Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves András!

A világgazdaság mint tudjuk azért nem funkcionál egészséges vérkeringéssel,
mert olyan csak papíron létező tőkét jelez felhalmozva ami nem létezik.Mint tudjuk az "Új világ" = Amerika nagyon fiatalon gyűjtötte be a szellemi tőkével rendelkező Emberek sokaságát, akik az egész gazdasági berendezkedését erre a szellemi tőkére alapozva hozta létre. Ez garancia volt arra hogy a fejlődés az egyén szintjén is egzisztenciális síkon töretlen lehessen. A bankok ezt is megfinanszírozták azzal a szépséghibával, hogy ami nem csapódik le értéktöbbletként az Államokban, azt idegen országból pótolja , gyűjti össze. Ezen alapszik az olyan tőke teremtés fiktív alapokból ami képes egy élő , működő gazdaságot is pillanatok alatt összeroppantani.
Ami a magyar gazdaságot rendbe tudná tenni, az az , hogy a magyar nemzetnek egy háború utáni állapotnak kellene nyilvánítania a mai gazdasági válság okozta országos gazdasági helyzetet.Ami a létünk alapját a "magántulajdon" alapjáról, vissza helyezné, a társadalmi tulajdon javára fordított alapra, így a megszünt gyárak,alapélelmiszereket gyártó,vagy termelő tevékenységet folytató üzemek újra vérkeringésbe állításával ország-mentő GDP-t termeljenek , és a kezelhetetlennek látszó munkanélküliséget felszámolják.Ezt az alapot arra kellene fordítani, hogy az Ország a saját erejéből váljon ismét versenyképes partnerévé a környező országoknak. A felemelkedés nem csak spirituális értelemben fontos, hisz ez még csak az alap "a Magyarság tudatot élővé téve" ahhoz hogy élhetőbb nemzetgazdasági politika születhessen..Ehhez azonban ama Bátrak kellenek akik ezt a köztudatba képesek plántálni úgy hogy konkrét érdembeli elképzeléseik valóban visszhangra találjanak a magyar ember értelmében.Ami elveszett, nem veszett el örökre. Nincs az az érték, amit ne lehetne visszahozni. De ehhez le kell tenni az "Én keveseket", és föl kell venni a "Mi mindannyian" szellemiségét. Ez pedig az elcsépelt " Én szeretem a nemzetem, a családom, a felebarátom , és az összes ismerősöm " tudat felélesztése nélkül, meddő próbálkozás. Ha külső segítséget kérünk a felemelkedéshez, félő hogy a" lelkünk" az amivel fizetnünk kell érte.Minden prófécia beteljesedik, hát értő szerető szív legyen az ami életre hívja. Teremtsünk szebb jövőt!

Válasz

Papp Laci üzente 12 éve

Vajon mennyi a hazugság abból amit a történelemórán tanítottak nekünk.Ez az írás nagyon érthetően hangzik sok olyan dologra mutat rá, ami eddig számomra kérdéses volt és logikus magyarázatot ad rá.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Elnézést, Attila, 40 év fordítói tevékenység átalakítja az ember szemét, ezért még két korrigálni valón megakadt a szemem (a szó ugyanis elrepül de az írás megmarad még elektronikus formában is):

Oh beata Ungheria! se non si lascia piú malmenare... (Ó, Te boldog Magyarország, ha nem bánt többé a kórság...) - Dante a Paradicsom XIX. énekének 142—143. sorában írja ezt...

Továbbá: Michel de Nostredame, vagy latinosított nevén Nostradamus

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Éva!

Nagyon jó, hogy közzétetted ezeket a gondolatokat! Én is úgy gondolom, hogy - még mielőtt túl késő lesz - valamiképpen meg kell találnunk a módját annak, hogy kiszabaduljunk ebből a mókuskerékből. Azt azért tapasztalatból mondom, hogy ennyire egyetlen nép sincs "meghajtva", mint mi. 85-től többször jártam az USÁ-ban, a 90-91-es tanévben két szemesztert el is végeztem a Gonzaga egyetemen, és én senkit nem láttam ott rohanni vagy idegesnek lenni. Rengeteg volt a szabadidejük, irígylésre méltó volt a fiatalok biztonságérzete (nem féltek a munkanélküliségtől, több bizalmuk volt a holnapban, mint nekünk itt a szocializmus idején) és mindenük megvolt, még a lumpoknak is. Azóta, tudom, ott is romlott a helyzet, vagyis a birodalom végnapjainak közeledése bizonyára sejthető már. Sejthető, de még nem tudható, hogy mikor és miképpen következik be. Attila írása ezoterikus, és tényekkel igazolhatók azok a jóslatok. Csak remélni lehet, hogy a 2012-ben kezdődő új korszak (aion) nem egy (atom)robbanás után kezd kibontakozni, bár az is benne van a pakliban. Érdekes adalékokkal szolgál ehhez a témához, ha beírod pl. a Google keresőbe ezt: "Bogár László 2011". Üdv: Tóth András

