v. a. üzente 12 éve

Laci,
ha kitartóan gyakorolsz, úgy mint bárki másnál, nálad is működni fog a dolog.
Ne feledd a mondást: "Minden munkának előbb-utóbb megjön a gyümölcse".

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Ildikó,
a Figyelem mint eszköz segítség lehet a Jelen megéléséhez. A Jelen a gondolat nélküli állapotot jelenti, vagyis, ha a Jelent megéled, akkor ott nem merül fel ez a kérdés. De ha mégis felmerül, akkor az azért van, mert az ego trükközik és tévútra akar vezetni. Ez teljesen természetes dolog, hisz ez a "dolga"ezt tudja csinálni.
Javaslatom: meg kell figyelni ezt az újabb gondolat mintát is és az utána következőt is. Előbb utóbb csitulni fog a gondolatáradat. Ehhez kitartó gyakorlásra van szükség.

Válasz

Papp Laci üzente 12 éve

Kedves Attila!

Köszönöm szépen a válaszod.Ezekután egy kicsit világosabb a kép,azt hiszem kezdem érteni miről is szól ez a figyelem dolog,bár még mindig vannak kérdőjelek a fejemben.Például nem tudom,hogy az én esetemben működhetne-e a dolog,még nagyon távolinak tűnik.Azért majd próbálkozom a gyakorlással,hátha lesz eredménye.
üdv
Laci

Válasz

Szarka Ildikó üzente 12 éve

Miből tudom,hogy a megfigyelésem nem csak egy újabb gondolat minta?

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Kedves Laci!

A Figyelmet mint eszközt értelmezem, egy olyan eszközt, ami által elérhető a belső világunk valódi mivolta, az amik valójában vagyunk. Itt az ego nélküli lényünkre gondolok. Arra, ahol nincs ítélet, a jó és rossz egyenértékű, nincs több kevesebb, arra ahol a szeretet az alaplétezés. Bár nem emlékszünk rá, de születésünk előtt is e világban létezünk. Mikor megszületünk a környezetünk ettől a természetes állapottól fokozatosan elfordít(eldeformál), teleaggat jelzőkkel és a saját képére formál.
Hogyne ne legyek túl hosszú, ezért inkább a Figyelem szerepéről szólok. A Figyelem azért képes áttörni az akadályokat, mert segít a gondolataink "semlegesítésében". A gondolatok képesek tévútra vezetni és az ego könnyen megszerzi a hatalmat az ember fölött. Nehéz kibújni az uralma alól. A gondolatok megfigyelése által az ego elvékonyodik, elveszíti erejét, így könnyebb kordában tartani. És ha kordában tudjuk tartani, már nem ő irányít minket. Persze ahhoz, hogy ezt elérje az ember sok gyakorlás szükséges. Nem egyszerű, mert a gondolataink össze vissza cikáznak a fejünkben, amint "elkapunk"egyet, máris formát vált és újból megjelenik. Ez így természetes, nem is lehet megváltoztatni. De megfigyelni igen és a Figyelem által egyszer csak eltűnnek, megéljük a JELENt azt az állapotot amiről a spirituális tanítások is szólnak:feltárul önmagunk valódi lénye. A gondolataink egyfajta burkot alkotva megakadályoznak ebben. Ez egyfajta akadály, amit a Figyelem segítségével át lehet törni.
A gyakorlatot javaslom egyszerűbb dolgok megfigyelésével kezdeni:pl.a saját testünk egy bizonyos pontjára összpontosítva. Ha kizökkensz, újból kezdeni, lényeg a rendszeres kitartó gyakorlás. Később lehet a gondolatfigyelést is beiktatni.
Ha konkrét kérdésed adódik, szívesen megválaszolom akár nyilvánosan, akár privátban is.
Addig is sok sikert kívánok!

Válasz

Papp Laci üzente 12 éve

Kedves Attila!

Azt még értem, hogy le kell küzdenünk a félelmeinket de,hogy mi az a figyelemgyakorlat ami által könnyebb áttörni az akadályokat,ezt nem teljesen értem.
Tudsz erről bővebb felvilágosítást adni?
Előre is köszönöm.

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Így van Ildikó, előbb-utóbb minden kiderül, valahogy majd lesznek a dolgok. De, ha nem tudunk választani az előttünk álló lehetőségek közül, akkor majd megteszik ezt helyettünk mások, persze nem a mi, hanem a saját kedvük szerint. Aztán már csak nézhetünk...

Válasz

Gombos Ildikó üzente 12 éve

Hamarosan úgy is minden kiderül és választ kapunk kérdéseinkre!

