Raszta raszta üzente 11 éve

" transzcendens felébredettség állapotába" érve nem tehetsz rá, mert nem teszel rá semmit semmire..

Te viszont, a kicsi 'én', szintén nem tehetsz rá, mert nem tudod mi az, ezért nem is tehetsz rá.. Ha tudod mi az, akkor tehetsz rá, akkor döntheted el, hogy teszel-e rá vagy sem, de ha tudod, akkor biztos nem teszel rá..

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

- Én teszek(finoman kifejezve) rá, amit a mezei bölcsek hozzácsapnak a Jézus- Buddha tanításhoz, tudom, hogy létezik, de ennyi.
" transzcendens felébredettség állapotába" érve.
(és ennek nyomós oka van)

a mezei bölcsek Jézusok és Buddhák.., csak figyeld őket, és meglátod.. :-)

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

[Hát láss olyannak, amilyen valóban vagyok.
Nem én hazudtam, ha szemed csak a részt látta bennem,
és a jóban, mely részem, ismerni vélt engemet.
Álmoddal mértél; én nem álmodónak mit mondhatok?
Ne légy a börtönöm!
Csalódtál, de ne tarts engem csalónak, amiért álmaidhoz nincs közöm]

Tiszta tudat ----> ami, a spirituális lényegünk(ezzel születünk)
- (Hermész) Ami lent van, az megfelel annak, ami fent van,......
- (Jézus) mint a mennyben, úgy a földön is. A mit megköttök a földön, a mennyben is kötve lészen; és a mit megoldotok a földön, a mennyben is oldva lészen.
- (Buddha) A makrokozmosz és a mikrokozmosz között párhuzamok, azonosságok állnak fenn, és ennek felismerésével,
valamint az erre építő jóga gyakorlatok segítségével az egyén tudata fokozatosan megtisztul,
s transzcendens felébredettség állapotába jut.

"De ezek szavak, fogalmak, és valójában semmit nem tudsz a spirituális lényegről, amivel a tiszta tudatot magyarázod."
- Én teszek(finoman kifejezve) rá, amit a mezei bölcsek hozzácsapnak a Jézus- Buddha tanításhoz, tudom, hogy létezik, de ennyi.
" transzcendens felébredettség állapotába" érve.
- Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből és teljes lelkedből és minden erődből és teljes ELMÉDBŐL; és a te felebarátodat, mint magadat.
Ilyen egyszerű a paradicsom!

" Szabad bejárásom van a pokolba:-) is, és a mennyországba:-) is."
- A lhaszai jó ember, a Dalai láma: A képen valahogy elveszettnek tűnik ebben a környezetben, mintha rossz helyen lenne.
Pedig ez a hely egy sok csillagos hotel szobája.
Mennyország és pokol, a fejekben van.
( A szanszkrit eredetű csakra szó jelentése KERÉK! (és ennek nyomós oka van)

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

Ha megérted azt, amit olvasol vagy hallasz, akkor nem értelmezel. Ha megérted, akkor őszintén azt válaszolod: igen, (merem látni) látom, vagy nem, (nem merem látni) nem látom és eszedbe sem jut az, hogy (te kis egoista). Ha tudod miről beszélek, akkor érted, és kész.
Nincs tele a fejed mindenféle kérdésekkel: "Mit is nevezünk igazi tudásnak?"
Elolvasod amit írtam, majd felteszed magadnak a kérdést és válaszolsz is rá több féle képen. Azt mondod, hogy ha a tiszta tudatra gondolunk ami, a spirituális lényegünk(ezzel születünk) úgy jövünk a világra, hogy a spirituális lényegünk(ádáméva) dualizálódik a kölcsön vett tudással. De ezek szavak, fogalmak, és valójában semmit nem tudsz a spirituális lényegről, amivel a tiszta tudatot magyarázod. A tiszta tudat, az csak tiszta tudat. A szavak világában nem tudsz jobbat mondani a tiszta tudatra a tiszta tudatnál. A szavak világában élve, nem ismerve a tiszta tudatot, azt a tiszta tudatot, ahová a tiszta tudat megfogalmazás mutat, akkor beszélhetsz róla örökkön örökké, akkor se fogod megismerni. Szavakkal megismerni lehetetlen. A tiszta tudat a szavakon túl van. Gondolkodással elérni a tiszta tudathoz nem lehet. Ahol a gondolkozás véget ér, a tiszta tudat ott kezdődik. Persze ezzel még semmit nem mondtam el a tiszta tudatról, hiszen szavakkal nem is lehet, de annyit azért el lehet mondani, hogy szavakkal elmondani nem lehet. Ha mindketten ismerjük a tiszta tudatot, akkor megértjük egymást szavakkal is és szavak nélkül is, és pontosan tudjuk, hogy miről beszélünk. Ilyenkor megértjük azt is, hogy te és én nem vagyunk többé. Ha mindketten ugyanazt értjük tiszta tudat alatt, vagyis ismerjük, tudjuk miről beszélünk, akkor nincs különbség, mert az elme nem szól bele a saját elképzelésével arról, hogy mi a tiszta tudat. Nem okoskodik, hiszen semmi szükség rá. Nincs elképzelése arról, amiről beszél, mert tud. És ahol két ember tud, ott nincs két ember. Ott egy tudás van, egy közös létezés, minek a részeiként önmagunk csodálatára ébredünk, teljes elfogadással saját létezésünk tökéletes egységére. Az ébredés útján elindulva, felismerve ezt a tökéletes egységet, az ember egy új világba léphet, olyan világba, amelyikbe minden gyermek születik, olyan világba, ami maga a paradicsom, maga a mennyország, abba a világba, amiről Jézus, Buddha és az összes nagy Mester beszél, oda kap belépési engedélyt, ahonnan akkor tér vissza ide, ebbe a világba amiben élünk, a szavak világába, amikor csak akar, és amikor elég éretté válik, vagyis megismeri a tiszta tudatot, megtapasztalja azt tiszta tökéletességében, akkor képessé válik egyedül eldönteni, hogy hol akar élni. Itt a földön, a jó és a rossz világában, vagy a Nirvánába. Vagy a bátrabbak, amilyennek magamat tartom, mindkettőben otthon vannak. Szabad bejárásom van a pokolba:-) is, és a mennyországba:-) is. Mindkettőt szeretem, mindkettő az otthonom.