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Attila! A fenti írás kitűnő, minden benne van, ami fontos, pusztán csak ezt a két, nem igazán pozitív nevet kellett korrigálni: Rotschild, Nietzsche. Üdv: T.A.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

A legelső tanács amit Szabadi Tibor Barátomtól kaptam és megszívleltem ez volt!
Szeress ! Ölelj! Élj!
Azóta nem lehetek negatív, különben megakadályozná, hogy ezeket a tanácsokat végre is hajtsam....
Pedig olybá tűnik, hogy nagyon jó tanácsok.....
Szeretettel ajánlom Nektek is Barátaim!

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Kati,
jó, hogy itt vagy és figyelsz. Köszönöm a figyelemfelhívást. Bizony olykor beleragadok a fizikai lét realitásába és pik-pak negatívvá válok. Pechemre, bizony, hús vér vagyok én is.

Válasz

Molnár Katalin üzente 12 éve

Kedves Attila!

Régebben az egyik véleményemre azt írtad, hogy a pesszimizmusnak itt nincs helye. Most úgy látom, hogy te kezded egyre reménytelenebbnek látni a jelent, és valami jövőbeli dologba kapaszkodsz.
Nincs azzal semmi gond, ha kiírod magadból az érzéseidet, mindenkinek van saját véleménye.

Én azt hiszem, hogy ebben a korban az a feladatunk, hogy megtanuljunk a jelenben élni, a múlton nem rágódni, és mindenekelőtt nem a jövőben keresni a kiutat. Csak a tett számít, amit most és itt teszel, vagy bárhol, ahol éppen vagy.
Ennyi a lényeg.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Bocsi visszaolvastam, és most vihogtam igazán. Nem gátamba, hanem hátamba.....:):)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Szia Tiborom!

A boldogságot lehet választani, de bekötött szemmel járnunk felelőtlenség.
Ami ma itt, holnap ott következhet be. A Világ sosem volt más "eddig" mint világ.
Szeretném én is nagyon hogy végre változni kezdjen.........
Akinek gyermeke születik, az már nem választhat csendet, mert a gyermek felé felelősséget vállalnak a szülők, és ez a társadalmi berendezkedés , nem könnyíti meg ezt a felelősségvállalást, csak egyre nehezebb lesz.
Persze a lelki békénk így is meg van, de ez Isten érdeme, nem a miénk! :)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Szerbusz Attila!

Nagyon tisztán látod hogy mi történik. Az egész rendszernek az a rákfenéje, hogy a gyermekeinkben azt a taposó malom és kényszerű megfelelni vágyás rögzül, ami nem csak a társadalmi helyét de a magán életét is megpecsételi.
Sajnos ez így igaz. Aki tudatosan nem szakít bár mi áron, minden áron azzal hogy robot legyen maga és a gyermeke is, az szépen csendben felőrlődik, és tönkremegy.Látom a fakó arcú, kétségbe esett szülőket. És hiába a nagy autóik , mert lassan nem lesz bele benzin, és státusz szimbólumként fog álldogálni a ház előtt. Nekem meg sose volt, de legalább van otthonom:)
Meddig?Ez is elgondolkodtató!!
Az idő hiánytól meg csúz áll a gátamba! Jah most vihogtam, de nem örömömben!!!!::)
Van min törni a fejünket!

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Éva,
amit írsz az igaz. A rendszer nem csak a felnőtteket, de már a gyerekeket is "bedarálja". A mostani globális iskolarendszer rengeteg mindent megtanít a gyerekeknek, csak azt nem, hogy hogyan kell élni, pedig ez volna a lényeg. A sok fölösleges dolog azért jó, hogy a fiatalság megtanuljon "pedálozni" és így felnőttként könnyebb lesz őt irányítani (sajnos). Ezen az úton járva élő robottokká leszünk. Fantasztikus...Nem!?

