András, szerinted mennyi az "érték teremtő" emberek száma?"

Komoly fejtörést okozó helyzetekben mindig megnyugtat, ha visszamegyek a kályhához.

A kályha ebben az esetben az a helyzet lesz, ami hamarosan bekövetkezik, miután a legerősebbek megvívták a maguk (várva várt) háborúját a Föld maradék kevés energiahordozójáért, ivóvizéért és a fogyasztható élelmiszerek alapanyagaiért (plusz a további fegyverkezési hajszához szükséges különleges ásványokért és más nyersanyagokért), majd a nagy mérkőzés után megmaradó pár ember (lehet, hogy éppen 144 ezer? miért ne?) újra berendezkedik egy, a természetre emlékeztető kis élhető földdarabon és elkezdenek valami használható élelmiszert termelni, meg minden mást amire alapvetően szükségük lesz: ruházat, búvóhely (tető és falak, vagy barlang), továbbá valami szentély-féle, hogy a pszichéjük újra megtanulja kezelni az élet dolgait. Mindenki kénytelen lesz értéket termelni, mert a felsorolt "javakat" újra elő kell állítani. Mindenki lesz egyszerre oktató és oktatott, mert kénytelenek lesznek együttműködni a létfenntartás embert próbáló viszonyai között.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Az alapjövedelem gondolata csodálatos. Hasonlít a Jehova tanúi által hirdetett megújult Föld gondolatához, amelyet állítólag a Bibliára alapoznak és csak 144 ezer ember fogja élvezni. Még be is jöhet, ha nagyon akarja az a 144 ezer.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Laci, Veled kezdem, mert ez a válasz a legkönnyebb. Semmiféle vallást és semmiféle hitdogmákat nem terjesztenék semennyi pénzért sem. Mariannak volt egy pontatlan hivatkozása a Bibliából, azt pontosítottam a két idézettel. A többi reflexiómnak nem hinném, hogy köze van bármelyik valláshoz. Ami a Bibliát illeti, lehet, hogy Te jobban ismered, mint én.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Ami az első idézetet illeti , -ezért született két fiam és egy lányom.
Nem tudtam ,hogy fel vagyok erre szólítva.

A másik idézetet nézve: -Már majdnem vegetariánus vagyok.

Válasz

Papp Laci üzente 11 éve

András!
Mi köze van az alapjövedelemhez ennek a vallási áradozásnak???
És egyáltalán miféle vallási irányzat ez amit propagálsz???
Azért kérdezem,mert szeretném megérteni a szándékodat.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

"Mindenesetre ezt nem minden népnek mondta az ÚR, csak az Ő választott népének. A többit vagy rabszolgának, vagy kiirtandónak szánta."
- Ha ugyanaz a bibliájuk, akkor nem lehetnek mások. Egyszerűen így érik el a céljaikat, hazugságokkal, hamis behízelgéssel.

"Ő választott népének....... " - Isten a maga képére teremté az embert.
- a választottság, a 12 törzs, a teljességre utal (12 mint a zodiákusjegyek
száma), vagyis "minden népre”: az emberiségre mint egyetemesre vonatkozik.
A kiválasztottság megfordulás (metanoia) és belső hivatottság.
Jézus mondta: Kiválasztalak titeket, egyet ezerből, és kettőt tízezerből, és meg fognak állni, midőn egyes-egyedül lesznek.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

Diákéveim tudományos meséi a kommunizmusról:
tudományosan megalapozott normák propagálásával próbálták befolyásolni a - fejlett szocializmust építő emberhez méltó - fogyasztási igényeket,
ezért 1960-as években létrehozták a valutás boltok hálózatát......
De szerencsére a szerencse forgandó:
- 1989 től árudömping, minden vehető - vihető.............
- 2004. május 1- től fokozott jólét, mindenki nyithatott cukrászdát Bécsben........

"mert a tevékenységük az űrrakéta hajtóművével analóg: visszafordíthatatlanul gyorsítja a globális gazdaságot és a globalizált társadalmakat,"
- András, szerinted mennyi az "érték teremtő" emberek száma?
Szükséglet szerinti fogyasztás a tényleges érték szerinti áron - következménye - közel 80% - os munkanélküliségi ráta.

"maguk mögött tudhassák a földi életet és elinduljanak egy semmibe vezető vándorúton"
A platoni Demosznak is ez volt a hite (semmi sem új a nap alatt)
Az ingyenélőtábor az égbe megy...........
Az igazi demokrácia = a demosz kratosza.....

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

"Rosszul tudod. Ezt is. Egy magyar parasztnak ez nem nehézség."
A magyar Parasztnak valóban nem okoz nehézséget, ezért vették el a fáját.
A hozzád hasonló már nem tudja, hogy mi fán terem...

"amiről nincs egyértelmű tudása valakinek, arról csak a kétségét fejezheti ki"
egyértelmű tudás??????
- Istenem!

"A találós kérdés a következő: Akkor én most csúnya kirekesztő vagyok?"
1. csúnya? - nem ítélkezem.....
2. kirekesztő? - hatalmad véges(fejbőr a határ).

"Vagy megtanulni magyarul gondolkodni. Ha tudsz"
Tudok:
Még nyílnak a völgyben a kerti virágok,
Még zöldel a nyárfa az ablak előtt....."
Imádom Csokonait.............

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Akkor ki is lenne az, aki kisajátította magának a kiválasztottságot? (vagy ki felejtette el, hogy ő a kiválasztott?) - bocsánat az ismétlésért, ez most a válasz...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Tovább kontemplálok: egy férfi és egy nő egyesülve egy új entitás: eggyé válnak a házasságban (mondhatni: archetípus!). Egy közös kultúrával és nyelvvel rendelkező népcsoport ismét egy új entitás (külön őrangyallal rendelkezik !!!). Lehet folytatni a szellemi építkezés lehetséges módozatait - csak képzelőerő kell hozzá, s a végén érzékelhető lesz mindaz, ami van, csak nem látható.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Vagy minden népnek vagy egy istene, aki épp őt választotta ki? Ha ez így van, akkor a szellemünk istent teremt, és az EGY-ből isteneinkkel együtt válunk ki. Ettől függetlenül azok még istenek!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Akkor ki is lenne az, aki kisajátította magának a kiválasztottságot? (vagy ki felejtette el, hogy ő a kiválasztott?)

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

..."és megáldatnak te benned a FÖLD MINDEN NEMZETSÉGEI. "!!!!!!!!!!!
Mondta az ÚR az Ur-béli Ábrámnak. A sumér-magyar kapcsolatok
és Nimród - aki hatalmas vadász vala az Úr elött -mintha közös múltról
regélnének... (szintén Mózes I. 1;12:3.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

1Móz. 1.28
Isten megáldotta õket és ezt mondta nekik Isten: Szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek be és hódítsátok meg a földet. Uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain és a földön mozgó minden élõlényen!
* Zsolt 8,7-9; 115,16

1Móz. 1.29
Azután ezt mondta Isten: Nektek adok az egész föld színén minden maghozó növényt, és minden fát, amelynek maghozó gyümölcse van: mindez legyen a ti eledeletek.

Válasz

v. a. üzente 11 éve

Úgy látom, könnyen lehetséges az általad vázolt dolog. A 10 éves élelmiszeripari vállalkozási hátterem ezt alá is támasztja. Az idővel ahogy növekedett a cégem, annál jobban beleláttam az efféle ügyes trükkökbe. Ha nem csináltam, elvesztem.
A rendszer pénzalapra épül, egyedül a profit szabja meg a feltételeket. Bármit meglehet csinálni a pénzért. A humanizmus az legfeljebb egy álarc, amit kifelé kommunikálnak. Az ember ennek a rendszernek a kiszolgálója(és fenntartója mint ártatlan fogyasztó) semmi több. A rák mint betegség nem a véletlen műve.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Extrapolálással az is bizton megjósolható, hogy Nektek ott, az USA-ban még mindig fenntartható lesz a jelenlegi életszínvonalatok, amikor itt már egymást fogják megenni az emberek hála a nagyszerű angolszász politikusoknak és üzletembereknek. Jól is teszitek, ott élők, ha szeretitek őket, különben könnyen válhattok a már jelenleg is létező, jól megépített és LUXUSGULAG mintára berendezett alaszkai koncentrációs táborok lakóivá, míg ha jól viselkedtek, megmarad az innen nézve elit életmódotok. Ezzel együtt, majd nem lehet lőszert vásárolni az otthoni kézifegyverekbe.

Persze az extrapoláláson alapuló jóslást Isten bármikor felülírhatja. Ez az én hitem.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Bár ne lenne igaz! Attól tudom, aki az ellenőrzéseket végzi. Elnézést, hogy imádott új hazádat kritikával illettem. Elhiszem Neked, hogy jobb ott élni.

Azonban hiszek annak az amerikai állampolgárnak is (mellesleg egyik nagyszülője magyar, a másik orosz volt), aki 15 éve itt él Magyarországon, és azt nyilatkozta a Kossuth rádióban, hogy ő nagyon vágyott ide, de a mostani Magyarországon már alig bírja, pedig Hazaként egyedül Magyarországot tudta volna elfogadni, ugyanis az USA senkinek sem tud hazája lenni, csak roppant praktikus.

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

"ezt a sok"

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Honnan veszed ezt sok gusztustalanságot???
Először is, "hála a szent globalizációnak", ha az ember bemegy egy
amerikai szupermarketbe, ugyanazokat a márkákat látja a polcokon,
mint Magyarországon. Beleszédül az ember, olyan széles a választék.
És tudod mi van? A kozmetikai cikkek többsége Nivea, Adidas, L'OREAL,
Vichy,Lancome, Chanel, (hogy a flancosabbakat is megemlitsem)
Ezek mind gigantikus méretű, európai cégek. Mi több az amerikainak
nyilvánitott Neutrogena vagy Almay is francia kozmetikai cégeknek a
leányvállalatai. A régen oly hires Max Factor már nincs is a porondon,
a Revlontól sincs túl sok produktum a polcokon.
Ugyan ez igaz az édességekre. A svájci, német és belga csokimárkák
dominálnak a piacokon. A választékot és az igényt nem árt összehangolni.
Ki van zárva, hogy amit irsz igaz legyen!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ha valaki félreértené: nem arról van szó, hogy a feldolgozás során egy dolgozónak lehorzsolódott a bőr a kezéről és belekerült a csokiba. Nem. A nagyokos tudósok rájöttek, hogy embriók (abortus !) veséjéből kinyert szövetek felhasználhatók bizonyos kozmetikumok (pl. ránctalanító krémek) hatékonyságának növeléséhez (tehát ipari folyamatokról, tömeggyártási mennyiségekről van szó). A csoki esetében csak az ízhatás indikátoraként használják az emberi embriókból vett szöveteket.

