Raszta raszta üzente 10 éve

Érdekes, hogy amit olvastam nagyban emlékeztet gyermekkorom szabad szellemére. Arra a szellemre amelyik szabadabban szárnyal, fantáziál, teremt. :))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Hajszál pontosan ugyanezek a gondolatok merültek fel bennem is, Attila! De jó! Jézus mennybemenetele ugyanilyen volt. Nagyon jó lenne megtudni a titkot, de ha nem tudjuk meg itt, majd megtudjuk odaát. Én egy kicsit sem vagyok izgatott emiatt.

Válasz

v. a. üzente 10 éve

Elolvasva, tényleg hosszú.
Viszont érdekes! A halál után eltűnő test...nagyon jó téma. Pont ott, adott helyen csak a helyi lakosokkal történik meg. Mindenki Tudatos a faluban?! Nem is rossz!

Olvasás közben eszembe jutott, Jézus testével mi lett a mennybemenetele után? Talán az is így tűnt el? Akár még az is lehet! Vagy van jobb magyarázat?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

jav.: "...a Bibliára idézése..." > "...a Biblia idézése..."

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

A galaktikus föderációig valahogy én is eljutottam (döcögve, mert a helyesírás nem erőssége az írónak), de akkor betelt a pohár. Sok minden elképzelhető, amit ír, de amit ő elképzel, az mégiscsak a fantázia területe, és az írás műfaja mintha olyan tényközlés akarna lenni. Hát a Bibliára idézése önmagában az, de a következtetései számomre többnyire fantazmagóriák maradnak. Legjobban a szublimáló hullák tetszenek, amelyeknek utána is néztem az Internet-en. Vannak kommentelők, akik meg sem találták az adott falut, de Száraz György magyarázata is elfogadható, hogy nem akarják nagy dobra verni, mert akkor a fél világ a nyakukra járna, hogy lássák elpárologni a hullákat. Maradjon hát mindez az adott falu lakosainak a titka.

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

Velem, elolvastatta magát.. :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

jav.: "...katedrálist építeni..."

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Az emberi fantázia végtelen! Ha van időd fantáziálni és katedrális építeni a fantazmagóriákból és leírni az egészet, akkor már csak legyen, aki el tudja olvasni a regényedet. Gratulálok a kitartó olvasónak. Én inkább Tolsztoj Háború és békéjét olvasom el ismét.

Válasz

Bartus Tiborcz üzente 11 éve

Az emberi lét és értelem alapja.

A Bolygónkon létező Flóra és Fauna megjelenése több százmillió évre tekinthet vissza, mely találgatásnak – elméletnek két elméleti leírása található. Egyik a legrégebbik, szájhagyomány, amelyek az legrégebbi- ős nemzeteknél is megtalálhatók, valamint az időszámításaink kezdete után a vallások alapján, elfogadott az „Egy Isten fogalma „elfogadott több mint 2 milliárd ember élet vitelében. A másik Elmélet „Darwin „dialektikai fejlődés elméletével fogadtatott el. Meg jegyezve, hogy maga Darwin könyvének első kiadásának utolsó lapján a következőket írta „Az egész földünk Flórája és Faunája olyan szép és tökéletes, hogy az nem lehetett a véletlen műve.”
Az utóbbi 2 száz év alatt, az egész társadalom, megosztódott és a materialisták, valamint a nem aktív vallású értelmiség egy része, elfogadva a Darwini Dialektikus fejlődés elméletét. Mely alapján ezek, a vallások megtagadásával, kialakították a bal oldali nézeteket és Filozófiát dolgoztak ki, amely szociális elméletek és társadalmi hibáik alapján nagy tömegeket vonzottak magukkal.

A vallási kler, tanítása nagyon sokat ki hagyott a Szent írásokból, meg tagadva a lélekvándorlás és a Reinkarnáció létezését –. De a 7800 év alatt nem adtak magyarázatot az Isteni és az emberi lélek elfogadható értelmezésére. Ma minden felekezet el ismeri, hogy az Isteni lélek , létezése és működése csodálatos bizonyítékot ad az emberi lélek és az Isteni lélek kapcsolataira és egységére –Csodákra. De a lélek teljes felismerése elmaradt, annak dacára, hogy az emberi lélek halhatatlansága és a halál utáni bűnbocsánat letéteményese,
számot adva a földi életről a Krisztus előtt a menyek országában- Ha az emberi agy ,az amelyben a memória központ létezett, halál után ép úgy mint az egész test porrá válik ,vagy hamuvá lesz az elégetés során. Jézus tanítása szerint , az ember örök életűvé lett, Krisztus feltámadásával. az ember halála után ítéletre megy az Atyához. S számot ad az életéről , szeretetéről, vagy bűneiről. Ami azt jelenti,hogy az emberi memória tisztán nem az agyunk
funkciója, hanem az Szimbiózisban v an az emberi lélekkel, mely tiszta energia háló és tárháza, azoknak az energia kódoknak amelyek az agy elektromos ,bióenergetikai-biókémiai reakciók alkalmával ,tiszta energia kód alakjában a lelkünkhöz kapcsolódik. Megmaradva, mind addig, amíg nem reinkarnálódunk , lelki –tudati fejlődésünk további fejlesztése érdekében,a szeretet és az igaz hit irányában.

(1)
Bibliai tudni valók a teremtés könyvéből:
Mózes I.26,27.
„ Tremté tehát az Isten az embert az Ő képére,
Isten képére teremté őt:férfiúvá* és asszonnyá
teremté őket.„ (Máté 19,4 Márk 10,6 )
Mózes I.30 a Föld minden vadainak pedig ,és az
ég minden madarainak és a földön csúszó mászó
minden féle állatoknak, amelyekben élő lélek van,
a zöld füveket adom eledelül. És úgy lőn .
(2.)
Pál I .levele AKorintuszbeliekhez.2.3.
10. Nekünk* azonban az Isten kijelentette az Ő
LELKE által: mert a Lélek minket vizsgál,még az
Istennek mélységeit is.
11. Mert ki tudja az emberek közül az ember dolgait,
ha nem az embernek Lelke, amely ő benne van?
azonképpen az Isten dolgait sem ismeri senki,ha nem
ha Istennek a Lelke.
12. Mi pedig nem e világnak lelkét vettük, hanem az
Istentől való Lelket: hogy megismerjük azokat, amiket
Isten ajándékozott nékünk.


2.
Bizonyítékok egyike !

Erre mondanák sokan, hogy "természet feletti csodák"
Minden esetre csodálatos lenne így "hazatérni"


A falu, ahol dimenziót váltanak a holttestek
2013-01-25 - Szerző : Száraz György
A Thaiföldi Nan nevű falucska azzal hívta fel magára a világ figyelmét az elmúlt években,1987 -óta ott nem rendeznek semmiféle temetést, merthogy arrafelé az emberek a halálukat követő néhány órán belül szó szerint beleolvadnak az éterbe és eltűnnek.

Állítólag nem telik el öt óra a halálukat követően és Nan lakosai fénnyé válnak, vagyis dematerializálódnak, vagy legalábbis nyomtalanul eltűnnek. Se hagyományos temetés, se hamvasztás nincs az események hátterében, hiába is keresnénk. A tradíció meglehetősen rövidre szabott: egy gyors ravatalozás, gyászszer- tartás és búcsúzkodást követően
és búcsúztatást követően eltünik a tetem.
Ez olyasformán történik, hogy a gyászoló sereglet körbeállja a ravatalon fekvő halottat, amely fokozatosan eltűnik a szemük elől. A természetfeletti jelenség uszkve negyed órát vesz igénybe.

A holttestek ily módon történő eliminálódása egyébként csak és kizárólag ennek a falucskának a jellegzetessége, a környező településeken ilyen nem fordult még elő a híradások szerint. Ez teszi még misztikusabbá az egész jelenséget. Eredjünk ennek a rejtélynek a nyomába!

Tehát a kiindulópontok a következők: nincs temető, nincsenek urnák vagy tabernákulumok, nincsenek földi maradványok, a porhüvelyek viszont a szó szoros és fizikai értelmében felszívódnak a semmibe a halál beálltát követő harmadik-negyedik órában.

Induljunk ki az orvosi vizsgálatok eredményeiből! Mármint azokból, amelyeket az élőkön végeztek el, merthogy a holttestek boncolása gyors eltűnésük miatt nem lehetséges

3.
. A kutatók eddig nem találtak semmilyen biológiai jellegzetességet, furcsa eltérést vagy egyedi sajátosságot a falu kevesebb, mint 400 lakosának alapos tanulmányozása nyomán se.
Ezután következett a környezet analízise: a források, a növények és általában a hely adottságainak az alapos tanulmányozása, de ez sem eredményezett semmilyen figyelemreméltót. A tudósok nem találtak kirívó, illetve az átlagostól eltérő eredményeket.

A vallási szokások tanulmányozása sem árult el újdonságokat. Kivéve talán egy apróságot. Csakis a falu lakóival történik meg a dematerializáció, vagyis a test átszellemülése. A faluba beköltöztetett idegenekre nem hat a helybéliek mágiája. Ergo oda születni kell ahhoz, hogy később fénnyé válhassanak.

A spirituális szemléletű személyek megkérdezése után felvetődött, hogy a helynek szakrális jelentősége lehet, s netán a helyi energiaörvények okozzák ezt a látványos eltávozást. Ilyeneket azonban egyelőre nem találtak. De ha találtak volna is bárminemű furcsa energetikai anomáliát a helyszínen, azok akkor sem magyaráznánk meg azt a furcsaságot, ami az elszállított holttestekkel történik. Tudniillik, azok is ugyanúgy képesek kámforrá válni, mint a faluban maradott társaik.

Ha jobban meggondoljuk, az energiáknak mégis csak lehet valamicske közük a testek „elpárolgásához”, hiszen a folyamat során a jelek szerint egy fokozatos rezgésemelkedés megy végbe. Hogyan és miért?
A szellemtudomány szerint a fizikai testünk egy sor magasabb „testünknek” a legalacsonyabb rezgésű formája. Olyan ez, mint az egymásba ágyazott matrjoska babák esete. Az ember esetében a legkisebb energiatest a legbelső a legdurvább rezgésű. Ezt hívjuk anyagi testnek. A többi: az éter-, az asztrál-, a mentál- és a kauzális test rezgése egyre magasabb és szellemibb.
A halál beállta után minden testnek megvan a maga sorsa. Első körben a kauzálistest válik el a többitől és távozik el egy magasabb világba. Azután a mentális és az asztrális testtel is hasonló történik, de ők más energiamezőkbe olvadnak vissza. Végül, az étertest oldódik el a fizikai testtől és ezzel a test is oszlásnak indul, mivel tőle kapta korábban az életerejét, amely utánpótlás immáron megszűnt. Ez az átlagos feloszlási folyamat. De léteznek kivételek.

Kivételt képeznek azok az esetek, amikor az egyes testek nem válnak szét egymástól az előbb leírt módon, hanem különféle formában átszellemítik egymást. Vagyis a magasabb rezgésű behatol az alacsonyabb rezgésűbe, majd az a rezgésben közvetlenül alatta levőbe, és így tovább. A folyamat nem önkényes, hanem egyfajta utazásra való. Nevezetesen, a testek egyes részei átrezegnek egy másik világba. Valószínűleg abba a világba, ahonnan a mindezen testeket magára öltő lélek származik: „haza”.
Így a fizikai test nem marad ebben a földi közegben, hanem visszatér egy olyan helyre – például egy másik bolygóra vagy párhuzamos dimenzióba –, ahonnét az alaprezgései eredetileg származnak.
Itt nem a testben való feltámadásról van szó – legalábbis nem feltétlenül –, hanem egy másik, a miénktől eltérő fizikai dimenzióba történő átcsúszásról. Ezt a jelenséget a spiritualitás régóta ismeri és az okát a földön kívüli őshaza-elméletekben látja.
Ehhez annyit kell elfogadni, hogy a jelenlegi Földön élő népek és fajok őshazájukként egyes csillag- és bolygórendszereket jelölik meg. Miért? Talán mert valóban így van, mindenesetre a vallási hiedelmeik erről tanúskodnak. Így az aurájukban és a genetikájukban hordozhatnak olyan sajátos rezgéseket, amelyek egyfajta kapunyitó kódként működhetnek. Más kérdés, hogy ebben az életükben tudják-e használni ezeket, vagy csak haláluk után lépnek automatikusan működésbe. Talán ebben rejlik Nan tősgyökeres lakóinak a titka, amelyről talán már csak a falu szakrális vezetői tudnak, vagy azok sem.
Mindenesetre a misztikus átalakulás: a fénnyé válás és a másik dimenzióba kerülés mind a szkeptikusok, mind a hívők szeme láttára történik a mai napig. A jelenségre sokan keresik a kielégítő választ.

Ázsia megannyi jógija, a szentemberek egy része az egész világon és történelemben, valamint sok mágus képes volt még életében hasonló dolgokra. Egyesek tudatosan, képességeik révén, mások ösztöneik által vagy felsőbb segítséggel képesek a testükkel együtt kilépni a 3D-s világból. Sőt, van, aki vissza is tud térni…

4.




TEREMTÉ ISTEN AZ EMBERT SAJÉT KÉPMÁSÁRA
(1)
Bibliai tudni valók a teremtés könyvéből:
Mózes I.26,27.
„ Tremté tehát az Isten az embert az Ő képére,
Isten képére teremté őt:férfiúvá* és asszonnyá
teremté őket.„ (Máté 19,4 Márk 10,6 )
Mózes I.30 a Föld minden vadainak pedig ,és az
ég minden madarainak és a földön csúszó mászó
minden féle állatoknak, amelyekben élő lélek van,
a zöld füveket adom eledelül. És úgy lőn



Isten saját Asztrális energiájából teremette az embert , saját képmására. Mely csak Asztrális energia alakban jelent meg, meghatározott hangok rezonanciája által. Majd Isten parancsára Morfogenetikai mező háló alapján,materializálódott a föld porából - annak alkotó részeiből. A Hangok meghatározott rezonancia alapján , megalkotva a meghatározott ember szerves anyagi részeit, a
szükséges elemek materializálódásával ,. Szén , Hidrogén, Oxigén, Nitrogén Pfoszfor, Vas,Calcium. És más elemeket , amelyekre szüksége volt a test felépítéséhez. DNS , RNS , majd a Genetikai Gének, Kromozómák láncolataihoz. Melyek után az emberi agy és az egész idegrendszeri hálózat után kialakultak :a belső szervek ,szív,és az egész szív és vérrendszer, tüdő, hasnyálmirigy, vesék, az emésztő szervek, majd a nemi szervek és a vizelet kiválasztó szervek, Izmok és végül a bőr –mint fedő rendszer. Mind ez pillanatok alatt, mert a hálózat részei meghatározzák a testrészek összetételét és szükségszerűsége alapján. Majd készen ált az ember az emberi tudat vissza állítására- amit memóriának nevezünk. Ennek a tanulási folyamatnak az a törvényszerűsége, hogy mindennek a szereteten kell alapulnia, kizárva a félelmet mert annak a kvantum rezonanciája, teljesen félre vezetheti az emberi egyed lelki és testi fejlődését. Itt gondolnunk kell a szülők és különösen az édes anya lelki állapotára és szavaira, amelyek a szeret hangjai kell , hogy legyenek ,tetézve a gyönyörű dajka dalokkal , melynek a gyengéd melódia hangjai , egy égész életre meghatározzák az egyed lelki és érzelmi tulajdonságait . A szülők, ideges, félelemmel telített állapota, hanga , betegé formálja a gyermek lelki világát. Ezeknek a negatív jelenségeknek- érzelmeknek a gyógyítása , nagyon sok időt és szakmai munkát igényel, amire sem a szakemberek sem a szülők nem gondolnak.

Miután látta az Isten, hogy ez így jó, belé lehelte az élet leheletét – reanimálta a szív pulzirozását 72-75 –ig percenként , a vérnyomását 142 mm . majd a belélegzésnél, 25- belélegzést állított be. S ekkor az ember Biológiailag és anatómialilag tökéletesé vált.
Ez mellett Isten MEGHATÁROZTA AZ EMBERI LÉLEK ,ENERGIA KÖZPONTJAIT, a szív –ben és a csakrában,valamint az Aurában,melyek egységes energia rendszert képeznek.

A legújabb kutatások alapján a leletek alapján úgy vélik, hogy az Univerzum 200 0000 milliárd éves,
Hogy az Univerzum központja mint 0 Dimenzió nincs idő, nincs távolság , hanem csak Tiszta Asztrális energia amely a fény és energia központja , amely körül forog az Univerzum Asztrális energia tulajdonságokkal. Mely energiák a belső energia rezonanciától függően lehetnek Gáz halmaz állapotúak, anyagi konstalációk, amelyek Dimenziókra oszthatóak, Csillag rendszerekre, Nap rendszerekre és Csillag ködökre, melyek állandó körforgásban vannak , meghatározott sebességgel.
Vannak egyes Asztrológusok, fizikusok, akik azt állítják, hogy mind ez olyan mint egy nagy Hológram, ami nem más mint a központ energia kivetülésének dimenziója , mely a teremtő Isten tudatiságának a kivetülése.
Itt mindjárt fel kell említeni, hogy a mi naprendszerünk 200 milliárd éves,mely idő alatt többször volt teremtés, több fajta élő lények éltek ,váltogatva egyike- másikat. Egyesek feltételezik, hogy a földi lét egyike a legfejlettebb Homoszapiens tipúsú emberi faj otthona, akikhez jártak a más Dimenziók lakói, más és más alakban, ki használva az itteni ember tökéletességét és Genetikailag az itteni emberi génekkel módosították saját fajtáikat .Az Archeológiai leletek és mondák bizonyították, hogy egyes űrbeli lények ide jártak, és házasodtak az ember leányaival , akik nagyon szépek és kívánatosak voltak. Ezek gyermekei alapították meg a királyi családokat és hatással voltak a földi civilizáció fejlődésére. Ezekben a korokban, az emberi tudat több ezerszer felül múlta a mai emberi tudati szintjét és Energia rezonancia képességekkel, urai voltak az anyag mozgatásnak, a földi vonzó erő ellenében is,le győzve a Gravitációt. 20 000 évvel ez előtt az Atlantiszi kultúra, olyan magas szinten volt, akik sokkal magasabb fejletségi fokon voltak, mint a mai ember és társadalmunk. Mely korszak tulajdon képen az első Aranykorszaknak felelt meg, amikor igazi béke és tudás dominált bolygónkon. Mely kontinens elpusztult egy nagyon nagy Dimenzió váltás alkalmával, de vannak olyanok, akik feltételezik, hogy az akkori kultúra pusztította el önmagát.
Ennek a kultúrának maradványai megtalálhatóak, a Maya birodalom arany tábláin, a régi Szumér és Indiai irodalomban.
Feltételezhető,hogy a kristály koponyák az előtti időből származnak, amelyek tulajdon képen nem üveg koponyák, hanem az akkori emberek gondolati energiái, magukba zárták az összes akkori tudományok valóságát és speciális rezonancia csökkentéssel szilárd halmaz állapotúvá váltak.
Kristály koponyák jelenlétében végzett Meditációk alatt az összes be táplált tudást és betáplált adatokat, képeket ép úgy lehet látni, mint a mai video szalagon vagy CD rögzített képeket.. Ezek olyan kultúráról tanúskodnak, amit a mai értelmes és tudós szakemberek el sem tudják képzelni, mind addig, amíg ezeket a rögzített kép anyagokat át nem élik tudati gondolatokban..

A Tej út rendszerhez tartozó csillagok bolygóin több helyen is feltételezik az emberi lét formákat, amelyeknek a nyomai megtalálhatóak itt a földön.

Alfa Kentaur körül keringő három bolygón, ahol hozzánk hasonló lények élnek, akiket mi szürkéknek nevezünk.

Szíriusz,körül keringő két bolygón, ugyan az a típusú hozzánk hasonló lények élnek, akik több mint 200 millió évnyi kultúrával rendelkeznek

A Nibirú- vörös nap –csillag két bolygóján Reptilia típusú lények élnek , akiknek az alsó teste Krokodil szerű farokkal rendelkeznek. 200 millió éves kultúrával rendelkeznek.