Én vagyok mindenhol, egyedül.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

nincs igazi tudásuk"
(az ilyen kijelentéseid miatt nyitott a köröd)
- mit is nevezünk igazi tudásnak?
Ha a lexikális tudásra gondolunk úgy, van (a) tiszta tudat, + (a) kölcsön vett tudás(DNS) és (a) hozzáadott érték.(bizonyos szempontból a szemét is hozzáadott érték)
Ha a tiszta tudatra gondolunk ami, a spirituális lényegünk(ezzel születünk) úgy jövünk a világra, hogy a spirituális lényegünk(ádáméva) dulizálódik a kölcsön vett tudással.
(És monda a kígyó az asszonynak: Bizony nem haltok meg)
"nincs igazi tudásuk" - kinek is?

A FÉNY nem folytonosan, hanem adagokban, kvantumokban szállítja az energiát. A fény kvantum a foton. Amikor a foton ütközik az atom elektronjával, akkor átadja annak energiáját
(kvantumfizika)
A DNS magában hordozza a teremtője emlékét, az ember rezonál a magasabb(isteni) frekvenciákra.
Azaz bizonyos magasabb frekvenciák hatására az emberi DNS működésben lép, újabb folyamatotokat (pl.szeretet) indít be és hoz létre, amire azelőtt, alacsonyabb frekvencián nem tudott, vagy nem kellett létrehozzon. Így tud az emberi tudással párhuzamosan kibontakozni az isteni akarat.
(Amikor az ember egy olyan másik emberrel kerül kapcsolatban akinek a frekvencia száma a DNS - ében őrzött isteni frekvencia számra emlékeztet, akkor felébred benne a vágy a teljesség megtapasztalására emberi testben, tehát a megvilágosodásra. Ilyen találkozásoknál, olyan erővel, olyan letisztult lét forma lép életben, hogy az ego teljesen elnémul és megsüketül a rezonancia mezejében tehetetlen, ugyanakkor boldog, mert ez a szerelem.)

"de mered-e látni azt, hogy nem veszi kölcsön senki, a tudás használja a gyermeket és a gyermek használja a tudást."
- kölcsönösen? :))
Mindannyian mágikus gondolkodásra születtünk, vannak emberek akik felnőnek, de megőrzik gyermeki világképüket. Szerintük a dolgok és jelenségek közt olyan rejtett kapcsolatok vannak, amelyek csak sejtetni lehet, de bizonyítani nem.
Napjainkban ez a mágikus korszak egyre jobban visszatolódik a születés irányában.
A gyermekek 9o% - a 'beteg' fizikálisan és mentálisan.

ÉN VAGYOK MINDENHOL, EGYEDÜL.(Te kis egoista)
Az erő(emlékezet) mindig velünk van.
"Én és az Atya egy vagyunk."