Válasz

Szarka Ildikó üzente 12 éve

Egyetértek Endrével! Szerintem is oda kell figyelni az ilyen "üzenetekre",mert ezek is épp oly manipulációk lehetnek mint a média....Azért is gondolom ezt ,mert ha igaz lenne, akkor mindenki, aki médiumnak mondja magát ugyan azt kellene ,hogy mondja,hisz valóság az valóság.Na már most ahányan vannak annyi féleképpen tudják az eljövendőt,akkor most mi is az igazság.?....
Évi a szeretet sok mindenre képes, még arra is hogy szembe nézzünk a sötétséggel és már nem is lessz az olyan sötét!

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Szia Endre,
csak helyeselni tudom érverésedet. Tőlünk függ minden, amilyenek vagyunk olyan lesz a külvilág, az a világ ami bennünk van az fog valóra válni, így vagy úgy bekövetkezni. Ezért érdemes formálni a hitrendszerünket.
Az is igaz lehet, hogy a háttérhatalom terjeszti ezeket a félelemkeltő információkat és így akarnak minket félelemben tartani (aki fél, azt könnyű manipulálni). Nemárt szembenézni a félelmeinkkel. Ha szembenézünk velük le tudjuk őket küzdeni . És ha le tudjuk küzdeni, akkor ki tud minket manipulálni? Akkor senki sem. És ez a lényeg. Vagyis ekkor már nincs szükségünk külső vezetőre, mert a vezető ott van bennünk a legbelső énünkben, csak meg kell találni, ki kell hámozni, fel kell kutatni. Ha már megtaláltuk, akkor már könnyű a dolgunk, csak az idáig vezető út a nehéz. Valahogy el kell odáig jutni, valahogy rá kell lelni énünk legbelsejében. De gondolataink útvesztőjében könnyű eltévedni, ezért szoktuk javasolni a Figyelemgyakorlatot, ami által könnyebb áttörni az akadályt.

Évinek igaza van a médiát a háttérhatalom manipulálja.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Nem lesz sötétség.Az emberi elme sötétsége a félelem.
Ezért rakja fizikális síkokba. Az agy azonban becsap.
A szeretet képes arra hogy a világosságban megtartson.
Ne féljetek! Éljetek! És ne nézzétek médíát. Manipulál!
Elveszi a Világos látásodat, és felcseréli sötétségre.
Miért?
Hogy ne tudd hogy nincs mitől félned.
A te szereteted a Te gyengeséged, a legnagyobb erő, amely képes arra hogy egy élhetőbb világot teremtsen körülötted.
A szeretet Örök! Az élet Örök. Aki az Életet megsérti, az nem hiszi el hogy
ez az Igazság. Az azt hiszi hogy manipulálhatja az Életet.
Akkor lesz béke, ha nem lesz már mitől félnünk. Szomorú hogy még van mitől........................

Válasz

Farkas Endre üzente 12 éve

Sziasztok .

A földön az fog történni ami az emberektől a legerősebb tudati energiát kapja .
Minden ilyen írás , az ugynevezett "szellemvilágból"jövő üzenetek is csak ezt ígyekszik befolyásolni. Persze amit valaki közvetít egy szellemi lényre hivatkozva az egyáltalán nem biztos , hogy onnan is érkezik , legtöbb esetben sokkal inkább a jelenlegi hatalom "beszél a fejébe".
A média is csak arra törekszik , hogy az emberek tudatát akaratát befolyásolja ill. irányítsa , viszont akik a tudatuk által igazi teremtő erővel rendelkeznek ill. rendelkezni fognak a tudatuk általi azonnali teremtő erővel (ennek azért vannak feltételei)azok már túl nőttek azon , hogy a médián keresztől befolyásolni tudják őket .Ezért hozták létre az ilyen, olyan szelleminek nevezett űzeneteket amivel őket ígyekeznek befolyásolni .Ez most már olyan széles körü , hogy szinte mindenki találhat bent neki tetszőt is .Viszont a lényeget , hogy minden csak rajtunk , a mi akaratunkon mulik azt nem sokan mondják el .
Aki azt üzeni , hogy majd ők ezt és ezt csinálják , majd őhozzájuk fohászkodjunk , majd ők megoldják mert ők a magasabb rendüek , az mind félrevezető .Általában azt akarják elérni , hogy az ember maga fölé helyezze őket , ezzel elfogadva az ő irányításukat .Akkor pedig nyilván az történne amit ők akarnak , persze azért ez is be van biztosítva a Teremtő által mert a más akaratát megvalósítani akaró ember , vagyis aki mást helyez a saját őszínte akarata fölé soha nem fog igazi tudata általi teremtő erővel rendelkezni .

Válasz