Tehát az USA-ban ma már maga az ember, annak teste-lelke egyaránt áru (növeli az árualapot). Az EU-ban még halványan emlékeznek arra, hogy valamikor az ember testét a lélek templomaként kellett tekinteni. Persze régen is voltak, akik nem tekintették annak, de ezzel nem illett kérkedni (talán még az ellenséggel kapcsolatban sem).

Még az erkölcstelenek is méltányolták az erkölcsöt.

Nos, aki annyira modern, hogy az erkölcsnek még a fogalma is zavarja, az tekintsen a BIG BROTHER-re. Dagadhat a keble, miközben nyalja a hátsó felét.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Még néhány szót a fejlett (és erősen dekadens) Nyugatról. Friss hír Magyarországon, hogy EU normák negligálása kapcsán vizsgálat folyik több tengeren túlról importált kozmetikai termék és élelmiszer (édesség) összetételével kapcsolatban, amelyek emberi szöveteket tartalmazhatnak.

Az USA-ben ez megengedett. Az EU-ban ez ETIKAI okokból nem megengedett.

Egy csepp konzervativizmus a liberális modernitás tengerében...

Válasz

v. a. üzente 11 éve

"Ja, és még valami: a „mélyen spirituális” jelződet nyugodtan változtasd meg „mélyen hívő”-re vagy „mélyen alvó”-ra."

A megállapítás nagyon a lényegre mutat.
Azért óvatosan kellene bánni az efféle szavakkal, mert vannak olyanok akiket a szembesülés képes mélyen lesújtani és képtelenek az ilyen helyzeteket megfelelően kezelni.
Nem mindenki tudja sportosan venni az életet. A legtöbb ember belekapaszkodik a számára nem szimpatikus mondatba, vagy szóba és azonosul vele (a szívére veszi). Pedig lényegében semmi köze sincs hozzá, csak annyi, hogy magára veszi és így fölösleges szenvedést okozva magának. Megsértődés és harc következik belőle.
Az jutott az eszembe, hogy mi is kell ahhoz, hogy valaki megsértődjön.(?)
Először egy személy, akitől ered a megsértődés tárgya. Másodszor az a személy, aki megsértődik ezen a dolgon. Kellemetlen szituáció, de mit is lehet tenni.(?) Először is az a személy aki a sértődést okozza csendben marad, vagy csak olyat szól ami a másik megsértődő személynek is elfogadható. Itt az első személynek ki kell találnia, hogy mi is az ami még nem okoz sértődést. Sokszor ez nem is egyszerű, mert általában az ember nem akar sértést okozni, ezért nehéz meghatározni azt a keretet ami még gond nélkül elviselhető.
Másodszor ott van a fogadó személy, az aki megsértődik, neki viszont talán nem kellene mindent a szívére venni. Ez sem egyszerű, bár vannak technikák amik képesek erősíteni ezt a képességet. Mivel a külvilágot nem lehet megváltoztatni ezért én ez utóbbit javaslom. Ez mégiscsak egy egyéntől függő, járható útnak tűnik. Gyakorolni kell a Figyelmet és megélni a végtelen Csendet, ez mindig megszokta hozni az eredményt, így nagyon jól kivédhető a konfliktus.
Persze okoskodni majdnem olyan könnyű mint szándékosan sértegetni egy másik embert.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Meggyőződésem: a fejlett Nyugat embere életének egyetlen értelme a PÉNZ megszerzése és imádata. A másik emberből alig enged láttatni valamit ez a GÓLEM.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Amint látom, innét, az igen ellentmondásosan "fejlődő" Kelet-Európából egészen más filozófiai álláspontok kénytelenek kifejlődni, mint a pénzisten fellegváraiból. Ma arra ébredtem, hogy félálomban számolgatom: hány olyan amerikai filmet vetítettek Magyarországon az utóbbi 20 évben, amelynek főszereplője nem milliomos vagy bankár, vagy minimum banki alkalmazott volt. Alig találtam olyat, de ami olyan volt, az is kizárólag filozófiai beállítottságú művészfilm volt.

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

OK!Visszavonom a konspirációs illatot árasztó metafórámat.
De ugyanakkor megkérdezném szerényen -ugye csak nem kivánjátok,
hogy elhigyjük azt, hogy a Misi ellenes offenziva teljesen spontán,
egymástól függetlenül létrejött koincidencia???

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

Zavarban vagyok, Éva, mert kérdezném, hogy vajon milyen illata van a konspirációnak (amihez egy héttel ezelőtt máig nem tudom miért hozzákapcsoltál engem), de mivel halvány gőzöm sincs, mit értesz az angolszász világgyarmatosítók (globalizátorok) általam nem sokra tartott nyelvének ezen lejárató, hiteltelenítő kifejezésén, továbbá mélyen hiszek a tiszta és őszinte kommunikációban, inkább arra kérlek, hogy magyarul magyarázd el nekünk, egyszerű, minden sovány gebének gondját viselő „szerencse nélküli” magyaroknak – csakhogy tudjuk, minek az illatát árasztjuk.

A világért sem akarok tiszteletlen lenni veled, még ha a modorom – szerinted – pokróc is, mert nem szolgáltál rá. Te nem. Rebéék Mariannja és Mihály ügynök más megítélés alá esnek, de ezt maguknak köszönhetik. Az én jelszóm: az igazság szabaddá tesz! Truth set you free! Német tudásom hiányos, így csak a mondat második felét tudom: macht frei.

Ja, és még valami: a „mélyen spirituális” jelződet nyugodtan változtasd meg „mélyen hívő”-re vagy „mélyen alvó”-ra.

Jack Sparrow

Válasz

Mad Man üzente 11 éve

Öröm nézni, ahogy a már régóta csak egymásnak írogató emberek, lassan magukénak tudják ezt a mélyen spirituális EZO kubot! Konspiráció szagában bágyadva.

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Öröm nézni,ahogy captain Jack Sparrow kalóz társai lassan becserkészik
ezt a mélyen spirituális EZO klubot! Konspiráció illatát árasztva.....

Válasz

Mad Man üzente 11 éve

Agent Széder Mihály,

Na erről van szó! Fellebbent a fátyol!:)))
Szóval a colonel rangot a Moszadnál is megkaptad?
Remélem egyszer kiderül, hogy melyik szervezet kért fel ezeknek az
internetes közösségeknek a monitorozására!

És miért csak a dódzsóba hívsz meg minket, a Goldmark
terembe már nem mehetünk be? Mármint mi, gojok.:)))
Oda melyik ruhádban mész, a kolomódban, vagy van másik egyenruha?

És igen, én már csak ilyen "szerencse nélküli" / szerencsétlen ember vagyok és nem ünneplem, az "egyiptomi kivonulást.":)))

Aztán folytatod: " Lösono háboo biJörusolojim"
Az az: "Jövőre Jeruzsálemben!"

Onnan - mármint Jeruzsálemből - kapod az alap ideológiát, amit mint saját véleményedet, kell bedobnod az internetes fórumok oldalain, Colonel?;)
És kérlek, ha lehet mesélj kicsit, milyen egyenruháid
és rangjaid vannak még?
Kis fehér kötény, kőműves testvér, kőműves mester?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Mariannak a jelenlegi paradigma szempontjából van igaza: a bankár és a többi ingyenélő a leghasznosabb tagja a társadalomnak, mert a tevékenységük az űrrakéta hajtóművével analóg: visszafordíthatatlanul gyorsítja a globális gazdaságot és a globalizált társadalmakat, hogy - képletesen - elérve a szökési sebességet, végre elérhessék az ember atavisztikus vágyát: elhagyhassák a Földet, maguk mögött tudhassák a földi életet és elinduljanak egy semmibe vezető vándorúton, amelyre a fenenagy okosságuk predesztinálja őket.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

A fenti gondolatok az alapjövedelemről kettős nosztalgiát ébresztenek bennem. Egyrészt visszaidéződnek diákéveim tudományos meséi a kommunizmusról, ahol majd nem kell fizetni a boltokban, de mindent ingyen hazavihetünk, amire szükségünk lesz, és lopás szóba sem jön, mert lesz szégyenérzetük az embereknek (a marxizmus professzora ezért kérte meg a diáklányt - aki a lopás problémáját piszkálgatta a kommunizmusban -, hogy azonnal vessen le minden ruháját. A lány nem volt hajlandó, tehát a bizonyítást nyert, hogy a kommunizmusban nem lesz lopás. Ma már egyre több lány ledobná azokat a rongyokat, sőt le is dobja, pedig a kommunizmus anyagi bázisát többszörösen felülmúlja a mai árualap).

A másik nosztalgia, ahogy vártuk 1989 táján, hogy végre kapitalizmus legyen nálunk, és sok hülye elhitte, hogy a kapitalisták önzetlenül átadják nekünk a know-how-t, hogy mi is versenyképesek legyünk.

Nézetem szerint Salek Zoli tökéletesen látja a valóságot az alapjövedelemmel kapcsolatban. Ennek ellenére olyan jó látni a jehovisták által terjesztett életképeket az új Földre bebocsátást nyert 144 ezer gyönyörű életéről és alapjövedelméről. Még az oroszlánoknak is fog jutni sárgarépára, amit a nyuszikkal együtt fogyasztanak majd egész nap.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

"Növekedjetek, gyarapodjatok"? Én eddig úgy tudtam, hogy "szaporodjatok, sokasodjatok!". De majd utánanézek...

Mindenesetre ezt nem minden népnek mondta az ÚR, csak az Ő választott népének. A többit vagy rabszolgának, vagy kiirtandónak szánta.

Mivel azonban a többi nép is magára vette, újabban a választott nép alighanem kapott egy másik utasítást is: "csak max. 500 millió, de csak TI" - majd a gépek kiszolgálnak benneteket.

Legalábbis így fest a világ ma.