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

Gyakori, hogy az emberek olyan dolgokról írnak szépeket, amiről fogalmuk sincs, vagy csak fogalmuk van róla, és valójában nem tudják miről írnak, nincs igazi tudásuk. Mégis amit leírnak vagy kimondanak, a tudtukon kívül hatalmas igazságokat hordoznak. Ezek az igazságok azok, amik megváltoztathatják egy ember életét, és akár egy emberen keresztül egy egész bolygó, az egész világ létezését. Ezek nagyon finom dolgok. Elég az erőszak legkisebb lehelete, és már el is tűnik. Nincs. Mintha nem is lett volna. Mégis van. Itt van mindig, ott van mindenhol, mindenben.

inkarnáció = kölcsönvett tudás
ha azt hiszed, hogy a gyermek kölcsönveszi a tudást, az nagyon szép megfogalmazás.. igazán ritkaság, de mered-e látni azt, hogy nem veszi kölcsön senki, a tudás használja a gyermeket és a gyermek használja a tudást.. egymást használva, egyé válnak, a gyermek lesz a tudás és a tudás lesz a gyermek.. ők egyek már, Ő EGY VALAMI. Nincs gyermek és nincs tudás sem. Csak Ő VAN EGYEDÜL. Csak ÉN VAGYOK EGYEDÜL.

ÉN VAGYOK MINDENHOL, EGYEDÜL.

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

nagyon tetszik amit írtál :-)

ez a kedvencem, mert így eddig még nem értettem meg:
inkarnáció = kölcsönvett tudás :-)

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

'Én, csak éber figyelem vagyok.. Semmi több'
- az jó!?

.......Minden kapcsolat a képzelet teremtménye, mert, ha kilépsz önmagadból csupán a képzelet ajtaján lépsz át. Nincs más ajtó!
Barát vagy ellenség, jó - rossz, mind a képzeleted teremtménye, ha teljesen leállítod a képzeleted, egyedül vagy teljesen egyedül.
A képzelet isteni képesség!...................

Csak az igaz, ami megtörténik veled. Csakis ami benned virágzik ki, az igaz. Csak ami benned növekszik, az lehet igaz és élő. Mindig emlékezz erre: kerüld a kölcsönvett tudást! - írja Osho
- kölcsönvett tudás: mindig elcsodálkozom egy újszülött gyermek reakcióin, honnan a fenéből tudja a választ bizonyos esetekben.
inkarnáció = kölcsönvett tudás

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

"Csak a sziv tud szeretni. Viszont az okos elme, képtelen a szeretetre."
"Egy elme sincs a világon, aki valóban tudna szeretni. Az elme nem látja a szivet, de a sziv látja az elmét. Az elme valójában nem lát semmit"....
- Mond Bölcsességem, Te hol vagy amikor az elme ezeket randa dolgokat műveli?
Kevés a tapasztalatod, nem baj, van időd, jó a köröd, de még nyitva van. (Nem a szem lát, nem a fül hall, nem a szív szeret, hanem TE.)

Én nem látok, Én nem hallok, Én nem szeretek.. Én, csak éber figyelem vagyok.. Semmi több..

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

K. Laci
"Írásaidban többször is Jézusra hivatkozol"
Nem szeretnélek megbotránkoztatni, ha keresztény vagy ugord át ezt a pár sort.
Igen Jézusra hivatkozom, a Tar-Zerind - féle vallásból - számomra a biblia egy történelem könyv.
(Koppány vezérre kimondják a fő vádakat, úgy hangzik, hogy az ősök vallásának útján akart maradni.)
Amikor Szent István eltemeti Imre herceget, érdekes módon Ő is az ősi vallás szerint cselekszik - fejezi ki fájdalmát.
---->
Az életem 'szentháromsága' Hermész-Buddha-Jézus - a ráadás Platon, egyedien értelmezem Őket (mondják többen).
- Tekints egy gyermek lelkére, fiam, egy lélekre, mely még nem azonosult forrásától való különválásával(Hermész)
- A gyűlöletre az egyetlen válasz a szeretet. (Buddha)
- Ha tükröt tartasz mások elé, ne felejts magad is tükörbe pillantani.(Platon)

"De mi van akkor, ha Jézus tévedett "
Nosza, próbáld ki ----> ha nékem nem hisztek is, higyjetek a cselekedeteknek.

"Mit gondolsz lehetséges tanulni a hibáiból?"
Ajjaj, ez egy fogas kérdés, kérem a segítséged, én nem emlékszem egy hibára sem.