Thalmúd és a Biblia szerint a mai ember teremtése ISZE 7800 KÖRÜLI, de a mai kutatások azt bizonygatják, hogy a teremtés több mint 200 000 évvel ez előtt történ Tigris és Eufrátesz között.
De ugyan akkor vannak olyan Indigó ,Kristály . és Avatar gyermekek – egyének, akik azt bizonygatják, hogy az ember nem e Bolygón lett teremtve, hanem 20 000 milliárd évvel ez előtt,vagy 20 miléniummal ez előtt lett a menyek országában ,majd ide telepítve, amely megalapozott teóriának látszik, mert több Archeológiai leletet találtak mint a Kristály koponyákat , amelyek azt bizonyítják,hogy a mai ember két fajnak a mutációjából keletkezett, mint tökéletes fizikai – Biológia egyed. S ekkor az emberi egyed, fény emberként létezet, nagyon nagy tudással , amit magával hozott az Univerzum más dimenzióiból.
Több milléniumom át ezt a tudati szint degradálódott, amikor kezdődött az úgynevezett Sár emberi korszak. Az utolsó fényember kori korszak az Atlantisz – eltűnt kontinenssel el veszett.
Külön meg kell jegyezni, hogy a sár ember kora a végét járta a huszadik századdal és 2012. december 21.- én elkezdődött az Arany korszak kialakulása, mely korszakban a mai sár ember lassan eltűnik halálozással és helyét el foglalják a Fény emberek, és a mai gyermekek akiknél a DNS 12- 13 láncolattal fognak testet alkotni, ami a fény ember kialakulásához vezet. Ezzel a regenerációval az emberi faj visszanyeri az eredeti tudati állapotát, emlékezve mind arra, amelyben már része volt a mi Dimenziónkon kívül, S ezzel meg kell,hogy kezdődjön az Aranykor, amikor az emberi lélek életszükséglete el éri a 12 000 évet. Ebben a korszakban az egyed ellenálló képessége legmagasabb fokra emelkedik és nem lesznek, Anatómiai anomáliák, vírusok, baktériumok, bacilusok okozta betegségek , és a tudati szint újból fel emelkedik arra a szintre, amellyel rendelkeztek és mai is rendelkeznek azok az Univerzumi lények akiket , Szürkéknek, Anaukiknak, Kristály egyedeknek nevezünk. Mert mind ezek a földi emberiség testvérei, akik több száz millió évvel ez előtti tudattal rendelkeznek…………………….

Az emberi tudat nem pusztán az agyunk produktuma, hanem az Univerzum és az emberi szervezet közt fennálló, tudati energiák harmonizálása és egységének a meg teremtése. A külső mechanikai hatások ,termo hatások, Vegyi hatások az ideg rendszer érzékelő sejtjei ,elektromos ingert képezve, elektronok- Iónok alakjában viszik az információt az agyba, ahol biokémiai reakció folytán, energia Kód alakjában kötődnek az ember Lelki energia egységéhez.
A legújabb kutatások alapján ki lehet jelenteni, hogy az anyagi világ nem más, mint az Univerzum részeiben. Morfogenetikai mezők , Dimenziók energia rezonanciájának a-fényének hullámhossza és rezonancia másodperci hullám kivetülése és annak a sűrűsége . Vannak tézisek, amelyek azt tarják, hogy az Egész univerzum és abban elhelyezkedő égitestek nem mások, mint a kibocsájtó Isteni energia Hológramja , melynek a kisugárzó és belső rezonanciájának hullám hossza és a rezonancia frekvenciája határozza meg a halmaz állapotokat. De tulajdon képen, minden csak tiszta Asztrális energia.
Az Univerzumban Dimenziók léteznek ,amelyek világokat alkotnak:
1. Anyagi világ, amit mi ismerünk , a mostani ismereteink alapján.
2. Lelki világok , ahol a tiszta Asztrális energia létezik , melynek a rezonanciája
alacsonyabb frekvenciával rendelkezik ami váltózó. Ebben a mezőben élnek
Elcementálok, tündérek és manók
2/a Szellemi síkok ahol 0 dimenzió lehetséges , ahol nincs idő , nincs anyag, de lehetséges a
tudati állapot és meghatározott lét, mely típusait nem ismerjük . De ebben a világban
Lehetnek lények, amelyek hasonlítanak az angyalokra. Itt lehetnek emberi lények, akik
bűntelenek voltak, valamelyik anyagi világban.
3. Az Univerzum központja tiszta Asztrális energia halmaz, amely meghatározza az egész
Univerzum forgását és annak energia tulajdonságait. Ez tulajdon képem az Isteni lét és
tudati forrás, mely Morfogenetikai mezőnek belső rezonanciája, az Isteni tudati állapotának és
akaratának forrása. Mely teljességében, ki hat az egész Univerzum Energia rezonanciájára
és alakulásaira. Itt minden szellemi lény létezik aki oda került, kiknek a tudati állapota,
megőrzi az eddigi létformák tudatiságát, mind addig, amíg nem kell, hogy elfoglalja a helyét,
abban a Dimenzióban, ahová rendeltetett.

Mennyország a mi nézetünk szerint
Ebben a Mezőben, minden tiszta asztrális energia, amely hullámhossza és rezonanciája fényre emlékeztet , mely mezőben lévő szellemi lények , azt a képet láthatják, amellyel
Foglalkozik tudatuk .Itt van az Isten aki tudatilag egységes az egész Univerzummal. Isten Minden élőlény lelki világával kapcsolatot tarthat, annyira,hogy ha valakire gondol, annak azokban a
pillanatokban legnagyobb boldogság érzése lép fel, amelyre vissza emlékezik egész életében. De nem tudja miért, mert ez a kapcsolat csak egy irányú és nem tudjuk felfogni, hogy tudatilag közel voltunk Istenhez. Vannak pillanatok, amikor Olyan boldogságban részesülünk, amikor tiszta szívvel és gondolattal találkozunk az Isteni tudattal, s ezekben a pillanatokban, Isten Aura arca, tükrözi a mi arcvonásainkat, és a boldogságunkat meg közelíti a mennyei boldogság szintjét. Amikor meghal valaki, az tulajdonképpen, az anyagi testnek a megváltoztatása- elhagyása és lelki testünkben át éljük az utolsó életvitelű perceinket, s tudatilag, sokan fel sem fogják ennek a kivállásnak az igazságát- realitását. Nagyon sok embernek segítenek az Angyalok, és útnak indítják a mennyországába, ahol számot kell adnia, a földi élet minden pillanatáról. Itt ki kell mondanunk, hogy a földön elkövetett bűnök, az emberi lélek ellen, meg bocsáthatatlanok és maguk után vonják a legnehezebb, bűn át élési formáját és annak fájdalmait, kínjait, többszörösen- számtalanszor.

Ami azt jelenti, hogy az ember szültése előtt a Fétusz magába foglalja mind azt, ami vele történt lelkileg, energetikailag meg határozva az általunk nevezet emberi memóriát. Ez megmarad mind addig, amíg el nem kezdődik az asszony vajúdása, és az újszülött szülési változása, ami stresszel jár, és Amnéziát vált a leg több embriónál. De vannak egyes esetek, amikor a fétusz,- az újszülött, emlékszik a nagyon sok életélményekre, amik születés előtt történtek, Isten Dimenziójában –országában. Ahol, mindenki tud mindent, mert részese az Isteni tudatnak, és szeretetnek!



Üzenet a Fény Galaktikus Föderációjától

2012. 09. 15.

A Mennyei Atyánk áldásával és szeretetével jövünk ma hozzátok drága testvéreink. Szeretnénk pár új ismertetést elmondani nektek arról, hogy lehettek képesek fejleszteni a tudatotokat; megosztani tanácsainkat, bölcsességeinket és javaslatainkat. Szeretnénk nektek ma arról is beszélni, hogy mennyi szép életforma létezik a világotokon kívül és belül egyaránt. Igen, világotokban, azon a gyönyörű bolygón is számtalan életforma létezik, amelynek jelenleg sokan közületek nem is vagytok tudatában. Mi kívánjuk, hogy sikerüljön megértenetek mindent és elfogadjátok, hogy minden, ami jelen esetben tapasztaltok, azok megváltozzanak egy pozitívabb és békésebb állapotba.

Hogyan értük el azt a szintet, melyben jelenleg vagyunk? Sokan azt gondolják közületek, hogy mi, az a fajta lélekcsoport vagyunk, akik mindig is egy sokkal magasabb szinten voltak. Ez nem így van. Mi magunk is átestünk azokon a szenvedéseken, fájdalmakon, erőszakon, melyeken Ti jelenleg átmentek. Mi is öltünk, mi is vadásztunk, mi is háborúztunk, mígnem rájöttünk, hogy az erőszak csak erőszakot szül, és ezen változtatnunk kell. Meglep ez benneteket? Vagy úgy gondoltátok mi mindig is tökéletesek voltunk? Most sem vagyunk tökéletesek, de szintben a Ti világotok és a mieink sokban különbözik. S mindezeket a különbségeket Ti is el fogjátok sajátítani.

Mi magunk is átmentünk mindenféle szörnyűségen, mielőtt ráléptünk a haladás és szellemi fejlődés útjára. Elkezdtünk az Isteni törvények szerint élni, melyek utat mutattak nekünk egy bizonytalan valóságban. A fejlődés útján voltak akadályok, melyeket együtt sikeresen leküzdtünk, s rájöttünk, mi egy család vagyunk, együtt kell megvívnunk minden küzdelmet, majd megértettük, hogy nincs semmilyen küzdelem, csak a végtelen szeretet, harmónia és a létezés egysége, melyben mindig is voltunk. Többet nem háborúztunk, nem öltünk, nem bántottunk meg se embert, se állatot, még a köveket sem! Hanem egységben, szeretetben, békében, jóságban, együtt érzéssel egymás iránt kezdtünk el élni. Fejlesztettük a tudatunkat, a szívünket, a technológiánkat. Mondhatjuk azt is, hogy semmiben sem szenvedtünk hiányt. Egyre többet tanultunk a létezésről és olyan tetteket sikerült végrehajtani, melyeket Ti csodának, varázslatnak neveznétek.

Hogy mit értünk ezek a csodák és varázslatok alatt? Megtanultuk, hogy képesek vagyunk betegségeket gyógytani, anélkül, hogy orvosra vagy bármilyen eszközre lenne szükségünk, hogy a beteget meggyógyítsuk. Mentálisan a sejtek teljes lebontásával, majd új sejtek felépítésével gyógyítottuk a sérülteket, a baleseteket elszenvedetteket, a megbetegedett embereket, mert voltak köztünk régebben lények, akik nem haladtak olyan gyorsan, mint sokan közülünk, így ők gyakrabban betegedtek meg, szenvedtek balesetet. Sokszor történtek űrhajó balesetek, melyeket általában súlyos sérülésekkel „úszták” csak meg az utasai, ahogy ti szoktátok mondani. A gyógyítást így elsajátítottuk, s mindenkit meggyógyítottunk, aki a jelen testében szeretett volna tovább fejlődni. Egy idő után pedig megtanultuk, hogy a lelkünk segítségével hogyan gyógyíthatnánk meg a saját testünket. A sejtek lebontását egészen a legkisebb egységig végezzük. Ezeket míniusznak hívjuk. A lehető legkisebbre bontjuk le, majd építjük fel újra a sejteket. Lényegében a beteg részeket kicseréljük új és egészségesekre, azáltal, hogy újból felépítjük. A legtöbbször ez pár percet vesz igénybe, de valamikor csak pár pillanatba telik nekünk a gyógyítás. Az egyik nagy Mesteretek, aki a Földön élt köztetek, Jézus is ekképpen gyógyított. Az akkor élt emberek azt gondolták róla, hogy ő egy mágus, varázsló, akit Isten azért küldött, hogy megmutassa, milyen nagyszerű emberei vannak a Mennyországban. Voltak emberek, akik az ő küldetését itt a Földön szemfényvesztésnek vélték, elítélték, megkövezték, káromolták, szembeköpték. Sokan félreértették őt akkoriban és a mai napig is vannak köztettek sokan, akik félreértik.

Mi azért vagyunk itt, hogy mindezeket tisztázzuk veletek, hogy megértsétek kik vagytok ti, kik vagyunk mi, milyen szerepet játszottunk az életetekben, a fejlődésetekben, a történelmetekben. Az igazság az, hogy mi mindenhol ott voltunk és ott vagyunk. Számtalanszor lejegyeztek minket, sokan észlelték a hajóinkat, és kevesen voltak azok, akik személyesen találkozhattak velünk. Ezt minden évezredben, azon belül minden évszázadban megtettük, hogy eljöttünk hozzátok, felvettük veletek a kapcsolatot, de legtöbbször a kormányaitok visszautasítással és gyűlölködéssel fogadtak bennünket.

A haladás útja egy csodálatos folyamat volt számunkra, mert voltak ugyan nehézségeink, de ezen kívül rengeteg gyönyörű tapasztalatra és felfedezésre tehettünk szert. Az Univerzum végtelen és hatalmas és tele van életformával, pozitív, fejlett, békés, barátságos életformával. Ha most betekintést nyerhetnétek vizuálisan a mi világunkba, azt gondolnátok, hogy álmodtok, mert ilyen a valóságban nem létezhet. De igen is létezik és ennek hamarosan ti is a tanúi és átélői lesztek. Így azt mondjuk nektek, hogy képzeljetek el mindent, amit itt most leírunk nektek.

A mi világunk, ahogy az elején is utaltunk rá, rengeteg mindenben különbözik a tiétektől. Nálunk a színek sokkal finomabbak, mindenki kedves és barátságos, segítőkész, beleértve az állatokat – rovarokat, madarakat, vízi, szárazföldi állatokat -, a növényeket, az ásványokat, de még az űrhajóinkat is. Mindezeknek a lényeknek van tudatossága, mindegyik él, mindegyik lélegzik, mindegyik érez és érzékel. Mi naponta számos időt töltünk azzal, hogy beszélgetünk a kertünkben található virágokkal, zöldségekkel, gyümölcsökkel. Amikor egy-egy gyümölcsöt megeszünk, vagy zöldséget, előtte mindig megkérjük őket, hogy váljanak a részünké, váljanak eggyé velünk. Itt nálunk a gyümölcsöknek és minden más ételnek, amit elfogyasztunk kellemes, zamatos és nagyon finom az íze.

Mi is szoktunk találkozni egymással, amit ti partizásnak vagy bulinak hívtok. Mi is hallgatunk zenét, táncolunk, nevetgélünk, de azt kell, hogy mondjuk, mi ezeket nem a ti formátokban tesszük. A zene lágy, viszonylag halk és finom hangzása van. Táncolni mindenki a zenének megfelelően táncol, eggyé válunk a zenével, nem pedig betanult mozgásokat végzünk. A viselkedésünk is teljesen más a tiétektől. Mi nem nevetgélünk hangosan, sőt a társainkat sem nevetjük ki, ez nem jelenti azt, hogy nem szoktunk viccelődni. Mi is szoktunk mókázni, de nem úgy, hogy ezzel megsértsük a társunkat. Mivel mi nem dorgálunk, nem bántunk meg senkit, így sosem kell senkinek sem a bocsánatáért esedeznünk. Mi szeretet energiát használunk létezésünk minden egyes pillanatában. Hibázni ritkán hibázunk, ezek viszont koránt sem olyan vétkek, hibák, amelyek végzetesek vagy gigantikusak lennének. Ha valaki vét, azt magának okozta, ezzel tisztában is van az a lény, és igyekszik kijavítani, fejleszteni önmagát, hogy még egyszer ne kövesse el ugyanazt a „baklövését”.

Láthatjátok kedveseink nagy a különbség közöttünk. Ezt a kijelentést, kérünk benneteket ne úgy értelmezzétek, hogy mi próbálunk fölényeskedni, dicsekedni, mert nincs efféle szándékunk. Mi csupán szeretnénk, ha betekintést nyernétek a mi világunkba, ami lényegében ugyanaz, mint a tiétek csak egy magasabb szinten a fejlődésnek, melynek útjára Ti is ráléptek.

Reméljük ebben érthetőek voltunk és senkinek sem sértettük meg az érzéseit. Sok mindent megtapasztaltunk, átéltünk, átmentünk, kipróbáltunk. Számunkra ez az életforma tökéletesen bevált, ahogy Ti mondjátok. Szeretnénk, ha Ti is ráébrednétek erre az életformára és ezt követnétek. Ebben viszont nektek kell döntenetek, mi nem mondhatjuk nektek, hogy ezt kell követnetek. Szabad akaratotok van eldönteni, miként szeretnétek tovább folytatni az életutatokat. Mi ott leszünk, hiszen már itt vagyunk és segítünk nektek.

Örömmel fogunk segíteni nektek mindenben, aminek szükségét érzitek vagy bizonytalanok lesztek dolgokban, olyan dolgokban melyeket talán elsőnek nem mertek kipróbálni vagy csak nem tudjátok hogyan kezeljétek. Mi segítünk, megmutatjuk mindennek a módját, utána már könnyebb lesz magatoktól folytatni ezt az utat. Rengeteg mindennel meg fogtok ismerkedni, melynek nagyon fogtok örülni, már látjuk előre. Új technológiákkal, új létformákkal, új csillagrendszerekkel, néhányatok esetében új külsővel és minden olyan formával, ami eddig teljesen ismeretlen volt a számotokra.

Spirituális fejlődésetekben is a kísérőitek, vezetőitek leszünk. Fogjuk a kezeteket és megmutatjuk mi az, amit érdemes elsajátítani, mi vezet a könnyebb fejlődéshez, mi az, ami megemeli a tudatosságotokat, minek kell a legfőképpen fejlődnie a szívetekben. Olyan képességeket sajátítotok el, amelyek a Földbolygótokon jelenleg kevés embernek adatott meg. Ha arra vagytok kíváncsiak, tudtok e majd repülni vagy a fizikai testetekkel felvenni egy élő anyag szerkezetét, tulajdonságát, erre azt mondjuk, igen. Igen, fogtok tudni repülni, ehhez tartozik egy technológiai eszköz is, de az anyag tulajdonságának a felvételét mindenféle eszköz nélkül tudjátok majd elsajátítani. Ezért lesz számotokra szükséges, hogy a megfelelő utat válasszátok, amikor eljön az ideje.

A tanácsaink útmutatásként szolgálnak, hogy segítsenek eldönteni nektek, hogyan válasszatok, mit próbáljatok ki, mit tapasztaljatok meg. Nincsenek nehéz leckék, mert vannak köztetek, akik ezt gondolják. Könnyen elsajátítható minden tudás, ha az egyén igazán akarja. A tudás sok mindenre meg fog tanítani benneteket. De ne gondoljátok azt, hogy ezek a tudások majd az elmétekben lesz tárolva, az által fogtok képességeitekre szert tenni. Nem. Ez a tudás a lelketekben, a szívetekben lesz, és onnan jön elő s a szeretet segítségével, melyet a Teremtőnktől kapunk, fogjátok ti is alkalmazni. Fontos tehát, hogy mindennapjaitokat a szeretet, a béke, a türelem, a nyugalom, a kedvesség, a tisztelet töltse ki. Tisztában vagyunk azzal, hogy sokatoknak problémát okoznak az életkörülményei, a munkahelye, a kevés pénze, a megélhetés, az emberek a környezetükben. Mi is átmentünk mindezeken és megtaláltuk a megoldást. Legyetek minden körülményben, állapotban pozitívak, sose feledkezzetek el arról, hogy kik vagytok, még akkor sem, ha megpróbálnak a porig alázni benneteket. Ha erőszakoskodnak veletek, gyűlöletet, utálatot sugároznak felétek, ne akképpen feleljetek, hanem szeretettel. Az utálkozó emberek ezt nem fogják megérteni, kötekedni akarnak veletek, de ha azt látják nincs hatalmuk rajtatok, feladják a harcot és békén hagynak. Mi is ezt tettük. Volt, hogy elbuktunk, de mindig talpra álltunk és mi győztünk. A Fény elűzi a sötétséget, így a szeretet is elűzi a gyűlöletet. A szeretet megváltoztat mindent, ami negatív, mert az nem bírja elviselni ezt az érzést. A szeretet győzedelmeskedik mindenekfelett.

