Csizmadia Éva üzente 12 éve

Szia Katika!

Te többet tudsz nálamnál, mert én 1 gyermekecskétől tanulok Isten szemébe nézni, Te pedig 3 -tól. Szebb és nehezebb az életed mint az enyém.
Örülök hogy segítesz nekem. Minden szavad kincs.
Ölellek szeretettel!
Évi! BUÉK!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves András!

Krisztus amikor a zsidók "templomára" azt mondta hogy 3 nap alatt újjá építi, azt a saját testéről mondta. Miszerint III. napra feltámad.Krisztus a példa beszédeiben a jelenben a jövőt írta le, és egy cseppet sem aggodalmaskodott afelől hogy értik.-e amit mond.Mégis szépen minden a helyére került. Azaz a jövőbe írt történésekről beszélt! Krisztus valóban tüzet vetett a Világra. A megtisztulás lélek tüzét. Aki abban fürdik az megérkezik ahhoz hogy " Ővele lakozzon"
A Vele lakozás fogalma szintén a jövőt vetíti előre, de a jelenben kell megtenned az első lépéseket hogy jövő válhasson belőle.
"Vigyázom azt míg lángra nem lobban." -
Aki a megtérés útján halad, még nem hirdetheti az evangéliumot, mert nem ismeri a szíve titka annak üzeneteit. Amikor már biztosan , szilárd talajra került hited, akkor Krisztus tanít általad. Azokat akik hozzá vágynak!A lángra lobbant szív képes tovább adni Isten lélek tüzét!Na ez is gyönyörű! Ugye?
Egyéb iránt igazad van !A kereszténység nem azonos a keresztséggel.
A keresztség Krisztusé, a kereszténység a Világé. Az Egyházaké.
A lélek, Isten temploma Te vagy magad. Ezért tudta Krisztus Isten templomának nevezni Önmagát!Aki tűzzel keresztel az Krisztus szíve.
A jelkép hogy vízben keresztelkedsz, az arra utal hogy az élet vize megmos, Új Emberré tesz.Miért a víz? Mert a víz tényleg a csodák hordozója. De a szíved tűzben ég azért akiért a keresztséged felvetted!Csak aki ezzel a tűzzel szereti Krisztust, csak az képes változni, és másokat is a változás felé, és Isten közelébe vinni.
Boldog Békés Örömteli Új Évet kívánok Neked is!Hálás vagyok!
Évi!

Válasz

Molnár Katalin üzente 12 éve

Kedves Éva!

Szerintem jól ráéreztél a dolgokra. Nem az elváráson, hanem a tanításon van a hangsúly. Három gyermeket nevelek, és nagyon örülnek, ha sikerül nekik valami, sőt szeretnék egyedül csinálni, hiszen tőlünk tanulnak. "Látod anya, én már egyedül fel tudom venni a kabátomat". És akkor hagyni kell őket, hogy ügyeskedjenek. Ha máskor nem akarják megtenni, bíztatni kell őket: "Hiszen te már olyan nagy vagy, hogy meg tudod csinálni egyedül is. Mutasd meg nekem!"És menni fog. Persze nem mindig, mert nekik is, mint a felnőtteknek vannak nehezebb napjaik, de mi ott állunk mellettük hogy segítsünk, mert arra vállalkoztunk, hogy megtanítsuk őket önállóan élni, és boldogulni ebben a világban, és ahogy cseperednek rá kell vezetnünk őket, hogy a világ minden szörnyűsége mellett meg tudják látni a szépet.
Türelemmel, sok-sok türelemmel...és szeretettel.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Éva!

Valóban szép, és kár, hogy korunk egyre inkább "föld alá" kényszeríti azokat, akik az Általad is említett erkölcsi elveket szeretnék követni. Direkt nem írtam azt, hogy a kereszténység elveit, mert a kereszténység nem mindenben azonosult, és ma sem azonosul mindenben Jézussal. Amikor történelmi egyházak vezetői olykor lepaktálnak olyan világi hatalmasságokkal, akik szemmel láthatóan a Sátánt szolgálják (Hazánk nem túl távoli múltjában is találunk jó néhány ilyen főpapot), a korábbi évszázadokban pedig papok megáldották a fegyvereket, nem határolódtak el a vérontásoktól, sőt, Krisztus nevében igencsak öntudatosan gyakoroltatták is (ld. Assisi Szent Ferenc, Lojolai Szt. Ignác életét). Mindennek Jézus biztosan nem örült. Azon persze el lehet gondolkodni, hogy Ő maga is (a kanonizált Biblia szerint is hasonlóan), ilyet mondott "Tüzet vetettem a világra és látjátok: vigyázom azt, amíg lángra nem lobban."

Nekünk azért legfontosabb az Ő mondásai után kutatni, próbálni megérteni, és tiszta szívből, teljes lelkünkből őszintén szeretni Őt!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves András!

Szépet írtál. Valóban nem közönséges földi halandó volt, de személyisége, cselekedetei és csoda tételei ezt oly mértékben meg is erősítették ami "erkölcsi" vonatkozásában tekintve, ezt teljes mértékben ki is zárta.
Ebből az aspektusból válik értelmezhetővé és példa értékűvé a tanításainak sokasága. Ha Isten nem szerette volna a gyermekeit,az Emberek fiait,akkor veszni hagyta volna erkölcsi kimenetelüket is.Ha viszont veszni hagyja, akkor elhagyja őket. A teremtő szeretete a tanítva nevellek szeretete....
Ugye szép? Nekem az!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Attila egy korábbi mondatába befűzve olvasom: "Jézus által ismerni meg a valóságot". Nos, az V. sz. óta egyházi közkézen forgó (kanonizált) Biblia szerinti Jézus emberként élt életéből és halálából, valamint feltámadásából több fontos tanulság szűrhető le: 1. Isten nem bosszúálló és féltékeny, mint az ószövetségi Jehova; 2. Önmagunkat ne szeressük jobban, mint embertársainkat; 3. Ne legyünk képmutatóak, mint a farizeusok; 4. Egyáltalán sehogyan se ítéljünk meg másokat; 5. Egyáltalán ne aggodalmaskodjunk a holnap miatt, csak higgyünk, mert a hittel hegyeket lehet megmozgatni és mennyei Atyánk előtt fontosabbak vagyunk az összes többi teremtménynél; 6. Ha Őbenne hiszünk, nem ízleljük meg a halált; 7. Az Ő (Jézus) királysága nem erről a Földről való; 8. Adjuk meg a császárnak, ami a császáré és Istennek, ami Istené; 9. Szeressük inkább ellenségeinket és ha megdobnak kővel, dobjuk vissza kenyérrel; 10. A gazdagnak igen kevés az esélye bejutni a Mennyek Országába; 11. Isten nem személyválogató és Napja egyformán süt jókra és rosszakra; 12. Földi hozzátartozóinknál fontosabbak az égiek, ill. Jézus követése; 13. Isten akarhatja kínhalálunkat is (ebben a SIRALOMVÖLGYBEN) az emberiségért; 14. Ha Isten akarja, még holttestünkbe is vissza tud hozni (fel tud támasztani), és a Mennyben még Isten orcája elé is kerülhetünk.

Szerintem ez a 14 pont a legfontosabbak közül való, csak hirtelen emlékezetből gyűjtöttem ki. Ő maga hangsúlyozta, hogy az Atyától jön, de soha nem hangsúlyozta, hogy csak Ő lehet az Atya gyermeke. Gyerekkoráról soha nem nyilatkozott (és egyáltalán nincs is jelentősége), viszont arról igen, hogy földi anyját nem tekintette igazi anyjának (Mk 3.33 Így válaszolt: „Ki az én anyám és kik az én testvéreim?” Mk 3.34 Aztán végighordozta tekintetét a körülötte ülőkön, s csak ennyit mondott: „Ezek az én anyám és testvéreim! Mk 3.35 Aki teljesíti az Isten akaratát, az az én testvérem, nővérem és anyám.”).

