Csizmadia Éva üzente 12 éve

Meghajlom a sorok előtt!
Szeretettel!
Évi!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

köszönöm és ezzel a versemmel kívánok minden Jót :

Szeretetet viszonozva ,
Isten megáld sokszorozva ,
Isten Jó és Igazságos ,
Szeretete mindig áldott .

Jámbor embert jutalmazza ,
megáldja öt nagy Javakkal ,
az öszinte , tiszta Élet ,
Boldogságnak tükörkéke !!!

tisztelettel , tibi

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

És Ölellek!
Szeretettel! Évi!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Szia Tiborom!

Ez így igaz!
Amikor beletemetkezel a bánataidba, ahelyett hogy azt letennéd Istennek , akkor akár az egész életedet Önsors rontóként élheted le!
Mindenről tudatosan kell dönteni, és el nem felejtve hogy a döntéseddel senkit ne megsebezzél, hanem cselekvő szeretteddel szárnyaira légy képes bocsátani! A döntésed Isten csendjében, az értelmes elméd gyöngyszemeként és a szeretet felhőd biztonságos támaszaként születhessen életre, hogy élővé varázsolhasson Téged és a döntésedben passzívan részt vállaló szeretett Személyt személyeket is Újra!!
Kérd Istent hogy a békesség legyen döntésed záloga!
Ne nézd hogy Isten mikor adja meg! Istennél az idő nem számít!
Csak kérj! S adatik..............................

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

magyarázat :
én = "segíts magadon , Isten is megsegít" !!!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

A legjobb "orvos" , én vagyok ,
elöbb magamon segítek ,
és aztán , aki kér , adok ,
a természettel , szelíden .

"ZÖLDET" a Jó Isten adta ,
nekünk a Jó Gondolatot ,
hogy így van , Ö akarta ,
tartjuk hát , a Kapcsolatot .

Természet nyitja az UTAT ,
bárhol élek , mindig kapok ,
alázattal , világosan ,
a legjobb "orvos" , én vagyok !!!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Szabad akarat az ,
mikor magunkba tudunk merülni ,
örök szabadság van ,
mert minden nap fel tudunk derülni .

Boldogságot is ad ,
hisz Jó Isten van a Természetben ,
velünk van minden nap ,
testvérek vagyunk , az Örök Életben !!!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Elfelejtettem már megint!
Béna vagyok!
Csoda szépek ezek a versek.
Hálás vagyok!
Szeretettel ölellek Tiborom, és a többi Istent kereső Barátomat is! :):) Évi!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Tiborom!

A Te verseidben van a válasz elrejtve az Isten fogalmára!
Szóról lépkedve szavakra nyílik meg az Isten Útja.

Istent akkor láthatják meg az Emberek fiai Mi mindannyian ha a szívükkel kezdünk el látni az elménkkel megfoghatón túlra.Isten még akkor sem lesz leírható fogalom, csak észrevehető szépség, harmóni, érezhető szeretet- vágy , féltés és tevékeny szabad szárnyallás , amely akkor is mozgásban tart amikor a fizikai léted terhe már rég bele gyötört volna a megfogható véges Földi létbe. Amikor az elméd alkot, megfogalmaz általad megkérdőjelezhetetlen igazságokat,és ennek örülni tudsz, és nem felejted el ezt az igazságot, hanem beépül a mindennapi életedbe, és az elkezd téged jobb emberné formálni. Hát kedveseim az nem egyedül a Te érdemed, hiába is hiszed ezt! Ott van Isten! Adj hálát érte, és a hála megint új gyümölcsöt fog teremni Neked!És az elméd egyszer csak megérkezik a tudatára hogy Istennel lakik közösségben!Úgy legyen!Mindenkiben! Ámmen!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Megtalált a B O L D O G élet ,
ami soha nem ér véget .
Aki Jámbor , megkaphatja ,
Jó Isten ad nagy HATALMAT .

Jámborsággal többre mész ,
"föld hatalom" mit sem ér ,
mulandó , mint egy pillanat ,
de a B O L D O G S Á G megmarad !!!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

mert ,

ISTEN , a feltámadás és az É L E T ,
és országának NEM LESZ VÉGE !!!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Érted élni , Ó Uram ,
Te , aki elveszed a "kínokat" ,
vezess engem és nyiss UTAT ,
költészetem , csak Hozzád írogat .