Mi, akik tagjai vagyunk a Fény Galaktikus Föderációjának és az Ashtar Parancsnokságnak már nagyon régen megtanultuk ezt, elsajátítottuk és e szerint éltük és éljük az életünket. Nem szenvedünk semmiben hiányt, nem panaszkodunk, élünk azokkal a lehetőségekkel, melyeket a Teremtőnk adott nekünk. Ő nagyon szeret minden teremtett lényt, hiszen ő adott életet mindannyiunknak, általa létezünk. Ő mindig volt, van és lesz. Sosem szűnik meg létezni.

Ma beszéltünk nektek arról milyen a mi világunk, hogyan érhettek el lelki fejlődést. Sok minden van még, amit meg kell beszélnünk és igyekszünk mindig világosan és érthetően fogalmazni. Reméljük ma is sikerült mindent megértenetek drága testvéreink. Segítünk, itt vagyunk, nem hagyunk el benneteket. A Ti családotok vagyunk, együtt voltunk és újra együtt leszünk. Mindannyian szeretettel gondolunk rátok és igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni, hogy a világotokban megteremtsük a jólétet, a békét, a szeretet és az együtt érzést az embertársaitok között. Hamarosan vége a játszmának, s amit itt leírtunk, azt megtapasztaljátok.

Mi vagyunk a vezetőitek az új utatokon, mi vagyunk a testvéreitek a Fény Galaktikus Föderációja.
Bejegyezte: Atlantis753 dátum: vasárnap, szeptember 16, 2012 Nincsenek megjegyzések:
Küldés e-mailbenBlogThis!Megosztás a TwitterenMegosztás a Facebookon
Újabb bejegyzésekRégebbi bejegyzésekFőoldal
Feliratkozás: Bejegyzések (Atom)
Blogarchívum
• ► 2013 (21)
• ▼ 2012 (33)
o ► december (5)
o ► november (6)
o ► október (12)
o ▼ szeptember (7)
 Egy földönkívüli üzenet a televízióban (1977. nove...
 Üzenet a Fény Galaktikus Föderációjától
 Üzenet a Fény Galaktikus Szövetségétől
 Üzenet az Ashtar Parancsnokságtól
 Ashtar parancsnok üzenete
 Galaktikus testvéreink hajói 2012. augusztus 29. (...
 Üzenet a Fény Galaktikus Szövetségétől
o ► augusztus (3)
Megnézendő oldalak
• http://spiritufo.ditro.hu/

Magamról
Atlantis753
Hungary
SZERETETTEL KÖSZÖNTELEK A BLOGOMON KEDVES OLVASÓ! A célom ezzel a bloggal, hogy felnyissam az emberek szemét, tudatosítsam bennük, a Földön kívül számtalan életforma létezik. A közöttük legtöbb ember. Őket nevezik GALAKTIKUS EMBEREKNEK, KOZMIKUS EMBEREKNEK is. Több pozitív szövetségeik is vannak, melyek azért alakultak, hogy védelmezzék, segítsék az Univerzumot és fejlesszék az alacsony szinten levő bolygókat. Az Univerzumban már csak a Föld maradt, ami a felszabadítására vár, s ebben ezek a fejlett földönkívüli szövetségek kiveszik a részüket. A blogomban az ő üzeneteiket teszem közé, valamint olyan tényeket és információkat igyekszem megosztani, melyek az ő létezésüket és munkájukat igazolják. „Itt élünk már az emberek között, kilétünket fel nem fedve, titokban vigyázva rájuk. Várunk. Óvjuk őket. Tanúja voltam mekkora bátorság lakik bennük. És noha egy világ választ el minket, hozzánk hasonlóan bennük is sokkal több van, mint ami elsőre látszik... Vannak napok, amikor elveszítjük hitünket, amikor a szövetségeseink ellenünk fordulnak. Az a nap sosem jön el, hogy mi cserbenhagyjuk ezt a bolygót és lakóit.” ENGEM EZEN A CÍMEN ÉRHETTEK EL: atlantis986@gmail.com
Teljes profil megtekintése

Simple sablon. Működteti a Blogger.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Zen-m..!....
Hasonló tapasztalatokat élek át magam is.
Jó érzés számomra ezt olvasni. Értékes felismerés.
Köszönöm.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

You Tube:
2012- A világforradalom elkezdődött
Feliratozta: Krisztina Tara......16:46

Válasz

androméden üzente 11 éve

bocs nem tudok ilyen siteot, a tyúbon elég sok film van fenn, nem értem miért is
lövik le pont a tiéd..talán akit érdekel az letöltené, nekem most sajna nincs gépem hová letölteni..

Válasz

v. a. üzente 11 éve

Köszönöm a tájékoztatót.
Nálam még mindig, "az ember legnagyobb ellensége az ember" megközelítés a mérvadó.
Oké, értem az ékírásos táblákat, elfogadom a bizonyítást, de ebből még nem világos, hogy melyik verziót is tükrözik a táblák(fizikális vagy elmeszintű).
Jó, hogy leírtad a sógorod ismereteit is, hasznosak, tanulságosak. De ugyanolyan fontos a te saját véleményed is, annak talán még nagyobb az értéke, és ezért többet tanulhatnánk belőle.

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

Samaniac!

Feltöltöttem a youtube-ra a 'csendmester' oldalamra az új mozis SAMSARA filmet, de letiltották, mert letiltották.... Ha tudsz valami helyet ahova fel tudnám tölteni és nem tiltják le, hogy megnézhessék mások is, akkor segíts.... Mások is segíthetnek.... :) Ti is megnézhetnétek....

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

Ha olyan ételt szeretnék főzni, amit még nem csináltam, azért mert a csend a legigazabb mester, nem a csendtől várom a receptet. Azt hiszem, jobban teszem ha előveszem a szakácskönyvet vagy megkérdezek valakit.... :)

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

:)

Válasz

androméden üzente 11 éve

ebből a szempontból amit mondasz, igazából nincs értelme annak sem, h valaki könyvet ír Oshoról - mármint hazugságokat -, másrészt annak sincsen értelme, h valaki egyáltalán elmenjen egy ilyen mesterhez..
előbb utóbb amúgy is eljut az ember egy magasabb felismeréshez és akkor onnan majd belátja hogy milyen tudatosággal látta "régebben" a világot..
ha az ember ugye egy helyben fexik naphosszat, előbb utóbb éhes lesz v szomjas, az energiahiány is simán megteremti a magasabb tudatosságot, feltéve ha az ember elég lusta bír maradni..Mahávira követői pl az éh-halál küszöbéig mentek el, h megvilágosodjanak, szóval igazából a semmittevés és annak ellentéte is elviheti az ember magasabbra, végülis tökmindegy ki mit csinál..:)

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

Osho mint mester tenyleg szent feladatot teljesitett, az mas kerdes hogy a misztikusokat altalban felreertettek az utobbi evszazadokban es a materialista emberkek mindenfele hulysegeket terjesztettek roluk, vagy megprobaltak ezeket az embereket likvidalni..

Értemm amit mondasz. Amit én szerettem volna elmondani azzal, hogy mit gondoltam régen az ilyen kommunákról és mit gondoltam az utóbbi időben, az csak annyi, hogy lényegtelen mit gondoltam róluk. A lényegemet, hogy megértsd: Elmondtad, hogy szent stb... értem... Voltak olyan emberek akik szentnek tartották Osho munkásságát és oda mentek a kommunába. Ott éltek és előbb utóbb kiábrándultak az egészből és végül úgy mentek el, hogy az egy szekta és ezt is hirdették. Nem fontos, hogy te és ő miként látja. Mert ha ellentétes a nézőpontotok, akkor auz azt jelenti, hogy valamelyikőtök, de valószínűleg mindketten rossz helyen álltok ahhoz, hogy úgy lássátok a dolgokat ahogyan azok vannak. Ezért meg akarjátok győzni a másikat saját látásmódotokkal. Azt szeretnétek ha a másik ember is oda állna ahol ti vagytok, mert akkor azt látná amit ti. Attól még, hogy több ember áll ugyanazon a helyen nem lesz a látvány igazabb vagy hamisabb. Esetleg megnyílik a föld és leszakadtok valami szakadékba, mert a föld nem bírja a terhelést és kinyílik. :) Nem akarlak megbántani. Itt hanem rólad volt szó, csak el akartam mondani érthetően, hogy mire gondoltam akkor amikor arról beszéltem, hogy innen is más a kilátás és onnan is. Egyik se jobb a másiknál. Amint az ember éretté válik, amint képes az ember oda állni, ahonnan a valóság tisztasága látszik, minden álláspont ugyanolyanná válik, különböző megértésekből fakadó lényegtelen semmiséggé lesz.... :)

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

A könyv érdekel, de nyilván nem a tiéd... :) :) :)

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

Vicc volt.... Képzeld, egy megvilágosodott ember is lehet dühös, csak ő lehet, hogy nem nevezi annak. Lehet, hogy amikor dühös, akkor dühös és nem próbál meg nyugodnak tűnni és magára erőltetni valamit, ami éppen nem. A nyugodtsága abban rejlik, hogy elfogadja a dühét. Nem fél tőle.

- Megvilágosult vagy? - kérdezik a ...........
- IGEN - feleli
- Mi a bizonyíték rá? - kérdik
- Majd megpofozza, vagy ráüvölt, vagy elfordul és elmegy, vagy azt mondja: nem kell rá bizonyíték, vagy amit csak akarsz, minden megtörténhet.... a lényeg, aki kérdezi, soha nem lehet biztos benne..... vagy elhiszi és akkor megvilágosodott vagy nem és akkor nem....

Indulat nélkül is el tudok zavarni bárkit a közelemből....

Képzeld el ha nem létezne az indulat. Úgy értem, ha apáink több száz, akár több ezer évvel ezelőtt nem mondták volna azt, hogy ha valami zavar és gondolkodás nélkül cselekszel, akkor az indulat, és az indulat az rossz dolog, és gondolkodj mielőtt cselekszel, mert erkölcs stb...... bla-bla, akkor az az ember amelyik gondolkodás nélkül szívből elzavarná maga mellől azokat az embereket akik zavarják, akkor még az is lehetne, hogy mindenki olyan emberekkel lenne körülvéve, olyan környezetben élne, ahol olyan emberek élnének együtt, akik jól meg vannak egymással. Arról nem is beszélve, hogy ha nem nyelem le a békát és elzavarlak mert dühöm van veled, akkor több esély van rá, hogy a következő pillanatban megöleljük egymást. Viszont ha lenyelem a békát, tűrök és megölellek, képzeld el gyomromba a békával miféle ölelés lenne az. Képmutatás, hamis erkölcs, halott élet.

A könyved fellelhetősége továbbra is érdekel, akkor is érdekel ha nem tetszenek azok a dolgok amiket írtam.... Nekem se tetszik mindig amiket írok, de amit le kell írnom, azt le írom....

Válasz

Andrassy Mariann üzente 11 éve

- Megvilágosult vagy? - kérdezik a serpától
- IGEN - feleli
- Mi a bizonyíték rá? - kérdik
- Az, hogy indulat nélkül tudok beszélgetni Mariannal.

Válasz

Perei Jánosné üzente 11 éve

Lehet, hogy új neked, mert nem propagálták nagy erővel világszerte, én is a sógorom - ma már néhai - anyóságól tudtam meg ezt. Neki voltak régész barátai Németországban is. Azok a mezopotámiai ékírásos agyagtáblácskák LÉTEZNEK, és azokon találhatók ezek az információk. DE! - Nézd meg ezt a videót: Dekódolt Gabonakörök. Ez a gabonakörök - főleg egy, a válasz arra az 1974-ben az USA által felbocsájtott vésett aranylemezre, amely a Földi életet, elért kultúránkat, az emberi DNS-információját tartalmazza. Gabonakör alakjában, abban bináris kóddal írva jött a válasz. Hallottál-e már pl: a Dél-amerikai Tiahuanacói Nagy Piramisról, a Naptemplomról? Ennek minden adata arányosan és nagyon pontosan benne van a bibliában. ÉNOK prófétát ennek a Templomnak az építéséhez vitték el a KÉDÁR folyó partjáról a csillaghajóval.
"Különb dolgok vannak égen és földön Horatio, mint azt bölcselmetek elképzelni képes!" / Shakespeare: Hamlet./

Válasz

v. a. üzente 11 éve

Hát ez az ANNUNAKI-s magyarázat új számomra, sosem hittem volna, hogy van egy földön kívüli lény, aki többet tud ártani nekünk mint mi saját magunknak. Írod, hogy régen sokat ártottak az embereknek, úgy, hogy láthatatlanná tudtak válni. Ezek szerint most is itt kell, hogy legyenek, mert úgy tűnik az emberek most is a rabságukban élnek. De ha már nincsenek itt, akkor miért tartunk ugyanott(?). Arra gondolok, ha már nincsenek itt az "elnyomóink", akkor szabadnak kellene lenünk.
Persze azért mert én nem látom az összefüggést, ez nem jelenti azt, hogy ez nem úgy van.
Vagy talán az emberi egót ábrázolták ilyen formán az elődeink? Az egót mint gonoszt, tőlünk különálló lényként könnyebb lehetett elképzelni. Bennem ez a kép tűnik valósnak.
De tévedhetek is!

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

:)

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

Az agymosással kapcsolatban félreértettük egymást. Én arra gondoltam, hogy sokunkra ránk férne egy kis elme-takarítás, te pedig arra, hogy tele tömik a fejünket már évezredek óta különféle dolgokkal. Valójában a két dolog ugyanaz a dolog. A profilomra felírt könyvajánlásod, ami az első könyved, kitöröltem, de most kérem, hogy válaszodban itt a fórumon jelöld meg újra a helyet, ahol el tudom olvasni, mert érdekel. Köszönöm :)

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

Nagyon fontosnak tartom elmondani azt, hogy ez az erősödő szeretettel és nyugalommal való fordulásom az emberekhez és mindenhez, ez nem valami egyéni büszkeség és egyéni sikerélmény. Tudom, hogy az is van benne, hiszen valahol én akartam ezt, de van egy tény, amit nem tudok figyelmen kívül hagyni. Ennek a szeretetnek és nyugalomnak a forrása, az a valami, ami táplálja bennem ezt, az a valami ami miatt erősödik, az a csend. Az a csend, amit a gondolkás nélküli, elme nélküli tapasztalatok táplálnak. Az a gondolatok nélküli tökéletes nyugalom. Valóban minél több időt töltök ott, annál békésebb vagyok. Ez nem valami dogma vagy útmutatás. Én azt hiszem, hogy ha valaki megismeri a csend birodalmát, akkor örökre megváltozik az élete. Megvilágosodás ide vagy oda, soha többé nem lehet az az ember, akinek azelőtt képzelte magát. Olyan hely a csend, ahol bármikor megpihenhetek, bármikor feltőltődhetek. Akár milyen helyzetbe kerülök, ha szükségem van rá, ott van. Soha életemben nem tapasztaltam a csendnél igazabb Mestert.

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

Ez is igaz. Képzeld el, hogy faterom szinte megőrült attól, hogy megvilágosodott mesterek szavait olvasom. Azzal akart letéríteni az utamról, hogy még Sztálin is kivégeztette a buddhákat, mert nem akartak dolgozni, csövesek voltak, büdösek koszosak, stb... Érted? Még, inkább kis betűvel írom, sztálin is!! :) Én csak nevetni tudtam ezen. Éppen ültem, olyan buddha nyugalomba ölembe engedtem a kezeimet és azt mondtam neki. Fater képzeld el, hogy 'Mi a buddhák' itt ülünk egymás mellett százan ebben a nyugalomban, és egyszer csak jön sztálin kezében egy karddal. Azt mondja az elsőnek, menj dolgozni vagy megöllek, mire a Buddha lassan felnéz és elmosolyodik. Sztálin dühösen levágja a fejét és meghal. A következő elé lép és ezzel egészíti ki az előző szavait: különben te is úgy jársz, mint az előző. Buddha szép lassan felnéz és elmosolyodik. Sztálin neki is levágja a fejét. És ez így megy tovább, míg a sor végére nem ér. Ott ülök én, és én is elmosolyodva nézek fel sztálinra.
Hát, fater itt már a plafonon volt. Meg volt őrülve. Bevallom, éreztem azt a nyugalmat, amiről beszéltem, de azt hiszem ezek a dolgok kicsit dacból is voltak fater felé. Új életemet ehhez hasonló számos tapasztalattal gazdagítottam, amik oda vezettek, hogy már nem sok dac maradt, és erősödő szeretettel és nyugalommal beszélek az emberek felé, kivéve Mariann.... :) :)) :))) Ő még túl okos nekem.... :)

Válasz

Perei Jánosné üzente 11 éve

Az igazi Mester bejegyzésre írom. - JÉZUS NEM ERŐLTETETT SEMMIT a népekre, csak elmondta nekik az Igazságot, amelynek a fele sem került bele abba a "könyvbe" - mert nem volt érdekük, hogy az emberek rádöbbenjenek, ŐK mindnyájan Halhatatlan, Örök Életű Szellemi lények Isteni tulajdonságokkal és Képességekkel.
Nekem azt hagyták meg ODAFENN a klinikai halál alatt, hogy MINDENKINEK mondjam el a velem történteket, - de semmi több. Rá kell bízni minden emberre, hogy a saját Szabad Akaratánál fogva Ő maga döntse el, hogy hisz-e nekem, vagy nem. Joga van mindkettőhöz! - DE minden befolyásolás nélkül!

Válasz

Perei Jánosné üzente 11 éve

Kedves Attila. Igazad van, de ha a dolgok mélyére látsz tudod, - Ez a mostani helyzet NEM csak úgy magától alakult ki. Ezt előre kitervelten létrehozták azok, akik a mezopotámiai ékírásos agyagtáblácskák szerint a Drákó Csillagképből jöttek a földre sok 10.000 évvel ezelőtt. Azok nem emberek voltek, hanem ANUNNAKIK, magas termetű hüllőlények, amelyek hihetetlen képességekkel bírtak. Tudtak láthatatlanná válni, alakot váltani. Innen erednek ezek a kifejezések, amelyek az Ősi Igazságokat őrízték meg a ma embere számára is. Ezek leigázták a Földet, ahová csak eljutottak mindenütt belerondítottak a - láthatatlanná válásuk révén - az Ősi Spirituális vallásokba, így azok lassan megszűntek. Az aztékoknál, a majáknál, az inkáknál és még jópár népnél is ezek vezették be az emberáldozatot, amely addig ismeretlen volt! A mostani Közel-keleti részen, ahol ma Kuwait van, gyakran fedeztek fel különleges energia - változásokat, ún: "Anomáliákat"- amelyek ezeknek a lényeknek köszönhető" mert jön az "utánpótlás"a közel-keleti KAPUN. Akkor is jöttek, amikor JÉZUST megölték. Az elsötétített emberi tudat és lélek nem ébredhetett fel JÉZUS tanításai nyomán, erről gondoskodtak"!

Válasz

androméden üzente 11 éve

Osho mint mester tenyleg szent feladatot teljesitett, az mas kerdes hogy a misztikusokat altalban felreertettek az utobbi evszazadokban es a materialista emberkek mindenfele hulysegeket terjesztettek roluk, vagy megprobaltak ezeket az embereket likvidalni..

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

YouTube:
Anette magyarázata a Felébredésről
05:42.....................831 megtekintés

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Igen.Igen. Emlékszem.

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

Szia Mihály!

Képzeld, nem régen kezdtem el olvasni azt a könyvet, amit pár éve tőled kaptam. Érdekes, hogy mostanában már nem érdekelnek annyira a mesterek könyvei. Nem is olvasom azokat. Amit adtál nekem, "A bukott isten", érdekes. Pontosabban az az érdekes, hogy ha a 4-5 évvel ezelöttigi gondolkodásommal olvastam volna el a könyvet, meg lettem volna győződve arról, hogy Osho valamiféle szektát csinált. Ha az utóbbi 4-5 évben olvastam volna, akkor meg lettem volna győződve arról, hogy Osho milyen szent tevékenységet folytatott a kommunájában. Most valahogy érdekes, hogy a két nézőpont mekkora szakadékot teremt a látványok között. És képzeld, innen középről, a két látványvilág között, olyan tiszta lett minden. Nem igazán lett, mert mindig is az volt, csak valahogy rossz helyről néztem a dolgokat. Olyan helyen álltam, ahonnan nem lehet tisztán látni.