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

Továbbá:

„légyszi..légyszi, legalább egyet írj le az egyértelmű tudásodból....pleeeeease!”

Leírni? Nem hiába mondom, hogy nem tudod, mit beszélsz.

Különben sem táncolok veled! Se most, se máskor.

A találós kérdés a következő: Akkor én most csúnya kirekesztő vagyok?

Segítő kérdés: Hogy lehet kirekeszteni azt, aki sosem volt bent?

A helyes válaszhoz szemléletet kell váltanod. Vagy megtanulni magyarul gondolkodni. Ha tudsz. A hebergő nyelv ebben nem segít.

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

„Sok ember van - köztük te is - aki nem tudja megkülönböztetni a nyárfát és a jegenyefát”

Rosszul tudod. Ezt is. Egy magyar parasztnak ez nem nehézség.

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

Ez érvelésnek és tagadásnak is ölég gyenge. Harmatgyenge!

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Ha ennyire preciz vagy, akkor irjuk oda a szerző nevét is! (:
Edmond Rostand

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

"...az orra nagy.."
Cyrano de

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

..."...Lássa! Ez szimplán hangzik...Igy nincs hatása! Mondhatta volna szebben,
kis lovag. Más-más hangnemből..."

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

Valóban nincs időm.....de jövök....
"nem okoztál csalódást"
- nem akartam csalódást okozni.....

"kötve hiszem, hogy mondott olyat, hogy ki „kell” hozni az embereket a sötétségből"
Sok ember van - köztük te is - aki nem tudja megkülönböztetni a nyárfát és a jegenyefát, de ha egy biológus megmondja neki, hogy a kertjében jegenyék vannak, akkor - bár még mindig nem tudja, mi is a különbség a két fa között, de azt tudja, hogy a kertjében jegenye fák vannak.
Jelentős a mester, ha MESTER.

"amiről nincs egyértelmű tudása valakinek, arról csak a kétségét fejezheti ki"
- légyszi..légyszi, legalább egyet írj le az egyértelmű tudásodból....pleeeeease!

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

Buta vagy! - nem kell zsidónak lenni, csak tudni, hogy mit jelent egy héber szó.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

lehet, hogy megleplek....

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

Nagyon kétségbe lehetsz már esve, ha csak a harmatgyengét tudod ismételgetni, meg csak ilyen válaszokat tudsz. Semmi érvelés, semmi bizonyíték, már a rebétől sem idézel, csak gyönge poénkodás és sértegetési kísérlet. Csak ennyire futja?

Azt a táltos paripát direkt neked tettem bele, tudtam, hogy rá fogsz harapni, és nem okoztál csalódást. Nagyon kiszámítható vagy.

Még egyszer megismétlem, mert látom, nem érted: Jézus – ha létezett egyáltalán –, kötve hiszem, hogy mondott olyat, hogy ki „kell” hozni az embereket a sötétségből. Ilyet legfeljebb a lényeget nem értő tudós panditok meg botcsinálta filozófia tanárok mondanak értelmezési kísérleteikben. Ha valaki nem akar kijönni, azt nem lehet kihozni. Ezt minden valamire való mester tudja. Akkor sem lehet kihozni, ha ezt írják le az ilyen-olyan Biblia kiadványokban. Ez csupán a szöveget írók mentalitására jellemző szófordulat.

De azért csak idézz nyugodtan.

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

Nagyszerű, haladunk a terv szerint, lépésről-lépésre. Kedvelem, amikor sorban hullanak az álarcok.

„Akinek nincs a nyakán a pészah-,az inkább szerencse nélküli.”
– Ez a mondatod, ha jól megnézem, amolyan törzsi kiállás a hasonló ívásúak mellett, lekezeléssel a törzsön kívüliekkel szemben. Igazi kiválasztotti hozzáállás. Vajon miért nem csodálkozom? Persze, az arcod alapján le se tagadhatnád, csak a vak nem látja. Vajon mik fognak még kiderülni? Lesz itt még vadászpuska is meg ügynöki múlt (és jelen) is.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

K Mariann!
Akinek nincs a nyakán a pészah-,az inkább szerencse nélküli.
Készülünk a Széder-estre. Goldmark-terem készen áll.
Lösono háboo biJörusolojim!
Chág számeách!

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

Zoltán,
bocs, hogy késik a válaszom, de nyakamon a סדר - pészah - szerencse, hogy a te nyakadon nincs סדר

„Az embernek lehetősége van tanulni a saját-tapasztalat útján,
vagy mások által tapasztalt dolgokat fogad el, amellyel könnyen megvezethető.”
– 1) Ezen vagylagos állításod alapján saját tapasztalattal nem lehet megvezetődni – javaslom, gondold át még egyszer.
$ ÁTGONDOLTAM $

2) Amikor a rebédre hivatkozol, akkor láthatóan elfogadod, pedig még csak nem is olyasmit állít, amiről tapasztalata van. Hiszel benne.
-O-
Nem lehetsz te véletlenül könnyen megvezetve?
- HARHATGYENGE :)

"kutyából nem lesz szalonna. Ami igaz."
$ DEHOGYNEM, KUTYA SZALONNA $
Táltos paripa: "Úgy eltűnt a csodálatos paripa, mintha ott sem lett volna soha! Azóta se talált reá senki. Ha tehát valamelyiktek megpillant valahol a kerítés sarkában egy vén, sovány gebét, viselje ám jól gondját. Mert nem lehet tudni, melyikben rejtőzik a csodaparipa!"(W.A.)

"Hol 45 euró a szakmunkások órabére, és milyen szakmunkások órabére? Mindenhol és mindegyik szakmunkásé? Amit mondasz, az úgy hangzik, mintha volna valami birodalmon belüli általános előírás az órabérre.

Lemaradtam volna valamiről?"
$ IGEN, A 45 eurós órabérről! $

"Kötve hiszem, hogy ezt mondja, vagyis hogy „kell”. Ez csupán a te magasröptű értelmezési kísérleted. Ugyanis senkit nem lehet kihozni a sötétségből, ha ő maga nem akar kijönni."
- Isteni szerencse, hogy nem vagy mester - sokakat megvezetnél.

(ki kell hozni az embereket a sötétségből - mondja Jézus)
"Egyéb városoknak is hirdetnem kell nékem az Istennek országát; mert azért küldettem."
"Más juhaim is vannak nékem, a melyek nem ebből az akolból valók: azokat is elő kell hoznom,"
"ha én a Mester megmostam a ti lábaitokat, néktek is meg kell mosnotok egymás lábait."

$$$ érdek nélküli szeretettel szemlélni a dolgokat $$$
"A ki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó én hozzám; és a ki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó én hozzám."
(Nincsen apám, se anyám, se istenem, se hazám, se bölcsőm, se szemfedőm, se csókom, se szeretőm. Harmadnapja nem eszek, se sokat, se keveset.)

- a harmatnál is gyengébb!
Ha nincs tériszonyod, jer ide és néz körül, TAPASZTALJ!

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

„Harmatgyenge!”
– „Nem kóser” – mondaná a kedves máme. – „Micsoda szerencse!” – mondom én.

„- csak nem tériszonyod van?”
– Ha már így rákérdeztél, a maceszt nem csípem, valamint a hücpéket és a köztéri hanukázókat, meg úgy általában a háromlábú embereket és a kis szürkéket.

„Olyan ősrégi csont a zsidó/arab mumus, szinte hihetetlen, hogy valaki még elhiszi.”
– Már megint az ősrégiség házi mítoszával jössz, nem unod még? Hol vannak a régészeti bizonyítékokkal támogatott külső hitelesítő források? Ja, hogy nincsenek! Ami van, az meg nem illeszkedik a koncepcióhoz. Ez gáz! Pedig ha valakinek, a rebének illenék tudnia, hol rejtették el a(z ősrégi) csontokat. Még a mumus szó is régebbi, mint ti vagytok. Ez a zsidó/arab közös valami meg igen szép összemosás (nem az első, és nagyon szeretitek). Úgy tudom, nem igazán vagytok testvéri viszonyban velük. A szemita kifejezést is magatoknak tartjátok fönn, legalább is anti értelemben, miközben az újabb genetikai vizsgálatok szerint az askenázi ágatokban alig van semmi gén – pedig az ősének feltüntetni igyekezett kazárok állítólag a sosem létezett, de azért valahogy elkallódott 10 törzsetek bölcseinek ténykedése következtében konvertáltak és termékenyültek. Biztos Ábrahám dédtati is elkallódott közben. Az a kevés ősrégi jellemvonás is csak a női ágon eredeti rebék áldott tevékenységének köszönhető, akiknek a Talmud engedélyével bizonyára ízlettek a szép, 5 év feletti türk kislányok (meg kisfiúk).

„Az embernek lehetősége van tanulni a saját-tapasztalat útján, vagy mások által tapasztalt dolgokat fogad el, amellyel könnyen megvezethető.”
– 1) Ezen vagylagos állításod alapján saját tapasztalattal nem lehet megvezetődni – javaslom, gondold át még egyszer.
2) Amikor a rebédre hivatkozol, akkor láthatóan elfogadod, pedig még csak nem is olyasmit állít, amiről tapasztalata van. Hiszel benne. Nem lehetsz te véletlenül könnyen megvezetve?

Azt beszélik, a kecske hiába szeretne ló (különösen táltos paripa!), szarvas, medve, sólyom vagy más nemes állat lenni, hiába vesz ezért magára díszes nyerget, ékeskedik mások kincseivel, múltjával, hiába aggat magára kettős vagy sima keresztet, ősi napkeresztet, csillagot, hiába vált nevet (hej, de sokszor), (névleg) vallást, országot, házasodik be, vásárol kutyabőrt, hiába ölti magára képmutatóan más ábrá(m)ját – csak kecske marad. A magyar népi bölcsesség ezt úgy mondja, hogy kutyából nem lesz szalonna. Ami igaz. A kecske pedig kopárra legel mindent maga körül, tövestől tépve ki a füvet. Ha pedig zöld rétre lel, mert hagyják szabadon kóborolni, hamar megszaporodik, és a pusztítása annál nagyobb.