"a világot sajnos nemtudta megváltoztatni."
Jézusnak nem állt szándékában a világot megváltoztatni, nem is lehet, csak magamat változtathatom meg, és ezáltal más lesz a világ is.
- A nép, a mely sötétségben ül vala, láta nagy világosságot, és a kik a halálnak földében és árnyékában ülnek vala, azoknak világosság támada.
- A szántóföld pedig a világ; a jó mag az Isten országának fiai; a konkoly pedig a gonosznak fiai
- Jaj a világnak a botránkozások miatt! De jaj annak az embernek, a ki által a botránkozás esik.
- Ti vagytok a világ világossága, Úgy fényljék a ti világosságtok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket,
- Ha azért a benned lévő világosság sötétség: mekkora akkor a sötétség?!
Ez mind én vagyok!
Minden tudásnak akkor van értelme, ha használni tudjuk a hétköznapi életben, és egyetemes - úgy neked mint nekem, bárkinek.
Amely tanítást nem tudom megcselekedni, nem értem van hanem ellenem. (eldobandó)

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

Lumuna ez a TE hited, ahogy magyarázod az én hitem.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

"Csak a sziv tud szeretni. Viszont az okos elme, képtelen a szeretetre."
"Egy elme sincs a világon, aki valóban tudna szeretni. Az elme nem látja a szivet, de a sziv látja az elmét. Az elme valójában nem lát semmit"....
- Mond Bölcsességem, Te hol vagy amikor az elme ezeket randa dolgokat műveli?
Kevés a tapasztalatod, nem baj, van időd, jó a köröd, de még nyitva van. (Nem a szem lát, nem a fül hall, nem a szív szeret, hanem TE.)
[ Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből ]

A bennünket körülvevő világból származó információkat az agyunk gyűjti össze, majd szelektálja, feldolgozza és elraktározza.
Tudatunk egy konkrétan leírható fizikai folyamat eredménye, az agyműködésünk terméke.
[Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága]
A tudat nagyon komoly mértékben befolyásolható de,[nincs oly rejtett dolog, a mi napfényre ne jőne]
Nem létezik semmiféle külső lélek, amely "beköltözik" az agyunkban, hanem a testünkkel egyedülálló szimbiózisban létező tudatunk milliárdnyi neuron segítségével az agyunkban őrzi meg létezésünk valamennyi testi-lelki emlékét.
[Míg e világon vagyok, e világ világossága vagyok.]
Ez a hatalmas információmennyiség akotja egész személyiségünket, meghatározza az ÉN - TUDATUNKAT.
[Mindent nékem adott át az én Atyám, és senki sem ismeri a Fiút, csak az Atya, az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és a kinek a Fiú akarja megjelenteni]
A jelenlegi biológiai ismereteink szerint a test és a tudat elválaszthatatlan egységet képez,(ez TE vagy) így a halállal egész lényünk elenyészik az anyagi világban, de a tudatunk tartalma rögzül az univerzum [örök vadász]mezejében és az idők végezetéig őrzi a földi létünk emlékeit.
Buddha - Jézus tanítása a tudat célzott és irányított átalakítása.....
"A tudatlanság az ismeret ellenkező oldala, és kétségen kívüli, hogy az ismeret maga a Gnózis, a Gnózis a láng, mellyel megvilágíthatjuk akár a legelrejtettebb sarkát is az univerzumnak, a Gnózis tűz, amely elemészt minden tudatlanságot, és képes átnyújtani a Tudatnak a végső Igazságot és a teljes megszabadulást Szamszára Kerekének minden béklyójától."

Válasz

Papp Laci üzente 11 éve

K.Mariann!
Nem tudom eldönteni,hogy önjelölt Jézusnak tartod magadat,vagy csak egyszerűen Jézus útját próbálod járni.Ez utóbbi szimpatikusabb számomra.Írásaidban többször is Jézusra hivatkozol. De mi van akkor, ha Jézus tévedett és amit csinált csak részben hozta meg az eredményt,a világot sajnos nemtudta megváltoztatni.Mit gondolsz lehetséges tanulni a hibáiból?

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

Miről beszélsz?, nem tudom! Miért, milyen a záptojás illata?