:)

Válasz

v. a. üzente 11 éve

:)
jópofa video,
tetszett!

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Google:
Le Miroir on Vimeo /45135870
06p20sec.

Válasz

v. a. üzente 11 éve

Évi,
ezek a kérdések már bennem is fölmerültek. De a választ az írásaidból (akárhogy is szeretném) nem tudom kiolvasni. Talán én értelmezek helytelenül.
Kérlek segíts, próbáld meg úgy, hogy csak úgy egyszerűen válaszolsz. Hátha úgy én is megértem.
Kedvességedet köszönöm!

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Az igaz mester nem tanít semmit. Ösztönöz, hogy keress! Aki tanít az nem mester.... /természetesen a világi mesterekre ez fordítva igaz/...
:-)))

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Ügyes vagy!

A jó tanító az aki úgy tanít hogy nem tesz mást veled, mint isztok együtt egy sört.
Én a vörös bort szeretem.De ökör iszik magában, így nem iszom!
Majd veletek!
Pusz!
Évi!

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

K. Lumina!
Van 2 db gyémántod,
A próba során igaznak bizonyulnak.
A próba elött is valódiak voltak.
Mivel most ,van fedezeted,-meghívhatsz egy sörre.!

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

K.Lumina!
Van 2db gyémántod.
A próba során kiderül ,hogy mindkettő hamis.
A próba előtt nem volt gyémántod, mert az igazság próbáját nem állták ki.
A próba előtt is csak értéktelen kövek voltak.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

K. Lumina!
Adott 2 db.gyémánt.
A próba során az egyikről kiderül, hogy hamis.
Marad egy db valódi gyémánt.
A hamis ,már a próba előtt is, hamis volt.
Csak egy db.gyémánt létezett,a kettő közül.
A másik is létezett, csak nem gyémántként.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Egy mester : 1/ -vagy hiteles /valódi, igaz /
........................2/-vagy nem hiteles; -de akkor nem mester!
........................3/ -harmadik lehetőség nincsen,
"Csak egyetlen, abszolút igazság van "-e mozzanatra vonatkozólag.
Figyelmeztet E.Tolle. UF 70.old.
Ő is csak belehelyezkedik az igazságok rendszerébe, mely tőle függetlenül létezik.
Ez nem E.Tolle igazsága. Csak használja mint eszközt.

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

:)

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Elhatároztam, hogy találkozom egy megvilágosodott/sicc!/ mesterrel.
Itt ,Bp-n érdeklődtem, -vajon ki jöhet számításba.
Javasolták" xy láma" nagyon híres,szakértő, ő biztosan az, nagy híre van stb...
Vasárnap de. 70 fős csoport ,áhítatos szemek /nők/.
Mester bevonul, leborulások ,szertartás .
Beszéd.: számomra se -füle se farka,szabad asszociációban keveredik minden.
különböző létmódokban lévő dolgok átkerülnek ahová nem volna szabad tartozniuk,
szubsztanciával bíró átkerül az érvényességekhez stb stb.-látom nem tudja mit
beszél,csak használja a szavakat..
-Az előadás végén felkeresem ,négyszemközt kérdezem:
-Ön írt egy könyvet..címe...

-*Ki ..én?-Hol van?

- Ott a sarokban ,a 150 db közt. Rajta van a neve.

-*Mutassa már meg.
-Tényleg. Nahát.! Tudja ezt az asszisztensem szerkesztette. Tudja ,hogy van ez...

-Van benne olyan fejezet is ,hogy megvilágosodás.

-*Nézze én nem foglalkozom megvilágosodással,- engem betanítottak a szertartásra,
nekem csak ez a fontos, hogy ezt jól végezzem.

-Köszönöm szépen, én ezért utaztam 30 km-t, fizettem 1000Ft ot / tanulópénzt/
megkaptam a feleletet.

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

"Ilyenkor az igazi mester rájön ,hogy csak egy kifinomult egóval van dolga, aki
szeretne a mesterek táborába tartozni. Vagy a hallgatóság belépődijára pályázik.
De a hazug embert, hamarabb utolérik ,mint a sánta kutyát...
Más tollával ékeskedőt....."

Egy külső mester mit sem törődik azzal, hogy lebuktasson bárkit is. Az igazi az, amikor az elmondottakat magán veszi észre az ember.. Aki az 'autentikus' úton halad, előbb utóbb észre veszi magán azokat, amiket irtál, mert ha más veszi észre, az semmit nem ér. Attól nem lesz átalakulás.. A mester meglátja, megsúgja, és ha készen vagyunk rá, hogy meghalljuk, akkor meghalljuk. 'Én' hallom a suttogását.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Próbáltam veled kapcsolatba lépni de, nem müködik az üzenet irányod.
Hívjál telefonon.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Kedves M. Éva!
Írod.-"Tanítványból MESTERRÉ válni időigényes folyamat."
Ez a gondolat összhangban van az igazsággal.
Az analfabéta is meg tud világosodni.
A mester az már minőség. A mesternek manapság egyetemes műveltséggel
kell bírnia.
A mestertől már elvárható ,hogy akár előadóteremben is bizonyítson hallgatóság előtt.
A hallgatóknak joguk van kérdezni is.
Ha a mester csak eljátssza a szerepet , csúfosan megszégyenülhet.
A hallgatók közül feltehet olyan valaki kérdéseket, akinek valódi tapasztalata
és szókincse van. Ott másodperceken belül válaszolni kell. Az igazság kiderül.
Két megvilágosodott mester, bizonyos jelekből egymásra ismer.
Hasonlóan két élvonalbeli sz. programozó, is beszélgetés során észreveszik és minősítik egymás szakmai ismereteit.
Elég egyetlen oda nem illő szó és az igazi rögtön észreveszi ,hogy a másiknak
nincs tapasztalata. A megvilágosodás igazsága ilyenkor nem állja ki a próbát az egyiknél.
Pl. az egyik beszél a csendes elméről,
....-a tudat zavaráról,- az elméből kiemelkedő intuícióról..,a megvilágosodás élményéről..
Ilyenkor az igazi mester rájön ,hogy csak egy kifinomult egóval van dolga, aki
szeretne a mesterek táborába tartozni. Vagy a hallgatóság belépődijára pályázik.
De a hazug embert, hamarabb utolérik ,mint a sánta kutyát...
Más tollával ékeskedőt.....
Üdv.M

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

A Mester amikor beavat, tudatja veled hogy a hited amit Neki tettél életre lehelt. A tanítvány csak a mestere lélek közösségét képes közvetíteni.
Ennek természetes következménye, hogy ez a lélekközösség tanít.
A változás attól következik be, hogy minden értelmet nyer. Amit addig csak hiteddel tápláltál, bizonyossággá lett. A lélek aki tanít a halhatatlan boldog lét közösségéről, valóban létezik!
A bizonyosság avat tanítóvá!
Az amikor valaki szólni akar ezen alapszik!:)

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

A cél szerintem nem mesterré lenni, hanem megvilágosult, felébredt,
megtért, üdvözült -kinek-kinek a hovátartozása, elvei, meggyőződése
szerinti állapotba jutni. A mester azért jelenik meg, hogy beavassa
a kiválasztottat egy magasabb szellemi valóság megismerésébe.

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

:)

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Ez is egy későbbi interpretáció. Én maradok az eredetinél.
Számomra eléggé világosnak tűnik, hogy a tanitványból
mesterré válni idő igényes folyamat, igy az eggyé válás eltarthat
egy darabig.
Mindenesetre értelmezés kérdése az egész...
Masters appears, when the disciple is ready! Úgy hiszem, ezt
tanitotta OSHO is.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Így igaz!:):)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

A kérdéseidre ott volt a válasz a mondataimban!
Csak nem akartad meghallani!:(

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Kedves Azzam!

Függvénye.
Az amit a Bibliában olvashattok nem mind tanítás. Történetiség is.
Ami tanítás, ahhoz Isten volt a mester!
Aki szólni akar az ihletett. Jézus egyfolytában ihletett volt!
Hogy a végén mi az ami az ihletett mondani valóban rejtve van?
Ehhez is a Mester kell!
Ott találod meg hogy megint csak Isten volt a mestered!!:)
Ezért mondom el olyan sokszor hogy a teremtés tökéletes.
Nagyon sokan vannak akik úgy hordoznak üzeneteket , hogy még csak azt sem hallják mit mondtak.
Ahhoz kell megint csak az Isten!Hogy meghallják. ?)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Éva!

Azzal a mondással, hogy a mester megjelenik mikor készen áll rá a tanítvány, arra gondolnak mikor a tanítvány maga válik mesterré. Ez
pedig nem függvénye egy "külső" mester közbenjárásának....

:-))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszi!

De a kérdéseimre nem válaszoltál!

:-)))

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Miért is az újabb idézetek???
Csupáncsak azért, mert véleményem szerint is a Biblia az SZENTIRÁS, és
ma már úgy van jól, ahogy van. Nem maradt ki belőle semmi, mert
amiről úgy tudjuk, hogy kimaradt, azt ugyanúgy elolvashatjuk, ha
akarjuk. Sem a Tóra sem az Evangéliumi üzenet nem változott:
Éljünk Istennek tetsző életet! Hogy ez mit jelent? Éljünk a parancsolatok
szerint! Ne ártsunk senkinek! Töltse el a szeretet és a gondoskodás
érzése és akarása a sziveket és elméket.

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

"A szent könyveket az ember kinyilatkoztatás útján kapta. Mint a
hagyomány minden lényeges fogalma, a kinyilatkoztatás is a
szektáknak vagy a racionalizmusnak, és igy a fantazmagóriának,
vagy a tagadásnak esett áldozatul. Ha a hagyomány megszakad,
ez a kettős törvénytelenség mindig fellép, a túlzás és a lekicsinylés
a közösségben az individualizmus és a kollektivizmus, a morálban a
fennhéjázás és az elaljasodás. Mérték nélkül nincs törvény, nincs
közösségi rend, nincs erkölcs és nincs tudás."(H.B. Eksztázis)

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

"Különös könyv: lehetetlen eleget olvasni; akármennyit olvasod is
mindig úgy érzed, hogy nem nem olvastad végig, vagy valamit
elfelejtettél belőle, vagy nem értettél meg benne - és újra elolvasod,
megint ugyanaz az érzésed, - s ez igy megy a végtelenségig. Mint az
éjszakai ég: ennél tovább nézed, annál több a csillag rajta.
Okos és ostoba, tudós és tudatlan, hivő és hitetlen, aki csak olvasta ...
egyetért vele, legalább a lelkiismerete mélyén, és mindenki azonnal
megérti, hogy itt nem az emberi könyvek egyikéről, nem is az egyetlen
Isteni könyvről, nem is az egész Újtestámentumról van szó, hanem
egyedül az EVANGÉLIUM-ról. "(Merezskovszkij: Az ismeretlen Evangélium)

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Sokat segitene a megkülönböztetés miatt, ha az Évi és Éva
megszólitást , vagy hivatkozást használnátok, ahogy már ezt más
közösségben is megszoktuk.(vagy Cs. és M. "iniciálékat". Jelentésük;
csicsergő és morgó) :~)

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Az értelmes ember mindenből ( és mindenkitől) tanul(hat),
a kevésbé értelmes semmiből és senkitől. Ilyen értelemben
igaz lehet az a kijelentés, hogy minden ember mester.

A Nürnbergi Mesterdalnokok jó példa a mesterségek művészi
fokon történő gyakorlására. + még énekelnek is - igy rögtön
bevonhatóak a témába a festők, szobrászok, textil, bőr és ékszer ,
stb készitő tehetségek.( akik mesteri szinten űzik az ipart )
Ők lehetnek azok, akiket a megfelelő pályára készülók mesterüknek
választhatnak.
A spirituális mester esetében ez forditva történik. A mester választ,
nem a tanitvány. A témában egy kicsit is jártas egyének ismerik azt
a mondást, hogy ha a tanitvány készen áll, (a mester fogadására) a
mester megjelenik.
Ilyen "egyszerű" ez!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Kedves Mihály!

Azokat hívják butának, akik a maguk urai akarnak lenni úgy, hogy fogalmuk sincs hogyan tegyék azt.
Kérkednek az ateizmussal, miközben egy negatív szellemiség rabjai.
És még álmodni is elfelejtenek arról hogy jobb is lehetne , mint ami van.:(
Amúgy minden stimmel!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Szia Azzam!

Fogalmazhatunk nyugodtan így: e két pólusu szellemiség folyamatosan jelen van az Emberek tudatában. Az hogy melyik az Erősebb, ki győz az Emberi lélek létezésének mai Földi síkján, az nem csak e két " szellemiség" szülőatyjától függ, sokkal inkább az Emberi kontroll tevékenységünktől. Ezen mér meg mindannyiónkat " EMBERI" minőségünket tekintve a Világegyetem Ura! Nos ez akkor is így van ha az Emberek eldöntötték hogy ateisták, és nem hisznek semmiben csak a maguk által megszült bölcs döntéseikben. Igen ám, csak hogy kihagyva belőle az Isteni létezőt, sorozatos "globális tévedésekhez" vezet.
Ilyen az amikor azt mondják a politikusok hogy fizessünk "JÖVEDELEMADÓT".
Mekkora baklövés. "ADÓ filózófiát" gyártani abból a szellemi frigyből, kapcsolódási pontból, amit Isten kötött a kapcsolat teremtés fenntartása céljából azzal akit megmért, és az üzenetek hordozójául választott!
Nos ebbe az a szellemiség nyúlt bele, ami hatalmi érdekből definiál, égi érdeket. Isten amióta Világ a Világ mindig "felkentté" nyilvánít egy vagy több "Darut" aki Isten Igéit tanításait hordozzák, hogy a tanítás ne menjen feledésbe. Erre azok akik dadognak a Vádló nyelvétől, adókat gyártanak belőle.
Ez az amit látnotok kell!
Sokan idegenkednek a "Bibliátol". Egyáltalán nem csodálom.
A Vádló szellemisége a Bibliában épp úgy testet ölt a Biblia bizonyos fejezeteit tekintve, mint Isten szellemisége.
A "Bibliát" olyanok állították össze, akik ugyan bele láttak a tartalmi összefüggésekbe, de nem tettek érte túl sokat, hogy ez ne hamisan kerüljön a köztudatban. Ez az Ő felelősségük. Ezt nem boncolgatom, mert nem az én dolgom.
Az Én dolgom az hogy hitelesen mutassak arra rá aminek változnia kellene ahhoz hogy az írások tartalmi fénye vissza térjen, és ne találgassátok hogy ki Isten.
Isten annál sokkal hatalmasabb, hogy egyetlen testet öltsön fel.
Inkább nektek kell felöltenetek azt a jellemet, amibe Ő a Ti lényetek egésszé tételéhez megérkezhessen!
Ehhez Döntési kényszer kell!
Jézus többször is megkérdezte Pétertől: " Szeretsz Te engem? "
Isten hallani akarja , és látni akarja hogy szeretik. Ennek a megláttatása az Ember-Emberhez való viszonyából történik.
A kiválasztottban "szem" van. Amit Ő lát, Isten látja azt!
A Szem nem csak a fizikai látásra utal, hanem a lélekkel való látásra !
Persze lehet hogy olyanról tanítalak amit Te jobban ismersz mint én.
Egy bizonyos.
A Világunkban a harmónia uralkodik. A harmóniát pedig a pozitív alkotó tevékenység, a helyesen értelmezett döntések szabadságában hozott szeretet válaszok képesek csak egyensúlyban tartani.
Nagyon sokan vannak akik nem adnak választ .
Krisztus a betűkbe van zárva.
Ott van ahol az értelmes szó ugyan azt mondja mint amit a betűkből kiolvasol.
Jó olvasgatást!:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Éva!

Figyelmem mind jobban arra kezd összpontosulni, ahogy számodra "létezik" Isten, a vádló, krisztus, stb.
Az világlik ki nekem az írásaidból, hogy te teljesen magadtól elkülönültnek véled tudni őket...

Ki Isten? Hol van?
Ki a Krisztus? Hol van?
Ki a vádló?Hol van?

:-))))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Mihály!

Azért mondta ezt neked Osho (és még ki, ha kérdezhetem?) , hogy még fényesebb, és kívánatosabb legyen az egód számára a megvilágosodás. Hogy felvedd a sanjast. Osho egy végtelenül nagy bohóc volt, és ezzel jó nagy bohócot tudott csinálni az egóból. Soha nem rettent vissza a hazugságoktól sem. És mindig a jószándék vezérelte. Minden pillanat a mestered! Persze csak ha nyitott vagy rá hogy megértsd a bennük rejlő tanítást.. A legnagyobb mester pedig te magad vagy!

Próbálj a szó szerinti értelmezéstől megszabadulni, és egy teljesen más èrtelem tárul fel előtted!

:-)))

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Mindenki mester. Hét milliárd ember alszik. Talán pár száz a felébredett.
Az alvó számomra nem mester.
"Mesterből egyidejüleg 6-8 fő van a Földön"-Osho nyilatkozata szerint.

"EGY NEKEM TÍZEZER!" -írja Herakleitosz, ford.Hamvas Béla.

Hiába szövegel ,tanácsol- nekem valamit, 30 000 hétköznapi,közönséges ember,
ha az szemben áll E.Tolle, Osho, Dalai Láma tanításával , -
Az utóbbi háromra hallgatok.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

"Csak két dolog végtelen : a Világegyetem és az emberi butaság.
De a Világegyetemben nem vagyok olyan biztos."

"A legnehezebben megérthető dolog a világon

a JÖVEDELEMADÓ:"
A.Einstein

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

A témához!

Mióta világ a világ az Istenek harcába vagyunk keveredve.
Ezt már sokszor leírtam, de halljátok, mert minden csak így nyer értelmet!
Ami láthatatlan számunkra az a Földön élő Emberek létharcában ölt testet,és az elménken keresztül valósul meg. Amit mi teszünk az Egónkkal hogy megszűrjük azt ami az elménkben úgy jelenik meg hogy nem szándékos gondolat menetünk terméke.
Sok van ilyen" kész termék". De aki nem szűri tudatosan , az nem különbözteti meg egymástól, hogy mi az amit Ő szült és mi az amit kapott.
Kapunk információt Istentől és kapunk a Vádlótól. A Vádlótól kapott információ azonnali és spontán. Ezért nyakon lehet csípni azzal ha nem cselekszed meg azonnal. A másik érzékelés. Finom metszésű, és figyelmeztető. Azért érdemes rá figyelni, mert valami mulasztásodat akarja korrigálni.
Mivel Isten az Emberek Fiainak szabad akaratot adott, így az elméjük nyílt, de nem csak maguk hanem minden más információ halmaz felé is. A nyílt elme sajnos a Vádlónak kiszolgáltatja az Emberek Fiait.
Amit Isten lát, azt a hatalomra szomjas "angyal" is láthatja.
Ne feledjétek, hogy a szellemisége a Világunk " önző" birodalmát egyértelműen tükrözi.Lehet hogy ma még nem öltött testet, de a Világtörténelmünk során már sokszor testet öltött. Ezért nem olyan szellemiségről beszélek amit nem ismerünk, hanem olyanról amit nagyon is ismerünk.
Az Emberek fiai azonban Isten harcosai, mert képesek a Tudatosságukkal Istennel harcba lépni az Önzés és a vád birodalmát képező szellemiséggel szemben. Ezt pedig úgy lehet megtenni, ha az Emberek Fiait szépen betoborozzuk azok közé, akik kontroll alá akarják vonni az értelmes tudatukkal a "vádló" szellemiségét! Ezért van óriási szerepe a "MŰVÉSZTÁRSADALOMNAK" . Ezt a fogalmat nem én találtam ki. Ez a fogalom valódi. Azok akik Isteni szívvel élnek, és alkotnak a szív szeretet művészei. Ebbe természetesen élharcosként maguk a filozófusok is bele tartoznak, hisz világjobbító szándék áll mögötte!De ide tartoznak a minőségi írók, a zenészek, táncosok festőművészek és ragozhatnám. Mindenki aki azt mondja hogy a csendeddel vedd kontroll alá a gondolataidat! Én sokszor vagyok kísértetve, és sokszor voltak életemben megmagyarázhatatlan lélekfakító érzések, és rosszúllétek. Nem volt szervi elváltozás mögötte.
Aztán sok év elteltével tudatosult hogy mi okozza. Ma már tudom hogy mikor léphet újra fel.
Krisztus mikor a ruhájához ért valaki már tudta hogy mikor milyen szellemiség érintette meg. Nem panaszkodott. Nincs írásos emlék róla hányszor volt rosszul, és zárkózott el, mire újra útra kelt. Valakik lélekterhét, vagy betegségét elvenni nem arról szól hogy hipp- hopp eltűnik, hanem arról hogy Ő hordozta el helyettük a bűn szülte rosszúllétet, azaz, fájdalmai voltak. ( tudom)
Azzal nem vagyok tisztában ha egyszerre ömlesztették volna rá, abba bele halt volna -e. Valószínüleg igen. Aztán föltámadt volna harmad napra. Nem harmadik napra, hanem harmad napra. A lélek halála pár óráig tarthat csak.