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

Folyt.:

„"A német és a magyar szakmunkás azért fizet 1 eurót az órabéréből a közösbe, mert a szakmunkások órabére 45 euró.””
– Ez egy olyan érvelés, mintha azt mondanám, hogy a kerítésnél állva azért vizelem le a szomszéd kertjét is, mert az beleesik a sugárba.
Szájbarágósan: Hol 45 euró a szakmunkások órabére, és milyen szakmunkások órabére? Mindenhol és mindegyik szakmunkásé? Amit mondasz, az úgy hangzik, mintha volna valami birodalmon belüli általános előírás az órabérre. Lemaradtam volna valamiről?

„Ezért tanítja Jézus, hogy ki kell hozni az embereket a sötétségből a fényre(világosságra)”
– Kötve hiszem, hogy ezt mondja, vagyis hogy „kell”. Ez csupán a te magasröptű értelmezési kísérleted. Ugyanis senkit nem lehet kihozni a sötétségből, ha ő maga nem akar kijönni.
„és az érdek nélküli szeretettel szemlélni a dolgokat”
– Van netán olyan, hogy nem érdek nélküli szeretet, vagy csak nem érted (okosságod folytán), mit mondasz?

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

Persze, hogy nem. Ez természetes.. :-)

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Igen. Még velem / Zen + SzM / együtt sem érünk fel a bokájáig Mariannak.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Igen.-Velem együtt.

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

Akkor biztos félreértettél...

fényecskéd.. :-)

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

Nem tudom megbecsülni. Nem vagyok én becsüs..
Örüljünk míg itt van , s örüljünk ha nincs. Mindig örüljünk, M Évikével és mindennel együtt vagy nélkül, állandóan csak örüljünk. :-)

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

Szerinted a bokájáig sem érek fel Mariannak. :-)

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

" A szamarak a szecskát választják inkább mint az aranyat,
sárnak örülnek a disznók.
EGY NEKEM TÍZEZER, HA A LEGKÜLÖNB.
Mert egyet választanak mindenekkel szemben legkitűnőbbnek,
el nem apadó hírt a halandók között.
A sok ember pedig eltöltekezik mint a barmok.
Ezért elrejteni a tudatlanságot jobb, mint nyilvánosan mutogatni."
...
www.tarrdaniel.com/documents/Filozófia/ Herakleitosz

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

K. Mariann!
írod.-" Tudtad....hogy a mértékegység, egymérték egység?"
Igen, a koordináta rendszeremben NEM a "0"-tól kezdem a.....
Az első egy- egységtől való távolság a meghatározó.....
"Mindennek mértéke az ember" -mondja Prótagorasz.
"Egy nekem tízezer" -felel rá Herakleitosz.
Egy valódi , felér tízezer jelentéktelennel.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

Ajjaj, de hányszor - fényecském....

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

Kedves Éva
Oly rég volt - még alsós koromban - volt egy jóbarátnőm, mi voltunk az elsők a suliba(ő jobb volt egy fokkal).
A mamám is kedvelte, gyakori vendégünk volt, mondhatni tiszteletbeli családtag volt.
Egyetlen szeplője létezett(a mama szerint), hogy a családja nem volt kóser.
A házirendem szerint, nem lehetett kivinni a dolgaimat, sem behozni a másét.
Szerettem volna játszani a barátnőm játékaival, azaz elmenni hozzá,(ami - hisztik segedelmével - beteljesült)
Nagy volt az öröm!
De volt egy aprócska malőr: a mama nem engedélyezte, hogy felvegyem a kedvenc fehér ruhámat.
Szte, amit kikészített az a helynek megfelelő viselet, a fehér ruha csak az én házamban maradhat fehér, ott nem kell rá vigyáznom.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

Kedves Mihály
Tudtad...., hogy a mértékegység, egymérték egység???

Melletted állok(ha földbe vernek is), de nincs rá szükséged.
A hsz -k amit eddig írtál, számomra tanulságosak voltak és remélem lesznek.
Ellentétben Monuthy írásaival, amelyek egyrészt, talán egy újszülött számára még új.
Másrészt; ismereteinek nagy része dezinfón alapszik, ami végül is nem lenne baj - előfordul ilyen az emberrel -
de, úgy továbbítja, mint saját tapasztalást, úgymond:
"az életem rá a tanú".

Vannak axiómák, szabályok, erkölcsök, stb - azaz emberi alkotások......
....olyan is.
A globális(Gesztalt) látásmód nem vele született, hanem egy ritka, csak kevesekben kibontakozó dolog.
Ez egy olyan különleges szemléletmód, ami nem sok emberben van ténylegesen jelen.
Amikor ezek az emberek (...Buddha, Jézus...) erről beszélnek(globális térképeket mutatnak), akkor pusztán egy jobb oldali utat mutatnak, azaz nem adnak módszert, utat ahhoz, hogyan válhatunk magunk is olyanná, illetve hogyan juttathatunk embereket oda.
De*** " Ha valaki jőni akar én utánam, tagadja meg magát és vegye fel az ő keresztjét, és kövessen engem." - mondja Jézus
Nincsenek retorziók, ez egy forgó ajtós bejárat:
" Én vagyok az ajtó: ha valaki én rajtam megy be, megtartatik és bejár és kijár majd, és legelőt talál."
Nincs idő, nincs tér, nincsenek emberek, csak
"Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam." vagyis --->*** - tól ..........

A semmit elengedni gyerekjáték:
Nézd csak, itt a tenyerem! Nincsen benne semmi sem.
Ha kinyitom – akkor sincs, ha becsukom – akkor sincs.
De most mutasd, hol a tiéd?
Most majd én nézek a tenyeredbe!
Meglátom, mi búvik benne…

Ó, hát itt sok minden van!!!
Van egy kis házacska, házacska mellett kertecske, kertecskében kutacska, abból iszik egy nyulacska.
Jót ivott a nyulacska.
Nézi a nyúl, nézegeti: de szép ez a házacska! Hogy lehetne bemenni? Házacskában aludni?
Körbejárja, kerülgeti – de az ajtót csak nem leli.
Itt sincs ajtó, ott sincs ajtó – hopp! de itt egy kicsi ablak........!

Ezért tanítja Jézus, hogy ki kell hozni az embereket a sötétségből a fényre(világosságra) és az érdek nélküli szeretettel szemlélni a dolgokat

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Jóval a térde alatt vagyok magam is.
Becsüljük meg. Örüljünk míg itt van , M Évikével együtt.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Szerintem a bokájáig sem érsz fel Mariannak.

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

jujj elrontottam...
Úgy indul, hogy Brekekex, brekekex, brekekex

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Jutalomvers Mariann-nak és Z-ennek;
most találtam, megosztom veletek.
Weöres Sándor: Békák
Gyere bujj
a viz alá
ha szeretsz!

Idelenn
soha nincs
vad idő!

Idelenn
sose hull
az eső!

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

Azt mondtam már Bébi, hogy szerintem te bolond vagy? :-)

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

"A levegőre még elmegy az a kép, hogy Isten előlegezi,"

- az egész Földet megelőlegezte a Mindenható, földet, levegőt, olajat vadat s halat mi jó falat.......

"Így szólott hozzám egykor az ördög:
- Megvan a maga pokla Istennek is – az emberszeretete.
Nemrégiben pedig azt mondta nékem:
- Isten halott; belehalt részvétébe az ember iránt." (Z, II. 251-253)

Az ördög téved.....valójában ÉN öltem meg! - meg kellett halnia.

"Bekukkantott legmocskosabb zugaimba is.
Ez a kíváncsiskodók legkíváncsiskodóbbika, ez a legtolakodóbb tolakodó, ez a legrészvéttelibb részvevő.
Mindétig látott engem: bosszút kellett hát állnom a szemtanún – vagy nem élhettem tovább.
A mindent látó isten, aki látta az embert is: ennek az istennek meg kellett halnia! Nem visel el az ember ilyen szemtanút.” (Z, IV. 953-963)

Sebaj...teremtettem egy új istent, aki nem kérdez, nem kifogásol és elhiszi:
- a kígyó (ördög, annunaki, manipulátor, a másik) ámított el engem, úgy evém.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

Harmatgyenge!
- csak nem tériszonyod van?

A félkómás Ádámnak még elnézhető, hogy "megetettek úgy evém".
Olyan ősrégi csont a zsidó/arab mumus, szinte hihetetlen, hogy valaki még elhiszi.
- Az embernek lehetősége van tanulni a saját-tapasztalat útján, vagy
- mások által tapasztalt dolgokat fogad el, amellyel könnyen megvezethető.

1 - Moháék sokkal többen vannak, mint rebéék, a pénzük annyi, mint égen a csillag.
Kölcsöneik/betéteik kamatmentesek...................

2 - A háborúban szabad fosztani.......
A jó merániak
Azt háború nélkül is megteszik; mert
Hisz' a zsidók eleget fizetnek; a-
Kiket tulajdonképpen tán nem is
Lehetne embernyúzóknak nevezni,
Nyúzásra bőr kivántatik..............
(Tiborc panasza)

"A német és a magyar szakmunkás azért fizet 1 eurót az órabéréből a közösbe, mert a szakmunkások órabére 45 euró."
szájbarágósan:
- a német szaki azért fizet 1 eurót a 45 eurós órabéréből a közösbe, mert az EU - s órabér 45 euró.
- a magyar szaki azért fizet 1 eurót (magyar)órabéréből, a közösbe, mert az EU-s órabér 45 euró.
Hogy ViktorFerenc mennyit fizet a magyar-szakinak, nem az Unió sara.
(legyen az alapjövedelem száz ezer forint, azaz kb 2 euró óránként, ami bakfitty)
Én megadom a magyar szakmunkásnak a 45 eurót, megérdemli!

"képzelőerő, a meglátás képessége, előre látni valamit, megragadni a tények mögötti igazságot"
Ezért vannak bajai a barátodnak a magyarral, mert ezt a sokszínűséget sose fogja ésszel felérni. - írod
- Igaz! de nem a nyelvvel vannak bajai
Volt egy kemény vitám a nyugdíjas klubban és az egyik magyar emberke így szólt:
" Viszonzásul remélem , hogy nem akar onnan beleavatkozni KÖZVETLENÜL, szavazatával a mi itteni létünkbe..."
Azt válaszoltam, hogy nem megyek szavazni, mert nem szeretem a virslit.
Falco kérdezte - ki volt ez, a miniszter?
ÉN - nem, egy 2oo dolláros nyugdíjas
Falco - heti 2oo dolcsi a nyugdíja és mégis elmegy szavazni?
Hiába korrigáltam volna, hogy nem heti hanem havi 2oo, csak összezavartam volna az egyszínűségét.