K.Mariann
Amiről beszélek, azt nem lehet elmondani. Sőt, tulajdonképpen még beszélni sem lehet róla csak az elmével. Eképpen megérteni sem lehet csak elmével. A teljes megértéshez szükség van a szivre is. Valójában a sziv magában elég hozzá. Az elmét nyugodtan ki is hagyhatod. Most nincs rá semmi szükség. Csak zavaró lenne.
Biztos voltál már szerelmes, és tudod azt is, hogy amikor szerelmes vagy, akkor nem fontos az elme. Ott vagy a szerelmeddel, fogod a kezét és nézitek a naplamantét. Talán néha beszéltek egymáshoz, de a szerelemben, a szavak lényegtelenné válnak. El vagy telve szerelemmel, a sziv átvette az irányitást, és az elme bármit fecseghet, szinte meg se hallod mit karattyol. Úgy telve vagy a szerelemmel, hogy sokszor azt se tudod mit beszélsz, hiszen nem is fontos. A szerelem csodálatos ajándéka az életnek, megmutatja nekünk azt, amit az elmével soha nem érthetünk meg. De a szerelem múló csoda, ami sokszor kiábrándulással és szenvedéssel jár. A szeretet sokkal erősebb, sokkal hatalmasabb a szerelemnél. A szerelem csak két ember között mozog, a szeretet viszont minden és mindenki felé áramlik folyamatosan. A szerelemnek van kezdete és van vége, a szeretetnek se kezdete se vége nincsen. A szeretet maga az élet. Nem tesz különbséget, mert nincs semmi, ami között különbséget tehetne. A szeretetben nincs elme, csak sziv van. A szeretet megértése nem az elméhez tartozik, hanem a szivhez. Valójában minden a szivhez tartozik. Elme nélkül lehet élni, sziv nélkül az élet, lehetetlen.

Hogy miről beszélek?
Nem tudom, és nem is akarom tudni. Nekem elég annyit tudi, hogy a sziv érti. Még ez a 'kis tudás' is több annál, mint ami elég lenne. Nincs szükség okos elmére ahhoz, hogy szeretni tudjunk. Csak a sziv tud szeretni. Viszont az okos elme, képtelen a szeretetre. Egy elme sincs a világon, aki valóban tudna szeretni. Az elme nem látja a szivet, de a sziv látja az elmét. Az elme valójában nem lát semmit, a sziv viszont mindent lát. A valódi szeretet csak csendes elmével lehetséges. :-)

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

K.Lumina
"----Önmagunkba? :-) Érezd a záptojás illatát. Érezd, és ne itéld meg."
Miről beszélsz?, nem tudom! Miért, milyen a záptojás illata?

"----Ahol két ember találkozik, ott ellentét van. :-)"
Ha van két ember ........

"úton haladva közeliteni akarsz ahhoz az úthoz, amelyiken járnod kéne,"
Nem akarok! Nincs amelyiken kéne!
Én vagyok = AZ (út), AZ (igazság és) AZ ÉLET;
"Én azért születtem, és azért jöttem e világra, hogy bizonyságot tegyek az igazságról."
(csak nem mindig sikerül, de sebaj)
Uram, hányszor lehet az én atyámfiának ellenem vétkezni, és néki megbocsátanom? még hétszer is?
Monda néki Jézus: Nem mondom néked, hogy még hétszer is, hanem még hetvenhétszer is"
- a hetes szám régi szövegekben, szimbolikus történetekben, mesékben végtelenként értelmezendő.:-)
Folyt köv.........

Válasz

v. a. üzente 11 éve

:)

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

Saláta sok-sok borssal, hogy ne érezd a záptojás illatát.

A sok-sok bors a büdös és a kellemes, ezekkel a fűszerekkel lesz a valóságból saláta, hogy ne érezhesd a záptojás illatát. Ez esetben a valóságot megfűszerezed egy kis ezzel, egy kis azzal. Annyira régóta megy már a fűszerezés, hogy azt hiszed, ami fűszer nélkül van, az záptojás, és már nem is szereted az illatát. Pedig az nem záptojás, az a valóság. A záptojás valójában maga a fűszer, amitől nem érezd a valóság illatát. :-)

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

"De a kollektivitásnak megvannak a maga vonzerői"
- Saláta sok-sok borssal, hogy ne érezd a záptojás illatát.
Önmagatokban keressetek tehát világosságot Ánanda,.... A Tanban keressetek világosságot,.....
----Önmagunkba? :-) Érezd a záptojás illatát. Érezd, és ne itéld meg. Ne itéld meg, hogy az jó vagy rossz. Mert ha megitéled, akkor nem tudod érezni az illatát!? Ha nem érzed, akkor könnyen eshetsz abba a hibába, hogy büdösnek nevezed. Esetleg ha bátrabb vagy, kellemes illatúnak. A záptojás se nem büdös, se nem kellemes. És ami közöttük világit, hogy nem is záptojás! :-) Megvan a világosság, megtaláltam! Az én világosságom az én szememen keresztül. Az én szemem nem a tiéd, én látok vele, de te nem látsz az enyémmel. Ha látni fogsz a saját szemeddel, ha megtanulod látni a valóságot, akkor látni fogsz az én szememmel is. Ha hibát látsz abban, amit látok, az azt jelenti, hogy még nem látsz a saját szemeddel. :-)