Mindebből igenis lehet arra a következtetésre jutni, hogy Ő nem közönséges földi ember volt. Lehet, hogy az Evangéliumok és a nagy számú kicenzúrázott keresztény írás az V. századig sok (másoló) kézen ment át és megszámlálhatatlanul sokan próbálták azóta értelmezni azokat és bizonygatni a saját igazukat, de a II. Vatikáni Zsinat már elismerte ezeket a tényeket és meghajlott a mai kor tudományos feltárásai előtt is (Nag Hammadi, Qumran stb.), és csak annyiban ragaszkodik a kánonhoz, hogy az úgy, ahogy van, igenis a lelki üdvösségünket szolgálja. Tehát Jézus Krisztusban sokféleképpen lehet hinni, de megkerülni semmiképp sem lehet és nem is érdemes.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Katika!

Örömmel olvasom a soraidat!
Hálás vagyok érte!
Amit az elvárásaimmal élek meg, és ennek még hangot is adok, az
az emberekből akkor is kiváltja a negatív életérzést, ha magának az elvárásnak nem lenne "nagy ár" megfelelni.
Elvárom hogy viselkedj.
Elvárom hogy ne vágj a szavamba.
Elvárom hogy az életkori sajátosságaidnak megfelelően" hozd magad".
Elvárom hogy szeresd és alkalmazkodj ahhoz amit én szeretnék................:)
Ez ha benne van az elvárom kifejezés automatikus vissza utasításra talál akkor, amikor a másik, a gyermek nem tudja , mert nem tanulta meg, mert még nem éri fel ésszel hogy hogyan csinálja.
A felnőtteknél ugyan úgy funkcionál, azzal a különbséggel, hogy a felnőttek kialakult személyiségük folytán az elvárásokhoz már nagyon nehezen állnak rá hogy formáljanak magukon. Természetet, életvitelt.
A megoldás kulcsa abban van, hogy nem elvárok, hanem megtanítok valakinek valamit. Amikor meg már beépült a természetes viselkedésébe, akkor meg már nem kell elvárnom tőle.........
Krisztus nem véletlenül fogadott maga mellé tanítványokat, és nem véletlenül hívta Őket annak. Nemcsak szóval, mi atyja "testének" szellemi hordozója volt, de fizikai lényével, cselekedetei sokaságával is tanított, kezdve az étkezési szokásaitól, egészen a gyógyításokig, csodatételekig.
(Természetesen a munkahelyi elvárás fogalma annyiban más kategória, amennyiben a szakmát, nem az adott munkahelyen kell elsajátítani. )
De még egy munka helyen is óriási különbség amikor a régiek bevezetik az új dolgozót, tanítással, vagy azt várják tőle hogy magától lesse el a belső mechanizmusokat, hogy a beilleszkedés gördülékeny legyen.

Kívánom hogy mindig ilyen szelíd, szépséges szavakkal fordulj felénk!
Évi!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ismét becsúszott egy sajtóhiba: ...másod örömére... helyett ...mások örömére... (túl gyorsan gépelek, ez az oka)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Korrekció: ...sokat önmagukat... helyett: ...sokan önmagukat...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Katalin!

Írásoddal nagy örömet szereztél nekem, mert korábban önmagadban fedezted fel a diszharmóniát Isten teremtett világával. Még a hitetlenek is tudják ebben a kultúrkörben: "Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat!" Azt viszont még a hívők sem tudják, hogy ez a hasonlat ilyen: 2=2. Mindegy, melyik végéről kezded el olvasni, mindig ugyanaz az igazság derül ki belőle. Tehát ha így mondta volna Jézus: "Szeresd önmagadat, mint felebarátodat", akkor is igaz lenne, csak Ő feltételezte, hogy sokat önmagukat jobban szeretik, mint másokat. Csak hát valami miatt ez nem mindig van így, ezt tapasztalatból tudom (nem önmagamra gondolok, nem, nem: egészen másokra!) Végre megvilágosodtál és helyreállítottad a Teremtés harmóniáját AZ EGÉSZ VILÁGBAN, mert az egész világ benne van a lelkünkben! Meg persze a testünkben is, csak sokan ezt sem akarják észrevenni. Csepp a tengerben, tenger a cseppben!

Köszönet az írásodért és boldog Újévet, sok örömet és boldogságot kívánok életed minden percében, Önmagad és másod örömére és boldogságára!

Válasz

Molnár Katalin üzente 12 éve

Kedves Zoli!

Pár évvel ezelőtt, amikor a tükörbe néztem egy meggyötört, túlhajszolt egyén nézett vissza rám, akinek minden baja volt a világgal, önmagával, és egy kicsit depressziós is volt. Körülnéztem, és csak azt láttam, hogy mindenki szenvedést okoz a másiknak, és önzőként csak önmagára gondol, és valóban, persze akkor ezt tagadtam, én is önzőként viselkedtem. Láttam a tévében, hogy Indiában a gyerekeket a szüleik eladják, mert abban bíznak, hogy így talán majd ők nem éheznek, de nem tudták, hogy ingyen rabszolgamunka vár rájuk, és csupán moslékokat kapnak majd. Szörnyüködtem, hogy mi mindent képesek megtenni a politikusaink, hogy taszítják egyre mélyebbre és mélyebbre kedves kis országunkat. De amikor körülnéztem a közvetlen környezetemben is, azt kellett látnom, hogy mindenki csak eltiporja a másikat.
Ezután sorra történtek velem a csodák, és most már tudom, hogy a világot mi magunk alakítjuk és formáljuk, és te döntöd el, hogy a pokolban vagy a mennyországban akarsz e élni itt a földön. Nézel, de nem látod a valóságot, mert egy koszos üvegen át szemléled a világot, ami "Éva szavait idézve" elferdíti a valóságot. Nem Isten az aki ferde tükröt állít eléd, hanem te magad, az egód.
Olvastam valahol, hogy mindenki magából indul ki, és csak annyira képes szeretni másokat, mint önmagát. Rájöttem mennyire utálom magamat, és a cselekedeteimet, de nem akartam így élni.
Most már szeretem testem minden porcikáját belül is kívül is. Egy csodálatos világ működik bennünk, amit nem érteni, hanem érezni kell.
Minden napomat, úgy élem, meg, mint egy ajándékot amit Istentől kaptunk, és amit bármikor vissza is vehet tőlünk. Ezért minden gondolat és cselekedet számít, amit teszek, amit mások cselekednek pedig nem bírálom felül. Mindenki valamilyen szinten van útban a megvilágosodás felé, valaki eléri célját, valaki nem. Nem az én feladatom megváltani a világot, ha mindenki változik majd, együtt tesszük meg azt.
Minden nap, megteszem a tőlem telhető legtöbbet, amit lehet, és még azokra is szeretettel tekintek, akik téves úton járnak.

Amikor én a tükörbe nézek nem egy gyarló embert látok, hanem egy szeretettől sugárzó lelket, ami megszépíti, és harmóniával tölti el a testet, melyet otthonául kapott...egy kis időre.

Szép napot!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Katalin!
Ha a tukorbe nezel,es magadat latod,egy halando embert talalsz ott hibaival,buneivel.Lecserelheted a szemuvegedet olyanra,amelyben mindent rozsaszinben latsz,vagy olyanra,amiben mintegy mesefilm hologramjakent istenket latsz visszakacsintani,de az csalas!
Ha szivedbe befogadod Jezust,megpedig a Megfeszitettet,O egyre lathatobban kirajzolodik tekinteteden.Ha tukorbe nezel,nem latod a valtozast,de ha tukorkent kornyezetedre tekintessz,ok meglathatjak benned Krisztust,az Isten Fiat.Ezt a kepet kivanom kornyezetednek,a te valodi boldogsagodra.

Válasz

Molnár Katalin üzente 12 éve

Kedves Zoli!

Kívánom neked, hogy megtaláld önmagad, és amikor már szeretettel nézel a tükörből visszanéző képre, és mély boldogság és hála önti el szívedet, akkor leszel csak képes másokban is meglátni a jót.
Nem lesz többet szükséged Istent keresni, mert érezni fogod, hogy benned van, és körülötted, hogy mindent átjár, és azokban is jelen van, akiket eddig hibáztattál.
Rá fogsz jönni, milyen jó dolog ítélkezés nélkül élni, és hogy akár sutba is dobhatnánk az orvostudományt, mert mindenre a megoldás bennünk van.
Ha kitárjuk a szívünket, megérkeznek a válaszok, és utunk folyamán tanácsokkal halmoznak el, akár a gyermekneveléssel kapcsolatban is.