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

„- mi a különbség???…..”

Ezt kérdezi a vak is meg a bolond is. Először tanulj meg látni, mert nézni minden bolond tud. Akkor tudni fogod.

„a fogalom szubjektív”

Ezt mondják a hülyék, amikor nem értik a fogalmak jelentését. Ami egy adott fogalmat szubjektívvé tesz, az az egyén mentális szűrője által hozzátett torzítás. Amikor nem értesz egy fogalmat, akkor a torzítást „látod” a fogalom helyett.

„"rég elszoktál te már a magyartól."

helyesebben a szájba rágástól, hogy mit hogyan szabad értelmezni, semmi önállóság”

A magyartól egyértelműen, függetlenül attól, mit állítasz. Olyan sokat rághattak a szádba, hogy most juszt se vagy hajlandó odafigyelni, ha valaki más mond, mit te. Ezt úgy hívják, hogy reakció. És most annak a macskának az állapotában vagy, aki megtalálta a farkát, és nem hajlandó kiengedni a szájából. Ez pedig nem önállóság. Ez önkényes értelmezés.

„azt teszem, pozitíven vizionálok!”

Az nem is kérdés, hogy vízionálsz. És közben nem látod a vízionált képektől a valóságot az orrod előtt. Amikor pedig pozitívnak tartott képeket vízionálsz, akkor elfojtod a másik oldalt, ezzel pedig a kizárod a teljesség lehetőségét.

„Az oxfordi angol értelmező szótár második helyen hozza a látomás jelentést, 
az első az: képzelőerő, a meglátás képessége, előre látni valamit, megragadni a tények mögötti igazságot.”

Az oxfordi angol értelmező szótár ezt az öt különböző jelentést mind a (latin eredetű) vízióra hozza? Mi magyarok mondunk öt különböző kifejezést, az angol pedig elkeni egyetlen eggyel az ötöt. Ez igen derék, mutatja az értelmi színvonalukat. Ezért vannak bajai a barátodnak a magyarral, mert ezt a sokszínűséget sose fogja ésszel felérni.

„"Amiből rebéék is derekasan kivették a részüket."

- kiválasztottak a javából”

Azok. Csak ne panaszkodjanak a kiválasztottságukra, amikor megint indulnak a kizárólag nekik kiállított vonatok, és viszik a javát.

„(Gondolom, a munkát hírből se ismered, ha a pénzt kaparod.)

- hobbym termeli a javakat, de tévedés azt gondolni, hogy a munkát hírből sem ismerem.”

Akkor te kedvtelésből kaparsz. (Ez a magyar jelentése a hobbinak, ha nem tudnád.) Amikor rányomtam a küldésre, döbbentem rá, hogy nem azt akartam írni, hogy hírből sem ismered a munkát. Ez így nem megfelelő, hírből ugyanis a munkakerülők és élősködők is ismerik a munkát. Csak megfogni nem szeretik. Inkább kaparnak helyette és mások vérét szívják.

„A német és a magyar szakmunkás azért fizet 1 eurót az órabéréből a közösbe, mert a szakmunkások órabére 45 euró.”

Ezzel a mondatoddal is kitettél magadért. Szilágyi Colonel Mihály díjat érdemelsz érte. És ha lehetne, mutass egy magyar szakmunkást ilyen órabérrel, de ne Németországban, hanem itt. Ha már eurót emlegetsz. Ott a németek mellett a törökök a meghatározóak a számuk miatt, nem a magyarok.

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

„Lehet, hogy az én látásmódom helytelen.”

Nem helytelen – olyan, amilyen.

„Mért ne előlegezhetne a társadalom is(ha Isten is azt teszi).”

A levegőre még elmegy az a kép, hogy Isten előlegezi, de a társadalomra már nem. A társadalom ilyenformán nem egy előlegezett formáció. A mai fejlettnek mondott társadalmak rendkívüli módon individualizáltak, nem véletlenül. A társadalom szövetének atomizálása egy szándékos folyamat, mert ezzel a társadalmat a külső behatásoktól védő közösségi hálót (az együttműködést) rombolják. Ha pedig ez a háló sérült, akkor nemcsak a társadalom ellenálló képessége gyengül, de az összetartó képessége is. Így hiába szeretnél te tenni valamit a közösségért, nagyon nagy azok aránya, aki csak kivenni akarnak a közösből. Ilyen esetben az alapjövedelem nem működhet. Alapjövedelemtől nem lesznek együttműködőbbek az emberek. Különben is, miért kellene, hogy mindenkinek járjon alapjövedelem? Olyan ez, mint az iskoláztatási támogatás: akinek a jövedelme megüt egy bizonyos szintet, minek kapjon támogatást? Pusztán az egyenlőség elve kedvéért?

De akár még lehetne is alapjövedelem, csak források nincsenek hozzá. Magyarországról évente legalább 20 milliárd dollárt szipkázik ki a manipulatív tőke, a bankrendszer és a multik, 1000 milliárd forint biztosan elmegy a színes fémtolvajok felzárkóztatása és pozitív diszkriminációja címszóval, a maradék legalább 40%-át pedig a pártrendszer élősködői nyúlják le. A maradék pedig a maradéké. Ha ez az óriási élősködés és rablás nem volna, akkor akár még lehetne is alapjövedelem.

De megkérdezheted a vöröspajzsos családot meg a hasonszűrűeket a rebével egyetemben, mennyire rajonganak az alapjövedelem ötletéért, hajlandók volnának-e valamennyit visszajuttatni a gojoknak a rablózsákmányukból – végső soron hozzájuk kerül és az ő céljaikat mozdítja elő mindaz a forrás, ami innen kikerül, meg amit a többi országból is kiszipkáznak.

„"ezzel az ötlettel kívülről remélnek egy pozitívnak gondolt tudati változást előmozdítani"
-mi volna ha bennem születne meg ez a hit, és akkor már nem kívülről jönne hanem belőlem(bévülről). Ezt könnyű megfordítani, ez csak tőlem függ!”

A tudati változás és a hit két különböző dolog. Hihetsz, de a hittől még senki nem világosodott meg. Valódi változáshoz tudati változásra van szükség, és nem mentális átprogramozásra. Tudati változás akkor történik, amikor valaki képes a mintáit és nézőpontjait és hiedelmeit – legalább egy pillanatra – maga mögött hagyni, ami a megvilágosodás. Amikor ez történik, akkor jön létre tudati egység a megelőző mentális szakadozottság és elkülönültség helyett. És a másokhoz való viszonyulás is akkor változik. Azonnal. És anélkül, hogy hinni kellene. Nem kell. Odaadás kell, de azt ne téveszd össze a hittel. Annak a hitnek, amiről te beszélsz, tárgya van, így korlátoz. A tudati változáshoz (megvilágosodáshoz) pedig fel kell adnod mindent, ami korlátoz, amivel korlátozod magad.

„Ezt könnyű megfordítani, ez csak tőlem függ!”

Ha könnyű volna, nem itt tartanánk!

Válasz

v. a. üzente 11 éve

Lehet, hogy az én látásmódom helytelen.
Úgy látom, hogy rengeteg "megelőlegezett kredit" van körülöttünk itt a Földön is(szükségtelen az Univerzumba menni a példáért). Amit Isten előlegez meg nekünk: például a napsugár vagy gondolj csak a levegőre. Semmit nem kell érte tenni és van. Vagy akár egy csippkebokor is magától ontja a termést, semmit se teszek érte csak egyszerűen leszedem, vagy a réten növő gomba szintén. Ajándék, Isten csak úgy megelőlegezi nekünk, de, hogy mit kezdünk vele az már egy másik történet. Mért ne előlegezhetne a társadalom is(ha Isten is azt teszi).

"Általános és tömeges etikus viselkedés nélkül egy alapjövedelem-szerű feltételek nélküli juttatás óriási deficitbe vinné az egész társadalmat rövid idő alatt. "
-Én úgy látom, hogy most is ott vagyunk(pedig nincs alapjövedelem).

"Azt kellene megértened, hogy ezzel az ötlettel kívülről remélnek egy pozitívnak gondolt tudati változást előmozdítani "
-mi volna ha bennem születne meg ez a hit, és akkor már nem kívülről jönne hanem belőlem(bévülről). Ezt könnyű megfordítani, ez csak tőlem függ!

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

"alapjövedelem az egyfajta megelőlegezett kredit."
- Az államnak nincs kreditje, abból tud adni, amit a tagok befizetnek.

az "alapjövedelem" parasztvakítás.....
A német és a magyar szakmunkás azért fizet 1 eurót az órabéréből a közösbe, mert a szakmunkások órabére 45 euró.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

Ez egy ősrégi trükk, a politikus képzőbe is tanítják, de csak azokra hat, akik (még)szavaznak.
még1x
Azért találták ki a pénzt, mint a javak ellenértékét - írom
Ebben is tévedsz: a pénzt általános közvetítő eszközként azért találták ki, hogy a javakat könnyebben lehessen csereberélni. - írod
- mi a különbség???.....

"Először is nézz utána a ’jav’ jelentésének, mielőtt tovább szaporítod (termeled) a hülyeséget."
- javak növekedése, - a fogalom szubjeltív.
Gesztalt: strichelő a felállítással előállítja a javak növekedését......

"rég elszoktál te már a magyartól."
helyesebben a szájba rágástól, hogy mit hogyan szabad értelmezni, semmi önállóság

"Hamarabb előrejutsz onnan, ahol vagy, ha víziók helyett az öntudatlanságodra veted figyelő szemeidet."
- azt teszem, pozitíven vizionálok!
Az oxfordi angol értelmező szótár második helyen hozza a látomás jelentést,
az első az: képzelőerő, a meglátás képessége, előre látni valamit, megragadni a tények mögötti igazságot.

"Amiből rebéék is derekasan kivették a részüket."
- kiválasztottak a javából

„(a nemi betegség is a javakat növeli)”
Bőséges javadalmazást kívánok neked és a hasonlóan gondolóknak!
- viszont kívánom!

(Gondolom, a munkát hírből se ismered, ha a pénzt kaparod.)
- hobbym termeli a javakat, de tévedés azt gondolni, hogy a munkát hírből sem ismerem.