Kollektív elme???
Ha van két ember és mind a ketten rendelkeznek 1-1 almával, akkor ha egymásnak adják az almájukat, akkor még mindig csak 1-1 almájuk lesz.
Ha viszont van két ember és mindkettőnek van 1-1 ötlete, ha megosztják egymással mindkettőnek két ötlete lesz.
----Ahol két ember találkozik, ott ellentét van. :-)

A kollektív elme a legalsóbb elme a világon?.................
Ha van valakinek egy elképzelése, akkor egy másik ember csavarhat rajta egyet, és ezzel egy új megközelítést kreálhat, ami viszont elvezethet egy másik elképzelés, javaslat megfogalmazásához vagy az eredeti javaslat továbbfejlesztett változatához.
----Vagy a sok elképzelés sok megközelitést adhat ugyanannak a dolognak, amiről nem tudod, hogy mi az. Ha tudnád, akkor minek közelitgetnél folyamatosan ugyanazon az úton, a közelités útján. Minek pocsékolnád az energiádat a közelitgetésekre, amikor oda mehetnél egyenesen és a maradék energiádat valami újra használnád fel.? Minden út, közelités az úthoz. Ha az úton haladva közeliteni akarsz ahhoz az úthoz, amelyiken járnod kéne, akkor abból távolodás lesz attól az úttól, amelyiken éppen jársz. Elmész hazulról valahová, ahol nem lehetsz otthon, majd a távolodásból honvágy lesz és közeledés. Olyan régóta úton vagyunk már, ami a távoldás és a közeledés váltakozása lett számunkra, hogy már el is felejtettük hol van az otthonunk. Keresd meg, olyan régóta üresen vár! :-)

"Csunda, a sok különböző nézetről, amelyek az egyén létére vonatkozólag vagy a külvilágra vonatkozólag a közvéleményben kialakulnak, amikor ezek a nézetek kialakulnak, és meggyökereznek, és elterjednek, a valóságnak megfelelően fel kell ismerni és helyesen kell tudni: "Ez nem az enyém, ez nem én vagyok, ez nem az én egyéniségem." Ilyen módon lehet elfordulni ezektől a nézetektől, ilyen módon lehet elvetni ezeket a nézeteket."
- zsák a foltját....
----ily módon lehet elvetni ezeket a nézeteket :-)

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

Ez nagyszerű!
A P. Mobil volt a kedvencem.
"Álmodtál, ébredtél, vártál rá, hogy felnőttél; felnőttél, más lettél, minden álmod elmúlt rég.”

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

Kedves nem mindennapi, hétköznapi családapa.
Tanítás, a szó igazi értelmében nem létezik. Információt (mennyiség) át lehet adni, tudást (minőség) nem.
Mindenki azt tudja, amire rá mer/akar hangolódni, de azt azonnal, és magától.
Az élet úgy is megmutatja, kinek miről szól a "tanítás".
Buddha - Jézus tanítása a tudat célzott és irányított átalakítása, nekik a gyakorlat, és nem az elmélet (a tanítás) volt a fontos.
A tanítványok(?) nem őrizték meg ezt a radikalitást. A számos szekta bizonyítja, hogy a kanonizáció(plastic surgery) nem egészséges dolog.
Az elméleti (hiábavaló) problémák fölötti vita választja el egymástól az embereket.
(A héber 'kaneh' jelentése: mérővessző) nádat is jelent, vagyis nádpálcát amivel kapna a képébe a fennen említett 2delikvens az esetleges reklamációért:
"Egek én nem ilyen lovat akartam"

Tükör előtt álva látni az egységet!!!(önmagammal).
A probléma azzal van ami bejön, beengedem.
„Maradjatok énbennem és én tibennetek." (ETALON)
Gondolj a gyermekekre fiam!
(eddig az egóm úgy hitte, hogy ő a legszebb, majd meglátta Vénuszt....)
Én így látom!

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

"De a kollektivitásnak megvannak a maga vonzerői"
- Saláta sok-sok borssal, hogy ne érezd a záptojás illatát.
Önmagatokban keressetek tehát világosságot Ánanda,.... A Tanban keressetek világosságot,.....

Kollektív elme???
Ha van két ember és mind a ketten rendelkeznek 1-1 almával, akkor ha egymásnak adják az almájukat, akkor még mindig csak 1-1 almájuk lesz.
Ha viszont van két ember és mindkettőnek van 1-1 ötlete, ha megosztják egymással mindkettőnek két ötlete lesz.
A kollektív elme a legalsóbb elme a világon?.................
Ha van valakinek egy elképzelése, akkor egy másik ember csavarhat rajta egyet, és ezzel egy új megközelítést kreálhat, ami viszont elvezethet egy másik elképzelés, javaslat megfogalmazásához vagy az eredeti javaslat továbbfejlesztett változatához.