De amíg nem békélsz meg önmagaddal, és nem jössz rá, hogyan fogadd el, és szeresd tested minden porcikáját, addig nem fogod látni, az igazi valóságot, és nem tudsz elindulni azon a csodálatos, ám egyáltalán nem könnyű úton, amire szerintem itt e közösségben, már sokan rátértek.

Legyen szép napod!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Jezus gorbe tukrot allitott a gyermekeknek is,csak azt a felnottekhez fordulva mondta nekik."Engedjétek, és ne akadályozzátok, hogy hozzám jöjjenek a kisgyermekek, mert ilyeneké a mennyek országa. (Mt 19,14)"Igy is mondhatta volna Jezus tukrozese helyett:Akik a korulmenyek ellenere is hozzam jonnek,s akik oszinte hittel, bizalommal,eloiteletek nelkul velem akarnak maradni,azok oroklik a mennyek orszagat.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Jézus nem a gyermekeknek állított tükröt, hanem kialakult hamis személyiségű hitetlen-hívőknek.( felnőtt embereknek)
De mi gyermekről beszélgettünk.
A tükör fogalma ebben a relációban a tiéd!
A meszelt sírok meg nem biztos hogy meghallották amit Jézus mondott:)

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Tehat a meszelt sir maga Jezus???!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

A TÜKÖR tükrözi azt a felnőttet aki tükröt állít.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Jezus a farizeusoknak,es irastudoknak allitott gorbe tukrot azzal,hogy meszelt sirokhoz hasonlitotta oket,mert kulsosegeikkel nem potolhatjak a szivuk melyen erzett megvetesuket,gyuloletuket,es irigyseguket.Nyilvanvaloan szeretetbol tukrozott Jezus,hisz ezek a buneik eszrevetlenul karhozatukba sodorta oket.
Ha egy felnott tapasztalatai,ismeretei segitsegevel egy olyan ertekrendet kivan kovetesi mintava tenni,s ez alapjan a szeretet eszkozevel iranyitni,az biztonsagot,es boldogsagot eredmenyezhet a csaladnak,mig a tudatlan gyermek csapongo ertekeivel,es a hisztizes agressziv kenyszerevel sehova sem juthat.
A lázadó gyermek maga a TÜKÖR!Valoban!Tukrozi azt a forditott helyzetet,ami sehova sem vezet.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Igen! Ez jó!

Amit a szereteteddel teszel még ha figyelem felkeltésre használod is annak hogy lehet köze a meszelt sírokhoz......?
Vagy a szeretete egy felnőttnek hogy lehet példaértékű, amikor ugyan azt akarja véghezvinni, mint az a gyermek aki fellázadt?:):)
A lázadó gyermek maga a TÜKÖR!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Valamilyen tulajdonsag felnagyitasa,az gorbe tukor.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Az olyan,mint amikor Jezus a farizeusokat,es irastudokat meszelt sirokhoz hasonlitotta,vagy amikor azt mondta,hogy ha olyanok nem lesztek mint a kisgyermekek,nem mehettek be Isten orszagaba,

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Zoli a Te fogalmaid szerint mi a görbe tükör?

Nem tudok róla hogy Krisztus gyermekeknek állított volna valaha is bár milyen tükröt. Őket csendes szóval tanította:)

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Ja....Jezus sem szerette a farizeusokat,irastudokat,s azert allitott elejuk gorbe tukrot.?(Meszelt sirok!)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Zoli!

A szeretet valóban kincs, de ne hidd hogy "másokban" nincs.........
A szeretet nem állít torz tükröt. Azt a Világ állítja.
A probléma pedig mindaddig probléma marad, míg nem a szereteteddel munkálod annak megoldását, hanem a" torz tükörrel".
A gyermek nem szereti a torz tükröt.
Amelyiknek ezt mutatod kijózanodhat, de Te a hiteledet veszted arra vonatkozóan hogy szeretetet táplálsz iránta.:(

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

A bolcsesseg sosem terem beket,mert az ismeri a vilag mukodesenek elveit,ami nem bekesseges felismeres.
Beket csak....CSAK a szeretet hoz.Az igazi szeretet pedig nem vak,es nem hazug.Meglatja masban a hibat,s ha tukorbe nez a sajatjat is,igy nem alkuszik meg azokkal.
A szeretet-a gyermeke,es a felnotte egyarant-kifejezesre vagyik.Ezert teremtett Isten is,hisz valakinek ki kellett fejezni szeretetet.Az a szeretet,amelyik kifejezes nelkul marad hamisitvany.Ertektelen.
A gyermek,aki hirtelen tisztelettudo lett,megerezte milyen sulyos karokat okozott korabbi tiszteletlensegevel.
Egy felnott,aki nem engedi meg,hogy egy gyermek uralkodjon folotte,szeretheti azt,csak a falkavezer gyermeket ez duhiti.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Bölcsességed teremjen számodra békét, hogy meglásd, a bölcsesség nem azonos a szereteted képességével.
Akit nem tudsz szeretni, azt ne vádold, mert a magad gyengeségeit láttatod meg vele. A szeretet nem ró fel gyermeki gyengeségeket......A szeretet példamutatással nevel.......A gyermek nem áll sorba szeretetért mert te Isten dolgait tárgyalod éppen.........A gyermek egyfolytában tanul. Most éppen azt, hogy milyen tisztelet tudó akkor amikor nem vádolja senki tiszteletlenséggel.........

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Az az ember,aki a gyermeket nemasagra kenyszeriti,bolond.Amikent egeszsegtelen az is,hogy kamaszkor elotti gyermeke barmikor torkara fojthatja szuloje szavat.Mindketto a tiszteletlensegen alapszik.Az elsoben a gyermeket,a masodikban onmagat nem tiszteli.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Attila!

Amit az Ember szeretetével cselekszik, az nem fárasztja..... és a gyermek is tanul belőle fáradságot nem ismerő szeretetet GYAKOROLNI!
Amikor a gyermek felnő és gyermeke lesz, nem fintorogva, és jajgatva teszi a dolgát, hanem mosolyogva. A polémia a kisajátításnál kezdődik. Mindennek oka van.
Ami a Tiéd volt, és aztán valaki jön, és veszni látod, akkor teszel érte hogy ne veszítsd el. Figyelem felkeltéssel, öleléssel, de soha nem erőszakkal.
Isten megismerésének számtalan útja van, és mindenkit Ő vezet hogy hogyan jusson el hozzá, de nem mindenki ismeri fel hogy mi történik.
Örülök hogy Te Úton vagy........
Krisztus ismerete sőt a keresztelkedés nagyon fontos!
Amikor ezt is átlátod már. Akkor szépen megérkezel.............
Szeretettel Üdvözöllek! És nagyon Boldog, Békés Új évet kívánok Neked és a Családodnak!
Évi!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Az Ember lehet a társának is a rabszolgája, ha olyan eszménynek akar megfelelni mely a gyermekét a szólás jogából kirekeszti.
Ez polémia! A szabadság köntösébe bújtatott önzés........

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Eszembe jut a mondás, miszerint: "ahogy bent, úgy kint", amennyiben igaz ez az állítás, akkor Isten kívül és belül is egyaránt megtalálható. Mindenki ott kezdi el keresni, ahol jónak tartja, hisz mindenhol ott van. Ismertem egy embert, aki a fákat kezdte el figyelni minden apró részletében, rendszeres nagy kitartással és egy idő után megismerte önmagát. Olyan dolgokkal nézett szembe, amikkel azelőtt még soha. Amikor megkérdeztem tőle, hogy érte el a fa általi önmegismerést, azt mondta: úgy, hogy nincs különbség a fa és köztem, egyek vagyunk. Elérte az elme nélküli állapotot és mindent megértett ami eddig rejtély volt számára. Ha ez így van - gondoltam én - akkor mindegy, hogy a fát vagy önmagamat fogom figyelni, az eredmény ugyanaz lesz. Most azt vallom ez így is van! Önmagunk megfigyelése viszont kézenfekvőbb, mivel mi mindig "kéznél" vagyunk. (Egy fa nem mindig elérhető.) Például a buszon utazva, vagy lefekvéskor is tudjuk használni a Figyelem technikát. Ezért talán ez járhatóbb út.
Azt gondolom, jó lehet a Jézus általi megismerés is, bár nagyon sok ember jut tévútra általa, mivel ez az út a történelem folyamán el lett deformálva. Minden vallás a saját szempontjából láttatta és magyarázta Jézus tevékenységét. Vajon melyik lehet az igaz? Azt gondolom Jézus Isten egyik megnyilvánulása volt, ugyanúgy mint mi a többi ember a földön. Ha ez így van, akkor teljesen mindegy, hogy Jézuson, vagy önmagunkon keresztül kezdjük el megismerni a Valóságot. A valóság ugyanolyan bennünk is, habár még rejtve van, mint amilyen volt Jézusban.
Ma is vannak akik ismerik ezt a tudást, csak ők nem úgy vállalják fel mint ahogy tette azt Jézus. Most ez az út vezet a célhoz.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Igen az neveles."Aki lehajol minden gondolatára a gyermekének ugyan úgy, mint a társáénak, az nevelés."Megpedig azt neveljuk azzal a gyermeknek,hogy o az isten,aki korul a vilag forog.Ha felno,ra kell jonnie,hogy becsaptuk,s akkor o veszti el a szabadsagat.O lesz mas rabszolgaja,mert a szuloi szerep azonosul a rabszolgasaggal.Ezt szeretned?