Te vagy az ÚT , az IGAZSÁG ,
benned van Jövö , Remény , É L E T ,
Te vagy minden Vigazság ,
jövömet , csak Benned Remélem !!!

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Azt hiszem István igazad van, ha Isten fogalmát meg szeretnénk érteni, akkor azt először be kell korlátoznunk, vagyis meghatároznunk. Az elme a határtalant a korlátlanságot, Istent nem képes felfogni. Ezért be kell korlátozni. Eszembe jut a gyerekkorom, amikor az "öregek" úgy magyarázták, hogy az Isten a felhők fölött van és figyeli az embereket. Hát ez is egy behatárolás, csakhogy a valóságban ettől jóval több Isten fogalma. Maga a végtelenség. És ha így van, akkor, hogy is tudnánk behatárolni(?). Sehogy...nem lehet. A végtelenség mégis van és mivel végtelen, ezért minden belefér (a kicsi a nagy a jó a rossz...stb.) Minden ami a világon van ott van benne, Istenben és ahogy mondani szokták Isten ott van mindenben.
Azt gondolom a vallások legnagyobb problémája, hogy Istent megpróbálják definiálni, vagyis behatárolni, korlátok közé szorítani. Mindegyik vallás a maga módján. Ez bizony egy nagy ellentmondás. Ezért nem lehet igaznak tekinteni ezeket a vallásokat, holott sokat adhatnak az embernek. A hit ahogy írod egyéni és ez egy kicsit jobb megközelítés Isten megértése felé.
Ha van hit fölösleges a vallás!

Válasz

Szent-Királyi István üzente 12 éve

Üdv mindenkinek!
Kedves Attila, sok érdekes dolgot írtál le. Nem megyek bele tételesen, csak néhány kérdés és megjegyzés:
Az alapkérdésed nem válaszolható meg addig, amíg nincs egy Isten-definíciónk.. vagy azt nem mondjuk, hogy ennek vagy annak a hitnek/vallásnak a definícióját fogadom el.. Éppen ezért nem értek veled egyet abban, hogy ezzel a definícióval megsemmisítjük Istent.. ui ha így van, akkor talán nincs is.. Hiszem, hogy ha nem is valami egyszerű és korrekt megfogalmazással, de valami körülírással bármi meghatározható.. Ami nem, azt még nem ismerjük eléggé.. DE annak is megadhatjuk az ismereteinknek megfelelő tartalmat, jelentést.. Emellett talán érdemes lenne megkülönböztetni a Hit, a Vallás és amiről itt szó sincs, az Egyház(ak) fogalmát is.. mert a sok közös mellett ezek alapjában különböző dolgok, és az Isten-fogalmuk is jelentősen különbözhet.. A hit egyéni, így nagyrészt az Isten-fogalmunk is az lehet.. A vallás már valami közös, az egy közösség hitének közös és látható, megvallott (alap)vonásait jelenti - tehát különbözik az egyéni hittől.. Az egyház meg a vallás intézményesült formája.. Mindegyik használja Isten fogalmát, de különböző lehet a tartalma, az értelme és a FUNKCIÓJA. Az csak bonyolítja a helyzetünket, hogy itt általában a zsidó-keresztény istenhitet tekintjük mértékadónak.. a többit talán nem is ismerjük. És akkor még csak az egyistenhiteknél tartunk.. vagy nem beszéltünk a természeti vallásokról.. Tehát a kérdésed szinte fel sem tehető addig, amíg egy Isten-fogalomban nem állapodtunk meg.. legalábbis a válasz reménye akkor kezd megjelenni csak.. Mert az, hogy Isten persze hogy van, csak éppen mindenkinek más tartalommal, nem erősíti meg az alapállítást.. inkább gyengíti.. Ha másként nem, körülírással meg kéne állapodni, mit is tekinthetünk Istennek, milyen tulajdonságokkal, stb.. és aztán lehet vitatkozni már konkrétabb tartalommal.. az én természettudományokon nevelkedett logikám szerint legalábbis a vonatkozási rendszert meg kell adni, hogy tudhassuk, miről is vitatkozunk.. mert hitekről nem igazán lehet.. az önmagában is elég, megáll.. ezért HIT a neve.. csak hinni kell..
Üdvözlettel
Szent-Királyi István

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Szia Tiborom!
Nagyon nagy mélységeket feszegetsz....
Bár még nagyon ifjú a szíved, de a tanításod mélysége "agg".
Honnan tudhatsz ennyit?
Őrizd mélységedet! És taníts a népeket!
Élni!
Ölellek Szeretettel !Évi!