A Politika miért nem egészsége:
A politikusok akik a mai Világrend fenntartásáért felelősek az adókkal és az újrafelosztással a lelkeken végeznek nagyon súlyos lobbizást. Minden évben új adók , új , egyre bonyolultabb bürokratikus rendszerek születnek, mely nem más mint zsonglőrködés a Világrend egyben tartása érdekében. De Ők ugyan úgy megöregszenek, és meghalnak anélkül hogy egy percre is azok lettek volna, mint amire Isten teremtette őket. MÉLTÓK az EMBER rangjára.
Az EMBER mércéje a KRISZTUSI szeretet, mely távol tartja magát attól hogy sértsen, és sérthető legyen. Azaz gyakorolja Isten természetét. Örül a létnek, és ennek az Örömnek a megtartására szenteli az életét. Ezt tanítja.
Milyen áron? Mint tudjuk , még a halála árán is.
A lét értelme tehát mint fogalomszint a " jövőbe kódolt" mert azt az üzenetet erősíti meg Isten az Emberek Fiai számára,évezredek óta hogy Vele fognak lakozni egy Vádlótól mentes Földön. Nos most még mindig Úton vagyunk. Én is szeretnék már megérkezni.Hallelúja!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

bocs a lét tükrére gondoltam.. de lényegtelen...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Az a nemtetsző kép, amit eléd tárt a lélek tükre, valami üzenetet hordoz a számodra. Valamiben neked kell változnod. Ha nem teszed meg, legközelebb erősebben mutat rá, aztán még erősebben, aztán még.... És így tovább...Akár életeken át.

A tiltakozás nem megoldás, csak benzin a tűzre. Arra szólítod fel vele a létet, hogy még erősebben leckéztessen meg... Egészen addig, ameddig fel nem fedezed belül azt, ami miatt megjelenik a külső tükörben a nemszeretem esemény....

:-)))

Ui: Megszültél, (itt) vagyok...

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Szia Azzam!

Na te lennél most már a harmadik, aki ha nem léteznél, gyorsan megszülnélek.
Azt hiszem most tartok ott hogy nem látok a méregtől, és eljöttem hozzátok vigasztalódni.Már megint bele köpött a " Vádló" a békémbe. De nem tudom fenéken teremteni, mert sajnos megfoghatatlan. De ha kinyomozom hogy ki szüli a bürokráciát, akkor nyakamba veszem a lábaimat és molesztálni fogom egy fenéken teremtéssel!Akkora "adót" vetek a nyakába hogy még az érzékein túl is nyögje!:(
Amúgy rendben lennék ha végre hagynának létezni.:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Mindenki mester. Sőt az életünk minden helyzete mester, mivel olyan üzeneteket hordoznak, melyeket a jobb megértés elősegítése érdekében tár elénk a lét...
A megvilágosodott mester által kapott információ nem több vagy kevesebb egy leejtett kulccsomó csörgésénél. Csak az üzenete lehet más, de a célja ugyanaz. Az abszolút tudatosság elérése. A lét tükrének teljes mértékű értelmezèse.....

:-))))

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

"Csupán egyetlen abszolut IGAZSÁG létezik, és minden más igazság abból sugárzik ki."
-Szerinted hányan értik ezt M-on?
-E.Tolle-nál még az ember sem feltétel.
-Osho szintén ezt vallja.Talán megjelentetik az igazságról szóló könyvét.
Új Föld 70.old.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Az emberiség képviselői mind mesterek.

Válasz

v. a. üzente 11 éve

Ha nem a Mester, akitől tanulsz, akkor mi értelme az egésznek...?

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Engem CSAK az emberiség képviselői érdekelnek.
Értelemszerű, hogy személyes kapcsolat hiányában
csak a könyveiken keresztül lehet a kapcsolattartás.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Hamvas Béla :Onthológia humana c. könyve 14 éves koromba került hozzám.
Ennek hatására választottam a filozófia, teológia szakot.
Illetve ezek választottak engem.
Azóta rab vagyok.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Mindkettő zseni volt. H.B. ráadásul költő is!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Én Dettó

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Hamvas Bélát úgy szeretem, mintha apám idősebb fivére lett volna.
Valamelyik könyve mindig a közelemben van, s szinte alig múlik el
nap, hogy ne olvasnék tőle.
Guénon iránt valami csodálattal keveredő respektus él bennem.
Sajnos könyvei nagy része angolul van meg, amit gyakran képtelen
vagyok olvasni, hisz még magyarra forditva is komoly koncentrációt
igényel egy-egy "kacifántos" mondata. De ha sikerül rajta átrágnom
magam, az gyakran kimondhatatlan sikerélmény.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

M. Évának: Köszönöm, hogy bevontad a két legnagyobb nevet!

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Kedves Attila!
Nem is azt állitottam, hogy MESTEREIM volnának - ilyen nagyképű
nem vagyok - azt irtam, hogy nekem ők jelentik a MÉRCÉT!!!
No akkor még utoljára egy Hamvas Béla idézet 1942-ből;

"...Guénon csak azok számára a jelenkor legelhatározóbb és
egyetlen lehetséges szellemi lépése, akik tiz-húsz-harminc évi
munka után az újkori ember egész tudományos és filozófiai
törekvésében csalódtak és azt kiábrándultan félrerértették.
Ilyen ember ma, természetszerűen kevés van. G. szellemi lépése,
következményeiben elhatározó gondolata végtelenül egyszerű :
A HAGYOMÁNY"
S én még csak 22 éve olvasom Hamvast és 15 éve Guénont.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Kedves M. Éva!
Én nagyon örülök neki ,hogy oly korban születtem , -alkalmat ad arra ,hogy Hamvast
és R.Guénont / + többit/ megismerhettem. Már csak ezért érdemes volt.
Amikor Guenon meghalt, én akkor születtem. Nélkülük analfabéta lennék.
Szívesen veszem töled ,ha idézel tölük.
Beírom jegyzetkönyvembe.

"Tudd meg, fiam, hogy a költők és a bölcsek nem halnak meg akkor, amikor
a szívük megszűnik dobogni.
Amíg eszméik hatnak, amíg könnyet és mosolyt tudnak kelteni,
addig tovább zúgnak itt a tölgyek, és nem hal el a rózsák illata".
Méhes György. : Világhíres Miklós
üdv..M

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Mihály!

Vannak mesterek akik a megvilágosodást ösztönzőleg még hazudni is képesek annak tiszta tudatában, hogy átadni úgysem tudják azt, de első körben elegendő ha az ego elé vetett újab elérhető minőség vagy cél, a keresőt önálló munkára bírja. Ilyen volt Osho is.....
Tartom magam a leírtakhoz.

:-)

Válasz

v. a. üzente 11 éve

A Mester csak arra jó, hogy segítsen kinyitni a szemed, de az úton neked kell végigmenni.

Válasz

v. a. üzente 11 éve

Mind a két állítás lehet igaz, mivel pontosan definiálni tényleg nem lehet ezt az állapotot, körülírni viszont igen.
A két eset hasonlít egymáshoz, de nem ugyanaz.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Kedves Sri A,Azzam!
írtad : " Már számtalan esetben próbáltam elétek tárni ,hogy a megvilágosodott tudatot
és a vele járó felismerést világi módon definiálni nem lehet."

Srí Bhagavan mester 4 percig a te "saját" állításodat cáfolja.
Egyszerre a két ellentétes állítás nem lehet igaz.
Akkor ki kell mondanod kettőtők kőzül ki van tévedésben.
Üdv. M,

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Ahogy Téged és Luminát Osho szellemi varázsa és bűvköre tart azon
a szinten, amire eljutottatok a meditációs technikái és személyes
tanitásai révén, nekem Hamvas Béla, René Guénon (és akiket ők
ajánlottak) jelentik a mércét, és az ő tanitásaik szolgálják az alapot
amire saját világomat próbálom felépiteni.

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Nem volt szándékomban senkit meggyőzni, csupán válaszoltam
kritikai megjegyzésedre kedves SRI.
Ami asszimilálódik benned, az a tiéd lesz, pontosabban te leszel.
Ami integrálódik, az beépül, és önálló részként épiti vagy rombolja
a személyiségedet.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Éva!

Ami "beépült" az nem a sajátod. Az kölcsön tudás. Ólomként nehezedik a kreatív gondolkodás nyakába.

Nem győztél meg.

Amiket írogatok itt nektek, az jön belőlem úgy, hogy soha nem kell emlékeznem semmire. Persze így benne van a kockázat, hogy magam kell elvigyem a balhét, hivatkozás hiányában. És minősítést kapok, bármilyet , még ha csak gondolatban is...

Puszillak! :-)

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Kedves, drága Lajos!
Mind azt, amit irtam, (irtunk, remélem Misi is hasonlóan látja) egy kis
változtatással saját szavaimmal is letudnám irni, mivel az elolvasását
követve beépitettem, vagy automatikusan beépült, vagy már eredetileg
is ott volt, csak megerősitődött. S ha megjelölöm a forrást, számomra
etikusabbnak tűnik, mintha csak meritek belőle, és fennhangon
sajátomként próbálom eladni. (ez itt egy általánositás volt, senkit
nincs szándékomban megrágalmazni.)
Kérdés; miért rosszabb mesterek bölcs gondolatát olvasni, mint - nem
akarom minősiteni - akárkiét? A lényeg az, hogy (el)gondolkodásra
serkentsen és valamilyen formában aktivizáljon! Nemde?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Éva!

És Mihály!

Részetekről le van tudva bármely kérdés, egy "igazi" vagy egy "botcsinálta" tanító szövegének a bemásolásával? Kérem ha lehet, legyetek egy kicsit eredetibbek! Ha kérhetem.?

Sokkal érdekesebb lenne, ha élettelen, a jelen pillanatban érvénytelen másolatok helyett, saját gondolatokkal tennétek bizonyosságot afelől, hogy megdolgoztattátok a saját elméteket!

Bocs! ;-))

Másolni nem nagy kunszt!

Válasz

Papp Laci üzente 11 éve

András!
Akkor te gyorsan tanulsz.
Csatlakozhatsz hozzám megfigyelőnek,
Csak az a kérdés,hogy ki menjen elöl.

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

"...Miért létezhet egy olyan kor, mint amilyenben jelenleg élünk?
Igazából bármennyire abnormálisak legyenek a jelenlegi feltételek,
...mégis szükségképpen beletartoznak a világ átfogó rendjébe, abba
a rendbe, ...amely a rendetlenségek összessége. Bármennyire is
lesújtó és nyomorúságos ez a kor... ennek is megvan a maga
meghatározott helye az emberi kibontakozás folyamatának egészében."
(René Guénon: A modern világ válsága; (részlet az Előszóból)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Számomra nincsenek már kérdések, mert rájöttem, hogy nincsenek kérdések. A kérdések az elme "kissebbségi komplexusábó" eredő, az önigazolására tett erőfeszítèsei. Az elme ilyen jellegű kérdéseire nem léteznek válaszok. Vagy ha léteznek is, akkor azok biztosan meghaladják az elme felfogóképességét. Pl. a végtelen fogalma......

Az elme képtelen felfogni a végtelen lehetőségét, ezért mint kifejező eszközt használja olyan dolgokra, amit szintén nem fog fel.

Nem lehet megismerni a megismerhetetlent. Ismeret csak az elme számára létezhet, ami a semmi és a végtelen között van. Viszont a semmi és a végtelen már kívül esnek a hatáskörén. Ezért ha valamit megértesz a megvilágosodással kapcsolatban akkor annak semmi köze hozzá, tévúton vagy. A végtelen semmi a megvilágosodás, amit megélhetsz, de meg nem érthetsz....

:-))))))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Papp Lacinak: Kösz, Laci! Azt hiszem, ideje csatlakoznom hozzád. Ezután nem fogunk fölöslegesen szövegelni. Sem te, sem én. Irány a semmi, lépés indulj!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ezekre a kérdéseimre mind megvan a saját válaszom. Ki az akinek megvannak a válaszai? Ez a pillanat? Ez a pillanat hogy adhatna választ a végtelenre? Csak úgy, ha a pillanat is végtelen.

Egy dolog azonban értelmetlen a számomra.

Nincs értelme a végtelenségnek, mert az maga a halál, mivel nincs meg benne a teljes kibontakozás lehetősége. Ha viszont véges, akkor az szintén a halál.

Ez maga az illúzió. A kérdès és a válasz. Ha van válasz, ha nincs. Ha viszont alábbhagy a kérdezési kedv, akkor az megint a vég.

Semmi de semmi értelme ennek az egésznek. Jobban tette volna "Isten", ha tovább unatkozik.

Egyet tehetünk. Tovább teremtünk kedvünkre..De minek??? ;-)

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

Kik vagyunk?

Ha egy kérdésre van válasz, akkor minden rendben van.
Ha egy kérdésre nincs válasz, fölösleges aggódni miatta.
/részlet a 7 év Tibetben című filmből/

Tudod mit hiszek? Azt, hogy a francot se számít, hogy mit hiszek.
/részlet a Sólyom végveszélyben című filmből/

Ki vagy te?
Ez a pillanat.
/részlet a Békés harcos útja című filmből/

Mennyi jó válasz, és egyik se a tiéd!

Ha megkérdezed magadtól, hogy ki vagy te, mit válaszolsz?
A legfontosabb az, amit te válaszolsz magadnak őszintén.

Ki vagyok én? Nem tudom, de kiderítem. Jó, de ha nem tudom, hogy ki vagyok, akkor ki fogja kideríteni, hogy ki vagyok? Hát csak én! Más nem tudhatja, hiszen más se tudja, hogy ő maga kicsoda, honnan tudhatná akkor azt, hogy én ki vagyok.
Elég misztikusnak tűnik az indulás. Akkor is nekem kell elindulnom az úton, ha nem tudom, hogy ki vagyok, hiszen csak én állhatok magamhoz a legközelebb. Így nekem van a legnagyobb esélyem arra, hogy megtaláljam magam. Ki vagyok én?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Most aztán úgy felpörgött, hogy további filozófiákat vagyok kénytelen veletek megosztani...

Tudomásom szerint annyi világ (univerzum) létezik, ahány tapasztaló létezett, és létezik, létezni fog. Végtelen univerzum létezik időben, és az idő hiányában egyaránt. Arról már ne is beszéljünk, hogy a párhuzamosan élt önmagunknak végtelen szàmú univerzuma van...
Nem folytatom, mert hatványaival együtt nem lenne vége.
Tény hogy sok.
Az aranykor víziója is létező univerzumokat feltételez, mivel gondoladként megfogant. Ugyanígy minden elképzelt jövő és múlt is....

Az aki az első gondolatot gondolta ugyanaz, aki ezt a sok univerzumot egyszerre, egy pillanatban megtapasztalja...

Mi haszna belőle?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nem hiába mondta Osho sem, hogy az ember egy kísérlet.

Na ne ilyedjetek meg, minden oké velem. Csak akartam valami kis bizonyítékot eszközölni, hogy működik ám még az elmém, ha felpörgetem..... ;-)))))))))

Na most aztán erre varjatok gombot!!!! :-D hihihi

A szeretet nem tud fejlődni. Hova, és mivé fejlődhetne? Aki megtapasztalta már az eredendő egyetemes szeretetet, az érti amiről itt okoskodok. :-)))))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Sok "lelkes" "tanítótól" olvastam , hallottam már az aranykor eljövetelét. Azt víziót, hogy mindenki "egybeolvad", és a szeretet fogja irányítani a lètezésünket. Lehet hogy eljön. Nem tudhatom, de majdnem biztos, mert a fejlődésünknek ez a következő lépcsőfoka. Vagy mire ez bekövetkezne eltününk. ??Nem tudom.. Ha mégis eljön, amit azért nem hiszek, mert elvileg ott már nem lesz jelen ego, aki az eddigi fejlődésünket szavatolta, és ezáltal megáll a fejlődés ami végtelen??? Zsákutca "szagú" a dolog.......
De ha mégis bekövetkezik, akkor annak az aranykornak valami féle anyagmentes állapotnak kell lennie, gondolatok, és érzelmektől mentesnek, ahol talán az "egy" vissza vonja a sok kis szikráját önmagába, és valami újfajta kísérletbe kezd, mivel a HUMAN PROJECT megbukott........ Recccs....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

A témaindító kérdés:

Kik vagyunk?

Nem tudom.

Miért vagyunk? Hogy tanuljunk. Mit tanulunk? Szenvedni. És mire rendesen megtanultuk, addigra elpatkolunk, és jövünk vissza, kezdjük elölről. Ha valaki felébred, és megszűnik a szenvedése, mi értelme volt addig szenvednie? Ráadásul onnantól kezdve mindinkább kikívánkozik a test, és a világ börtönéből. A megvilágosodás új ízt ad a boldogságnak ugyanúgy, mint a szenvedésnek. Vagyis inkább íztelen lesz mindkettő... Egy semmilyen állapot a megvilágosodás. Igaz az, hogy a korlátaid ledőlnek, egybeolvadsz, képes leszel, stb. de minek? Mi értelme van, ha rájössz, nincs semmi értelme az egész "élet körforgásnak". ?? Mi értelme a fejlődésnek, ha végtelen, és ezáltal céltalan?? Mikor először láttam a Matrix filmet, nagyon utáltam az árulót.A neve azt hiszem Switch. De mind jobban kezdem megérteni miért akarta visszahelyeztetni magát a "rendszerbe". Szerintem az elme megjelenése volt az első "botlása az emberiségnek, a második a megvilágosodás lesz, mely céltalanná teszi a létezést............ Recccs.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

:-O!!! :-)

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

Nézd meg a képet.., hátha elmondasz magadnak valamit rólam..:)
De inkább pihe puha szakállnak nevezném...:)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Szia Lumina!

Tényleg van borostád?

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

Te töltöd meg a szeretetet magaddal, amitől életre kel, vagy a szeretet tölt meg téged? Mert ha te töltöd meg a szeretetet, a saját energiáddal, akkor rövidebb hosszabb időre életre kelhet. Ha viszont nem voltál soha üres, akkor a szeretet, hogy tudott volna hozzád férkőzni, hogy tudott volna megtölteni téged, hogy azután túlcsordulhasson és ne hagyjon cserbe téged? Az a szeretet amiről te beszélsz, azt tanítani szokták.

Ha a szeretet túlcsordul, teljes képtelenség azt érezni vagy gondolni, hogy legszívesebben kiverd valaki fogát. Egyszerűen lehetetlen.

Lehet, hogy mégis jó az üresség. Mert a valódi ürességet, a valódi szeretet tölti meg. Más a közelébe se férhet.. Ezt a szeretetet nem lehet megtanítani. Automatikusan történik saját magától. Ha üres vagy, gondolatoktól mentes, akkor......................és soha többet nem fogsz......

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Szerbusz Laci "Bácsi"!

Érdekeseket mondasz. Én még soha , de soha nem voltam üres.
De a szeretetem még akkor sem hagyott cserben amikor legszívesebben kivertem volna valakik fogát!:):):)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Drága Lumina!

Gyönyörű a Vers amit hoztál!
Hallelúja!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Drága András!