Minden kölcsönhatás, minden megtapasztalás, 'hiszen egy veréb sem esik le a földre a ti Atyátok akarata nélkül'!
Beszéd = "kollektív idiótizmus"
Olyan is akad, aki időszakonként csak magával kerül kölcsönhatásba.
Mindenki mindig a saját foltját találja meg, és azzal kötődik belső (többnyire nem tudatosított )igénye szerinti boldogságban vagy boldogtalanságban.

"Csunda, a sok különböző nézetről, amelyek az egyén létére vonatkozólag vagy a külvilágra vonatkozólag a közvéleményben kialakulnak, amikor ezek a nézetek kialakulnak, és meggyökereznek, és elterjednek, a valóságnak megfelelően fel kell ismerni és helyesen kell tudni: "Ez nem az enyém, ez nem én vagyok, ez nem az én egyéniségem." Ilyen módon lehet elfordulni ezektől a nézetektől, ilyen módon lehet elvetni ezeket a nézeteket."
- zsák a foltját....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nem tudom milyen göröngyös vagy sima az útja az aszkétának. Egy utat ismerek. Azt az utat, amin egy hétköznapi családapának kell járnia. Nem számít, hogy sima vagy göröngyös a világ szemszögéből nézve. A lelki terepjáró képes leküzdeni bármilyen akadályt, ha a megfelelő üzemanyagot kapja. És ez az üzemanyag a bizalom. Bízni a régmúlt mestereinek a tanításaiban, hogy VAN, HOVA MÉSZ..........

Hogy ez az út, milyen tájakon vezet keresztül, hogy erdőkön vagy pusztákon át, az nem fontos. A fontos az, hogy eleget tankoljál!

:-)

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

Aki teremt, nem követheti a jól kitaposott ösvényt. Fel kell kutatnia a saját útját, magának kell keresgélnie az élet dzsungelében. Egyedül kell mennie; ki kell hullania a tömeg-elméből, a kollektív pszichózisból. A kollektív elme a legalsóbb elme a világon – még az úgynevezett idióták is felette állnak a kollektív idiotizmusnak. De a kollektivitásnak megvannak a maga vonzerői: tiszteli az embereket, becsüli az embereket, ha azok szüntelenül ragaszkodnak hozzá, hogy a kollektív elme az egyetlen helyes út.

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

s mikor zene szól, bevallom, táncra perdülök. :-)

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

Őrültek, bolondok, fogyatékosok.....
Néhol tisztelték, máshol kinevették őket. Egyes kulturákban varázserőt tulajdonítottak nekik, sokukból lett sámán, gyógyító, vagy vallási vezető, máshol máglyán végezték.
A fogyatékosokhoz kevesebb információ jut el, a "rendellenes emberek" közül azonban sokan rendelkeznek rendkívűli képességekkel. Az érzékek gyengesége
miatt lehetővé válhat a kapcsolatfelvétel a felsőbb világokkal.
Furcsa, hogy bár az indiai társadalom elutasította a testi hibákat, a szellemi fogyatékosságot majdnem vallásos tisztelettel övezte: a szentek és aszkéták körében sok olyan embert találhattunk volna, akit a mai pszichiátria elmebetegnek minősítene.
Eu - ban az udvaribolond nagyobb volt a királynál.

Egy mai Tajgetosz-szökevény mit tudhat ezekről.
Aki egységben van önmagával!?
:-)

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

Elgondolkodtató, hogy az emberekben meglévő igények hogyan változtatják meg a hitet, hogyan alakítják a maguk képére szentjeiket.....
Hogyan vált az aszkétából, a földi élvezeteket hátrahagyó, a mértékletes középutat követő Buddhából egy pocakos, vidáman mosolygó, ferdeszemű, kedves figura, akin vidáman ugrándoznak a gyerekek, akiről nem a szellemi táplálék jut elsősorban eszünkbe.....
Hogyan lett a gazdagság szimbóluma az, aki pont a gazdagságát, a fényűzést és a pompát hátrahagyva, az egyszerűséget, a befelé fordulást, és a szellemi fejlődés útját követte.

Buddha: az út szélsőségektől mentes, un. (arany)középút, amely elkerüli mind az élvezetek habzsolásának, mind a beteges önmarcangoló aszkétizmusnak a szélsőségét.
-------------------------------
Nincs KORLÁT, csak vízió!
Lao-Ce: Az igaz út
Az út kanyarog, de mégis járható.
Az út egyenes, ezért járható.
Az út göröngyös, de mégis járható.
Az út sima, ezért járható.
Az út a mélybe vezet, de mégis járható.
Az út a fény felé tart, ezért járható.
Az út mozdulatlan, de mégis járható.
Az út változik, ezért járható.
Az út megfoghatatlan, de mégis járható.
Az út megérthető, ezért járható.
Ha az igaz utat keresed,
Befelé nézz, és megtalálod.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

"Te pedig a mikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, a ki titkon van;"

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

Aki egységben van önmagával....
Ez "teccik" _ szemléltetnéd?, szeretném megtanulni.

