Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Az én "Bibliámban" nincsen "pokol" ,
csak O K O S ,
nálam az Örök Béke és a " C S E N D " honol ,
az É L E T Mosoly !!!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Szabad akarat az ,
mikor magunkba tudunk merülni ,
Örök Szabadság van ,
mert minden nap fel tudunk derülni .

Boldogságot is ad ,
hisz Jó Isten van a Természetben ,
velünk van minden nap ,
testvérek vagyunk , az Örök Életben !!!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

pici versem :

Amilyen az ember Szíve ,
olyan a " Bibliája " ,
mert az Alázat köríve ,
az ISTEN Igazsága !!!

Békés Boldog Karácsonyt mindenkinek !!!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

"És látá az Úr, hogy megsokasult az ember gonoszsága a földön, és hogy szíve gondolatának minden alkotása szüntelen csak gonosz."I Moz6:5

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

"Mint a meg nem tisztított ezüst, melylyel valami agyagedényt beborítottak, olyanok a gyulasztó ajkak a gonosz szív mellett."Pl 26:23
" Amik pedig a szájból jőnek ki, a szívből származnak, és azok fertőztetik meg az embert. Mert a szívből származnak a gonosz gondolatok, gyilkosságok, házasságtörések, paráznaságok, lopások, hamis tanubizonyságok, káromlások."Mt15:18,19

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Szia Kedves Attila!

Mindennel amivel a Természetet ünnepled,
Isten alkotta Világunkat ünnepled, melyen Isten mosolya és áldása nyugszik!
Az önvizsgálat hasznos, és elkerülhetetlen. Istennek letéve a tévedéseket nem szülhet súlyosabb önvádat mint ami szükséges a megváltozáshoz, nélküle azonban még az önvizsgálat sem ér sokat, mert a "félelem" az "Igazságtól" fölmenti az Önvizsgálat alanyát a beismeréstől.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Zoli!

Káint nem a "szíve" diktálta, így aztán egyet értek vele hogy a szeretet és a tekintély nem függhet össze, a tisztelet pedig még kevés, de valóban fontos.
Lehet tisztelni "szeretés" nélkül, de "nem szabad"és "nem illik" szeretni tisztelet adás nélkül. :)

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Visszatalálni Isten útjára ahogy Zoli írja,"szinte lehetetlen". De a szinte szóban benne van a lehetőség is, vagy legalább is nem zárja ki a lehetőségét: igen vissza lehet találni. Mi ez, ha nem egy pozitív jelzés? Bármi lehetséges, amiben hinni tudunk és amiben hinni tudunk az lehetséges is. Most még talán nagynak tűnik a sötétség a világban, de ne feledjük az örök törvényt miszerint: a sötétség után világosság következik. VILÁGOSSÁG, melyben láthatóvá válik a VALÓSÁG!

Az is lépés a Teremtő felé, ha az emberi elme által kitalált ünnepek helyett a természet alkotta törvényeket ünnepeljük, tiszteljük (mint amiről az írás is szól).

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Az utobbi mondat helyesen:A szeretetnek csak akkor van erteke,ha szabadsagra epul.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

En nem latok semmi osszefuggest a szeretet,es a tekintely kozott.A tekintelyt vagy kierdemlik,vagy kivivjak,viszont a tisztelet,es szeretet kozt van osszefugges.A szeretet mindig egyutt jar a tisztelettel.Ha onmagadat,es masokat tisztelve szeretsz,akkor nem valsz babba,es masokat sem kenyszeritesz semmire.A szeretetnek csak akkor van ertelme,ha szabadsagra epul.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

A szeretet nem várja el hogy sorba álljanak érte. Amiért sorba kell állni az a Tekintély. A szeretet megszólítható, és megszólít. Néha tapintatlan, de kedves, és szelíd. A szeretetnek természetes közege hogy hall, lát , érez és cselekszik, de soha nem gonoszságot.Ami a gonoszsághoz vezet, azt nem a szívvel teszik hanem agymunkával.A "szent szellem" nem becsapható.Aki "szelídséggel"" tanít", annak "szelídek lesznek" a "tanítványai".

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

A szíve diktálta Kaint,Noé kortársait,s a Krisztus megfeszítését követelő tömeget éppúgy,mint Krisztust,vagy Jánost a szeretett tanítványt.A szív idomítható.Válhat kegyetlenné,mint a Néróé,vagy kedvessé,mint Teréz Anyáé.Attól függ,milyen erőket enged hatni rá az elme,s az akarat.Emberek-bálványok-idomítják,vagy az Isten Szellemisége tanácsát követi....Némelyek azt állítják,hogy bírnak a Szent Szellemmel,de a tények azt igazolják,hogy a Szent Szellem nem bír velük,mert nem az Isten útjain járnak,s vesztükbe rohannak.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

S midőn meghaltál a "réginek" Isten formálja benned az újat, szépen türelmesen, csendesen változol, s nem akarsz " Isten nevében" érvényt szerezni a saját igazadnak. Éled a szereteted, s hagyod élni mások szeretetét is olyannak, amilyenné Isten formálja benne.
A szeretet szolgálata soha nem önös, és soha nem szolgál mást, mint mire Isten elhívta............
Ha" okosan" akarsz szeretni, már tévúton jársz.........
A legtisztább út, amit a szíved diktál.............

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Szükséges a jó fele törekedni!Ebben a törekvésünkben betonszilárd tényezőkön kell változtatnunk,hisz a minden pillanatban meghozott döntéseinket alapvetően azok határozzák meg.Az első,és talán legstabilabb tényező az,ami génjeinkbe van kódolva.Génmanipulációra csak születés előtt van lehetőség.("... megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek,de irgalmasságot cselekszem ezeriziglen azokkal, a kik engem szeretnek, és az én parancsolatimat megtartják....")
A következő hasonlóan szilárd,és megvátoztathatatlannak tűnő tényező,a "kollektív tudattalan",mely meghatározza félelmeinket,szimbólumainkat,ízlésünket,értékrendünket.
Harmadrészt a tapasztalatain fogantatásunktól a mai pillanatig,mely magában foglalja a szüleinktől,környezetünktől,iskoláinktól,logikánkból tanultakat.
Negyedrészt az előbbi három által meghatározott akaratunk döntései,mely a négy tényező közül a legkisebb mozgástérrel bír.
Ezeket kell megújítanunk!Gondolom,te is úgy látod,hogy ez szinte lehetetlen.A krisztusi tanítás ezt a folyamatot újjászületésnek nevezi"Felele Jézus és monda néki: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát."(Jn 3:3)Természetesen az újjászületést egy megsemmisülés kell,hogy megelőzze,amit a vízben való elmerülés-a keresztség,vagyis a bemerítés-jelképez.

Válasz