A megtapasztaláshoz nem kell üresség.
A megtapasztaláshoz kegyelem kell.
Isten nem az ürességbe hatol bele, hanem abba ami tele van, és túlcsordult.
Ami már nem tud elhordani többet.
Ott születik a megoldás bölcsessége , de ez nem a miénk. Ez az Értelmes Egónak, és a szerető szívnek ajándékozott kegyelem.( Ajándék!)
Én látom a Te ajándékodat, ha Te nem is tudsz róla. De ha tudod akkor még jobb!:):)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Drága Lumina!

Sajnos az Emberek fiainak az is sajátja hogy csak abból ért amit hall. Jah valaki még abból sem!
Az érzékekkel való megtapasztalás soha nem az Ember érdeme!
Az Istentől való!Az Ember aki megtapasztal Magára Ölti azt a szellemiséget, amit a megtapasztalásával kap. Ezért akar szólani!
Mi ezen az oldalon ismerjük talán mind ezt a tapasztalást, bár én csak a sajátomról tudok beszélni. Szeretném ha így lenne.:)
Szerintem mindannyian tudunk olvasni a betűkbe zárt üzenetekből.
Érdemes arra is oda figyelnünk, hogy ez az épülés ne csak minket szolgáljon. Ezért kell hogy beszéljünk arról ami nem jó, hogy átforduljon abba ami szebb, élhetőbb jövőt teremt!
Mert ha hiszitek, ha nem a szó igenis teremt. És nagyon nem mindegy hogy mit teremt. Amit meghallunk abból tudunk kamatoztatni!:)

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

15-20 éve a Petőfi laktanyában, az öreg Papp Laci bácsi tanított bokszolni. A 3 perces iskolázások közben, mindig legalább ötször elmondta ugyan azt a viccet. Annyira szerettem őt, hogy jobban élveztem a fölösleges szövegelését, mint a bokszot. .:)

Fankadeli/Újraszülettem/

Néztük a lányokat, ittuk a fröccsöket
A tükörben nem láttuk a kölyköket
Azt hittük, felnőttünk, pedig az igazság
Most kezdjük el a valódi óvodát
Se lázadni, se élni nem tudok helyetted
Az oktatófilmet magadnak betetted
Ha nem akarsz változni, akkor nem is fogsz
Üldöz a boldogság, de mindig eliszkolsz
Amilyen hülye vagy, annyira szeretlek
Ne vedd magadra, ha kinevetlek
Az emberen röhögök, vagyis magunkon
Hogy bukdácsolunk a tükörsima úton
Vagyok, aki vagyok, tetszik vagy sem
Dühít az igazság, hidd el, megértem
Én is így voltam, én is így éltem
Az eget kerestem, miközben lenéztem

Érzem, ahogy süti az arcom a Nap
Tőlem minden így maradhat
Nekem nem fogja szegni a kedvem
Hisz életemben újraszülettem

Hála járja át a szívem, hogyha az eget
Nézem, hogy a felhőket fonja, tüsszent
A mező, lélegzik a táj
Elfeledtet mindent, 'mi fáj
Gyógyító lettem egy beteg népben
Ki tudja, talán le kéne lépnem
Hátha hiányom segít rajtad
Hogy lélekben ne a falat kaparjad
Mosolyod mögött látom a könnyed
Ne hazudj magadnak, hidd el, úgy könnyebb
Ketyeg az óra, nincs mire várni
Elfogy az idő, fel kéne állni
Feküdtél eleget, ne sajnáld magad
Nézd meg, attól csak az egó dagad
Figyeld a jeleket és egy szép napon
Meglátod, sírva nevetsz majd magadon

Érzem, ahogy süti az arcom a Nap
Tőlem minden így maradhat
Nekem nem fogja szegni a kedvem
Hisz életemben újraszülettem

Válasz

Papp Laci üzente 11 éve

András itt az alkalom,hogy kipróbáld az ürességet.Tapasztald meg aztán nem fogsz fölöslegesen szövegelni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Attilának: hit-tapasztalat

Nagyon fontos a fenti két fogalom kezelése. Ne higgyünk el semmit, amit nem vagyunk képesek megtapasztalni. Ne bízzunk a tapasztalatainkban sem, mert vannak virtuális belső megélések, kizárólag szubjektív tapasztalatok is, amelyek nem adekvátak a valósággal.

Most jön a durranás: Nincs más valóság, csak amit az üresség megtapasztalásakor látunk. A többi hiedelem, az egó vagy az érzékek csalása!

Ezt nem én mondtam. De én nem is hiszek el semmit, csak amit magam is tudok.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

"Nincs erős vagy gyenge energia, csak energia van"

????

Igen szegény Ragyás Ica számára (aki Vácon volt katona 45 éve ismerte őt), aki lúgot ivott és helyrehozták a nyelőcsövét, nem volt erős paprika meg nem erős paprika, mert meg volt erősítve a nyelőcsöve.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

"Biztos, hogy anélkül a gondolat nélkül minden egy nagy nulla, vagy a minden egy nagy nulla is csak egy gondolat, ami néha, amikor megjelenik és azonosulunk vele, valóságnak tűnik..?"

Nem számít, hogy minek tűnik. A rezonancia számít. Nagyon sok gondolat megsemmisül, és bizonyos gondolatok valahol nagyon felerősödnek. Kell, hogy legyenek átjátszó állomások is és erősítő állomások is.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

A POLITIKUSOKNAK időnként nyilatkozniuk kell,az újságíróknak közvéleménynek.
Milyen eredményt hoznak a 100 millió euróba kerülő projektek?
Az egyik eredmény -"nem volna szabad lennünk."
A közvélemény egyetért:"- igen,valóban nem volna szabad lennetek."

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

"Az ősrobbanáskor először egyesülnie kellett az anyagnak az antianyaggal..." Miért nem semmisült meg az egész?

Ugyanazért, amiért az anya teste sem löki ki azt a testidegen szervezetet: az embriót!

Tudniillik: A MEGOLDÁS KI VOLT DOLGOZVA A LOGOSZBAN!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Attilának: a spirituális tanítók és a természettudósok között az a különbség, hogy az előzők - hacsak nem alapítanak szektát - soha nem lesznek tömeggyilkosok, míg a természettudósok, akik pl. a tömegpusztító fegyverek létrehozásához hozzájárultak vagy azt elősegítették, bizony maguk is aktív részesei a pusztításnak. A környezetszennyező technikai vívmányokat kitalálók és kifejlesztők talán nem olyan közvetlen módon és tudatosan ártanak, de úgy gondolom, hogy szintén jobban tették volna, ha az asztalfiókban hagyták volna a találmányaikat. Talán sokuk, ha tudta volna mi lesz a vége, azt is tette volna.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Bocsánat, nem figyeltem az imént, a válaszom Luminához szólt, nem Mihályhoz (hacsak Lumina is nem Mihály)...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Az anyagban, ami persze nincs is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Mihálynak - csak első blikkre, a többit kommentedet ez után készülök átolvasni:
"Az ember bármit képes elhinni. Így teremti meg a saját valóságát. Hitekkel. Valamit hiszünk, és azt amit hiszünk, a valóságban tükröződni látjuk."

Nem tudom, hitték-e Hirosímában és Nagaszakiban 1945-ben, hogy egy atombomba fog rájuk esni és százezrek nem folytathattak attól a pillanattól semmiféle gondolkodást és meditációt, mégis a következő másodpercben szénné égtek, vagy elpárologtak, vagy - ami még rosszabb - valahogy "megúszták" egy halálos sugárdózissal, hogy borzalmas kínok és szenvedés közepette még az anyagban maradjanak.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Kedves Mihály!

Abból amit írtál leszűrheted hogy olyan mint Isten káromlás nem létezik.
Így aztán vígan leírhatjátok ami mosolyt fakaszt.
Most mindenkinek szívszeretettel üzenem hogy
jókat vihorásztam az olvasottakon.
Hogy én miért nem tudok ilyeneket írni? Csak olvasni? Nem is értem?
Áber tényleg felesleges olyan kutatásokba milliárdokat ölni, ami veszélyeztetheti Isten művét.
Ezen sem árt elgondolkodnunk.
Energia:
Nos megtapasztalásom, hogy azon érzékelésem, mely negatív aspektusból fakad, azt eredményezi, hogy a fellegek össze zárnak, mint ha valami rettenetestől kellene megvédenem a Földet.
Ez is elgondolkodtató.
Ha tehát valaki áskálódik, hibát keres és ezt tapinthatóan érzékelem, azt az ég azonnal lereagálja.
A felettünk lévő érzékelés tehát nem gondolat aspektusú, hanem annál finomabb.
Nem kell gondolatokat formálnod hogy a lélek útjaid azonnal testet öltsenek.
No már most ha úgy gondolom a Napsütésre szükség van jó. De az árnyéknak is létjogosultsága van. Ha sokáig van nagyon meleg, mindenki enyhülésért imádkozik. S ha sokáig fázunk, alig várjuk hogy kisüssön a nap.
Nem is ezzel van a probléma. A probléma a lélek nélküli váddal van.
Mondok egy példát. Van aki irigyli ahogy élek, mert nem lát sírni.
De ha egy napra cserélne velem, akkor ha kutya lenne, farkát behúzva lélekszakadva futna vissza a saját életében hogy ne kelljen az én testemben élnie. Na ezzel szerintem sokan vagyunk így. Ezért nem szabad a másikat azzal megbántani, hogy mert neked biztos olyan jó, nekem meg szar!
Isten bölcsessége kifürkészhetetlen, de ha valaki sokáig irigykedik , nyakába sózza azt az életet amit megirigyelt. Csak aztán ne panaszkodjon utána hogy Ő nem ezt akarta.:)

Válasz

v. a. üzente 11 éve

A tudomány köré egy egész "iparág" épült fel. A tudomány is hit. Nem több mint egy vallás...csak más. A tudósok abban hisznek, hogy van értelme a munkájuknak(majd ők felfedezik a nagy csodát). Ezt a hitet az adófizetők pénzén gyakorolják. Persze vannak kézzel fogható eredmények is, de ez elenyésző a befektetéshez képest.
A különféle egyházak vezetői pedig azt hangoztatják, hogy csakis az ő tanításuk az igaz, a többi hazug.
A Spirituális Tanítók nem kapnak állami pénzeket, de a tudósoktól és a különféle vallási vezetőktől mégis közelebb kerülnek a Valósághoz.
És hol is van a valóság? Közelebb mint gondolnánk. Bennünk! Ez nem lehet igaz ilyen közel! Saját magam is elérhetem? Igen!
Hát nem érdekes?!

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

"...Nagyon finoman fogalmaz. Nem akarja megsérteni a 7 milliárd
embert. Az értelme -18o fokos fordulatot tenni..." Már jóval
Eckhart Tolle elött 2ooo évvel ezt hirdette Keresztelő János és
Jézus, és azóta minden valamirevaló keresztény misztikus, vagy
komoly gondolkodó. A héber teshuah (Térjetek meg!!!) vagy a
görög METANOIA , ami a 18o fokos megfordulást jelenti. mind a
pusztába kiáltott szó volt, amelyért cserébe az "oly érzékeny
emberiség" Jánost lefejezte, Jézust pedig keresztre feszitette.
( a sor folytatható ) és helyette a 36o fokos "cirkulusz viciózust"
választotta.
"Látjátuk feleim szümtükkel, mik vagymuk, isa, por és homou vagymuk".
A dicsőséges ezer esztendőnk miröl mesél? Kik vagyunk???

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Egy férfi egy neki való templomot keresett, amelybe eljárhatna. Talált is egy kis gyülekezetet, amely a lelkipásztorral együtt olvasott
fennhangon. A szöveg igy hangzott:
-"ELMULASZTOTTUK MEGTENNI AZOKAT A DOLGOKAT,
AMELYEKET MEG KELLETT VOLNA TENNÜNK,

-ÉS ELKÖVETTÜK AZOKAT AMELYEKET NEM LETT VOLNA SZABAD ELKÖVETNÜNK."
A férfi lezöttyent egy padba, és megkönnyebbült sóhajjal azt mondta magában:

-**HÁLA AZ ÉGNEK, VÉGRE MEGLELTEM A NEKEM VALÓ BANDÁT.**
Osho-tól

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Szegény politikuSOK ,milyen nehéz helyzetbe kerülnek.
Mit mondjanak az újságíróknak ,a közvéleménynek.?
Elköltöttünk éppen egy projektre 100 millió eurót.
Az eredmény:" -nem volna szabad a világon lennüNK!!??"
A közvélemény egyetértene,-tényleg ,nem volna szabad!

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

Siegfried Bethke bizonyára azt hiszi, hogy minél többet gondolkodik, annál okosabb lesz, és annál többet fog tudni arról, hogy mi, a gondolkodók, HOGYAN LEHETÜNK ITT EGYÁLTALÁN. Arra, hogy miként alakult ki az élet, vagy az emberi test, bizonyára még rengeteg féle válasz fog érkezni, mint ahogy eddig is így volt. A kérdések nem válaszokat szülnek, hanem következő kérdéseket, mert a kérdésekkel nem a válaszok lesznek fontosak, hanem az, aki kérdez.:)

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

"A négy milliárd eurós "Large Hadron Collider " projektben a kutatók egy 27 m hosszú,
150 méterrel a föld alá süllyesztett részecskegyorsítóval kutatják az ősrobbanást.
Ehhez a teljes ,gyűrű alakú berendezést -271 C-fokra kell hűteni.
Csak ezen az alacsony hőmérsékleten képes az 1800 db speciális mágnes megfelelő
térerőt előállítani.
Az atomfizika eme legújabb szuperberendezése nem veszélytelen, mert bár a gyors
mozgású atommagok súlya a gramm milliárd részét sem érik el, felgyorsítva nagyjából
akkora energiára tesznek szert, mint egy 100 km/h óra sebességgel haladó tehervonat.
Ház méretű 46m hosszú és 25 m magas -mérőberendezésekkel igyekeznek minden
mérést elvégezni és regisztrálni.
Ne feledjük: mindez " CSUPÁN " energia.
És ez az igazi rejtély.
Jelenlegi ismereteink szerint az ősrobbanás után csak energia maradhatott volna,
anyag NEM.
Az ősrobbanáskor először egyesülnie kellett az anyagnak az antianyaggal, ugyanakkor
viszont kölcsönösen meg is kellett volna semmisíteniük egymást.
"A KÉRDÉS TEHÁT AZ ,HOGYAN LEHETÜNK ITT EGYÁLTALÁN? MEGFOGHATATLAN"-
véli a projektben részt vevő müncheni fizikaprofesszor, Siegfried Bethke."
Pierre Franckh: A rezonancia törvénye 54.old

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

"Még annyit az energiáról: a gondolat is energia - talán a legnagyobb energia."
Nincs nagyobb vagy kisebb, csak energia van..

"Hiszem, hogy a világunk keletkezésének nulladik pillanatában egy GONDOLAT született!"
Az ember bármit képes elhinni. Így teremti meg a saját valóságát. Hitekkel. Valamit hiszünk, és azt amit hiszünk, a valóságban tükröződni látjuk.

'Bármire figyelsz, az lesz a valóságod'/OSHO/

A valóságot olyannak látjuk, amilyenné a hiteink formálják. Ebből következik, hogy ha nincsenek hiteink, ha ráébredünk arra, hogy a szavak semmit nem mondanak a valóságról, akkor hitek nélkül, a tiszta valóságot látjuk. Valójában nem is mi látjuk a tiszta valóságot, hanem a valóság, tiszta szemmel látja saját magát.

"Enélkül a gondolat nélkül MINDEN EGY NAGY NULLA."
Biztos, hogy anélkül a gondolat nélkül minden egy nagy nulla, vagy a minden egy nagy nulla is csak egy gondolat, ami néha, amikor megjelenik és azonosulunk vele, valóságnak tűnik..?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Mihály kiterjedt irodalomra hivatkozik, amely irodalom abból a tényből született, hogy a természettudomány nem vállalkozik a spirituális jelenségek megválaszolására, illetve a spiritualitás nem tartozik a természettudomány vizsgálati körébe. Ráadásul a természettudomány(ok) alig háromszáz évre tekintenek vissza, szemben a spiritualitással (szándékosan nem írom azt, hogy "lélektudomány), amely időtlen időkre nyúlik vissza.

Mégis teremthető egy bizonyos híd a két említett emberi foglalatosság között, nevezetesen az, hogy az anyag elemi részeit kutatva a természettudomány oda lyukad ki, hogy az atom (amely - mint tudjuk - oszthatatlant jelent) igenis tovább darabolható, még a proton és a neutron is további elemi részecskékből áll, de ezek tulajdonképpen már nem is részecskék, hanem energia-kvantumok.

Ezáltal beléptünk az anyagtalan anyag világába, amit jelenleg - jobb híján - energiának nevezünk. Itt tehát a spirituális szemlélet határa érintkezik a jó értelemben vett materialista szemlélet (vagyis a kísérletes, tapasztalati fizika) határával. E határon már ki kell mondani: az energia - bár a valóságban megtapasztalható a létezése - valami axiomatikus, rejtélyes létezőnek a neve, amely mögött sokkal nagyobb és jelentősebb létezőt kell sejteni, mint maga a megtapasztalható és kitapintható világmindenség.

A világmindenség keletkezéséről a természettudományos eredmények alapján alkotott feltételezés sem képes vállalni az abszolút nulla időig való visszakövetkeztetést (amit bizonyítani tud, az az 1/1 000 000 000 000 másodperctől kezdődik), amire még következtetni mer, az pedig a Planck-idő, ahol a nevezőbe 43 nullát kell írni.

Még annyit az energiáról: a gondolat is energia - talán a legnagyobb energia.

Hiszem, hogy a világunk keletkezésének nulladik pillanatában egy GONDOLAT született!

Enélkül a gondolat nélkül MINDEN EGY NAGY NULLA.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Kedves Mihály!

Aki a törvényszerűségeket kutatja, annak az Elméje épp úgy választások elé került, mint aki nem kutatja.
Ők azok, aki valami olyat kaptak Istentől amire válaszokat akartak keresni.
Valameddig eljutottak. Addig a kapaszkodóig, amitől úgy érezték a Titok többé nem titok, és ezt meg akarták mindenkivel osztani. De Ők valószínűleg annak is tudatában voltak, hogy a tudatuk az Egójuk szűrőjén keresztül érzékel, ezért hozták meg azt a Bölcs kijelentést, miszerint az Elméjük irányultsága fókuszált!
Nos Isten Magjából vagytok születve. Ez Jó! Áldásos! A választás lehetősége szintén Jó! Ez is áldásos. E nélkül robotok lennénk.
Most már csak az nem mindegy hogy mit választunk! Az élhető szerelmes életet, vagy a rabszolgaságot.
Amikor én itthon maradtam, akkor szólított meg Isten. Ha elmentem volna, ma sem lennék vele tisztában ki vagyok.
A választásom tett Méltóvá, hogy hordozzam azt a tudást, amiről addig fogalmam nem volt!
Ettől nem lettem sem gazdagabb , sem boldogabb.
Annyi történt, hogy a gondolataimat, ami fókuszált, meg szeretném veletek osztani!:)
Az hogy ez egy kicsit más mint amit eddig megszoktatok? Az természetes.
Én nem megyek a Felhők fölé! Én itthon szeretek,és most. Ha elmegyek, akkor fentről fogok szeretni.Aztán vissza jövök, mert szeretek élni. Minden gondom és nehézségem ellenére. Szeretek Ember lenni!:)
Pusz! Mindenkinek!:)
Évi!

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

"Éppúgy, ahogy az álmodó elméje is csak látszólag töredezi szét önmagát ,az álmában
szereplő különböző tárgyakká és személyekké,
-az EGYETLEN sem válhat valójában SOHA SOKKÁ-,csak úgy TŰNIK."
16. 28. I. 40.