Figyu! Jézus gyermekkorától kezdve azt tanulta, hogy a Föld gömbölyű.
"Majd felvivén őt az ördög egy nagy magas hegyre, megmutatá néki e föld minden országait egy szempillantásban"
Így szólt a patás:
"Ha Isten fia vagy, repülj..." hiszen az ember tud repülni, what's the big deal?..
STB.....

"Mondom pedig néktek, hogy a templomnál nagyobb van itt."
" Ha valaki a templomra esküszik, semmi az"
" Naponként nálatok ültem, tanítván a templomban,"
sz.rá nagyívben.

Jézus temploma: Leronthatom az Isten templomát, és három nap alatt felépíthetem azt. ÉS TE?

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

:-)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ilyen észrevétlenül emelitek a korlátokat magatoknak:

"Aki egységben van önmagával, az az összeütközésbe keveredést még csak elképzelni
sem tudja magáról."-állítja a Csodák útja


Kérdem, Jézus egységben volt?
......
Úgy kiszórta a pénzváltókat a templomból, mint a macskát sz..ni....

Aki egységben van önmagával, nem akarja elképzelni hogy konfliktusba fog e keveredni a következő pillanatban vagy órában vagy évben stb. Nem érdekli. Nem választ semmit meg. Meghagyja az összes lehetősèget a pillanatnak, és csak várja hogy mit hoz. Bármi is legyen az.
?!.

:-)

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

http://www.scribd.com/doc/6794060/A-Csodak-konyve
(13 rész magyarul))
- A testet úgy látni, hogy az egy templom...
- Az igazi szentség az a belső oltáron fekszik...
- Spirituális vision, az nem lát hibát és mindig vezeklés után néz.....
............................................................................................
Lassan rájöttem, hogy nem is olyan nehéz úgy gondolkodni, ahogy Jézus - a valódi kihívást az jelenti, amikor úgy is akarunk cselekedni, ahogy ő cselekedne.
Az - A Course in Miracles így fogalmazza ezt:
Nem lehet nehéz elvégezned, amit Krisztus rád bízott, mivel Ő az, aki megcselekszi azt (Szöveg, 518. old.)

sztem ez egy 'klassz' pozitív visszacsatolás, (kézzelfogható én vagyok)
- amit Krisztus rám bízott: kövessem
"Ha valaki én utánam akar jőni, vegye fel az ő keresztjét minden nap, és kövessen engem."
- a via dolorosa-n újraformálódó én-ségem formálja a világomat, és mindenki más világát is.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Értékesnek tartom, A Csodák útja c. könyvet. /három kötet/
A 365 egység esszenciája leülepszik a tudattalanomba,
passzív állapotban, remélem kellő pillanatban, ha csak 10% -a aktivizálódik
és kifejti hatását, -.nagy szerencsémnek tartanám.
Ezt rábízom magára az Útra.
/ Krisztina engedi felhasználni a fordítását a neten./

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

"Nincs BOLDOGSÁG, csak boldog pillanataink vannak!!!"

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

Akkor van konfliktus, ha beengedem!(J)

Érdekelne a Te véleményed a könyvről.(Csodák útja)

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

"Aki egységben van önmagával, az az összeütközésbe keveredést még csak elképzelni
sem tudja magáról."-állítja a Csodák útja, /A Course in Miracles /
Ez nemcsak a más emberekkel való összetűzésre utal, hanem még alapvetőbben
az önmagaddal való, belső konfliktusra, ami véget ér,
amint nincs már semmilyen ütközés az elméd igényei és elvárásai,
illetve aközött, ami VAN."
E.Tolle Most hatalma 152.old.
...........................................................................................................................................
E Tolle csak négy forrást említ .ötmilliós példányszámban megjelent művében.
Érdekelt MIÉRT választotta éppen a Csodák útját......
Miért tartja ennyire értékesnek ?
"Egy nekem tízezer -, ha a legkülönb."
1.5 milliós példányszámú könyv...., reklámozás nélkül..
Interneten magyarul is vannak belőle szemelvények..... Sarkadi Kriszta fordításában.

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Don't worry, be happy!
Eredetileg Meher Baba (1966)
Adaptálta Bobby Mcferrin(1988)

Válasz