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Ha megosztják nem csak a gyermek szeretetét de a vele járó gondozás terhét is. Akkor, de csak akkor műkszik amit állítasz. Ellenkező esetben nem. Valaki mindig kiszolgál valakit. Ez még Krisztus idejében sem volt másként.És Krisztus volt az aki a tanítványai lábát mosta.Nem pedig Pétert szólította fel, hogy mossa meg a többiekét, vagy az Övét.Ha valaki csak beszél arról hogy hogyan kellene, de maga nem teszi , mit ér az. Az hiábavalóság, és meddő.
Aki lehajol minden gondolatára a gyermekének ugyan úgy, mint a társáénak, az nevelés. Ha csak az egyikhez hajlik, már fabatkát nem ér a nevelése.......

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Szerintem a felnott szulo biztonsagos tartasa az,ha befejezi a mondatat,es megkerdezi gyermeket mit akar....Ha ujolag rajon,hogy amit akar az nem azonos azzal,amit mond,kitalalja azt tapasztalatai alapjan,s ha jogos az igeny megadja azt,de szabad emberkent nem hagyja magat madzagon rangatni.
Az nem neveles,ha a gyermek akarata ervenyesul minden pillanatban a szulo felett.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Jah!

Tedd le a gépedet, és kísérd ki a gyereket enni, inni,melegítsd meg neki a kaját. Játszál vele, és ne a szerelmedet dédelgesd...... és ha nincs ott az anyja, kérdezd meg hogy Te megtörölheted-e a fenekét.Ugye milyen érdekes? Ne elvárj, hanem nevelj.Mire? Törődésre, szeretetre. Amit felajánlasz, azt nem csikarja ki. És ne légy cinikus amikor sír. Had sírjon. De hisz nem sír, csak ha pofát vágsz rá.Mondjuk olyat hogy Te már mit akarsz itt megint.Kényelmetlen? Kinek? Aki nem akar vele foglalkozni, mert lusta rá, és nem is az Ő feladata. Az ovodáé, meg az iskoláé, meg az államé..........

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

A való világ agresszivítása az ami a szülőből árad amikor a gyermeket nem hagyja szóhoz jutni, mert a mondandója olyan fontos hogy a gyermeké az övé mellett eltörpül.A csapda adott.Még nem tudom mit akar mondani a gyerek. Éhes, szomjas, vagy puszit szeretne, vagy unatkozik. A lényeg hogy akkor szólaljon meg ha én már befejeztem a mondókámat, de néha azt sem veszem észre hogy nem tudom a mondókámat abbahagyni.......
Kedves Zoli!
Más polemizálni a nevelésről, és más nevelni.
A nevelés"fárasztó". A polemizálást pedig nem lehet abbahagyni.....
Erről beszélek!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Termeszetesen a gyermeket irritalja,teszi bizonytalanna,es hisztisse,hogy nincsennek szabalyok,melyek az o biztonsagat is szavatoljak.
Igen.Az agresszio feloldasa a legfontosabb.Az agressziot,mely(abban a csaladban) mindig a gyermekbol indul ki,hisz csapongo bizonytalansag erzeteben a szulo allando rafigyeleset igenyli,amint annak tekintete,gondolatai masra terelodnek.Ez az agresszio valtja ki a szereny kepessegeit is eltompitott apaban a tehetetlenseg,es az eroszak visszautasitasanak remenytelensege az o viszont agressziojat,mint valaszt.
Termeszetesen az elfojtas sosem mukodik tartosan.Ha tartos,az idozitett bomba ismeretlen robbanasi idovel.
Az agresszio feloldasa olyan esszeru,es egyszeru szabalyok felallitasa,es betartasa,mely a gyermek szintjen ertheto,es elfogadhato.(Pl.Nem szolunk bele egymas szavaba,csak kiveteles esetben.Ha ezt nem tartod be,ugy teszek veled,mintha nem lennek itt egy ora hosszat,s ha ekozben rosszat teszel ujabb buntetes kovetkezik.)Termeszetesen ezeknek a szabalyoknak a megbeszelese a gyermekkel elengedhetetlen.
A hisztiket szelektalni kell!Mas kell,hogy legyen a reakcio,ha az faradtsagnak,betegsegnek a kovetkezmenye,vagy felettunk valo uralkodasanak bevett,kifinomodott modszere....

Szabad embereket akarunk nevelni,s ezert nem tanithatjuk meg nekik,hogy a felnottnek rabszolganak kell lennie.A felnott embernek tudnia kell igent,es nemet mondania a masik ember akaratara.Az o akaratara is!

A jo szulo sajat peldajaval nevel,de neha beszelnie is kell!Az a szulo nem tudja turelemre tanitani gyermeket,aki nem hajlando vegighallgatni gyermeke,vagy masok szavat.

Kerlek tedd fel onmagadnak a kerdeseket!
Szeretned,ha gyermeked 25 evesen massal toroltetne ki a feneket?Szeretned,ha mindenki szavaba beleszolna felnottkent?Szeretned,ha elvarna,hogy mindenki azt csinalna,amit o akar?Szeretned,ha duhrohamot kapna az egyetemen,mert "csak"elegsegesre ertekelte a professzora?
Az eletet gyermekkorban kell megtanulni,megpedig olyasmikent,mint a valo vilag!Ha alomvilagban nonek fel gyermekeink sujos arat kell fizetniuk,amikor talalkoznak a valo vilaggal!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Egy erdekes cikk a hisztirol:http://www.harmonet.hu/csalad_otthon/14176-6-hatasos-hiszti-ellenes-tanacs,-gyakorlo-szuloknek.html?page=2

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Zoli!

Kit irritáltak vele?