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

Azért, Attila, mert a feltétel nélküli alapjövedelem az egyfajta megelőlegezett kredit. Nézz körül, van-e egyáltalán az egész Univerzumban ilyen – mármint megelőlegezett kredit. Mindenhol minden „fizet” először a kajáért, először tesz érte, máskülönben hoppon marad és kopp-lalás a vége.

Egyébként pedig a társadalmat nem egy alapjövedelem vinné „rossz irányba”. A társadalmat az emberek tudati állapota – aminek az etikus viselkedés, vagy ennek hiánya, lényegi része és alkotóeleme – viszi az adott irányba. Csak nézd meg, mennyire látod az emberekben és a tevékenységeikben az etikus viselkedést. Ne egyes egyénekre gondolj, hanem társadalmi méretben gondolkozz.

Általános és tömeges etikus viselkedés nélkül egy alapjövedelem-szerű feltételek nélküli juttatás óriási deficitbe vinné az egész társadalmat rövid idő alatt.

Azt kellene megértened, hogy ezzel az ötlettel kívülről remélnek egy pozitívnak gondolt tudati változást előmozdítani – csak éppen ez pont fordítva működik, csak ezt nem látják. Ezért utópisztikus és holdkóros az egész ötlet a kiagyalóival együtt.

Válasz

v. a. üzente 11 éve

Én még mindig nem értem, hogy mért is vinné rossz irányba az alapjövedelem a társadalmat?

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

Kedves Mariann!

„- mi a különbség???”

Nem mintha nem élvezném a szellemi kihívásokat, de falhoz és értetlenekhez nem szoktam beszélni, ugyanis a megértés képessége egyiküknek sem sajátja. Olyan ez, mint vaknak színeket magyarázni. Gondolatfűzésed láthatóan a rebétől ered, mert jellemzően talmudi, csavaros (mint a rebe csulkája). Az, hogy Amerikában élsz angol nyelvterületen, és láthatóan el- és leszoktál a magyar gondolkodásról – ha egyáltalán gondolkodtál valaha magyarul – szintén nem könnyíti meg számodra a megértést. Némelyik mondatodban csak rakod egymás után a magyar szavakat, anélkül hogy tisztában lennél vele, mit írtál, és van-e értelme, de ez legyen a te gondod.

Néhány negjegyzésem azért volna, hátha a rebe tudja a választ.

Először is nézz utána a ’jav’ jelentésének, mielőtt tovább szaporítod (termeled) a hülyeséget.

„termel = fel vagy előállít”

A ’termel’ = a ’felállít’-tal? Sose volt! Hiába igyekszel, rég elszoktál te már a magyartól.

„Az ilyen és hasonló víziók miatt vagyunk ott, ahol vagyunk.....”

Hamarabb előrejutsz onnan, ahol vagy, ha víziók helyett az öntudatlanságodra veted figyelő szemeidet. Ha többes szám első személyeddel esetleg az emberiség egészére utalnál magadat is belevéve, akkor szintén egyszerű a képlet: az átlagot és a súlyponti értéket az egyedek öntudatlansága/tudatossága határozza meg, nem pedig „ilyen és hasonló víziók”.

Gazdaságilag nézve a XVII. században a pénzváltó/aranyműves közösség által kidolgozott és a társadalom megtévesztésével fokozatosan bevezetett pénzügyi manipulatív módszerek, a kamatos kamat rendszerének és az alapvető közösségi szolgáltatások magánkézbe adásának eredménye a jelen gazdasági helyzet. Amiből rebéék is derekasan kivették a részüket.

„(a nemi betegség is a javakat növeli)”
Bőséges javadalmazást kívánok neked és a hasonlóan gondolóknak!

„előre teszed, hogy TÉVEDSZ, majd ugyanazt leírod bővítve”

Magyarázatot fűztem utána, érveltem – nem pedig megismételtem a kijelentésemet még egyszer. Az ugyanaz lett volna; a magyarázat és érvelés pedig nem ugyanaz. De lehet, hogy te ezt a különbséget sem érted. Ahhoz tudnod kéne diszkriminálni.

A többi, amit válaszként odafűzögettél, egy durcás kamaszlány duzzogásával egyenértékű.

Apropó: kérdezte és kíváncsi egyáltalán valaki arra, hogy mennyi „dolcsit” kaparsz össze egy óra alatt? (Gondolom, a munkát hírből se ismered, ha a pénzt kaparod.)

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

Kedves Zoltán,
"Na, ja. Ezt a rebe mondta, vagy szentül hiszed, és azért tény (only for you)?"
- minden, ami a hozzájárul a javak növekedéséhez, termelésnek nevezhető.......ez nem hit kérdése
termel = fel vagy előállít

"Továbbá, ha az összes bankárt kiemelnénk a társadalomból, de az összes szakmunkást meghagynánk, akkor az első megrázkódtatás után menne tovább az élet."
Az ilyen és hasonló víziók miatt vagyunk ott, ahol vagyunk.....
az büdös macska - mondja az egér, ha nem lenne, élhetném az életem.
(bajsza alatt mosolyog a kígyó az egérfalaton)

"Az, hogy valaki úgymond tökéletes fogyasztóként értékesebbnek tartja magát más, kevesebb vásárlóerővel rendelkező társánál"
- fogyasztja amit a labor termel, ha nem tenné nem lenne labor, csak 7milliárd önellátó - farmer(paraszt)

"Az utcán strichelők legfeljebb trippert és kankót állítanak elő,"
minden, ami hozzájárul a javak növekedéséhez, termelésnek nevezhető.....
K.ka növeli az energiát, hogy...... fogd meg jobban menjen a munka......
(a nemi betegség is a javakat növeli)

"A pénz csak mikroszinten tűnik értéknek, makroszinten egyáltalán nem probléma, és nem gátja a gazdaság fejlődésének.”
(Ezzel a mondatoddal mire akarsz utalni?) - kérdezed
érthetőbben:
1 - csiga-biga gyere ki ég a házad ide ki - ide ki, makroszint
2 - az égen függőleges fekete csíkok vannak - oda be, mikroszint

"Állítottam én olyasmit, hogy a magyar gazdaságnak a kevés pénz a problémája?"
IGEN, amikor a Mihály napi 50 dolcsiját veszed mércének.
(majdnem egy órát kell güriznem, hogy ennyit összekaparjak)

"Ezt az elnevezést adták neki, de amit takar, az nem az előállított javak, még pontosabban a „hazai termék” összessége, még ha a rebe vagy Ben Bernanke személyesen állítja, akkor sem"
- nem ők állítják , hanem az ISTEN törvénye....
és mondá a teremtő: Gross domestic product (növekedjetek, gyarapodjatok)

Azért találták ki a pénzt, mint a javak ellenértékét - írom
Ebben is tévedsz: a pénzt általános közvetítő eszközként azért találták ki, hogy a javakat könnyebben lehessen csereberélni. - írod
- mi a különbség???......előre teszed, hogy TÉVEDSZ, majd ugyanazt leírod bővítve.

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

„"A bankár például nem javakat termel"

- De igen!”

Na, ja. Ezt a rebe mondta, vagy szentül hiszed, és azért tény (only for you)?

„Sőt, mint tökéletes fogyasztó értékesebb(hajtóerő) - a társadalom szempontjából - mint egy szakmunkás.”

A társadalmat kizárólag fogyasztás szempontjából nézni elég primitív felfogás. Továbbá, ha az összes bankárt kiemelnénk a társadalomból, de az összes szakmunkást meghagynánk, akkor az első megrázkódtatás után menne tovább az élet. Fordított esetben az összes bankár heteken belül feldobná a talpát, miután felélné a másoktól összelopkodott javakat. A saját seggüket nem tudnák saját kezűleg kitörölni. A kérdés ezek után: melyikük értékesebb a társadalom szempontjából?

Az, hogy valaki úgymond tökéletes fogyasztóként értékesebbnek tartja magát más, kevesebb vásárlóerővel rendelkező társánál, csupán egy igen szűk parazita réteg önző álláspontja, nem több.

„A pénz csak mikroszinten tűnik értéknek, makroszinten egyáltalán nem probléma, és nem gátja a gazdaság fejlődésének.”

Ezzel a mondatoddal mire akarsz utalni? Nem emlékszem, hogy állítottam volna ezzel kapcsolatban vagy ezzel ellentétben valamit, úgyhogy a levegőt szurkálod.

„A magyar gazdaságnak nem az problémája, hogy kevés a pénz, 
a nyomdagépet bármikor be lehet indítani.”

Állítottam én olyasmit, hogy a magyar gazdaságnak a kevés pénz a problémája? – hogy ezt mondod. Vagy itt is a levegőbe vagdalkozol?



„”A GDP köszönő viszonyban sincs termeléssel és javak előállításával "

- Gross Domestic Product (bruttó hazai termék): 
az adott idő alatt az országban előállított javak összessége.”

Ezt az elnevezést adták neki, de amit takar, az nem az előállított javak, még pontosabban a „hazai termék” összessége, még ha a rebe vagy Ben Bernanke személyesen állítja, akkor sem. Az utcán strichelők legfeljebb trippert és kankót állítanak elő, és nagyon csavaros észjárás kellene annak megmagyarázására, hogy a tripper és a kankó mitől és miben termék, illetve kinek a javát szolgálja, vagyis milyen „jav”. A kurvák adózott bevétele mégis növeli az így jelölt viszonyszámot. Továbbá: egy adott ország területén bérmunkát végeztető vagy kereskedő multi bevétele szintén növeli ezt a számot, miközben különböző csatornákon gyakorlatilag az összes nyereségüket kiviszik az országból (ami viszont nem kerül bele ebbe a számba), ha ez az érdekük. Vagyis lehet ez a szám nagyon szép, csak egy kalap szart nem ér. De a birkáknak jól be lehet adni. Ezért is hozták létre.


„Nem a javak előállításával van a probléma, hanem az, hogy a javak ellenértéke(pénz) kinek a zsebébe landol.”

A probléma az, hogy egyesek feje még mindig a nyakán van.

„- Azért találták ki a pénzt, mint a javak ellenértékét, mert az utcán strichelő és valamennyi improduktív-> tudós-> orvos ->stb munkájára szükségünk van, ezért neki is részesülnie kell az elosztott javakból.”