Paul Brunton......Daily Note 14.05. 2012. Google / magyarul/
Paul Brunton jegyzeteiből 16.kötet
Kategória 28 :The Alon
Fejezet 1: Absolute Mind
Sorszám :40

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

E.Tolle : A Most hatalma c.könyvének a bevezetőjében emliti /18.old/ ,hogy az
"ELMÉT, és a TUDATOT ,ő oly módon használ. amely NEM szükségszerűen FELEL MEG
MÁS tanításokénak."
Nagyon finoman fogalmaz.Nem akarja megsérteni a 7 milliárd embert.
Az értelme .-180 fokos fordulatot kell tenni.
Ez a figyelmeztetése DUPLA VASTAGSÁGÚ BETÜKKEL VAN SZEDVE.
De csak ez az egyetlen mondata ilyen,- az egész könyvet figyelembe véve.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Klasszikusok /mesterek/ évszázadok óta hirdetik ,minden ember meg van világosodva.
Csak éppen nem tud róla. Az elméje ,egója megakadályozza.
Pl.Az egy- két éves gyermek, még nem "szennyezett"..un. tiszta jelenlétű, megvilágosodott.
62 éves ,ha olyan akarna lenni, tér-időben, tér időbelieknek, mint a kisgyermek,
akkor megkapná az infantilis jelzőt.

Az emberi test 99.99%-a üresség. Ez az un. megvilágosodás.
Maradék 0.9..3.14db 9-es ..proton..stb sugárzás, rezgés.....zenei hang....szférák zenéje,
Arányaiban ez, azt jelenti 96% üresség a világegyetemben,+ 4% materia.
7 milliárd ember belseje üresség.
Az üresség egyik jellemzője az, hogy végtelen.
A végtelen természetéhez tartozik, hogy a végestől meg van fosztva. Lásd. fosztóképző.
A végtelenből csak egy lehet. Kettő darab végtelen már zavarokhoz vezetne.
Az egyik nagyobb lenne mint a másik? Egymás mellett ,alatt ,.felett lennének.?
Matematikusok szörnyűlködnének.
Egy üresség van, a 7 milliárd embernél. Az üresség az közös. A tudat az közös.
Az üresség az kívül is van , meg belül is.Nincs részekre szakadva.
Az üresség vagy más szóval tudat , az azonos.
Az Uj Föld klubban /Google/ a TUDAT linkben, E.Tolle ezt fejtegeti hosszan.
Utal arra is ,hogy ezt az emberek / 7md/ nem értik.
E.Tolle,- Dalai lámával közösen is tart előadást-, felváltva beszélnek.
Konklúzió: már ketten értik, egymást.

Válasz

v. a. üzente 11 éve

Jónak tűnik az általad felvázolt hozzáállás.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

"ÉBERNEK kell lenni,hogy jó döntést hozzál! Ami nem jó ,arra nemet kell mondani."-írod.
--Ez így igaz.
--Az életnek minden pillanatban választania kell a jó és a rossz között.
--Az érték / ELŐBBREVALÓSÁG/ bipoláris.
--A rossz is lehet, kiváló.pl" betörők királya,"- INTERPOL körözött TOP-5 első helyezettje stb.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

"A természet működésének nincs célja vagy iránya."
Ez igy helyesebb: A természet működésének NINCS célja vagy iránya rajta KÍVÜL.
A cél ,és az irány MAGÁBAN a természetben /életben/ van.
A élet minden pillanatban / itt és most / ,választ,a jó és a rossz között.

Válasz

Farkas Endre üzente 11 éve

""Ügyesek vagyunk, mi istenek, nem?""

Nem Istenek , hanem Isten vagyunk , nem nagy külömbség , de sajnos sokan nem értik .

Válasz

Farkas Endre üzente 11 éve

http://www.youtube.com/watch?v=z6OjVHTUsOQ

http://www.youtube.com/watch?v=FVTIORn39UY

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Van olyan felfogás, hogy a világegyetem, a természet is ilyen jellegű folyamatban alakult olyanná, amilyen, azaz kipróbál mindent. A természet működésének nincs célja vagy iránya, és mégis ez az egyszerű működési stratégia, ha kellő idő áll rendelkezésre, elképesztő eredményekre vezet. Néhány milliárd év kellett hozzá, és az anyag öntudatra ébredt.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

A tudomány számára igazi kihívás annak megértése, mennyire szükségszerű a világmindenség számára az élet kialakulása, értelmessé fejlődése. Talán a kvantummechanika nyújthat erre lehetőségeket. A kvantumelmélet egy megfogalmazása szerint a kvantummechanikai rendszer időbeli változását végülis úgy is értelmezhetjük, hogy a rendszer minden egyes működési lehetőségről tud. Ennek alapjai a Heisenberg-féle határozatlansági relációk, amelyek szerint a mikrofizikai rendszerek minden lehetséges állapotot kipróbálnak. Sőt, még a látszólag lehetetleneket is, pl. az energiamegmaradás is sérülhet rövid időre.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ügyesek vagyunk, mi istenek, nem?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kik vagyunk és mióta vagyunk - a tudomány mai állása szerint?

Jelenleg a részecske-gyorsítókban olyan folyamatokat tudunk tanulmányozni, amelyek a világmindenség keletkezését követő első másodperc milliomod részének a milliomod része (1O exp -12 másodperc) tájt játszódtak le /exp=>a hatványkitevő értendő rajta/. Mi történt ezen idő alatt? Erre is vannak eléggé megbízható, ám nem teljesen igazolt elméletek, egészen le a Planck-időig (1O exp -43 másodperc). A Planck-idő tájt a világmindenség méretét a 1O exp -33 centiméternyi Planck-hossz jellemezte. A világegyetem nulla összenergiája úgy adódik, hogy a tömegeknek megfelelő és más pozitív energiák, valamint a gravitációs kölcsönhatásnak megfelelő negatív energiák kiegyenlítik egymást. Ennek megfelelően a Planck-időn belül történtekre feltételezhető, hogy a világmindenség a fizikai semmiből "pattant" elő. A tér, az idő és az első tömegek együtt jöttek létre. A világmindenség kezdete előtt idő sem létezett.

Az első másodperctől a harmadik perc végéig terjedő időszakban a protonok és a neutronok ütközése és összeolvadása vezetett a mindenségben jelenleg fennálló 1 hélium : 3 hidrogén arány kialakulásához. Ezt követően újabb magreakciók már nem mehettek végbe.

Kb. 3OO OOO évbe telt, amikor a plazmaállapot megszűnt, az akkori 3OOO fok körüli hőmérsékleten már stabillá váltak a héliumatomok és hidrogénmolekulák. A kozmikus háttérsugárzás ebből az időszakból származik. Ezután a semleges anyag viselkedését a gravitáció határozta meg. Az összehúzódó gázfelhőkből nagy léptékű SZERVEZŐDÉSSEL kialakultak a csillagok, azokból pedig a galaxisok. Amikor a csillagok belső hőmérséklete eléri a kb. tíz millió fokot, a belsejükben beindulnak a hidrogént héliummá átalakító magfúziós reakciók. A keletkező energia megállítja a csillag további zsugorodását, és bekövetkezik egy akár milliárd évekig tartó egyensúlyi állapot (a Nap esetében kb. tíz milliárd év !!!).

A világmindenségben kb. száz milliárd galaxis van, egy átlagos galaxis általában száz milliárd csillagot tartalmaz.

A mi Naprendszerünk 4,56 milliárd évvel ezelőtt alakult ki. Földünkön megjelent az élet, és a körülmények szerencsés összejátszása folytán az élet egyre magasabb rendűvé vált, és a fejlődés csúcsán megjelent az ember.

Az élet keletkezése mindmáig megoldatlan rejtély. Nagyobb, mint az ősrobbanás! A csak a Földre szorítkozó élet modellje napjainkra vitathatóvá vált. Több kilométer mélyen a föld alatt a kőzetekben nagyon nagy számban élnek baktériumok, amelyeket archaeáknak neveztek el. Ezek a baktériumokhoz hasonló nagyon ősi szervezetek, sokak szerint az élővilág törzsfájának harmadik ágát alkotják. A Föld felszínére becsapódó nagyobb meteoritok földi kőzeteket üthetnek ki a világűrbe, és a betokozódott archaeák akár évmilliókon, évtízmilliókon keresztül is életképesek maradhatnak.

Az archaeák léte és kozmikus terjedésük lehetősége azt jelenti, hogy a világegyetem hemzseghet az élettől, ugyanis az archaeák valamennyi szilárd kérgű és olvadt magú bolygó kőzeteiben előfordulhatnak. A Föld felszíni viszonyai, elsősorban az évmilliárdokon át hullámzó óceánok lehetővé tették a soksejtű élőlények és más fejlettebb élő szervezetek, végül az értelmes ember kifejlődését is. A földi viszonyok ebben a tekintetben nagyon kivételesek.

A tudatunk létezése, bár legalapvetőbb tapasztalatunk, egyúttal azonban talán létezésünk legrejtélyesebb vonása. Egyáltalán nem világos, miért létezik a tudatunk, hogyan teszi azt, amit tesz, hogyan válik tudatossá mindaz, amit az agyunk idegrendszeri folyamataiként tanulmányozhatunk.

Míg a szimmetriasértések véletlent hangsúlyozó elemei a világ esetlegességére utalnak, addig a kozmológia antropikus elvének felfedezése a világmindenség kitüntetett mivoltára szolgáltat bizonyítékot. Az antropikus elv a fizika alaptörvényei és az élet létezése között fogalmaz meg összefüggést.

Az elméleti kutatók eljátszottak azzal a feltételezéssel, hogy mi történt volna, ha a fizika alapvető mennyiségeinek nagysága más lenne. Az eredmény eléggé meglepő. Ha a paraméterek kis mértékben, egyesek akár pár ezreléknyire is különböznének a mostanitól, élet egyáltalán nem alakulhatna ki, és a világegyetem, ha egyáltalán létezne, teljesen máshogy nézne ki, mint a mai.

A FIZIKA ALAPVETŐ PARAMÉTEREI FINOMAN HANGOLTAK, AZ ÉLET HORDOZÁSÁRA VANNAK KIÉLEZVE !!!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Kedves Mihály!

Az Igazság nem annál az egynél van. Hanem annál a mindnél akik élik azt amit az az egy ki próbált fundálni.
Bár azt elképzelve hogy az az egy nem tett mást mint le próbálta írni amit érzékelt mert megtette amire Isten elhívta. ......
Nem olvastam az írásaikat csak részleteiben, de ha komolyabban foglalkoznék vele, lehet hogy lenne olyan formás mondanivalója mint a " Bibliába zárt finom üzenetnek. " Max az írója nem tudta mit varázsol oda az Ő megvilágosodott elméje.
Jah! A többi stimmel!:)

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Kedves Sri.A..!
irod.-" megvilágosodott ,tudatot" -nem teheted MÚLT időbe,...az itt és most van...
- a megvilágosodás az főnév, a főnévből itt nem képezhetsz múlt idejű melleknévi igenevet..
Milyen tudat? -megvilágosodott..--nem értelmezhető.
Ha a.világ.... ..akkor MAJD..itt meg a JÖVŐBE helyezed..
Tudnod kell- itt a múlt már NEM létezik, a jövő meg még NEM létezik.
E.Tolle említi egyik interjújában: egy angol kocsma előtt ki volt irva egy táblára-;
"HOLNAP INGYEN SÖR KAPHATÓ!"-mindenki nevetett hozzá.
Írod :" emberi lény megvilágosodik" -- hozzáértő ember ilyet NEM állít. Értelmetlen.
"A megvilágosodás nem az elme asztala"-ez IGAZ. De E.Tolle ,Osho, Adyashanti,
Dalai láma tér -időben beszél és ír a megvilágosodás-RÓL, a megvilágosodás
KÖRÜL-ményeiről. Ők NEM azt állítják,hogy ők behatoltak a megvilágosodásba.
Ők NEM tudósítanak onnan belülről. Csak a gyakorlatlan ,hétköznapi elme feltételezhet
ilyesmit-ami értelmezhetetlen.
Adyashanti : Az üresség tánca c. könyv 19 fej. 10 oldalon tárgyalja a megvilágosodást.
E.Tolle. A Most hatalma könyvében két fejezetben tárgyalja a megvilágosodást.
Kérdezem tőled -van -e, olyan mondatuk, /gondolatuk/ ami NEM egyezik a te véleményeddel? Ha van ,írd meg.. Részemről megegyezik a tapasztalatunk.
Definició az igazságról háromféle lehet.
Te csak egyfélét ismersz a pozitív állítást. Még kettő létezik.
A megvilágosodásról negatív meghatározás adható. / Mi nem az, a tagadás./
Nem élmény.Nem épít ,hanem rombol,nincs én ,nincs ego.stb.stb

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

A Döntés kényszer mindig Istent varázsol!
Csak nem szabad megijedni attól akit odavarázsoltál. A szeretet hatalma képes arra hogy legyőzd a láthatatlant.:)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Kedves Attila!

Ők azok az Emberek akik máshová is születhettek volna, és akkor másképp illeszkednének az "Én képükke" = az Egójukkal az Egészbe.
Én Magyar Országról nem élhetek úgy mint "kis butha" egy piciny gyermekkel az oldalamból kinőve, de élhetek attól még becsületesen , tisztán, és nagyon szeretve.
És ez a lényeg.
Nem az hogy ki vagy, hanem az hogy Isten útjain jársz-e.
Az is Isten útjain jár, aki fölveszi a kölcsönt, mert élhetőbb életkörülményeket akar teremteni a családjának.:)
Ha én arra ítélném a gyerekemet hogy a Híd alatt lakjon, mert nem kamatoztatom a "tálentumot "amit kaptam, akkor én nem szolgálom a gyermekeimben az Élet magvát. Had nyomorogjon velem együtt. Ez kívülről beadagolt felelőtlen viselkedés modell lenne. Mint ha adnék lélekutakat, miközben elveszek tőle mindent. Az a gyermek aki valami fontos dolgot nem kap meg gyermekkorában, az Felnőtt korban ezt akarja valóra váltani.
Ha gyermekkorban kibillen a középből a mérleg egyensúlya, akkor felnőtt fejjel azon fog görcsölni hogy ezt rendbe tegye. És már megint a Társadalmi felelősségnél vagyunk. Mert már megint kívülről érkező nem várt dolgok nyúlnak bele a mérleg egyensúlyának a helyrehozhatóságába.
Sajnos Mindig! Az egyén felelőssége annyi hogy felmérje , nem Ő követte el ami vele történik, és ne roppanjon bele. Ma megint a túlélés a tét. No de túlélni csak azok képesek, akik nagyon szeretik az Életet!:)
Persze ez nem menti fel a "vádló" terhét.
Figyeljétek meg hogy az a szellemiség ami kívülről árt, nem megfogható. Úgy érkezik hogy nem tudod nyakon csípni. Csak azok tudják nyakon csípni akik döntési kényszerbe kerülnek. Ébernek kell lenni, hogy jó döntést hozzál!Ami nem jó, arra nemet kell tudni mondani!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Mihàly!

Már számtalan esetben próbáltam eléd/elétek tárni, hogy a megvilágosodott tudatot, és a vele járó felismerést, világi módon definiálni nem lehet. Bár a tiedhez hasonló elmélkedések egyenesen a célba mutatnak, nem magyaráznak, és nem bizonyítanak semmit.
Ha a világ mindegyik emberi lénye megvilágosodik, akkor majd már nem is lesz szükség szavakra, mert visszatér a bábel tornya előtti közös nyelv, mely hangok nélkül fog "közölni".
Az elme képtelen olyan dolgokat megérteni, melyek meghaladják őt. A megvilágosodás nem az elme asztala, de mint mondtam, az ilyen dolgokon való elmélkedések, rövidebb utat mutathatnak a célhoz...

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Kik vagyunk?.......
Az emberre vonatkoztatva ezt a 99.99%- ürességet ,ami a hagyományos szóhasználatban
Istent jelenti, mai jelentésben Csend, Jelenlét, Tudat, stb.
E.Tolle annyira fontosnak tartja, hogy ezt az adatot , DE CSAK EZT, mindkét könyvében
tárgyalja.
lásd.:A Most hatalma 117.old. 1997.év
........Új Föld 229.old 2005.év
Wikipédia szerint ő metafizikus, de hivatkozik a kvantumfizika eredményeire is.
Lét-tanítójának nevezi magát, ha éppen tér-időben aktivizálódik.

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

:)

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Üdv. Attila! +...Többiek!
Érdekelne van-e olyan "mozzanatom" .ami nem egyezik a te tapasztalatoddal,
meglátásoddal.?
Igaz érvek előtt meghajlok.
Ha tévedek ,elismerem, helyesbítek.
Kerekasztalnál ülünk, nincs külön címzettje a mondanivalónak.
Bárki, bármilyen szóra vagy mondatra rákérdezhet.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Kedves Cs...Éva!
Korábbban irtál nemzet tudatról....stb.stb,,
Megtévesztenek, félrevezetnek a politikusok, újságírók stb.
Nekik ez az érdekük.
A nemzet szó gyüjtőfogalom, nincs állaga. Csak egyes ember létezik.
Tömeg sincs, csak egyes emberek vannak.
Erdő sincs, csak egyes fák vannak. Az erdőt nem tudod kivágni.
Gyömölcs sincs , csak körte, alma,szilva stb
Szerszám sincs csak, fogó, kalapács, fűrész stb
Tudat : természete szerint végtelen, időtlen.
A végtelenből csak egy van. A tudatot emberre vonatkoztatva 7 milliárd embernek
közös tudata van. Az időtlenségből következik,hogy a már elhalálozott 100 milliárd
ember tudata erintetlen, és ugyanaz mint a jelenleg élő embereké.
Elméje viszont mindenkinek sajátja van.
Az elme is gyűjtőfogalom. Nem létezik, csak az egyes gondolatok vannak. Napi 70 ezer db. a látogató.
De egyszerre csak egy jelenik meg a mentális képernyőn.
E.Tolle irja,hogy ezt ,az emberek nem értik.
Dalai láma szerint 1-3 millió emberből talán egy ,ha ezt felfogja és eszerint él.
A világegyetem 96%- a Tudat vagy Megvilágosodás vagy Isten, vagy Üresség. Ez a közeg.
Itt azonosságról van szó.Mind a négy szó ugyanazt jelenti.
Maradék 4% az anyag / elektron ,proton ,kvark ,bozon stb.
Emberre vonatkoztatva:
Az ember 99.99 % -ban Üresség ,Isten ,Megvilágosodás stb. Ez a -közeg-.
A hiányzó rész 0,999 999 999 999 999%- a hordozó matéria ,az elektron
proton, bozon stb.
Az IGAZSÁGHOZ tartozik,:-hogy aki ezzel tud foglalkozni,/ elméletileg ,gyakorlatilag/,
annak magánvagyonának kell lenni. Egy emberöltő alatt pl. M-on, kb 150 mill.Ft
elfogyasztása biztositja ,hogy ezt főállásban = hobbiként tegye.
Napi gondokkal,alárendeltséggel küszködő halandó ebből ki van zárva.

Válasz

v. a. üzente 11 éve

Ha eljátszanánk a gondolattal, miszerint egy újszülött tisztaságával élnénk le az életet, akkor az eszünkbe sem jutna a gyilkolás, valószínűleg még egy csirke nyakát sem vágnánk el. De amint megszületik az egonk az ÉN VAGYOK, máris több akar lenni a másiknál. És megkezdődött a versengés a győzni akarás. De a másik oldalon is ugyanez történik. Ilyen alapon bizony mindenki potencionális gyilkos. Amiről te beszélsz, a vallási törvények is ezt próbálják kordában tartani. De ha az ember tudná uralni az egoját(?)...talán nem kellenének tiltó törvények.

Válasz

v. a. üzente 11 éve

üdv.Mihály
ők a bölcs emberek, mert nem hagyják, hogy az egójuk az orruknál fogva vezessen...

Válasz

v. a. üzente 11 éve

Amikor fölmerül a kérdés, hogy "ki kit csíp nyakon", akkor ez azt jelenti, hogy a te "verziód" valósult meg (a finomabb ego megfigyeli a régebbit). Ekkor egyet lehet tenni: most az előbbi megfigyelőt is megfigyelni. És így tovább. Előbb utóbb működik a dolog és az eredmény: a gondolatok eltűnnek és a megfigyelő ott áll Isten előtt.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Sziasztok!