A pszichológus szemét, vagy az apa szemét aki alkoholista.
Ebben a családban talán megoldás lehetne az agresszió feloldása.
Az agresszióé, mely helytelen viselkedésük folytán a gyermekből is kibukik, amellett hogy ezt még rajta gyakorolják is.
A megoldás soha nem az elfolytás az apai vagy anyai trendivel.
A megoldás mindig a megbeszélése a helytelen viselkedésnek. Ott és akkor a gyermekkel ahogyan történt a tiltakozó hiszti. A hisztit valami kiváltotta.
Ennek okát megkeresni fárasztóbb, és energiát emésztöbb, mint azt mondani hogy hagyd már abba.
Ha meg van az ok. Már orvosolni lehet.De nem azzal hogy szabályokat állítok fel, és megparancsolom az alattvalóimnak az engedelmességet. A családfő szolgálata a példamutatásban rejlik.Ez az ami előre visz.De ez természetesen nem sétagalopp, és nagyon fárasztó.
Megéri.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Nyilvan a srac rendszeresen fogyaszt alkoholt,s igy nem tudja fekezni mindig magat.Az asszony nem azt latja,ami a szeme elott van,hanem"latomasait".Nem a Foldon jar,csak felette valamennyivel.Nincsenek megeggyezes szerinti szabalyaik,s az anya szeretet cimszo alatt vezekel rossz dontesei miatt mint a gyermek rabszolgaja.Termeszetesen nem a gyermek a bunos ezert a kaotikus allapotert,hanem a szulok,akik nem kepesek szolgalva vezetni.Az apa keptelen elviselni,es kezelni gyermeke eroszakos hiszteriajat a vegtelensegig....Tudom,hogy koztuk nincs nyilt felvallalasa a szexualitasnak.Sosem adnak egymasnak csokot mas elott.(Talan egyebbkent sem.)
Az irritalo,a megeggyezes szerinti szabalyok hianya,es az anya majomszeretete,mellyel a gyermek folyamatosan el.Vissza.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Az apuka aki víz alá nyomja a gyermek fejét ?
Hogyan kompenzálja az anya ezt a rettenetes elfojtást?
Gondolkodj, és megtalálod a választ.
Amit az egyik szülő képtelen megadni a gyermekének, a másik feloldozza abból. A látszat pedig az hogy a gyermek a bűnös, mert meg kell törölni a fenekét.
Mindig a felnőtt a bűnös, mert képtelen szeretni.
Inkább pszihológushoz viszi, meg lenyomja a víz alá, mint megkérdezze tőle mi az ami annyira sérti, hogy nem akar egyedül még WC-re sem menni.
Talán a légiós apuka non-stop agresszív jelenléte.
Vagy valami más zavaró irritáló esemény......
Nyílt szerelmi tobzódás a gyermek előtt!!???
Vagy mi az????
A megoldás mindig a szemünk előtt hever.
Nehéz lehajolni érte az elvárások szintjéről!
A sajnálkozás felette pedig hiába valóságot szül.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Ismerek egy csaladot Del Kaliforniaban.A holgy 42 evesen szulte a gyermeket,mert elvarasai a jovendobelijet illetoen az egeket karcolta.Vegul egy alkoholista,dohanyos, lusta szobafestovel lett gyermekuk.A most 11 eves kislany iranyitja a csaladot.Minden ugy tortenik,ahogy o akarja.A hisztizest mesteri fokon uzi.Egy szabaly letezik csak:Amit eppen a gyermek kigondol abban a pillanatban.Meg mindig szopik elalvas elott,s a feneket az anyukaja torli ki otthon.Neha fellazad az apuka-aki francia idegenlegios kikepzest kapott-,es viz ala nyomja a gyerek fejet,mig lehiggadnak....Soha az anyanak meg egyetlen mondatot nem tudtam vegig mondani,s ok sem fejezett be egyetlent sem,ha veluk beszeltem,mert a gyermek midig kozbevag csak azert,hogy masra ne figyeljenek,csak ra.Feltem ezt a csaladot,de leginkabb a gyereket.Az a csalad,ahol mindent a gyermek hataroz meg,a vesztebe rohan.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Mindenki abból próbál navigálni amit helyesnek ítél.
Megtörni a" lélek" szabad vélemény nyilvánítását" lélek- agresszióval " a leg egyszerűbb, és azonnali hatással bír.Elidegenedéssel!!!!Tedd azt amit én akarok neked, mert akkor nem zavarod meg az én akaratom véghezvitelét.
Nézz körül. A szülő, ha tehetetlen csak "messziről" nevel. Nagyon messziről. Pszichológus szemekkel. Távolságtartással, és elfojtásokkal.
S aztán csodálkozik hogy a gyermeke 20 évesen nem nyitja rá az ajtót.
Ez a követelmény. Ekkor tudsz beállni a tömegbe, és a taposómalomba.
Ha megszégyenülsz, mielőtt bár mit is kimondhatnál...........
Jah! Ez is egy út. Milyen jó, hogy van választási lehetőséged.
Ahogy Te az "elvárásaiddal "nevelsz, úgy fog a gyermeked is az elvárásai szintjén viselkedni veled felnőtt korában.
Ez a Világ.S Te lassan azonosulsz ezzel a Világgal.Mert ez kényelmesebb mint életet adni az éveknek.
A sok elfojtásból lesz a sok keserves próbálkozás.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Az a szulo,aki nem ismeri az emberi szellemiseg fejlodesenek,mukodesenek torvenyszerusegeit,a sotetben tapogatozik.Termeszetesen azokat a szabalyokat is a kivetelek erositik....Igy ezek a megfigyelesek segithetnek megerteni a gyermek reakciojit,fejlodese soran tapasztalhato nehezsegeit,es a rendetlen fejlodes okait.Ha a pszichologia megfigyeleseit elutasitjuk,ugyanazt tesszuk,mintha a fizika, orvostudomany,vagy kemia tudomanyat utasitanank el....En inkabb azok alkalmazasat javaslom.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Dehogynem.
Szabályszerűségekkel írni le azt a lelket akit nem ismersz?
Minden lélek más. Születésétől kezdve más, így másképp igényli ugyan azt a törődést, amit adni szeretnél Neki. Ettől válik minden bonyolultabbá.
Ha a törvényszerűségeket " abszolútnak" fogadod el, akkor kizártad belőle azt akit nevelned kell.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

A Vilag kutatoi,akik vizsgaltak az emberi lelek mukodesenek szabalyszerusegeit ezen a vilagon jartak,es nem lebegtek felette.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Igen. Pontosan így van, míg a "kersztséged" nem tükrözi vissza azt amiért Keresztelkedtél!
Az Ismeret szerzés csak innen indul!
Az ellentmondás abban az Emberben van, aki nem gyakorolja azt amiért keresztelkedett.
Kedves Zoli!
Isten útjaira nevelni a Világ eszköztárával ?
Ebben van az ellentmondás.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Ez a mondatod ellentmondasban van a kovetkezokkel,s igy valamelyik megallapitas teves.(idezet:Ha belenézel az" EMBER".-be. Ha megfigyeled, testi és szellemi működésedet, akkor megláthatod magadban a "Teremtett Világ " egészét.)Ez igy lenne helyes:Ha belenézel az" EMBER".-be. Ha megfigyeled, testi és szellemi működésedet, akkor megláthatod magadban a megromlott ember tehetetlenseget Krisztus-a megvalto- nelkul.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Zoli!
Ezt is én írtam:
A változás Krisztussal indul. Ő az Út hogy felismerd magadban KIÉ VAGY.

Az előzményt sajnos nem olvastad el.Pedig anélkül úgy fordítod le az írásaimat magadnak, ahogy az Neked tetszik.

És a folytatás:
Ha belenézel az" EMBER".-be. Ha megfigyeled, testi és szellemi működésedet, akkor megláthatod magadban a "Teremtett Világ " egészét. Az egészség = harmónia a működésben. A boldogság, a harmónia jutalma. Isten mindenkit erre hív el, de a megvalósítása, fizikai és szellemi gátja temérdek.....Az Út Krisztussal nem válik simává, csak élhetőbbé, mert a Világ körülötted nem változik, csak Te Magad.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Evi!
Ezt irtad:"Ha belenézel az" EMBER".-be. Ha megfigyeled, testi és szellemi működésedet, akkor megláthatod magadban a "Teremtett Világ " egészét."Ha ez igaz lenne,mi szukseg lenne megismerni Krisztust,a Megvaltot?Akkor minden megszuletett embernek kulso-isteni-befolyas nelkul modja lenne eljutni a teljessegre.Azonban a tenyek mast mutatnak.Nemely emberek belso hangja azt tanitja,hogy gyilkolj le minel tobb embert,es az o lelkuk is beled fog szallni,amitol hatalmasabba valik szelleme. Masok azt tanitjak,hogy a bennuk levo szellemiseg olyan aldozatot var el,hogy szereljen bombat a testere,melynek felrobbantasaval sok "hitetlent",-akik nem fogadjak el az o orult felfogasat istenrol- meggyilkolhat,s ezzel istene tetszeset vivhatja ki.Megint masok-Kali istenno kovetoi-artatlan gyermekeket olnek meg istennojuknek ajandekkent....Ezek bizonyitjak,hogy az ember sziveben gonoszsag terem,es kulso segitseg kell,hogy azt megtisztitsa.Isten szamunkra elkulonitett Szellemise teheti ezt bennunk,amennyiben Krisztus ertunk tett elegseges,es teljes aldozatat elfogadjuk.Lelke hangja halkan,es szabadakaratunkat tiszteletben tartva vezet.Sosem kenyszerit.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Igen Evi!
En a Vilagban elek.Ebben a Vilagban,s annak Fold nevu bolygojan.Annak realitasai csuszamlos talajan probalok megallni Istenbe vetett hitembe kapaszkodva,s gyakorolni az egyetlen helyes navigacios torvenyt:a szeretet torvenyet.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Bátori Zoli!