Ebben is tévedsz: a pénzt általános közvetítő eszközként azért találták ki, hogy a javakat könnyebben lehessen csereberélni. Emlékezz: a kankó nem „jav”.

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Épp az ellenkezője inditott a kérdés feltevésre kedves "rácz istván".
Bár semmi közöm hozzá, még sem látnám jónak, ha Misi a nyugdiját
elherdálná politikusokra, vagy hölgyekre (noch dazu politikus hölgyekre) :)))

Válasz

rácz istván üzente 11 éve

Ugye nem azért kommenteltek mert pénzt kaptok érte!?

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

K.Évike!
Cicciolína -Staller Ilona 1951-es szül. Bp-i hölgy.
Wikipédián --,részletezve az életútja.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

"A bankár például nem javakat termel"
- De igen!
Sőt, mint tökéletes fogyasztó értékesebb(hajtóerő) - a társadalom szempontjából - mint egy szakmunkás.
A pénz csak mikroszinten tűnik értéknek, makroszinten egyáltalán nem probléma, és nem gátja a gazdaság fejlődésének.
A magyar gazdaságnak nem az problémája, hogy kevés a pénz,
a nyomdagépet bármikor be lehet indítani.

"A GDP köszönő viszonyban sincs termeléssel és javak előállításával "
- Gross Domestic Product (bruttó hazai termék):
az adott idő alatt az országban előállított javak összessége.
Nem a javak előállításával van a probléma, hanem az, hogy a javak ellenértéke(pénz) kinek a zsebébe landol.

"Az utcán strichelők sem állítanak elő javakat, mégis vannak országok, ahol adót fizetnek"
"Hozzáteszem: nem tanultam közgazdaságtant"
- Azért találták ki a pénzt, mint a javak ellenértékét, mert az utcán strichelő és valamennyi improduktív-> tudós-> orvos ->stb munkájára szükségünk van, ezért neki is részesülnie kell az elosztott javakból.
Az adó: akinek adóköteles jövedelme van, az adózik.
De nem kötelező(adómentesség).

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Megőrültél? :))) Hány éves most ez a leányzó?

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

P.László!
Jó helyen , elég csak rövid ideig lenni.
Lásd. -Ciccolina. 4 év olasz parlamenti tagság után 1.2 millió Ft-nak megfelelő
nyugdíjjat kap.
M-on soha nem volt alkalmam szavazni.
Ha jelöltetné magát nálunk, besegítenék a kampányába anyagilag is.
Mit nem adnék a látványért , ha a " honatyák " közt látnám virítani.
Hipnotizálom és remélem megvalósul.

**Ha elébed kerül, a szerencsét futni ne engedd,
homloka dúsfürtű, -hátul kopasz
ALKALOM Isten.** ....római költőtől...

Válasz

Papp Laci üzente 11 éve

Egy alapjövedelmet simán eltudnák képzelni magamnak.Nem lehet az annyira rossz,csak jelenleg úgy nézki,hogy a politika részéről nincs rá akarat a bevezetéséhez.Úgyhogy marad a napi 12 órás meló.

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

„A valóságban; aki termeli a javakat, az adózik és a követelés teljesítése a befizetett adóból lehetséges.”

Ajjaj! A diszkrimináció csak egyesek fejében pozitív vagy negatív, és csak újabban, és az össznépi elbutulással arányosan; az egyesek feje nélkül egy semleges fogalom.

Nem az adózik, aki javakat termel, ez több, mint félreértés. Az adózik, akinek adóztatható bevétele van.

A bankár például nem javakat termel, hanem mások javait fölözi le, mégis lehet adózott jövedelme. Akik „csinálják a pénzt” (milyen sokatmondó kifejezés!), azok sem termelnek vagy javakat állítanak elő, a látszat kedvéért mégis „csinálnak” maguknak egy kis bevallható jövedelmet.

A GDP köszönő viszonyban sincs termeléssel és javak előállításával – ez egy mesterségesen kitalált mutatószám a birkák megtévesztésére, ami nem nagy mutatvány, mert csak Rodolfó kezét figyelik, mint ahogy a tolvaj is csak Buddha zsebét látja. Az utcán strichelők sem állítanak elő javakat, mégis vannak országok, ahol adót fizetnek, és strichelésük ezen eredménye benne van a GDP-ben. Ha összegyűjtenénk az összeset egy elég kicsi helyre, akkor világbajnok GDP-t produkálnának minden termelés nélkül. Akkor hogy is van ez? Hozzáteszem: nem tanultam közgazdaságtant (sem).

Hiába szebb MO. GDP-je, mint az USA-é, ha az USA hadserege messze szebb, mint Magyarországé (itt van ténylegesen az eb elásva)!

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

Mariann! Mihálynak lehet, hogy volna kedve vesézni, de nem biztos, hogy volna kedve terítéken lenni. Addig pedig csönd van neki, amíg nem nevezi meg az élő zen mesterét, pontosabban mestereit, akikkel együtt volt, hiszen ezt írta: „Rendkívüli pozitív tapasztalatokat szereztem náluk.” Amíg ezt nem teszi, addig olybá veszem, hogy hazudott, mivel nem tud megnevezni élő zen mestert Dogen vonalából, akivel/akikkel 14 évet töltött együtt, így ez is csak ügynöki fedőtörténetének része, ami ha valóban az, elég ügyetlenül írták meg neki. Nem árt azonban vigyázni azzal a zen sztorival, mert nem ma kezdtem az ipart, és még érdekes dolgok derülhetnek ki.

Azt is jó volna tudni, hogy akkor most van vadászpuska, vagy nincs vadászpuska, és nem-e csak a szájával lődöz Golyó Álló Mihály A Nagy Vadász.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

"diszkrimináljunk"
pozítív, vagy negatív terminusban?

"De az furcsán hangzik, hogy aki javakat termel, az a javakat termelőktől követel"
A valóságban; aki termeli a javakat, az adózik és a követelés teljesítése a befizetett adóból lehetséges.
Ezért parasztvakítás az "alapjövedelem" vagy "bundáskenyérjegy" vagy hasonló manipulációk.

Magyarországon szinte nincs termelés, javakat előállítás.....
Dehogynem, nagyon is! Szebb a MO. GDP -je, mint az USA - é
(itt van az eb elásva) ugyanis azt nézik, hogy hol keletkezett a jövedelem, nem pedig azt, hogy kik kapják meg.
"A GDP földrajzi körülhatároláson alapuló fogalom" - nem pedig politikai.

"a fejem teszem rá, hogy ezt a zagyvalékot nem javakat előállítók találták ki"
Aki kitalálta, az nem fizet adót és a más pénzéből építkezni - nem nagy dicsőség.

A pontok közül csak egy:
- a társadalom szociális összetartozását,
Úgymint: "kommunistaszombatok", "téglajegyek", "békekölcsönök", stb.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

"Nekem van fogam."- mondja Maugli.
- Ezért győzött, de az lett(lesz) a veszte is.
A győzelem mámorába rádöbben, hogy a fegyverrel támadni is lehet, nem csak védekezni.

Mihály, valamelyik hsz -ben Zoltán a dualitásról ír - volna kedved kivesézni a dualitást?
Ha Lao-ce, Jézus és a régiek tanították - valószínű, hogy Buddha is tanította.

Válasz

v. a. üzente 11 éve

Zoli,
a véleményed olyan amilyen, ez a te privát dolgod,
de azt írod:
"Aszondják ezek az idióták:"
Újabb ócsárolás! Azért mert eltér a vélemény a tiédtől? Hol van az elfogadás? Miféle tudatosság az amikor valaki képtelen egy minimumot teljesíteni?
Többedszer mondom, nálunk nem szokás ez a stílus. Íratlan szabály, amit illik betartani!

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

"Csak nézők vagyunk a szinpadon"
..."Hol a szinpad kint vagy bent
Urak, asszonyságok?
Keserves és boldog
nevezetes dolgok,
az világ kint haddal tele
de nem abba halunk bele!" ...(regéli a Regős a Kékszakállú bevezetőjében)

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

- Csak nézők vagyunk a színpadon.
A többség megszavazta......-vállalni kell a következményeket.
Neked kell alkalmazkodni a magyar viszonyokhoz.
A külvilág nem a te elképzelésedhez idomul.
A birkát lehet nyírni is,- meg, -nyúzni is.
Ha az utóbbihoz hozzászoknak , azaz ő bajuk- jajuk.
Vagy tanítod őket...,-ha nem lehet, akkor csak a tűrés van.
A Nemzeti Bankban kb. 36 milliárd euró van.
A választások előtt, ebből el lehet költeni 3-4 milliárdot. Ha 30 milliád eu. marad ,ez még
optimális.
Szavazás ELŐTT nagykanállal eszi a falvak népe a babgulyást, disznótorost.
Ajándék csomag mindenkinek. Ihaj-csuhajra ,van fedezet, van miből.
UTÁNNA -, az újabb négy évben ,jön a fekete leves, váltva a cibere-levessel.
Az EU-Uniónak az a jó , ha NINCS rendkívüli állapot , zavargás M.o nevű tagállamban.
...................................................................................................................................
**Négy láb jó , két láb rossz**

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

Akkor megint diszkrimináljunk, csak hogy tisztuljon a zavar.

Aki „javakat termel”, az valóban követelhet. De az furcsán hangzik, hogy aki javakat termel, az a javakat termelőktől követel. A két mondatod együtt ugyanis ezt tartalmazza. Nem emlékszem, bár csak végigfutottam az anyagon, hogy javakat termelők vonják el a forrásokat/jövedelmet más, javakat termelőktől.

Ha netán így volna, akkor sem én vagyok a hunyó.

A javakat előállítás egyre kevésbé a mai európai típusú kultúra és társadalmi berendezkedés jellemzője. A hadiipar kivételével szinte minden mást kiszerveztek máshova. Ami hajtotta ezeket a gazdaságokat az utóbbi 100 évben, az egyre inkább az ügyeskedés és a pénzügyi-tőzsdei manipuláció és kereskedelem. Ez pedig véletlenül sem „javakat előállítás”. Ettől van szarban az egész euro-atlanti birodalom. Az Angol Birodalmat a gyarmatosítást követő kereskedés tette naggyá. Ez egy kereskedő kapitalizmus, a német viszont javakat előállító, termelésen alapuló kapitalizmus. Magyarországon szinte nincs termelés, javakat előállítás, mert az utóbbi 23 évben teljesen felszámolták. A bérmunka nem javakat előállítás, legalább is a bérmunkásnak nem az, a szolgáltatás szintén nem az.

