Andrassy Mariann üzente 11 éve

" A GONDOLATOT, MELY KÉPES A LÉTEZŐ VALÓSÁG VÉGTELENSÉGÉT IS MEGHALADNI, S VALÓTLANSÁGOKRÓL GONDOLATI KÉPET ALKOTNI, A TUDAT ILLÚZIÓRA KÉPES."

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

"Háromszor kell megtagadni a gonoszt - mert NEM szolgálhatunk egyszerre két úrnak, - és Háromszor kell megvallanunk magunkat kizárólagosan az Istenhez tartozónak"

1) nevezz meg egy hívő által tett etikus kijelentést, vagy egy etikus cselekedetet, melyet egy nem hívő ne jelenthetne ki vagy tehetne meg.

2) Fel tud-e idézni bárki egy olyan gonosz kijelentést, vagy gonosz cselekedetet melyet kimondottan vallásos hit miatt mondtak ki vagy követtek el?
Babi melyiken kell többet gondolkoznod?

Képesek vagyunk magunkat mások helyébe képzelni, az agyban bemérték, hogy ilyenkor mely területek aktivizálódnak és el is nevezték tükörneuronoknak.
Ha pedig erre képesek vagyunk, akkor ha vesszük a fáradtságot és átgondoljuk akkor: ami nekem nem esik jól, az feltételezhetően másiknak sem, ha pedig erre agyműködés hatására vagyunk képesek, jogos feltételezni hogy nem kell a változáshoz semmilyen isten.
Annak a ténye, hogy egy agrár társadalom már ki tudott alakulni bizonyítja hogy a biblia megírásának kezdete előtt is volt az embereknek valami fogalma arról mi a jó és mi a rossz, mivel anélkül nem jutottak volna el arra a szintre se.
Továbbá, mivel az ő moralitásukat örökíti meg a biblia, ezért eléggé egyértelmű hogy nem az égből kapták ezeket a parancsokat, hanem ők írták le mint "isten szava" hogy tekintélyt adjanak a saját gondolataiknak, és számon kérhessék őket a közösség tagjain.

Válasz

Perei Jánosné üzente 11 éve

NEM az a jó ember, akikről írtál. Az sem jó ember, aki rendszeresen eljár a Templomba és ájtatosan imádkozik. Azután kijön onnan és pletykálkodik, megszól, lenéz másokat! Csak azért senki sem jó ember, mert hisz Istenben! az sem mindegy HOGYAN HISZ!!! Aki vak vezet világtalant-módra megy a hirdetők után, az NEM igazán Istenhívő, és az sem, aki szekta-tag. Isten NEM olyan vallást teremtett meg az embereknek és adományozott az Idők, az Emberiség Spirituális hajnalán, mint amelyet emberek teremtettek meg különféle érdekekből!!!
Aki hiszi Istent a maga Teljes Isteni Valóságában, még az sem tartozik igazán Istenhez. Ezt onnan tudom, hogy huzamos időn át kértem Istent, mutassa meg hogyan kerülhetnék HOZZÁ közelebb. Megmutatta azt, amikor Péter Háromszor megtagadja JÉZUST, és azt is, amikor JÉZUS Háromszor kérdezi meg Pétertől - "Péter, Jónának fia, szeretsz-é engem?" Péter Háromszor feleli,-- Igen, szeretlek téged, Uram. Hát EZ a nyitja a dolognak ! Ha valaki előtt nem lenne világos leírom ezt a Szellemi útmutatást. - Háromszor kell megtagadni a gonoszt - mert NEM szolgálhatunk egyszerre két úrnak, - és Háromszor kell megvallanunk magunkat kizárólagosan az Istenhez tartozónak. Azután sem lesz ünnepi fáklyásmenet az életünk, mert Nekünk kell naponta b ebizonyítanunk, hogy nem pillanatnyi "elmezavarban" vallottuk meg magunkat Istenhez tartozónak. Ezután folyamatosan ellen őríznünk kell magunkat, a beszédünket, a gondolatainkat, az érzéseinket, a másokkal viselkedést, a tetteinket. És ekkor még éppen csak elkezdtünk járni az Isten útján. Később már meg tudjuk különböztetni a LÁTSZÓLAG JÓT, - a VALÓBAN JÓ-tól, a maisat az Igaztól, mert a bennünket éltető Isteni Önvaló, az Örök Életű Szellemi lény megmutatja nekünk -- a sok évezredes hazugságok után -- az Isten Igazságát. DE! Nekünk kell továbbra is ellenőríznünk saját magunkat.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

"fejlettségi szint=tudatszint" - :))
- Ha létezik bölcsesség, akkor az nem lehet az ostobaság legkifinomultabb formája, még ha néha annak is látszik.
Buddha meghalt, mert mérgesgombát evett, és nem azért mert a gomba azt gondolta, hogy ha megölsz, velem halsz.
Minden, amit elgondolunk: VAN!
de......"Tapasztalás csak érzék és értelem által lehetséges, mert érzék nélkül nincs tárgy, értelem nélkül nem gondoltathatik a tárgy.
A gondolatok tartalom nélkül üresek; a szemléletek fogalom nélkül vakok” (KANT)
Mércéhez ETALON szükségeltetik, vagyis, elsődlegesen tisztáznunk kell a - JÓ - egyetemes fogalmát (ami 7 milliárd emberre érvényes).

