Molnár Katalin üzente 13 éve

Szerintem az egészség a legfontosabb. Ha egészség van, akkor minden mást meg lehet szerezni. Betegen az ember csak önmagával van elfoglalva. Ráadásul, nem kap munkát, nem tud foglalkozni semmivel sem.
Az emberek többsége pedig mindig szenved, úgy ahogy mondod. Szenved, ha valamije nincs, amit szeretne, szenved, ha valami olyanja van, amit nem szeretne, és akkor is szenved, ha megkapja az áhított dolgot, mégpedig azért, mert elveszítheti.
Aki nem lép túl ezeken a dolgokon, az egész életét boldogtalanságban éli le.

Válasz

v. a. üzente 13 éve

Ismerek olyan embert aki azért szenved(stresszel), hogy kitudja fizetni a havi villanyszámláját, de olyat is aki még többet szenved az amúgy is nagy vagyona gyarapításától. Gazdag, vagy szegény(?), oly mindegy, lényeg a szenvedés, csak a forma változik. Bármely életszituációt meg lehet élni így is úgy is. Amíg az embernek nincs elég pénze, azt gondolja, bezzeg ha volna, minden máshogy volna. Pedig nem így van!
Életem folyamán sikerült mind a két létformát megtapasztalnom, és elmondhatom nem éreztem valódi különbséget, maradtam a régi. Túlnyomó részt ez mindenkivel így lehet. Tudom nehéz annak ezt elhinni, aki még csak az egyik helyzetet élte meg. Gondolj arra, hogy ez csak egy külső forma, és semmi köze a valósághoz.
Az embernek alapvetően három dologra van szüksége: meleg hajlék, egészséges étel és szeretet. Ha ez megvan, akkor a boldogság egy karnyújtásnyira van tőled! A vagyon nem kell a boldogsághoz. Ezt csak az ego próbálja elhitetni az emberrel. Ha ez elhisszük, már bent is vagyunk a mókuskerékben.

Válasz

Jakobicz Imre üzente 13 éve

Kedves Frederic,
Köszönet a figyelmeztető és őszinte sorokért. A hangsúly a tudás gyakorlati alkalmazásában áll szerintem. A mókuskerékben való futás is egy bizonyos tudás gyakorlati alkalmazása. Oly sok más értékes tudás is van birtokunkban, amit alkalmazhatnánk is, de jobban szeretünk róla beszélni, sajnos...
Sok szeretettel: Imo

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

így van! más csatornákon is jönnek javak, ha hagyjuk! ha tudunk elengedni (beidegződést, gondolatsorokat, érzéseket,embereket,időt, pénzt) és bízunk a Mindenség gondoskodásában, azzal megteremtjük ezek hozzánk irányuló áramlását.
nem visz előre, ha panaszkodunk a létminimum miatt. mindig van miért hálát adni: egészségért, a gyerekekért, társért, a munkáért, bármiért.
szép napot!

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Teremtsük meg az Istenbe vetett mély bizalmunkból! ;-)

Válasz

Lovász Borbála üzente 13 éve

Ez így lenne szép és jó,na de teremtse meg a jólétet és a nyugalmat a Magyar lét minimumból........

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Igen, ezt lovagolják meg az MLM-esek is, csakhogy nekik alapjában rossz a hozzáállásuk, mert a személyes gyarapodásra alapoznak, erre hajtanak - még ha ezt nem is vallják be... Így tényleg nem olyan egyszerű, mint amilyennek feltüntetik, de ez legyen az ő problémájuk.

Válasz

Marth Marianna üzente 13 éve

Olvastam a tanulmányodat.Ismerem az MLM-esektől is sokszor hallotam erről.Igen valóban mindenkinek joga volna a szebb,szabadabb,gazdagabb élethez,de ez nem ilyen egyszerű,én is megpróbáltam már.Üdv Ráczné Mariann

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Nagyon örülök a boldogságotoknak! :-)
Kitartás és türelem... A legnagyobb utazás is egy kis lépéssel kezdődik!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

igen, értem a különbséget és remélem, a megoldást is megtaláltam!
egyik kolleganőm fia természetgyógyász, deeksha energiát közvetít és elsőre ugyan az én kérésemre, de most már saját magától is szívesen jön a férjem a kezelésekre.
jól érzi magát ott, ha minden jól megy, szombaton negyedszerre fog részt venni rajta.
persze, még gyökeres változás nem történt, de alakulunk!
nagyon boldog vagyok és ezt a férjemnek is kifejezem!
üdv mindenkinek!

Válasz

Eipl Jánosné üzente 13 éve

Rajtad áll, hogy mihez kezdesz életeddel. Rendelkezésedre áll minden eszköz és erőforrás.Tőled függ, hogy használod-e azokat.
TIÉD A VÁLASZTÁS JOGA!

Válasz

v. a. üzente 13 éve

Első lépésben nem csak önmagát kell elfogadni az embernek, de azt a szituációt is amiben van. Hangsúlyoznám nem beletörődni, de elfogadni. Ez lényeges. Ezután könnyen ki is rajzolódhat a megoldás.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

igen, vszínű így festhetek időnként most is, mikor látszólag okkal-ok nélkül vigyorgok :)

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Tégy egy próbát, semmit sem veszíthetsz! Legfeljebb a józan eszed... :o)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

jó neked, h így éled a napjaid:) mármint, h tudod, h csodálatos emberi lény vagy! igen, lehet, h csak én nem akarom ezt elhinni, másképp talán nem lennének ezek a leckéim?
vagy ez független tőle? pusztán a bizalom és az elfogadás saját magam iránt befolyásolja a környezetemet? így tudom megváltoztatni?

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Ezzel mindenki így van, nem csak Te. Az, hogy egyáltalán megláttad, hogy miben élsz benne, már nagyon nagy lépés! Most már legalább tudod, hogy mit is szeretnél megváltoztatni. Ez nem megy egyik pillanatról a másikra, légy türelmes és megértő elsősorban magaddal szemben! Tudd, hogy csodálatos emberi lény vagy, és ne hagyd, hogy ezt bárki is megkérdőjelezze!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

nagyon kedves vagy; köszönöm!
elolvastam és úgy érzem, értem is. csak sokszor kerülök olyan helyzetbe, hogy felbosszant vmi, pl. idáig is elfogadtam, h egyek vagyunk mindnyájan és a szeretet az út, de mégis nehéz eldönteni, hogyan viselkedjem a szófogadatlan kamasz gyerekemmel és az alkoholista férjemmel.
persze, észreveszem a sok csodát és fantasztikus embert is a környezetemben, de vannak helyzetek, amit nehezemre esik szemlélően megélni:)

Válasz

P. K. Frederic üzente 13 éve

Olvasd el ezt a rövid cikket, talán megérted a lényeget:
http://www.asztralutazas.hu/index.php/ego/Bizalom-es-hit-kerdese.html

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

szeretném tudni, hogyan is vagyok egységben a Mindenséggel és mit is tegyek tulajdonképpen, hogy abban legyek?

Válasz