Visszatérve arra a mondatra, amit idéztél: a fejem teszem rá, hogy ezt a zagyvalékot nem javakat előállítók találták ki, hanem akik mások munkájából él(ösköd)nek. Az ilyenek szoktak követelőzni.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

"Továbbá mi az, hogy követelünk?"
- mi, akik megtermeljük a javakat, miért ne követelhetnénk?

És kitől követelnek?
- azoktól, akik megtermelik a javakat!

Válasz

Salek Zoltán üzente 11 éve

„Én hiszem, hogy lehet jobb a Világ! Te mit gondolsz: Lehet?”

Ja, lehet(ne), de mivel ez feltételes, ezért mégsem.

Jobb akkor lesz a világ, ha az emberiség felül(túl)emelkedik a jobb/rosszabb kettősségén (és ezzel együtt az összes többi kettősségen). Amíg nem teszi, addig lesz, akinek jó a világ, másnak pedig rossz. Ez nem megy máshogy, csak az ego meghalásán keresztül, népszerű megnevezéssel: megvilágosodással. Mivel az emberiség nem világosodik meg, csupán egyes tagjai, ezért a válaszom is nemleges. Lehet persze próbálkozni – elég régóta folyik a kísérletezés –, de amíg van kettősség, addig van jobb is és rosszabb is.

Ez az egész feltétel nélküli alapjövedelem valami távoli bolygón élő holdkóros (pontosan ez az, amit az utópisztikus jelent) társaság agymenése, akik minimális ön- és valóságismerettel sem rendelkeznek, ami alapból meggátolja, hogy képesek legyenek társadalmi méretben gondolkozni.

„Az alapjövedelem olyan jövedelem, ami feltétel nélkül minden állampolgárnak jár. ”

Akkor most csúnyát fogok mondani. Magyarországon van egy hivatalosan 200 ezres, nem hivatalosan másfél milliós parazita réteg (polkorrekt okokból hivatalos statisztika nincs, de a belsősök nagyon jól tudják, mennyi az annyi), amely különböző jogcímeken megkapja ezt az alapjövedelmet, feltétel nélkül, pusztán azért, nehogy elárasszák a fejlett és művelt Nyugatot, mivel a Nyugatnak azért nagyon finnyás az ilyesmire. Ezen feltétel nélküli alapjövedelem miatt egyre csak szaporodnak, és egyre jobban élősködnek a társadalom testén.

Továbbá – mivel az idézett mondat második fel tartalmazza az állampolgárságot mint feltételt – azt is hozzá teszem ehhez, hogy ez a réteg még csak nem is magyar állampolgár. Sose kaptak állampolgárságot. Aki megmutatja nekem a vonatkozó jogszabályt, annak megcsókolom a lábát. Félreértés ne essék: a személyi igazolvány kiállítása nem jelent állampolgárságot, ugyanígy az útlevél sem. Ez előbbi a lakóhelyet igazolja, a másik utazásra jogosít.

Aszondják ezek az idióták:

„Feltétel Nélküli Alapjövedelmet
követelünk minden magyar állampolgár számára, amely támogatja:

a családokat a gyermeknevelésban,
az öregek és betegek gondozásában,
a cégeket egy igazságos adórendszerrel,
az egész adórendszer átláthatóságát,
a gazdaságot azáltal, hogy a nem termelékeny ágazatokat nem szubvencionálja,
a bürokrácia csökkentését,
az újítást a társadalom minden területén,
a társadalom szociális összetartozását,
az állampolgár felelősségvállalását, szabadságát és kreatívitását.”

Nem kérdezek rá mindegyikre, mert fölösleges, de azért kíváncsi volnék, hogy ingyenpénztől hogyan lesz valaki ötletgazdagabb (idegenül: kreatívabb), és hogyan lesz tőle szabad.

Továbbá mi az, hogy követelünk? Nem szívnak el már most is elég társadalmi erőforrást ezek a naplopók? És kitől követelnek? A nagy, mindenkiről gondoskodó papikától? A társadalmat lekopasztó, az országot kiárusító hazáruló bitangoktól? Remélem, Attila, sikerült ösmét elég negatívra vennem a formát.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Kipling:
"Nekem van fogam."- mondja Maugli.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

"Ez az ÁFA egy új formája a fogyasztási adó len"
Ne bízz benne, nem működik!
Magyar országon(itt is) az élhetőséget, a jól kereső réteg fogyasztása biztosítja.
Érdekesebb téma lehetne, hogy miért keres jól a jól kereső réteg.

"Az alapjövedelem finanszírozásának egy teljes átalakított és leegyszerűsített adórendszer az előfeltétele, ami nem a munka, hanem a fogyasztás megadóztatásán nyugszik."
Humánka papája havi 31 ezer dolcsit keres - tízezret naponta
(mennyi a napi fogyasztási kapacitása?)
Vajon mennyi a fogyasztási kapacitása, aki csak száz dolcsit(or less) keres naponta?
A vadon törvénye, életben maradni.....
"Ez tehát a törvény a dzsungelben. Ősi és igaz, akár a világ. Ki követi, boldogul az életben. De ki megszegi, annak neve: halál." /Kipling/

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Ja és senki nem tanult a KGST "áldásaiból", pedig az akkori Nyugat
páholyból szemlélhete, hogyan omlik össze a keleti blokk.

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Egyetértek! Nem gondolod Misi, hogy a KGST valahol az EU előképe volt?
Csak a főszerepeket kapták meg mások, a "statiszták" maradtak.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Írod: -Lehet jobb a világ?
-7 milliárd lakosnál már nem.
-A Föld csak néhány tízmillió -"összkomfortost"- bír el.
-M.-on is ez okozza a feszültséget. Pár százezret talán elbír az ország.
A többiek részére nincs fedezet.
Nem arról van szó, hogy nem érdemlik meg.
M.-on 1958-62 között a mezőgazdaságból ,százezreket, milliókat kényszerítettek az iparba. /Szocialista átszervezés ./
Az ipar megszűntével milliókat kényszerítenének vissza az elődök életformájába,
lakóhelyére.
A tanyákat lerombolták, a TAPASZTALATOT az elődök nem adták át.
A folytonosság erőszakosan megszakadt.
A tények makacs dolgok.

Válasz

v. a. üzente 11 éve

Körbe-körbe! Az út, ami mindig ugyanoda visz vissza.

Ha újat akar az ember, akkor bizony ki kell lépni a megszokott mederből. A biztos "rosszat" a bizonytalan "jóra" kell lecserélni, olyanra, amiről nem tudni, hogy mit is tartogat számunkra. De valamit biztos tartogat, és a megtapasztalás vágya lehet a hajtó erő, ami segít haladni ezen az úton. Haladni kell, tenni a dolgunk, mert ha megáll az ember, akkor egyszer csak "mocsárba" ragad, elsüllyed. Elvész a Teremtő Erő. Istentől nem ezért kaptunk esélyt itt a 3 D-s játszótéren. Sokkal inkább azért, hogy teremtsünk, alkossunk, merjünk nagyok lenni. Istennel összhangban.

Mindig az valósul meg, amiben igazán Hiszünk! A hitrendszer pedig formálható.
Én hiszem, hogy lehet jobb a Világ! Te mit gondolsz: Lehet?

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Önmegvalósítás......,-Csak annak lehetséges ,aki birtokolja önmagát.
Tízezerszámra vannak olyan- m. beosztások- ,melyekben ez NEM lehetséges.
Pl.1/ -Forgalmas helyen /TESCO/ pénztáros, állandóan tucatnyian állnak előtte..
Vagy saját bolt ,egybeesve a lakással, holt időszakban, félórás órás szabadidőkkel.
Az utóbbi, munkaidejében relaxálhat ,teázhat, internetezhet.,szerelmeskedhet..stb
2/Falusi polgármester, kialakíthatja napirendlét, amibe a kedvtelései is beleférnek,
Ugyanonnan utnak indulnak emberek, nejlonzacskóval, 30-40 km-re , 12órát markológépet kezel,
vagy tgk-vezet, rakodik. Tucat számra közmunkán kapargálnak.
Ki lehet találni ilyen párhuzamokat.
Az egyiknek szerencséje van az önmegvalósítás szempontjából,
a másiknak ..........
Itt tízezer napról van szó, -hogy telik el? Rabszolgamunkán, gályázva.
Vagy a munka egybeesik a hobbival, kedvteléssel.
Idealizálva: -Cserélnék e mással? Ha nem ,-akkor egybeesés van. A legmegfelelőbb
helyen van, térben és időben.

Válasz

v. a. üzente 11 éve

Úgy tudom jövedelme mindenkinek van(szociális segély, nyugdíj, stb.), csak nem alanyi jogon jár. Aki nem akar most sem dolgozik, mégis megél, valamilyen bevétele van.Azoknál akik nem akarnak dolgozni, ott nagy változás nem volna. De aki akar dolgozni ott igen. Biztonságérzetet adna. Ez fontos! Én úgy értelmezem, hogy az ösztönzés megmaradna, mivel az ember alapból szeretne hasznos lenni és jobban élni. És ez elég motiváció. No meg az önmegvalósítás.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Alapjövedelem: -ha magas a "nem szeretem munkákra nincs jelentkező. / Csatorna -
karbantartás, szemét összegyűjtés, betonozás stb./ Több különböző nemzetiségű vendégmunkás kell
milliószámra. Lásd .Német o.
A vendégmunkás lesz az úr, mert neki van tapasztalata, ő működtet.
Az "origin polgár" az eltartott ,-" hozzá nem értés-", miatt hátrányba kerül. Feleslegessé válik. Vendégmunkás lesz az úr. Felcserélődnek a szerepek.
Megoldás: szegénységben tartani a tömegeket. A szükség nagy úr.
Ne legyen tartalékja. Igy minden reggel el kell menni dolgozni és estig hajtani.
Csak ez biztosítja a legkellemetlenebb, erős szenvedést okozó munkák elvégzését.
Igy a társadalom múködésben marad.
Alapjövedelem párosítva egy kis aszkétasággal,- százszor jobb választás, mint
lemenni a bányába / megnyomorodni -eü állapot/ ,egy kis plusz pénzért.

Válasz