Kedves Tibor,
nem is tudom, hogy most egy elvarázsolt királyfi vagy pedig a Buddha bőrébe bújtál e?
Amikor azt írod magadról, hogy "bármilyen helyzetben a CSENDET választod", akkor bizony maga a Buddha beszél belőled, de amikor azt olvasom, hogy "az ÉLET mindig meseszép" akkor arra gondolok, hogy ez nem lehet így, mivel Buddha és a többi megvilágosodott mester is jól tudják, hogy az élet a kettősségen alapszik, vagyis, ha "szép", akkor ott van az ellentettje is a "csúnya".
Megvilágosodni csak úgy lehet, ha az ember egyformán meg tudja élni a jót és a rosszat is (a világosat és a sötétet stb...).
Amit írsz az igaz, de sose feledd, hogy ha valamiről kifejted a véleményed az nem bizonygatás és az sem szükséges hozzá, hogy sokan melléd álljanak. Attól Te még megmaradsz önmagadnak.

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

egy példa , a II . világháborúban négy katona lehúzódott a "pincébe" a bombázások végett , az egyik csak magára hallgatott és egyedül az egyik sarokba húzódott , míg a másik három hívta az ellenkezö sarokba , hogy "ahol többen vagyunk ott az Isten"- mondták , de Ö nem hallgatott rájuk és pont oda vágott be a bomba , ahol ök hárman voltak , szemeláttára haltak meg ......................, ennyi

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

Kedves Attila , a történelmet több irányba is ki lehet teríteni , de legfontosabb , hogy elsösorban hallgatok Saját Magamra :
Az ÉLET mindig meseszép ,
csak tudni kell , hogy Merre Nézz !!!
Rövid egy ember élete arra , hogy "biztos adatokat " szerezzen a múltról , József Attilla ezt írja :
"a harcot amit öseink vívtak , BÉKÉVÉ oldja az emlékezés ...." !!!
Csak magamra számíthatok , bármilyen helyzetben , tehát a "CSENDET" választom . Sok mindent be tudnák bizonyítani ami nem Igaz , de semmire nem mennék vele , mert lehet , hogy csak volna 1 aki mellettem áll és természetesen az nyer akik Többen vannak , nincs értelme . Inkább keresem a magam nyugalmát "bizongatások" helyett .

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Nagyon jó írás. Ami kimaradt belőle, az az, hogy a gyermekeink neveléséhez idő kell. Amiből ma a legkevesebb van. A mai magyarországi iskolai rendszer felépítménye Európai Úniós, azaz, az alsó tagozatos gyermekeknek délután még 14,30-tól -15.30.-ig tanórája van. A hétvégék már ma sem a megújulást, ha nem a szinten maradást szolgálják. A gyermek mire haza kerül, már valóban kimerült. A szülők pedig a nagyon szűkös nadrágszár miatt a saját gongdjaik miatt nem képesek a gyermekek felé fordulni. A kőkemény kapitalizmus , valóban a lelkek köve.
Nem szabadna hogy a kultúránkat öregbítő lehetőségek is plusz anyagi terhet tegyenek a szülők nyakába.Ráadásul nagyon kevés van belőle. Egyre fogy. A globalizáció sajnos nagyon súlyos állapotokat teremtett.A szülők egymásba kapaszkodnak, miközben maguk is egy felgyorsult idő kerékbe préselődve élnek.A mai kereső képesek azok akiknek a magot kellene alkotni a gyermekek otthoni nevelésében is. De nincs rá sem lelki, sem fizikai erejük. Az időről nem beszélve.Ezt az erőt meg kell újra találni.
A nihilizmus haldoklása abban mérhető, hogy mindenki megoldás után kutat. Ezt kellene kiaknázni. Muszáj gondolkodni, és reformokat bevezetni,ha társadalmi szinten még nincs rá lehetőség, akkor szűkebb, vagy tágabb családi körben, mert iszonyatos mértéket öltött a fásultság. Ez valóban nem Magyar termék. Ez mind a nyugat koppintott eleme.Mind a médiában , mind az oktatási rendszerben, mint a gazdasági felépítményben. Ebből pedig le kell vonni a tanulságot. A gyökerek nagyon fontosak.Mind "szellemi" szintű, mint pedig "nemzeti" szintű.A Magyar Ember nagyon szerető szívvel élő dolgos, és nagyon tiszta józan tudatú. Ezt kell a gyermekeinkben tudatosítani.Igen le kell ülni melléjük .Le kell lassítani a kerék pörgését, és a jövő érdekében azt a kereket meg kell állítani egy -egy értelmes órára, napra "még időben"........

Válasz