Ki a jó ember és leledzik a legmagasabb tudatszinten? AZ AKI:
- Jeruzsálem felé fordulva imádkozik
- Kába szentély felé fordulva imádkozik
- Magasztos felé fordulva imádkozik
- naponta többször meditál
- ateista
vagy az, aki egyszerűen csak szaporodik(nem csak a szexre vonatkozik) és sokasodik, és betölti a földet (a természet törvénye szerint él) és birodalma alá hajtja (vet, arat, temetkezik); és uralkodik(él vele) a tenger halain, az ég madarain, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

:-)

Válasz

T. Lajos üzente 11 éve

Se szerzetes, és se vélemény........... :-)

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

fejlettségi szint: én mondtam
tudatszint: te mondtad

fejlettségi szint=tudatszint

ki és mit mondott?

Valamennyi teremtmény az univerzumban a tudatosság foka szerint is rangsorolható. Ez annak ellenére így van, hogy nincs semmiféle rangsor.. se tudatosság.. se foka.. se teremtmény.. se univerzum..

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

"ki ki a maga útján vándorol és úgy látja a dolgokat,"
-A világ képei nem automatikusan, hanem szelektíven hatolnak belénk.
Nem látunk, hanem keresünk, kutatunk valamit, tapogatózunk valami után.
Nem a világ összes hangjait halljuk, hanem hallgatózunk.

"Azt tudtad, hogy nem vagyunk ugyanazon a fejlettségi szinten?"
- Mi(!) a gondolatainkkal képesek vagyunk manipulálni a környezetünket, ezért mindenki aki ránk néz ember alakot lát az igazi valónk helyett.
Ezt kijátszani lehetetlen az alacsony fejlettségi szinten lévő technikátokkal.
Mi(!) úgy érzékeljük, hogy valamennyi ember azonos fejlettségi szinten(földszinten) tartózkodik.
“Legnagyobb cél pedig itt-e földi létben, Ember lenni mindég, minden körülményben.” (Arany J.)
Valamennyi teremtmény az univerzumban a tudatosság foka szerint rangsorolható, legyen szó vírus, ember, vagy szuper fejlett annunakiról, a tudatszintjüknek megfelelően érzékeli és ismerik meg (fel) a világot.

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

Az jó ha elmondod, szerinted milyen a film és minek neveznéd.. :)
Azt tudtad, hogy nem vagyunk ugyanazon a fejlettségi szinten?
Ez alatt azt értem, hogy ki ki a maga útján vándorol és úgy látja a dolgokat, ahogy tudja. Sok milliárd azt hiszem sok féle képen láthatja.
Tudod, érdekes, hogy annyi féle képen látják, hiszen az a dolog amit sokféle képen látnak, az ugyan az a dolog. Ezt tudtad? Úgy értem, gondoltál már erre? Mert ha már gondoltál erre, akkor rendben van, ha nem gondoltál még erre, akkor is rendben van. Érted ezt? Mindegy, hogy ebben a csodálatos kibontakozásban, ami valójában nem csodálatos.... :)

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

ne is törődj vele.. :)

Válasz

Várkonyi Zoltán üzente 11 éve

Ha igazán lélekemelő és valódi érzéseket keltő filmet szeretne vki látni, akkor a Nyomorultak feltétlenül iskola példa!!!
Jó "szórakozást" és két csomag zsepi!!!

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

1X nézhető, de nem nevezném ébresztő filmnek.
Legfeljebb az ember felébred és rájön, hogy mozit nem nézni, hanem csinálni érdemes és a gyapotszedők pénzéből(jegyár) még ugyanazon életében reinkarnálódhat Larry ---> Lana Wachowski
A film nem igényel jelentős agymunkát ha valaki rendelkezik bizonyos információval.
1 - keleten a szegények hisznek a reinkarnációba.
2 - a keresztények (a klérus kivételével) hisznek a predesztinációba.
Egy sevallásunak elég végig menni a mai Harlemen, ahol a (150 éve)szabad gyapotszedők fejlődése tetten érhető.
Szóval a helyzet változatlan és mégis mozog a Föld.

Válasz

v. a. üzente 11 éve

igaz!
:)
ez a túlzott optimizmus csapdája.

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

Én mindenkinek nem.... :)

Válasz

v. a. üzente 11 éve

ha máshogy nem megy a film itt is megnézhető:
http://vimeo.com/55845824

Én moziban láttam a filmet, mindenkinek ezt javaslom, így az élmény, felejthetetlen.
:)

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

http://totya.blakedashed.org/ Ez a testvérem (weboldala), azt hiszem letölthető a felhőatlasz, én is onnan néztem meg..... :)

Válasz