Amíg a világban élsz, de Istent hirdeted, addig rengeteg csalódás fog érni.
Te még hiszel a Világnak??????...........Sajnos Igen!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Krisztus tanításainak" valódi" ihletettségét abban láthatod meg hogy az a tanítás képes - e "Téged" megérinteni, és Isten elé vinni. Szelíd szívet varázsol - e elő belőled, vagy falat emel közéd, és hirdetője közé. A Keresztség nem arra hívja el az emberek fiait hogy vakon higgyenek, hanem arra hogy "változzanak" olyan tiszta szívűvé mint Krisztus. Azért , hogy minden élethelyzetben képesek legyenek az ítélkezés mentes cselekvő szeretetüket gyakorolni.Ha Isten csak rajtad kívül lenne, akkor a legnagyobb erőfeszítésed árán sem lennél képes erre a változásra. A változás Krisztussal indul. Ő az Út hogy felismerd magadban KIÉ VAGY.
Ha belenézel az" EMBER".-be. Ha megfigyeled, testi és szellemi működésedet, akkor megláthatod magadban a "Teremtett Világ " egészét. Az egészség = harmónia a működésben. A boldogság, a harmónia jutalma. Isten mindenkit erre hív el, de a megvalósítása, fizikai és szellemi gátja temérdek.....

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Ezzel egyet tudok erteni,amennyiben ez a"tudas"nem csupan lexikalis tudas,hanem megtapasztalas is egyben,hisz az ordogoknek is van ismerete,-s ezert rettegnek Istentol,-de tudasuk semmit sem er,ha nem koveti a Vele valo jaras megtapasztalasa.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Itt azonban van egy ujabb kotodesi pont:Jezus-hitem szerint-nem racionalis uton fogant,s nem embertol.Inszeminaciojaban a megtermekenyult szeplotlen Matia petesejtje a Teremtotol kozvetlenul erkezett elettel talalkozott.Igy Jezus szarmazasa nem hetkoznapi.O az Istenbol valo,es nem teremtmeny csupan.Igy,mivel lenye kettossegeben 100/100%-ban ember,es isten,igy mi emberek Jezussal valo rokonsagunk(nyilvan nem genetikai) folytan nem csupan teremtmenyek vagyunk,hanem testverei Jezusnak,aki resze az Istennek.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

A zsoltaros erre az elvre utalt.(Zsolt 82:6 Én mondottam: Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:...)

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Testverem!
En nem ismerem Tamas Evangeliumat,-hisz azt meg a Neovulgata forditasaba sem toldottak be-de ezzel az ertelmezesevel egyetertek.
Isten orszaga,-vagyis uralmanak szeretettorvenyrendszere-azokban letezik,akik kovetik azt.Igy mindeniki,aki Isten torvenyei szerint eli eletet( s igy megmostak ruhaikat a"Barany vereben")polgarai az O orszaganak.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ami pedig ezt a részt illeti: "ha nem ismeritek meg magatokat, akkor .... ti magatok vagytok a hiány", úgy is érthető, hogy ha nem jutunk a tudás birtokába, elfed bennünket a saját sötétségünk az Atya elől, vagyis fekete lyukakként deficitben maradunk mindaddig, amíg meg nem ismerjük magunkat, hogy kik is vagyunk (az Élő Atya gyermekei), és ez mivel jár.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Elég nehéz beleélni magunkat, hogy az Élő Atya gyermekei lehetünk (nemcsak Jézus volt az!), feltéve, hogy megismerjük magunkat. A megismerés görög neve: GNOSZISZ!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Még hozzátenném, hogy a jezsuitáknak semmi bajuk nincs a gnosztikus Tamás evangéliumával, mert 2 szemesztert végeztem a Washington állambeli Gonzaga jezsuita egyetemen és az Újszövetség tantárgyon belül tanították Tamás evangéliumát és a gnosztikusok nézeteit. Tehát a Lk 17.21 szövege Tamásnál így néz ki:

3. Jézus ezt mondta: „Ha (szellemi) irányítóitok azt mondják, hogy a Királyság (Isten országa) az égben van, akkor az ég madarai megelőznek titeket! Ha azt mondják, hogy a Királyság a tengerben van, akkor a halak előznek meg titeket! A Királyság azonban bennetek és rajtatok kívül van. De ha megismeritek magatokat, akkor titeket is megismernek, és tudni fogjátok, hogy ti vagytok az Élő Atya Gyermekei. Ha azonban nem ismeritek meg magatokat, akkor a hiány állapotában vagytok, és ti magatok vagytok a hiány.”

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Zoli!
Kis kutatást végeztem az idézett evangéliumi szöveggel kapcsolatban. A református bibliában a "közöttetek" szó szerepel Lk 17.21 alatt, de lentebb van egy megjegyzés: "közöttetek" - az eredeti kifejezés érthető így is: "bennetek"

Nem lehet azt mondani: Nézzétek, itt van, vagy amott! Mert az Isten országa közöttetek van.”
A latin szó szerint ez:
Lc 17.21
neque dicent ecce hic aut ecce illic ecce enim regnum Dei intra vos est
(a latin "intra vos" valóban, szó szerint azt jelenti: "bennetek")

Találtam egy teológiai írást a Harvard Theological Review, Volume XI, January 1948, Number 1 számában, amely szerint ha Jézusnak csak ez az egyetlen mondása maradt volna meg az utókor számára görögül, akkor mostanáig csakis a fenti latin értelmezés létezhetne, vagyis a "bennetek van". Nyssa-i Szt. Gergely (1629) szerint ez arra utal, hogy az embert Isten a saját képmására teremtette. De a legújabbkori teológusok között alig akadna, aki így fordítaná: "bennetek", csak így: "közöttetek" (kivéve B.H. Streeter-t)
Szóval ebben a kérdésben tartós viták zajlanak.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Az "Igazság" = a valóság Ismerete Istennél van, de a Te szeretetteljes Békés elméd akkor kezdi befogadni,és "feltárni", amikor már "oda szántad"az elmédet és a békességedet ennek az "Igazságnak" a befogadására.
Valóban tanulunk. Jah! mit? Hát Szeretni.....
Kit? Hát a szellemiségünk Atyját.....Miért? Hogy szerethetővé váljunk.....
Az a sok sok tudományos felfedezés a Világunk működéséről is ennek az eszköztára. Amikor már begyűjtötted azokat az Ismereteket ami az Elmét arra készteti hogy megcsodálja azt amit Ő már nem képes létrehozni.
És fejet hajtson , ahogy illik a Tudás hordozója előtt.........

Válasz

Molnár Katalin üzente 12 éve

Szerintem a tudás is bennünk van, hiszen minden ötlet, gondolat belőlünk ölt testet. Időről időre egyre több igazságot hozunk a felszínre magunkból, és igazolunk, mert a törvényszerűségek képlékeny talaja is megszilárdulni látszik. Úgy érzem a világ most érett meg egy magasabb tudatosság megértésére, és a régi nagy gondolkodók szavai is értelmet nyernek. Einstein is ki tudta magát fejezni, és elmondta nekünk amire rájött, csak mi még nem vagyunk azon a szellemi szinten, hogy befogadhassuk azt.

De nemsokára mi is ott leszünk.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves András!
A Biblia írja ezt:(Lk17:21 mf)" ...Isten országa tibennetek van"
Azonban ha Krisztus az ember szívébe költözik,attól az ember nem változik istenné,ahogyan azt a panteisták állították.
,és az igazság nincs az emberben mindaddig míg azt be nem fogadja,s így önmagában hiába keresgéli azt,amint a gnosztikus tévtan reménykedik.