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Szeretném , ha szeretnének ,
az Élet bármely szakaszán ,
lehet felnött , gyerek ésszel ,
fontos az , hogy " HAZA " találj .

Gyerek kapja a CSILLAGOT ,
és a felnött megörzi azt ,
mert öregség nincs , hisz Ragyog ,
az Ég Tengerén , vele vagy !!!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Szia Tiborom!

Szépet írtál!
A Fanatizmus káros az egészségre is. Főleg arra!
Szép csendesen kéz a kézben......
"Ez a szer elem :::::::"

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

versem :

Békés egymás mellett élés ,
és nem a "fanatikus Hit " ,
ÉLNI és ÉLETET a Létért ,
hisz az Örök Szeretetbe visz !!!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Hát az biza annál csodásabb és ragyogóbb, minél többen érzik!:):)
Ez lenne ugyebár a CÉL!

Válasz

Molnár Katalin üzente 12 éve

Én nem hiszem, hogy a jó dolgok isteni eredetűek, a károsak pedig a pokol művei. Isten nem jó, vagy rossz, hanem egy olyan hatalommal bíró érzés, amely egy számunkra megfoghatatlan helyről ered. Azért bír hatalommal, mert aki érzi, az másképpen cselekszik, mint az aki nem érzi. Bár azt mondanánk, hogy ez az érzés maga a szeretet, én mégis úgy érzem, hogy nem az, mert több annál. Nem sima egyszerű szeretet érzés, hanem egy mély nyugalommal párosított boldogság, melyet fizikailag is érez az ember.
Dehát egy érzést nem lehet megszemélyesíteni. Vagy igen?

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Drága Katalin!

Ha ez a kérdés, akkor rosszul van feltéve a kérdés!A vallásokat Emberek hozták létre . A vallás mint körülhatárolt fogalom is Emberi léptéket takar, amely szándéknyilatkozat a vallások gyakorlói által arra hogy megfeleljenek az Isteni mércének! Nos a vallások Ember központúak, így természetes hogy egyik vallás a büntető a másik a szerető Isten arcot rajzolja fel. Isten része az "egységben" az anyagi oldalak sokasága is, így ebből az aspektusból tekintve még a kavics is élő. Ám de ha fejbe dobsz vele valakit, akkor már rájössz hogy nem az! Csak a jelen való élők eszközének teremtménye, mint ahogy létezik az életnek salakja is, ami elporlad hogy új élet teremjen rajta.
A vallás gyűjtőfogalomként egy nagy törekvés áradat az Emberek önmaguk szellemi szintjének a fejlesztésére. Ebbe tud bekapcsolódni az a szellemi létező ami az Emberek tudatos Istenkeresését a legjobb irányba viszi. Mert az Egón átszűrt tudás Önmagában még csak holt szellemiség. Olyan bölcselet, amit vagy gyakorolni fogsz, vagy nem.A szeretet az ami képes élővé varázsolni. Amikor elménkkel tanúivá válunk valami csodálatos létezésének akkor még csak nyugtáztuk annak létét. De amikor a szeretetünkkel munkáljuk magunkat arra hogy ezt a csodát megőrizzük, akkor elkezdjük gyakorolni Isten természetét tudatosan. Ezt a természetet gyakorolni kell sokszor sokat, hogy azzá válj aminek Isten teremtett!
Érző, gondolkodó, kedves , szerető, és szerethető EMBERRÉ csupa ngy betűvel, aki testét tekintve Isten temploma, szellemiségét tekintve a Teremtő gyermeke. Aki "Isten tudattal"= "Isteni termésszettel" bírhat ha fejlődése idáig eljut....
Szeretlek benneteket!
Évi!

Válasz

Molnár Katalin üzente 12 éve

Kedves Éva!

Isten a szeretet maga! Ezt írtad, mert te így látom. Én ennél többnek gondolom. Szerintem minden létező az. De itt nem is arról van szó, hogy mi mit gondolunk, hanem arról, hogy a vallások mit gondoltak e fontos szó jelentése mögé. A haragvó, vagy szelíd Isten, aki ítéleteket mond, vagy amely csupán, magát a lelkünket birtokolja? Létezik -e egyáltalán bármely vallás alapján körülhatárolt, és megfogalmazott isten?
Ez itt az igazi kérdés.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

A végtelen"Szer-etet" darabkája aki bennem lakozik mert megszerettelek.......
A halhatatlan létező a szeretet szárnyain repülve az Öröklét örökségében....
Veled, Velem, Mind annyiónkkal.....
ÁMMEN!