A kisgyermek, a Baba akit szeretet vesz körül a génjeiben örököltet nem tudja felül írni, se tehetsége , se indíttatása hozzá.
Az abszolút értelemben vett Jó működik, egészen addig amíg a kicsin erőszak nem esik. Ez a lélek erőszak a környezetből érkezik. Minél kegyetlenebbül , és minél gyorsabban annál gyorsabban írja át azt a csodát, amivel megszületett.
Mindenkinek, de első sorban magamnak üzenem, ha élhetetlen körülményeket teremtenek körülöttetek, akkor keressétek a megoldásokat, hogy ne a környezeten csapódjon le a tehetetlenségéből származó fájdalom!
A tehetetlen emberek veszítik el sokszor az önkontrolljukat. Ez nem azonos a szándékossággal. De el kell kerülni. Szeretetőnek, és Békésnek kell maradni.Muszáj!

Válasz

Raszta raszta üzente 11 éve

:)

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Kedves András!
A kőtáblára vésett parancsolat: A TÖRVÉNY!
A szivekbe vésett parancsolat pedig: A SZERETET!
Amit látunk, akármerre nézünk a PÉNZ törvénytelen imádása.
Korunk aranyborjúja, amit Isteni hatalomként kezelnek sokan, s már
nincs is aranyból többé, papirból van, annak, akinek van...

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Kedves Misi!
Értettem, csak szokás szerint "vicces kedvvel" válaszoltam, azaz
mosolyogtam. :)))

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Kedves Éva!
Azt irtam.-Te mindig jobb helyen vagy.
Ugy értem, én csak jó helyen vagyok.
Én csak elégedett vagyok.
Te meg elégedettebb.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

És Jézus explicite tanítja, hogy ne tégy másnak olyat, amit magadnak nem kívánsz, mégis úgy érzem, hogy semmi kedvem olyat tenni bárkinek, amit nem kívánok, hogy velem tegyék. Egészen biztos vagyok benne, hogy ezt anélkül szeretném, hogy bárki is tanította volna velem. Mintha velem született volna, vagy mintha egy rádióadó, vagy ahhoz hasonló állandóan ezeket sugározná, és én állandóan rá vagyok hangolva (és be vagyok kapcsolva).

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kétségtelen, Évike, hogy a Tízparancsolat tantárgyként szerepelt az "erkölcsös" társadalmakban, és közte van a NE ÖLJ parancs. De én szeretném azt hinni, hogy ezt én nem azért érzem igaznak, illetve lelkiismeretem szerinti parancsnak, mert hallottam róla, olvastam, vagy tanították, hanem tényleg nincs kedvem ölni. Senkit és semmit. Szeretném azt hinni, hogy ez bele van égetve a lelkünkbe. De azt sem bánnám, ha a génjeinkbe lenne beleprogramozva (mármint az adott cselekvés letiltása).

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Kedves András!
A "tisztán született újszülött" pontenciálisan lehet gyilkos, ha megéri,
hisz a szó "lehetőségként" értelmezendő. A lehetőség nem kényszer.
Probléma akkor lehet, ha az újszülött "látens gyilkolási hajlam" génjeit
hordozza, és az manifesztálódik! Vagy, ha háborúba kényszeritik. ):

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

"tartanak tükröt"

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

A "kedvteléshez" még hozzá tenném, hogy nyerészkedés okán se
pusztitsd az élőt! Nemcsak az embert, de az állatokat , a fákat,
a levegőt és a vizeket sem. Igy semmi lelkesedés nincs bennem a
sport-vadászat,a szőrmeipar, vagy a technikai sportok milliós
üzletelése iránt. Ma már a gyémánt ékszerekre is másképpen tekintek,
és nemcsak a korom miatt! Mindezek túl mutatnak a nemzeti és faji
hovátartozáson, és egy globális emberiségnek tart tükröt, amely
se nem homorú. se nem domború. A valóságot tükrözi.

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

You stalker! :)))

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Írod- .." Nem szabad gyilkolni"....nem ez a parancs...
-Ne ölj!...-azaz kedvtelésből, ne vedd el az életet.
Szülő megvédheti gyermekét ,más élete árán is.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Kedves M..Éva!
Ugy kerültem ide, hogy követtelek.
Te mindig jobb helyen vagy.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Kedves CS...Éva!
Trianoni döntéssel rögtön 1/20 -ára csökkent az életszínvonal.
Azóta nem változott ,és a jövőben sem fog.
Emmiatt 4-5 millió magyarnak, nincs fedezete összkomfortos
körülmények között lakni. Nem arról van szó, hogy nem érdemelné meg.
A "nincs fedezete-n" nem lehet erőszakot tenni.
Hiába laknak 2-3 millióan összomfortban ,az csak látszólagos, időleges.
A tények logikája helyreteszi a dolgokat.
Itt embernek nincs hatalma.

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

1937. november... József Attila utolsó verse...

Ime, hát megleltem hazámat
a földet, ahol nevemet
hibátlanul irják fölébem,
ha eltemet, ki eltemet.

E föld befogad, mint a persely.
Mert nem kell (mily sajnálatos!)
a háborúból visszamaradt
húszfilléres, a vashatos...

...Bolondot játszottak velem
s már halálom is hasztalan.

Mióta éltem, forgószélben
próbáltam állni helyemen.
Nagy nevetség, hogy nem vétettem
többet, mint vétettek nekem.

Szép a tavasz és szép a nyár is,
de szebb az ősz s legszebb a tél,
annak, ki tűzhelyt, családot,
már végképp másoknak remél.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Bocsánat! Korrigálnom kell: "...mi rontunk-e el mindent.." akartam írni, csak véletlenül becsúszott egy "j" betű...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Persze tudom, hogy Attila a "VALÓDI ÉNÜNK"-et, amellyel sürgeti a találkozást, nem tudja leírni, mert az a leírás már információ lenne, és előre bocsátja, hogy ez az írás nem informálni akar és nem keres semmiféle igazságot. Az információ-közlés/-fogadás már az egó (azért is hosszú ó-val írom!) területe, amivel Attila nem foglalkozik. Ő nekem elárulta, hogy ő nem tartja haszontalannak vagy kivetni valónak az egóját, mert az a szerszáma (azt hiszem, a kalapáccsal hasonlította össze). Akkor én ezen felbuzdulva mindenkit arra bíztatok, hogy használja bátran az egóját a felébredésre és gondolkozzon azon, hogy a társadalom ront-e meg minket, vagy mi rontjunk-e el mindent, beleértve a társadalmat is. De akármilyen következtetésre is jutunk, tartsuk szem előtt, hogy van az egónk (ami szocializációs termék), és van egy egómentes vezetőnk - a lélek! Kár, hogy Attila máshol azt állította, hogy a lelkiismeret is szocializációs termék. Azért azt megkérdezném Attilától, hogy ha a lelkiismeret parancsa (pl. az, hogy nem szabad gyilkolni) csak emberek által ránk tukmált szabály, akkor az újszülött, aki állítólag tisztán születik, ha nem tanítják meg vele ezt a szabályt, akkor egy potenciális gyilkos?

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Nem mindig van kedvem vihorászni!:(
Az a ritkább.
Hogyan örüljek, amikor nem látom magam körül aminek örülhetnék?:(

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Kedves Mihály!

Szép amit írtál .Hogy értsed! Nos a család aki fel vette a kölcsönt 4 gyermeket nevelt.
A ház amit vettek 4 szobás volt, de nem zárták ki új gyermek érkezését sem.
Mind a 2 szülő dolgozott, és szerettek volna fedelet a fejük fölé, mert nem volt. Egy életen át a mai albérleti árakon úgy gondolták annyiba fog kerülni a törlesztő részlet, mint az albérlet. Tehát okosan, és értelmesen gondolták át, hogyan lépjenek előre.
A katasztrófát nem ez okozta, hanem a Világban, és a hazánkban lévő kiszámíthatatlan gazdasági " Revelációk"viszonyok . Ma még 60.000.-, holnaptól 140.000.-a törlesztőrészlet. Uram bocsá! Ha mindenki meglépi, hogy eltávolodik az " agytól" akkor nem az fog bekövetkezni amiről írtam?
A Bankok ma az "AGY" karöltve a politikával.
Kérdem újra : Ki kit szolgál muszáj-ból !? Meddig lehet egy családról 2 bőrt lehúzni? Ez amit a család saját magáért tett a visszájára fordult önhibájukon kívül. Az ami őket érte kívülről érkezett gonosz módon és manipuláltan.
Ehhez Istennek semmi köze!
A Kataklizma ha bekövetkezik az Nem Isten műve lesz, hanem a Vádló fogja saját magát bedögleszteni. Ember milliókat nem lehet börtönbe zárni mert nem tud fizetni. És kilakoltatni sem, mert akkor 9 Millió koldús országává válnánk.
Az Király aki agyonlöveti a népét, az nem lesz kin uralkodjon.
A Király itt a "Vádló teste" mint világhatalom.
De van kiút. Csak oda kell figyelni hogy mi az!
Az Embert élni kell hagyni Emberi minőségében.Nem kell lépten- nyomon lealjasítani. Ma ebből már sportot űz a "Világ".
És akkor neveld a gyermeket úgy hogy ne sérüljön.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Írod:"Az egót legyőzni leheteten."
De igen. -Csak megéri-e? Mekkora az ár?
Az aszkétaságban is lehet versenyt hirdetni és lehet első helyezett is.
M-on télen az aszkéta elhalálozik -15 C-ban.
Trópuson életben marad +15 C minimumon.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Emberek! Vegyétek észre:


Jogállamban a pénz a fegyver.
A hadviselés itt ma más.
A hős a kardot ki se rántja.
Bankó a bombarobbanás
s mint fillér, száll szét a szilánkja.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Az alábbi vers is egy REVELÁCIÓ, egy RÁÉBREDÉS! Nekem KATARZIS-t okozott! Ismét egy görög szó, jelentése: MEGTISZTULÁS.

Kedves Attila!

Biztos vagyok benne, hogy akikhez eljutnak a soraid és József Attila alábbi verse, megtapasztalják a revelációt és a katarzist, dehát hányan vagyunk a közel tíz millió magyar között, akiknek ez a hobbijuk? Ha csak a NETWORK.HU különböző klubjait tekintem...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

József Attila:


GYÖNYÖRŰT LÁTTAM

Gyönyörűt láttam, édeset,
elképzeltem egy gyenge rózsát.
Elbámészkodtam s rám esett,
mint nagy darab kő, a valóság.
Ám ez a kő is képletes.
A legjobb, ha mindent kimondok.
Igy oktatnak ügyeletes
és tanulságos napi gondok.

Lám, ösztönöm helyes nyomon
járt, amikor bejött az ember.
„Kikapcsolja a villanyom” -
ez zúgott bennem, mint a tenger.

A kés ott volt az asztalon
- éppen a ceruzám hegyeztem -
ha ezt az embert leszurom,
tudom, mindennel kiegyeztem.

El voltam keseredve. Hát.
Minden sötét és szomorú lesz.
Állat védheti otthonát;
hanem másfajta háború ez.

Fegyvert ragadni gyengeség:
megöl az ellenség és megver
s elszáll rólam a kedves ég.
Jogállamban a pénz a fegyver.

A hadviselés itt ma más.
A hős a kardot ki se rántja.
Bankó a bombarobbanás
s mint fillér, száll szét a szilánkja.

Igy okoskodtam s jónapot
kivánva elhuzódtam oldalt
s este a nyájas csillagok
rámnevettek a teli holddal.

1937. július

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Volt egy harmadik is: sokat tudják=sokan tudják. Sajnos zajos helyen vagyok és direktben írok a "Kommentáld!" ablakban.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Két elírásom volt: 1. Amiról=Amiről 2. főhadiszllása=főhadiszállása. Elnézést!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

A kataklizma emlegetésére mi ugrik be azonnal egy nyelvésznek? Hát az apokalipszis! Bizonyára sokat tudják, mit jelent szó szerint: REVELÁCIÓ! Amiról Attila beszél: a titok nem titok többé! Napvilágra kerülnek a nem tudott dolgok. Erről szól a fenti írás. Ráébredés! Valóban, a kommentekben is mindenki arról ír, ami kezd napvilágra kerülni! A globális átverés. Attila is erről ír: ismerjük meg magunkat mi, emberek! A titkos és ma már el sem titkolt vágyainkat, törekvéseinket, a szocializáció (vagyis az EGO) által állított csapdákat, amelyeket látva is beleesünk. Szilágyi Mihály megállapítását kellett volna hirdetni sokkal hangosabban, mint a bankok csábító hirdetményeit az olcsó hitelről. Egyáltalán tudatosítani az emberekben, hogy Sátán igenis van, és főhadiszllása a BANK.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

Kb. 80 évet végig élni a" kevésbé rossz" választásával nagyobb az esély, és kevesebb szenvedéssel is jár,
mint a másik /banki / választás.

Válasz

Szilágyi Mihály üzente 11 éve

K....Attila!
irod:..."Az eladósodást az ember az egójának köszönheti".
Nézzük a másik oldalt. Kik nincsennek eladósodva? Mi az oka?
Több tízezren ,százezren vannak olyanok ,akik nagyon,nagyon egyszerű
körülmények között élnek.
Ezeknek a bank hiába kínálna százezerért terméket,-beintenének/ hüvely ujj a
középső és a mutatóujj között/.
-Szállítsa le a bank az ajánlatát a "termékét " havi 500 Ft fix törlesztő részletre
akkor és csak akkor talán elfogadják.
Részükről ez igy működik.
Nagyon jól alszanak, a bank nem létezik számukra a jelenlegi ajánlatával.
Két rossz közül a kevésbé rosszat választják.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

"Nyakon kell csípni a huncutot!"

Ez tetszik, deee, ki is csíp nyakon kit??
Feltételezem, hogy az ego egy finomabb, fényezettebb változata, a leleplezett, régi ego struktúrát.

Az ego el tud párologni. Legyőzni lehetetlen.

Válasz

v. a. üzente 11 éve

Az adósságcsapda nem egyszerű dolog. Lehetne belőle sokat tanulni. Néha az az érzésem, azért van, hogy kimozdítsa az embereket a jelenlegi életstílusukból. Az eladósodást az ember az egojának köszönheti, nem pedig a bankoknak. A bank csak kiszolgálja az egot.
Itt a klubban több alternatíva is be volt(van) mutatva, ami járható útnak tűnik. De az emberi elme görcsösen ragaszkodik az eddigi fenntarthatatlan életvitelhez. Nem változtat, szenved.

Évi, az agy nem kegyetlen, az csak egy szerv. Sokkal inkább a rajta futó program, az ego a "bűnös". Nyakon kell csípni a huncutot!

Válasz

v. a. üzente 11 éve

Nem csak akkor...mindig mi teremtjük a világunkat, akár jó, akár rossz is az eredmény.
A kataklizmát ez esetben én szó szerint értelmezem. Azt nem állítom, hogy könnyű elfogadni ezt a helyzetet, de hát ha ez van, akkor nincs más választás.
Úgy gondolom az elfogadás már egy nagyon jó "irány". Ha ez megvan, akkor könnyebb változtatni rajta. Itt van a tudatosságunk, ami nagyon fontos, csak a felszínre kell hozni, ami talán nem könnyű de lehetséges.

Amikor felteszek egy bakelit lemezt a lemezjátszóra, az szokott az eszembe jutni, hogy szól egy dal, de ugyanúgy ott van a másik oldalon a másik dal is, csak ő nem nyilvánul(szólal) meg, de ugyanúgy ott van. Az én döntésem, hogy melyik szólaljon meg.

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Huszonegyedik századi hómó szapienszként lábamat lóbálva az
evolúciós fa tetején, szado-mazochista kényszerképzetek hatása
alatt talán...
No artificial banana ! Please! :)))

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

A" Kataklizma" olyan végzetes dologra utal, amit valami kivált.
A végzetes dolgokat sem az Emberek fiai sem Isten nem szereti, így a kataklizma kifejezés nem éppen ide való mert ez is pejoratív értelmű, ugyan úgy mint a Bűn fogalma. Az Emberek ami őket megbántja fogalom szinten azt joggal nem szeretik. No de a nemszeretem fogalmakat ők gyártották, és nem az Isten. Így a változások, melyek Istentől fakadhatnak sem jöhetnek létre pejoratív tartalommal.

A Változás akkor jó, ha azok akik változtatnak beismerik hogy ez az egyetlen járható út! Nincs több mellé beszélés. Nincs helye több égig nyúló Bábeli toronynak, de helye van az értelmes elmével hozott közérdeket szolgáló változásoknak!
Ezeknek a változásoknak először valóban az Egyén szintjén kell lejátszódni, hogy igénye támadjon arra hogy közösségi szinten is teret nyerjen.
Ehhez kell a Nemzettudat felvirágoztatása. Én Magyar Te Magyar. Én ugyan az a lélekközösség mint Te . Először a nemzet, s aztán a Nemzet karján kinyújtott szeretet ágból a Nemzetek kapcsolódásai! Te is az Én ágam . Sőt mind az Én ágam, mely változik!:)
A Nemzeti identitás tudat megtartása nagyon fontos.
Ezért nem jöhet létre a változás a globalizáció által.
A globalizáció ettől fosztana meg.
Beszéltünk az egyénnek a társadalomba való illeszkedési pontjairól.
A Nemzet tudat kulturális értékmérce, mellyel a Világ nemzetei tudnak egymáshoz kapcsolódni.
Ne az legyen a kapcsolódási pont hogy mindenütt munkanélküliség van de az én hazámban a legnagyobb, hanem az hogy sehol nincs munka nélküliség, és azért megyek más országba mert látni akarom a kulturális fokmérőit!
No de idáig ugye fel kellene nőni.
Mi lenne akkor az Állammal mint szervezeti egységgel, ha a sejtek kivonnák magukat a működésből és mind egyszerre mondaná be az unalmast?
Már pedig ez lehetséges. Sajnos a politika mely átszövi, behatárolja, és kiheréli a gazdasági felépítményt döbbenetes károkat okoz .
Nem élteti hanem sarcolja a sejteket. Meddig? Amíg élnek.
Most olvastam hogy 39 évre nőtt egy család lakás törlesztő részlete úgy hogy 160.000.-Ft ot kell törlesztenie havonta. Az én kerestem 80.000.-/ hó
KÓ! Kiütöttek! Még élünk!! Meddig!?
Az ország azért van ilyen hihetetlenül eladósodva mert adósság spirálba vitte bele magát és az állampolgárait is. Hogyan? Úgy hogy a kemény valutát tette értékmérővé a gyenge forinttal szemben. Így a munkánk bére egy kalap kaki. A gazdaság politikához nem értők elkótyavetyélték a lélekközösséget. Azt a magot mely dolgozik és adót fizet. Amelyből az állam kasszája kellene hogy táplálkozzon.Ez a Magyarországi dolgozók 90%-a. Ennyien dolgoznak sacc per kb 80.000.-ért. Aki szenved az nem ér rá meditálni.
Mégis ezek az emberek egész életükre szóló meditációra lettek ítélve,hisz máskülönben már nem élnének.
A Magyarok ezért szívósak. Megedzette a szívüket az "agy." A nélkülözés. A kimerültség érzése nem a drogoktól, hanem a munkától. És akkor még ki merik mondani hogy ki tudja lesz-e nyugdíj 10 év múlva?
Milyen agy az amely ennyire kegyetlen? Vádlói! Mert ez az agy a Világ agya, és nem Istené!Köze nincs az Istenhez!
Megéri-e a Magyar embereknek az agyhoz kapcsolódni, vagy inkább agyatlanságot választ, és lecsatlakozik róla!?
Azt hiszem van min elgondolkodni.
Egyet ne felejtsetek el.
Bár kit el lehet halgattatni. De a szar az csak nagyobb lesz tőle. Nem kisebb.

Válasz

Szarka Ildikó üzente 11 éve

Szerintem ez a szó tökéletesen kifejezi azt amit az írója mondani akart!

http://meszotar.hu/keres/kataklizma

Válasz

Mátis Éva üzente 11 éve

Komoly problémám van az utolsó mondattal, amelyet képtelen vagyok másképpen értelmezni, mint amint irva van. Mert ha "valódi kataklizma"
volna bennem, talán már nem volna elég időm az út keresésre, és
szörnyű természeti csapásként megnyilvánulva, magammal ránthatnám
a katasztrófába az egész "Szemléletváltó" tagságot !!!
Véletlenül nem katalizisre gondoltál a kataklizma helyet??? :/))))))))

Válasz