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Az emberi elme mindenre magyarázatot keres, bármi is legyen az, bármilyen eredménnyel, mindent meg akar érteni és mindent meg akar magyarázni. Ami nem baj, hisz ez a dolga, ezt tudja csinálni. A valóság persze mindig más. A valóságot pusztán elmével nem lehet meglelni. Sokkal inkább rá lehet érezni. Einsteinnel is valami hasonló történhetett, ráérezhetett a VALÓSÁGRA, de nem tudta lemagyarázni az embereknek. Ebből az következik, hogy az elme és a valóság két különböző síkon fut, vagyis különbözőek. De hogyan lehet közös nevezőre hozni a kettőt? Lehet egyáltalán? Nem tudni. A valóság csak úgy van. A valóság úgy tökéletes, ahogy van. Mi emberek pedig szüntelenül keressük a magyarázatot. És ez így a jó! Talán ezért vagyunk itt a földön.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Zoli!

Én is hiszem, hogy a hit lelkünk katalizátora. De bizonyára nem fogsz megbotránkozni, ha ezt mondom: én nem HISZEM, hogy van Isten, hanem TUDOM, hogy van Isten. Melyik a jobb szerinted? Amikor kisgyerek voltam, elhittem Édesanyámnak, aztán jöttek a marxista szellemű iskolák, amikor elhitették velünk, hogy az anyag CAUSA SUI és nem kellett teremteni, mert egyszerűen öröktől fogva van. Aztán a tudomány kiderítette, hogy az anyag nem is anyag, hanem energia. Most ott tartunk, hogy az energia egyik fajtája lehet Isten teremtő GONDOLATA, SZAVA, vagyis a LOGOS. Dehát az energia, ami tulajdonképpen az anyag is, minket is alkot, áthat, vagyis bennünk is van, ahogyan a Tamás evangéliumában is olvasható: "a Királyság bennetek és rajtatok kívül van." Hát ezért kellett kidobni a gnosztikusokat, hogy 1700 év múlva véletlenül (?) mégis rábukkanhassunk egy Tamás-féle evangéliumra, mert mostmár a "korszerű" tudomány is őket, vagyis a valódi Jézust igazolja ?

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Igen Andras!
A Biblia tele van szimbolumokkal,ahogyan hetkoznapjaink is,kulonosen almaink.Az egeszseges elme ezeket a szimbolumokat nem vegyiti ossze a valosaggal.A bibliai irasoknal ezt kulon valasztani egy kicsit bonyolultabb,hisz nemely iras mintegy 3500 eve lett lejegyezve.Itt kenytelenek vagyunk hitunk megfogalmazasanal tudasunkat,es logikankat is igenybe venni.
A "bibliai teremtestortenet"mese,vagy valosag?....Ha Isten valoban mindenhato,kellett-e mas mod alkotasahoz,mint "LEGYEN"szava?Hihetunk-e a radiokarbonos kormeghatarozasban?....Van-e a tudomanyoknak elfogadhato megoldasa az elet kialakulasara a megbukott evolucios elmeleten kivul?....Kerdesek,melyekre nehez igennel,nemmel valaszolni.Hit kell mindegyikhez....A hit lelkunk katalizatora.Bizonyos dolgokat hit nelkul keptelenek vagyunk megelni....Hiszem,ha latom...mondja az ateista hazugsag,s megis viszi a csomagjat a vonat menetrend szerinti indulasahoz,mert azt HISZI,az idoben,es rendben el fog indulni....En csak onmagamban hiszek....mondja a masik ateista,es elindul a 4.emeletre a lepcson abban a hitben,hogy nem kell megallnia.Csalodnia kell onmagaban!..."Hit nelkul lehetetlen tetszeni Istennek"...es onmagunknak!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nyomdahibát találtam: ...legfeljebb nem minden dolgot magyaráznak ugyanúgy... (kimaradt a NEM!)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Zoli!

Való igaz, belső szabadságunk korlátlan. Ezért történnek elhatározott öngyilkosságok. Amikor a külső körülmények annyira csapdába ejtik a lelkünket, hogy végképp nem látunk kiutat, ezt az "abszolút szabadságot" még működtethetjük. Az, hogy mit hiszel, mit nem, csak annyiban szabad, hogy van egy univerzális adottságunk: a megtapasztalt igazsághoz való ragaszkodás. A mindennapi tapasztalat alapján mindenki sok igazságról tud, amíg tényszerű dolgokról van szó. Azonban sok tapasztalt jelenség okát csak találgatni lehet, és ez a legtudatlanabb embertől a legnagyobb tudósig mindenkire igaz, legfeljebb minden dolgot magyaráznak ugyanúgy. Meg persze nem minden jelenségre mondja azt az egyik, hogy "nem tudom az okát", mint a másik. Ebből kiindulva az "azt hiszek amit akarok" igazság tartalma is jelentősen szűkíthető.

Mi a helyzet a hittel? Hit-e az, ha a 2 éves gyerek elhiszi az anyukájának, hogy - mondjuk - a gázégőn lévő platni megsüti a kezét, ha hozzányúl? A kis hitetlen gyakran inkább kipróbálja, és csak utána válik hitévé nemde? Persze az ilyen tapasztalás azonnal minőségi változást eredményez: a hitből tudás lesz.

Lehetséges-e ugyanez a transzcendentális síkján? Igen, még akkor is, ha külső hatás egyáltalán nem éri az embert! Gyermekként vannak képzelgéseink, mert kevés a tapasztalatunk. A képzelgések nagy része - a halál felé közeledve - átalakul tudássá. Miért? Mert megfigyeljük a jelenségeket, mert meghallgatjuk mások magyarázatait, figyelünk a belső és külső hangokra, mindenre magyarázatot keresünk, még az anyagon túli dolgokra, jelenségekre is. Ilyen módon ha gyerekként el is hittük a bibliai teremtésről szól mesét, idősebb korban már nem úgy értjük, ahogyan le van írva. Felismerjük benne a szimbolikus tartalmakat, és máris érthetővé válik a mögötte lévő örök érvényű igazság. A vallások tele vannak szimbólumokkal. Azokat nem érdemes szó szerint elhinni, de érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen rejtett igazság lehet mögöttük. Ha nyitottak vagyunk a szent írások igazságai előtt, a köznyelvben hitnek nevezett belső élmény tudássá válhat, amit lehetséges, hogy újra meg újra a tapasztalat próbája alá helyezünk, de többnyire inkább erősödik, mint gyengül ezáltal.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Szia Ildikó!

Mert úgy is történt!
Én köszönöm!
Örülök! Évi!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Csak azt adjuk örömmel,amit kaptunk.Kérlek hidd el nekem:Amikor szeretettel ölelhetünk,Isten lénye dobban meg bennünk!

Válasz

Szarka Ildikó üzente 12 éve

Kedveseim !

Szavaitok olvasása közben úgy éreztem,mintha mindannyian magatokhoz öleltetek volna...!
Köszönöm,NEM ADOM FEL !

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Szerbusz Kedves Tiborom!

Köszönöm! Örülök! Szívemből szólottál!

Szeretettel Ölellek! Évi!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Amikor a gyermekeinket szeretve neveljük, akkor azt a feltételek nélküli szeretetet kellene bemutatnunk nekik amivel Isten szeret minket. Ha Isten szeretetének elutasítása miatt még nem tapasztaltuk meg felnőtt fejjel hogy
megértsük miben áll ez a szeretet, akkor a gyermekeinket nem feltételek nélküli szeretettel kezdjük el gondozni, hanem az elvárásainkkal, vagy a társadalmi elvárásoknak való kényszeredett megfelelés léptékével.
A bölcsesség Istennél van. Mi pedig általa léphetünk felsőbb osztályba....

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Ildikó!

Isten az Egyes Embert élete során nagyon sokszor megszólítja.A legelső életérzés amivel megszólítja, hogy a Nélküle való élet a bizonytalanság nagyon súlyos tüneteivel jár. A bizonytalanság, magadban, másokban, a döntéseid helyességében, a szeretteid odafordulásában, és ragozhatnánk.
Ha Te nem nyújtod ki a kezed a teremtő Isten a szellemiséged atyja felé, akkor Ő hiába nyújtogatja a kezét feléd. A láthatatlan szeretete a hited alapja, ha nem hiszel a láthatatlanban, a szellemed, és a szíved szabad bölcs, türelmes formálójában, akkor nem is láthatod meg Őt , hiába van veled, benned, és mindenütt körülötted...
De hisz Te írsz és érzel felőle egyfolytában. Akkor kell hogy ismerd is.....
Szeresd, és minden mit ebből a szeretetből teszel, elégedett békét fog köréd varázsolni a legnehezebb élethelyzetekben is.
Sokan vannak akik nem hisznek, de sokan vannak akik hisznek. Isten szeretete Emberek sokaságát gyűjti "egy szellemi családba".
Szeretettel Ölellek! Évi!