Válasz

v. a. üzente 12 éve

Hogy ki az Isten?
Hát Te vagy!
Én pedig te vagyok?
Akkor ki is vagyok én...?

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

A KAPU mindenkinek kivan tárva.
Csak bújjatok rajta.........:)
Pusz! Évi!

Válasz

Horvath Zita üzente 12 éve

Remek gondolatok, Attila.
Ki kellene vegre bujnunk elszarusodott elmenk alomvilagabol es valamifele fejlodest produkalni. Eddig csak visszafele sikerult ! :(

Válasz

Szent-Királyi István üzente 12 éve

Kedves Vitatársak! Ahhoz, hogy ez a kérdés valahogy megválaszolható legyen, először meg kéne határozni, mit takar/jelent az a fogalom: Isten. Mert ha megnézzük a különböző hitek, vallások, egyházak isten-fogalmát, jelentős különbségeket találhatunk.. Milyen tulajdonságokkal lehet jellemezni Istent?? Milyen tulajdonságok teszik istenné a viselőjét?? Amíg ez meg nem történik, addig ez a kérdés sem egyértelmű.. azaz sok érvényesnek tekinthető válasz található..
Ha erre a definícióra van javaslatotok, esetleg megoldást/választ is lehet adni a címbeli kérdésre.. Már csak azért is, mert vannak egy- és többistenhitek is..
A kérdés engem is érdekel.. ezért jutottam el a fentiekig.. Talán egy kissé túl is ezen a ponton.. tehát: Mit/Kit is nevezünk Istennek??

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Már jobban vagyok . Mindegyőnk megpusztult. A parlagfű is meg Én is.
Ölellek benneteket az Agapémban!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 12 éve

Kedves Attila! Kedves Katalin!
Amikor valaki kimondja a következőt "Ateista vagyok" és a cselekedeteit teljes egészében a saját Jelen megtapasztalásai függvényében kezdi el gyakorolni, és a szándékait és a cselekedeteit ez a "hit" rendszer : Miszerint "Én vagyok" és az "Egóm "aki megtapasztal az egyetlen aki helyes irányba tudja az életemet terelni , akkor az Ember nem tesz mást, mint saját magát teszi meg a saját és mások Istenévé.Nézzetek rá a politikusainkra. Mindegyik azt mondja : "Én vagyok az aki nektek jobb világot fogok teremteni, mert megvan hozzá a szándéknyilatkozatom."Hány politikusnak sikerült ezt megtennie?Mindenki aki ateista innentől kezdve a saját jobbító szándékait kizárólag saját magán át kezdi el tükröztetni.Mi az ami engem boldogabbá tenne? Az fog másokat is boldogabbá tenni._ És akkor még én is feltételeztem az Ő jobbító szándékát.-Azért ezt gondoljátok át. Hány féle Isten lenne akkor a világban ha ez így működne. A baj pedig akkor kezdődik amikor ez az Egó féktelen birtoklási vágyat kezd érezni az emberek létét és mikéntjét meghatározóan. Nézd meg Hitlert aki tényleg Istennek képzelte magát. A "Büntető" Istennek aki majd rendet tesz a Világban.Polemizálással sajnos nem jut az Emberiség sehová. Csak a szívével. Aki pedig nem kezdi el a szívét a kapcsolataiban használni, az nem fog eljutni odáig hogy megismerje Önmagát. Aki el kezdi "kapisgálni "hogy Ő kicsoda, mert felismeri hogy az egyetlen boldogító út: hogy szeressen és szeretve legyen , az meg fogja tapasztalni Isten létezését is.Nincs más Út!
Szeretettel:
Évi!

Válasz

Molnár Katalin üzente 12 éve

Isten fogalmát szerintem azért hozták létre az emberek, hogy megmagyarázzák a megmagyarázhatatlant. Egyfajta kapaszkodó, mert minden, amit magunk köré építünk, azért épül, hogy biztonságban érezhessük mindennapjainkat. Amikor elszakadtunk az isteni erőtől az magányos és kiszolgáltatott érzést keltett bennünk, és ennek a megszűntetésére kezdünk el mi is "teremteni" dolgokat, gondolatokat, magyarázatokat...

Válasz