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Azok a gyermekek,akiket édesapjuk elhagyott(szüleik elváltak,vagy meghalt az apukájuk)minduntalan bizonyítékát keresik,hogy ők valóban szerethetők-e.Különböző körmönfont ötletekkel-néha gonoszkodással is-provokálják környezetüket(különösen édesanyjukat) szeretetük kifejezésére.Az a gyermek,akit édesapja szeretete nem emelt magasra,nem tanult meg szeretve bízni önmagában,és amiként távolinak érzi édesapját,távolinak éli meg Istent is.Némely szülőket zavarja gyermekük minduntalan való bizonyítási vágya,mellyel szeretetükről szeretne megbizonyosodni,s ingerültté válnak ettől....Nem vagyunk istenek!...Isten azonban türelmes.Ha meg szeretnél bizonyosodni szeretetéről,hát teszteld,de sose feledd!Isten nem azt adja,amit mi nagyon akarunk,hanem azt,amire szükségünk van.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Kedves Ildikó!
Mindenki abban hisz,amiben akar!...még akkor is,ha az amit akar hinni az emeletes baromság.Egy példa:A XIX.század végén német filozófusok,és politikusok azt kezdték hirdetni,hogy a német nemzet az élővilág eltérő faja,melyet legmarkánsabban Nietzsche fogalmazott meg,és nevezett meg"Übermensch"kategóriaként.Az emberi fajok közt a legfejlettebbjeként.A tudomány minden kétséget kizáróan bebizonyította,hogy az EMBER egy faja az élővilágnak,és nincsenek fajai.A németek zöme ennek ellenére máig hisz abban,hogy ő "übermensch",mert azt akarja hinni magáról....Ha nem hiszel magadban,az azért lehet,mert már nem akarsz hinni önmagadban sem.Azt hiszem ez olyan tévhit,ami édesapád hitetlenségében gyökeredzik.

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

pici versem :

Ha SZERETÜNK É L N I ,
elfelejtünk meghalni ,
mert akaratunk védi ,
hogy S O H A nem feladni !!!

Válasz

Szarka Ildikó üzente 12 éve

Régebben soik mindenben hittem,ma már magamban sem.

Válasz

Szarka Ildikó üzente 12 éve

......ha hinnének benne...
Hogyan lehet elérni ,hogy a tudásból hit legyen? Már sok mindent TUDOK ,de a szívemben a hit csak nem akar megszületni,pedig nagyon szeretném.

Válasz

Batori Zoli üzente 12 éve

Egy ismerősöm Vietnámban harcolt.A földalatti bunkerek vietkongjait gyilkolta.Ma már közel 70 éves,és a 70-es években volt ott.Minden éjszaka visszaálmodja azokat a szörnyűségeket...épp úgy,mint egy közeli rokonom az ő egyetlen abortuszát....Krisztus kegyelme békét adhatna mindkettőjüknek,ha hinnének benne.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Mariann Kedves András!

Nincs számomra kedvesebb, mint mikor a szemetekben meglátom a saját szememet , és a gondolataitok találkoznak az enyémekkel.Az Egység fogalmában az "azonosság felfedezése", szívet melengető.......
Köszönöm!

Válasz

Bodnár Marianna üzente 12 éve

Engem az döbbent meg, hogy tényleg mennyire nem cselekszünk tudatosan:
" emberi DNS-ben lévő információk mindössze 3-5%-a felelős azért, hogy a petesejt és a spermium találkozása után egy hús-vér emberke születhessen"

Minden egyes abortusznál már emberi lényt /ráadásul a saját gyerekünket/ öljük meg.
Ez tényleg a legalja...
És tovább gombolyítva az esetet: mi van, ha egyszer ezzel az "elhajtott" emberi lénnyel " szembe" kell néznünk. Nem fizikai síkon gondolom. És megmagyarázni.. milyen kényelmi vagy mondvacsinált okok miatt kellett cselekedni...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ez is idevág:
A bölcsesség nem mások, hanem Önmagunk uralása.
A nemesség nem név vagy hatalom, hanem önmegismerés kérdése:
ismerd meg Önmagad, s magadban az egész világot megleled. A boldogságnak nincs köze ranghoz és vagyonhoz, egyszerűen csak harmónia dolga. /Lao-Ce/

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Pardon, az utolsó sor így fest helyesen (kihagytam egy betűt)

Внимай их пенью и молчи... Figyelj énekükre és maradj csendben...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

..."Mindenki dolgozzon saját magán"...
Ismét Tyutcsev, a XIX. századi kiváló orosz költő és gondolkodó versikéje ugrik be:

Лишь жить в себе самом умей... Tudj csak önmagadban élni...
Есть целый мир в душе твоей... Egy egész világ van a lelkedben...
Таинственно волшебных дум... Titokzatos, csodálatos gondolatok világa...
Их оглушит наружный шум... Ezeket elnyomja a külső zaj...
Дневные разгонят лучи... Szétoszlatják a nappali fények...
Внимай и пенью и молчи... Figyelj énekükre és maradj csendben...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Este, amikor elolvastam a fenti írást, talán a napi szellemi terhelés hatására, meg persze foglalkozási ártalom okán is, nem jól fejtettem meg a "Szeretet, Hit, Hála, Ítélkezés mentesség" szócsoportot, mert a mentesség nem volt összekötve (egy kötőjellel) az "Ítélkezéssel", így ezeket beraktam egy képzeletbeli "stanicliba", félretéve pihentebb óráimra, ugyanis az írás többi része 100%-ig egybevág a saját élettapasztalatommal. Ma pedig kivettem a stanicliból, és megszületett a helyes értelmezés: Ítélkezés-mentesség, nem pedig (szeret, hit, hála, ítélkezés)-mentesség! Hát persze! A krisztusi szeretet-meghatározás ikertestvére a "ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek!" Igen, Jézust kétféleképpen lehet követni: tudatosan és hit alapon. Azt hiszem, a hithez - erkölcsi beállítódásunk fundamentumához - eljuthatunk külső (nevelési) hatás eredményeként, de felnőtté válva nem árt, ha világnézetünk folyamatos alakítása során működtetjük az értelmünket is. Meggyőződésem, hogy a tudatosság elérésének nagyon fontos módszere ez, főként meditatív belső munka esetén (persze ez inkább csak a szándékra, az akaratra és a szorgalomra értendő, mert mindennél fontosabb az isteni szikra, vagyis a kapcsolat az Univerzum szellemével). Felnőttként is nagyon sokat segítenek a hasonló gondolkodású emberek (szerencsés esetben egy guru), a velük való eszmecsere, a tőlük kapott impulzusok és inspiráció.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Amikor képessé válsz nemet mondani az " Erkölcstelenre" =" mint vallásfilozófiai értelemben megfogalmazható kísértések halmazára", akkor vagy csak képes a Világot egészben tartó pozitív léleksíkok köreibe becsatlakozni.Ez józanságot, és belátást feltételez....Csak aki érteni is akarja amit érez a szíve, csak az láthat túl a Földi láthatón. Ezért fontos hogy tanulj..............
A tanulás folyamata nem egyenlő az Információ halmaz befogadásával.
A tanulás folyamata Isten által beléd plántált "szellemi magod" felnövesztése az "Erkölcstelen" elutasítása.....
Mi az ami nem sérti sem a saját sem mások elméjét sem lélek útjait a személyes szabadságod érvényesítésében .....
Amikor ezen már úgy lépsz túl hogy nem akarsz a saját anyagi létharcodba beleégve élni, de felismered szellemi létezésed korlátok nélküli végtelen szabadságát...csak akkor leszel képes hálát adva harcolni az Emberek "anyagba zárt "életének" Emberhez Méltóvá" tételéért....
Az " Isten fiú" a MAG- ból kihajtott tökéletes "Isten-EMBER"Minden ami a Földi létünket jellemzi : " Szellemi harc". Nem mindegy kit szolgálsz az Elméddel, s egész Ember minőségeddel.....
Mivé fejlődsz "abból" amiből szellemiséged fogant????

Válasz